Dodaj do ulubionych

pamięta ktoś taki serial animowany ???

IP: *.lublin.pl / *.perfektpc.lublin.pl 25.06.05, 22:10
Francuski, muzyka Vladimir Cosma, puszczali w Teleranku albo w Sobtótce w
latach 1984, 85 albo 86. Pamięta ktoś jak się nazywał ??? Coś jakby Dzieci
Arkadii albo Tajemnice Arkadii ???
Obserwuj wątek
    • rilian szagma, czyli zaginione światy? 25.06.05, 22:36

• Gość: zorbi Re: szagma, czyli zaginione światy? IP: *.lublin.pl / *.perfektpc.lublin.pl 25.06.05, 22:39
        No rilian jesteś po prostu nie do zastąpienia :))) Chyba właśnie o to chodzi.
        Szło to jakoś tak, że dzieci jeżdziły jakimś pojazdem, który nazywał się
        szagszag (???) i zwiedzały jakieś światy, dawne, czy zaginione. Oglądałeś ???
    • rilian Re: pamięta ktoś taki serial animowany ??? 25.06.05, 22:38
      ale to chyba nie to, bo ten o którym myślę był w 1986-1987 roku. pamiętam, że
      za chiny nie mogłem pojąć o co tam chodziło.
      • Gość: zorbi Re: pamięta ktoś taki serial animowany ??? IP: *.lublin.pl / *.perfektpc.lublin.pl 25.06.05, 22:40
        No właśnie chyba tak !!! Pamiętam jak przez mgłę...
        • Gość: zorbi właśnie znalazłem w goglach :) IP: *.lublin.pl / *.perfektpc.lublin.pl 25.06.05, 22:42
          to jest to. Łza się w oku kręci... Prawie 20 lat temu :)
          • rilian Re: właśnie znalazłem w goglach :) 25.06.05, 22:46
            ale to było jakoś zakręcone maksymalnie, bo oprócz tych dzieci tam byli jacyś
            piraci - rysowani nieco odmiennie. jeden nazywał się masagaz czy coś takiego...

a dzieci nazywały się Rebeka, Bob i Arkana?

rewelacyjna była piosenka z początku - lektor czytał jej tekst... gdzieś mam to
            nagrane na jakąś kasetę poszukam jutro i spóbuję zgrać na mp3.
            • Gość: zorbi Re: właśnie znalazłem w goglach :) IP: *.lublin.pl / *.perfektpc.lublin.pl 25.06.05, 22:50
              Nazywał się Maskagas, z tego co pamiętam. Właśnie wszedłem na fajną stronką z
              takimi antykami www.starzaki.eu.org tam jest o tym serialu. I o paru innych
              fajnych rzeczach też np. Michałki, animowane 80 dni dookoła świata, bromba,
              dartagnan... Człowiek zaczyna się robić nostalgiczny :)
              • rilian Re: właśnie znalazłem w goglach :) 25.06.05, 22:54
                o! d`artagnan! ta wersja z pieskami! hahahaha!!!
                • Gość: zorbi Re: właśnie znalazłem w goglach :) IP: *.lublin.pl / *.perfektpc.lublin.pl 25.06.05, 22:56
                  I arabella jest hehehehe
                  • rilian Re: właśnie znalazłem w goglach :) 25.06.05, 22:59
                    Rumburak!!! Petr Mejer!!! w mordę!!
                    • Gość: zorbi Re: właśnie znalazłem w goglach :) IP: *.lublin.pl / *.perfektpc.lublin.pl 25.06.05, 23:01
                      Właśnie się zarejestrowałem. Są jakieś pliki !!! :) Będzie zabawa na kilka
                      dni :))) Chyba się w rozwoju emocjonalnym cofnę hehehe
                      • Gość: bela arabella IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.05, 23:24
                        Przypomniała mi się Arabella. Fantastyczny film. Jak wspominam go teraz, to
                        chyba jeden z lepszych jakie widziałam - oczywiście w swojej kategorii. Mieć
                        taki pierścień i można pożyć... Był jeszcze płaszcz, który chyba przenosił w
                        świat bajki i coś jeszcze ale nie pamiętam co...
                        • Gość: zorbi Re: arabella IP: *.lublin.pl / *.perfektpc.lublin.pl 25.06.05, 23:27
                          to wejdź sobie na stronkę :) wyżej gdzieś jest adres
    • alex2222 Re: pamięta ktoś taki serial animowany ??? 25.06.05, 23:29
      to jest link do tej strony
      starzaki.eu.org/~disney/nostalgia/nosmambo/index.phppowspominajcie...
    • alex2222 Re: pamięta ktoś taki serial animowany ??? 25.06.05, 23:30
      przepraszam,ten jest poprawny
      starzaki.eu.org/~disney/nostalgia/nosmambo/index.php
      • Gość: zorbi Re: pamięta ktoś taki serial animowany ??? IP: *.lublin.pl / *.perfektpc.lublin.pl 26.06.05, 00:00
        a zobaczcie to :) szkoda że w pogańskim języku
        home.online.no/~kgroenn/shagma/
        • pep-per Re: pamięta ktoś taki serial animowany ??? 26.06.05, 19:19
          Był jeszcze taki film o dziewszynce chyba z innej planety. Pa,iętam, że miałą na
          imię Majka (też czeski?)
          • Gość: bela Re: pamięta ktoś taki serial animowany ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.05, 20:10
            taki co latała parę metrów nad ziemią i miała zawsze zaspaną minę??? Też był
            dobry ale niewiele mogę sobie przypomnieć ponad to, co wyżej...
            • pep-per Re: pamięta ktoś taki serial animowany ??? 26.06.05, 20:17
              Właśnie ten serial mam na myśli. Tv emitowałą w latach mojej baaardzo wczesnej
              młodości, więc niczego więcej na razie nie przypominam sobie :)
    • alex2222 Re: pamięta ktoś taki serial animowany ??? 26.06.05, 20:36
      ten film miał tytuł"spadła z obłoków".
      mówię wam , zajrzyjcie na stronę do której link podałem wyżej a znajdziecie
      wiele takich filmowo-bajkowych wspomnień.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka