Dodaj do ulubionych

Lublin gratuluje J. OLEKSEMU

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.04, 00:00
Z przyjemnością informuję że mimo praktycznie przerżniętego procesu
lustracyjnego, nie zrażając się nowymi wątkami tzw. sprawy Olina, nowym bosem
Sojuzu Lewicy Demagogicznej został Józef O L E K S Y przez przyjaciół zwany
Wieprzem Lewicy. Zapraszam do wpisów gratulacyjnych.
Obserwuj wątek
    • janbezziemi Re: Lublin gratuluje J. OLEKSEMU 19.12.04, 11:47
      Gość portalu: komuchlubelski napisał(a):

> Z przyjemnością informuję że mimo praktycznie przerżniętego procesu
      > lustracyjnego, nie zrażając się nowymi wątkami tzw. sprawy Olina, nowym bosem
      > Sojuzu Lewicy Demagogicznej został Józef O L E K S Y przez przyjaciół zwany
      > Wieprzem Lewicy. Zapraszam do wpisów
      gratulacyjnych.
      " KOMUCHU LUBELSKI",nie jestes nawet wieprzem,ale zwykłą
      mendą,a moze to komplement dla ciebie - więc mendoweszką.A takie
      robactwo,aczkolwiek znam je tylko z lektury,tępi sie bez gadania.
      • janbezziemi Re: Lublin gratuluje J. OLEKSEMU 19.12.04, 11:51
        Nie dodałem,ze jako Marszalek Sejmu Józef Oleksy jest drugą osobą w panstwie i
        dlatego tego typu wypowiedz powinien moderator z miejsca usunac.Ja mam o tym
        mówic?
        • rochelle Pogięło Cię Janiebezziemi 19.12.04, 12:23
          pewnie jestes starszy ode mnie jakies trzy razy, a wychowana zostalam w mysli,
          ze starszym nie powinno sie ublizac, ale flak mi do gardla az podszedl, sorry.
          Ty, Barska, Bodo53 to jeden klub niestety, klub wzajemnego wlazidupstwa i
          twardoglowia.
          • janbezziemi Re: Pogięło Cię Janiebezziemi 19.12.04, 13:07
            Rochelle,siedem lat i takaś zdolnas? Podziwiam. Janek
            • rochelle Re: Pogięło Cię Janiebezziemi 19.12.04, 14:18
              ouuuuuuuuppppppssssss. nie, nie wierze. bylam pewna, ze starym dziadziem. ja
              mam 20.
              • Gość: oczko Re: Pogięło Cię Janiebezziemi IP: *.lublin.mm.pl 19.12.04, 14:39
                Trzy razy,a więc dla Ciebie
                • Gość: k_oczko_dan Re: Pogięło Cię Janiebezziemi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.04, 18:54
                  Gość portalu: oczko napisał(a):

> Trzy razy,a więc dla Ciebie
                • rochelle Re: Pogięło Cię Janiebezziemi 19.12.04, 19:30
                  moja babcia ma ponad 70 i nie uwazam, ze jest stara. ale na tym forum niestety
                  kretynizm rosnie proporcjonalnie do wieku
              • rycha7 Re: Pogięło Cię Janiebezziemi 19.12.04, 14:48
                Rochelle, Jan przyznaje się też do 20 lat...he, he
      • Gość: komuchlubelski Tak jestem KOMUNISTYCZNĄ WSZĄ !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.04, 18:33
        czy nawet mędoweszką, i z dziką radością będe pasożytował jeszcze dobry rok
        zanim ostatecznie trafi mnie szlag.
        A kim ty jesteś arcypierdoło ? Sądząc po wrodzonej skłonności do dupowłażenia
        jaką prezentujesz na forum zostajesz jego czołowym O W S I K I E M.
        Ps. Te robaczki znam z dzieciństwa są tak samo wstrętne i upierdliwe jak ty,
        dlatego będziesz wytępiony.
        • Gość: abel Re: Tak jestem KOMUNISTYCZNĄ WSZĄ !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.04, 15:35
          Mendoweszka zatrules sie wiadomo czym..... zlap swiezego powietrza
          i nie plec byle co, bo smiech du.....e sciska z twoich wynurzen!
          Nie urodziles sie ani wychowales w wlasciwym domu,szkola takim
          burakom nie zmyje guana zwierzecego, wiec cham chamem na wieki wiekow
          amen!
          • Gość: komuchlubelski Re: Tak jestem KOMUNISTYCZNĄ WSZĄ !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.04, 16:36
            abel obszczykiosku ! To sztuka wlęźć w dupę O W S I K O W I, prawie taka sama
            jak włazić w dupę samemu sobie, tobie się to udało czerwona glisto (też żyje w
            dupsku), przypominam że jestem tłustą, wypasioną, wstrętną KOMUNISTYCZNĄ WSZĄ a
            nie jakąś spedaloną socjaldemokratyczną mędą jak ty zjebie. CZE! gewara
    • empi Re: Lublin gratuluje J. OLEKSEMU 19.12.04, 12:34
      Oleksy kojarzy mi się ze śliskim jajkiem "kurzęczym" ugotowanym na
      miękko.Trudno złapać w łapki, niebezpiecznie ugryźć bo się zaciapiesz.
      Obraziłem Marszałka?
      pzdr.
      • Gość: maly Re: Lublin gratuluje J. OLEKSEMU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.04, 14:40
        Naprawdę nie macie już o czym rozmawiać? Spojrzcie w okna ,śnieg pada, Święta
        idą, ...będziecie się do samych Świąt kłócić o Oleksego?! Szkoda zdrowia, nie
        dajcie się prowokować bo to psuje forum! Pozdrawiam!
      • Gość: srubokret Re: Lublin gratuluje J. OLEKSEMU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.04, 15:42
        Nie empi nie obraziles marszalka bo nie potrafisz obrazic ,ale
        chlapnales jak krowa po naci............(ulubione powiedzonko kiedys
        L.Walesy_ kto go znal osobiscie) A nac to liscie buraczne empi.........
    • shawman Re: Lublin gratuluje J. OLEKSEMU 19.12.04, 14:48
      Ja gratuluję szczerze. SLD zasługuje na Oleksego, a Oleksy na SLD. Niech
      żyje "nowa twarz" lewicy. :P
      • wierna_rzeka Re: Lublin gratuluje J. OLEKSEMU 19.12.04, 19:09
        Oleksy z pewnoscia zasluguje na gratulacje, skoro zostal wybrany, ale na
        jeszcze wieksze gratulacje zasluguje SLD, bo wybralo najlepiej, jak tylko moglo.
        Wedlug mnie Oleksy jest jedyna osoba, ktora moze ich jeszcze skonsolidowac i
        poderwac do jakiegos dzialania.
        Poza tym jest on jednym z najlepszych politykow polskich: opanowany, nie dajacy
        sie poniesc emocjom, zawsze zdystansowany, wywazony, mowi tylko to, co ludzie
        chca uslyszec i co ladnie brzmi..., a ze to sie moze mijac z prawda ?
        No coz, polityka to najwieksza k...a, jak ktos kiedys powiedzial, i mysle, ze
        sporo w tym prawdy, zwlaszcza u nas to jest juz od jakiegos czasu bardzo
        widoczne.

Jesli chodzi o SLD, to tym wyborem dala nam jeszcze raz do zrozumienia, ze dla
        nich nie ma znaczenia, czy ktos walczy o dobro Polski, czy jest patriota, czy
        tez sprzedaje Polske, bo lustracja Oleksego przeciez sie jeszcze nie skonczyla,
        ale SLD jak widac ma to w nosie kim naprawde jest pan Oleksy, podobnie jak ma w
        nosie czy ktos jest zamieszany w najwieksze afery korupcyjne, czy tez nie, to
        nie ma dla nich zadnego znaczenia.
        Przez moment mialam nawet wyrzuty sumienia, ze moze zbyt surowo i
        niesprawiedliwie ich oceniam, bo w stosunku do Jakubowskiej wykazali prawidlowa
        postawe, ale nie trzeba bylo dlugo czekac, by sie przekonac, ze to byla tylko
        pokazowka dla zamydlenia oczu, ze dalej dla tego srodowiska pojecia takie jak
        prawosc, uczciwosc, dbalosc o ojczyzne, a nie prywata, ze to wszystko jest
        dobre dla naiwnych...
        Wiem, wywolalam wiekie oburzenie teraz, bo napisalam szczerze, to, co mysle i
        jak to odbieram, spodziewam sie wiec atakow sporych, bo jak juz wczesniej
        pisalam, to forum jest opanowane przez zwolennikow lewicy (wiem tez, ze to
        pojecie nie jest zbyt precyzyjne, ale jak mi podacie bardziej adekwatne, wtedy
        bede go uzywac, poki co tym sie posluguje, ale chyba i tak wiecie o kogo mi
        chodzi).

• turawski Re: Lublin gratuluje J. OLEKSEMU 19.12.04, 19:48
          Co chcecie... młody, zdolny, ambitny...
          Tylko z pamiecią trochę nie tak; w swoim oficjalnym życiorysie
          www.oleksy.pl/zyciorys/
          "zgrabnie" przemilczał pewne niewygodne fakty: wstąpił do PZPR w 1968 r /wielu
          wtedy odchodziło z tej formacji.../ i trwał na posterunku aż do
          komendy "sztandar wyprowadź" i to nie na podrzędnych stanowiskach.../

No, skoro o takich faktach "zapomina", to trudno, żeby pamietał jakiegoś
          Ałganowa... ;)

Głosi idee zjednoczenia lewicy.... drżyjcie borówki... :)))

pozdr
          t
          • tulskitokariew Re: Lublin gratuluje J. OLEKSEMU 19.12.04, 21:13
            ta....i piękny jak księżyc w pełni
        • Gość: Edek Re: Lublin gratuluje J. OLEKSEMU IP: *.3.pl / *.3.pl 19.12.04, 21:13
          Oczywiście, że zasługuje i powiem szczerze jakbym był na tym szczycie to też bym
          na Oleksego zagłosował. Taki on elokwentny i mądry, wręcz szermierz językowy sam
          Miodek by się takiego języka nie powstydził. Konkludując: złodziejska i
          oszukańcza klika zasługuje na to żeby mieć herszta pokroju OLINA, znanego i
          często opisywanego w 1996 roku na łamach prasy w innych demokratycznych krajach
          Europy jako agent i kłamca lustrayjny. W partii, w której takie rzeczy się
          toleruje (afera, goni aferę), próbuje się naprawić wizerunek dobrego imienia.
          Buta Millera , prostactwo Cieślaka i głupota Posła Florka, a do tego Jakubowska,
          Pęczak itd mam wyliczać dalej. Mam nadzieję, że szlag was wszystkich trafi,
          ludzie nie mają pracy , NFZ robi dobrze ale swoim. Opamiętajcie się i miejcie
          troche honoru.
          • shawman Zgadzam się z przedmówcami :) 20.12.04, 02:47
            Jak nigdy zgadzam się ze wszystkimi przedmówcami/przedmówczyniami. :) BTW -
            może ten dzisiejszy ferment w SLD sprawi, że się ta partia całkiem posypie?
            Byłoby dobrze.
        • Gość: ciekawski szkoda mi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.04, 08:01
          Mazowieckiego Geremka Frasyniuka Kuronia michnika ze taich sobie "zwolennikow" wychowali, a co niektorym przypominam ze SLD tez ma swoje portale internetowe.
      • Gość: Ałganow KOMUCHOM GRATULUJEMY OLINA ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.04, 19:18
        faktycznie jaki pan taki kram, choć w tym wypadku chyba odwrotnie He, HE
    • tulskitokariew JANBEZZIEMI??? Chyba bez mózgu 19.12.04, 19:13
      Już niedługo. 2,3 miesiące skończy się proces i Twój idol będzie zwykłym kłamcą,
      śmieciem no i jeszce byłym kapusiem. A jak myślisz bolszewiku po co mu ta fucha
      ? Zostanie męczennikiem lustracji wyleci z sejmu i polityki a żyć trzeba jest
      tylko jeden mały problem bedzie szefem nieistniejącej formacji, no i jeszcze ten
      Ałganow ho, ho ale się będzie działo.
      • janbezziemi Zal mi cie,czlowieczku! 19.12.04, 20:15
        tulskitokariew - narka to tobie nienawisc zżarła mózg. Narzeczona(y),żona
        (maż),wypięli sie na ciebie? Pisz co chcesz dalej,nie mam zamiaru zaszczycac
        cie moją odpowiedzią,ty biały bolszewiku skadś tam...MW?
        • tulskitokariew a jednak JANBEZMÓZGU 19.12.04, 20:58
          Ty się gamoniu nie unoś, bo to nie obelgi tylko diagnoza i powinieneś owsiku
          forumowy / he, he / grzecznie podziękować. Zluzuj deko , spuść z krzyża bo,
          zapal swieczkę pod portetem Czegewary bo inaczej skończysz jak Barska /
          Abramowice, Tworki, Radecznica - wybór należy do Ciebie / jeszcze tym razem he, he /
        • ciupazka Re: Szanuję inne opcje.... 19.12.04, 20:59
          ... ale tym wyborem jestem zawiedziona... Wyszło szydło z worka...Partia
          niereformowalna? Mało ciężko chora i czego tu gratulować??? Raczej życzmy
          im ozdrowienia, hehe... Wszyscy są zawiedzeni!
        • tulskitokariew napewno JANBEZMÓZGU! 19.12.04, 21:05
          i jeszce jedno bolszewicki kmiotku , jak masz czelność Pana na forum zaczepiać,
          to poproś jakiegoś politruka o pomoc, subtelność twego dowcipu zgniata - jak
          młot parowy w zakładach putiłowskich ćwoku, tak że łysi z MW przy tobie niedojdo
          to elita intelektualna.
      • Gość: ciekawski USA go przyjma na swoje demokratyczne lono IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.04, 08:09
        abrahama
    • jetbang Re: Lublin gratuluje J. OLEKSEMU 19.12.04, 21:00
      z szacunku dla tych co mają inne zdanie Gratulacje!!!

choć w sumie nie wiem co by było lepsze ...
      • wierna_rzeka Re: Lublin gratuluje J. OLEKSEMU 19.12.04, 21:07
        jetbang napisał:

> z szacunku dla tych co mają inne zdanie Gratulacje!!!

Ja bym napisala, ze z szacunku dla tych, co maja inne zdanie wyrazy
        wspolczucia, ale Ty jestes lepszy ode mnie, bardziej milosierny, wiec
        pozwolisz, ze sie poklonie i pojde sobie puscic dymka :)
        • jetbang Re: Lublin gratuluje J. OLEKSEMU 19.12.04, 21:11
          wiesz akurat sporo dobrego słyszałem o Marku Belce (i jego cenię za wiele
          rzeczy) który równiez z oleksym współpracuje a skoro oleksego nie spotkałem
          jeszcze na swojej drodze więc wychodze z założenia że nie można oczerniać ludzi
          których się nie zna.

a swoją drogą to "moja" partia powoli się odradza więc ... ;-)))
          • wierna_rzeka Re: Lublin gratuluje J. OLEKSEMU 19.12.04, 21:15
            Jetbang, a ktora to ta Twoja partia ?
            • rycha7 Re: Lublin gratuluje J. OLEKSEMU 19.12.04, 21:44
              Pewnie ta, która odradza się z popiołów niebytu parlamentarnego. A może się
              mylę:(
              • wierna_rzeka Re: Lublin gratuluje J. OLEKSEMU 19.12.04, 21:47
                Rycha cholero, Ty sie na ogol nie mylisz, ale jeszcze poczekam jednak na
                odpowiedz tego, kogo pytalam :)
                • jetbang Re: Lublin gratuluje J. OLEKSEMU 19.12.04, 21:55
                  mumia wolności jak ją teraz nazywają

może i się odrodzi, szkoda by było żeby miejsce takich osób jak Bryłowski,
                  Wujec itp zajęli tacy jak ... heh nie powiem ...
                  • rycha7 Re: Lublin gratuluje J. OLEKSEMU 19.12.04, 22:09
                    No i nie jestem "sirotką marysią" na tym forum.:))))) Witaj w klubie.
                    • tulskitokariew Re: Lublin gratuluje J. OLEKSEMU 19.12.04, 22:14
                      Mumia Wolności ? Dzisiaj ? To wymaga dużej odwagi cywilnej. Podziwiam
                      • jetbang Re: Lublin gratuluje J. OLEKSEMU 19.12.04, 22:46
                        wiesz moim zdanie nie jest to odwagą przyznać się do osób takich jak tworzą UW
                        lokalnie to tych co wymieniłem centralnie : geremek, balcerowicz itp

z drugiej strony jednak nawet w najczystszej partii zawsze sie pojawi kilka
                        wesz i szczurów które będą gryzły i podgryzały ot tak dla samego faktu.

osobiście nie mógłbym współdziałać z takimi osobami które tworzą np LPR -
                        choćby dlatego że wg ich opini z początku roku już teraz polski miało by niebyc

nie było końca świata a wręcz jest odwrotnie - rolnicy w UE mają sie dobrze,
                        przedsiębiorcy korzystają z funduszy unijnych jak trzeba a to co ucieka (swoją
                        drogą gruuuube pieniążki) to wynika tylko i wyłącznie z niedouczenia i
                        zadufania samorządów zarówno wojewódzkich jak i gminnych

tylko teraz powiedzcie kto to wszystko wynegocjował a co teraz spierniczył
                        jegomość miller ...
                        • rycha7 Re: Lublin gratuluje J. OLEKSEMU 19.12.04, 22:53
                          Jetbang tylko nie znikaj z tego forum.
                          • jetbang Re: Lublin gratuluje J. OLEKSEMU 19.12.04, 22:59
                            od lipca 2002 jestem tu codzień choć nie codzień pisuje ;-)))

i znikać nie zamierzam ...
                        • wierna_rzeka Re: Lublin gratuluje J. OLEKSEMU 19.12.04, 23:08
                          Hmmm Balcerowicz..
                          Balcerowicz musi odejsc!
                          Powiesic Balcerowicza !
                          A wiesz z czym mi sie kojarzy Balcerowicz ?
                          Pamietam, jak na polkach nic nie bylo, pamietam, jak musialamm stac w
                          spolecznych kolejkach przez kilka dni, zeby sobie kupic meble kuchenne,
                          pamietam, jak rzadzaca komuna mowila, ze z pustego i Salomon nie naleje no i
                          bylam przekonana, ze tak wlasnie musi byc, ze nic sie nie da zrobic, ze polki
                          musza byc puste, ze mobli nie moze byc, bo z pustego i Salomon przeciez nie
                          naleje ...
                          No i pojawil sie Balcerowicz, no i okazalo sie, ze polki niekoniecznie musza
                          byc puste, ze po meble niekoniecznie musze kilka dni stac w kolejkach...no i w
                          koncu, ze Blacerowicz musi odejsc.
                          Hhehehe, dobre sobie :)
                          Nikt chyba bardziej ode mnie na wlasnej skorze nie odczul reformy Balcerowicza,
                          wlasnie wtedy moj maz mial firme budowlana, mial konkretne zlecenie, bral
                          kredyt w banku, zeby to przeprowadzic, inwestorzy nie placili, odsetki rosly, a
                          my popadlismy w ruine.
                          Ale ja jednak widzialam wtedy cos wiecej, niz czubek wlasnego nosa, widzialam,
                          ze to, co zrobil Balcerowicz spowodowalo,iz polki sie zapelnily, ze u nas nagle
                          zrobila sie niemal Ameryka, ze pomarancze moglam kupic nie tylko w grudniu, ale
                          przez caly rok, ze po meble nie musialam juz stac kilka dni w kolejce...., ze
                          jednak to puste nie bylo takie puste i okazalo sie, ze mozna z niego nalac i to
                          duzo, no tak, ale Balcerowicz jednak musial odejsc.
                          Tak, ciemnota ludzka i glupota nie ma granic, to raczej oni powinni odejsc, a
                          nie Balcerowicz.
                          Lepper glosi haselka w stylu: Balcerowicz musi odejsc i widzisz jakie ma
                          popracie ?
                          Wiec o czym my tu dyskutujemy ?
                          Odejdzmy wiec wszyscy, niech znowu ocet gosci na polkach, niech rzadzi komuna i
                          korupcja i niech nas dalej karmia haselkami, ze z pustego to i Salomon nie
                          naleje, bo tak naprawde uwazam, ze narod polski nie zasluguje na to, by mu
                          nalac.
                  • wierna_rzeka Re: Lublin gratuluje J. OLEKSEMU 19.12.04, 22:19
                    jetbang napisał:

> mumia wolności jak ją teraz nazywają

Hmmm..., odwazny jestes, ze sie do tego przyznajesz, bo juz tu czytalam kilka
                    postow osmieszajacych te partie.
                    Ale wiesz co Ci powiem ?
                    Tu akurat jestem z Toba, bo to partia, na ktora ja zawsze glosuje, dla mnie to
                    sa ludzie najbardziej wyksztalceni, prawi i uczciwi, warci poparcia, chociaz
                    gina, bo u nas teraz kroluje prywata i korupcja i tylko wlasnie tacy sie licza,
                    co nie o Polske dbaja, co nie intelektem zyskuja uznanie, a tacy, co maja
                    wladze bo ja osiagneli dzieki korupcji, sprzedaniu Polski i ugladzonym
                    sloganom, wiec tacy ludzie jak Gieremek nie maja juz tutaj czego szukac, smutne
                    to, ale niestety prawdziwe, nalezymy wiec do tych nieporawnych, idealistycznych
                    marzycieli, a inni, co sie lepiej za wczasu ustawili smieja sie z nas tylko
                    i ...niech im ziemia lekka bedzie :)
                    • Gość: komuchlubelski Sz. P. sympatycy Mumii Wolności ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.04, 22:57
                      Wybaczą Państwo,że śmiem się wtrącić, ale chciałbym zauważyć, iż wątek ten
                      został założony na wieczną chwałę i cześć tow. Oleksego Józefa z SLD ( d. PZPR
                      ). Natomiast na składadanie należnych hołdów dla Dobra Narodowego jakim jest bez
                      wątpienia b. tow. obecnie prof. Bronisław Geremek z UW ( oops! kiedyś także
                      PZPR) znajdziecie z pewnością godniejsze miejce.
                      Uprzedzając ewentualne komentarze wyjaśniam, że komuszą przeszłość Profesora
                      przywołałem jedynie z wielkiego szacunku dla tej Postaci nie chciałbym bowiem
                      aby choć jeden dzień z tego Wspaniałego Życiorysu uległ zatarciu w niewdzięcznej
                      pamięci naszych złośliwych rodaków, których podłości i UW i SLD codziennie
                      doświadzca.
                      z komuszym pzdr.
                      • wierna_rzeka Re: Sz. P. sympatycy Mumii Wolności ! 19.12.04, 23:17
                        Komuchulubelski, kimkolwiek jestes, to dla mnie jestes zwykla gnida.
                        Ludzka bowiem rzecza jest bladzic, ludzka rzecza jest szukanie roznych
                        rozwiazn, sluchalam wiele wypowiedzi prof. Geremka i wiesz co ?
                        Jemu tacy jak Ty moga co najwyzej buty czyscic i to powinni uwazac to za wielki
                        zaszczyt.
                        Jest on bowiem jedna z niewielu postaci na arenie polskiej i miedzynarodowej,
                        ktora nie splamila sie niczym, a poza tym jest czlowiekiem wielkiego umyslu,
                        wielkiej kultury i ze wszech miar prawym oraz uczciwym, ale Ty i tak tego nie
                        zrozumiesz, bowiem nie znasz wagi tych pojec.
                      • rycha7 Re: Sz. P. sympatycy Mumii Wolności ! 19.12.04, 23:19
                        Mam nienaganne maniery, więc gospodarza wątku posłucham:)

Pozdrawiam bez "komuszego brzmienia".
                        • Gość: arbat Re: Sz. P. sympatycy Mumii Wolności ! IP: 62.233.193.* 20.12.04, 00:09
                          Wierna rzeko, tak czytam i oczom nie wierzę; wyzywasz kogoś od gnid, bo śmiał wypomnieć Geremkowi członkowstwo w PZPR? To tak w ramach głoszej przez UW tolerancji pewnie, tak?
                          Wcześniej ktoś wypomniał to samo Olino... to jest Oleksemu - jakoś nie wyzywałas...
                          To ja teraz napisze, że w PZPR był też Balcerowicz, Kuroń a Mazowiecki tylko w PAXie ale za to pisał o poakowskiej partyzantce: "bandyci" i "faszysci"
                          • wierna_rzeka Re: Sz. P. sympatycy Mumii Wolności ! 20.12.04, 00:51
                            Gość portalu: arbat napisał(a):

> Wierna rzeko, tak czytam i oczom nie wierzę; wyzywasz kogoś od gnid, bo śmiał
                            w
                            > ypomnieć Geremkowi członkowstwo w PZPR? To tak w ramach głoszej przez UW
                            tolera
                            > ncji pewnie, tak?

No widzisz, i tu sie mylisz i tu mnie nie rozumiesz, wiec wyjasniam:
                            Dla mnie nie jest wazne kto gdzie byl, ale kto jaki jest, kto walczy o cos dla
                            narodu, a kto walczy o cos dla siebie - tu jest roznica, a jesli tego nie
                            pojmujesz, to prozne me starania.
                            • Gość: arbat Re: Sz. P. sympatycy Mumii Wolności ! IP: 62.233.193.* 20.12.04, 01:01
                              Dla Ciebie nie jest wazne kto gdzie byl - no i gut, jak mawiają rosjanie. Dla każdego wazne co innego, ale to nie powód żeby kogoś "gnidować"
                              A ja uważam że to co charakteryzuje ludzi z UW to spóżniony refleks. Najpierw komune budowali, potem z komuna walczyli. A po 1989 z komuną sie dogadywali i komuny bronili a teraz, po 15 latach robia wielkie oczy na Olina, Rywina, Orlengate itp.
                              Ja wiem, nie każdy musi miec refleks, ale za ich brak refleksu płacimy wszyscy. Więc lepiej, niech UW zostanie tam gdzie jest.
                              • wierna_rzeka Re: Sz. P. sympatycy Mumii Wolności ! 20.12.04, 01:29
                                I uwazaj tak dalej, bo jak najbardziej masz do tego prawo :)
                          • wierna_rzeka Re: Sz. P. sympatycy Mumii Wolności ! 20.12.04, 13:58
                            Ja juz chyba wyczerpalam temat w tym watku, ale jeszcze musze cos dodac.

Gość portalu: arbat napisał(a):

> Wierna rzeko, tak czytam i oczom nie wierzę; wyzywasz kogoś od gnid, bo śmiał
                            wypomnieć Geremkowi członkowstwo w PZPR? To tak w ramach głoszej przez UW tolera
                            > ncji pewnie, tak?

Nie o tresc mi glownie chodzilo, a o forme, wkurzylam sie, mialam swoje powody,
                            ale to mnie nie usprawiedliwia, faktem jest, ze nie powinnam byla mimo wszystko
                            uzyc takiego okreslenia, za co przepraszam.
                            • rycha7 Dał Nam przykład Wierna_Rzeka 20.12.04, 14:30
                              wierna_rzeka napisała:
                              wkurzylam sie, mialam swoje powody,
                              >
                              > ale to mnie nie usprawiedliwia, faktem jest, ze nie powinnam byla mimo
                              wszystko
                              >
                              > uzyc takiego okreslenia, za co przepraszam

To jest przykład do naśladowania!!!!
                              • rycha7 Re: Dała....znaczy się ...przepraszam 20.12.04, 14:31
                            • Gość: komuchlubelski cała przyjemność po mojej stronie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.04, 14:42
                              wcale się nie gniewam za tą gnidę ! Powyżej nazwano mnie mędoweszką /
                              janbezziemi/ ja sam w swej komuszej skromności zdeklarowałem się jako
                              komunistyczna wesz. W każdym razie cieszy mnie Wasza znajomość insektów -
                              pasożytów, których charakterystyki tak bardzo pasują do członków
                              mojej partii. Proszę jednak nie zapominać że miły jak Oleksy komuszek może w
                              jednej chwili przemienić się w bolszewika, taka już nasza natura.
                      • jetbang Re: Sz. P. sympatycy Mumii Wolności ! 19.12.04, 23:22
                        no dobra

na cześć Józefa O. hip hip hura, hip hip hura, hip hip hura!!! niech żyje!!!

zadowolony ????
                        • Gość: xyxyx oleksy IP: *.lublin.mm.pl 20.12.04, 01:40
                          www.trybuna.com.pl/n_show.php?code=2004122017
                        • Gość: wisnia [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.04, 15:45
                          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                          • jetbang Re: Sz. P. sympatycy Mumii Wolności ! 20.12.04, 19:23
                            akurat tu się mylisz dzieciaczku (bo tylko dzieci się w ten sposób wypowiadają
                            heh ew. członkowie samołobrony)!!!!!

pozdrawiam i życzę lepszego dowcipu
        • Gość: smutna rzeka Re: Lublin gratuluje J. OLEKSEMU IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.04, 03:33
          puścić dymka? a w domu zabraniają? oj, słaba ta SLDowska wolność.
          • wierna_rzeka Re: Lublin gratuluje J. OLEKSEMU 21.12.04, 18:35
            Gość portalu: smutna rzeka napisał(a):

> puścić dymka? a w domu zabraniają? oj, słaba ta SLDowska wolność.

To chyba tez nie do mnie, SLD i ja ? chachacha :)
    • Gość: kazimierski prawus Re: Lublin gratuluje J. OLEKSEMU IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.04, 03:26
      gratuluję i życzę mu, aby zarżnięto go na święta!!! Kiełbasy z tego indywiduum
      jednak nie tknę!!!!
      • Gość: lolo Re: Lublin gratuluje J. OLEKSEMU IP: *.lublin.mm.pl 20.12.04, 11:11
        Kazimierski prawus - czytaj dupek.
        • Gość: też dupek Re: Lublin gratuluje J. OLEKSEMU IP: *.it-net.pl 20.12.04, 14:18
          już lepszy dupek niż Oleksy
          • Gość: lolo Re: Lublin gratuluje J. OLEKSEMU IP: *.lublin.mm.pl 20.12.04, 15:20
            szkoda słów!
            • Gość: kazimierski prawus Re: Lublin gratuluje J. OLEKSEMU IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.04, 15:36
              lolo, co ty z tymi dupkami wyskakujesz? może chciałbyś być DUPKĄ Oleksego, ale
              sądząc po jego gabarytach możesz zostać tylko DUPSKIEM.Jaki bohater wątku -
              taka dyskusja.
              • Gość: lolo Re: Lublin gratuluje J. OLEKSEMU IP: *.lublin.mm.pl 20.12.04, 16:03
                ty...Dupek to komplement wobec Ciebie!
                • Gość: kolejny dupek Lolo kim ty do ku.. nędzy jesteś albo co oni ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.04, 16:24
                  z ciebie w tym sld zrobili ? Jebnij się w łeb !
                  • Gość: lolo Re: Lolo kim ty do ku.. nędzy jesteś albo co oni IP: *.lublin.mm.pl 20.12.04, 16:41
                    www.google.pl/search?hl=pl&q=J%C3%B3zef+Oleksy%
                    22&btnG=Szukaj+z+Google&lr=lang_pl Macie prawicowe oszołomy...Jest wybór!!!
    • ioannabarska W A L C I E SIĘ !!! 20.12.04, 17:44
      prawicowo - faszystowskie oszołomy ! Już jestem wróciłam ze zjazdu.
      • wierna_rzeka Re: W A L C I E SIĘ !!! 20.12.04, 18:08
        I to na tym zjezdzie odchodzilo takie walenie, ze do tej pory Ci tak
        zostalo ? :)
        • ioannabarska Re: W A L C I E SIĘ !!! 20.12.04, 19:20
          Jak to zostało ? Zawsze tak miałam ! Wracając zaś do walenia ... ho, ho , ho.
          Wiecej nie powiem tajemnica partyjna.
        • joannabarska ZNOW BANDYCKA FAŁSZYWKA! 21.12.04, 10:34
          ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^_
          Widzisz,nawet Ty,internatowa fachowczyni,nabrałaś sie na kolejną fałszywkę
          internetowego bandyty. Pisała to osoba zapisana jako ioannabarska a nie
          joannabarska. Mam zmienić imie i nazwisko z powodu jakiego durnia,ktory chce
          mnie znieslawiac piszac bzdury? Joanna Barska PS Pozdrawiam.A na zadnym
          kongresie byc nie mogłam ,bo anim delegatka ani reporterka.II PS Pisze zes się
          nabrala,bo wiem,że w stosunku do mnie - mimo tego czy owego - tak bys nie
          reagowała.
          • wierna_rzeka Re: ZNOW BANDYCKA FAŁSZYWKA! 21.12.04, 18:33
            joannabarska napisała:

>
            ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
            > _
            > Widzisz,nawet Ty,internatowa fachowczyni,nabrałaś sie na kolejną fałszywkę
            > internetowego bandyty. Pisała to osoba zapisana jako ioannabarska a nie
            > joannabarska. Mam zmienić imie i nazwisko z powodu jakiego durnia,ktory chce
            > mnie znieslawiac piszac bzdury? Joanna Barska PS Pozdrawiam.A na zadnym
            > kongresie byc nie mogłam ,bo anim delegatka ani reporterka.II PS Pisze zes się
            >
            > nabrala,bo wiem,że w stosunku do mnie - mimo tego czy owego - tak bys nie
            > reagowała.

Troche sie w tym gubie, czy to bylo do mnie ?
            A w ogole to piszcie tak, zeby wiadomo komu odpowiadacie, bo naprawde czasem
            trudno zgadnac.
    • Gość: ciekawski kozystajac z okazji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.04, 07:37
      juz gratuluje zwolennikom i sympatykom Gazety Wyborczej oraz Unii Wolnosci przerznietych wyborow Anno Domini 2005!

pa zdrowko czolko!
      • Gość: bosman Ja też gratuluję Oleksemu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.12.04, 09:51
        A teraz nabluzgajcie mi fiuty, czekam.
        • Gość: Józef O L E K S Y SPIEPRZAJ DZIADU !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.04, 19:11
          Wzywałeś mnie więc jestem, ja Olin, Wieprz Lewicy, średni fiut za PRL i
          niewątpliwie największy fiut III RP, a teraz jescze raz przyjmij lewicowe
          świąteczne życzenia : SPIEPRZAJ DZIADU !!!
          • rochelle heh, zabawne 21.12.04, 19:17
            jest to, jak naiwny jestes Ciekawski, skoro myslisz, ze nie wiemy, ze wiekszosc
            postow z neoplus.... to Twoje :>>>>>>>>> po co tak zmieniac nicki bez przerwy,
            produkowac sie niepotrzebnie, wysilac moozgownice, marnowac zapasy glukozy i
            rozpuszczac zlogi amyloidu, ktore za jakies 20 lat moglyby sie stac przyczyna
            Alzheimera...
            • Gość: komuchlubelski to nie Ciekawski.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.04, 19:46
              to nie on, to ja, już więcej nie będe wielkie komusze / he,he / słowo honoru
          • Gość: piKier Re: SPIEPRZAJ DZIADU !!! IP: *.lublin.mm.pl 21.12.04, 20:01
            Ot,kultura idioty!
            • Gość: komuchlubelski Nie przesadzaj ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.04, 20:28
              w porównaniu z szambem takim jak ... np. Barska to Wersal, a co dopiero
              powiedzieć o podwójnym dnie szamba na którym ty gnijesz pikierku ?
              • Gość: piKier Re: Nie przesadzaj ... IP: *.lublin.mm.pl 21.12.04, 21:07
                Czytales Zbyszewskiego "Niemcewicz z tylu i z przodu?" Wiele bys zrozumial,ale
                gdzie tam,to nie ty...
          • Gość: bosman Słuchaj kmiocie IP: *.lublin.mm.pl 21.12.04, 20:56
            z ryjem jak szaflik i dupą krowy. Jak ci sie coś nie podoba to pocałuj się w
            jajca jak dosięgniesz a potem idź na smietnik i poszukaj se koszuli na świeta.
            A jak ci mało to idź do proboszcza niech ci kakałko wyzłoci - może poczujesz
            się lepiej flejo chodząca.
            • Gość: piKier Re: Słuchaj kmiocie IP: *.lublin.mm.pl 21.12.04, 21:06
              Bosmanie,do kogo to?
              • Gość: bosman Hej Pikier.... IP: *.lublin.mm.pl 21.12.04, 21:10
                to było adresowane do forumowicza podpisanego Józef Oleksy.
                • Gość: piKier Re: Hej Pikier.... IP: *.lublin.mm.pl 21.12.04, 21:27
                  Ok,Bosman bos mnie zdziwil,dziekuje za pozdrowienia dla lubliniakow na innym
                  watku od Ciebie.To do mnie tez. Czolem!
            • Gość: Józef O L E K S Y Jeszcze Bosman Jeszcze !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.04, 21:40
              to mnie bardziej łechce niż biesiady z Ałganowem, jeden problem chłopczyno
              programu Bluzgator potrafi używać byle pryszczaty obszczymurek z FMS,
              oczekiwałem na coś bardziej indywidualnego , no cóż na bezpticy i żopa sołowiej. Hej
              • Gość: bosman Re: Jeszcze Bosman Jeszcze !!! IP: *.lublin.mm.pl 21.12.04, 22:21
                bydlęta tylko w wigilię mówia ludzkim głosem. Pospieszyłeś się.
                • Gość: piKier Bosmanie,dajmy sobie spokoj z gnida IP: *.lublin.mm.pl 21.12.04, 22:26
                  Bosmanie,z tym kretynem nie gadajmy. Ty np opieprzasz tu Wałese (teoretycznie)
                  i podpisujesz sie jako Lech Walęsa? Szkoda czasu i atlasu na reagowanie- z
                  gnidami sie nie gada,gnidy sie tepi.On nawet nie umie podpisac sie krzyzykami!
                  Szuka pomocy o Jozefa Oleksego!!!!!
                  • Gość: bosman Re: Bosmanie,dajmy sobie spokoj z gnida IP: *.lublin.mm.pl 21.12.04, 23:30
                    Już spuściłem wodę.Pozdr.
    • Gość: ciekawski pa czolko good bye i good luck! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.04, 12:37
      to juz ostatnie miesiace komuny a moze i tygodnie.

------------------------------------------------------------------------

Kraj
      IAR/PAP, JP /2004-12-22 12:03:00

Sąd: Oleksy kłamcą lustracyjnym

Józef Oleksy został ponownie uznany przez sąd za kłamcę lustracyjnego. Sąd uznał, ze Oleksy zataił współpracę z wywiadem wojskowym PRL w latach siedemdziesiątych. Sam Oleksy przyjął wyrok bez emocji.

R E K L A M A czytaj dalej

fot. PAP
      W latach 70-78 Józef Oleksy był agentem Agenturalnego Wywiadu Operacyjnego, przekazywał pisemne informacje i otrzymywał wynagrodzenie - to uzasadnienie wyroku Sądu Lustracyjnego.

Wyrok jest nieprawomocny - przysługuje od niego odwołanie do Sądu Lustracyjnego II instancji. Cała procedura - łącznie ze spodziewanym odwołaniem przegranej strony także do Sądu Najwyższego - może potrwać jeszcze wiele miesięcy.

Osoba uznana przez sąd obu instancji oraz przez Sąd Najwyższy za "kłamcę lustracyjnego" nie może przez 10 lat pełnić funkcji publicznych, m.in. parlamentarzysty czy ministra.

Rzecznik Interesu Publicznego Bogusław Nizieński wnosił o uznanie, iż oświadczenie lustracyjne Oleksego o tym, że nie miał on związków ze służbami specjalnymi PRL, jest niezgodne z prawdą. Obrona Oleksego domagała się oczyszczenia go z zarzutu Rzecznika.

REKLAMA

wyślij link
      strona do druku
      Skoment
    • Gość: darek Re: Lublin gratuluje J. OLEKSEMU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.04, 12:42
      www.republika.pl/lewica -Szczere gratulacje dla Pana Józefa Oleksego. Wiele
      sukcesów w tej trudnej rzeczywistości.
    • ioannabarska z żalem informuje... 22.12.04, 12:42
      że poziom mojego zdebilenia przekroczył najczarniejsze rokowania mojego
      psychiatry i wydaje się, że sięgnął dna. Ostatnio np. piszę sama do siebie raz
      jako piKier potem znowu Bosman. To żałosne ale nic na to nie poradzę, zresztą
      oceńcie sami, aha proszę przebaczcie mi choćby ze względu na te tam Wasze święta.
      • Gość: piKier Re: z żalem informuje... IP: *.lublin.mm.pl 22.12.04, 13:00
        Bosmanie,przeciez to kretynka ta "ioanna".Ja nawet nie znam Twego
        imienia,Bosmanie,a Ty mojego. Alez tu durnota na Forum.Oszolomy z prawicy
        traca nerwy. Pies im mordy lizal.
        • Gość: PSYCHIATRA Oj Barska ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.04, 13:19
          niepotrzebnie panikujesz,jak widzę do dna Ci jeszcze trochę brakuje. No postaraj
          się! Teraz będziesz Bosmanem ? Tak jak w watku z szopką ? Jezeli ma Ci to pomóc
          to nie mam przeciwskazań
          • Gość: PSYCHIATRA 2 Oj Barska ! symulantka z ciebie ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.04, 15:14
            to na co sie uskarzasz wskazuje w prostej linii na bardzo silna paranoje polaczona z nie mniej silna nerwica natrectw. mieszanka tych obu zespolow jest bardzo destrukcyjna w tym na serce i uklad krazenia co stoi w jawnej sprzecznosci z czasokresem twego zycia.

• joannabarska Znow pojawila sie "ioannabarska",kretyn! 22.12.04, 13:29
          Gość portalu: piKier napisał(a):

> Bosmanie,przeciez to kretynka ta "ioanna".Ja nawet nie znam Twego
          > imienia,Bosmanie,a Ty mojego. Alez tu durnota na Forum.Oszolomy z prawicy
          > traca nerwy. Pies im mordy
          lizal.++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
          ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
          Bosman,pikier czy jak tam,wymieńcie chociaż gg i pogadajcie sobie,ale jakos
          trzeba to zakumuflowac, bo znowu ta cała banda zacznie wam wysyłac
          fałszywki.Znow sie objawiła ta durna,a raczej chyba
          durny "ioannabarska",chamisko jedno. Łże jak z nut i jeszcze kradnie
          mi "podpis", bo kto zobaczy,ze "ioanna" to nie "joanna",skoro
          nawet "wierna_rzeka" się nacięła? Oj,ludzie.ludzie,a ja tak cieplo napisalam do
          radia o Lublinie! A tu tylu idiotow! Nawet święta nie nastrajają pojednawczo.I
          to są k a t o l i c y? Chyba rydzykowaci.
          • Gość: ciekawski nerwy to wam komuchy puszczaja! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.04, 15:18
            koniec juz bliski, jeszcze tylko padna protektorzy z USA i koniec z wami na tej Ziemi!
          • Gość: bosman Do Joanny Barskiej IP: *.lublin.mm.pl 22.12.04, 18:47
            Szanowna Pani. Debili nie należy zauważać a chamstwo lać po ryju.W tym
            przypadku zachowuję olimpijski spokój bo chorym nie należy się sprzeciwiać.
            Pani radzę to samo. Pies jak szczeka, taki mały kundelek, to należy zignorować
            gada aż mu się znudzi i pobiegnie szczekać dalej. Jak jest zbyt natarczywy -
            kopnąć w gardziołko i po kundlu. Pozdrawiam.
            • joannabarska Re: Do Joanny Barskiej 22.12.04, 19:30
              Dziekuje "Bosmanie",spotykam tu malo życzliwosci,a raczej ataki chamstwa. Nie
              mniej nie dam się,jestem dosc silna.Zycze Ci przyjemnego wypoczynku
              swiątecznego. Joanna J. Barska
              • Gość: mały Re: Do Joanny Barskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.04, 21:38
                Przecież ogłoszono zawieszenie broni na forum z okazji WESOŁYCH Swiąt!
                Polecam forumowe dania świąteczne! Oleksy może poczekać! A może przemówi w
                Wigilię i wszystko się samo wyjaśni? Pozdrawiam...kto wymyślił te
                przedświąteczne porządki :( ???!!!
            • Gość: olo Re: Do Joanny Barskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.04, 22:59
              znalazl sie ten co malo gada.
              hehe.
          • wierna_rzeka Drobna uwaga 22.12.04, 22:47
            joannabarska napisała:

> ...bo kto zobaczy,ze "ioanna" to nie "joanna",skoro nawet "wierna_rzeka" się
            nacięła?

Wszytkie joannybarskie, ioannybarskie, jak rowniez pozostale osoby uprzejmie
            informuje, ze przynajmniej jesli o mnie chodzi, to raczej sie tu nie nacinam.
            Potrafie Was rozroznic, zwlaszcza, ze prawdziwa Barska ma zupelnie inny styl
            pisania, inne poglady inny stosunek do ludzi, niz wszystkie jej tzw. falszywki.
            Ja jednak odpowiadam na tresc postu, to do niego sie ustosunkowywuje, bez
            wzgledu na to, kto go jakim nickiem podpisuje.
        • Gość: bosman Do piKiera IP: *.lublin.mm.pl 22.12.04, 18:41
          Spoko, po takich ja "ioanna" mój dziadek na konia wsiadał więc sie nie
          przejmuję takim gównem.Dla mnie nie istnije.
    • Gość: Gość Re: Lublin gratuluje J. OLEKSEMU IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.04, 13:58
      A ja cenie Oleksego. Chociazby za swinstwo jakie mu zaserwowano w 1995 r. i
      godnosc jaka wowczas zachowal. Zaden z palantow, ktorzy go podowczas oskarzali,
      nie omieszkal przeprosic Go za pomowienia i oszczercze oskarzenia, po
      uniewinniajacym procesie sadowym. Przypominam, ze wowczas takze dzialala
      specjalna komisja sejmowa, ale nikt nie upolitycznial jej do tego stopnia jak
      sprawe Rywina czy Orlenu. Prawda tez jest, ze wtedy SLD nie byl tak potezny jak
      obecnie. Pracami tej komisji kierowala poslanka Lucyna Pietrzyk - poslanka PSL,
      jak obecnie Jozef Gruszka.
      • Gość: ciekawski potezny ale czym - kasa i to so komunisci? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.04, 15:21
        Oleksy to obok Urbana jeden z najwiekszych pieniadzolubow i hedonistow.
        ta cala wasza komuna to jedna wielka kpina.
        ze tez w naszym kraju wciaz sa naiwni ktorzy sie na to daja nabrac!
        • Gość: Klaudia Do "ioannabarska" do "bosman" i do "piKier"WAZNE IP: *.lublin.mm.pl 22.12.04, 18:24
          Mam propozycje dla "ioannabarska",dla "bosmana" i "piKiera". Są tu podejrzenia
          tej "ioannny" ("fałszywki"),że "piKier" i "bosman" to ta sama osoba. Prosze
          bardzo zrobimy konfrontacje,ja udostepnię na to swą pocztę e-mailową,bo raz juz
          przy klopotach z zapisywaniem na dysku i tak ją podałam. Prosze wymienione
          osoby,aby sie do mnie odezwały e-mailem, a ja zastanowię sie,co dalej- wymiana
          adresów lub telefonow.I skonczy sie raz na zawsze ta glupia zabawa. Czekam i
          pozdrawiam.KLAUDIA,a moja poczta to klaudia10@tlen.pl .A ty,Ciekawski,pleciesz
          takie glupoty,ze nie chce sie nawet z Toba polemizowac.Natomiast co do
          Goscia,ktory stwierdza wyżej,że nikt p. Oleksego nie przeprosil za pomowienia
          dopyczące rzekomego szpiegostwa: wedlug mego ojca,a on sie zna,uczynila tak
          Monika Olejnik!Mało,ale jednak.
          • wierna_rzeka Re: Do "ioannabarska" do "bosman" i do "piKier"WA 22.12.04, 18:50
            Droga Klaudio, problem w tym, ze Ty bylas w postach tez wymieniana jako jedna z
            tych osob, wiec Twoj glos bedzie raczej malo wiarygodny.
            Jesli juz mialo by byc cos takiego przeprowadzone, to tym "sedzia" powinna byc
            osoba, ktorej istnienie jest bardziej prawdopodobne, osoba znana kilku innym z
            reala, osoba, ktorej istnienia nie mozna podwazyc.
            A poza tym wydaje mi sie, ze taka inicjatywa powinna wyjsc od
            osob "zamieszanych" w sprawe, a skoro oni nie czuja takiej potrzeby, nie czuja
            potrzeby udawadniania odrebnosci swojego istnienia, to my tez nie powinnismy
            takich rzeczy proponowac.
            Jesli mowia prawde i sa odrebnymi osobami, to upokarzajaca wydaje sie taka
            propozycja, jesli natomiast faktycznie jest to jedna osoba podpisujaca sie
            kilkoma nickami, to i tak nikt nie bedzie w stanie tego udowodnic, dopoki ona
            sama nie bedzie tego chciala.
            • Gość: bosman do wiernej IP: *.lublin.mm.pl 22.12.04, 18:56
              nie mam w zwyczaju narzucać swojej obecności, nawet w postaci e-maila dlatego z
              wdzięcznościa przyjąłem propozycję Klaudii. Pozdr.
            • Gość: Wladimir Alganov Do "olin","joannabarska","Klaudia","piKier" and co IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.04, 19:06
              U mnie jest propozycja. Ja proszu wymienione
              osoby,aby sie do mnie odezwały e-mailem, a ja zastanowię sie,co dalej- wymiana
              adresów lub telefonow.I skonczy sie raz na zawsze ta glupia zabawa. Czekam i
              pozdrawiam.
              Wasz wsiegda
              Алганов Владимир,
              a moja poczta to alganov@spymail.ru
          • Gość: bosman Do klaudii IP: *.lublin.mm.pl 22.12.04, 18:52
            Szanowna Klaudio. Za chwilę "wejdę" postem na twoja pocztę. dziekuje za
            propozycję. Są jeszcze porządni ludzie na tym forum - pozdrawiam.
            • Gość: bosman Re: Do klaudii IP: *.lublin.mm.pl 22.12.04, 19:02
              powinienem już być w Twojej skrzynce.
          • turawski "K 22.12.04, 19:40
            Gość portalu: Klaudia napisał(a):

> Mam propozycje dla "ioannabarska",dla "bosmana" i "piKiera". Są tu
            podejrzenia
            > tej "ioannny" ("fałszywki"),że "piKier" i "bosman" to ta sama osoba. Prosze
            > bardzo zrobimy konfrontacje,ja udostepnię na to swą pocztę e-mailową,bo raz
            juz
            >
            > przy klopotach z zapisywaniem na dysku i tak ją podałam. Prosze wymienione
            > osoby,aby sie do mnie odezwały e-mailem, a ja zastanowię sie,co dalej-
            wymiana
            >
            > adresów lub telefonow.I skonczy sie raz na zawsze ta glupia zabawa. Czekam i
            > pozdrawiam.KLAUDIA,a moja poczta to klaudia10@tlen.pl .A
            ty,Ciekawski,pleciesz
            >
            > takie glupoty,ze nie chce sie nawet z Toba polemizowac.Natomiast co do
            > Goscia,ktory stwierdza wyżej,że nikt p. Oleksego nie przeprosil za pomowienia
            > dopyczące rzekomego szpiegostwa: wedlug mego ojca,a on sie zna,uczynila tak
            > Monika Olejnik!Mało,ale jednak.
            • turawski Klaudio, powtarzasz się.... /poprawka... / 22.12.04, 19:55
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=62&w=16839476&a=16916409
              Propozycja- moze zechcą do mnie napisac nieco pokrewni mi duchowo-
              pp.Bosman,Zyta,Jadwiga,Barska ,Olgierd, a takze inni nie mający ni cienia
              oszołomstwa pod adresem klaudia10@tlen.pl PS nie wiem,czy cos wyniknie
              z naszych rozmow,ale wokol dostrzegam za wielu tych,ktorych nie cierpię niemal
              z zasady.

...co i komu chcesz w ten sposób udowodnić ?

PS przepraszam, ze nie odpisuje na Twoje listy. Jesteś bardzo płodną autorką, a
              skrzynka e-mail ma swoje ograniczenia... Ponadto, jak sama piszesz, jesteś
              nastawiona konfrontacyjnie ;), a ludzi (wielu...) nie cierpisz dla zasady....
              Takie postawy są mi obce...

pozdrawiam Rodzinę Barskich
              t
              • Gość: Klaudia P.Turawski,zdrowych świąt! IP: *.lublin.mm.pl 22.12.04, 20:48
                Powtarzam,ale teraz zainteresowani i przeczytali,i odpisali.Poza "ioanna" z tą
                literka "i" miast "j".Więcej nic Panu nie podeslę i w ogóle juz dla mnie Pan
                nie istnieje,czym się chyba nie zmartwi. A skrzynka pocztowa nie jest teraz az
                tak ograniczona.Sądzę,ze kto jak kto,ale Pan powinien o tym wiedzieć. Nie mniej
                nie dawałam Panu śmiecia,choc moze nie trafilam w zainteresowania. Zadnej
                golizny,jak pamiętam,nie wysłałam. Niczego nie udowadniam- idąc tropem Pana
                słow.Generalnie to mamy odmienne poczucie humoru,ale to juz jest bez znaczenia.
                Zdrowych świąt!
                • turawski Re: P.Turawski,zdrowych świąt! 22.12.04, 21:08
                  Gość portalu: Klaudia napisał(a):

> (...)i w ogóle juz dla mnie Pan nie istnieje,czym się chyba nie zmartwi.
                  > A skrzynka pocztowa nie jest teraz az tak ograniczona.Sądzę,ze kto jak
                  > kto,ale Pan powinien o tym wiedzieć.
                  > Zdrowych świąt!

...skrzynka rzeczywiscie nie jest az tak ograniczona, ale Ty (o Pani) nie
                  jesteś jedyną, która do mnie pisze... Masz przecież dużą Wirtualna Rodzinę i
                  Przyjaciół, a poczucie humoru rzeczywiście masz inne... ;)))

pomimo, że już dla Ciebie nie istnieje: Zdrowych, spokojnych Świąt i
                  Szcześliwszego (czytaj: bez turawskiego) Nowego Roku... ;)))

pozdr
                  t
        • Gość: bosman Słuchaj ciekawski fiucie IP: *.lublin.mm.pl 22.12.04, 18:51
          • Gość: bosman Re: Słuchaj ciekawski fiucie IP: *.lublin.mm.pl 22.12.04, 18:54
            może lewica to kpina ale że ty szmata to pewne.A teraz pisz co chcesz -
            zakladam ci 'ignora" i innym to proponuję.Wesołych świąt niedojebie.
            • mloda_komunistka Apel do komunistów w tym wątku 22.12.04, 19:22
              Proszę nie przynoście wstydu naszej wspaniałej ideologii. Nie dość, że nasi
              mają kłopoty to wy ich jeszcze przysparzacie swoim wulgarnym zachowaniem.
              Dzisiaj delikatnie a za to jutro... jutro to ich...ech...
              Wasza Musia-Komusia
              • mloda_komunistka Re: Apel do komunistów w tym wątku 22.12.04, 19:29
                p.s. Proszę jak oczerniają Józka i jego rodzinę!!!

Michał Oleksy, który jest synem marszałka Sejmu był jeszcze niedawno
                pracownikiem firmy JK Energy & Logistic. Firma ta dzięki koneksjom i
                powiązaniom towarzystkim w ciągu niecałego roku stała się potentatem na rynku
                paliwowym w Polsce.

Jak podają reporterzy RMF, żona marszałka Oleksego, a także jego bliscy
                współpracownicy obsadzali ważne stanowiska w spółce JK Energy & Logistic, w tym
                w PKN Orlen.

Przykładem może być ustawiony przetarg na dostawę oleju napędowego dla PKP
                Cargo. Kontrakt, który wart był 90 milionów złotych wygrała oczywiście firma JK
                Energy & Logistic.

Marszałek na pytania dotyczące swojej żony i udziału jej w tej firmie
                reaguje dość burzliwie. W końcu przyznaje, że faktycznie tam pracowała. Nie
                zamierza także podważać oskarżeń, że łączyły go szczególne znajomości z
                właścicielami firmy JK Energy & Logistic.

Wasza Musia-Komusia.
              • Gość: TadeO Ty sie lecz, dziecko drogie IP: 212.160.135.* 02.01.05, 23:02
                Lecz sie oczywiscie ze swoich problemow z nogami, bo na glowe juz za pozno!!!
    • tulskitokariew Donosiciel, kłamca.... 22.12.04, 21:17
      po prostu śmieć, niezawisły sąd RP uznał to co wielu z nas myślało już
      wcześniej, ten człowiek jest szmatą, jego łajdactwo wynikające zapewne z
      tchórzostwa jest tak ogromne że budzi zażenowanie, nawet w jego własnym
      środowisku. To wielki dzień dla wielu uczciwych ludzi, dzień moralnej
      satysfakcji i na tym monżna by zakończyć ten przydługi już wątek, bo serdecznie
      mi zwisa kto i za kogo się tu podszywa. Żarty się skończyły.
      Ps. Wyrok jest nieprawomocny, ale znane z tv fragmenty ustnego uzasadnienia
      wydają się bardzo mocne, tak że mam nadzieję, że apelacja będzie zwykłą
      formalnością.
      • Gość: piKier Wstydzę się takiego sądu ! IP: *.lublin.mm.pl 22.12.04, 21:24
        Tulskokariewie,Ty nie jestes nawet smieciem.Ty jestes czyms takim ,czego zaden
        moderator tu nie pusci. k**** s*********
        • Gość: mały Re: Wstydzę się takiego sądu ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.04, 21:41
          Przecież ogłoszono zawieszenie broni na forum z okazji WESOŁYCH Swiąt!
          Polecam forumowe dania świąteczne! Oleksy może poczekać! A może przemówi w
          Wigilię i wszystko się samo wyjaśni? Pozdrawiam...kto wymyślił te
          przedświąteczne porządki :( ???!!!
          • Gość: piKier Jakie zawieszenie broni? IP: *.lublin.mm.pl 22.12.04, 21:59
            Słuchaj,Mały,zawieszenie broni zaproponował(a) "empi". Zareagowała tylko
            p.Barska.Wiec co? Inni nie.Mam wolną rękę,bo to rozbestwione towarzycho nalezy
            kopac w d*** z całej sily.Az do zdarcia zelowek!Albo plunąc i isc na inne
            forumy (a moze fora - nie chce mi sie sprawdzac). Mały ,niech dla Ciebie swieta
            bedą OK,bo nalezysz do tych normalniejszych tutaj.
        • tulskitokariew Boże przebacz mu ( jej ? ) 22.12.04, 21:57
          bo nie wie co czyni. Nie wiem do końca kim ty jesteś i za kogo się podajesz
          (pisano wyżej coś o tym) , ale jedno wiem na pewno, zdrowy na umyśle to Ty
          bratku nie jesteś. Ty masz chyba jakąś misję, coś Cię zżera, spać nie pozwala,
          tyle, że mnie to naprawdę niewiele obchodzi. Prowadź sobie te swoje gó..ane
          wojenki online jak Cię to tak mocno kręci, a mojej radości i tak nie zmącisz
          boś na to( jeszce? już? ) za głupi. Jestem dumny z Sądu i Pana Nizieńskiego,
          Bóg Wam zapłać, odważni sprawiedliwi ludzie.
          Ps. Teraz możesz mnie zbluzgać jako Bosman czy jak tam chcesz.
          • Gość: piKier Dość IP: *.lublin.mm.pl 22.12.04, 22:49
            the rest is silence..."tusk..."
    • Gość: gensek Re: Lublin gratuluje J. OLEKSEMU IP: 81.190.226.* 28.12.04, 00:00
      dajcie pokoj, przecież to nasz człowiek. ministrant i klęcznik czestochowki
      • terraincognita Zelazne nerwy p.Oleksego 28.12.04, 15:25
        Gość portalu: gensek napisał(a):

> dajcie pokoj, przecież to nasz człowiek. ministrant i klęcznik czestochowki
        ============================= DAJMY sobie spokoj z uwagami. P.Oleksy chce
        opublikowania dokumentow zarzucajacych mu "wspolprace".Moze zaczekamy na to?
        Dla mnie jest to czlowiek.ktory musi miec zelazne nerwy.I co tu mowic o winie-
        Polska byla w Ukladzie Warszawskim,istniala mozliwosc (zawsze jest)wybuchu
        wojny,wowczas NATO bylo ugrupowaniem nam wrogim (oficjalnie) i trzeba bylo byc
        przygotowanym na wszystko.Teraz zapewne jest podobnie ,tylko kierunek inny...
        • empi Re: Zelazne nerwy p.Oleksego 28.12.04, 16:36
          >DAJMY sobie spokoj z uwagami. P.Oleksy chce
          > opublikowania dokumentow zarzucajacych mu "wspolprace".
          problem w tym, że sąd go nie sądził za "współpracę" lecz za zatajenie tej
          współpracy. Uważasz, że czekanie na publikację dokumentów jest dobrym powodem
          podważania wyroków sądów?, że lepszy osąd uczyni publika. Jeszcze raz zwracam
          uwagę na fakt, że sąd go nie osądzał za fakt współpracy lecz za zatajenie
          tego.Decydując się na pełnienie funkcji politycznych należy powinien zdawać
          sobie sprawę z tego, że należy być nawet poza podejrzeniami. Ja jako obywatel,
          wyborca, nie mogę ponosić ryzyka kolejnych jego odwołań, przeciągania spraw na
          wiele lat pozwalając by w tym czasie decydował o moim życiu.
          pzdr.
          • terraincognita Zelazne,żelazne! 28.12.04, 16:50
            Nie plecmy bzdur,tzw.lustracja ma za wiele luk (przyklad p.Malgorzaty N.),
            p.Oleksy pytal szefow wojskowosci,czy TO nalezy ujawnic,czy TO podlega pod
            tzw.lustracje,powiedzieli mu,ze nie.Dla mnie to bzdura.Mam kuzyna,ktory byl na
            trzymiesięcznym przeszkoleniu wlasnie na czas wojny - chodzilo o akcje
            propagandowe na terytorium wroga.Nie musi byc lustrowany,bo nie jest na zadnym
            tzw.stanowisku,ale smieje sie,ze w swietle tego uznanoby go tez za kłamcę
            lustracyjnego,gdyby o tym nie powiedział A moze on tez mial gdzies jakas teczke?
            A kompletna paranoją jest, ze szpiega chowa sie z honorami: zdrada bardziej
            poplaca niz sluzba Polsce. Ze byla PRL? A inną Polskę znacie? Po co robic
            ludziom wode z mozgu? Nie pierwszy to przypadek!
            • empi Re: Zelazne,żelazne! 28.12.04, 17:02
              i pan Oleksy kwitował pieniążki za taką dobrą służbę w zwiadzie nie swoim
              nazwiskiem lecz ksywką agenta. dlaczego?
              pzdr.
              • terraincognita Re: Zelazne,żelazne! 28.12.04, 17:27
                Widzisz-slyszalam p.Oleksego i mowil o tej forsie,ze nic nie pobieral.Kto
                sfalszowal? Oj,wielu moglo. Nie rzucaj tak kamieniem,wiecej ostroznosci w
                ocenach. A forse to bral od Amerykancow z cala pewnoscia p. Kukl.
                • empi Re: Zelazne,żelazne! 28.12.04, 17:53
                  pan Oleksy tak twierdził na początku, później zaś tłumaczył, że były to premie
                  żołnierskie za dobre sprawowanie. Czy sąd także rzuca w Oleksego kamieniami
                  twierdząc w swym orzeczeniu o fakcie brania pieniędzy i takiego ich
                  kwitowania?.Tak przy okazji, ten cały problem by nie zaistniał gdyby nie
                  kompleks posiadania władzy za wszelką cenę przez Oleksego.
                  pzdr.
                  • terraincognita Re: Zelazne,żelazne! 28.12.04, 18:04
                    empi napisał:

> pan Oleksy tak twierdził na początku, później zaś tłumaczył, że były to
                    premie
                    > żołnierskie za dobre sprawowanie. Czy sąd także rzuca w Oleksego kamieniami
                    > twierdząc w swym orzeczeniu o fakcie brania pieniędzy i takiego ich
                    > kwitowania?.Tak przy okazji, ten cały problem by nie zaistniał gdyby nie
                    > kompleks posiadania władzy za wszelką cenę przez Oleksego.
                    > pzdr. Tez pozdrawiam i koncze ten wątek,wypowiem sie po UPRAWOCNIENIU SIE
                    wyroku.Wojsko mnie kiedys tez cos zaplacilo.Za wyklad.LWP!
                    • Gość: lolo A moze tysiac,moze dwa? IP: *.lublin.mm.pl 28.12.04, 18:08

Bogusław Nizieński dodał, że chodzi o osoby, które złożyły oświadczenia
                      lustracyjne zaprzeczające współpracy z SB i innymi tajnymi służbami.

Rzecznik nie chciał jednak wymienić żadnych funkcji ani nazwisk. Powiedział, że
                      dokumentacja tych osób prawdopodobnie już nie istnieje.

Zdarzają się jednak przypadki odnalezienia dokumentacji uważanej za zniszczoną.

Z około 600 osób, zapisanych jako współpracownicy tajnych służb - sąd
                      zlustrował lub nadal lustruje blisko 150 osób. W tych przypadkach udało się
                      rzecznikowi odnaleźć dokumenty potwierdzające zasadność wniosków o wszczęcie
                      postępowania sądowego.
                      • Gość: lolo Re: A moze tysiac,moze dwa?(uzupeln.) IP: *.lublin.mm.pl 28.12.04, 18:16
                        Czat Poczta Onet.pl

onet.pl › Wiadomości › Kraj Szukaj: Serwis Info Serwis Info
                        Strony WWW:
                        W polskim Internecie
                        Światowy Internet
                        Katalog stron
                        Pliki
                        Encyklopedia WIEM
                        Ogłoszenia:
                        Praca i rekrutacja
                        Motoryzacyjne
                        Nieruchomości

info.onet.pl Kraj Świat Gospodarka Nauka

Sport Rozrywka Internet i komputery Ciekawostki

Gorące Tematy
                        Oleksy uznany za kłamcę lustracyjnego
                        IPN: "Nowak" to Niezabitowska

Forum »

Sonda
                        Kto byłby najlepszym marszałkiem Sejmu?

wyniki

Dziękujemy, Twój głos w tej ankiecie został zapisany
                        Zobacz: Kto zastąpi Oleksego: Nałęcz, Zych, Kalisz czy Cimoszewicz?

Kraj
                        IAR, jkl /2004-12-28 15:42:00

Nizieński: 600 osób na stanowiskach to TW

Blisko 600 osób obecnie na stanowiskach publicznych było zarejestrowanych jako
                        tajni agenci służb specjalnych PRL. Powiedział o tym kończący kadencję Rzecznik
                        Interesu Publicznego.

postępowania sądowego.

REKLAMA

wyślij link
                        strona do druku

Skomentuj ten artykuł »
                        107 komentarzy

P A N N I Z I E Ń S K I [7] 2004-12-28 17:31

też powinien być zlustrowany. Wtedy byłoby wszystko w ... ~kaszub

Panie Sędzio Nizieński - dziękujemy w imieniu Rzeczpospolitej !!! Wykonywał
                        pan 2004-12-28 17:30

sumiennie swoją służbę.Może kiedyś doceni to Prezydent ... ~Emeryci

Panie Nizieński! 2004-12-28 17:25

Przedstaw pan dowody! ~ciekawiec

Panie Rzeczniku, Panie Bogusławie ! 2004-12-28 17:19

jak tak można ? CESAREWICZ

Cale "Czerwone Zaglebie" powinni zlustrowac !! 2004-12-28 16:56

Przeciez tu same stare komuchy i na pewno zaden z inch ... ~ms

Kilka osób z SLD się przyznało i są posłami . [1] 2004-12-28 16:56

Więc w czym problem ? ~Profesor

nic nowego 2004-12-28 16:53

nic nowego pan Nizieński nie odkrył.czy to coś nam ... ~staryjuzwa

A ksieża 2004-12-28 16:44

Ilu ksieży było TW Moze te dane tez zostana ... ~Jerzy

Teczki juz nie istnieją. 2004-12-28 16:44

Jasne p.głowny inwizytorze, że teczki kleru juz zostaly ... ~Piotr

Co oznacza skrót "TW" w tytule? 2004-12-28 16:42

Dziekuję za odpowiedź ~Głóg

Inkwizytor.........(wielki?????? ) 2004-12-28 16:41

Pan Nizieński chyba urodził się nie w tej epoce.Powinien ... ~mirkai

HE HE NIE WYKRYJECIE NAS!.... [24] 2004-12-28 16:40

I NIKT NAM NICZEGO NIE UDOWODNI...:) ~ZGRED

Przecież... 2004-12-28 16:40

Co z tego,że byli przecież słuzyli ojczyżnie- jaka by ona ... ~obserwator

ROMUŚ DO ROBOTY, CZAS GLOBALNEJ LUSTRACJI NADCHODZI 2004-12-28 16:38

Słusznie postuluje Romek G. totalna lustrację, wszak ponad ... ~kitty

Przecież Franz z kolegami z milicji spalili te teczki 2004-12-28 16:38

wszyscy widzieli to w telewizji ~LaBiRyNt

Ja tez bylam Tajnym Wspolpracownikiem. Dzieki temu moj syn dostal sie na
                        studia 2004-12-28 16:37

a my z mezem bez problemu dostalismy paszport i talon na ... ~Daria_USA

Dokumentów (dowodów) nie ma, ale "prawnik" Nizieński wie kto był TW. 2004-
                        12-28 16:36

Nie OTAKE praworządną Polskę walczyliśmy. Ale w końcu to ... ~liberał

dopadnie Was sumienie biedaki. 2004-12-28 16:35

w ogóle wiecie co to jest sumienie? Zostawiając ... ~niewspółczujacy

Nizieński:600 osób to...TW 2004-12-28 16:35

Dziękujemy za oczyszczanie komunistycznej stajni... Wśród ... ~ gdańszczanin

Powiem Wam kto: wszyscy z sld i sdrp; 80% z psl; 40% z po i uw; 35% z pis
                        oraz 2004-12-28 16:34

średnio 50% z reszty ugrupowań. Dotyczy to oczywiście tych ... ~jojo

Coo? 2004-12-28 16:34

Co, żal odchodzić? Jeszcze tylko jadowite ukąszenie (nie ... ~Stanisław

Sędzia Nizieński znienawidzony przez SLD, ujawnił wielu tajnych
                        współpracowników 2004-12-28 16:33

Zasługuje na medal, ale napewno go nieodznaczy obecny ... ~Jan

Nizieński-odpocznij ! 2004-12-28 16:33

Tak się chłopino napracowałeś, obyś się tylko nie ... ~staś

Nizieńdski... 2004-12-28 16:32

niczego nie powiedział a jednak chlapnął coś czego nie ... ~Andrzej

W byłym NRD kilka milionow,w CZechosłowacji kilkaset tysięcy zlustrowanych
                        2004-12-28 16:32

w Polsce nawet 600 nie poniesie żadnych konsekwencji ... ~obywatel III RP

zobacz wszystkie wypowiedzi »

R E K L A M A

Galerie

• Twarze lewicy

• Upadek Lwicy lewicy?

• Rocznica Sierpnia '80

• III RP: 15 lat, 10 premierów

inne galerie »

Inne wiadomości

W środę zbiera się Rada Krajowa SLD
                        2004-12-28 PAP, mat

Cieślak: W środę rano Oleksy przedstawi decyzję prezydium klubu
                        2004-12-28 PAP, JP

Platforma Socjalistyczna: Kongres SLD nie spełnił oczekiwań
                        2004-12-28 PAP, jkl

Nałęcz: Nie sądzę, abym został nowym marszałkiem Sejmu
                        2004-12-28 IAR, JP

Poseł interweniuje w sprawie syna
                        2004-12-28 PAP, jkl

więcej »

Dowiedz się więcej

Koniec kariery politycznej Andrzeja Pęczaka?
                        2004-11-17

Marek Balicki - sylwetka
                        2004-07-15 IAR, MFi

Marek Belka - sylwetka
                        2004-03-29

więcej »

Artykuły prasowe

Lwica lewicy
                        Polityka (13/2003) Bianka Mikołajewska Aleksandry Jakubowskiej tańce
                        polityczne

Urban narobił bigosu
                        Polityka (11/2003) Janina Paradowska Komu szkodzą zeznania redaktora
                        naczelnego "Nie"

Atak debiutantów
                        Polityka (31/2002) Janina Paradowska Najlepsi i najgorsi posłowie –
                        ranking „Polityki”

więcej »

Archiwum
                        Znajdź wcześniejsze wiadomości z działu

Kraj Kraj
                        Świat
                        Gospodarka
                        Nauka
                        Sport
                        Rozrywka
                        Internet i komputery
                        Ciekawostki

wczoraj (poniedziałek) wczoraj (poniedziałek)
                        12-26 (niedziela)
                        12-25 (sobota)
                        12-24 (piątek)
                        12-23 (czwartek)
                        12-22 (środa)
                        12-21 (wtorek)
                        12-20 (poniedziałek)
                        12-19 (niedziela)
                        12-18 (sobota)
                        12-17 (piątek)
                        12-16 (czwartek)
                        12-15 (środa)
                        12-14 (wtorek)
                        12-13 (poniedziałek)

Copyright 1996 - 2004 Onet.pl SA - zobacz wszystkie serwisy » Polityka
                        dotycząca cookie do góry

• Gość: lolo Re: A moze tysiac,moze dwa?(uzupeln.) IP: *.lublin.mm.pl 28.12.04, 18:17
                        Czat Poczta Onet.pl

onet.pl › Wiadomości › Kraj Szukaj: Serwis Info Serwis Info
                        Strony WWW:
                        W polskim Internecie
                        Światowy Internet
                        Katalog stron
                        Pliki
                        Encyklopedia WIEM
                        Ogłoszenia:
                        Praca i rekrutacja
                        Motoryzacyjne
                        Nieruchomości

info.onet.pl Kraj Świat Gospodarka Nauka

Sport Rozrywka Internet i komputery Ciekawostki

Gorące Tematy
                        Oleksy uznany za kłamcę lustracyjnego
                        IPN: "Nowak" to Niezabitowska

Forum »

Sonda
                        Kto byłby najlepszym marszałkiem Sejmu?

wyniki

Dziękujemy, Twój głos w tej ankiecie został zapisany
                        Zobacz: Kto zastąpi Oleksego: Nałęcz, Zych, Kalisz czy Cimoszewicz?

Kraj
                        IAR, jkl /2004-12-28 15:42:00

Nizieński: 600 osób na stanowiskach to TW

Blisko 600 osób obecnie na stanowiskach publicznych było zarejestrowanych jako
                        tajni agenci służb specjalnych PRL. Powiedział o tym kończący kadencję Rzecznik
                        Interesu Publicznego.

postępowania sądowego.

REKLAMA

wyślij link
                        strona do druku

Skomentuj ten artykuł »
                        107 komentarzy

P A N N I Z I E Ń S K I [7] 2004-12-28 17:31

też powinien być zlustrowany. Wtedy byłoby wszystko w ... ~kaszub

Panie Sędzio Nizieński - dziękujemy w imieniu Rzeczpospolitej !!! Wykonywał
                        pan 2004-12-28 17:30

sumiennie swoją służbę.Może kiedyś doceni to Prezydent ... ~Emeryci

Panie Nizieński! 2004-12-28 17:25

Przedstaw pan dowody! ~ciekawiec

Panie Rzeczniku, Panie Bogusławie ! 2004-12-28 17:19

jak tak można ? CESAREWICZ

Cale "Czerwone Zaglebie" powinni zlustrowac !! 2004-12-28 16:56

Przeciez tu same stare komuchy i na pewno zaden z inch ... ~ms

Kilka osób z SLD się przyznało i są posłami . [1] 2004-12-28 16:56

Więc w czym problem ? ~Profesor

nic nowego 2004-12-28 16:53

nic nowego pan Nizieński nie odkrył.czy to coś nam ... ~staryjuzwa

A ksieża 2004-12-28 16:44

Ilu ksieży było TW Moze te dane tez zostana ... ~Jerzy

Teczki juz nie istnieją. 2004-12-28 16:44

Jasne p.głowny inwizytorze, że teczki kleru juz zostaly ... ~Piotr

• empi Re: Zelazne,żelazne! 28.12.04, 18:19
                      >Wojsko mnie kiedys tez cos zaplacilo.Za wyklad.LWP!
                      ale podpisałeś nazwiskiem nie zaś jak Oleksy pseudonimem?:))
                      pzdr.
                      • Gość: lolo Re: Zelazne,żelazne! IP: *.lublin.mm.pl 28.12.04, 18:37
                        Kurde o co tu chodzi do jasnej...Jesli pseudonimem- to przeciez w Polsce a nie
                        za oceanem ani za Odrą. Tak glupio w niektorych budach uczą teraz historii?
                        Udzial w jakimkolwiek pakcie pociaga za soba okreslone działania.Ciągle nie
                        kumam jak mozna byc w wojsku szpiegiem? I nie tlumacz mnie po swojemu,bo wiem
                        swoje i róznimy sie
                        • empi Re: Zelazne,żelazne! 28.12.04, 18:48
                          uczono mnie w latach gdy Oleksy nabywał wiedzy w seminarium. Nie mam do niego
                          pretensji, że działeł w jakimś zwiadzie czy też w wywiadzie. To nie
                          przestępstwo jeszcze. Przestępstwem jest fakt zatajenia rozmiaru i znaczenia
                          swojej osoby w tych działaniach z powodu swoich ambicji politycznych. Tak samo
                          nie martwię się tym, że prezydentowi brak magisterium lecz tym, że oszukał mnie.
                          Marszałek Chrzanowski po ujawnieniu listy Maciarewicza nie czekał na
                          uprawomocnienia itd. lecz podał się do dymisji czym zyskał szacunek.
                          pzdr.
                          • Gość: lolo Re: Zelazne,żelazne! IP: *.lublin.mm.pl 28.12.04, 21:54
                            Nie dogadamy sie,czesc.
                          • rycha7 Empi, dobrze gadasz 28.12.04, 22:03
                            • turawski Re: Empi, dobrze gadasz 28.12.04, 22:31
                              Oleksy, zwłaszcza po doświadczeniach z "Olinem", zamiast ufać Dobrzańskiemu
                              (ówczesny szef MON), powinien zaufać własnemu nosowi i dmuchać na zimno,
                              wątpliwości (w kwesti czym było AWO) rozstrzygac na swoja niekorzyśc, co per
                              saldo wyszłoby mu na dobre... Albo brać przykład z partyjnych kolegów. Taki np.
                              Szteliga przyznał się, i co ? Nie przeszkodziło mu to zostać posłem, zasiadać
                              w "speckomisji", no tak, pewnie na marszałka by go nie wybrano.... I tu
                              dotykamy być może istory problemu: przerostu ambicji politycznych pana
                              Józia... Po "sprawie Olina", żartował, że z nastepnej funkcji, tym razem
                              prymasa, nie da się tak łatwo odwołać.... Szczęść Boże i szerokiej drogi panie
                              Józiu... ;)))
                              • janbezziemi Turawski,poczytaj i to,a Ty zaden sąd! 31.12.04, 13:07

Oj,Turawski,Turawski...Czytaj i inne żródła! I przestań wreszcie stękać i
                                udawac mędrca. Był juz sztukmistrz z Lublina...Wystarczy! Całuję me sympatie,a
                                sa takie,i zapewniam,że sie odezwę. Samej dobroci w Nowym Roku!

LUSTRACJA • Odkrycie Nizieńskiego

Oleksy nie zdradził PRL

Na czym polegała szkodliwa działalność Józefa Oleksego, za którą został skazany
                                wyrokiem lustracyjnym? Donosił? Szpiegował? Inwigilował? Podsłuchiwał? Niszczył
                                opozycję? Nie. Według rzecznika interesu publicznego Bogusława Nizieńskiego,
                                wina Oleksego polega na tym, że „pracował na niekorzyść państw zachodnich, a na
                                korzyść demokracji, tej tak zwanej ludowej”. Nizieński powiedział to wprost w
                                czwartkowej rozmowie z Moniką Olejnik w Radiu Zet.
                                – Jeżeli do tego się nie przyznał (do działania na niekorzyść państw
                                zachodnich, ale na korzyść demokracji ludowej – przyp. red.), no to
                                konsekwencje tego muszą być – kontynuował kończący swą kadencję rzecznik
                                Nizieński, nie zdając sobie zapewne sprawy z tego, że swoim oświadczeniem
                                potwierdza, iż wyrok lustracyjny na Oleksego był farsą. Jak pamiętamy z
                                ubiegłego tygodnia, „działanie na niekorzyść państw zachodnich, ale na korzyść
                                demokracji, tej tak zwanej ludowej”, miało wynikać z faktu, że obecny marszałek
                                Sejmu był związany w latach 70. ubiegłego wieku ze strukturami Wojska
                                Polskiego, zajmującymi się rozpoznaniem wojskowym. Szkopuł w tym, że Oleksy nie
                                ukrywał, iż jako oficer rezerwy odbył przeszkolenie dla zwiadowców, mających na
                                wypadek wojny działać na tyłach frontu. Informacje o tym kursie wpisał do
                                swojego oświadczenia lustracyjnego w 1997 r. Oleksemu nie można więc nijak
                                zarzucić, że zataił ten fakt i zgodnie z logiką rzecznika nie ma powodów, by
                                ponosił za to konsekwencje.
                                Tymczasem takie konsekwencje poniósł. Sąd lustracyjny uznał, iż Oleksy nie
                                przyznał się do współpracy z wojskową strukturą rozpoznawczą, noszącą nazwę –
                                która musi działać na wyobraźnię wszystkich tropicieli agentów – Agenturalnego
                                Wywiadu Operacyjnego (AWO). Jednak nie w nazwie rzecz, lecz w tym, czym był w
                                rzeczywistości AWO. Według zaświadczenia ministra obrony narodowej z 2004 r.,
                                które zostało zignorowane przez sąd, AWO nie może być traktowany jako „organ
                                bezpieczeństwa państwa” (tak określono w ustawie lustracyjnej służby
                                specjalne). Pominięty został też dokument, wydany w 1997 r. przez szefa MON
                                Stanisława Dobrzańskiego, z którego wynikało, że celem szkoleń wojskowych
                                odbytych przez Oleksego było jedynie „przygotowywanie oddziału zwiadowczego na
                                wypadek wojny”.

Sąd uznał jednak, że kontakty Oleksego z AWO były takie, jak ze służbami
                                specjalnymi – miał spotykać się z oficerami operacyjnymi i przekazywać im
                                pisemne sprawozdania ze studenckich praktyk zagranicznych oraz charakterystyki
                                potencjalnych kandydatów na tajnych współpracowników i agentów. Zdaniem sądu,
                                brał za to wynagrodzenie. Mają o tym świadczyć dwa pokwitowania. Jedno na kwotę
                                2 tys. ówczesnych złotych, drugie – 1,5 tys. zł. Oba podpisane były
                                pseudonimami.
                                Marszałek Sejmu wyjaśniał, iż sąd błędnie zinterpretował jego kontakty z AWO.
                                Mówił, że otrzymał pieniądze raz – jako nagrodę za analityczne opracowanie po
                                ukończeniu wspomnianego przeszkolenia. Powtarzał, że jako żołnierz rezerwy z
                                kategorią A wyraził zgodę na zmianę specjalności wojskowej z piechoty na
                                rezerwę jednostek rozpoznawczych i przygotowanie do działań na froncie na
                                zapleczu wroga. – Jak miałem być szkolony, miałem uczyć się przemówień na
                                kursach? Uczono mnie techniki poruszania się na froncie. Cóż w tym
                                sensacyjnego, że przewijało się słowo zwiadowca, szyfr, radiostacja, testowanie
                                spostrzegawczości? – pytał. – AWO to był oddział przyjęty w okresie zimnej
                                wojny we wszystkich armiach Układu Warszawskiego, uzupełniający rozpoznanie
                                frontowe – wyjaśniał.
                                Zdaniem Oleksego, wczorajsza wypowiedź Nizieńskiego „obnaża nędzę argumentacji
                                oskarżenia”. – Bezsens tej wypowiedzi polega na tym, że nawet gdybym był
                                szpiegiem polskim za granicą, to i tak pracowałbym dla swojego kraju. Nigdzie
                                nie byłem, przebywałem w kraju i on to nazywa szkodzeniem demokracjom
                                zachodnim. Według tej logiki każdy oficer wojska z tamtego okresu jest
                                winowajcą – stwierdził marszałek Sejmu. Według jego pełnomocnika mec. Wojciecha
                                Tomczyka, wypowiedź rzecznika jest zadziwiająca. – To oświadczenie ujawnia
                                dylemat, z jakim miał do czynienia rzecznik Nizieński. Bowiem ta tak zwana
                                demokracja ludowa to było ówczesne państwo polskie, które miało określone
                                interesy i pan rzecznik potwierdził, że Józef Oleksy po prostu odbywał służbę
                                wojskową. W tym sensie każdy oficer szkolony w okresie zimnej wojny pracował
                                przeciwko Zachodowi, a na rzecz demokracji ludowej. Nie zapominajmy, że Polska
                                wywalczyła sobie wtedy w ramach Układu Warszawskiego na wypadek
                                wojny „samodzielny” front, tzw. północno-zachodni.
                                Według Tomczyka, w procesie lustracyjnym Nizieński bardzo koncentrował się na
                                tym, co można by uznać u Oleksego za działanie szkodliwe. – Nie ma wątpliwości,
                                że to się rozmija z celem i ideą ustawy lustracyjnej – ocenił.
                                Tymczasem Oleksy uważa, że jeśli logika Nizieńskiego będzie towarzyszyć
                                przyszłym rządom prawicy, może to być zapowiedź rozliczeń politycznych. – To
                                może być tak odczytywane. Według tej logiki nie liczy się rozum i fakty, tylko
                                liczy się wola oskarżającego. U polityków prawicy można takie tony usłyszeć.

--------------------------------------------------------------------------------

Z wypowiedzi Nizieńskiego wynika, że napiętnowany powinien zostać każdy oficer
                                Ludowego Wojska Polskiego, bo służył swojemu krajowi, a nie demokracjom
                                zachodnim. Gdyby doszło do konfliktu Wschód – Zachód, to niewątpliwie Wojsko
                                Polskie uczestniczyłoby w walkach z wojskami krajów zachodnich. Według logiki
                                Nizieńskiego, należałoby odebrać szlify generalskie Wojciechowi Jaruzelskiemu.
                                Może właśnie o to chodzi. Może lustracja jest tylko pretekstem do totalnego
                                rozliczenia PRL. Słowa Nizieńskiego obracają się jednak przeciwko samemu
                                Nizieńskiemu. Bo dla kogo pracował w PRL ten funkcjonariusz Ministerstwa
                                Sprawiedliwości, sędzia, sędzia wizytator? Na pewno nie dla demokracji
                                zachodnich.

--------------------------------------------------------------------------------

Jakub Rzekanowski

• turawski Ucz się Janku ucz.... ;))) 31.12.04, 18:28
                                  janbezziemi napisał:
                                  > Oj,Turawski,Turawski...Czytaj i inne żródła! I przestań wreszcie stękać i
                                  > udawac mędrca. Był juz sztukmistrz z Lublina...Wystarczy!

Agenturalny Wywiad Operacyjnym (AWO) to nie to samo, co... wywiad Moniki
                                  Olejnik...Z tym pierwszym współpracował Józef Oleksy, a z tą drugą rozmawiał
                                  rzecznik Nizieński...

Ale to nie Nizieński, któremu w postępowaniu przed Sądem Lustracyjnym
                                  przysługuje prawo strony, tylko tenże Sąd Lustracyjny wydaje wyrok....

Czytam rózne źródła, nie tylko te, które Ty cytujesz /bez ich podawania,
                                  wstydzisz się?/, jeśli przeszkadza Ci moje "stękanie", to cóż.... optimum
                                  medicamentum quies est. Tak, był już sztukmistrz z Lublina, teraz jest
                                  inny "sztukmistrz":janbezziemi_lolo_piKier_Barska_Terraincognita_Verbaveritatis.
                                  ...etc.etc....

pozdrawiam, w przeciwieństwie do Ciebie
                                  nikogonieudający
                                  turawski
                                  • Gość: bosman a jednak turawski IP: *.lublin.mm.pl 31.12.04, 18:39
                                    zgadzam sie z janem.
                                    • turawski Bosman, podobno najważniejsze to być w zgodzie... 31.12.04, 19:24
                                      Gość portalu: bosman napisał(a):
                                      > zgadzam sie z janem.

...z samym sobą...nieprawdaż? A jak jeszcze zgadzasz sie z Janem, to szczęście
                                      podwójne... ;)))

Tylko z czym konkretnie się zgadzasz? Jan, w przeciwieństwie do mojego stękania
                                      i wymądrzania sie pisze bardzo konkretnie rzeczowo i krótko, mogę więć
                                      przytoczyć jego wypowiedzi w całości:

>" KOMUCHU LUBELSKI",nie jestes nawet wieprzem,ale zwykłą
                                      >mendą,a moze to komplement dla ciebie - więc mendoweszką.A takie
                                      >robactwo,aczkolwiek znam je tylko z lektury,tępi sie bez gadania.

>Nie dodałem,ze jako Marszalek Sejmu Józef Oleksy jest drugą osobą w panstwie i
                                      >dlatego tego typu wypowiedz powinien moderator z miejsca usunac.Ja mam o tym
                                      >mówic?

>Rochelle,siedem lat i takaś zdolnas? Podziwiam. Janek

>tulskitokariew - narka to tobie nienawisc zżarła mózg. Narzeczona(y),żona
                                      >(maż),wypięli sie na ciebie? Pisz co chcesz dalej,nie mam zamiaru zaszczycac
                                      >cie moją odpowiedzią,ty biały bolszewiku skadś tam...MW?

>Oj,Turawski,Turawski...Czytaj i inne żródła! I przestań wreszcie stękać i
                                      >udawac mędrca. Był juz sztukmistrz z Lublina...Wystarczy! Całuję me sympatie,a
                                      >sa takie,i zapewniam,że sie odezwę. Samej dobroci w Nowym Roku!

No chyba, że masz na mysli inne wypowiedzi "jana"... ;)))

Miłego Sylwestra i Całego Nowego Roku

pozdrawiam
                                      turawski
                                      • Gość: bosman Do P. T(t)urawskiego IP: *.lublin.mm.pl 02.01.05, 13:20
                                        Lepszego nowego roku życzy bosman z załogą.
                                        PS: czy odpowiadajac na posty mogłbyś udzielać tylko odpowiedzi (przynajmniej
                                        do mnie) Gdy odpowiadasz cytując wszystkie poprzednie listy, Twoje odpowiedzi
                                        robią się zagmatwane i nużące jest wczytywanie się w nie. Pozdrawiam. A z janem
                                        zgadzam sie co do jego podejścia do poruszanych na forum spraw.
                                        • turawski Do b(B)osmana vel antybydle 02.01.05, 15:39
                                          Gość portalu: bosman napisał(a):

> (...) czy odpowiadajac na posty mogłbyś udzielać tylko odpowiedzi
                                          > (przynajmniej do mnie) Gdy odpowiadasz cytując wszystkie poprzednie listy,
                                          > Twoje odpowiedzi robią się zagmatwane i nużące jest wczytywanie się w nie.

Toż własnie tak robię: nie cytuje "wszystkich poprzednich listów", tylko te "na
                                          temat"... A czyżbyś mi zadawał jakieś pytanie? To ja zadałem pytanie: "Tylko z
                                          czym konkretnie się zgadzasz?" Dzieki za Twoją konkretną odpowiedź: "A z janem
                                          zgadzam sie co do jego podejścia do poruszanych na forum spraw." Rozumiem w
                                          całej rozciągłości.

Dzięki za życzenia i zainteresowanie moja skromną osobą, czyżbyś dziś nie
                                          walczył z "przechrztą" oszołomem z radia m., nie wyzwalał kraju spod
                                          okupacji "czarnej sotni" itd. ?

pozdrawiam całą załogę ;)
                                          t
                                          • Gość: wesołek Re: Do b(B)osmana vel antybydle IP: *.lublin.mm.pl 02.01.05, 22:42
                                            wszystko w swoim czasie Panie Śledczy. Na czarną sotnię też przyjdzie pora.A
                                            swoja drogą musisz mieć masę czasu dla Forum GW. Ty też z tego żyjesz jak
                                            oszołom z rm, przechrzta zresztą??
                                  • janbezziemi Turawski- masz zadanie do rozpracowania! 02.01.05, 23:50
                                    Jak czytasz inne zrodla,"Turawski",to musisz znac i te - moje.To raz. A dwa-
                                    Ty chyba cos masz nie po kolei. Kto ma poglądy nie takie jak Ty ,to musi byc z
                                    rodziny "Barskich". Rozpracowales nawet jakies terry i verba itp,zbierasz do
                                    kupy wypowiedzi w archiwum.Podziwiam,ze masz na to,Stary,czas,bo ja nie.Czy nie
                                    uwazasz,ze w ten sposob narazasz sie na śmiesznosc? Cytujesz innych jak
                                    klasykow! Stara szkoła- tak cytowales kiedys zapewne Lenina? I to Ci weszlo w
                                    krew! Nie myśl jednak,ze nakażę sobie odpoczywac jak "Barska".Na pewno-co jak
                                    co - mam więcej sił niz ona.Ale czy jest sens wykłocania sie z Toba? Oto jest
                                    pytanie,prawda mój "bosmanie"? Ty chyba tez jestes mną,przyznaj sie! Bo
                                    wymusimy zeznania!A Tobie "Turawski" proponuję rozpracowac tego,co zmienia
                                    literki przy nickach i udaje innych. Skoros taki mądry to dla Ciebie betka!
                                    • turawski Gdzie sie podział Oleksy? 03.01.05, 01:16
                                      janbezziemi napisał a nawet zapytał:

>Jak czytasz inne zrodla,"Turawski",to musisz znac i te - moje.
                                      Cha, cha, czy muszę znać "Trybunę", "Nie" i inne Twoje źródła? Zwykła
                                      grzeczność nakazuje, aby podawać źródła cytatów. Czy to takie trudne?
                                      Przecież już potrafisz wklejac linki a nawet całe strony tekstu...

>Czy nie uwazasz,ze (...) narazasz sie na śmiesznosc?
                                      Nie. Ale jesli chcesz się ze mnie posmiać, proszę bardzo. Na zdrowie ;)))

> Cytujesz innych jak klasykow!
                                      Czy zbytnio sobie nie schlebiasz, mój Ty Klasyku?

>czy jest sens wykłocania sie z Toba? Oto jest pytanie
                                      zaiste, iście hamletowskie... ;)

>Bo wymusimy zeznania!
                                      czyżbyś mi groził? Cha, cha, pośród wielu listów, które dostałem od Ciebie, są
                                      i takie które mozna by zakwalifikować... Cóz, jak powiedział poeta "spisane
                                      będą czyny i rozmowy" ... Dobrze, że mam poczucie humoru... :))) Ale nie należy
                                      tego przeceniać...

>A Tobie "Turawski" proponuję rozpracowac tego,co zmienia
                                      >literki przy nickach i udaje innych. Skoros taki mądry to dla Ciebie betka!
                                      Stanowczo przeceniasz moje mozliwości. Mnie nie interesują "źródła osobowe" (to
                                      inny wydział, hi, hi ;). Ja analizuje treści, czytam, kojarze, porównuje,
                                      traktuje to jak dobrą zabawę, rodzaj łamigłówki, coś w tym złego, Kolego?

pozdr
                                      t

PS Wątek zdaje się dotyczył Oleksego, gdzieś nam się zagubił bohater... Co
                                      sądzisz o ocenach, opiniach jakie wyraził Oleksy, najwyższy przedstawiciel
                                      Najwyższej Władzy ("druga osoba w Państwie") o innej władzy - Sądowniczej,
                                      która wydała niekorzystny dla niego wyrok?

pozdr
                                      t
                                      • verbaveritatis W labiryncie słow 03.01.05, 11:03
                                        Panie Turawski,ma Pan rację twierdząc,że zagubił tu się wątek Oleksego,ale czy
                                        była potrzeba,aby go (wątek!) wprowadzano? Są inwektywy,albo powtarzanie opinii
                                        innych. Tu pyta Pan Jana("angielskiego"),co sądzi o ostatnich opiniach Oleksego
                                        na temat sądu? Nie wiem,czy Jan zechce odpowiedziec i czy na tyle jest biegły w
                                        temacie,ale mogę Panu napisać,co sądzę ja (jesli to Pana interesuje).Człowiek
                                        uważający sie za niewinnego może w pierwszej chwili wypowiedzieć najostrzejsze
                                        słowa,nawet jak piastuje godnosć drugiej osoby w państwie. Sądzę,ze na jego
                                        miejscu zareagowałbym ostrzej,bo mówiłbym jako ja,a nie jako Marszałek.Moja
                                        przynależność partyjna skończyła się po rozwiązaniu się PZPR,która w ostatnim
                                        okresie swej działalnosci była już federacją partyjek,bo jej członkowie
                                        prezentowali skrajne poglądy,co widac choćby po tym,gdzie są d z i s i a j byli
                                        sekretarze KC PZPR,tacy jak Maruś Król czy Marcinek Święcicki niewidoczni
                                        wówczas w trakcie dyskusji partyjnej (Nałęcz tak!). Przyznam się,że ja też jak
                                        Oleksy nie uznawałbym mego trzymiesięcznego pobytu w wojsku za działalność
                                        podlegającą lustracji.Szkolono mnie na czas wojny w latach 60.Podkreślano,jak
                                        pamiętam,ze chodzi o o b r o n ę ,a nie atak. Szczegołów nie wymienię,bo
                                        musiałby mnie (jestem służbistą i mam zasady:przysięgałem) min. Szmajdziński
                                        zwolnić od zachowania tajemnicy wojskowej. Może się nawet zwrócę do niego w
                                        tej sprawie,bo "wspomnienia czas zacząć",a bez wojskowego epizodu byłyby one
                                        nieco mniej barwne.Chyba nie trudno nie dostrzec różnicy,jesli aktywny
                                        członek "Solidarności"faktycznie donosi na swych kolegow i koleżanki z "S"
                                        organom Słuzby Bezpieczeństwa,a inny (w miarę) aktywny członek,ale PZPR,jest
                                        szkolony przez wojsko na ewentualność działań propagandowych czy zwiadowczych w
                                        czasie wojny na tyłach przeciwnika.Podkreślam FAKTYCZNIE DONOSI,nie
                                        ustosunkowuję się do ewent.motywów takich właśnie działań i nie mam na myśli
                                        konkretnych osób.A Oleksy,z którym tylko raz rozmawiałem w kuluarach Sejmu,z
                                        miejsca wydał mi się bardzo kontaktowym i rozsądnym człowiekiem,co w danym
                                        przypadku nie ma znaczenia.Zapewne jego otwartość obrócila sie przeciwko
                                        niemu,ale wyrokowanie pozostawmy lepiej historii,bo nasza wiedza w tej materii
                                        (w tym i Pana,Panie Turawski,i moja)jest bardzo szczątkowa.Tak myślę (i Pana do
                                        tego zachęcam),jaki tu wprowadzic wątek,który byłby tak popularny
                                        jak "klubowy"? Cała trudność polega na tym,że rozpiętosć wieku forumowiczów
                                        waha sie chyba między 15 a 8O rokiem życia.(Mnie bliżej,a Panu zapewne tez , do
                                        tej osiemdziesiątki niż piętnastki).I kolejny problem - nasze spory mogą wśród
                                        młodych forumowiczów powodować specyficzne reakcje. Jakie? Widać już po
                                        lekturze. Pozostaję uchylając kapelusza...
                                        • turawski Re: W labiryncie słow 03.01.05, 16:47
                                          Panie Verbaveritatis (skoro już taką konwencje Pan narzuca, nawiasem pisząc,
                                          moze raczej Verba Veritatis? - jeśli dbamy o poprawność, nie tylko
                                          polszczyzny...)

Pytanie o potrzebę wprowadzenia tego wątku, jesli skierowane jest do mnie, to
                                          zdecydowanie źle jest zaadresowane. Wbrew "życzliwym" sugestiom janabezziemi,
                                          nie ja jestem tego wątku inicjatorem. Wypada może w tym miejscu przypomnieć, ze
                                          pojawił się (wątek!) w związku z objęciem przez Oleksego przewodnictwa w SLD...
                                          Cóż, życie dopisało (i dopisuje) dalszy ciąg, co znajduje odzwierciedlenie
                                          również w wypowiedziach na forum.

Faktycznie, zadałem pytanie janowi, odpowiada... Verbaveritatis, to dość typowa
                                          maniera, popularna w pewnym kręgu forumowiczów, wielokrotnie się już z tym
                                          spotkałem... Na swój prywatny użytek nazywam Państwa "Grupą Trzymającą Racje"

Pan albo nie rozumie, albo udaje, że nie rozumie. Nikt rozsądny nie czyni
                                          Oleksemu zarzutu z faktu, iż był w wojsku, że był w takiej a nie innej
                                          formacji... Wyrok Sądu Lustracyjnego dotyczył, jak wiadomo, całkiem innej
                                          kwestii... I nie jest to "Sąd Ostateczny", ale skoro takie mamy prawo, taką
                                          ustawę "lustracyjną", to nie mozna jej ignorować, i czekać... na wyroki
                                          historii. Określa się Pan przecież jako "służbista wierny przysiędze"...
                                          A propos, może mógłby Pan podać treść owej przysięgi, której jest pan nadal
                                          wierny? To chyba nie jest "tajemnicą wojskową"?

Cenie ludzi, którzy nie wyrzekają się swojej przeszłości. O swojej
                                          przynależności do PZPR pisze Pan równie otwarcie, jak... piKier. Niemal
                                          identyczne jak piKier czyni Pan rozróznienia między uczciwymi członkami PZPR,
                                          którzy donosili ku chwale (Ludowej) Ojczyzny a "solidaruchami",
                                          którzy byli "po prostu kapusiami".... I jak tu nie być "upierdliwym" ? ;)))
                                          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=62&w=18816853&a=18830901
                                          Zgadzam się z Pana opinią, iż Oleksy jest osobą bardzo kontaktową.
                                          Może za bardzo?
                                          Nie zgadzam się się z Pana opinią, że piastując jedno z najwyższych stanowisk w
                                          Państwie, może wypowiadać "najostrzejsze słowa" o orzeczeniu konstytucyjnego
                                          organu RP (a takim jest Sąd Lustracyjny). Jeżeli nie potrafi panować nad
                                          emocjami, to może nie ma odpowiednich kwalifikacji, aby piastować najwyższe
                                          stanowiska... ?

W kwestii wieku, trochę mi Pan dodał, nie mam 75 lat, ani 54, ani nawet 47,
                                          ciągle bliżej mi do 15-tki niż do 8O-tki...

pozdrawiam
                                          t

PS kapelusza nie uchylam, jeszcze się nie dorobiłem ;))
                                          • verbaveritatis Można sie zanudzic! 03.01.05, 18:14
                                            turawski napisał:

> Panie Verbaveritatis (skoro już taką konwencje Pan narzuca, nawiasem pisząc,
                                            > moze raczej Verba Veritatis? - jeśli dbamy o poprawność, nie tylko
                                            > polszczyzny...)
                                            >
                                            > Pytanie o potrzebę wprowadzenia tego wątku, jesli skierowane jest do mnie, to
                                            > zdecydowanie źle jest zaadresowane. Wbrew "życzliwym" sugestiom janabezziemi,
                                            > nie ja jestem tego wątku inicjatorem. Wypada może w tym miejscu przypomnieć,
                                            ze
                                            >
                                            > pojawił się (wątek!) w związku z objęciem przez Oleksego przewodnictwa w
                                            SLD...
                                            >
                                            > Cóż, życie dopisało (i dopisuje) dalszy ciąg, co znajduje odzwierciedlenie
                                            > również w wypowiedziach na forum.
                                            >
                                            > Faktycznie, zadałem pytanie janowi, odpowiada... Verbaveritatis, to dość
                                            typowa
                                            >
                                            > maniera, popularna w pewnym kręgu forumowiczów, wielokrotnie się już z tym
                                            > spotkałem... Na swój prywatny użytek nazywam Państwa "Grupą Trzymającą Racje"
                                            >
                                            > Pan albo nie rozumie, albo udaje, że nie rozumie. Nikt rozsądny nie czyni
                                            > Oleksemu zarzutu z faktu, iż był w wojsku, że był w takiej a nie innej
                                            > formacji... Wyrok Sądu Lustracyjnego dotyczył, jak wiadomo, całkiem innej
                                            > kwestii... I nie jest to "Sąd Ostateczny", ale skoro takie mamy prawo, taką
                                            > ustawę "lustracyjną", to nie mozna jej ignorować, i czekać... na wyroki
                                            > historii. Określa się Pan przecież jako "służbista wierny przysiędze"...
                                            > A propos, może mógłby Pan podać treść owej przysięgi, której jest pan nadal
                                            > wierny? To chyba nie jest "tajemnicą wojskową"?
                                            >
                                            > Cenie ludzi, którzy nie wyrzekają się swojej przeszłości. O swojej
                                            > przynależności do PZPR pisze Pan równie otwarcie, jak... piKier. Niemal
                                            > identyczne jak piKier czyni Pan rozróznienia między uczciwymi członkami PZPR,
                                            > którzy donosili ku chwale (Ludowej) Ojczyzny a "solidaruchami",
                                            > którzy byli "po prostu kapusiami".... I jak tu nie być "upierdliwym" ? ;)))
                                            > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=62&w=18816853&a=18830901
                                            > Zgadzam się z Pana opinią, iż Oleksy jest osobą bardzo kontaktową.
                                            > Może za bardzo?
                                            > Nie zgadzam się się z Pana opinią, że piastując jedno z najwyższych stanowisk
                                            w
                                            >
                                            > Państwie, może wypowiadać "najostrzejsze słowa" o orzeczeniu konstytucyjnego
                                            > organu RP (a takim jest Sąd Lustracyjny). Jeżeli nie potrafi panować nad
                                            > emocjami, to może nie ma odpowiednich kwalifikacji, aby piastować najwyższe
                                            > stanowiska... ?
                                            >
                                            >
                                            > W kwestii wieku, trochę mi Pan dodał, nie mam 75 lat, ani 54, ani nawet 47,
                                            > ciągle bliżej mi do 15-tki niż do 8O-tki...
                                            >
                                            > pozdrawiam
                                            > t
                                            >
                                            > PS kapelusza nie uchylam, jeszcze się nie dorobiłem ;))
                                            ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
                                            + Jezeli mamy dbac o poprawność nie tylko polszczyzny ,to "veritatis" powinno
                                            zaczynać sie z małej litery,a nie dużej. Jest razem. z "verba" ,bo to
                                            łatwiejsze przy logowaniu,a jak zauwazyłem,nie jestem w tym względzie
                                            pionierem.Nie mówiłem,że Pan jest inicjatorem tego wątku,wiec wypowiadanie się
                                            z mojej strony na ten temat jest bezprzedmiotowe.Co kto trzyma w ręku- osobne
                                            zagadnienie.Co niekiedy trzyma mężczyzna ,wiemy obaj.Zarzuty wobec Oleksego
                                            znam dobrze,rzecz chyba w swobodnej interpretacji ustawy przez Nizyńskiego.
                                            Słusznie zauważa Pan,że nie jest to "sąd ostateczny",a wiec wstrzymajmy się i
                                            my z opiniami na ten temat.Słów przysięgi wojskowej nie pamiętam,była tam mowa
                                            o aktualnych sojuszach.Pan przysięgi wojskowej nie składał? Wykręcił się ze
                                            służby wojskowej? Pana sprawa. Dalej:co pisze tu jakiś "Pikier" nie wiem,nie
                                            mam az tak pojemnej pamięci jak Pan,a ponadto nie wszystko czytam. Mogę
                                            sprawdzic w wolnej chwili,ale jeśli nasze mysli pokrywają sie,może mnie to
                                            tylko cieszyć, bo swiadczy o tym, że nie żyję w swiecie złożonym jedynie z
                                            oszołomstwa o różnym stopniu natężenia. Nie mniej ja o żadnym donoszeniu
                                            komukolwiek przez ludzi związanych z poprzednim ustrojem nie wspominałem,proszę
                                            wiec o wnikliwsze porównania. Przyznaje Panu rację,że Józef Oleksy(z uwagi na
                                            piastowane stanowisko) mógł zachowac wiekszą powsciagliwośc w słowach,ale go
                                            rozumiem. (Prezydent też,vide dzisiejsza rozmowa radiowa). Za wiele zwaliło się
                                            na niego teraz i lat temu dziewięć. I tak jestem pełen podziwu dla jego
                                            zachowania. Obawiam się,że gdybym ja był na jego miejscu ,bardziej bym
                                            wybuchnął. Wieku nie wybieramy sobie.Ja żyłem i żyję w interesujących
                                            czasach,które w ułamku promila też w pewnym sensie kształtowałem (od
                                            Mościckiego do Kwaśniewskiego,jak na razie).Dzieli nas pokolenie,nie mniej
                                            było dość czasu,aby i Pan dorobił sie kapelusza.Chyba że woli Pan cyklistówkę.
                                            ("...a dlaczego cyklistów?").Ukłonik.
                                            • metaksa1 Re: Można sie zanudzic! 03.01.05, 20:39
                                              verbaveritatis napisał:

> + Jezeli mamy dbac o poprawność nie tylko polszczyzny ,to "veritatis"
                                              powinno
                                              > zaczynać sie z małej litery,a nie dużej. Jest razem. z "verba" ,bo to
                                              > łatwiejsze przy logowaniu,a jak zauwazyłem,nie jestem w tym względzie
                                              > pionierem.Nie mówiłem,że Pan jest inicjatorem tego wątku,wiec wypowiadanie
                                              się
                                              > z mojej strony na ten temat jest bezprzedmiotowe.Co kto trzyma w ręku- osobne
                                              > zagadnienie.Co niekiedy trzyma mężczyzna ,wiemy obaj.Zarzuty wobec Oleksego
                                              > znam dobrze,rzecz chyba w swobodnej interpretacji ustawy przez Nizyńskiego.
                                              > Słusznie zauważa Pan,że nie jest to "sąd ostateczny",a wiec wstrzymajmy się i
                                              > my z opiniami na ten temat.Słów przysięgi wojskowej nie pamiętam,była tam
                                              mowa
                                              > o aktualnych sojuszach.Pan przysięgi wojskowej nie składał? Wykręcił się ze
                                              > służby wojskowej? Pana sprawa. Dalej:co pisze tu jakiś "Pikier" nie wiem,nie
                                              > mam az tak pojemnej pamięci jak Pan,a ponadto nie wszystko czytam. Mogę
                                              > sprawdzic w wolnej chwili,ale jeśli nasze mysli pokrywają sie,może mnie to
                                              > tylko cieszyć, bo swiadczy o tym, że nie żyję w swiecie złożonym jedynie z
                                              > oszołomstwa o różnym stopniu natężenia. Nie mniej ja o żadnym donoszeniu
                                              > komukolwiek przez ludzi związanych z poprzednim ustrojem nie
                                              wspominałem,proszę
                                              >
                                              > wiec o wnikliwsze porównania. Przyznaje Panu rację,że Józef Oleksy(z uwagi na
                                              > piastowane stanowisko) mógł zachowac wiekszą powsciagliwośc w słowach,ale go
                                              > rozumiem. (Prezydent też,vide dzisiejsza rozmowa radiowa). Za wiele zwaliło
                                              się
                                              >
                                              > na niego teraz i lat temu dziewięć. I tak jestem pełen podziwu dla jego
                                              > zachowania. Obawiam się,że gdybym ja był na jego miejscu ,bardziej bym
                                              > wybuchnął. Wieku nie wybieramy sobie.Ja żyłem i żyję w interesujących
                                              > czasach,które w ułamku promila też w pewnym sensie kształtowałem (od
                                              > Mościckiego do Kwaśniewskiego,jak na razie).Dzieli nas pokolenie,nie mniej
                                              > było dość czasu,aby i Pan dorobił sie kapelusza.Chyba że woli Pan cyklistówkę.
                                              > ("...a dlaczego cyklistów?").Ukłonik.

Przyganial kociol garnkowi. Luknij na to co piszesz, bo po kropce pisze sie z
                                              duzej litery. A tu sa obecne na forum takie osobniki, ktore sa uwrazliwione na
                                              ortografie. I po co ci dostac po nosie.Ja tez wiem co trzyma mezczyza w reku i
                                              to nie niekiedy tylko codziennie. Sorki chyba ze pamiec zawodna ale
                                              prostata powinna przypomniec tym bardziej, ze juz blizej do 80-tki. No i juz
                                              wiem dlaczego nie pamietasz kolego przysiegi i co kto pisze.A moze ona bardziej
                                              wybiorcza niz zawodna. A ja sie smuce, ze zyje w takim swiecie, ze przyznanie
                                              sie do czlonkostwa w PZPR jest powodem do chluby i chwaly. Wstyd.Wiesz jakie
                                              dostalem zyczenia noworoczne to hit Ile razy Miller sklamal, ile Kwach
                                              obietnic zlamal, ile Berger owsa zjadla, ile Kulczyk kradl na boku, ile
                                              Lapinski wzial na boku tyle szczescia w Nowym Roku. No slowa prawdy czy to nie
                                              jest prawda.I chwala niebiosom, ze nie jestes na miejscu Oleksego, bo nastepny
                                              bylby klamca lustracyjnym i bys jeszcze bardziej sie wyglupil, no i wstyd dla
                                              szkolki partyjnej, że takie zle zasady wpoila.Ja tam ci zle nie zycze,a zyj
                                              sobie ile dusza zapragnie. Ale moj dziadek nie mial tyle szczescia co ty, bo
                                              nie dozyl czasow, w ktorych nie trza sie bac co sie mowi. Ale przekreca sie w
                                              grobie, sluchajc ciebie, chwalacego sie zaslugami dla zniewolonej przez Ruskich
                                              ojczyzny.Po trzykroc wstyd.
                                              • janbezziemi Odsiecz z Kosmosu? 03.01.05, 22:01
                                                Forumowicze, powitajmy nową postać (to jej debiut!) o ksywie "mataksa1" na
                                                naszym forum. Cenna to postać,bowiem popisuje sie znajomoscią języka
                                                polskiego,jak Barska czy Turowski. Tej pierwszej nie posądzam,bo to nie jej
                                                język,ale widzę,że "metaksal1" z mizernym skutkiem usiłuje naśladować... mnie.
                                                Narka bez oklaskow. Panie "Verba",czy Panu sytuacja tego typu nie przypomina
                                                mecenasa Widackiego przy Kulczyku? Szkoda słów. Psy szczekają,karawana jedzie
                                                dalej! Wiśta wio,nikt nie woła! A może to nie "metaksa" ,ale ...metastaza?
                                                Naczynia krwionośne zastępują tu łącza internetowe!
                                                • metaksa1 Re: Odsiecz z Kosmosu? 03.01.05, 22:49
                                                  Tak samo sie pojawilem na tym forum jak ty megalomanie.A co juz nie mozesz
                                                  zniesc madrzejszych od siebie.Prawda boli.Kogo tu nasladowac.Niby
                                                  ciebie.Powielac mam twoje prostactwo i uwielbienie Polski Ludowej.Opanuj sie
                                                  gosciu troche.Jak ci nie pasuje to masz opcje forum prywatne
                                                  • janbezziemi Zło dobrem zwyciężać! 03.01.05, 23:19
                                                    metaksa1 napisał:

> Tak samo sie pojawilem na tym forum jak ty megalomanie.A co juz nie mozesz
                                                    > zniesc madrzejszych od siebie.Prawda boli.Kogo tu nasladowac.Niby
                                                    > ciebie.Powielac mam twoje prostactwo i uwielbienie Polski Ludowej.Opanuj sie
                                                    > gosciu troche.Jak ci nie pasuje to masz opcje forum prywatne
                                                    ================================================================================
                                                    Zło trzeba dobrem zwyciężać.Będę rad jak zabierzesz głos w wątku na
                                                    temat "sporu" Zyciński-Bender. Błysnij tam należycie! Kosmita...haha.Urwał sie
                                                    z choinki...
                                                  • metaksa1 Re: Zło dobrem zwyciężać! 03.01.05, 23:45
                                                    Ha, ha ty i pojecie dobra, sprawiedliwosci i madrosci.Lektura twych postow
                                                    powalala na nogi blyskotliwoscia, taktem.A jaka urazona duma, ze watek np o
                                                    Ukrainie nie doczekal sie zadnego wpisu.I ta zapowiedz odejscia, szkoda dla
                                                    tego forum,ze nie spelniona.Bo tylko jatrzyc umiesz.
                                                  • turawska Re: Odsiecz z Kosmosu? 04.01.05, 00:21
                                                    Janie bez ziemi,nie posądzaj mego męża,że stroi sie w piórka metaksa (dlaczego
                                                    1-jest metaks2?).Jest na to za kulturalny.Pozdrawiam.
                                                  • metaksa1 Re: Odsiecz z Kosmosu? 04.01.05, 12:00
                                                    Sznowna pani stroi sobie zarty.Jak zadziwia pania kultura to ma pani szanse nad
                                                    czyms powaznym sie zastanowic, dlaczego tak jest.Jedni sa smakoszami browaru, a
                                                    inni metaksy, bo to numer jeden szlachetnych trunkow.I ja unizenie klaniam sie
                                                    do nozek.
                                                  • turawska Re: Odsiecz z Kosmosu? 04.01.05, 12:21

• metaksa1 Re: Odsiecz z Kosmosu? 04.01.05, 12:28
                                                    Metaksa to nie wodka zeby ja zlopac bez opamietania.Metaksa sie delektuje
                                                    szanowna pani.Pozdrawiam
                                  • verbaveritatis Chorobliwe? 03.01.05, 01:08
                                    turawski napisał:

> janbezziemi napisał:
                                    > > Oj,Turawski,Turawski...Czytaj i inne żródła! I przestań wreszcie stękać i
                                    >
                                    > > udawac mędrca. Był juz sztukmistrz z Lublina...Wystarczy!
                                    >
                                    > Agenturalny Wywiad Operacyjnym (AWO) to nie to samo, co... wywiad Moniki
                                    > Olejnik...Z tym pierwszym współpracował Józef Oleksy, a z tą drugą rozmawiał
                                    > rzecznik Nizieński...
                                    >
                                    > Ale to nie Nizieński, któremu w postępowaniu przed Sądem Lustracyjnym
                                    > przysługuje prawo strony, tylko tenże Sąd Lustracyjny wydaje wyrok....
                                    >
                                    > Czytam rózne źródła, nie tylko te, które Ty cytujesz /bez ich podawania,
                                    > wstydzisz się?/, jeśli przeszkadza Ci moje "stękanie", to cóż.... optimum
                                    > medicamentum quies est. Tak, był już sztukmistrz z Lublina, teraz jest
                                    >
                                    inny "sztukmistrz":janbezziemi_lolo_piKier_Barska_Terraincognita_Verbaveritatis
                                    > .
                                    > ...etc.etc....
                                    >
                                    > pozdrawiam, w przeciwieństwie do Ciebie
                                    > nikogonieudający
                                    > turawski
                                    Panie Turawski,mnie tez Pan zalicza do tych,ktorzy mają inne zdanie niz Pan?
                                    Tak mniemam. Musiałbym przejrzec Pana wypowiedzi w archiwum,aby zobaczyć,jakie
                                    Pan ma poglądy,bo spotykam Pana od niedawna.Z prostego powodu - zainteresowala
                                    mnie jedna (nie Pana zresztą) wypowiedz i tak jakoś wszedłem na to forum.Kiedy
                                    jednak czytam,co Pan ostatnio tu pisze, przypomina mi sie znajoma - niestety
                                    zachorowala,ale nie zdaje sobie z tego sprawy.Natomiast uważa,że ją w domu
                                    sasiedzi gazują,wchodzą jak chcą,kiedy chcą,potruwają ją,zamieniaja sprzęty w
                                    mieszkaniu. Doszło do tego,że wychodząc z domu nosi jedzenie z soba,by go nie
                                    zatruto.Nie jest grozna dla otoczenia,choc trudno słuchac,gdy o tym wszystkim
                                    mowi. Jest fanką Radia Maryja,ale ja nie sądzę,żeby to stanowiło przyczynę jej
                                    choroby,choc tę chorobę mogło pogłębić. Pozdrowienia noworoczne.
                                    • turawski Oj verba verba, ale czy veritatis? 03.01.05, 01:29
                                      verbaveritatis napisał:

>przypomina mi sie znajoma - niestety zachorowala,ale nie zdaje sobie z tego
                                      >sprawy.Natomiast uważa,że ją w domu sasiedzi gazują (...)Doszło do tego,że
                                      >wychodząc z domu nosi jedzenie z soba,by go nie zatruto...

To w końcu ta znajoma to kobitka, czy facet ?

dzięki za życzenia, życzę zdrówka (także dla "znajomej" ;))
                                      pozdr
                                      t
                                      • verbaveritatis Upierdliwość forumowicza 03.01.05, 09:27
                                        turawski napisał:

> verbaveritatis napisał:
                                        >
                                        > >przypomina mi sie znajoma - niestety zachorowala,ale nie zdaje sobie z teg
                                        > o
                                        > >sprawy.Natomiast uważa,że ją w domu sasiedzi gazują (...)Doszło do tego,że
                                        >
                                        > >wychodząc z domu nosi jedzenie z soba,by go nie zatruto...
                                        >
                                        > To w końcu ta znajoma to kobitka, czy facet ?
                                        >
                                        > dzięki za życzenia, życzę zdrówka (także dla "znajomej" ;))
                                        > pozdr
                                        > t
                                        =======Panie Turawski - "doszlo do tego,że wychodząc z domu nosi jedzenie z
                                        sobą,by go nie zatruto". "Go" odnosi się do jedzenia,a nie do osoby.W danym
                                        przypadku chodzi o zatrucie jedzenia! Zjedzenie zatrutego moze spowodować
                                        zatrucie i tego (czyli już osoby!),który będzie je spożywał. Nie jest to dla
                                        Pana jasne? A może jest Pan najzwyczajniej w świecie upierdliwy? To można
                                        wyleczyć!Trzeba jednak tego chcieć. Ukłony...PS W przyszłosci nie mam zamiaru
                                        tłumaczyć sie przed Panem,że nie jestem wielbłądem.
                                        • verbaveritatis Re: Upierdliwość forumowicza -( uzupełnienie) 03.01.05, 09:42
                                          verbaveritatis napisał:

> turawski napisał:
                                          >
                                          > > verbaveritatis napisał:
                                          > >
                                          > > >przypomina mi sie znajoma - niestety zachorowala,ale nie zdaje sobie
                                          > z teg
                                          > > o
                                          > > >sprawy.Natomiast uważa,że ją w domu sasiedzi gazują (...)Doszło do t
                                          > ego,że
                                          > >
                                          > > >wychodząc z domu nosi jedzenie z soba,by go nie zatruto...
                                          > >
                                          > > To w końcu ta znajoma to kobitka, czy facet ?
                                          > >
                                          > > dzięki za życzenia, życzę zdrówka (także dla "znajomej" ;))
                                          > > pozdr
                                          > > t
                                          > =======Panie Turawski - "doszlo do tego,że wychodząc z domu nosi jedzenie z
                                          > sobą,by go nie zatruto". "Go" odnosi się do jedzenia,a nie do osoby.W danym
                                          > przypadku chodzi o zatrucie jedzenia! Zjedzenie zatrutego moze spowodować
                                          > zatrucie i tego (czyli już osoby!),który będzie je spożywał. Nie jest to dla
                                          > Pana jasne? A może jest Pan najzwyczajniej w świecie upierdliwy? To można
                                          > wyleczyć!Trzeba jednak tego chcieć. Ukłony...PS W przyszłosci nie mam zamiaru
                                          > tłumaczyć sie przed Panem,że nie jestem wielbłądem.
                                          =============== Upierdliwosć upierdliwością,ale w danym przypadku nie jestem
                                          bez winy,co dostrzegłem teraz po ponownej lekturze. Oczywiscie ,powinno
                                          byc "je" a nie "go".Chodziło o konkretne danie- tu kotlet wieprzowy,ale o tym
                                          nie wspomniałem,stąd moje"go".Miło,że dba Pan o czystosć polszczyzny. Zmusi
                                          mnie to do precyzji.
                          • terraincognita "Lista Macierewicza"- hehe 31.12.04, 14:32
                            Empi - Twoja wiara w prawdziwosc tej idiotycznej "listy Macierewicza" rozbroila
                            mnie kompletnie w Sylwestra! Dalej tak gadaj w 2005 r.,a znajdziesz sie u
                            psychologa. Pozdrawiam. PS Marszalek Chrzanowski podał sie do dymisji? Ej,moze
                            to mnie zawodzi pamięc,czego nie wykluczam,bo przykład p."empi" wskazuje,ze
                            człowiek jest omylny. Człowiek,ale nie... Macierewicz! Prawda?
                          • terraincognita Nie plec, "empi" ,głupot! 31.12.04, 14:38
                            empi napisał:

> uczono mnie w latach gdy Oleksy nabywał wiedzy w seminarium. Nie mam do niego
                            > pretensji, że działeł w jakimś zwiadzie czy też w wywiadzie. To nie
                            > przestępstwo jeszcze. Przestępstwem jest fakt zatajenia rozmiaru i znaczenia
                            > swojej osoby w tych działaniach z powodu swoich ambicji politycznych. Tak
                            samo
                            > nie martwię się tym, że prezydentowi brak magisterium lecz tym, że oszukał
                            mnie
                            > .
                            > Marszałek Chrzanowski po ujawnieniu listy Maciarewicza nie czekał na
                            > uprawomocnienia itd. lecz podał się do dymisji czym zyskał szacunek.
                            > pzdr.===================Najpierw sprawdz i nie plec glupot!
                            ludzie.wprost.pl/sylwetka/?O=33339
                            • Gość: radegast Re: Nie plec, "empi" ,głupot! IP: *.resetnet.pl 31.12.04, 16:53
                              a wszystko przez to, ze autorzy obecnej ustawy lustracyjnej popelnili zalosnego
                              kiksa. kurde, jak mozna w ogole ujawniac nazwiska agentow wywiadu wojskowego?
                              przeciez taka paranoja sie w glowie nie miesci...mamy sie pozbawic wszystkich
                              wywiadowcow, ktorzy w obawie, ze przez jakis idiotyzm ustawowy zostana w
                              przyszlosci ujawnieni nie beda ryzykowac pracy pod przykrywka???
                              Chociaz nie znosze osoby pana marszalka Jozefa Oleksego, i uwazam, ze jako
                              klamca nie powinien pelnic tak zaszczytnej funkcji (niestety, w mysl obecnej
                              ustawy powinien sie przyznac do wspolpracy nawet z wywiadem - a jak nie chcial,
                              to nikt mu nie kazal byc poslem/marszalkiem itd)), to opieranie oskarzenia o
                              to, ze szkodzil zachodowi ,w momencie gdy cala sprawa polega tylko na tym, czy
                              sie przyznal do wspolpracy czy nie ,ociera sie o kuriozum...wazne, ze sie nie
                              przyznal a byl agentem i to go przekresla.

terraincognita)o ile sie nie myle -chodzi o prawdziwosc listy Macierewicza): w
                              prawdziwosc istnienia masonow tez pewnie nie wierzysz?
                            • empi Re: Nie plec, "empi" ,głupot! 31.12.04, 18:58
                              > Marszałek Chrzanowski po ujawnieniu listy Maciarewicza nie czekał na
                              > > uprawomocnienia itd. lecz podał się do dymisji czym zyskał szacunek.

fakt, poddał się na własne żądanie lustracji, której był zwolennikiem.Został
                              oczyszczony z wszelkich zarzutów. Czy uważasz, że nie jest darzony szacunkiem?

>Oleksy nabywał wiedzy w seminarium

to zaś najprawdziwsza prawda.
                              pzdr.
    • Gość: FRANZ JOSEPH Re: Lublin gratuluje J. OLEKSEMU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.05, 19:40
      CHWAŁA OLINOWI I JEGO MOCODAWCOM( PRZYJACIOŁOM MOSKALOM)
      • Gość: bosman Re: Lublin gratuluje J. OLEKSEMU IP: *.lublin.mm.pl 02.01.05, 13:22
        Dear Franz. To w końcu znaleźli Olina? To wspaniale. Kto nim jest?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka