Dodaj do ulubionych

Zamojski spleen

IP: *.zamosc.cvx.ppp.tpnet.pl 11.07.01, 09:50
Nie wiem czy w ogóle zaagląda to ktoś z Zamościa ale temat zacząć warto...

Wróciłem ze studiów na wakacje do mojego kochanego miasta i.... jak zwykle nic
się nie dzieje. Czy to jest specyfika tak małych miast czy tylko Zamość stał
się tak bezpłciowy - w końcu rynek zamojski i parasolki (skąd inąd totalnie
wieśnackie) to nie wszystko...
Obserwuj wątek
    • Gość: paveua Re: Zamojski spleen IP: *.astercity.net 11.07.01, 11:53
      Gość portalu: Naleśnik napisał(a):
      > Nie wiem czy w ogóle zaagląda to ktoś z Zamościa ale temat zacząć warto...
      > Wróciłem ze studiów na wakacje do mojego kochanego miasta i.... jak zwykle nic
      > się nie dzieje. Czy to jest specyfika tak małych miast czy tylko Zamość stał
      > się tak bezpłciowy - w końcu rynek zamojski i parasolki (skąd inąd totalnie
      > wieśnackie) to nie wszystko...

Hej Naleśniku!
      Nie jesteś chyba jedyny, który sądzi, że Zamość wymiera. Tak się złożyło, że
      chociaż związany jestem z Lubline, a studiuje i pracuje w Wawie to urodziłem się
      właśnie w Zamościu. I przez wiele lat w dzieciństwie spędzałem tam wolne chwile w
      wakacje właśnie. I wtedy jakoś nie byo nudno. Ale teraz ci wszyscy chyba gdzieś
      powyjeżdżali. Zostały tylko babcie (w tym dwie moje) i dziadki. Faktycznie -
      rynek z parasolkami jet dobra rozrywką dla jednodniowych turystów, a cała reszta
      jest nie możliwa do ruszenia bez większej kasy i reklamy. Bo to jest chyba jedyna
      szansa na jakieś urozmaicenie - ściągnąć ludzi ze świata (nie tylko na rynek,
      przecież całość jest świetna). Ludzi ściągną tylko jaiekś konkretne imprezy i
      wydarzenia (czy jakieś targi, turnieje pseudorycerskie...), konkretne miejsca
      (np. tu żył, mieszkał, to jest najstarsze coś..., czegoś takiego nie ma nigdzie
      etc...). Wtedy byłoby co robić, prawda?
      Ech, sam nie wiem, czy dałoby się coś zmienić w ciągu jednego pokolenia. Też
      chciałbym...
      pozdrawiam
      PS gdzie studiujesz?
      paveua
    • Gość: mops Re: Zamojski spleen IP: 209.187.171.* 12.07.01, 23:54
      Dokladnie, ja rowniez mam wrazenie, ze to miasto jakby zamieralo. Wspaniala
      Staeowka, ktora mozna zwiedzic w ciagu 2 godzin i to wszystko.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka