Dodaj do ulubionych

Requiem dla Papieża

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.05, 00:06
120 chórzystów, 40 muzyków, 4 solistów i dyrygent. Wszyscy oni z potrzeby
serca. Coś wspaniałego!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: Requiem dla Papieża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.05, 07:47
      cudowny koncert, nawet dziś słyszę go jeszcze w duszy, wspaniale jest się
      modlić przy takiej muzyce
    • Gość: nnn Re: Requiem dla Papieża IP: *.dot / *.dot-com.net.pl 11.04.05, 09:22
      szkoda że nie było telebimu przed katedrą, wtedy by więcej osób mogło
      uczestniczyć w tym koncercie-modlitwie
      • Gość: gość Re: Requiem dla Papieża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.05, 11:41
        Jestem pod wrażeniem dyrygenta. Świetny muzyk! Brawo!!
    • Gość: fifi Re: Requiem dla Papieża IP: *.wieniawa.sdi.tpnet.pl 11.04.05, 13:06
      Czy jest możliwość powtórzenia tego koncertu?
      PROSIMY!!!!!
      • Gość: janko m Re: Requiem dla Papieża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.05, 16:04
        Oczywiście jest możliwosc powtórki. Proszę zwrócić się do znznego lubelskiego
        chórmistrza. Punktem kontaktowym jest z pewnością dyr. naczelnym Filharmonii p.
        dr M. Ziomkiem.
        • joannabarska Re: Requiem dla Papieża 11.04.05, 16:44
          A transmisji w lubelskiej telewizji nie dalo sie zrobic? Ewent.retansmisji? Nie
          pomyślano o tym? No cóż,wazniejsze lampki i przekształcanie miasta w cmentarz.
          • folkatka Re: Requiem dla Papieża 11.04.05, 22:11

Na początku: DZIEKUJĘ WSZYSTKIM ZA WSPANIAŁE PRZEZYCIE jakiego dane mi było
            doswiadczyć. Jestem wielbicielką mozartowskiego Requiem - to dla mnie jedno z
            kilku dzieł które przenieść mogą w inny wymiar - w wieczność. :")
            Chóry dały czadu, dyrygent poprowadził - fantastycznie!! - i do tego wspaniała
            akustyka naszej katedry. TERAZ NAJWAŻNIEJSZE - mam propozycję - wydajcie to na
            płycie, a dochód ze sprzedazy niech bedzie przeznaczony na cel charytatywny -
            myśle że w Niebie nasz Papiez bardziej sie z tego ucieszy niż z kolejnego
            pomnika (Kaziu - wybacz, nie obraź się). Od razu deklaruję zakup 10 egzemplarzy,
            będe miec na prezenty dla znajomych w Toruniu:)) Koncert na pewno był
            rejestrowany, i na pewno przy obecnej technice można wszystko wycyzelować.
            Joanno Barska, uprzejmie proszę - nie czepiaj się lampek.To było piekne.
            • folkatka Re: Requiem dla Papieża 11.04.05, 22:13

Z tego co sie orientuję to koszt wydania płyty jest niewielki.
            • joannabarska Re: Requiem dla Papieża 12.04.05, 00:19
              folkatka - nie czepiam sie, ogien parzy, ale diabli biora, jak sie widzi ,ile
              forsy sie wyrzuca. Po prostu lepiej bylo je przeznaczyc na hospicja - na chwałe
              Janowi Pawlowi II !
    • Gość: słuchaczka Re: Requiem dla Papieża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.05, 23:00
      To było wspaniałe przeżycie dla słuchaczy ale chyba też dla wykonawców.
      Wystarczyło popatrzeć na dyrygenta, chórzystów, solistów no i muzyków. Ale czy
      dałoby się powtórzyć coś niepowtarzalnego?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka