Dodaj do ulubionych

Instal Lublin na pograniczu likwidacji

IP: *.it-net.pl 15.03.05, 23:20
jestem w szoku, jak mozna byc gotowym na likwidacje podmiotu który ma
wypełniony portfel zamówień i je realizuje starajac sie pokonać ten kryzys.
Nierozumiem pana Podleśnego dlaczego za wszelka cenę dąży do likwidacji firmy
z wielkimi tradycjami, i posiadającą własna markę i opinię jednej z
najlepszych firm tej branży. To co dokonało się w Instalu na przełomie tych 5
kryzysowych lat, to że firma nieupadła jest zasługa tylko i wyłacznie jej
pracowników. I watpie czy panu Podleśnemu uda się to dzieło ,,zlikwidować".
Mam nadzieję że zespół sędziowski przychyli się firmie i pozwoli jej działać.
Firma posiada naprawde wysoko wyspecjalizowaną kadre pracowników, oraz
wreszcie kompetentny i naprwde ludzki zarząd. Panie Podleśny pomysl pan o
tych 300 osobach które wyladuja w najgorszym wypadku na bruku..reszty
niekomentuję bo brak słów.
Obserwuj wątek
    • robertw18 SYNDYK ZAROBI 650.TYS. ZŁ. 15.03.05, 23:36
      "Nie wiem, o co tu chodzi. Może o to, że syndyk zarobi na likwidacji ponad 650
      tys. zł - irytuje się Sobczyk."
      Niezależnie od wszystkiego, państwo, w którym pozwala się na takie zarobki za
      taką ilość pracy, a innym ciężko pracującym ledwo wystarcza na życie - jest
      przegniłe.
      A jeśli upadnie państwo, to ciekawe jak długo przetrwają ludzie mówiący po
      polsku. Na razie odsetek młodych Polaków szybko maleje.
      Pozdr.
      • Gość: cc Re: Ale zarząd INSTALU ma się dobrze IP: *.pl 16.03.05, 04:50
        A może sprawdzić historię startowania INSTALU do przetargów i ich przegrywania
        a później realizacji tych inwestycji jako podwykonanwca??>??
    • Gość: Grzegorz Re: Instal Lublin na pograniczu likwidacji IP: *.instal.com.pl / *.instal.com.pl 16.03.05, 07:57
      Jak mozna dopuscic do likwidacji firme, ktora ma zamowienia i gzie Nowy Zarzad
      i pracownicy robia wszystko zeby firme uratowac? Prawda jest ze za Starego
      Zarzadu popelniono kilka bledow i zaprzepaszczono kilka spraw, ale w tej chwili
      po zmianie zarzadu sytuacja zmienila sie o 180 stopni! Ludzie dostaja wyplaty,
      (jesli trzeba zostaja po godzinach bez szemrania zeby wspomoc firme)sa prace na
      budowach duza czesci wolnych budynkow zostala oddana pod najem. Takiego
      zaangazowania pracownikow i zarzadu juz dawno nie widzialem chociaz pracowalem
      juz w kilku firmach. Trzymam kciuki za Instal!
      • Gość: prokurator Re: Instal Lublin na pograniczu likwidacji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.05, 19:31
        Myśle że w tej sytuacji trzeba się wziąć za syndyka bo on do tego doprowadza i
        zamyka zakłady a ludzie go nie obchodzą żę idą na bruk i niemają co do gara
        wrzucić. on tylko myśli o swojej kieszeni poprostu trzeba wytoczyć jemu proces
        Na dziś wiadomo mi że prowadzi kilka spraw upadłościowych Woka,Bialfam,Instal.
        3x500tys zł=1500000zł można żyć.A może ma już podstawionych kolesi którzy kupią
        te firmy za psi grosz i podzielą się kasą.Ludzie nie dajcie się bo oni celowo
        chcą to zniszczyć.Jeżeli on nie przyjmie waszego planu naprawczego pozwać go do
        sądu.
    • Gość: Zbyszek Re: Instal Lublin na pograniczu likwidacji IP: *.instal.com.pl / *.instal.com.pl 16.03.05, 08:08
      Panie Podlesny w ilu firmach jestes Pan juz syndykiem??? ( z tego co mi wiadomo
      to juz w pieciu!) Nadal malo Panu pieniedzy!? Mam nadzieje ze Sad nie da sie
      omamic Pana chorymi wywodami o tym ze dla firmy nie ma jzu ratunku. Od samego
      poczatku rzaucales Pan firmie pod nogi klody zamiast pomoc.A przypominij Pan
      sobie ile sam wziales pieniedzy za sporzadzenie raportu...grubo ponad 10 tys
      zloty!...I nie patrzyles Pan czy firme stac czy nie na zaplate tylko rwales ile
      sie da!
      • Gość: Poznaniak Re: Instal Lublin na pograniczu likwidacji IP: *.instal.com.pl / *.instal.com.pl 16.03.05, 08:39
        Podlesny to karierowicz jakich mało, życie mu nie wyszło to pała do wszystkich
        i wszystkiego nienawiścią. Znamy takich wielu...
    • Gość: Auditta Re: Instal Lublin na pograniczu likwidacji IP: *.chello.pl 16.03.05, 09:44
      Skoro kapitałem firmy tak naprawdę jest doświadczona kadra, to niech się tak
      kadra skrzyknie i załozy własną firmę. Nie wiem, jak wygladają w tym przypadku
      wymagania kapitałowe - pewnie na sprzęt i urzadzenia posiadane przez Instal
      jest juz sporo chętnych :-(. Myślę, że przy odrobinie inwencji wylądowanie na
      bruku to jedyna rzecz, o jaką dobrzy, doświadczeni fachowcy z dobrym
      rozeznaniem w branży powinni się martwić
      Z drugiej strony - naprawdę finansiści muszą działać bez emocji :-( Argumenty
      skierowane do nich nie powinny brzmieć na zasadzie - 300 osób na bruk, tylko
      trzeba pokazać tą "prostą" na którą firma potencjalnie wychodzi. Bo jednak to
      mogą być pobożne życzenia :-(
    • Gość: Gość Re: Instal Lublin na pograniczu likwidacji IP: *.pronet.lublin.pl 16.03.05, 10:26
      Sobczyk się zawziął, bo może stracić posadkę. nikt nie wie, przez ile on lat
      mataczyl w tej firmie, jak brał sobie zapomogi po kryjomu, bo mu trzeba bylo. i
      kazal swojej pracownicy maskowac ten fakt, niech zajrzą do kartotek! wywalono
      tysiac osob na bruk! niech tą złodziejską firmę wreszcie zlikwidują, tam jest
      kółko wzajemnej adoracji - rodziny, kuzynki, znajomi. kazdy cos komus zalatwial.
      • Gość: wint A co majaą niepotwierdzone ,,matactwa" Sobczyka... IP: *.it-net.pl 16.03.05, 11:14
        ...do reszty pracowników tej firmy. Sznowny kolego sam sie najpierw zastanów co
        ty piszesz, najwyraźniej nikt tobie niezałatwił posadki w Instalu wiec sie
        mscisz boś gamoń wypisz wymaluj. A Instal i tak i tak bedzie trwał..bedzie maił
        przyjaciół...ale i wrogów.. A w stosunku do pana Sobczuka, to nieoskarża sie
        kogoś tak bezposrednio na forum..bo to tchurzostwo i powmówienie
        • Gość: Gość Re: A co majaą niepotwierdzone ,,matactwa" Sobczy IP: *.pronet.lublin.pl 16.03.05, 15:45
          gamoń to jesteś Ty, bo nawet pisać nie umiesz; matactwa Sobczyka mają to do
          siebie, że część pieniędzy trafiło do jego prywatnej kieszeni, podczas gdy
          pracownikom nie wypłacano należytych im pieniędzy, tylko obniżano pensje. dużo
          złego ma na swoim koncie Sobczyk. boi sie likwidacji firmy, bo kto go przyjmie
          bez wykształcenia; nikt nie zapomni, jak ów osobnik przyszedł do firmy w
          jakiejś brudnej ruskiej kurtczynie i zaczynał od zera, a potem przez
          wazeliniarstwo dostał się wyżej i nakradł tyle ( za przyzwoleniem i wiedzą
          zaufanych kilku pracownic). jak go nie znasz to sie nie odzywaj, ja wiążę z ta
          firmą 25 lat swojego zycia.
          • Gość: anatol Re: A co majaą niepotwierdzone ,,matactwa" Sobczy IP: *.instal.com.pl / *.instal.com.pl 18.03.05, 08:36
            Kim jest osobnik, który fałszywie oskarża Sobczaka wszyscy w Instalu wiedzą. Do
            dziś nie może pogodzić się z tym, że wielokrotnie przegrał wybory z Sobczakiem.
            Ludzie poznali się na nim. To drań, który dążąc do celu idzie po trupach
            fałszywie oskarżając wszystkich dookoła, a sam ma wiele na sumieniu, gdzie
            okradanie uczniów z konserw to drobny epizod w czasie jego pracy w Instalu.
            Dziękujemy Bogu Wszechmogącemu, że niema go w śród nas i za to, że wysłuchał
            naszych modlitw i Sąd Gospodarczy w dniu 17 marca nie dopuścił do likwidacji
            Instalu.
      • Gość: bartek_sw Re: Instal Lublin na pograniczu likwidacji IP: *.it-net.pl 16.03.05, 11:21
        Jestem pewien że Instal przetrwa..dobra marka to dobra marka..nie ma co..sąd
        niech przy wydawaniu wyroku tez to niech weźmie pod uwagę...a 300 osób
        zatrudnionych jak na dzisiejsze czasy to jest bardzo duzo...tym bardziej że są
        w pełni zaangażowani w wyprowadzenie firmy na prostą, i walcza o swój zakład
        pracy. Z obecnym zarządem napewno uda im się osiągnac sukces...i to w
        niedalekiej przyszłosci. Powodzenia, bedzie dobrze.Pozdrawiam
    • Gość: WK-ur-Wio-ny Re: Instal Lublin na pograniczu likwidacji IP: *.chodzki.sluchmed / *.lublin.sdi.tpnet.pl 16.03.05, 12:10
      Trzeba wynajac Rosyjskich sportowcow aby zrobil co trzeba z panem (z malej
      litery) januszkowi podlesnemu.Bo jest to celowa robota .Gdzie indziej zarobi on
      taka kase.A gdy by pracownicy dali po 10 zl to Rosyjscy sportowcy utrzymali by
      firme jeszcze przez kilka lat.A janusz oblesny przepraszam Podlesny wiedzial by
      co to jest sila masy ludzkiej i lepiej z nimi nie zaczynac.Zostawcie Instal a
      dla syndykow wszystkich firm rozpalic piec na Ma danku.
    • Gość: X Re: Instal Lublin na pograniczu likwidacji IP: *.instal.com.pl / *.instal.com.pl 16.03.05, 12:37
      Ja życzę Instalowi jak najlepiej, a Wy wszyscy wierzyciele jesteście tacy
      pewni, że Pan Podleśny Wam zapłaci!!! Oby się nie okazało, że któregoś pięknego
      dnia obudzicie się z ręką w nocniku. Ja pracowałam już w firmie, która bya
      odłamem Instalui i wiecie co - wierzyciele nie zgodzili się na postępowanie
      ukladowe, doprowadzili do upadłości firmy i dostali figę z makiem, większość
      ich firm nie była dalej w stanie funkcjonować a Pani syndyk miewa się
      doskonale i opływa w dostatkach. Warto czasem mniej stracić, żebt później
      więcej zyskać, a tak z Panem Podleśnym dostaniecie co najwyżej kopniaka na
      dowidzenia, tylko on dostanie 650 tys., a może i coś więcej.....
      Radzę sprawę jeszcze raz przemyśleć.
    • Gość: Lublinianin ....ale jazda.... IP: *.chello.pl 16.03.05, 19:30
      Proszę Państwa czytam wszystkie Wasze opinie na temat Instalu Lublin i śmieję
      się sam do siebie. Czy Wy myślicie,że to się da jeszcze uratować. Firma
      doprowadzona do takiego stanu w jakim się obecnie znajduje.Ci co mieli napchać
      kieszenie już to dawno zrobili.Nieważne jaki syndyk przejmie Instal - Podleśny,
      Kowalski czy inny,(o tym decyduje sąd)ale myślę, że to jedyne wyjście by
      wierzyciele i pracownicy odebrali należne im pieniądze.
    • Gość: banan Re: Instal Lublin na pograniczu likwidacji IP: *.dot / *.dot-com.net.pl 17.03.05, 12:47
      trzeba być kompletnym (...) p. podleśny!! wie pan że tylu ludzi straciło już
      pracę i jeszcze panu mało?? ludzie pracuja za gowniane pieniadze w pocie czoła i
      firma notuje zyski (ma szanse wyjść za pare lat na prosta tylko trzeba to
      umożliwić!) ale to przecież nie obchodzi Podleśnego bo grunt to się samemu
      "nażreć":[ GDZIE TERAZ CI LUDZIE PÓJDA PRACOWAĆ?? pod kościołem?? nie dość że
      już jest tak wielkie bezrobocie w Polsce to jeszcze pan chce pomóc?? gratuluje!
      trzeba nie mieć serca żeby coś takiego zrobić!!
      • ekspert.ad.vocem Re: Instal Lublin na pograniczu likwidacji 17.03.05, 16:13
        upadlosc firmy nie jest wymyslem syndyka... urzadziliscie tu sobie niezla jazde
        kosztem tego czlowieka, a tymczasem wystarczy zajrzec na strone, z ktorej wy tu
        bywacie: www.instal.com.pl by zobaczyc, ze ta tak wychwalana przez was spolka
        nawet nie raczy opublikowac rocznych sprawozdan finansowych (ostatnie jest z
        roku 2000), opinii audytorow i paru innych rzeczy wymaganych kodeksem dobrych
        praktyk... kiedy instal wchodzil na gielde jego akcje mialy wartosc 4,65
        zl/sztuke, dzisiaj maja wartosc 1,05 zl za sztuke... gdzie widzicie te 'dobroc'
        firmy??? nie ma aktualnego portfelu zlecen, nie ma szeregu innych informacji,
        ktore szanujaca sie firma ujawnia po to, by ewentualni kontrahenci mogli
        dokonac samodzielnej oceny standingu... wiec ja sie was zapytowywuje: czemu
        maja sluzyc te wrzaski...???? to nie syndyk chce zyc waszym kosztem, to RYNEK
        was zweryfikowal...!!!!

przykro mi tylko, ze tracicie prace (syndyk czas jakis moze za zgoda sadu
        kontynuowac dzialalnosc), ale rynek nie toleruje ocen: 'przykro mi' lub 'ciesze
        sie'
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka