Dodaj do ulubionych

Świetny pomysł Perły

IP: *.lublin.mm.pl 27.05.05, 18:28
Nie wiem czy wiecie - ja dowieziałem się o tym dzisiaj - ale jedną z tych remontowanych obok bramy grodzkiej kamienic kupiła perła. Ma zamiar zorganizować w niej mini browar w którym będzie można obserwować cały proces technologiczny warzenia piwa i zakupić świerze jeszcze ciepła piwo

Jak dla mnie rewelacja.

Oby to nie okazało się plotką bo w sumie moje wiadomości są z niepewnego źródła.

A może ktośto potwierdzi ?
Obserwuj wątek
    • mali_bu Re: Świetny pomysł Perły 27.05.05, 18:49
      Jak od kogoś z Gazety Wyborczej - to tylko niestety plota.

............

yagoohoogle.com/
      • hm` Re: Świetny pomysł Perły 28.05.05, 11:19
        Przeciez to jest wiarygodna gazeta... Taka , ktora nie tworzy faktow....juz nie tworzy, ze opre sie na slowach Rawicza.
        pozdr. hm`
    • Gość: kloo Re: Świetny pomysł Perły IP: *.comernet.pl 27.05.05, 19:34
      no lae co wtedy z pijalnia na bernardynskiej??
    • Gość: BR Re: Świetny pomysł Perły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.05, 21:31
      A ciepłe piwo jest do d .... Najlepsze schłodzone, no i napewno nie perła, lecz
      okocim mocne lub tatra - pite we własnym domu z własnego CZYSTEGO kufla.
    • Gość: H Re: Świetny pomysł Perły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.05, 21:50
      Parę lat temu zapowiadano, ze coś takiego powstanie przy Placu Rybnym (ale to
      nie Browary Lubelskie miały robić). Jak widać na razie nic nie wyszło... Moze
      tym razem będzie lepiej?
      Pozdrowienia!
    • micra Tak, to prawda 28.05.05, 07:55
      Tak, to prawda. Nie wiem co prawda która to kamienica, ale Perła jest
      zainteresowana i może w tym momencie już coś robi. Może nie tyle proces warzenia
      piwa, bo nie da się tego zrobić poprawnie i stabilnie w takich warunkach
      (chyba), ale miałoby być tu sprzedawane piwo nie pasteryzowane (90% pewności).

Co do jakości Perły - wierzcie lub nie, ale wiele osób do nie dawna woziło Perłę
      w różne zakątki kraju, bo wielu amatorów tejże chciało się jej napić. Teraz
      można ją kupić w supermarketach.
      • Gość: Grendel Re: Tak, to prawda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.05, 16:15
        Sam woziłem kolegom do Krakowa Perełkę, co sobie bardzo chwalili.
    • Gość: euroinfo szkodliwość alkoholi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.05, 11:07
      1-sze miejsce piwa wszelakiego rodzaju (otyłość,wylewy,zawały)
      2-gie miejsce wódki (zawały, degeneracja centralnego układu nerwowego)
      3-cie wino (marskość wątroby)

Najmniej szkodliwym jest wino czerwone wytrawne a wręcz w umiarkowanych ilościach jest wskazane.

Precz z piwskiem!
      • folkatka Re: szkodliwość alkoholi 28.05.05, 16:05

A jak wyjdę z domu to może mnie potrącić samochód, spaśc na głowe deska a jak
        sie przejdę na Starówke to zul w bramie mnie obrabuje...
        Wszystko jest dla ludzi tylko trza zachowac umiar. Nie znoszę nawiedzonych
        abstynentów.
        • Gość: euroinfo Re: szkodliwość alkoholi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.05, 20:49
          jaki abstynent?
          wam Polakom debilom trza wszystko lopatologicznie tlumaczyc?
          macie Lublinek syf dzieki takiemu rozumowaniu zakutemu!
          • Gość: PD Re: szkodliwość alkoholi IP: *.n.net.pl 29.05.05, 12:17
            powiem Ci krótko jako Polak debil twoim zdaniem ----"SPIE..J PAJACU"
            • Gość: mały Re: świetny pomysł Perły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.05, 19:32
              Świetny pomysł Perły - zacznie produkować piwo i sprzedawać je na Starym
              Mieście! Brawo,więcej takich pomysłów a Lublin stanie się europejskim centrum
              pomysłowości!!!
              Mam kolejny pomysł żeby autobusy MPK zaczęły wozić pasażerów w czystych i
              wywietrzonych autobusach! Trzymam kciuki może się przyjmie?!
              • Gość: fruuu Re: świetny pomysł Perły IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.05, 11:27
                Takie pomysły jaki klimat i na odwrót.
          • Gość: dada euroinfo szkodzi bardziej niż alkohol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 13:00
            :|
      • Gość: the_liryk Re: szkodliwość alkoholi IP: *.devs.futuro.pl 07.06.05, 16:22
        Zastanawia mnie ile masz lat, skoro postrzegasz pewne sprawy tak jednostronnie.
        Prezentujesz niestety niezwykle ubogą i płaską wizję zjawiska. Ręce opadają,
        kiedy czyta się coś takiego...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka