Gość: Tadek IP: *.abhsia.telus.net 29.12.04, 05:21 Poniewaz kradziez byla na terenie banku ,bank powinien pokryc straty!!!Czy kamery bankowe zarejestrowaly cale wydarzenie?Czy w banku sa drzwi magnetyczne?Czy w banku jest ochrona przy drzwiach? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: piotruś Re: Zuchwała kradzież w banku IP: *.nn / *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.04, 09:32 Dziwie się bardzo , że do tego doszło w banku ale klijent jest sam sobie winien ,że nie przelał poprostu kasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Byrnak Re: Zuchwała kradzież w banku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.04, 09:51 Sam jesteś "klijent". Ludzie - piszcie po polsku, albo w ogóle nie piszcie. A do artykułu - jaki to bank? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justi Re: Zuchwała kradzież w banku IP: *.adsl.wanadoo.nl 29.12.04, 10:12 Oczywiscie, ze bank jest odpowiedzialny. Podczas transakcji podchodza ludzie z tylu, "o cos sie zapytac", pani po prostu przerywa obslugiwanie mnie i ODPOWIADA...zdarzylo mi sie to 4 razy przy jednym zalatwianiu. Nie ma linii za ktora nastepni musza czekac, nawet inna pracownica tego banku podeszla z tylu i wyciagnela reke po jakis papier zza moich plecow, przestraszylam sie wtedy, przeciez to mogl byc zlodziej. Kiedy zwrocilam uwage obslugujacej mnie pani,ze powinna zagwarantowac mi prywatnosc, byla bardzo zdziwiona, stwierdzila,ze to nic takiego... Skandal. A poz tym dlaczego ne ma ochroniarza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gross Re: Zuchwała kradzież w banku IP: 83.238.200.* 29.12.04, 11:06 Z tego co mi wiadomo to ta kradzież wyglądała raczej na ukartowaną, pracownik obsługi zaproponował facetowi żeby przeszedł na zaplecze, żeby wpłacić te pieniądze. No bo większa suma itd. Facet nie dość że się nie zgodził to jeszcze wyjął pieniądze i zaczął wykładać na stole. Moim zdaniem kolesie wyczuli sposób jak można naciągnąć bank, który nie ma żadnych zabezpieczeń, nawet ochroniarza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pogodno Gdzie przy Lubartowskiej jest bank??? BT IP: *.comernet.pl 29.12.04, 12:41 . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nietutejszy :P Re: Gdzie przy Lubartowskiej jest bank??? BT IP: 82.160.71.* 29.12.04, 16:47 Lukas naprzeciw ratusza, a niżej może być jeszcze ewentualnie jakiś SKOK, bo ostatnio tego tałatajstwa u nas mnogo (najwięcej IMHO na Narutowicza). Odpowiedz Link Zgłoś
czarna33 Re: Zuchwała kradzież w banku 29.12.04, 19:01 Z jakiego banku wypłacał i gdzie klienta okradli nie wazżne,nie mnie i tym informowac.Ciekawe jest podejście klientów Banku jeśli juz ktos zostanie poszkodowany,okradziony.Jesli podczas obsługi do okiebka podchodzi klient i ja mu grzecznie mówie aby odszedł to spotykam się z agresja,ze ów zostaje potraktowany jako złodziej-"bo ja sie tylko chciałem zapytac a pani na mnie jak na bandziora"Klient powinien podchodzić do stanowiska na wyraźne"Proszę podejśc" bo- 1)Chowam kasę po po poprzednim kliencie i ten,który podchodzi nie musi widziec ile poprzednik wpłacił. 2)Robie porządek z pieniedzmi i klient nie musi widzieć ile mam kasy w danej chwili. 3)Musze wyjsc po kasę dla klienta,który akurat grzecznie czeka na krzesełku i nie cała kolejka musi o tym wiedziec. Klient podchodzi,nie czeka na moje"proszę" mówi bedzie wpłata i bach kase na ladę.Ja nawet na niego nie patrze bo w tym momencie nie jest wcale obsługiwany przez moja skromna osobę.Jeśli ja Go poproszę i mówi ,że chce wpłacic to po kolei nr rach,kwota, i bach prosze kase którą ja zabieram do siebie.Tyle w tym temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
majenka3 Re: Zuchwała kradzież w banku 29.12.04, 19:36 Przeczytałam co Ty Czarna napisałaś n/t i to, co inni wklikali..też posta Justi'ego...jasne, że nieciekawe zachowania zdarzają sie po obydwu stronach okienek bankowych. Ale abstrahując od tego konkretnego przypadku okradzenia, to po tym, co sobie tu wyczytałam bardziej celowe wydaja mi sie zasady, o których mozemy sobie wyczytac na różnych bankowych tabliczkach i w regulaminach bankowych...Specyfika tego kawałka działalności wymaga takich procedur o jakich napisałaś Czarna..a..ja sama przyznaję, czasami wkurzam sie na powolnośc akcji bankowych a przyokienkowych ..no i teraz może sie mniej wściekac będę przy takich okazjach... ps na tzw "głowe" nikomu przy okienku nie właże.. taaka nie jestem.. Odpowiedz Link Zgłoś
turawski Dużo sensacji, mało informacji... 29.12.04, 20:01 Dopowiedzmy to, czego nie napisał ( nie chciał? nie potrafił?) autor artykułu. Poszkodowany wpłacał gotówkę, którą wczesniej wypłacił w innym banku; wybrał transakcje gotówkową "bo zależało mu na czasie". Lublin, Europa, XXI wiek, a transfer środków finansowych najszybciej dokonuje się na ... nogach klienta banku...? Cóż to za "banki", w których nie można dokonać "szybkiego przelewu", nie wiem jak to się nazywa, "elixir" czy jakoś tak... Z tego co wiem, taki przelew jest ksiegowany na rachunku "docelowym" w tym samym dniu... A może nikt klienta o tym nie poinformował? Rozumiem, że poszkodowany wpłacał środki na własne konto, ale czemu zależało mu aż tak bardzo na czasie, czyżby chciał zaoszczędzić na ewentualnej róznicy oprocentowania? Nie wiem jaki to bank na Lubartowskiej, ale wiem, że nie każda instytucja "obracająca pieniedzmi", to bank.... Tych informacji zabrakło mi w komentowanym artykule.... Odpowiedz Link Zgłoś
czarna33 Re: Dużo sensacji, mało informacji... 29.12.04, 20:29 Przelew Elixir jest ksiegowany w danym dniu pod warunkiem ze został wysłany do godź 13. Czego nie napisał ,nie chciał,nie potrafił?Może nie mógł?Forum i papierowa gazeta to nie Biuro Rzecznika Policji Odpowiedz Link Zgłoś
mike79 odnosnie eliksiru 29.12.04, 20:50 Uprzejmie informujemy, że zawsze przy składaniu dyspozycji przelewu powinien Pan brać pod uwagę godzinę i dzień składania dyspozycji przelewu, ponieważ właśnie od tych czynników uzależniona jest realizacja każdej dyspozycji ( którą sesją "wyjdzie" przelew). Przesyłamy Panu godziny sesji przelewów "wychodzących" jak i "przychodzących": sesje wychodzące: 10,30 13,30 15,00 , 22,30 sesje przychodzące : 6,30 12,00 14,30 16,00 18,00 Księgowanie środków na rachunkach odbiorców naszych klientów uzależnione jest od systemów księgowych oraz godzin sesji w Banku odbiorcy. ------- to jest informacja z jednego z bankow, wiec wyobraz sobie ze europa,lublin,XXI wiek i czasem przelew potrafi 'isc' nawet 2 dni ! (robocze oczywiscie) a powiem ci ze w uk wyglada to jeszcze gorzej i jak robie przelew to czasm idzie do 3 dni z jednego banku do drugiego :/ wiec nie dziw sie ze ktos chcial przyspieszyc, bo w okresie miedzyswiatecznym z bankami i urzedami to roznie to bywa :/ mike Odpowiedz Link Zgłoś
mike79 Re: Dużo sensacji, mało informacji... 29.12.04, 20:53 to powyzej to oczywiscie do turawskiego nie do czarnej ! a co to tej 13 to jesli mowimy o tym samym banku to nie zawsze jest ksiegowany tego samego dnia :/ sprawdzone na sobie pzdr mike Odpowiedz Link Zgłoś
czarna33 Re: Dużo sensacji, mało informacji... 29.12.04, 20:59 Mówimy o tym samym banku :P Ale jednak ta magiczna 13 jest bardzo zobowiązujaca:)I naprawdę się sprawdza. Pozdro Mike :) Odpowiedz Link Zgłoś
turawski Re: Dużo sensacji, mało informacji... 29.12.04, 21:48 czarna33 napisała: > Ale jednak ta magiczna 13 jest bardzo zobowiązujaca:)I naprawdę się > sprawdza. Cha, cha, kiedyś dawno, dawno temu, to sprawdzała się ta "13" zwłaszcza w przypadku zakupu pewnych płynów... zresztą, eliksir to też jakby płynnosć jakaś ;) Dzięki za info o tej formie elektronicznych transakcji. Ja osobiście preferuje obsługę konta via internet, stąd być może moje "przyspieszenie" odnosnie do eliksiru, który jednak poprzez "tradycyjne" okienka bankowe musi przebiegać dłuzej niz w przypadku "klikania" w klawiaturkę. A co sądzicie o bezpieczeństwie transakcji /czytaj: wypłata gotówki/ z bankomatów? Mam na mysli takie w wydzielonych pomieszczeniach bankowych. Ostatnio kilka razy korzystałem z bankomatu BPH na Krakowskim, i nigdy nie udało mi się zamknąć drzwi... pozdr t Odpowiedz Link Zgłoś