Dodaj do ulubionych

Nauka jazdy - która?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 23:10
Chcę zrobić prawo jazdy. Gdzie najlepiej? Która szkoła w Lublinie według forumowiczów jest najlepsza?
Obserwuj wątek
    • Gość: kuku Re: Nauka jazdy - która? IP: *.it-net.pl 06.06.05, 23:16
      przede wszystkim żadna z wielkich molochów w stylu (nie bede tu wymieniał). tam
      jest spóznianie sie na jazdy, jedzenie z kilkoma nauczycielami , z których kazdy
      kolejny nie wie czego nauczył poprzedni, specjanie uczy tak aby uczacy wrócił na
      dodatkowe jazdy , ja robiłem w brawo na skłodowskiej, dwóch sympatycznych panów
      jeden wykłada drugi jeżdzi, cena moze nie az taka konkurencyjna, ale opłacało
      sie , bo nie było urywania minut (z których uzbiera sie godzinka albo dwie
      podczas całego kursu), i rzetalna praca na placu , zdałem za drugim razem
      • Gość: weana Re: Nauka jazdy - która? IP: 81.219.88.* 07.06.05, 00:58
        Ja robiłam prawko w ZDZcie na Królewskiej. Naprzeciwko katedry.
        Tam jest czterech instruktorów. Nie polecam absolutnie Andrzeja K. (z wąsem),
        gdyż nic nie uczy, mówi nie na temat w trakcie jazd (plecie głupoty) i
        molestuje kobiety, jest na niego wiele skarg. Szczerze polecam Jarosława Ch.
        porządnie uczy jeździć i bardzo duże grono kursantów od niego zdaje egzamin za
        pierwszym razem (w porównaniu z innymi instruktorami).
        • magdalena188 Re: Nauka jazdy - która? 19.07.05, 10:32
          a ile ten kurs kosztowal? i czy mozna sobie wybrac instruktora?
    • Gość: iwona Re: Nauka jazdy - która? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.05, 13:09
      OSRODEK SZKOLENIA KIEROWCÓW "ELA" na ul.Lipowej 3 do p.Darka bardzo miły
      sympatyczny człowiek i nauczy, ja u niego podkupywałam jazdy bo w poprzednim
      ośrodku była tragedia, po całym kursie nie umiałam nic a placu byłam uczona
      tzw. polowanie na słupku.Tutaj w 4 godziny opanowałm cały plac manewrowy,
      naprawde warto i tanio.( podaje telefon 4420902) pozdrawiam :)
      • Gość: kapitan Re: Nauka jazdy - która? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.05, 18:01
        ela to szkła dla przedszkolaków taki tam poziom
    • dizel8 Re: Nauka jazdy - która? 07.06.05, 14:33
      No tak jak poprzednik odradzam w ZDZ cie na Królewskiej.Tak się złożyło że
      miałem jazdy u tego pana z wąsem i efekt był taki że musiałem iść na jazdy
      doszkalające.Polecam PKS na hutniczej obok ośrodka egzaminowania.Mnie tam dobrze
      douczyli,no i blisko miałem na egzamin---))))
    • Gość: el Re: Nauka jazdy - która? IP: *.it-net.pl 07.06.05, 18:26
      Dołączam się do wątku. A może kończył ktoś kurs w firmie RODMOS, albo SIDDHA,
      możecie polecić czy raczej odradzacie? Proszę o radę.
    • Gość: wal Re: Nauka jazdy - która? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 20:53
      Bardzo dobry wątek. Napiszcie na co zwracać uwagę przy wyborze.
    • Gość: L. Re: Nauka jazdy - która? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 21:09
      A ja wam powiem, ze żadna w Lublinie. Tylko ALBICO w nałęczowie. Mój syn
      szkolił sie w tej firmie, zdał za pierwszym razem bez zadnych numerów; wszyscy
      z jego kursu tak samo.
    • Gość: waco Re: Nauka jazdy - która? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 21:37
      siddha, całkiem dobra szkola, chyba przystepne ceny (zdawałem juz jakis czas
      temu). aha i polecam oddział na Skłodowskiej, jak ja tam chodziłem w biurze była
      tam bardzo ładna pani (taka fajna dupcia blondi:-)) i sympatyczna bardzo jest:-)).
      • Gość: kierowca Re: Nauka jazdy - która? IP: *.top.net.pl 08.06.05, 15:38
        KULKA polecam
        • Gość: magda Re: Nauka jazdy - która? IP: *.lublin.mm.pl 08.06.05, 18:41
          Polecam Globus - Rabbit, mieszczą sie na Filaretów, w budynku przy targu na Globusie. Uczyl mnie wlasciciel tej firmy - szczerze polecam; bardzo spokojny, swietnei tłumaczy...Poza tym - zdalam za pioerwszym razem ;) Jest tam jeszcze inny instruktor, ale nic o nim nie wiem.

Pozdrawaim
          m.
      • Gość: Zuza Re: Nauka jazdy - która? IP: *.it-net.pl 12.06.05, 00:28
        SIDDHE ODRADZAM, bardzo, jesli ma sie srednie pojecie o jezdzie i wolno sie wchlania ta wiedze to bez sensu isc do tej szkoly, instuktorzy sa bardzo mlodzi i niedoswiadczeni , jezdza nawet po 15 godzin dziennie wiec jak taka osoba moze czegos nauczyc, poza tym beznadziejny plac manewrowy, jest on zrobiony na delikatnym spadku, niczego nie mozna sie nauczyc, maja tez bardzo niska skutecznosc w zdawaniu
        Ja robilam kurs i u Grabca ( Grabiec & Syn) szkola jest fajna bo mala, kilku instruktorow ze sporym stazem ( po 3 godzinach na placu juz smigalam) ja zdalam za drugim razem,
        bardzo dobra jest tez KULKA pod warunkiem ze ma sie jednego gora dwoch instruktorow jesli jezdzi sie z wieksza iloscia osob taki kurs nie ma szans, maja dobry plac manewrowy,
        • Gość: poolki Re: Nauka jazdy - która? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 20:12
          Tak na prawdę to ile zaliczyłaś tych szkół?
    • miss.hot Re: Nauka jazdy - która? 08.06.05, 21:14
      polecam PKS Osrodek Szkolenia Kierowców na ul. Hutniczej (tam gdzie Wojewódzki
      Ośrodek Ruchu Drogowego), szczególnie p.Błaszczaka, plac opanowałam po 4-5
      godzinach,egzamin zdałam za pierwszym razem (a różnie to bywa), jazdy
      punktualnie, cały kurs u tego samego instruktora (mój brat około 8 lat temu też
      u niego się szkolił i też zdał za pierwszym podejściem), naprawdę polecam
      • Gość: weana Re: Nauka jazdy - która? IP: 81.219.88.* 09.06.05, 00:37
        No ciekawe. Niefajnie jest komuś z Lublina robić kurs w Albico w Nałęczowie.
        Traci się czas na dojazd do Lublina, a jazda drogą szybkiego ruchu gdzie nie ma
        świateł, skrzyżowań, nic się praktycznie nie dzieje, mało efektów przynosi. Nie
        ma tak ze jakis ośrodek szkolenia jest najlepszy a inny najgorszy. Dużo zależy
        od tego jaki instruktor się trafi, jak pojętny jest uczeń. Ja miałam do
        czynienia z czteroma instruktorami z różnych ośrodków. Z dawnego Nazaruka
        (Stanisław M.) z Koral w Świdniku (Zbigniew Ł.-polecam), ZDZ (Jarosław Ch.-
        polecam) i feralny Andrzej K. z ZDZtu -kategorycznie zabraniam komukolwiek
        tracić kasę i czas na kurs z tym panem.
    • Gość: lu Re: Nauka jazdy - która? IP: *.it-net.pl 09.06.05, 00:46
      No pewnie osoba o nicku L, jest właścicielem tego nałęczowskiego i chce
      sciągnąć Lublinian do siebie na kurs.
    • Gość: wal Re: Nauka jazdy - która? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.05, 16:07
      A co sądzicie o Mila - warto?
      • gabriel Re: Nauka jazdy - która? 10.06.05, 16:56
        W moje łapki trafiła ulotka, szkoły firmującej się nazwą "RAMBO" słyszał ktos o
        tej szkole coś dobrego złego. Pytam bo oferują w tym momencie dość atrakcyjne
        warunki cenowe. I nie wiem czy powinienem skorzystać z ich oferty. Będę
        wdzięczny za opinie.
      • pep-per Re: Nauka jazdy - która? 13.06.05, 18:42
        Gość portalu: wal napisał(a):

> A co sądzicie o Mila - warto?

Widziałem kiedyś plakaty reklamujące na mieście Milę. Nie zachęcały do
        skorzystania z usług firmy. Na niektórych pojawiły się dopiski "Mila - chwila
        dla debila"
      • Gość: kojot Re: Nauka jazdy - która? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.05, 17:46
        pewnie że warto zobacz jlu mają kursantów w mili możesz sprawdzić nie zapisując
        się ,ja tak zrobiłem
    • Gość: up Re: Nauka jazdy - która? IP: *.it-net.pl 12.06.05, 00:07
      up
    • Gość: pijusXII Re: Nauka jazdy - która? IP: *.pronet.lublin.pl 12.06.05, 12:42
      ja uczyłem się w kleksie na nadbystrzyckiej, miła atmosfera, potrafią nauczyć
      pozdrawiam instruktorkę Gośkę:)
      • christo.christo Re: Nauka jazdy - która? 13.06.05, 12:27
        Gośka jest spoko robilem u niej kurs jak jeszcze robila w Globusie.Naprawde
        dziewczyna z pełną klasą, moja córka miala u niej doszkolenia po innej
        badziewiastej firmie i zaliczyla za 1-szym razem po Gośce. A właśnie uczy już bo
        miała małą przerwę.jak ją znasz to wiesz dlaczego.
        Pozdrawiam.
        • Gość: el Nauka jazdy - która? IP: *.it-net.pl 13.06.05, 12:37
          christo.christo napisał:
          >po innej badziewiastej firmie<
          A która jest badziewiasta? Może napiszcie też których firm nie polecacie,
          abyśmy wiedzieli co wybierać.
          • christo.christo Re: Nauka jazdy - która? 13.06.05, 12:40
            Myślę że to zależy od instruktora.Oni często zmieniają firmy i psują renome
            jednym albo drugim.
          • christo.christo Re: Nauka jazdy - która? 13.06.05, 12:53
            A co do określenia badziewiasta to jest gdzieś na Watykańskiej nazwy nie
            pamiętam.Ale wtedy też tam uczył ten wąsaty Jureczek a potem tego samego
            spotkałem w Globusie ale na szczęście przez qumpla wziołem polecaną Gosię.
            • christo.christo Re: Nauka jazdy - która? 13.06.05, 12:54
              Przepraszam ten wąsaty to Andrzej.Sorki dla Jurków z wąsami.
              • Gość: weana Re: Nauka jazdy - która? IP: 81.219.88.* 13.06.05, 17:26
                Oooo widzę ze Pan Andrzej K. (wąsaty) już niejednej szkole nauki jazdy popsuł
                renomę. Może powinni mu zakazać wykonywania zawodu? Chociażby z tej racji ze
                było na niego wiele skarg o molestowanie kobiet kursantek (ps. jedną gdzieś
                wywiózł za miasto i się do niej dobierał, dziewczyna uciekła z płaczem).
        • Gość: pijusXII Re: Nauka jazdy - która? IP: *.pronet.lublin.pl 18.07.05, 21:49
          teraz nie wiem jak, szkoliłem sie półtora roku temu, wtedy uczyła :) i mam
          nadzieję że teraz też, podeślę tam siostrę na nauki
    • pep-per Klakson? 13.06.05, 18:47
      Ostatnio znalazłem reklame szkoły Klakson. jakieś opinie na jej temat?
    • Gość: Antoni Re: Nauka jazdy - która? IP: 212.182.71.* 16.06.05, 12:39
      Najlepiej prywatnie autem taty
      • Gość: urzędnik Re: Nauka jazdy - która? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.05, 17:55
        tylko kulka i mila w pks raczej przewóz osób stare dziadki
    • mika-mistrz Re: Nauka jazdy - która? 19.06.05, 19:20
      Nie wiesz gdzie najlepiej ? AMIGO !!! Krakowskie Przedmiescie lub Koncertowa.
      Zajebiści instruktorzy, wykładowca jeszcze lepszy, a prawko robisz w ciagu
      miesiaca i umiesz wszystko perfect, no i of course zdajesz za pierwszym
      razem :)) Powaga polecam AMIGO !!!
      • Gość: poolki Re: Nauka jazdy - która? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 17:35
        A tutaj mamy właściciela Amigo?
    • Gość: gg Re: Nauka jazdy - która? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.05, 20:19
      Co sądzicie o MAESTRO na Kołątaja?
      Mają letnią promocję 700 zł.
      • Gość: poolki Re: Nauka jazdy - która? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 20:38
        Przy wyborze szkoły cena ma drugoplanowe znaczenie, sprawdź jakie dana szkoła
        ma samochody, plac manewrowy, czy prowadzi wykłady (są takie które nie prowadzą
        choć to ich obowiązek). Jeśli trafisz na ściemniaczy to masz duże szanse
        zostawić w ośrodku egzaminowania więcej kasy niż wydałeś na kurs. NARA!
    • jane_24 Re: Nauka jazdy - która? 19.07.05, 08:47
      Ja robie w AMIGO i jestem bardzo zadowolona, instruktorzy bardzo rzeczowi,
      starają się jak najwięcej nauczyć, w używanie sprzęgła i hamulca ingerują tylko
      w przypadkach skrajnych dając możliwość uczenia się na własnych błędach a tak
      się człowiek uczy najszybciej
    • puchatek-1983 Re: Nauka jazdy - która? 19.07.05, 10:52
      Ja chodziłam do LOKu na Nałęczowską, i NIE POLECAM!!!Fakt, że było to prawie 5
      lat temu, więc może coś się zmieniło (chociaż nie sądzę). Jazdy na Punto miałam
      z panem Z.Z. (tragedia!). Za każdym razem ta sama trasa, z Nałęczowskiej do
      jednostki wojskowej na Majdanku (bo w tym czasie kurs robili żołnierze których
      trzeba było, zawieźć), i z powrotem. Żadnego ronda itp. Po kilku lekcjach trasę
      znałam na pamięć. A plac jeszcze gorszy niż miasto, totalna samoobsługa, tzn pan
      instruktorek szedł na kawkę do sektetarki a ty sam jeździj i rób co chcesz.
      Egzamin zdałam za drugim podejściem, chyba dzięki temu,że wzięłam dodatkowe
      lekcje w innej szkole (w Amigo) i bardzo sobie je cenię.
      Z tego co wiem dobry jest Anwald na Weteranów (chodziła tam moja mama i kilku
      moich znajomych i wszyscy byli zadowoleni). A mój brat chodzi teraz do Rodmosu i
      także jest zadowolony.
      • Gość: jfk Re: Nauka jazdy - która? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.05, 02:42
        zgadzam się, że lok jest do bani, nie pamiętam jak się nazywał instruktor, ale
        jezdzilem z nim zalatwiac jego prywatne sprawy, czasem trzeba bylo na niego
        poczekac kilkanascie minut w samochodzie, a czas uciekal... a na placu godzina
        samoobslugi
    • magdalena188 Re: Nauka jazdy - która? 19.07.05, 12:23
      ktos pisal o szkole na ul. hutniczej przy pks i panu Błaszczuk, ale na
      hutniczej jest kilka szkoł, o ktora konkretnie chodzi?

• Gość: poolki Re: Nauka jazdy - która? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 22:17
        Pewnie chodzi o PKS kochanie PeKaeS!!! Czaisz???
        • Gość: gosc Re: Nauka jazdy - która? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 11:11
          czaje co znaczy PKS, ale cczy tak tez sie nazwya ta skzola jazdy? nie bylam tam
          nigdy i nie wiem, kochanie
          • Gość: poolki Re: Nauka jazdy - która? IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 20.07.05, 19:11
            Jasne że tak nazywa się szkoła. PKS jest jedną z najstarszych szkół w Lublinie
            ale chyba też najdroższą bo za kurs zapłacisz tam około 1000zł. Wyżej kolega
            Urzędnik pisze że są tam same dziadki a dziadek często potrafi na przykład nie
            pozwolić Ci otworzyć okna w największy upał, bo przeciągi są zabójcze, i po
            dwóch godzinach nie wysiadasz z samochodu tylko z niego wypływasz. Lepiej idż
            Madziu do prywatnej szkółki tam są lepsze ceny, młode chłopaki, a gdy nie
            będzie Ci się coś podobało to szkołę możesz zmienić w każdej chwili- zabierasz
            dokumenty, pieniążki i dokańczasz kurs w innym ośrodku. POWODZONKA!!!
            • magdalena188 Re: Nauka jazdy - która? 21.07.05, 10:33
              dzieki bardzo za informacje

oczywiscie ten chwilowy gosc to tez bylma ja, bo nie zalogowalam sie-wkurz amni
              eto logowanie, ale coz
              milego dnia papa
    • Gość: kozior Re: Nauka jazdy - która? IP: *.madnet.lub.pl / *.madnet.lub.pl 20.07.05, 11:17
      heja a może macie orientację, gdzie najlepiej zrobić prawko kat "C"?? pozdrowienia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka