Gość: k IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 07.06.05, 23:22 Prawo prawem a sprawiedliwość musi być po naszej stronie:-)))cóż, przeciez to raczej powszechne, ze prawo nie dotyczy prawników.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: miłośnik Re: Problemy radnego PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 23:32 dla mnie radny S. a znam go osobiście nosi wyrażne znamiona głęgoko zaawansowanej choroby psychicznej + (połączenie megalomanii - typowe u ludzi lichej postury, z całkowitym brakiem jakiejkolwiek kultury osobistej) nie dziwi mnie nic w tym arytkule Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baszt_a Re: Problemy radnego PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.05, 17:40 Skoro jesteś taki psychoanalityk to jak określisz znamiona opluwania i ukrywania swojej godności ( oczywiście w pojęciu nazwiska bo o innej w twoim przypadku klinicznym to to cha cha cha ). Może analiza twojej psychiki pozwoli ci wysnuć wniosek że powinnineś odpowiadać za słowa a może nawet dojdziesz do tego jak sam siebie powinnineś nazwać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miłośnik Re: Problemy radnego PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.05, 19:14 ze sobą nie mam problemów a gdybyś czytał to co piszesz to bym miał mniej problemów z twoim tekstem, co do podpisywania się to jakoś nie zauważyłem twojego nazwiska) mam prawo oceniać ludzi obserwując ich zachowanie to jedno z moich podstawowych praw jako obywatela tego kraju(pewnie to cię najbardziej boli), a swoją drogą to ja oceniam człowieka obserwując go przez kilka lat i wyciągając wnioski, (wystarczy pooglądać kablówkę na Czubach by zrozumieć o czym mówię), zresztą co to za doktor prawa, który sam ma prawo w poważaniu, ale czego się spodziewać po człowieku wykształconym za nie swoje pieniądze (bo chyba PRL płacił za studia), mającym za nic innych ludzi i prawo (co widać jasno w powyższym artykule) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baszt_a Re: Problemy radnego PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.05, 18:27 To ja pierwszy zaproponowałem żebyś się przedstawił, więc może najpierw zrób to zanim będziesz wymagał od innych.Natomiast tekst twój utwierdza mnie w przekonaniu że masz problemy i to poważne także z percepcją rzeczywistości. Albo kłamiesz bo nic nie wiesz.Jeśli kablówka to prywatna telewizja w sieci Multimedia a więc na LSM a nie Czubach. Niestety brak mi znajomośći twojego wieku, ale jeśli PRL nie płacił za twój żłobek lub przedszkole to niewątpliwie PRL dawał zatrudnienie , wykształcenie i pewnie jeszcze coś jeszcze twoim rodzicom. (chyba że jesteś ufoludek lub miś uszatek, a może Koziołek Matołek ?) A żebyś mógł się nazwać obywatelem tego kraju to jeszcze duży wysiłek umysłowy przed tobą. A tak przy okazji, nie mieszkasz przypadkiem w bloku zbudowanym za PRL-u ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miłośnik Re: Problemy radnego PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.05, 18:57 owszem PRL dawał wiele moim rodzicom i mi ale ja nie narzekam co do przedstawiania to skoro chcesz mnie poznac to kulturalnie jest się samemu przedstawić więc, to co piszesz jest żenujące...o reszcie nie wspomnę bo szkoda. Co do moich obserwcji to nie czerpie ich z telewizji tylko dałem ci przykład, skoto tego nie rozumiesz to ja ci nie pomogę, a co do moich obserwacji to wierz mi czy nie mam informacje z pierwszej ręki i naocznego kontaktu, wystarczy czasmi przejść się na sesję RM szczególnie w godzinach popołudniowych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baszt_a Re: Problemy radnego PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.05, 19:15 Nie denerwuj się tak. Idź lepiej już do tego lekarza i chodź na te sesje Rady Miasta. Ale póki nie pójdziessz do dobrego lekarza to nic z nich i tak nie zrozumiesz. A ja sobie teraz idę tam gdzie przeważnie chodzę popołudniami i mogę tylko współczuć że TY spędzasz czas na sesjach słuchając dyskusji o nadaniu nazwy przedszkolu Misia Uszatka . Ale napiszę list żeby nazwali jedno imieniem Koziołka Matołka.( domyśl się na CZYJĄ cześć ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miłośnik Re: Problemy radnego PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.05, 20:26 czyżby argumentów zabrakło.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baszt_a Re: Problemy radnego PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 18:37 Wtedy nawet nie myślałęm że będziesz się jeszcze męczył myśleniem i cos napiszesz. Tak zabrakło argumentó dostosowanych do poziomu Koziołka Matołka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sławek Re: Problemy radnego PO IP: *.pronet.lublin.pl 08.06.05, 22:50 Widzieliście domek Radnego - pół bloku , a podaje ,że ma małe mieszkanko dwupoziome.Chęci jeszcze większe bo się stara zawłaszczyć teren zielony przy "mieszkanku" z którego nikt z "ogrodzonych mieszkańców" nie może korzytać. Zamyka furtki żeby niemógł nawiedzić go listonosz , a może ktoś inny przecież czekać na pomoc pogotowia . Paranoja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młody Re: Problemy radnego PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.05, 18:59 podaje że ma mieszkanie o wartości 25 000 PLN, z chęcią je od niego kupuę i jeszcze z piąktę dołożę.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szyp Nie tylo tam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.05, 00:37 Innego rodzaju problemy były z Panem Sobczakiem na osiedlu UMCSu na Czubach, gdzie w latach 90-tych mieszkał Pan Sobczak i działał w zarządzie osiedla. Zarząd, w którym aktywnie działał Pan Jacek narobił wielkich długów, a Pan radny sie przeprowadził... LepPeR STOP!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szyp Nie tylko tam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.05, 00:37 Innego rodzaju problemy były z Panem Sobczakiem na osiedlu UMCSu na Czubach, gdzie w latach 90-tych mieszkał Pan Sobczak i działał w zarządzie osiedla. Zarząd, w którym aktywnie działał Pan Jacek narobił wielkich długów, a Pan radny sie przeprowadził... LepPeR STOP!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gggg Re: Problemy radnego PO IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 08.06.05, 00:58 Dr Sobczak to bardzo porządny i zaangażowany człowiek. Dziwią mnie sprawy w Lublinie. Najpierw nagonka na Zytę, teraz na Sobczaka. Jak nie wiadomo o co chodzi, to pewnie o stołki - czytaj miejsca na listach wyborczych. Sobczak nie dzialal w interesie prywatnym lecz publicznym. Prawo karne zna coś takiego jak stan wyższej konieczności, więc czasami dzialanie wbrew prawu może być usprawiedliwione. Takze prasa może podawać pewne informacje w celu publicznym, które naruszają sferę prywatności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zeus Re: Problemy radnego PO IP: 80.50.58.* 08.06.05, 07:44 To spróbuj ogrodzić skwerek na Placu Litewskim. Może Ci pozwolą, bo wyższa konieczność? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macio wyzsza koniecznosc? IP: *.pl / *.devs.futuro.pl 08.06.05, 08:29 Im wyzszy plot tym wyzsza koniecznosc. Polityk jak zona Cezara - poza wszelkimi podejrzeniami powinien byc! I basta! Zwlaszcza polityk, ktory jest prawnikiem, w dodatku doktorem prawa na uczelni. Czego nauczy studentow? Moze tego: Jak czegos nie wolno a bardzo sie chce to mozna? Z drugiej strony nie dzuiwie sie, wszak to prawnik a nasi prawnicu wielokrotnie sie blaznili i okazywali sie zwyklymi przestepcami. Środowisko prawnicze w Gdansku jest tego dobitnym przykladem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Problemy radnego PO IP: 212.182.119.* 08.06.05, 09:30 Wypowiedź radnego bardzo mnie rozśmieszyła. Jestem przeciwnikiem płotów na osiedlach mieszkaniowych. Uważam że miasto powinno dbać o wygląd osiedli i nie dopuszczać do budowy płotów, które psują wygląd i funkcjonalność osiedla. I tak rozumiem wyższą konieczność. Czy ja w imię wyższej konieczności mogę rozebrać ten płot.... Spółdzielnia "Rzemieślnik" zbudowała płot ponieważ w końcu, po 5 latach urządzili sobie plac zabaw dla dzieci, do tej pory korzystali z placów innych spółdzielni. Ale jak już zbudowali swój to trzeba go ogrodzić. Jeżeli chodzi o zabezpieczenia mienia to na pewno bardziej skuteczne i tańsze byłoby wynajęcie ochrony. Ale jak się ma płot to jest się Panem na włościach. To jest moje i koniec - obcym wara... ( Każdy kmiotek ma swój płotek). Sprawa dotyczy również innych spółdzielni które ogarnęła płotomania...Pozdrawiam i życzę budowniczym płotów więcej rozumu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dddd Re: Problemy radnego PO IP: *.pronet.lublin.pl 08.06.05, 22:38 stan wyższej konieczności w tym przypadku to totalna bzdura Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qavtan O.o? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.05, 10:15 Kogo obchodzi jakiś płot? No może faktycznie, że nie na swoim gruncie. Ale jeżeli jest potrzeba...poza tym, zanim miasto wyraziłoby zgodę potrwałoby to trochę, a jeżeli faktem są kradzieże i włamania, straty by wzrosły zanim legalne wyjście byłoby możliwe. Ale fakt, że płoty są aspołeczne, oddzielają ludzi od siebie, zwiększają poczucie braku bezpieczeństwa znajdującym się poza nim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H Re: O.o? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.05, 13:20 A co komu da ten płot? Jak złodziej zechce, to i prze płot przejdzie. Jak jakiś menel będzie chciał coś zniszczyć, to i przez płot przerzuci kamień. Odpowiedz Link Zgłoś
shawman Re: Problemy radnego PO 08.06.05, 12:52 Zostawiwszy na boku kwestię płotu... Widzę, że lubelska Platforma Obywatelska kontynuuje najbardziej "chlubne" tradycje polskich partii politycznych - tzn. przedwyborcza walka "pod dywanem" i wzajemne wycinanie stronnictw. Teraz, po Zycie, przyszła pora na Jacka Sobczaka. Ehh... Jestem członkiem innej partii, ale nie potrafię się cieszyć z kompromitacji ugrupowania, które zawsze szanowałem. :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justi Re: Problemy radnego PO IP: *.adsl.wanadoo.nl 08.06.05, 15:33 Berlinski mur upadl, to sie postawilo inny....to nie jest rozwiazanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robin Re: Problemy radnego PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.05, 18:32 Ależ oni się pięknie tną, jak tak dalej pójdzie to doiwemy się wszystkiego o wszystkich - Czubiński się wychylał - okazało się ze gwałciciel, Zyta wsadzała synka na listę - nepotyzm, Sobczak wchodzi do gry - płot postawił. W donosach nie ma jak członkowie tej samej partii - wiedzą wszystko. Kto będzie następny opisany - pewnie Karpiński, a wszystko po to by liderem listy PO został dyrektor filharmonii z nadania Rękasa. Rękas jesteś wielki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lubelak Re: Problemy radnego PO IP: *.kurier.lublin.pl 09.06.05, 13:09 Do Robina jak wszystko ładnie Ci się poukładało? Mała poprawka - za tym nie stoi Rękas tylko Żydzi i cykliści. Szanowny wyznawco teorii spiskowej dziejów wiem, że nie uwierzysz, ale świat jest bardziej skomplikowany. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ochotnik Re: Problemy radnego PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.05, 18:35 Gratuluje rozeznania dodam tylko że chodzi o byłego wielkiego dyrygenta chóru katedralnego p. Ziomka który potem się sprzedał Samoobronie za stanowisko dyrygenta Filcharmonii.Dziwne że jego nie wyrzucili za to z Platformy ale pewnie lizus trzymal się blisko Zyty Ale tam jest jeszcze jeden sługus Zyty Jedlina. Pewnie w tym macza też palce żeby być pierwszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hip Re: Jaka Zyta i Sobczak IP: 217.17.32.* 08.06.05, 22:56 Jaka Zyta i Sobczak taka jest Platforma Obywatelska w calości to tylko dwa rodzynki ale gdyby głębiej pogrzebać było by ciejkawiej. Sama krytykuje innych np Samoobronę a sama robi jeszcze gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qra Re: Problemy radnego PO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.05, 10:19 Wyb się nie martwcie Jackiem Sobczakiem. Poradzi sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Polityczna nagonka na dr Sobczaka IP: 212.182.102.* 09.06.05, 15:04 Autorzy nie zadbali o obiektywizm w swoich artykułach, nastawili się tylko i wyłącznie na to,by dokopać Sobczakowi.Czemu nigdy nie napiszecie ile on dobrych rzeczy zrobił dla Lublina i jego mieszkańców!?Np.Zbiórki żywności dla ubogich- to Was wcale nie interesuje.Czemu nie napiszecie,że Sobczak,jako jedyny radny w Lublinie,ma biuro,w którym co wtorek spotyka się z mieszkańcami Lublina i stara się pomagać im w rozwiązywaniu ich różnorakich problemów,udziela tam bezpłatnych porad prawnych?Czemu akurat teraz tak żarliwie informujecie,że Sobczak jest doktorem prawa!?Jak wcześniej o Nim pisaliście i o innych sprawach związanych z Jego działalnością jako radnego tytuł naukowy jakoś"wyleciał"Wam z głowy..!Pozytywne aspekty działalności Sobczaka Was nie intereują,tylko dybiecie,aż Sobczakowi noga się powinie i wtedy energicznie obrzucacie go błotem.Jestem mieszkanką tego osiedla,nie bronię bezprawnienie wybudowanego ogrodzenia,ale protestuję przeciw stylowi w jakim są napisane,te kolejne już artykuły-można by Was pozwać do sądu o obrazę dóbr osobistych,ale wiem,że tylko na to czekacie.Widać sezon ogórkowy już się zaczyna,bo nie macie pomysłów na inne,ważniejsze tematy.A może to nie sezon ogórkowy tylko zbliżająca się kampania wyborcza..?Ciekawa jestem jaka opcja polityczna Wam płaci za pisywanie takich bredni i zaciekłe atakowanie tylko jednego człowieka,choć w spółdzielni jest 160 osób?Czemu nie napiszecie,że za całą zieleń na tym osiedlu mieszkańcy zapłacili z własnej kieszeni i sami ją zaaranżowali?To chyba dobrze,że ludzie chcą dbać o swoje otoczenie i mienie.Rozumiem,że redaktorzy wolą,żeby wszędzie panował bałagan,bród i smród.Ludzie mają prawo się bronić przed wandalizmem i chuliganerią, choćby przez postawienie takiego płotu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorbi Re: Polityczna nagonka na dr Sobczaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.05, 15:28 Córeczko Sobczaka lub sam Sobczaku. Laurek na tym forum nie potrzeba. A wystarczy pójść raz na sesję RM żeby zobaczyć, że z doktorowi potrzebny doktor. Ja raz byłem, widziałem i słyszałem. Nie powiem jak takie zachowanie się nazywa bo mnie jeszcze doktor pozwie w imię, jak to było... "najwyższych wartości"... Odpowiedz Link Zgłoś
shawman Re: Polityczna nagonka na dr Sobczaka 09.06.05, 15:51 Zorbi, ja byłem na sesji RM, nawet nieraz. Rozmawiałem również osobiście z panem Sobczakiem. I jakoś nie zauważyłem tego, o czym piszesz. Dla mnie to zupełnie normalny i dość sympatyczny człowiek. Na dodatek sprawiający wrażenie fachowca (sam nie jestem samorządowcem, więc nie wiem, czy to tylko wrażenie, czy rzeczywistość). A już na tle obecnej Rady Miasta i prezydenta Lublina to naprawdę fajny gość. Nie wiem, czy uznasz mój post za "laurkę", ale w sumie niespecjalnie mnie to interesuje. Mam zdanie podobne do Magdy, chociaż nie odczuwam w tej sprawie takich emocji, bo nie mam tutaj żadnego interesu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorbi Re: Polityczna nagonka na dr Sobczaka IP: *.lublin.pl / *.perfektpc.lublin.pl 09.06.05, 20:01 Przypadkiem studiowałem prawo i Sobczakiem sie zetknąłem ale dziwne zachowanie w/w zauważyłem pewnego razu na sesji kiedy to odwoływano go z szefa komisji gospodarczej. Uwierz, że nie często słyszy się taki bełkot i widzi takie zachowania. Tragiczne nieco... Odpowiedz Link Zgłoś
shawman Re: Polityczna nagonka na dr Sobczaka 10.06.05, 01:34 Należysz do forumowiczów, którzy nie fantazjują, więc ci wierzę... Jednak dziwi mnie to, co piszesz, bo na mnie Sobczak wywarł wrażenie takie, jak to opisałem w poprzednim poście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorbi Re: Polityczna nagonka na dr Sobczaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 08:51 Być może na codzień S. wydaje się normalnym człowiekiem ale takie zachowania ujawniają się w sytuacjach stresowych. No i się ujawniła. A ja nie wiedziałem czy śmiać się czy płakać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lubelak Re: Polityczna nagonka na dr Sobczaka IP: *.kurier.lublin.pl 09.06.05, 16:28 Magda, co ma piernik do wiatraka. Sobczak jest radnym, a to oznacza, że tworzy lokalne prawo. Z drugiej strony godzi się - razem z radnym Madejkiem i m.in. Wiesławem Brodowskim - na łamanie tego prawa. Na dodatek publicznie do tego się przyznanie i przekonuje, że działał w imię dobra wyższego. Czy nie widzisz tu pewnego dysonansu? Gdyby wszyscy tak postępowali jak Sobczak i inni z tej spółdzielni to w mieście nie byłoby wolnego chodnika. Dlatego przestań opowiadać, że to jest jakaś nagonka polityczna. Gdybyście dopełnieli wszelkich formalności, o czym Sobczak jako radny i prawnik doskonale wie, nie byłoby tego tematu. Sami sobie jesteście winni. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gabriel Re: Polityczna nagonka na dr Sobczaka 09.06.05, 17:33 I bardzo fajnie że radny Sobczak tak wiele zrobił dla innych. Ale w żadnym stopniu nie upoważnia go to do łamania prawa, którego jako doktor nauk prawnych i wykładowca uniwersytecki jeszcze bardziej powinien przestrzegać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarod Z tego co wiem to nie jest spółdzielnia Sobczaka.. IP: 212.182.80.* 09.06.05, 18:08 ..jest On jej członkiem.Dziwne,że nigdy wcześniej nie wyliczaliście tak skwapliwie jego tytułów.Dziwi mnie także,że nie wymieniacie faktów które świadczą na Jego korzyść jak choćby szeroka działalność społeczna.Brakuje wam obiektywizmu tak jak szmatławcowi - Kurierowi.tyle! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator bagna Re: Problemy radnego PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.05, 19:03 No cóż Sobczak nie jest ulubionym politykiem Wyborczej a gazeta daje się wykorzystać jako tuba polityczna. Gratuluje panie Knap. Odpowiedz Link Zgłoś
shawman Re: Problemy radnego PO 10.06.05, 01:35 To ja już się zaczynam gubić, kto jest ulubionym politykiem GwL, bo ostatnio obrywają wszyscy. :) Odpowiedz Link Zgłoś