Gość: gość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.05, 00:06 120 chórzystów, 40 muzyków, 4 solistów i dyrygent. Wszyscy oni z potrzeby serca. Coś wspaniałego!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gość Re: Requiem dla Papieża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.05, 07:47 cudowny koncert, nawet dziś słyszę go jeszcze w duszy, wspaniale jest się modlić przy takiej muzyce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nnn Re: Requiem dla Papieża IP: *.dot / *.dot-com.net.pl 11.04.05, 09:22 szkoda że nie było telebimu przed katedrą, wtedy by więcej osób mogło uczestniczyć w tym koncercie-modlitwie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Requiem dla Papieża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.05, 11:41 Jestem pod wrażeniem dyrygenta. Świetny muzyk! Brawo!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fifi Re: Requiem dla Papieża IP: *.wieniawa.sdi.tpnet.pl 11.04.05, 13:06 Czy jest możliwość powtórzenia tego koncertu? PROSIMY!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janko m Re: Requiem dla Papieża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.05, 16:04 Oczywiście jest możliwosc powtórki. Proszę zwrócić się do znznego lubelskiego chórmistrza. Punktem kontaktowym jest z pewnością dyr. naczelnym Filharmonii p. dr M. Ziomkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Re: Requiem dla Papieża 11.04.05, 16:44 A transmisji w lubelskiej telewizji nie dalo sie zrobic? Ewent.retansmisji? Nie pomyślano o tym? No cóż,wazniejsze lampki i przekształcanie miasta w cmentarz. Odpowiedz Link Zgłoś
folkatka Re: Requiem dla Papieża 11.04.05, 22:11 Na początku: DZIEKUJĘ WSZYSTKIM ZA WSPANIAŁE PRZEZYCIE jakiego dane mi było doswiadczyć. Jestem wielbicielką mozartowskiego Requiem - to dla mnie jedno z kilku dzieł które przenieść mogą w inny wymiar - w wieczność. :") Chóry dały czadu, dyrygent poprowadził - fantastycznie!! - i do tego wspaniała akustyka naszej katedry. TERAZ NAJWAŻNIEJSZE - mam propozycję - wydajcie to na płycie, a dochód ze sprzedazy niech bedzie przeznaczony na cel charytatywny - myśle że w Niebie nasz Papiez bardziej sie z tego ucieszy niż z kolejnego pomnika (Kaziu - wybacz, nie obraź się). Od razu deklaruję zakup 10 egzemplarzy, będe miec na prezenty dla znajomych w Toruniu:)) Koncert na pewno był rejestrowany, i na pewno przy obecnej technice można wszystko wycyzelować. Joanno Barska, uprzejmie proszę - nie czepiaj się lampek.To było piekne. Odpowiedz Link Zgłoś
folkatka Re: Requiem dla Papieża 11.04.05, 22:13 Z tego co sie orientuję to koszt wydania płyty jest niewielki. Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Re: Requiem dla Papieża 12.04.05, 00:19 folkatka - nie czepiam sie, ogien parzy, ale diabli biora, jak sie widzi ,ile forsy sie wyrzuca. Po prostu lepiej bylo je przeznaczyc na hospicja - na chwałe Janowi Pawlowi II ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: słuchaczka Re: Requiem dla Papieża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.05, 23:00 To było wspaniałe przeżycie dla słuchaczy ale chyba też dla wykonawców. Wystarczyło popatrzeć na dyrygenta, chórzystów, solistów no i muzyków. Ale czy dałoby się powtórzyć coś niepowtarzalnego? Odpowiedz Link Zgłoś