Dodaj do ulubionych

KOTY, KOTKI I KOCIETA !!!!!

IP: *.proxy.aol.com 07.06.02, 20:22
WSZYSTKO O KOTACH

To dziwne, ze w historii splotach
tak malo mowi sie o kotach?
A przeciez to domowe zwierze
ogromny udzial w zyciu bierze,
bo rozne sa: afery, draki
- wynikle wlasnie przez kociaki!
Ze temat koci w mroku tonie
- wiec kilka slow o tymze gronie...

Sa na swiecie rozne koty:
sa kociaki i kokoty,
sa kociatka, kitki, kicie,
sa kocury, kizie, cicie!...
Koty drogie, koty tanie,
koty mile, koty dranie,
koty ktore naciagaja...
(te co biora, a nie daja!)
Koty duze, kotki male,
koty rude, czarne, biale,
sa i koty malowane,
sa tlenione, farbowane...
Koty dobre, koty zle,
ladne, brzydkie i.t.d. ...

Koty w butach byly takze!
W pantoflach sa tez - a jakze!...
I ubrane nowomodnie
w mini, maxi, albo spodnie...
panny, mamy, babcie, ciotki
- wszedzie wokol same kotki!
i nie wazne - postac, lica...
kazda kicka, lub kocica!
Nawet czesto baba - grzmot,
mowi czule: "jam twoj kot!"
(choc wyglada taka dama
raczej na hipopotama!)

Gdy urodzi sie dzieciatko
- wszyscy mowia nan - kociatko!
Potem ucza mowy w zwrotach:
"To jest kot", "Ale ma kota!..."
A gdy wreszcie lobuz psoci,
mowia, ze ma "pazur koci"!
Kazdy mlody narzeczony.
- to "kocur nienasycony".
Dla mezatki tez maz kotem,
lwem, tygrysem!...(oslem - potem!)
Podstarzali zas tatusie
- to najczesciej znow... kitusie!...

Rozne sa o kotach bajki:
i ta tez, ze pala fajki!
I to nie jest zadnym cudem,
ze dzis koty pija wode,
a najlepszym z ich przysmakow
jest schabowy...zamiast ptakow!
Koci teren: dachy, ploty...
(w lozkach takze rzadza koty,
bo wszak znane z fachu damy
"kociakami" nazywamy!)
Mowic rowniez jest w zwyczaju:
"W marcu koty, a my...w maju!"

Jesli kogos cos uroczy
- zawsze winne kocie oczy.
Gdy ktos inny zlamie noge
- to mu kot przelecial droge,
lub ktos komus zepsul cnote
- mowia o nim: "kotek psotek".

Kiedy rano z "balu" wracasz
- masz bol glowy, czyli...katza!
A gdy ktos gdzies kogos grzmoci
- tez sie mowi: jazgot koci.
Nawet "hobby", czy "ochote"
- nazywamy brzydko "kotem"!
Gdy afera jest i wpadka
- takze w "kiciu" trwa odsiadka!...
Wiec na wozie ktos, czy pod
- zawsze winien jakis kot!

I z tych wzgledow nie dziwota:
kazdy ma "swojego kota"!...

Obserwuj wątek
    • Gość: lucy_z Re: KOTY, KOTKI I KOCIETA !!!!! IP: *.com / 192.168.0.* 09.06.02, 18:14
      Bardzo, bardzo to fajne:)
      • lucy_z Re: KOTY, KOTKI I KOCIETA !!!!! 25.07.02, 21:00
        Nie bylo mnie parę dni. Tam gdzie byłam był też kotek ale mimo paru latek
        bardzo dziki i nieufny. Taki bury, taki szary i gryzący i parskający;)
        A mój sliczny chociaż trochę dzikusek. Czarny z białym krawatem i białymi
        skarpetkami. No i brzuszek też biały:) Przy tamtym sama łagodność. Trochę
        narozrabiał jak mnie nie było. Podarł tapetę przy drzwiach wyjściowych, chyba
        ze złości;)
        • ronja Re: KOTY, KOTKI I KOCIETA !!!!! 26.07.02, 08:30
          he moja obecna przyszywana kocica tez jest czarna z białą krawatką. Mieszkam w
          tym miesjcu już 3 miesiąc, a ona albo mnie nie widziała albo uważała tylko za
          świetną maszyne podającą żarcie na każde miauknięcie. Od tygodnia, kiedy
          wróciłam po urlopie coś się zaczeło zmieniać, łazi za mną i układa się w tym
          pomieszczeniu gdzie jestem, nawet w łazience! No i daje sie głaskać, co do
          czego wciąż jestem nieufna, bo wcześniej zawsze umieszczała w mojej dłoni swoje
          wszystkie ząbki i pazury:)
          Chyba mnie w koncu polubiła:)
          • Gość: Casey Ronja tez kotek IP: *.proxy.aol.com 28.07.02, 20:59
            ronja napisała:

> he moja obecna przyszywana kocica tez jest czarna z białą krawatką. Mieszkam
            w
            > tym miesjcu już 3 miesiąc, a ona albo mnie nie widziała albo uważała tylko za
            > świetną maszyne podającą żarcie na każde miauknięcie. Od tygodnia, kiedy
            > wróciłam po urlopie coś się zaczeło zmieniać, łazi za mną i układa się w tym
            > pomieszczeniu gdzie jestem, nawet w łazience! No i daje sie głaskać, co do
            > czego wciąż jestem nieufna, bo wcześniej zawsze umieszczała w mojej dłoni
            swoje
            >
            > wszystkie ząbki i pazury:)
            > Chyba mnie w koncu polubiła:)

I przyjela do rodziny kociej:))))))))
            • Gość: Ronja Re: Ronja tez kotek IP: 212.244.252.* 29.07.02, 07:53
              Hehehe, myślisz że w wysterylizowanej kotce jakieś resztki macierzystych uczuć
              tkwią i przygarnęła mnie pod swe skrzydła?:)))
              • Gość: Casey Re: Ronja tez kotek IP: *.proxy.aol.com 30.07.02, 04:17
                Gość portalu: Ronja napisał(a):

> Hehehe, myślisz że w wysterylizowanej kotce jakieś resztki macierzystych
                uczuć
                > tkwią i przygarnęła mnie pod swe skrzydła?:)))

Wlasnie dlatego pozostaje adopcja;))))
    • ronja Re: KOTY, KOTKI I KOCIETA !!!!! 01.08.02, 09:46
      Ze zwariowanych opowieści, przyszywana kocica przyniosła nam ostatnio w
      prezencie zdechłe ptaszki... Nie wiadomo ile to to leżało w domu, bo zrzucony
      na podłogę obrus zauważyłyśmy w poniedziałek, a od kiedy on tam leżał?...
      Właśnie w obrus były zawinięte...
      Cośmy się miały z wyznaczaniem tej, która się nie brzydzi wynieść padlnikę na
      dwór, to nasze... Wyznaczono w końcu biedną Ronję, jako że za mną najbardziej
      kocica łazi...
      Masz ci los!
      • lucy_z Re: KOTY, KOTKI I KOCIETA !!!!! 01.08.02, 10:41
        ronja napisała:

Masz ci los!

A ja mojej nie mogę z oka spuścić. W skrzynce, na balkonie mam w słoiku wodę i
        różne ptaszki przylatują się napić. A ta czai się i gotowa skoczyć. Boję się o
        ptaszki i o nią, żeby nie wyleciała:(((
        • Gość: kts Re: KOTY, KOTKI I KOCIETA !!!!! IP: local.ethernet* / 192.168.0.* 07.08.02, 00:52
          lucy_z napisała:

> ronja napisała:
          >
          > Masz ci los!
          >
          > A ja mojej nie mogę z oka spuścić. W skrzynce, na balkonie mam w słoiku wodę
          i
          >
          > różne ptaszki przylatują się napić. A ta czai się i gotowa skoczyć. Boję się
          o
          > ptaszki i o nią, żeby nie wyleciała:(((
        • Gość: kts Re: KOTY, KOTKI I KOCIETA !!!!! IP: local.ethernet* / 192.168.0.* 07.08.02, 00:55
          lucy_z napisała:

> ronja napisała:
          >
          > Masz ci los!
          >
          > A ja mojej nie mogę z oka spuścić. W skrzynce, na balkonie mam w słoiku wodę
          i
          >
          > różne ptaszki przylatują się napić. A ta czai się i gotowa skoczyć. Boję się
          o
          > ptaszki i o nią, żeby nie wyleciała:(((kotka latać się nie nauczy ale i tak
          zawsze spadnie na cztery łapki.pozdrowienia z przerwy w u rlopie
          • ronja Re: KOTY, KOTKI I KOCIETA !!!!! 07.08.02, 08:06
            Cześć, KTS!:)
            Nie rób sobie żadnych przerw w urlopach!:) Nie warto:)))
            • Gość: kts Re: KOTY, KOTKI I KOCIETA !!!!! IP: local.ethernet* / 192.168.0.* 15.08.02, 01:36
              ronja napisała:

> Cześć, KTS!:)
              > Nie rób sobie żadnych przerw w urlopach!:) Nie warto:)))niestety Ronja ale
              musiałem:(.moge Ci obiecać że przez rok to się nie powtórzy.pozdrawiam
              niestety juz po godzinach tzw. pracy
            • Gość: kts Re: KOTY, KOTKI I KOCIETA !!!!! IP: local.ethernet* / 192.168.0.* 15.08.02, 02:12
              ronja napisała:

> Cześć, KTS!:)
              > Nie rób sobie żadnych przerw w urlopach!:) Nie
              warto:)))

Ronja pozdrów ode mnie LUCY jeżeli masz adres,z tego co wiem powinna być gdzieś
              nad morzem.oczywiście dla Ciebie też pozdrowienia dużo,ddużo piwa na wakacje.
              • lucy_z Re: KOTY, KOTKI I KOCIETA !!!!! 15.08.02, 20:24
                Gość portalu: kts napisał(a):

> Ronja pozdrów ode mnie LUCY jeżeli masz adres,z tego co wiem powinna być
                gdzieś
                >
                > nad morzem.oczywiście dla Ciebie też pozdrowienia dużo,ddużo piwa na wakacje.

Och, jak to miło przeczytać:)))))Dziękuję za pozdrowienia i pozdrawiam Was
                oboje:) Ronja troszkę zapomniała o naszym Świdniku! Ja jak torpeda przeleciałam
                przez Wybrzeże;)
                czuję niedosyt:((( Tak mi się jednak ułożyło, że musiałam wracać:(((
                Może niedługo tam znowu pojadę!
                A Ty KTS w nocy pracujesz???
                • Gość: Casey Re: KOTY, KOTKI I KOCIETA !!!!! IP: *.proxy.aol.com 18.08.02, 01:29
                  lucy_z napisała:

> Gość portalu: kts napisał(a):
                  >
                  >
                  > > Ronja pozdrów ode mnie LUCY jeżeli masz adres,z tego co wiem powinna być
                  > gdzieś
                  > >
                  > > nad morzem.oczywiście dla Ciebie też pozdrowienia dużo,ddużo piwa na wakac
                  > je.
                  >
                  > Och, jak to miło przeczytać:)))))Dziękuję za pozdrowienia i pozdrawiam Was
                  > oboje:) Ronja troszkę zapomniała o naszym Świdniku! Ja jak torpeda
                  przeleciałam
                  >
                  > przez Wybrzeże;)
                  > czuję niedosyt:((( Tak mi się jednak ułożyło, że musiałam wracać:(((
                  > Może niedługo tam znowu pojadę!
                  > A Ty KTS w nocy pracujesz???
                  >
                  • Gość: Ronja Re: KOTY, KOTKI I KOCIETA !!!!! IP: 212.244.252.* 19.08.02, 10:46
                    Kota umysłowego mam takiego, że lew przy nim to karzełek:))))
                    A ten zwykły to czarna kocica dachowiec:)

No właśnie, Lucy, miało Cię nie być 2 tygodnie (co nie znaczy że sie nie
                    cieszę:), tak długo miałaś się cieszyć pobytem w rodzinnych stronach:)))
                    • lucy_z Re: KOTY, KOTKI I KOCIETA !!!!! 19.08.02, 20:54
                      Gość portalu: Ronja napisał(a):

> No właśnie, Lucy, miało Cię nie być 2 tygodnie (co nie znaczy że sie nie
                      > cieszę:), tak długo miałaś się cieszyć pobytem w rodzinnych stronach:)))

Ronju:) Tak to czasami jest, siła wyższa mnie ściągnęła do domu ;)
                      Ale przez dwa dni jeździliśmy nad Piaseczno i tam się relaksowałam:)))
                      A Ty Ronju miałaś do duszy pogodę??? A to pech bo tu cały czas było pięknie.
                      Acha, w środę wieczorem trochę popadało a od czwartku było super:)
                      • ronja Re: KOTY, KOTKI I KOCIETA !!!!! 20.08.02, 08:10
                        Lucy, ja się ciesze że przeżyłam ten wyjazd...
                        Zmokłam niemozliwą ilość razy... Szlaki górskie (kto łazi po górach ten wie)
                        bywa że przekraczają strumienie, te przekraczały szerokie rzeki głębokie do pół
                        uda, tak wzbierały te strumienie... Nawet nie liczyłam ile razy zdejmowałam
                        buty i w mroźnej wodzie starałam się nie pośliznąć z plecakiem na sliskich
                        kamieniach...
                        A te pioruny trzaskające w pobliskie drzewa... Po 3 burze na dzień
                        przeżywaliśmy...
                        • lucy_z Re: KOTY, KOTKI I KOCIETA !!!!! 22.08.02, 23:37
                          Ronju, czytałaś to????? A Casey, czytałeś??? Ale się ubawiłam:))
                          www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=51&w=2753924
                          • Gość: Ronja Re: KOTY, KOTKI I KOCIETA !!!!! IP: 212.244.252.* 23.08.02, 09:44
                            Genialne, naprawde genialne:)
                          • Gość: Casey Re: KOTY, KOTKI I KOCIETA !!!!! IP: *.proxy.aol.com 24.08.02, 01:52
                            Tak, czytalem wczoraj.
                            Fajne gangsterki i pan Laga:))))
                            • ronja Re: KOTY, KOTKI I KOCIETA !!!!! 30.08.02, 10:34
                              Hehe, czytam to codziennie:)
                              • lucy_z Re: KOTY, KOTKI I KOCIETA !!!!! 30.08.02, 15:15
                                ronja napisała:

> Hehe, czytam to codziennie:)

Ja też:))) I nawet coś tam pisałam! A powstały jeszcze inne wątki na
                                warszawskim, ni i kotka ma wreszcie imię!!!:))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka