Gość: darekk IP: *.it-net.pl 01.06.05, 21:07 dlaczego Pan Hausner nie podał argumentów za przyjęciem do PD Pani Zyty? Moim zdaniem ona się skompromitowała. Tracę szacunek dla tej partii. Nie wiem na kogo już głosować. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Marcin Celiński Re: Hausner: Gilowską przyjmiemy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 22:52 Na Boga, skąd ten tytuł. Prof. Hausner powiedział, że jeżeli p. Gilowska złoży deklarację, to taki wniosek o przyjęcie w poczet członków będzie rozpatrzony przez własciwą lokalnie władzę Partii Demokratycznej. Nie przesądzał wyniku takiego rozpatrzenia. Powiedział wyraźnie, że nie zabiega o to, jak też że nie wie nic o tym żeby p. Gilowska wniosek składała. Było przy tym 2 dziennikarzy z innych mediów i niżej podpisany. Pozdrawiam Marcin Celiński Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdziwiony Re: Hausner: Gilowską przyjmiemy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.05, 23:20 Byłem na tym spotkaniu od początku do końca. Z wielkim zdziwieniem przeczytałem to, co wyniósł z tego postania dziennikarz GW. Z żalem stwierdzam, że dziennikarz albo był pijany i nie rozumiał, co prof. Hausner mówi, albo go w ogóle nie było na sali lub też był tak głuchy jak pień. Wiceprzewodniczący PD szeroko omawiał program gospodarczy partii skupiając się na roli Przedsiębiorców, jako podstawie funkcjonowania zdrowej gospodarki i proponowanych dla nich przez PD ułatwień i udogodnień. Na temat p. prof. Zyty Gilowskiej powiedział tylko jedno zdanie, że nie będzie się na ten temat więcej wypowiadał. Odpowiedz Link Zgłoś
shawman Re: Hausner: Gilowską przyjmiemy 02.06.05, 00:08 Myślę, że to się kwalifikuje do mocniejszego określenia niż "manipulacja" - nazwałbym to "kłamstwem". Prosta zasada logiczna: pan X. powiedział A., a gazeta pisze, że powiedział B. Wniosek: fałsz. Szanuję i czytuję GW, więc wolałbym, żeby tego rodzaju fałszerstwa się nie zdażały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Abel Re: Hausner: Gilowską przyjmiemy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 00:33 Taki moim malym nawykiem jest sledzenie obrad Sejmu,baczniej obserwuje wystapienia politykow ,z ktorymi osobiscie sie spotkalem uwazniej obserwuje ich udzial czy to w Sejmie czy w prezentacjach pogladow w programach telewizyjnych. Pani Zyta Gilowska zawsze byla aktywna , dosadna a czasami wprost kpiarska. Jej sejmowe zarciki swiadczyly ze nie tylko ekonomie ma w paluszku ale i imc Zaglobe cytowac potrafi................. Czytac mowic i rozumiec slowa wazna rzecz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Neoni Re: Hausner: Gilowską przyjmiemy IP: 212.182.76.* 02.06.05, 01:51 Jak to na kogo głosować? Na PŁAŻYŃSKIEGO, który miał odwagę odejść od tej fałszywej zgrai z pięknisiem z reklam garniturów na czele i z innymi, plującymi złością i sarkazmem (choć nie tylko) indywiduami. Ten człowiek, jeśli zdecyduje się kandydować, będzie gwarantem rozsądku i kultury w polityce. Jest daleki od demagogii i populizmu. Zawsze wypowiada się i postępuje w sposób rozważny i kulturalny. Nie jest w nic umoczony. Nie ogłasza żadnych krucjat, np. przeciw Putinowi, jak dwaj wspaniali bracia, księżycowi rabusie, prawie już prezydent i premier! Śmieszne, jak nieodparta - a przez to bardzo niebezpieczna - chęć władzy wysusza, zdawałoby się mądrym ludziom, resztki rozumu. W tej sytuacji nic innego nie wypada zawołać, jak tylko: PŁAŻYŃSKI NA PREZYDENTA RP!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sdh Re: Hausner: Gilowską przyjmiemy IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 02.06.05, 07:21 Płażyński nie ogłasza krucjat przeciwko Putinowi? a to zdrajca! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Abel Re: Hausner: Gilowską przyjmiemy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 13:14 Tak Plazynski na prezydenta jak on pieknie walcuje z pania Walesowa na balach i charytatywnych przyjatkach. A jak umial sie w pore wycofac po angielsku od Walesy kiedy ten padal i z Platformesow gdy im lustrowano z tylu spodnie . Z Waltzowa stara probowal cwiczyc takty i podskoki przed balem w wybory i co jeszcze potrafi ten zdolny pomorzanin? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolanda Re: Hausner: Gilowską przyjmiemy IP: 1.5.* / *.umcs.lublin.pl 02.06.05, 08:34 Jaka partia,tacy dzialacze. Zyta na pewno swietnie moze pociagnac w dol liste Unii Wolnosci, pardon, demokratow kropoka cos tam. Oni otwieraja sie na nowe srodowiska i stanowia nowa jakosc na scenie politycznej z tymi samymy, niezmiennie od lat mordami, zwanymi takze tyjami na czele.Tak trzymac, a za pare miesiecy pogratuluje wam wyniku 1,2% w wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bruno Re: Hausner: Gilowską przyjmiemy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 11:51 Chciałbym zauważyć że niesłyszałem takich słów z ust Hausnera (byłem na spotaniu) Samo złożenie deklaracji nie równa się z członkostwem. A co do starych twarzy, na spotkaniu było bardzo dużo ludzi młodych. Ech Wyborcza a tak sie fajnie Was kiedyś czytywało.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komix Re: Hausner: Gilowską przyjmiemy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 12:05 Takze bylem na tej dyskusji i na usta cisnie sie jedno stwierdzenie:qrwa mac. Towarzysz Hausner, jako adept najgorszych cech partii Platnych Zdrajcow Pacholkow Rosji - jak nazwal to niegdys Moczulski, zrobi co bedzie chcial. Nie bedzie sie tu liczyc ani zdanie Marcina, ani czlonkow. My oczywiscie pokrzyczymy, rozedrzemy koszule w reytanowskim gescie, na tym sie zakonczy.A skompromitowana pani Zyta bedzie na I miejscu listy wyborczej. Odpowiedz Link Zgłoś
4gwiazdki Re: Hausner: Gilowską przyjmiemy 02.06.05, 12:25 Panie Hausner.Nie tak dawno pasierbica PZPR czyli sld,przed wyborami też obiecywała.I co z tego?Chcieć a móć to szalona różnica.Sama PD może narobić,ale tylko w portki. A ponadto przechodzenie z partiido partii to trochę nieetyczne i niemoralne.Tworzenie nowych partii - to tylko po to,aby załapać się do parlamentu.I znowu nieuczestniczenie w posiedzeniu sejmu,posiedzeniach komisji sejmowych.A do kasy sejmowej pierwsi. Jak widzę,do parlamentu pchają się sami "kompetentni" SLD-z której to wywodzi się wielu aferzystów,Samoobrona-z wyrokami,Platforma Obywatelska,LPR......I wreszcie ugrupowanie Podkańskiego. Nie wspominam już RKN. Szkoda słów...... Nie ma na kogo głosować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: senator Re: Hausner: Gilowską przyjmiemy IP: *.lublin.mm.pl 02.06.05, 13:04 Nowopowstające ugrupowania,partie i stowarzyszenia,zbierają wszelkie odpadki.A wszelkie skompromitowane śmiecie,które chcą "załapać" się na listy wyborcze,szukają wszelkich dróg,aby tylko na listę.Nawet kosztem zmiany swoich poglądów. Wszyscy,którzy obiecują że coś wreszcie zrobią,to należy mieć pewność że zrobią (ale tylko dla SIEBIE i rodziny) Odpowiedz Link Zgłoś
shawman Re: Hausner: Gilowską przyjmiemy 02.06.05, 14:56 'Senatorze', chciałbym Ci przekazać dwie rzeczy, których komentował nie będę, bo nie ma potrzeby. 1. Profesor Gilowska, czy się ją lubi, czy nie, nie jest "śmieciem". 2. Hausner na spotkaniu w Lublinie NIE powiedział, że PD przyjmie profesor Gilowską, a to co napisała Wyborcza jest niestety kłamstwem. Odpowiedz Link Zgłoś
blood_free Re: Hausner: Gilowską przyjmiemy 02.06.05, 23:16 Nie bron tak zdecydowanie Hausnera shawman. W mediach elektronicznych ukazal sie kilka dni po rezygnacji Gilowskiej z czlonkostwa w PO, komunikat jednego z liderow PD, ze chetnie widza ja u Was.GW tylko rozwinela watek. A swoja droga to dopiero teraz wszyscy odkryliscie, ze prasa lubelska, szczegolnie GWL i Dziennik WSchodni, ordynarnie manipuluja faktami i wypowiedziami?Ten proces juz trwa kilkanascie dobrych miesiecy.Zreszta i tak szybko nie zaniknie, poniewaz w hermetycznym srodowisku pismakow lubelskich rotacja ogranicza sie do juz piszacych.Brakuje, swiezej, mlodej krwi, nie zmanierowanej ukladami politycznymi i koteriami salonowymi.Jako jaskrawy przyklad przenikania swiata polityki i dziennikarstwa, przedstawie przyklad red. Karola Radosnego z Tygodnika Chelmskiego, gdzie tak naprawde pod tym pseudo ukrywa sie niejaki Konrad Rekas - radny wojewodzki.Jego nazwisko jest juz tak slynne w regionie, ze wstydzi sie chlopaczyna pisac pod prawdziwymi danymi osobistymi.A pisze duzo nieprawdy.Manipuluje.Kugluje.Msci sie.Upaja swoja rzekoma "armia dusz".Bozi tylko dziekowac, ze gazecina ta sprzedaje sie w sladowych ilosciach i nie stanowi az tak wielkiego problemu.Zreszta redakcja juz niejednokrotnie musiala przepraszac na swoich lamach, wykonujac postanowienia sadowe za pisanie nieprawdziwych rzeczy.Ot lubelskie piekielko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: senator do showman IP: *.lublin.mm.pl 03.06.05, 11:54 Sorry.Ja nie napisałem,że Gilowska jest śmieciem.To są tylko Twoje domysły. Odpowiedz Link Zgłoś
shawman Odp. blood_free i senator 05.06.05, 02:01 > Nie bron tak zdecydowanie Hausnera shawman. W mediach elektronicznych ukazal sie > kilka dni po rezygnacji Gilowskiej z czlonkostwa w PO, komunikat jednego z > liderow PD, ze chetnie widza ja u Was.GW tylko rozwinela watek. Nie zamierzam bronić Hausnera, blood_free. Jeśli mam być szczery, a staram się taki być (choć ostatnio powiedziano mi, że to może pogrzebać moją polityczną karierę ;) ), to wolałbym budować partię z Zytą Gilowską, niż Jerzym Hausnerem. Nadal zresztą cenię panią profesor, chociaż uważam, że popełniła błąd i powinna się do tego przyznać. Chodzi mi tylko o tylko o uczciwość - jeżeli coś powiedziano, a gazeta pisze co innego, to niestety uderza to w wiarygodność pisma. A posiadanie wiarygodności jest warunkiem sine qua non funkcjonowania gazety. > Sorry.Ja nie napisałem,że Gilowska jest śmieciem.To są tylko Twoje domysły. Cieszę się, że tak nie uważasz, bo to bardzo... podłe podejście. Natomiast tak sformułowałeś swoją wypowiedź, iż moje 'domysły' nie mogły wyglądać inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: senator Re: SHAWMAN IP: *.lublin.mm.pl 05.06.05, 08:59 shawman napisał:>Cieszę się, że tak nie uważasz, bo to bardzo... podłe >podejście. Natomiast tak sformułowałeś swoją wypowiedź, iż moje 'domysły' nie >mogły wyglądać inaczej. Bardzo wiele Twoich wypowiedzi na forach,bardzo mi sie.Ale wracając do mojego sprostowania i Twojego zrozumienia. Otóż ja nie napisałem NIC ZŁEGO o Zycie Gilowskiej.Poczyniłem sprostowanie w tej sprawie.Ale to co ja MYŚLĘ o p.Zycie to nie będę dyskutował na forum. Bądźmy zatem prezyzyjni w wypowiedziach.Aby nie było nieporozumień wzorem pewnej instytucji.Otóż po homiliach papieża-z ust biskupów polskich padały sprostowania typu:papież chciał powiedzieć to i to.A co powiedział to wszyscy zainteresowani wiedzieli.Tym bardziej,że papież mówił po polsku (jęz.ojczystym) Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rudy Re: Hausner: Gilowską przyjmiemy IP: *.instalnet.pl / 213.25.191.* 04.06.05, 22:01 Ona pasuje jak znalazł do tej bandy Odpowiedz Link Zgłoś