Dodaj do ulubionych

pomożecie?!!!

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.05, 12:27
jestem bezrobotnym technologiem żywności, pracowalem 2 lata jako kucharz
jednak teraz nie mam pracy szukam od prawie roku i nic(zreszta nie tylko na
takim stanowisku). Nie moge nigdzie wyjechac,bo niedlugo spodziewamy sie z
zona dziecka,mam niesplacony kredyt...
gdybyscie slyszeli o jakies robocie w restauracji, hotelu lub gdzies gdzie w
woj lubelskim potrzebuja kucharzy to dajcie znac.
bede naprawde wdzieczny
Obserwuj wątek
    • Gość: czesia Re: pomożecie?!!! IP: 217.17.32.* 31.05.05, 17:04
      Nie wiem gdzie szukaja technologa żywienia, ale nie siedz w domu- rób coś chódź
      orientuj się! Podaj też swojego maila bo przeciez nie wszyscy moga chcieć
      umieszczać info na forum. Nie proś o pracę, nie biadol, chociaz byłoby Ci już
      bardzo ciężko, zachowaj to dla siebie i przyjaciół, przed pracodawcą raczej
      staraj się pokazać to co możesz zrobić i że nadajesz się , że własnie Ciebie
      szuka, "z litości" nikt nie zafunduje Ci dobrej pracy. Wybierz się do Caritas -
      tam też prowadzona jest pomoc osobom bezrobotnym! Szukaj również w okolicach
      Lublina - zgodnie z zasadą że najciemniej pod latarnią! Powodzenia!
      • Gość: zdesperowany Re: pomożecie?!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.05, 21:14
        ja wiem troche sie rozkleilem
        ale czy Ty myslisz ze ja nie szukam????nie siedze na tylku i nie czekam az
        robota wleci mi przez okno- nic z tych rzeczy
        kiedys nie przypuszczalem jak moze czuc sie bezrobotny, co moze dziac sie w jego
        glowie, teraz wiem ze wolalbym nigdy sie nie dowiedziec
    • Gość: zdesperowany Re: pomożecie?!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.05, 20:59
      up
      • Gość: aqq Re: pomożecie?!!! IP: *.it-net.pl 03.06.05, 00:21
        jest taka nowo otwarta knajpa "dworek" czy jak to tam sie zwie koło parku
        bronowickiego (naprzeciw koscioła "ave" w uliczce po drgiej stronie rzeki jadac
        w kierunku majdanka od "gali" ufff;) ), jest tam duza rotacja kucharzy bez
        umiejewtnosci , wiec jesli masz doswiadczenie w gotowaniu ...:)
        • Gość: weana Re: pomożecie?!!! IP: 81.219.88.* 03.06.05, 00:47
          Zapewne przezywasz teraz szok po utracie pracy poczucie klęski, krzywdy,
          upokorzenie, lęk przed przyszłością, przygnębienie. Pmiętaj tylko ze pesymizm i
          rezygnacja mogą spowodować negatywne reakcje emocjonalne, problemy zdrowotne,
          więc uważaj żebyś się nie wpędził z tej rozpaczy na dodatek w jakąś chorobę.
          Mimo wszystko powinieneś zakasac rękawy i pozytywnie sie nastawić do tej
          sytuacji aby nie zniszczyło Cię poczucie beznadziejności bo w końcu zaczniesz
          się izolować i zapomnisz ze masz jakieś zainteresowania i oczekiwania od życia.
          Pomyśl o rodzinie, to dla nich musisz zachować pogodną twarz, aby im ta
          sytuacja się nie udzieliła.
          Niestety nie znam żadnej restauracji z wakatem kucharza. Szkoda ze nie wiem ile
          masz lat. Idą wakacje i otwierają sie nowe miejsca z punktami gastronomicznymi,
          choćby w jakichś miejscach wypoczynkowych, nad jeziorem... zalewem. Spróbuj
          poszukac tam, chociaż na sezon. Dobre i to. Na starym mieście jest sporo
          knajpek. Napisz ciekawe i optymistyczne CV i poparty porzadnymi argumentami
          list motywacyjny (bez marydzenia, płaczu i biadolenia i brania na litosć) i
          ruszaj z podniesioną głowa na poszukiwanie pracy. Niestety nie umiem Ci pomóc
          inaczej.
          Trzymam kciuki i życzę powodzenia.
          • Gość: zdesperowany Re: pomożecie?!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.05, 08:54
            to byl taki tylko moment chwilowej desperacji
            jest juz lepiej
            dzieki za dobre slowo
            wyruszam na poszukiwania
    • Gość: slams attack Re: pomożecie?!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.05, 15:01
      w Lublinie szukanie pracy to jak igly w stogu siana
      ale powodzenia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka