Gość: Loyola IP: 129.81.192.* 08.07.05, 20:33 Jacy tam 'pseudo-parkingowi'... przecie (nazwijmy rzecz po imieniu) to zwykle rzezimieszki! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: krzysztof Skoro uciekaja na widok waszych mundurow to... IP: *.no / *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.05, 23:53 ...idzcie ich wylapcie na cywilu. Mimo wszystko mialbym ochote zlapac takiego jednego gnojka z drugim, wrzucic go do bagaznika, wywiezc do lasu, przywiazac do drzewa i wrocic po niego na drugi dzien... ciekawe, czy by znowu zaczal "pilnowac" parkingi... CO to sie dzieje, ze nawet z takimi grzdylami miasto nie daje sobie rady??? Dlaczego to my, zwykli mieszkancy obrywamy za to w formie wizyty u mechanika!!?? Przeciez na parkingu kolo KUL-u dzieje sie to samo. To nie jest jeden przypadek "pilnowania". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lw Re: Skoro uciekaja na widok waszych mundurow to.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.05, 23:56 pod mur, rozstrzelać hołotę i tyle... Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Skoro uciekaja na widok waszych mundurow to.. 11.07.05, 09:02 to i tak dobrze, że policjanci i strażnicy miejscy nie uciekają przed nimi. Odpowiedz Link Zgłoś
shawman Re: Terror pod ratuszem 09.07.05, 02:16 Zastanawiam się tylko, czy te grzywny z nich ściągnięto. Czy raczej komornik podbił pieczętke na piśmie o treści "nie ma z czego"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stach Re: Terror pod ratuszem IP: 83.238.200.* 09.07.05, 03:23 Grzywnę w wysokości 100 - 200 zł napewno już dawno spłacili. Przypuszczam, że po 1 lub 2 dniach "pracy" na parkingu zarobili tą kwotę z nawiązką. U tych troli za bilet kierowcy płacą czasami 5 zł a słyszałem i o 7 zł. Dlaczego UM nie zatrudnia parkingowych z własną działalnością gospodarczą tak jak łapiduchów w MPK ? Ubrać 20 chętnych w żółte kamizelki z napisem PARKINGOWY czy BILETY PARKINGOWE + identyfikator i niech legalnie pobierają opłaty i zarabiają na życie. Kierowca woli zapłacić za postój od razu po zaparkowaniu i załatwiać swoje sprawy niz biegać po okolicznych ulicach w poszukiwaniu kiosku i wracać do samochodu żeby dopełnić obowiązek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Re: Terror pod ratuszem IP: *.abhsia.telus.net 09.07.05, 06:29 Rok temu przyjechalem z Canady do Lublina do rodziny.Kolo Ratusza podpity facet sprzedal mi jakis bilet Po zaparkowaniu chlopak okolo 15-lat zaproponowal mi pilnowanie auta (wypozyczone w Niemczech).Po powrocie ten facet ktory sprzedal mi bilet kazal mi go oddac.Zgodzilem sie na wszystko bo myslalem ze tu sa takie DZIKIE prawa teraz po przeczytaniu tego artykulu wiem ze to byl wyzysk drani i nierobow ktorych w normalnym kraju by wsadzono do pierdla na 2 lata ALE PRZECIESZ POLSKA NIE JEST NORMALNYM KRAJEM- musimy jeszcze troch poczekac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Terror pod ratuszem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.05, 15:11 Marian kazdy orze jak moze,w Kanadzie tez widzialem podobne przypadki przy tych parkometrach ze nikt nie wkladal pieniedzy jesli widzial ze moze stac te 10 min bo zostalo po kims :))ale co do pilnowania masz racje ze trzeba z tym sie uporac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ot co Re: Terror pod ratuszem IP: *.sympatico.ca 11.07.05, 06:14 Jest troche roznicy w tym ze ktos staje na miejscu gdzie zegar w parkometrze jeszcze ciagle dziala a jest zmuszany do dzikich oplat przez podpitych meneli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ket Re: Terror pod ratuszem IP: *.devs.futuro.pl 09.07.05, 08:02 Kiedy kilka dni temu zaparkowałem na tym parkingu, żona wyszła na zakupy, a ja na wszelki wypadek pilnowałem samochodu, dwóch meneli zaczęło z pretensjami pytać, czy wreszcie i ja wyjdę. Wieś, nie miasto! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skandal Re: Terror pod ratuszem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 08:06 Pogonic cale to menelstwo raz na zawsze z tego miasta! Najlepiej na wschod do pilnowania granicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fifi Re: Terror pod ratuszem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.05, 08:42 Byli i będą. Ot taka lubelska atrakcja turystyczna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skandal Re: Terror pod ratuszem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 09:39 a przestac tych maneli leczyc za darmo to w koncu powyzdychaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktos Re: Terror pod ratuszem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 08:42 To samo jest na parkingu przy Wodopojnej. Cięzko policji czy strazy wiejskiej wpasc na pomysł prowokacji. Podjechac nie zapłacic i zwinąć na gorącym uczynku jak niszczą auto. Pare takich akcji i meneli by nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NEW Re: Terror pod ratuszem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 10:00 Może by tak Ratusz wreszcie zakończył sprawe przetargu i wpuścił inwestora na teren pod Arkadami to problem sam się rozwiąże. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autos Re: Terror pod ratuszem IP: 83.238.167.* 09.07.05, 11:21 Czy Panowie Straznicy nie mogą wystąpic w ramach "prowokacji" w cywilnych ubraniach jako zwykli kierowcy? Zapewne "parkingowi" wam zaproponują opiekę nad autem. Będziecie mieli namacalny dowod. Czy to takie trudne? Oczekujecie zgloszeń od obywateli? Po co ta cala checa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawski Re: Terror pod ratuszem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 11:53 przypominamy tez panom porządkowym że zyja li tylko i wyłącznie z naszych podatków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolega Re: Terror pod ratuszem IP: *.it-net.pl 09.07.05, 12:13 Straz Miejska nie moze pracowac po cywilnemu , komendant tylko pieknie mowi bo zatrudnia meza pani z telewizji a on wszystko uklada zeby komendant byl medialny no oczywiscie pensyjke tez mu dal kosmos a straznicy pracuja za grosze i jeszcze ma sie od nich wymagania i pretensje. tym powinna zajac sie POLICJA TYLKO ZE TO NIEROBY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawski Re: Terror pod ratuszem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 12:17 glosujcie na prawice to sie zmieni wreszcie i w tym temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
mali_bu Re: Terror pod ratuszem 09.07.05, 12:21 A kto ządzi w mieście od kilkunastu lat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lotnik Re: Terror pod ratuszem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 14:42 Straż Miejska potrafi tylko zakładać blokady na koła nic więcej. Menela też są na parkingu pod Urzęden Statystycznym i Urzędem Miasta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: Terror pod ratuszem IP: *.nn / *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.05, 15:19 Jeżeli dla komendanta Wieprzowskiego,to duży problem ,to ratuj nas mieszkańców Lublina Panie Boże przed poważniejszymi problemami.A tak nawiasem mówiąc,to pan komendant ewakuował się z policji w trybie przyspieszonym na zasłużoną emeryturę.To niech może wreszcie zostanie 100% emerytem i pozwoli działać lepszym od siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZygZag Terror pod ratuszem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 17:54 Sprawa prosta - postawić parkingowych z kasami fiskalnymi i ludzie bedą mieli pracę i spokój będzie. problem w tym, że władze p... mieszkańców i ich absolutnie podstawowe codzienne problemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fifi Re: Terror pod ratuszem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.05, 14:47 Straz Miejska nie ma chęci pomagać mieszkańcom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafiki Re: Terror pod ratuszem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.05, 07:20 Na każdym większym parkingu w centrum miasta stoją te menele. Obok 'teatru w budowie' stoi nawet kobieta-menel. Po prostu Pan Wieprzowski wie o sprawie ale stara się nie widzieć w tym problemu. Jejku, nie można wprowadzić jakiejś akcji "Zero tolerancji dla parkingowego siniaka"? Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Terror pod ratuszem 11.07.05, 09:00 Na wszystko jest sposób. W kieszeni aparat cyfrowy. W razie porysowania samochodu fotka do policji WYSŁANA W OBECNOŚCI PRZEDSTAWICIELA FIRMY UBEZPIECZENIOWEJ. Pod fotelem saperka (na wypadek śniegu czy piachu, gdyby policja pytała). Ja skutecznie pogoniłem parkingowych. Raz aparatem, innym razem saperką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: strażnik Re: Terror pod ratuszem IP: *.adsl.inetia.pl 11.07.05, 07:49 Pan Wieprzowski zawsze po interwencjach prasowych mówi "natychmiast zwiększę liczbę patroli w tym miejscu lub niech ludzie się zgłoszą to zadziałamy". Błagam niech ten człowiek po prostu odejdzie na emeryturę. Bo dokładnie nie wie co mówi, nie robi nic i nie ma nawet pomysłu jak rozwiązać ten czy inny problem. Bankiety, przecinanie wstążek, święto policji, straży, żandarmerii, najeść się i popić to tak naprawdę to co lubi Pan Wieprzowski. Strażnicy i policjanci nie raz na parkingu przy Wodopojnej czy Przystankowej popalają papieroski z parkingowymi i śmieją się do rozpuku z nas wszystkich w tym z dziennikarzy, którym dzięki Bogu zależy jeszcze na normalności. Panu Wieprzowskiemu na pewno nie. Dzisiaj na parkingach będzie zresztą tak samo to znaczy płać haracz albo ci przerysujemy samochód. A pan Wieprzowski, no cóż będzie w dzień załatwiał swoje prywatne sprawy a Pan Cios pełnił dyżur w siedzibie Straży Miejskiej. Pozdrawiam strażnik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobieta terror na Okopowej IP: *.speed / 217.153.237.* 11.07.05, 10:20 Identyczna sytuacja ma miejsce na ulicy Okopowej.W pobliżu jest prokuratura i komenda policji a pseudoparkingowi sprzedają podrobione bilety parkingowe. Czyzby mieli legalne pozwolenie na pracę? Pracują pod okiem stróży prawa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Terror pod ratuszem IP: *.lubelskie.pl / 212.182.119.* 11.07.05, 11:04 nie tylko na przystankowej ale w całym Lublinie!!! zapraszam np. pod filharmnię pod dużym napisem PARKING BEZPŁATNY URZĄD MIASTA stoją "parkingowi" Odpowiedz Link Zgłoś
_aaa_ inicjatywa obywatelska;) 11.07.05, 16:14 sprawa rozwiazania problemu jest banalnie prosta...kilka lat temu znajomi zamieszkujący okolice kunickiego mieli maleńki problem z wandalami i róznej masci drobnymi złodziejaszkami...za namowa innych znajomych, skorzystali z usług pewnej firmy, która zajęła się przywódcami nieformalnych grup przestępczych...po wychowawczym spuszczeniu manta tymze, sami byli zainteresowani tym by w okolicy było spokojnie...to się nazywa ze zrozumieli dobitnie:))).....no i sami widzicie, szybko i sprawnie i nie trzeba fatygować panów ze Straży Miejskiej zajetych zakuwaniem autek amen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: parkujacy tez Re: Terror pod ratuszem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 09:04 moze i tak ale naprawa auta jest drosza niz danie im 1zl .A moze tak dac prywatnemu i sam bedzie zarabial i kasa tez bedzie dla miasta Odpowiedz Link Zgłoś
mike79 Dalczego da sie w toruniu ale nie w lublinie ???? 19.07.05, 14:45 Toruń: Strażnicy miejscy stosują prowokację wobec pseudoparkingowych Toruńska straż miejska w walce z pseudoparkingowymi wymuszającymi na kierowcach haracze na toruńskiej starówce zaczęła stosować prowokacje. Dzięki temu zatrzymano czterech naciągaczy, a wiele parkingów "samoczynne oczyściło się" z nich. "Problem mężczyzn, którzy wyłudzali od parkujących opłaty sugerując, że +ktoś+ może zniszczyć ich samochód jeżeli nie zapłacą, stał się plagą wymagającą rozwiązania" - powiedział we wtorek PAP rzecznik straży Jarosław Paralusz. Dlatego - jak dodał - straż postanowiła zastosować "prowokację w ramach prawa". Do pierwszej akcji straży doszło na parkingu za Urzędem Marszałkowskim. O tym, że działają tam naciągacze, wiadomo było od dawna; jednak dotychczasowe naloty straży nie pomagały. "Dlatego nieumundurowana strażniczka, zaparkowała auto i zapłaciła za jego pilnowanie naciągaczom. Następnie zadzwoniła na numer 986 i wezwała patrol straży, który zatrzymał dwóch mężczyzn - 37-letniego Piotra W. i 31-letniego Mariusza W." - opowiadał Paralusz. Przypomniał, że w taki sam sposób patrol straży może wezwać każdy obywatel oraz, że strażniczka sama nie mogła zatrzymać mężczyzn, gdyż może tego dokonać tylko umundurowany funkcjonariusz. Kolejnych dwóch mężczyzn wyłudzających pieniądze zatrzymano opodal katedry św. Janów. Również tu zastosowano prowokację - po przekazaniu pieniędzy pseudoparkingowym nieumundurowany strażnik wezwał patrol straży. Toruńscy strażnicy zastosowali metodę dotychczas rzadko używaną w skali kraju przez straże miejskie, mimo, że wyłudzanie "opłat" przy parkowaniu występuje w całej Polsce. Akcja "Bezpieczna strefa turystyczna", której celem jest m.in. likwidacja zjawiska wyłudzania pieniędzy za parkowanie w centrum miasta, będzie trwać w Toruniu do końca wakacji. Odpowiedz Link Zgłoś
jetbang w toruniu sa inne problemy!!! 22.07.05, 17:47 w kazdym miejscu na kuli ziemskiej sa inne problemy !!! w londynie psychoza i wybuchajace bomby a w lublinie parkingowi. z bombami nie umiem sobie poradzic ale ile razy parkuje na miescie o tyle ani razu mojemu samochodowi nic sie nie stalo !!! gorsze sa parkingi pod leklerkiem i realem gdzie zjezdza wies starymi rupielami i czasem "lekko" zahacza i nawet nie czekaja tylko uciekaja!!! pare sladow mam na drzwiach i blotnikach ... co do tego ze samochod ma byc piekny ja wole zeby byl w 100% sprawny - on ma jezdzic a nie wygladac!!! to kobieta powinna byc ozdoba faceta a nie jego samochod !!! choc niektorzy tak mysla!!! a zreszta jest parking wielopoziomowy na okopowej a stamtad jest blisko wszedzie - wole zaplacic wlochom za godzinke lub dwie i miec spokojna glowe o to co sie dzieje z moim samochodem... niz bawic sie i wchodzic w dyskusje nt zycia z parkingowymi (to moj sposob na nich) !!! zwlaszcza zima parking wielopoziomowy - zero sniegu i odszraniania szyb po raz enty danego dnia ... kazdy ma swoje zdanie i kazdy realizuje je jak chce !!! pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zo_h Re: w toruniu sa inne problemy!!! 22.07.05, 21:07 Co nie oznacza że rozwiązanie problemu w analogiczny sposób jest złym pomysłem. Odpowiedz Link Zgłoś
jetbang Re: w toruniu sa inne problemy!!! 22.07.05, 21:26 ja mowie tylko o alternatywach i tak jak ja sobie radze a nie ze podane przez mike info jest zle!!! do tego zeby zwalczac calosc procederu trzeba wlozyc sporo pracy a ja poprostu radze sobie i juz ... poprostu nie czekam na to co zrobi ratusz ze straznikami - bo pewnie bym sie nie doczekal!!! Odpowiedz Link Zgłoś