Gość: power IP: *.speed / 217.153.237.* 15.03.05, 17:38 dziś na Racławickich widziałem autobus podobny do Neoplana (2 osie z tyłu). Jechał na linii nr 10. MPK zakupiło coś nowego czy też prywatni "zciągneli" taki sprzęt.? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ściba Re: czyżby nowe autobusy MPK IP: 62.233.190.* 15.03.05, 17:44 A może to był Solaris tak zwany? bardzo przyjemnie wygladajacy autobusik... swoją drogą ciekawe kiedy znikną stare rupiecie, szczegolnie te ktorymi buja sie teraz komunikacja prywatna - odrażający widok ://// np wspaniały czeski sprzet jeżdżący na linii 34 - szczyt normalnie... rozgracony barakowóz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawiak Re: czyżby nowe autobusy MPK IP: *.chello.pl 15.03.05, 21:40 Rewelacyjny! Zdecydowanie lepszy od polskich Jelczy z minionej epoki. Poza tym przypomina autobusy CSAD-u, a do tego przewoźnika mam sentyment! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: power Re: czyżby nowe autobusy MPK IP: *.speed / 217.153.237.* 16.03.05, 09:07 ten pomarańczowy jest rewelacyjny?-chyba dla warszawiaków tylko -hahah Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NEW Re: czyżby nowe autobusy MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 09:20 To musi byc z komunikacji prywatnej albo zamienili z innej linii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sdh to prywatne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 10:44 to prywatny neoplan jezdzi na 10 a nowo sciągnięty MAN prywatny jezdzi na 26 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: czyżby nowe autobusy MPK IP: *.no / *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.05, 12:01 Ja nie wiem dlaczego stare autobusy widzi sie czesciej niz nowe, przeciez mamy w Lublinie troche neoplanow, nowych jelczy i jednego solarisa. Przeciez te stare gruchoty pala chyba ze 2 razy wiecej niz nowe ekonomiczne diesle. Powinno sie puszczac na trasy glownie nowe autobusy, by mniej kasy szlo na paliwo. Z oszczednosci powinno sie kupic nowego neoplana i wywalic starego repcia. Oddac go na zlom, a czesci, ktore jeszcze sa dobre wykorzystac do naprawy tych starych, ktore nie sa jeszcze w zlej formie, ale akurat brakuje tej czesci. Nie wiem dlaczego rano puszczane sa same starocie, ktore mieszcza malo ludzi, a wlasnie rano jedzie duzo osob do pracy i szkoly. A tak w godzinach 10-13 jezdza sobie puste neoplany. Wtedy jest najmniejszy ruch. Porazka! W piatek i sobote na 3 ostatnich kursach z miasta powinny jezdzic dlugie neoplany, bo duzo ludzi wraca z barow i nie ma jak sie pomiescic. Jak rok temu jechalem 14 na kozienalia, to autobus byl upchany na maxa. Ludzie juz nie wsiadali do niego w ogole. Dlaczego to glupie MPK nie podstawilo ze 3 autobusow wiecej, skoro doskonale wiedzieli o imprezie na Felinie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sdh Re: czyżby nowe autobusy MPK IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 16.03.05, 13:01 Nerwoplany są może i wygodne, ale jednak palą więcej niż stare Jelcze i Ikarusy Odpowiedz Link Zgłoś