Dodaj do ulubionych

Odwiedziłam Wasze piękne miasto.

30.08.05, 22:23
Mój urlop w tym roku spędziłam zwiedzając Region Podkarpacki i okolice
Lublina. Byłam w Waszym pieknym mieście pierwszy raz i bardzo mi się
podobało. Jest zadbane i o wiele większe niż się spodziewałam. Macie piękne
nowe drogi. Jedynie czego brakuje, to dobrego oznakowania, które
wskazywałoby przyjezdnym kierunki, szczególnie "Centrum", bo trudno się
odnaleźć bez uprzejmości innych kierowców. Pozdrawiam z Zielonej Góry.
Obserwuj wątek
    • Gość: VS Re: Odwiedziłam Wasze piękne miasto. IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 31.08.05, 15:41
      Cieszymy się,że w przeciwieństwie do niektórych tubylców,przyjezdnym się tu
      podoba!Zapraszamy ponownie!

Ps1:Przekaż proszę znajomym swoje przeżycia związane z pobytem w Lublinie i
      namów ich żeby też nas odwiedzili!Pozdrawiam pa!

Ps2:Zielona Góra też niczego sobie:
      skyscrapercity.com/showthread.php?t=248139
    • Gość: wrocławianka Re: Odwiedziłam Wasze piękne miasto. IP: *.magma-net.pl 31.08.05, 16:10
      w zupełnosci sie zgadzam!Piekne miasto:)!
      Tylko, tak jak mowisz ludzie z Lublina(nie wszyscy oczywiscie) tego nie
      doceniaja;)Pozdrawiam
      • Gość: lublinianin Re: Odwiedziłam Wasze piękne miasto. IP: *.it-net.pl 31.08.05, 19:51
        To prawda!Wielu mieszkańców Lublina nie docenia jego charaketru,wielkości,klimatu,historii i piękna!Od urodzenia tu mieszkałem,kochałem to miasto i zawsze byłem wielkim patriotą lokalnym.Ale zdarzało sie coraz częściej ze narzekalem,na to,na tamto.Dopiero jak rok temu wyjehałem z Lublina na studia,to doceniłem nasz Lublin.Kocham Go!!!Jest na prawdę ekstra!!!
        Mówcie w Polsce proszę wszytkim jaka to jest piękna stolica województwa lubelskiego!!Miasto nasz liczy się jeszcze na mapie kraju,mam nadziej ze bedzie sie tylko umacniac,wszak była to nawet kiedyś stolica Polski po pierawszej i po drugiej Wojnie Światowej:) prez 164 dni:)Szkoda,że ją przeniesiono znowu do Warszawy:(( ale i tak LUBLIN jest rewelacyjnym,pięknym miastem!!!!
        • svefn.g.englum Re: Odwiedziłam Wasze piękne miasto. 31.08.05, 21:20
          A podobno urodził się w Warszawie. Czy przybieranie kilku postaci z coraz to
          nowych miejsc i podlizywanie się lublinowi to nowa forma leczenia kompleksów?
          Na to wygląda.
          • Gość: Anna Re: Odwiedziłam Wasze piękne miasto. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 21:50
            Nie , to nie komleksy.
            Po 30 latach wrocilam do Polski. Pomoieszkalam troche w W-wie , teraz w
            Krakowie.
            Jutro wybieram sie do Lublina, rozejrzec sie za jakism domkiem.
            Lublin jest bardzo ladny i o wiele czysciejszy od Krakowa.
            Do zobaczenia jutro, Lubliniacy!
    • ab.user Re: Odwiedziłam Wasze piękne miasto. 31.08.05, 22:03
      to czy jest piękne to kwestia gustu. mi np przeszkadza brud, zły układ
      komunikacyjny, wszechobecna bieda, brak dobrych dróg czy lotniska...
      zdewastowana starówka. zdecydowanie są ładniejsze miasta w kraju, a nawet w
      regionie.
      • Gość: jaaaa [...] IP: *.it-net.pl 31.08.05, 22:09
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • Gość: Creature Re: Odwiedziłam Wasze piękne miasto. IP: *.resetnet.pl 31.08.05, 23:18
          ab.user to ma zdewastowany móżdżek:)
          • janbezziemi Był Józef Czechowicz... 31.08.05, 23:29
            Zyję w Lublinie, ale bez wielkiej milosci do tego miasta...Choc Czechowicz
            doceniał jego urok...Dobrze,została chociaz poezja...
            • janbezziemi Re: Był Józef Czechowicz... 31.08.05, 23:33
              janbezziemi napisał:

> Zyję w Lublinie, ale bez wielkiej milosci do tego miasta...Choc Czechowicz
              > doceniał jego urok...Dobrze,została chociaz poezja...
              Dodaję:
              www.culture.pl/pl/culture/artykuly/os_czechowicz_jozef
      • Gość: mona Re: Odwiedziłam Wasze piękne miasto. IP: 212.106.16.* 01.09.05, 14:27
        ab.user ma rację, ja też mam wrażenie że Lublin zupełnie nie wykorzystuje swoich
        atutów, urokliwa Starówka, ładny LSM i Miasteczko Studenckie a resz to
        syffff.... takie dziedzictwo zacofanej prowincji "Priwislanskiego kraju"
        • Gość: H Re: Odwiedziłam Wasze piękne miasto. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.05, 21:18
          Gość portalu: mona napisał(a):

> syffff.... takie dziedzictwo zacofanej prowincji "Priwislanskiego kraju"
          Radzę najpierw poczytać trochę o historii , zanim się będzie pisać coś takiego -
          "Priwislanski kraj" był najlepiej rozwiniętym regionem cesarstwa rosyjskiego,
          a gubernia lubelska wcale była jedną ze średnich. Można też przejechać sie po
          tych "mniej reprezentacyjnych" dzielnicach Lublina i zobaczyc ile budynków
          przemysłowych pamiętających czasy sprzed 1914 roku stoi do dzis - i pomyśleć
          ile musiało się w tym czasie w Lublinie produkować.
    • Gość: wysoki Re: Odwiedziłam Wasze piękne miasto. IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 03.09.05, 01:05
      wiwa1 super że odwiedziłas Lublin-ciekawe z kąd pomysł taki?? AAA i nie słuchaj
      tych maruderów co narzekają-zawsze tak robią.Jak będziesz kiedys urlop planować
      to dalej na wschód-Zamość-Tomaszów-Bełżec-Hrebenne z granicą-którą moi znajomi
      Anglicy 13 lat temu koniecznie chcieli zobaczyć-bo dla tych z zachodu dalej to
      gułag i dzicz.Trochę się pozmieniało, na pewno na lepsze.Polecam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka