09.08.05, 16:36
Sorry,wiem że to Forum jest dla innych tematów,ale potrzebuje bardzo pilnej
informacji.Czy ktoś może mi podpowiedzieć,gdzie można w Lublinie zapakować
PRÓŻNIOWO żywność.
Będę wdzięczny za informacje.
Obserwuj wątek
    • Gość: Anka Re: HELP! IP: *.chello.pl 09.08.05, 16:51
      Jest taki sklep mięsny na rogu Lubartowskiej i Unickiej. Tam pakują próżniowo
      wędlinę zakupioną w tym sklepie, może zapakują i inną żywność
      • 4gwiazdki Re: HELP! 09.08.05, 16:54
        Wielkie dzięki.Jutro muszę wysłać paczkę z wędliną.Stąd mnie "przycisnęło"
        Jeszcze raz dzięki
        • Gość: Anka Re: HELP! IP: *.chello.pl 09.08.05, 16:58
          Nie ma sprawy, chyba że jestes przemianowanym prezu, wtedy wycofuję swój post i
          skieruję do kurii biskupiej
          • 4gwiazdki do Anki 09.08.05, 17:03
            Jeszcze raz dzięki.Nie jestem prezu,Jestem starym forumowiczem (prezu produkuje
            się od niedawna.
            Muszę przyznać,że mój post mógł zdezorientować,gdyż takie pytania zadaje prezu.
            • empi Re: do Anki 09.08.05, 17:35
              Chochlik na Wileńskiej ma pakowane w gazie co daje przedłużoną trwałość, ma
              takie urządzenie, nie wiem czy w zakładzie na Wileńskiej czy w drugim obiekcie
              gdzie mają tylko produkcję.
              pzdr.
              • Gość: Anka Re: do empi IP: *.chello.pl 09.08.05, 17:41
                Dobrze,że cię złapałam. Czy możesz mi powiedziec, na czym polega Twoja rola na
                forum? Jesteś jednym z administratorów, czy coś takiego /z całym szacunkiem/.
                I czy ty też uważasz, że konieczność logowania się, aby rozpocząć wątek jest
                dobrym pomysłem? Przecież przez to jest 1/5 wątków z tego, co poprzednio. Przez
                kilka dni mnie nie było, a tu:
                1/ zlikwidowali Politykę onet.pl /chamstwo!/
                2/ wprowadzono zakaz rozpoczynania wątków bez logowania się
                • reuters Re: do empi 09.08.05, 19:25
                  Empi to moderator społeczny, użytkownik forum, który za darmo moderuje je (usuwa posty, naruszające regulamin). Nie on decyduje o konieczności logowania, a administrator. Możesz jednak do niego zgłaszać uwagi, przekaże je adminowi.
                  --
                  • Gość: Anka Re: do empi IP: *.chello.pl 09.08.05, 20:24
                    No tak, ale ja pytałam także o to, czy ten ktoś nie uważa,że konieczność
                    logowania się przy zakładaniu watków nie jest przesadą, bo uzytkowników coraz
                    mniej. A w Koziołku coraz więcej, choć długo, długo było odwrotnie
              • 4gwiazdki Re: do Empi 09.08.05, 19:14
                Dzięki za info.
                Jutro od rana będę się kontaktował ze sklepem (info od Anki) araz z Chochlikiem
                na Wileńskiej.
      • 4gwiazdki Re: HELP! 10.08.05, 14:15
        Byłem Lubartowska/Unicka.
        Zapakowano mi zgodnie z moimi potrzebami.Opłata symboliczna.
        • Gość: Anka Re: HELP! IP: *.chello.pl 10.08.05, 16:44
          Cieszę się, że poszło po twojej myśli.
          W nagrodę wytłumacz mi, po jaką cholerę to logowanie, bo na odpowiedź empi
          pewnie się nie doczekam. Przeczytałam już o opiekunie /jednak baba to zawsze
          baba - jak byk piszą o tym u góry forum, ale wytłumaczył mi to 4 gwiazdki/.
          Tylko że przestaje mi sprawiać przyjemność zaglądanie na to forum, gdzie jest 5
          wątków na krzyż w ciągu dnia. Ja nie chcę się logować, bo mi sprawaia frajdę,
          jak komuś nawtykam /gł. prezu/, a potem jestem grzeczną dziewczyną /zgodnie z
          naturą/ pod innym nickiem. Przeoczyłam chyba jakies ustalenia, bo trochę mnie
          nie było.
          • 4gwiazdki Re: HELP! 10.08.05, 17:39
            Spróbuje wytłumaczyć o co chodzi z tym logowaniem.Otóż na tym forum był
            baaaaardzo dużo śmieci.Dlatego też admini postanowili (wzoem innych forów)
            logować się przed rozpoczęciem jakiegoś wątku.A to jest trochę uciążliwe.Ale
            dopisać się można bez logowania.Więc jeśli chcesz komuś napisać "komplement",to
            musisz poczekać jak ktoś rozpocznie wątek.
            Natomiast jeśli chcesz być pierwsza w napisaniu o kimś "prawdy",musisz się
            zalogować.
            W takiej sytuacji nie pozostaje Ci nic innego jak mieć co najmniej 2
            nicki.Jeden na dobre posty a drugi na rozpoczęcie wątku takiego
            z "komplementami".
            Zauważyłem,że przy takim obostrzeniu sprawy,na forum zrobiło się nieco
            przejrzyście.
            PS.Prezu używa kilka (kilkanaście) nicków i mu to nie przeszkadza.Chociaż nieco
            się pogubił (loguje się przeważnie jako kobieta)
            • zo_h Re: HELP! 10.08.05, 17:59
              Konieczność logownia przy zakładaniu watków była wynikiem bardzo mocnego ataku
              spamu pod postacią głupich, obraźliwych, bądź wulgarnych wątków. Możliwe, że
              sytuacja ta (atak) nie była dostrzegana przez zwykłych użytkowników, ale musisz
              mi dać wiarę, że w pewnych momentach na 100 watków wyświetlanych na stroniw ok
              2/3 stanowiły wątki wykreślone ( Tematów tych watków ze względu na wulgaryzmy
              nie będę przytaczać).

Obecny stan, obowiązku logowania przy zakładaniu wątku, planujemy utrzymać
              jeszcze przez kilka dni. Po tym czasie prawdopodobnie wróci możliwość zakładania
              wątków jako "gość".

Pozdrawiam.
              • 4gwiazdki Re: HELP! 10.08.05, 18:07
                Taki był sens mojej wypowiedzi.Długo przesiaduję na tym forum i widziałem co
                się dzieje.Dlatego też napisałem,że trochę się "uspokoiło"
                pzdr
                • zo_h Re: HELP! 10.08.05, 18:10
                  I to jest chyba w tym wszystkim ... najważniejsze.

PS.

Szkoda tylko, że niektórym chyba coś nie udał się ten wyjazd wakacyjny :/.
        • Gość: Anka Re: HELP! IP: *.chello.pl 10.08.05, 16:45
          o kurczę, ale dałam plamę. Ty jesteś 4 gwiazdki, a mi wytłumaczył na czym plega
          funkcja opiekuna forum ten z amerykańskiej agencji prasowej
          • Gość: Abel Re: HELP! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 20:10
            Zrobilo sie tak na tym forum po nowemu jak za czasow PRL-
            u ....Chciales wypic setke to musisz zamowic i sledzika ,,,,zjesz
            czy nie zjesz zostawisz inny tez go musi zamowic. Albo kupujac na
            prowincji chleb dokladali ci i buleczki ..... I tego sie nigdy nie
            wyzbedziemy!
            • empi Re: HELP! 10.08.05, 20:36
              <Zrobiło sie tak na tym forum po nowemu jak za czasow PRL->

widocznie nie pamietasz czasów PRL, klimatu budki z piwem, siermiężności i
              pragnienia normalności i kultury ludzi Zachodu. Jako moderatorzy walczymy
              społecznie ( z woli stałych i niestałych forumowiczów) z chamstwem,
              wulgarnościa, wręcz terroryzmem pseudointernautów korzystajacych z anonimowości
              by afiszować się ze swoimi zboczeniami i chamstwem. Fakt, że jako moderatorzy
              różnimy się minn. pogladami politycznymi, stosunkiem do Kościoła i do wielu
              innych spraw gwarantuje obiektywizm w podejmowaniu przez nas
              działań "cenzorskich". Nigdy nie tniemy za poglądy, opinie itd. To ma być wolne
              forum. Wolne to nie znaczy by na nim funkcjonowali i propagowali
              sie "terroryści". W imię tego musimy ponosić pewne utrudnienia. Tak jest w
              każdej demokracji, w tej forumowej także. Wolność nie musi oznaczać, że komuś
              wolno wpaść tu nagnoić, odstraszyć z tego miejsca i uczynić je martwym. Jestem
              na tym forum od początku, liczyliśmy pierwsze dziesiątki, setki, tysiące
              postów. Ścigaliśmy sie w nich z Radomiem, Płockiem. Zazdrościliśmy poziomu
              Wrocławowi. Zaglądali często do nas ludzie z innych miast. Teraz co było?. To
              musi znormalnieć, jak reszta naszego społecznego życia. O tym przecież
              powinniśmy tu dyskutować.
              pzdr.
              • Gość: Anka Re: HELP! IP: *.chello.pl 10.08.05, 22:21
                Przyznaję rację i słuszność powyższemu przedsięwzięciu. Tylko mi tak cholernie
                szkoda,że nikt się nie kłóci. Adrenalina mi nie skacze, bo nie wkurzam się na
                nikogo. Wszyscy są grzeczni i dobrze ułożeni. Raptem jest mało błędów
                ortograficznych i stylistycznych jakby mniej. A tak było miło dawać czadu temu
                milaczkowi - prezu! Tylko że dużo mi admini wykasowali. A tak się starałam!!!
                Dostosuję się do aktualnych wymogów, bo jestem istotą inteligentną...
                • empi Re: HELP! 10.08.05, 22:51
                  hej, żeby się pokłócić nie trzeba wulgarnego typa, jak chcesz powód do
                  sprzeczki to Ci dam. Jak Ty, chyba kobieta, możesz lubować się w sprzeczkach,
                  kłótniach z takim "cóś" jak ten co go wymieniłaś?. To Ty i inni wdając się z
                  nim w różnego rodzaju jego prowokacje dawali mu byt na forum. On nie czytał
                  nawet Waszych argumentów. Wyglądało to tak jak obszczekiwanie skunksa przez
                  sforę piesków pokojowych.
                  pzdr.
                  • Gość: Anka Re: HELP! IP: *.chello.pl 10.08.05, 23:22
                    Czytał, czytał, bo tez mi pyskował. Po pewnym czasie rzeczywiście rzucał temat
                    i o nim zapominał. Ale jak było rozpoczynać kilka wątków na ten temat, jak on
                    czatował do pierwszych wiadomości w gazecie i zaczepiał dosłownie wszystko?
                    Poza tym , taką mam naturę, że jak mi ktos nadepnie na odcisk to nie mam ochoty
                    mu popuścić. I sama się wściekałam na siebie,że reaguję na jego posty. Zresztą
                    takich milaczków było dużo więcej. No nic. Mam nadzieję, że Wersal przetrwa
                    zgodnie z oczekiwaniami większej części opinii publicznej na forum.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka