Dodaj do ulubionych

LPR chce rozwiązania sejmiku województwa

11.08.05, 15:38
Cala Lubelszczyzna powinna byc dumna z takiego polityka,jak Konrad
Rekas,absolwent zasadniczej szkoly zawodowej,specjalnosc obrobka
skrawaniem.Mysle,ze tylko pol posla z Big Brothera,czyli towarzysz Florek
moze sprostac tej wybitnej postaci lubelskiej polityki...
Obserwuj wątek
    • Gość: bonzo Re: LPR chce rozwiązania sejmiku województwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.05, 17:05
      Czy w ko

Czy ktos w koncu zrobi porzadek z tym dupkiem Rekasem.

nc
      • Gość: Nie rozumiem Re: LPR chce rozwiązania sejmiku województwa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.05, 17:19
        Nie bardzo rozumiem wypowiedź pana Miszczuka (tego od od Gertycha).
        Sam dorwał się do koryta poprzez krętactwo kilku radnych, którzy zostali
        przekupieni; tym razem na korzyść Podkańskiego, który od samego początku
        niszczył ten sejmik, a to tylko dlatego, że PSL został odsunięty od koryta
        lubelskiego.
        Panu Miszczukowi jak się wydaje, że na swoim stołku sie długo utrzyma, to się
        grubo myli. Tak jak zarząd Makarewicza został odwołany, tak samo zarząd
        Wojtasa, Miszczuka i kilku innych sprzedajnych zostanie odwołany, wcześniej czy
        później. To kwesta czasu. Lepiej niech Miszczuk zamiast udawać niemotę, niech
        lepiej pakuje już swoje manaty!!!!!!
        • Gość: do Miszczuka Re: LPR chce rozwiązania sejmiku województwa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.05, 17:25
          Realne problemy Lubelszczyzny to rozwiązywał pan Makarewicz i jego zarząd.
          Ludzie którzy się na tym znali i znali realne problemy mieszkańców
          Lubelszczyzny.
          A pan przyszedł znikąd, przekupstwem jednego radnego, dorwał się pan do koryta
          i chce rozwiązywac coś na czym sie kompletnie nie zna.
          Beszczelność z jego strony nie zna granic!!! I w dodatku uważa się
          za "uczcziwego radnego".
          Wyśmiać go!!!!!

• Gość: s Re: LPR chce rozwiązania sejmiku województwa IP: *.it-net.pl 11.08.05, 18:11
      Oj czas najwyższy pogonić tych wszystkich Rękasów, Warchulskich itp.!!!
      • Gość: krasa Re: Panie Miszczuk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.05, 18:19
        Niech pan sprawdzi swoje oświadczenie majątkowe, skoro jest pan prawnikiem,
        raczej "nikiem". Będzie pan następny po Jakubaszku. Popatrz na tą "kadrę",
        którą przyprowadziłeś z LPR do urzędu marszałkowskiego. To kpiny. Same
        niemoty.Co ty głos zabierasz, co zrobiłeś od 3 miesięcy? ZERO!
        • Gość: Anna Re: Panie Miszczuk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.05, 19:07
          To znaczy sie drugie zero w polityce?
          • Gość: krasa Re: Panie Miszczuk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.05, 19:27
            Przykro Anno, ale Miszczuk to taki "Miszczak", cóż zero kompetencji. To tyle.
    • Gość: """"" Re: LPR chce rozwiązania sejmiku województwa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.05, 19:39
      Miszczuk i inni zapominają skąd im nogi wyrosły.
      Tylko ci "uczczwi" co im się zakłóca ...., to kręciryje co pod koniec kadencji
      dorwały do koryta. Dziękujemy za przykład uczciwości radnych "tych", którzy go
      wybrali. Pod koniec kadencji i tak można, ważne że nareszcie.
      LPR tylko "chce" rozwiazania sejmiku, oby na "chcicy" się nie skończyło!!!!!
    • Gość: Rękas Re: LPR chce rozwiązania sejmiku województwa IP: *.resetnet.pl 11.08.05, 23:16
      Z pewnym zawstydzeniem przyznaję, że nie umiem obrabiać skrawaniem - chyba, że
      niektórym plecy na tym forum. Ukończyłem I Społeczne Liceum Ogólnokształcące
      im. Stefana Batorego w Lublinie - obecną szkołę pallotyńską. A co do wypowiedzi
      mojego sąsiada i wieloletniego kolegi Tomka Miszczuka to radzę mu sprawdzić ile
      zgłoszonych projektów uchwał i ile wystąpień mają w tej kadencji radni LPR.
      Wtedy dopiero okaże się, że ta skądinąd sympatyczna grupka po prostu nic nie
      rozumie z pracy samorządu (samego Tomka nie wyłączając). To zaś skutkuje tylko
      jednym - wszechwładzą Zdzisława Podkańskiegi i partii spod hasła Posady Swoim
      Ludziom.
      • Gość: Głowas Re: LPR chce rozwiązania sejmiku województwa IP: *.it-net.pl 12.08.05, 01:05
        A Szanowna Małżonka Pańska, Panie Rękas, gdzie robiła maturę? Pytam, bo okazuje
        się, że jest to niezwykle ceniona matura w świecie teatru (muzycznego), dająca
        bardzo wysokie kwalifikacje. Może warto poradzić bezrobotnym młodym ludziom,
        żeby schowali do lamusa dyplomy wyższych uczelni i zdawali maturę tam, gdzie
        Szanowna Małżonka?
        • Gość: Rękas Re: LPR chce rozwiązania sejmiku województwa IP: *.resetnet.pl 12.08.05, 01:12
          W Liceum im. Marii Konopnickiej, panie Turowicz. Nie wykładał Pan tam czasem...
          parkietu?
          • Gość: Głowas Re: LPR chce rozwiązania sejmiku województwa IP: *.it-net.pl 12.08.05, 01:42
            Pudło Panie Rękas! Nie nazywam się Turowicz. Czyżby Pańska odpowiedź świadczyła
            o jakiejś obsesji? A może to kompleksy?
            • Gość: 45 Re: LPR chce rozwiązania sejmiku województwa IP: *.it-net.pl 12.08.05, 03:51
              Dziennik "Rzeczpospolita" informuje jak zdobywają wykształcenie działacze
              Samoobrony (zdaje się, że będąc członkiem tej partii Konrad Rękas został
              radnym). Artykuł cytuję za portalem Onet.pl, oto on:

Jak posłanka Zbyrowska została studentką.
              "Rzeczpospolita" pisze o Wyższej Szkole Gospodarczej w Przemyślu, w której
              naukowe tytuły zdobywają działacze Samoobrony. Jej właścicielem jest szef
              przemyskiej organizacji tej partii Edward Smyk.
              Studiują w niej między innymi posłanki Samoobrony Maria Zbyrowska i Wanda
              Łyżwińska. Ta pierwsza gdy cztery lata dostała się do Sejmu była prawdopodobnie
              jedynym polskim parlamentarzystą, który w rubryce wykształcenie
              wpisał "podstawowe".
              Edward Smyk pytany o studia posłanek przyznaje, że przywieźli je na uczelnię
              przemyscy działacze Samoobrony, między innymi Wacław Hypko. Ten ostatni dodaje,
              że największy problem był ze Zbyrowską.
              "Gdy zobaczyłem jej świadectwo ukończenia szkoły podstawowej to się załamałem.
              Z góry na dół same tróje." - wspomina Hypko. Dodaje, że szybko "załatwił" jej
              szkołę średnią, a świadectwo wystawiło Centrum Kształcenia Ustawicznego w
              Przemyślu, którym - jak pisze dziennik - nieoficjalnie rządził Smyk.
              "Rzeczpospolita" dodaje, że Zbyrowska odwdzięczyła się szefowi szkoły. Gdy
              Samoobrona rządziła w Podkarpaciem w koalicji z SLD i PSL Smyk został
              dyrektorem Wojewódzkiego Ośrodka Ruchu Drogowego.
    • Gość: radna Re: LPR chce rozwiązania sejmiku województwa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.05, 06:39
      Warchołem to jest Mańka, Podkański, Miszczuk i paru innych nawiedzonych.Z góry
      przecież wiadomo, że takie referendum nie ma szans. Bzdury pleciecie i nic dla
      województwa nie robicie. To bardzo dobrze, że chcą was odwołać. Za kłamstwa,
      brak wiarygodności i nieróbstwo.
    • Gość: Obserwator Re: LPR chce rozwiązania sejmiku województwa IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 12.08.05, 07:32
      Panie Miszczuk, dla pana i czytelników kilka cytatów, trochę długie ale warto
      się zapoznać, gdy się jeszcze zapozna z oświadczeniem majątkowym, a komentarz
      jest jednoznaczny (taki super menager marnuje się w Urzędzie):
      Protokół nr XXXIV/05 z sesji Sejmiku Województwa Lubelskiego (23 maja 2005 r.)
      fragmenty
      Marszałek Województwa Edward Wojtas – [...] Natomiast, chciałbym jeszcze
      przedstawić na Członka Zarządu osobę spoza Sejmiku. Jest to Pan Tomasz Piotr
      Miszczuk zamieszkały w Lublinie, absolwent Katolickiego Uniwersytetu
      Lubelskiego, dwa fakultety: Wydział Prawa i Wydział Filozofii. W najbliższych
      miesiącach, badajże w miesiącu czerwcu będzie bronił pracę doktorską, zna
      doskonale język angielski, zna również język niemiecki, rosyjski. Jest
      działaczem sportowym, menadżerem sportowym, ma szerokie kontakty w Europie
      Zachodniej z organizacjami sportowymi. Myślę, że taka osoba bardzo byłaby nam
      potrzebna w Zarządzie, bo przede wszystkim sukces Zarządu będzie zależał przede
      wszystkim od tego jak wykorzystamy szansę w zakresie współpracy zagranicznej.
      Chcę również powiedzieć, że Pan Piotr Miszczuk jest obecnie wiceprzewodniczącym
      rady nadzorczej spółki Kamienice Miasta. Od 2001 r. jest dyrektorem (...)
      sportowym w kompanii handlowej „Halmark Spółka z o.o. w Lublinie. Jak już
      powiedziałem posiada kontakty w krajach Unii Europejskiej jak i w Stanach
      Zjednoczonych, był ławnikiem Sądu Rejonowego, pracował także w Zakładach
      Przemysłu Bawełnianego „Fortex” w Prudniku. Myślę, że jeśli chodzi o
      zainteresowania, interesuje się polityką zagraniczną, sportem, literaturą,
      teatrem. Ma 34 lata, jest obecny tutaj na sali, bardzo bym prosił, żeby
      zechciał się pokazać, proszę bardzo [...]

Radny Dariusz Sadowski - Dziękuję bardzo Panie Przewodniczący, ja chciałbym
      skierować pytanie, [...] do Pana Miszczaka, nie wiem czy dobrze usłyszałem
      nazwisko, Miszczuka.

Pan Tomasz Miszczuk - Nazywam się Tomasz Miszczuk.

Radny Dariusz Sadowski - Dariusz Sadowski, bardzo mi miko. Natomiast wcześniej
      nie mieliśmy tej przyjemności, żeby się spotkać, zresztą również z działalności
      publicznej Pan osoby nie znałem. Pan Marszałek Wojtas był łaskaw przedstawić
      długą listę Pana miejsc pracy i zasług, jak sądzę krótko Pan pracował w tych
      wszystkich miejscach, skoro aż tyle się nazbierało. Pan pozwoli, że jeszcze
      skończę, są pewne zasady na tej sali i dobrze, żeby Pan je respektował.
      Natomiast, chciałbym poznać Pana doświadczenie i znajomość spraw Województwa,
      czy kiedykolwiek Pan miale styczność z tą problematyką, kompetencjami samorządu
      niekoniecznie Województwa, ale być może innego i z problematyką całego
      województwa czy się Pan zetknął? Dziękuję bardzo.

Pan Tomasz Miszczuk - Jako mieszkaniec województwa spotykam się na co dzieli z
      problemami i myślę, że mój brak doświadczenia w strukturach administracyjnych
      jest tutaj atutem, jeśli to wystarczy.

Przewodniczący Sejmiku Ryszard Beuder - Ale, jak Pan uzasadni to, że jest
      atutem?

Pan Tomasz Miszczuk - Uzasadniam to w ten sposób, że jakby na co dzieli
      spotykam się z problemami, wiem jak można pomóc temu województwu. W tej chwili
      nie mogę jeszcze nic dokładnie powiedzieć, ponieważ nie wiem jakimi sprawami
      będę się zajmował, o ile, oczywiście, Państwo Radni udzielą mi pewnego wotum
      zaufania. Natomiast bardzo bym chciał się zająć sprawami sportu, jeśli będzie
      taka wola Pana Marszałka.

Przewodniczący Sejmiku Ryszard Beuder - Dobrze, dziękuję Panu Pan Radny Konrad
      Rękas.

Radny Konrad Rękas - Tak, dziękuję Panie Profesorze. Ja mam tę wyższość nad
      większością Radnych, że kolegę Tomasza Miszczuka znam od dawna i akurat mogę
      całym sercem tę kandydaturę rekomendować jako człowieka odpowiedzialnego,
      zdolnego, bezwzględnie nadającego się na Członka Zarządu Samorządu Województwa.
      Natomiast, mam pytania. [...] Druga - mam pytanie do kolegi Tomasza Miszczuka,
      no, Pan Radny Sadowski może dokładnie usłyszał co Pan Marszałek Wojtas mówił o
      karierze zawodowej kolegi Tomasza. Ja widocznie słuchałem mniej uważnie, bo nie
      dosłuchałem się doświadczeń zawodowych Tomku Twoich dokładnych, więc wolałbym
      gdybyś był łaskaw przedstawić Sejmikowi, czym zajmowałeś się w swoim życiu
      zawodowym. I trzecie pytanie, jest już najprostsze w tej chwili, o to samo
      pytałem kandydatów na Wicemarszałków. Pan Waldemar Jakubaszek i Pan Radny
      Gogacz konkretnie i na temat odpowiedzieli czym by się chcieli zajmować, na
      czym się znają i w czym się czują mocni w pracach samorządowych [...].

Radny Konrad Rękas - Nieustannie. Panie Profesorze, znaczy ja ma prośbę, żeby
      Pan Tomasz Miszczuk odpowiedział na pytanie, które zadałem wcześniej [...]

Radny Konrad Rękas - Ale jeszcze Pan Miszczuk, Panie Przewodniczący.

Przewodniczący Sejmiku Ryszard Beuder – Proszę bardzo.

Pan Tomasz Miszczuk - Mógłbym prosić o powtórzenie pytania?

Radny Konrad Rękas - Gdybyś Tomku mógł coś o karierze zawodowej.

Pan Tomasz Miszczuk - Coś o karierze zawodowej, zrobiłem wiele drobnych rzeczy,
      tzn. ja myślę, że pomagam temu województwu w ten sposób. Ponieważ no, sytuacja
      wygląda tak, że nie mamy zbyt wielu dobrych klubów sportowych, a mamy mnóstwo
      utalentowanej młodzieży, która może grać na pewno na wyższym poziomie. Ja tym
      młodym ludziom znajduję pracę poza terenem naszego regionu, a chciałbym to
      zmienić, chciałbym, żeby tutaj był niejeden dobry klub, niejeden dobry klub
      sportowy. I to można osiągnąć, proszę się nie śmiać, naprawdę, to jest bardzo
      proste. Nie, nie Pani mnie źle zrozumiała, chciałbym, żeby młodzi ludzie nie
      musieli stąd emigrować.

Radny Konrad Rękas - Kto prowadzi tę sesję? Czy mógłby uciszyć salę?

Pan Tomasz Miszczuk - Przepraszam, może się przejęzyczyłem, nie jestem
      zawodowym politykiem, proszę mi wybaczyć. O tym właśnie mówię, że mamy wielu
      młodych ludzi, którzy są bardzo utalentowani sportowo i nie chciałbym, żeby oni
      emigrowali z tego terenu, ponieważ mogą grać tutaj, mogą się tym zajmować. Poza
      tym oprócz spraw sportowych myślę, że mógłbym się zająć edukacją i sportem, to
      jest jeden departament, kultura i sztuka to jest myślę coś co jest mi bliskie,
      a także polityką społeczną. [...]

Radny Konrad Rękas - Szanowni Państwo, drogą eliminacji, rozumiem, że ponieważ
      Pan przyszły Marszałek Miszczuk będzie zajmował się kulturą, edukacją i sportem.

Pan Tomasz Miszczuk - Jeśli mogę Ci przerwać. To jest to co chciałbym robić,
      natomiast co będę robił, to jest..

Radny Konrad Rękas - Panie Marszałku, zaczynanie od przerywania Radnym jest złą
      praktyką

Pan Tomasz Miszczuk - Bardzo przepraszam.
      [...]

Radny Wiesław Brodowski - Jeszcze mam jedno pytanie do Pana Marszałka Wojtasa.
      Poczekam chwilę aż Pan skończy rozmowę, jeśli można. Panie Marszałku, ja mam
      jedno pytanie do Pana. Pan jest doświadczonym samorządowcem i zawsze Pan mówił,
      podkreślał to, że ludzie sprawujący władzę, zwłaszcza Pan to podkreślał, na
      szczeblu województwa, powinni mieć doświadczenie i być kompetentnymi. Proszę mi
      wierzyć, z pewną taką bardzo dużą obawą podchodzę do tego, że jedna z osób,
      która będzie wybierana na członka zarządu, nie posiada, bo tak zrozumiałem,
      żadnego, ale to dosłownie żadnego doświadczenia w pracy samorządowej. Co by nie
      mówić o tym zarządzie, to są ludzie, którzy posiadali długoletnie doświadczenie
      na szczeblu władzy gminne, powiatowej i Sejmiku Województwa Lubelskiego. Pan
      dobrze wie, że nie da się z dnia na dzieli nie znając żadnych przepisów, nie
      mając przede wszystkim żadnego doświadczenia w dziedzinie samorządowej,
      skutecznie brać się za sprawowanie władzy na szczeblu Województwa Lubelskiego.
      Mam takie pytanie, czy nie odczuwa Pan tutaj tego dyskomfortu nawet moralnego z
      tego powodu, ponieważ ktoś będzie odpowiadał, podejmował decyzje na rzecz wielu
      tysięcy mieszkańców województwa lubelskiego? I do Pana Miszczuka mam jeszcze
      jedno pytanie, on tutaj jeszcze
      • Gość: Obserwator c.d. Re: LPR chce rozwiązania sejmiku województwa IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 12.08.05, 07:55
        mówił o pomocy społecznej, proszę mi w kilku zdaniach scharakteryzować to, co
        Pan uważa za najbardziej ważne w kwestii realizacji zadali z pomocy społecznej
        na szczeblu Województwa Lubelskiego [...].

Pan Tomasz Miszczuk - Ja widzę dwa problemy, które są najważniejsze jeśli
        chodzi o politykę społeczną: biedęi bezrobocie. To jest to do czego
        doprowadziły rządy SLD.

Radny Wiesław Brodowski - Proszę Pana to nie są zadania Sejmiku Województwa
        Lubelskiego, ja pytam o zadania, które są przypisane ustawą o pomocy społecznej
        i o Samorządzie Województwa. Są to konkretne zadania i skoro Pan mówi tutaj, że
        chce się Pan zajmować rozwiązywaniem problemów pomocy społecznej, chcę Panu
        powiedzieć, że nie są to zadania sensu strcte przypisane Sejmikowi Województwa
        Lubelskiego. Wydaje mi się, że naprawdę ma Pan bardzo małą kompetencję w tej
        dziedzinie.

Pan Tomasz Miszczuk - Proszę Pana, powiem Panu tak: na pewno nie mam
        doświadczenia...

Radny Wiesław Brodowski - Ja proponuję Panu jeszcze, żeby Pan skończył z tą
        polityką. Proszę Pana jeśli ktoś widzi błędy u kogoś, to chyba nie może sobie
        poradzić sobie ze swoimi problemami. Ja zadałem Panu bardzo konkretne pytanie.
        Trzeba powiedzieć w kilku zdaniach, są zadania ustawy o pomocy społecznej,
        zadania wymienione...

Pan Tomasz Miszczuk – Proszę Pana...

Radny Wiesław Brodowski - Panie Przewodniczący, proszę o uspokojenie.

Przewodniczący Sejmiku Ryszard Bender - Proszę poczekać na skończenie
        wypowiedzi.

Radny Wiesław Brodowski - Są konkretne zadania, które ma realizować samorząd
        województwa. Skoro Pan powiedział, że Pan chce się zajmować tymi zadaniami, to
        proszę o krótką odpowiedź, ale dotyczącą merytorycznych spraw.

Pan Tomasz Miszczuk - Jeśli chodzi o konkrety, oczywiście konkrety będą, tylko
        proszę Pana przede wszystkim ja muszę się zapoznać, jeśli zostanie mi
        powierzona ta dziedzina oczywiście, jeśli ta dziedzina zostanie mi powierzona,
        pracujemy zadaniowo, prosto i krótko mówię, pójdziemy, zobaczymy. Wtedy, jestem
        przekonany, że Panu odpowiem konkretnie co do istoty problemu. Natomiast,
        trudno od mnie oczekiwać w momencie, kiedy ja ani nie jestem Członkiem Zarządu
        Województwa, ani moja kompetencja nie obejmuje tego trudno tutaj, żebym Panu
        szczegółowo rozwijać problem. Ja uważam, że te dwie sprawy są kluczowym
        problemem dla Lubelszczyzny i każdy szczebel powinien walczyć w sposób
        przewidziany przepisami prawa. Ja jako prawnik, proszę rrti wierzyć, nie
        przekroczę przepisów prawa. Dziękuję.

Przewodniczący Sejmiku Ryszard Bender - Pani chciała, proszę bardzo.

Radna Agnieszka Kowal - Szanowni Państwo, wszyscy myśleliśmy, ja nadal myślę,
        że odwołując poprzedni Zarząd nowym zarządem wprowadzimy nową jakość. Nową
        jakość rządzenia, że będziemy starali się unikać błędów jakie popełnialiśmy w
        poprzedniej kadencji, ja nie przyjmuję argumentu jaki tutaj jest prezentowany
        przez część Państwa, że osoby, które nie mają doświadczenia w samorządzie nie
        powinny brać udziału w podejmowaniu kluczowych decyzji. Dla mnie najważniejszą
        przesłanką, żeby takie decyzje podejmować jest to, czy ten ktoś, czy ta dana
        osoba ma wizję. Ma wizję tego jak ma to funkcjonować, ma pomysły i dzisiaj
        staram się przysłuchiwać temu wszystkiemu i wnioskować czy ta osoba naprawdę ma
        pewną dość ogólną wizję. Ja nie mówię, że ktoś ma mi powiedzieć, że będzie
        znajdował pracę, bo Panie kandydacie na członka zarządu, Samorząd Województwa
        Lubelskiego nie ma takich kompetencji w sensie bezpośrednim, chyba, że Pan chce
        znajdować pracę w Urzędzie Marszałkowskim dla biednych ludzi. Natomiast ja
        pytam o pewną wizję jaką Pan chciałby, swoją wizję, o którą będzie Pan walczył,
        o której przeforsowanie będzie Pan walczył w Zarządzie. Zarząd jest ciałem
        kolegialnym, są pewne podstawowe sprawy, które powinny zostać omówione, pewne
        wytyczne kierunki jakie trzeba realizować w tym województwie i ja pytam Pana,
        jeżeli będzie Pan nadzorował działkę kultury, edukacji i sportu, to jakie
        kierunki na posiedzeniach zarządu, swoje kierunki, swoją wizję Pan będzie
        forsował. Co Pan chce zrobić? [...]

Pan Tomasz Miszczuk - Ja chciałem tutaj pewną rzecz sprostować. Nie wiem, być
        może nie wyraziłem się dosyć jasno. Ja, Pani Radna mnie nie słucha, odpowiadam
        na jej pytanie, nie wiem. Chciałem tutaj Pani, bo Pani tutaj pytała i dlatego
        chciałbym pewną rzecz sprostować. Mówiąc o szukaniu pracy, to ja miałem na
        myśli, może nie zostałem dosyć jasno zrozumiany, natomiast miałem na myśli to
        czym zajmowałem się do tej pory. Mianowicie szukałem młodym ludziom pracy poza
        granicami naszego regionu, a często poza granicami naszego kraju. Tym
        zajmowałem się to tej pory. W tej chwili...

Radna Agnieszka Kowal - Ale to było charytatywnie?

Pan Tomasz Miszczuk - Nie, zawodowo.

Radna Agnieszka Kowal - Właśnie o to chodzi.

Pan Tomasz Miszczuk - Jestem menedżerem sportowym i znajdowałem pracę młodym
        ludziom, którzy tutaj nie mogli znaleźć zatrudnienia, ponieważ tutaj nie ma
        klubów sportowych. Moją wizją, którą chciałbym tutaj realizować, to jest przed
        wszystkim praca w Zarządzie nad sportem młodzieży. Ja myślę, że to jest ogromny
        środek wychowawczy przed wszystkim i te problemy, które mamy na co dzień są do
        rozwiązania właśnie przez sport. Sport kształci charakter i to jest chyba moje
        główne założenie, jeśli mógłbym to tak skwitować, w tej dziedzinie oczywiście.
        Co do konkretów, proszę mi wybaczyć, ale ja jeśli zostanę wybrany, zasiądę,
        zapoznam się z problemami konkretnymi i chętnie udzielę Pani konsultacji i Pani
        wtedy odpowiem dokładnie.

Radna Anna Czechowska - Ja jeszcze mam do Pana. Szanowny Panie, jeszcze Pan nie
        został wybrany na Członka Zarządu, a już Panu się wydaje, że Pan będzie rządził
        Radnymi, dlatego ośmielę się Panu przypomnieć, proszę nie przerywać, bo tak się
        składa, że po raz kolejny Pan to dzisiaj robi i to jest dowód na to, jakie Pan
        ma pojęcie o pracy akurat samorządu. Przede wszystkim ośmielę się zauważyć, że
        to Pan będzie wykonawcą naszej woli i Pan będzie nam podlegał, a nie odwrotnie.
        Pan już na nas krzyczy i już na wystąpienia polityczne Pan sobie pozwala.

Pan Tomasz Miszczuk - Nie, nie, bardzo przepraszam, może to wynika z mojego
        małego doświadczenia politycznego. Oczywiście, zdaję sobie sprawę, proszę mi
        wybaczyć, no, jestem jeszcze młodym człowiekiem mam prawo do błędów.
        • Gość: Bravo, bravissimo OK Lasky IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.05, 11:27
          Gratulacje dla tego pana, co to ctrl+c i ctrl+v zrobił z protokołami sejmiku.
          Mi się podoba. Ciekawe, co pański zwierzchnik na to :D Jeszcze, jeszcze,
          jeszcze!
          • Gość: Obserwator Re: OK Lasky IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 12.08.05, 12:17
            Nie pana, a pani; A zwierzchnik pewnie jeszcze spał :(
    • Gość: ZSL do block-buster IP: *.lublin.mm.pl 12.08.05, 07:43
      Też nie jestem fanem Rękasa,ale zastanawiam się jak to możliwe co napisałeś:
      >Rekas,absolwent zasadniczej szkoly zawodowej,specjalnosc obrobka
      > skrawaniem...
      Jakim więc sposobem znalazł się na studiach na KULu?A przed przyjęciem kiedyś
      na KUL dokładnie "prześwietlano" kandydata.Teraz to na KULu w dużej
      mierze "studiują" skompromitowani politycy (byli AWSiacy,obecna samoobrona i
      tam jeszcze inne takie ugrupowania)>Na KULu też studiował nasz lubelski
      prezydent.I on w przeciwieństwie do Rękasa kończył studia podyplomowe na UAM w
      Poznaniu.A Rękasa wywalili z KULu.Obecnie ma sprawy za podrabianie podpisów
      zarówno w indeksie jak i przy tworzeniu Legii Akademickiej.
      Stąd właśnie niejasność.Absolwent zawodówki a studiował na KULu?
      • Gość: do ZSL Re: do block-buster IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 12.08.05, 07:58
        Prezydent faktycznie ukończył podyplomówkę w Poznaniu, tylko cholerka zapomniał
        tam dostarczyć dyplomu ukończenia studiów .....?!?!
        • Gość: ZSL Re: do block-buster IP: *.lublin.mm.pl 12.08.05, 09:46
          I tu jest pies pogrzebany.Prezydenta przyjęli na podyplomowe bez ukończonych
          studiów,a czy Rękasa przyjęli na KUL po zawodówce?Tak przynajmniej wynika z
          postu block-buster'a
          • Gość: Lublinianin Re: do block-buster IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 12.08.05, 11:16
            Nie jestem, nie byłem i nie będę zwolennikiem Rękasa i jemu podobnych, ale ...
            Rękas jako laureat centralnej olimpiady historycznej z 1994 r. (rok wcześniej
            też był laureatem) został zwolniony z egzaminów wstępnych i przyjęty w roku
            akademickim 1994/95 na I rok prawa, taka jest prawda, a cały informacja o
            zawodówce to jedna totalna głupota;
            Ciekawe kto i dlaczego wypisuje bzdury o zawodówce.
            • Gość: pipi Re: do block-buster IP: *.it-net.pl 12.08.05, 11:42
              Jeśli Rękas faktycznie był laureatem centralnej olimpiady historycznej, to jest
              to jeszcze jeden dowód na to, że historia NIE jest nauczycielką życia.
    • Gość: obserwator2 miarą kompetencji przyznanie się do niewiedzy IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 12.08.05, 10:06
      istnieją cztery stadia nabywania doświadczeń i wiedzy -
      nie wnikając w szczególy: pierwszym jest brak uświadomienia niewiedzy
      ostatnim uświadomiona niewiedza = wiem, czego nie wiem
      czytając Wasze komentarze mam wrazenie, że Miszczuk, mimo swojego braku
      doświadczenia jest już jednak na 4: wie, czego nie wie i po prosto o tym mówi,
      wie przy tym, że będzie właśnie ta wiedze i doswiadczenie uzupełniał. Jak dotad
      moim zdaniem potwierdza powyzsza hipoteze, przy cyzm zdaje sie ze jest bystry
      facet i szybko sie uczy
      watpliwosci budzi cala reszta... czyzby stadium pierwsze? malo tego, zdaje sie,
      ze towarzyszy temu brak "dwagi cywilnej"i zwyczajne lenistwo by to stadium
      przekroczyc. konczy sie wiec na zwyczajnym ujadaniu. a fe.
      • joannabarska Och Ty, Rękas! 12.08.05, 11:52
        Cokolwiek mowic, to Rękas jest niezłym dziennikarzem, aczkolwiek jego
        polityczne poglądy zmieniają się zaleznie od koniunktury.(Dostał jakąś tam
        nagrodę -bodaj młodych - w lubelskim SDP RP) Naczelna "Tyg.Chełmskiego", ktora
        dluzszy czas patrzyła na niego jak w obraz, wylansowała go, dzięki temu wygrał
        wybory i tu juz pokazał "klasę". Typ wyjątkowo bezczelny ("wiec" w Lublinie
        poswięcony mordercy prezydenta Narutowicza!) od kilku juz lat absorbuje opinię
        publiczną Lublina. I co? Napisałabym po polsku ,"co",ale nie chcę zatrudniac
        moderatorow.
        • Gość: polo Brawo JaonnaBarska IP: *.it-net.pl 12.08.05, 12:22
          Brawo Pani Joasiu! Bardzo trafna charakterystyka. Brawo!
        • empi Re: Och Ty, Rękas! 12.08.05, 12:28
          dadać należy, że tupeciarz, uparty, ma to od małego, niestety zdolny.
          pzdr
    • sirandreas [...] 12.08.05, 11:45
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: lubliniak Re: LPR chce rozwiązania sejmiku województwa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.05, 10:57
      Tak, jestem za rozwiązaniem ale pod warunkiem: wara stawania do wyborów
      wszystkim dotychczasowym członkom sejmiku, posłom, osłom i innym skażonym
    • filipde Konrad Rekas - starszy karuzelowy 13.08.05, 11:29
      tym razem ten inteligentny inaczej radek-bezradek kandyduje do sejmu z listy
      maciarewicza na pierwszym miejscu w chelmie... oj, bedzie sie dzialo...!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka