Gość: KTS IP: local.ethernet* / 192.168.0.* 26.06.02, 01:12 JEŻELI KTOŚ ZNA JAKIŚ FAJNY LAS W KTÓRYM MOŻNA ZEBRAĆ TROCHĘ GRZYBÓW TO BYŁBYM WDZIĘCZNY ZA INFORMACJĘ.P.S.POZDRAWIAM WSZYSTKICH GRZYBIARZY Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lucy_z Re: GDZIE NA GRZYBY? 26.06.02, 10:20 Gość portalu: KTS napisał(a): > JEŻELI KTOŚ ZNA JAKIŚ FAJNY LAS W KTÓRYM MOŻNA ZEBRAĆ TROCHĘ GRZYBÓW TO BYŁBYM > WDZIĘCZNY ZA INFORMACJĘ.P.S.POZDRAWIAM WSZYSTKICH GRZYBIARZY Ja też była bym wdzięćżna za taką wiadomość;) KTS:) Pół tego lasku dla Ciebie, pół dla mnie:))) Myślisz, że już są grzybki??? Jak byłam nad Piasecznem to znalazłam przypadkowo jednego grzybka zajączka! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pola Re: GDZIE NA GRZYBY? IP: *.extern.kun.nl 26.06.02, 10:36 moj tata jest grzybiarzem, ale nie powiem Wam gdzie zbiera, bo mu wszystkie wyzbieracie :-) Zartuje, nie wiem gdzie zbiera, Pozdrawiam wszystkich w ten piekny, sloneczny poranek Pola Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: GDZIE NA GRZYBY? 26.06.02, 10:40 Gość portalu: Pola napisał(a): > moj tata jest grzybiarzem, ale nie powiem Wam gdzie > zbiera, bo mu wszystkie wyzbieracie :-) > Zartuje, nie wiem gdzie zbiera, > Pozdrawiam wszystkich w ten piekny, sloneczny poranek > Pola Witaj Polu:))))) U nas też pięknie słońce świeci. W poniedziałek tylko lało a tak cud miód;)) Hmmmm chętnie bym się na te grzyby wybrała:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pola Re: GDZIE NA GRZYBY? IP: *.extern.kun.nl 26.06.02, 10:43 ja uciekam, lucy odezwij sie czasem na forum, nie wiem, gdzie sie wszyscy podziali :-( Z Pawelkiem troche dyzurowalismy :-)) Pozdrawiam Pola Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: GDZIE NA GRZYBY? 26.06.02, 10:49 Gość portalu: Pola napisał(a): > ja uciekam, lucy odezwij sie czasem na forum, nie wiem, > gdzie sie wszyscy podziali :-( Z Pawelkiem troche > dyzurowalismy :-)) > > Pozdrawiam > Pola Wczoraj mnie nie było bo byłam zajęta ale normalnie jestem prawie codziennie. Też zaraz znikam bo jadę do Lublina. Całusy lucy Ps. Trzeba tu chyba zrobić jakąś zbiórkę czy co??? Chyba będziemy wywoływać publicznie na forum wszystkich po imieniu????? Odpowiedz Link Zgłoś
ronja Re: GDZIE NA GRZYBY? 26.06.02, 12:16 To ja zapobiegam ujrzeniu swego nicka;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaga Re: GDZIE NA GRZYBY? IP: *.GHOST.PL / 192.168.0.* 28.09.02, 00:31 Szrek ty chyba znaszlasek gdzie rosna grrzybki halycugeny tak nawijasz aja chce na maslaki prawdawkii rydze niewidze dla rozkoszy podniebienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szrek Re: GDZIE NA GRZYBY? IP: *.alstom.pl 03.09.02, 08:16 Witaj. A moze do lasku we dwoje? Samemu jest smutno i znasz bajke o Babie Jadze? A ja rycerz sluze swoim ramieniem i obiecuje zadbac o dobre samopoczucie. Ps. Lasek tez znam gdzie teraz rosna grzybki. Pa))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maestro Re: GDZIE NA GRZYBY? IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 26.06.02, 13:00 A w jakiej odległości od Lublina chcesz zbierać.Mam fajne miejsca ale ok 160 km od. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: GDZIE NA GRZYBY? IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 26.06.02, 13:46 Jak to gdzie? Przecież wiadomo od dawna że na grzyby trzeba jezdzic tam gdzie jest ich najwiacej, a najwięcej jest w lesie koło mojej babci. Zapraszam:-) Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: GDZIE NA GRZYBY? 26.06.02, 18:03 Gość portalu: Andrzej napisał(a): > Jak to gdzie? Przecież wiadomo od dawna że na grzyby trzeba jezdzic tam gdzie > jest ich najwiacej, a najwięcej jest w lesie koło mojej babci. Zapraszam:-) Andrzej, nie drażnij się z nami tylko powiedz lepiej gdzie dziadek mieszka;) Las sama znajdę;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: GDZIE NA GRZYBY? IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 28.06.02, 08:23 Lucy:-) Dziadek od 10 lat mieszka w niebie. Jesteś pewna że już teraz tam chcesz?:)Mówiłem przecież o babci. Babcia mieszka w Wysokiem na trasie Lublin- Przemyśl jakieś 40 km od Lublina. Ale daje słowo że nikt nie wraca z pustym koszykiem. Niestety ostatnie 1,5 km do lasu trzeba przejsc pieszo. Jeżeli chcesz sie tam wybrać to służe dokładniejszymi wskazówkami. Nie szkoda mi bo sam nie jestem w stanie tych tysięcy borowików wyzbierac:-)Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: GDZIE NA GRZYBY? 28.06.02, 08:45 Gość portalu: Andrzej napisał(a): > Lucy:-) Dziadek od 10 lat mieszka w niebie. Jesteś pewna że już teraz tam > chcesz?:) Andrzeju:) Tam to dopiero są grzyby!!!:)Kiedyś to sprawdzę;) No, pomyliło mi się:((( Te tereny, o których piszesz też już odwiedzałam ale na jesieni. Czy to możliwe, że są już grzyby??? Czy ktoś je widział ??? A czy Ty już juz byłeś??? Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oper Re: GDZIE NA GRZYBY? IP: *.GHOST.PL / 192.168.0.* 29.09.02, 00:13 SUUUUSZA igrzybow nie ma tego nie pamietaja najstarsi gorale Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariam Re: GDZIE NA GRZYBY? IP: *.devs.futuro.pl 28.06.02, 08:58 Najlepiej pójść na targowiskoi przekonać się , że grzybów nie ma , sporadycznie handłują kurkami, można kupić i smaaaaacznego, obowiązkowo z młodymi ziemniakami. Odpowiedz Link Zgłoś
ronja Re: GDZIE NA GRZYBY? 28.06.02, 09:08 Ja znam miejsce, gdzie ludzie jednego dnia mogą duże worki (typu na ziemniaki) prawdziwków przynieść:))) Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: GDZIE NA GRZYBY? 28.06.02, 09:33 ronja napisał(a): > Ja znam miejsce, gdzie ludzie jednego dnia mogą duże worki (typu na ziemniaki) > prawdziwków przynieść:))) Ronju i trzymasz to w tajemnicy??? Ale chyba nie teraz??? Mnie się też udało parę razy trafić na na taki wysyp!! Odpowiedz Link Zgłoś
ronja Re: GDZIE NA GRZYBY? 28.06.02, 11:21 To zbyt czarodziejska miejscowosć i magiczne lasy, żeby pozwalać na tłumy ludzi:) Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: GDZIE NA GRZYBY? 30.07.02, 16:55 Czy ktoś widział już tegoroczne grzyby??? Tylko kurki były na targu! Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: GDZIE NA GRZYBY? 30.07.02, 23:26 lucy_z napisała: > Czy ktoś widział już tegoroczne grzyby??? Tylko kurki były na targu! Nikt nie widział, ale ja widziałam w lubelskie TV. Piękne prawdziwki! Niestety, jest już pierwszy czlowiek zatruty muchomorem sromotnikowym:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anda Re: GDZIE NA GRZYBY? IP: *.GHOST.PL / 192.168.0.* 28.09.02, 00:25 Wspanialy las na grzyby jest w Dylazkach ,ale to okolo 5pazdziernika polecam wspaniale maslaki ,w tym roku opoznione,dopiero grzybnia sie rusza, za przystankiwm dylazki w prawo okolo 3 km w las iprosze o karme dla dwoch glodnych psow,ktorych wlasciciel lezy w szpitalu aone wiernie czekaja, w zagrodzie to jest kierunek na grzyby ,ktore beda ja co roku.Aha grzyby szukac w mlodniku,a gdie indziej nie ma grrzybow ale sa KLESZCZE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaga Re: GDZIE NA GRZYBY? IP: *.GHOST.PL / 192.168.0.* 28.09.02, 00:36 szrek ty znasz lss chyba zgrrzybkami halycugenami , aja chce na maslaki prawdawki i rydze niewidze dla roskoszy podniebienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalinka Re: GDZIE NA GRZYBY? IP: *.GHOST.PL / 192.168.0.* 28.09.02, 00:41 zapraszam na grzybki w smietanie pieczarki,do zajazdu w KOZIENICACH na osiedlu ENERGETYKA zapewniam dusza w puchu i raj w ustach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ### Re: GDZIE NA GRZYBY? IP: *.dip.t-dialin.net 29.09.02, 21:43 -- na grzyby z reguly do lasu, no nie?? Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: GDZIE NA GRZYBY? 30.09.02, 20:43 Miałam ładny spacer po lesie! ;) Oprócz tego spotkałam.....1 prawdziwka, dużego 1 podgrzybka dużego 2 podgrzybki malutkie, koniec!!!:((( Grzybów nie ma! Ale ja się nie poddaję i w piątek wyruszam znowu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
faciu Re: GDZIE NA GRZYBY? 30.09.02, 20:57 A ja pójdę pod Mogielice od strony Słopnic na Rydze..... Nie ma to jak marynowane rydze.... :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: GDZIE NA GRZYBY? IP: *.it 30.09.02, 21:51 Prawdziwki już rosną k/Stalowej Woli w Puszczu Solskiej i to jakie dorodne i zdrowe, radzę szybko jechać i zbierać, ja już suszę i marynuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: GDZIE NA GRZYBY? IP: 212.182.123.* 01.10.02, 00:21 W Lasy Sobiborskie! Tylko uwaga - tam latają wilki i rózne inne prawdziwe dzikie zwierzęta !!! Naprawdę! Odpowiedz Link Zgłoś
pepperoni78 Re: GDZIE NA GRZYBY? 01.10.02, 09:41 Chyba 2 lata temu widziałem ludzi, którzy wracali z Dąbrowy z pełnymi wiadrami grzybów. Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: GDZIE NA GRZYBY? 01.10.02, 12:44 pepperoni78 napisał: > Chyba 2 lata temu widziałem ludzi, którzy wracali z Dąbrowy z pełnymi wiadrami > grzybów. W tym roku cieńko z grzybami bo grzybnia wyschła:(( No i jest jednak zimno :(( :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: GDZIE NA GRZYBY? 01.10.02, 12:43 Gość portalu: Ewa napisał(a): > W Lasy Sobiborskie! > > Tylko uwaga - tam latają wilki i rózne inne prawdziwe dzikie zwierzęta !!! Ewuniu, nie strasz mnie bo tam gdzieś się wybieram:((( To co, jakąś dubeltówkę brać????? ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: GDZIE NA GRZYBY? IP: 212.182.123.* 01.10.02, 22:13 lucy_z napisała: > Gość portalu: Ewa napisał(a): > > > W Lasy Sobiborskie! > > > > Tylko uwaga - tam latają wilki i rózne inne prawdziwe dzikie zwierzęta !!! > > Ewuniu, nie strasz mnie bo tam gdzieś się wybieram:((( > To co, jakąś dubeltówkę brać????? ;))) Lucy! No, oczywiście , że brać! O ile umiesz się nią posługiwać, bo jesli nie to na tamtejszym terenie działa intensywnie stare jak świat koło myśliwskie "Kaczuszka" , którego zapaleni członkowie zapewne z chęcią zapewnią Ci obstawę na grzybobraniu . Tylko , że atrakcje stacisz, no wiesz , jednak sam na sam z dzikiem... W razie , jak by co , to mam tam kontakty! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
ziedrzec Re: GDZIE NA GRZYBY? 01.10.02, 12:50 W lasach Sobiborskich byłem w niedzielę i nazbierałem kilkadziesiąt. Rewelacji jeszcze w lesie nie ma, ale jutro rano, jeśli ktoś może, to niech jedzie, bo będzie wysyp !!! Słoiczek już się maryni na półce :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: GDZIE NA GRZYBY? IP: 212.182.123.* 01.10.02, 22:15 ziedrzec napisał: > > W lasach Sobiborskich byłem w niedzielę i nazbierałem kilkadziesiąt. > Rewelacji jeszcze w lesie nie ma, ale jutro rano, jeśli ktoś może, to niech > jedzie, bo będzie wysyp !!! I co , nie było żadnych wilków? Tylko łyse , nudne grzybki? Widocznie miałeś szczęscie ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: GDZIE NA GRZYBY? IP: 212.182.123.* 02.10.02, 22:57 ziedrzec napisał: > Nawet piesów nie było :-))) > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mona Re: GDZIE NA GRZYBY? IP: SERVER.GHOST.PL:* / 192.168.0.* 13.10.02, 00:23 ziedrzec napisał: > Nawet piesów nie było :-))) > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mona Re: GDZIE NA GRZYBY? IP: SERVER.GHOST.PL:* / 192.168.0.* 13.10.02, 00:31 Bylam w lesie w Wandzinie tuz kolo lublina ,kto lubi Kanie,piekne parasole,miejscowi zbieraja jezdzac rowerami po lesie,probowalam,pycha! Robione na schaboszczaka,kanie nie rowery,,,haha. Opieniek jeszcze nie ma ,a prawdziwkow wcale, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MONA Re: GDZIE NA GRZYBY? IP: SERVER.GHOST.PL:* / 192.168.0.* 13.10.02, 00:45 Apana S>Grzyba znam lat duzo , jeszcze kiedy chodzil w furazce,,,,,i byl niestrudzony wolny strzelec na sesjach w Ratuszu,tropil afery,wietrzyl przekrety,i chyba nigdy by nikogo nawet dzwonkiem nie uderzyl,otpoczciwy czlowiek naprawiacz swiata,romantyk ,barwny jak ,,KApelusznik,, z Sopotu .Akto go znal?-lub widzial? to juz tyle lat! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MACIEK Re: GDZIE NA GRZYBY? IP: 212.182.54.* 03.10.02, 12:49 DO LASU ZEMBORZYCKIEGO KOLO LUBLINA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: GDZIE NA GRZYBY? IP: 212.182.54.* 04.10.02, 12:52 Najlepiej na grzyby pojechac do starego lasu tam sa ładne prawdziwki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szybki Re: GDZIE NA GRZYBY? IP: 212.182.54.* 04.10.02, 13:04 Moim zdaniem na grzyby mozna pojechac do miejscowosci ktora nazywa sie Chodel. Sa tam piekne maslaki,kozaki a nawet prawdziwki.Trzeba uwazac na ten las poniewaz mozna sie w nim zgubic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: incognito Re: GDZIE NA GRZYBY? IP: *.chelm.sdi.tpnet.pl 05.10.02, 00:40 Ja nie rozumiem dlaczego chcecie na grzyby tak daleko... Mamy Stefana Grzyba i to blisko, bliziutko bo w okolicach Ratusza!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryża małpa Re: GDZIE NA GRZYBY? IP: *.lublin.mm.pl 06.10.02, 13:15 Ha! Stefan Grzyb niestety nie jest w żadnym kawałku apetyczny!! A spróbujesz zamarynowac to jeszcze dzwonkiem przyłoży:-PP Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: GDZIE NA GRZYBY? 06.10.02, 21:37 Nie byłam na grzybach bo było za zimno a poza tym jestem przeziębiona :) Trudno, czekam na pogodę!!!:) A jak to będzie dopiero za rok???;) :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pan mirek Re: GDZIE NA GRZYBY? IP: 80.50.18.* 11.10.02, 14:11 najlepsze grzyby są na kamienicach w głównym mieście. Takie białe puchatki. Tak mniej więcej metr nad ziemią. Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: GDZIE NA GRZYBY? 11.10.02, 20:28 Miałam jechać jutro na grzyby ale z powodu zimna i mojego przeziębienia nie pojedziemy. Pepperoni, już idę, hej, hej:)) Milego weekendu:))) Odpowiedz Link Zgłoś