Dodaj do ulubionych

KTÓRY LOKAL NA ŚLUB??? DORADŹCIE!!!

IP: 80.50.161.* 10.01.05, 01:04
Witam. Jestem świeżo upieczonym narzeczonym. :) Planujemy z moją kobietą
wziąć ślub w Lublinie. Zastanawiamy się, który lokal będzie najlepszy na
przyjęcie weselne (raczej kameralne, 50-60 osób, bez jakichś ekstrawagancji,
niestety...). Proszę o Wasze opinie na temat lokali w tym miescie, cen ich
wynajęcia oraz cateringu - ewentualnie problemów, jakie napotkaliście ze
strony organizatorów przyjęcia... Co myślicie np. o lokalu "Chata" na
Nadbystrzyckiej? Czy ktoś tam urządzał przyjęcie? BARDZO PROSZĘ O POMOC I
RADĘ... Z góry dziękuję i pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • Gość: beata Re: KTÓRY LOKAL NA ŚLUB??? DORADŹCIE!!! IP: *.spedpol.com.pl / *.spedpol.com.pl 10.01.05, 08:25
      Na 60 osób radzę restaurację Koncertowa na CZechowie.
      Robiłam tam przyjęcie weselne i byłam bardzo zadowolona.
    • Gość: Kasia Re: KTÓRY LOKAL NA ŚLUB??? DORADŹCIE!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 19:07
      Bardzo polecam Hades - mniejsze salki w podziemiach sąurocze - hades oferuje
      swoje jedzenie(bez ciast), napoje i alkohol.Zdaje się,że wychodzi ok.120 - 130
      zł od osoby a powyżej iluś osób sąduże rabaty. Klimat naprawdę niezapomniany -
      hades mieści sie w Centrum Kultury w podziemiach - na górze jest dyskoteka i
      galerie.
      Swietny lokal jest też na terenie ogródków działkowych na Janowskiej - tylko,że
      tam kiepsko z dojazdem - lokal mieści się przy Starym Lesie - tuż obok torów
      kolejowych.
      Swojska Chata na Nadbystrzyckiej jest ok tylko trzeba jakoś specjalnie dopłacać
      do całonocnej zabawy, bo tam mająotwarte do 22(moich znajomych wyrzucili za
      studniówki,bo ktoś nie dopatrzył,ze miało być do 4 nad ranem ), w miarę jest
      też w Impulsie przy Globusie. Z własnych doświadczeń nie polecam Koncertowej i
      Fantazji na Czechowie(nieświeże jedzenie)
    • gagnieszka Re: KTÓRY LOKAL NA ŚLUB??? DORADŹCIE!!! 12.01.05, 15:30
      Ja baaaardzo polecam Zajazd pod Kasztanami w Zemborzycach. Maja 2 lokale. Ten
      kameralniejszy jest przy samym Zalewie, drugi budynek jest ogromny i znajduje
      sie przy szosie. Moje (tez kameralne) wesele bylo w upalnym lipcu 3 lata temu.
      Do dyspozycji mielismy ogrodek i male molo. Bylo rewelacyjnie!!!! I zupelnie
      niedrogo, ok. 60 zl od osoby. Kwestia dojazdu zostala rozwiazana prywatnymi
      samochodami - nie bylo zadnego problemu - to nie bylo "wodczane" wesele;)
      Acha - podpowiedz: odwiedzcie jak najwiecej roznych lokali, wszedzie mowcie w
      jakim celu chcecie wynajac lokal i najlepiej sprawdzajcie konkretny szczegol
      wszedzie, np: parkingi, sasiedztwo, wystroj... ja sprawdzalam urzadzenie
      lazienki:):):)
      Acha! W Zajezdzie pod Kasztanami jest (byl na pewno 3 lata temu:) nocleg dla
      nowozencow gratis:):):):):
      • joannabarska Re: KTÓRY LOKAL NA ŚLUB??? DORADŹCIE!!! 12.01.05, 17:54
        Przy ul.Narutowicza jest knajpka o nazwie "Więzienie".Jeszcze tam nie
        zagladałam,ale na wesele moglaby byc wspaniała. Zapytaja po latach dzieci
        takich rodziców: "Gdzie bawiliscie sie na weselu?" Odpowiecie:" W <Więzieniu>!"
        Cudowne,no nie?
        • Gość: mona Re: KTÓRY LOKAL NA ŚLUB??? DORADŹCIE!!! IP: *.jjs.pl 12.01.05, 19:55
          Koncertowa- odpada!chyba że ktoś gustuje w takich mordowniach i kiczu.
          Hades to miejsce z klimatem!
          polecam szczególnie teraz po odnowieniu jest naprawdę na wysokim poziomie!
          Wiem bo byłam tuż po nowym roku.
      • Gość: abc9 Re: KTÓRY LOKAL NA ŚLUB??? DORADŹCIE!!! IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 14.01.05, 19:16
        Też robiliśmy wesele "Pod kasztanami" w tym większym lokalu, w ubiegłym roku i
        jesteśmy bardzo zadowoleni. Płaciliśmy ok 100zł od osoby. Plusem jest to że w
        ostatecznym rozliczeniu prawie nic się nie zmieniło w porównaniu z kosztem
        przewidywanym. Ostatecznie nie wzięli od nas pieniędzy za trzy pokoje. No i
        szefowi kuchni należą się pochwały. Menu ciekawe, smaczne mimo nie najwyższej
        ceny
      • Gość: Domika Re: KTÓRY LOKAL NA ŚLUB??? DORADŹCIE!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 13:20
        Ja będe robiła wesele w zajeździe Anastazja za Dąbrową. Lokal jest ładny dwie
        sale i ładnie na zewnatrz (ja na to zwracałam uwage)bo nie chciałam zeby po
        wyjściu z lokalu goście stali na betonowym parkingu, a tam jest bardzo zielono
        i naprawdę ładnie. Mają swój bardzo dobry zespól więc ten problem odpada, a i
        lokal organizuje w prezencie dla nowożeńców ognisko z pieczonym bigosem,
        kaszanką...w sumie fajnie. Zobaczymy jak będzie. Pozdraiwam
    • Gość: bosman Re: KTÓRY LOKAL NA ŚLUB??? DORADŹCIE!!! IP: *.lublin.mm.pl 12.01.05, 21:10
      Polecam restaurację "Bosman" nad Zalewem. Przyjazna cenowo, doskonałe jedzonko,
      wlasna kapela i duże tradycje "weselne" na wolny termin czeka sie ok. 4-5 m-cy.
    • Gość: M Zajazd Jedlina??? IP: *.marketscore.com / 66.119.34.* 13.01.05, 06:36
      A czy ktos ma opinie na temat zajazdu w Jedlinie. Wkrotce planuje slub i
      myslalam o tym zajezdzie.Pamietam to miejsce z roznych imrez, niestety nigdy
      nie bylam tam na weselu.
      • Gość: Domika Re: Zajazd Jedlina??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 13:27
        Ja byłam tam na weselu mojej koleżanki.Podobało mi się tylko szkoda ze mają tam
        małe salki bo fajnie jak wszyscy goście są jednak na jednej sali, ale jedzenie
        ok. (zestawy wegetariańskie super). U niej był zorganizowany na zewnątrz grill
        no i sztuczne ognie,(oczywiście za dopłatą) jednak dla mnie tam jest za drogo -
        150 zł. za gościa. Jeśli Cię stać to spokojnie mozesz robić.
    • Gość: t Re: KTÓRY LOKAL NA ŚLUB??? DORADŹCIE!!! IP: *.beck.pl 13.01.05, 10:47
      siema siema
      ja brałem ślub w knajpie Irlandzki pub czy cosik takiego - z lewej strony tuż
      przed bramą ...(jak iśc w strone zamoku na starówce _
      gen ok
      • Gość: Joanna Re: KTÓRY LOKAL NA ŚLUB??? DORADŹCIE!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.05, 11:53
        Poważnie? A kto tego ślubu udzielał? Barman, kelner, czy bufetowa?
    • Gość: orkaimadziar@op.pl Re: KTÓRY LOKAL NA ŚLUB??? DORADŹCIE!!! IP: 80.51.198.* 14.01.05, 10:14
      Dzięki serdeczne wswszystkim tym, którzy odpowiedzieli na mój post i podzielili
      sie swoimi opiniami i radami. Jestem Wam naprawdę wdzięczny! Pozdrawiam!
    • Gość: Joanna Re: KTÓRY LOKAL NA ŚLUB??? DORADŹCIE!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.05, 11:50
      Ślub, to się bierze w Urzędzie Stanu Cywilnego, i/albo w kościele. Ale, żeby
      nazywać te instytucje lokalami, to drobny nietakt.
      • Gość: pi Re: KTÓRY LOKAL NA ŚLUB??? DORADŹCIE!!! IP: *.devs.futuro.pl 14.01.05, 15:37
        zdecydowanie polecam Hotel Europa, sam tam miałem wesele nie tak dawno
        temu ,super warunki, apartament gratis, dosyc niedrogo wbrew pozorom, a jakosc
        1 klasa! O nic nie musisz sie martwic w czasie imprezy, oni o wszystko dbaja!!!
        Zdecydowanie odradzam korone jak sie jedzie na Rzeszow - znajomi tam mieli i
        ogolnie chcieli ich oszukac na jedzeniu /! /
        Pozdrawiam
    • joanna_dragan Re: KTÓRY LOKAL NA ŚLUB??? DORADŹCIE!!! 14.01.05, 18:19
      Na wesele polecam Europe , moje bylo w czerwcu2003:
      1 jestv klimatyzacja
      2 ceny niesa wygorowane 118 pln bez wodki,ciast i owocow
      3 pokoj ze sniadaniem do lozka dla nowozencow
      4 na stol idzie 80% jedzenia reszta do chlodni jak zjedza to kelnerzy doniosa
      reszte, u nas nie zjedli bylo na drugi dzien na przystawki do obiadu
      5 samochod tez cos bylo z parkingiem alenia pamietam co.
      6 wszystkie napoje sa w cenie i caly czas sa donoszone (w Jedlinie placi sie 6
      pln za litr soku dodatkowo)
      Pozdrawiam i zycze owocnych poszukiwan
    • laleczka14 Re: KTÓRY LOKAL NA ŚLUB??? DORADŹCIE!!! 27.01.05, 14:37
      EUROPA - dobre jedzenie!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka