Dodaj do ulubionych

Dramat zgwałconej dziewczyny

02.09.05, 04:12
Za komuny by tak nie bylo. Ale jezeli uwazaliscie, ze milicja dzialala
brutalnie i do chwili obecnej ciagacie milicjantow po sadach to obecna policja
dziala tak jak chcieliscie aby prawa czlowieka nie naruszyc i nie miec
klopotow.
Obserwuj wątek
    • Gość: Związkowiec Re: Dramat zgwałconej dziewczyny IP: *.chello.pl 02.09.05, 06:18
      Tylko współczuć dziewczynie... Nie dość, że walczy z własną psychiką to jeszcze
      z aparatem urzędniczym KMP. Kto wreszcie zmieni mentalność policjantów KMP, kto
      wpoi im, że Policja jest dla ludzi, a nie odwrotnie? Panu Pietroniowi się to
      nie udało - wprowadził jedynie terror koszulowo-trepowski, w którym nie
      istnieje odowiedź "nie, to jest niezgodne z prawem". Aż przykro patrzeć jak w
      dalszym ciągu policjanci naszego województwa boją się jednego dziennikarza -
      może czas przestać się bać i zacząć mówić prawdę (jaka by ona nie była) i robić
      jak należy, a nie mataczyć i kombinować, kryjąc miernotę za słowami butnej (już
      od czasów studiów) Pani Rzecznik? Kolejny raz jest pole do popisu chłopców z
      inspektoratu KWP. Czy kolejny raz spartaczą? stawiam 3 do 1 że tak!
      • Gość: closs Re: Dramat zgwałconej dziewczyny IP: *.athome235.wau.nl 02.09.05, 09:28
        ale taka jest nasza policja właśnie
        • Gość: dP Tylko dzieciom potrafią wlać pałą... IP: 195.85.249.* 02.09.05, 09:47
          Cała zasrana lubelska policja powinna zostac rozwiązana.
          W zeszłym roku ponad 18 policjantów złapano (a ilu nie złapano ?) na jeździe po
          pijaku.
          Ostatnio policja pobiła spokojnych kibiców - jeden z nich walczy o życie...
          Teraz kolejny kamyk do ogródka.
          A poprzedni komendant miejski awansował do KG - za zasługi ???

No ale może to nic dziwnego że chłopcy z kryminalnej nie mieli czasu złapać
          gwałciciela - może wzorem kolegów z Łodzi otworzyli mały interes i handlują
          proszkami ?
          • Gość: jar Re: Tylko dzieciom potrafią wlać pałą... IP: 172.28.252.* 03.09.05, 00:43
            skandal
            • Gość: Uma Thurman Pay The Bill IP: *.chello.pl 03.09.05, 01:24
              In case like this I ask myself: why did I take up this play in Kill Bill, did't
              they learn anything? The next blondie girl? Why I could do it all by myself,
              and she is looking for a help of Police guys? Where is Five Palm Technique? For
              God sake it was two years the film has been released! Time to learn something!
              • warturek Działania na szkodę policji 03.09.05, 07:50
                Pisz po chińsku, będziesz miał pewność że nikt cię nie zrozumie lub po polsku
                jeżeli masz odwrotny zamysł.
                Pani rzecznik twierdzi że wskazanie pobytu bandyty utrudni jego zatrzymanie i
                to jest przez całą policję zrozumiałe. Czyżby ta procedura zakładała z góry złą
                wolę zgwałconej i jej destrukcyjne działanie w obronie bandyty?
                A może ci milicjanci to lenie liczące na umożenie śledztwa, a tak przez
                nadgorliwą osobę trzeba ruszyć dupsko. Najgorsze dla nich jest to, że ktoś
                ośmiela się wchodzić w strefę działań policji, co pewno budzi rozdrażnienie
                oraz podważa autorytet prowadzących śledztwo i jak i całej firmy.
                Na pewno nie popisał się dziennikarz nie żądając rozwinięcia tezy przez
                rzeczniczkę.
                • mlasskacz A co innego może wydukać rzeczniczka w obronie 03.09.05, 08:29
                  skorumpowanych kolegów? Może Kalisz albo Szreder przyjrzeliby sie sprawie?
                  • Gość: gość może jesteście zbyt surowi. oni tylko robią swoje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 11:41
                    Od oceniania pracy sędziów są.. sędziowie koledzy. Działają w grupie i na
                    wzajem się kryją. Przysługa za przysługę. Do tego "zrzeszają się" w Zrzeszeniu
                    Prawników Polskich - tam spotykają się razem sędziowie Sądu Najwyższego, sądów
                    rejonowych, prokuratorzy, i cała reszta watachy. Prezesem Zrzeszenia Prawników
                    Polskich został w 2003 roku sędzia Dariusz C. , który czerpie korzyści
                    materialne z prowadzonych przez siebie spraw (zarzut kryminalny - na zachodzie
                    dawno by siedział). Tymczasem sędzia Czajka nawet nie został wykluczony z
                    zawodu. Więcej przeczytaj na stronie
                    www.czarnalista.com/1dariuszczajka.html
                    Tak długo jak długo trupy chowane są po szafach, a ludzie siedzą cicho,
                    wszystko będzie bez zmian - czyli już obecnie wg najnowszych raportów
                    światowych Polska to najbardziej skorumpowany kraj w UE, z korupcją szalejącą
                    nawet w urzędach, które miały jej przeciwdziałać. To również z Polski trafia
                    najwięcej skarg do Strasburga - kryzys zaufania?
                    • elefantino1 nie dała policjantom to im się robić nie chce 03.09.05, 12:18
                      a oprócz tego to ten Kaczmarek jest wpływowy, bo handluje amfetaminą, a
                      Komendant i Prokurator mają z tego działkę.
                      • Gość: gość widzisz, a jednak można mowić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 13:14

nie bolało, prawda?

nic się nie zmieni jeśli ludzie będą siedzieć cicho, a trupy chowane są po
                        szafach.
                        -
                        www.czarnalista.com - czarna lista symboli polskiego sądownictwa
                        • lisle [...] 03.09.05, 19:47
                          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                  • Gość: ebieski Re: A co innego może wydukać rzeczniczka w obroni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 14:45
                    Kalisz,Szreder i cały aparat bezpieczeństwa w tej chwili zajęty jest pracą nad
                    rozpracowywaniem przeciwników doktora Cimoszenki.To sprawa wagi państwowej!!!
                • patman Popisanie się na piśmie 03.09.05, 09:11
                  > Na pewno nie popisał się dziennikarz nie żądając rozwinięcia tezy przez
                  > rzeczniczkę.
                  Co dziennikarz mógł zrobić za pomocą pytań na piśmie? Prowadzić kilkutygodniową korespondencję z tą panią albo może zadać pytania w konwencji: jeśli pani odpowie tak i tak, to następne pytanie brzmi. Dla krętaczy odpowiadanie na piśmie jest dużo łatwiejsze, bo nie da się skontrować ich odpowiedzi.
                  • Gość: Japas Re: Popisanie się na piśmie IP: 194.203.128.* 03.09.05, 09:28
                    To nie jest wina policji, tylko wina chorego panstwa. Policjanci sa do
                    wykonywania rozkazow. Gdyby odpowiedni rozkaz otrzymali, to by go wykonali.
                    Panstwo jest totalnie zepsute na samym czubku i ta zgnilizna splywa w dol. Fakt
                    jest faktem, ze gdyby ta dziewczyna odstrzeli sk-lom to co trzeba, to
                    wsadziliby ja od razu, bo to bylby "ewidentny przypadek dzialania z
                    premedytacja". Chore panstwo, to jest cena za okragly stol i nasz kretynizm.
                    Mam nadzieje, ze ida zmianny na lepsze.
                    • Gość: autochton Zycze pani rzecznik by ja zgwalcono IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 10:10
                      - moze wtedy zrozumie w jaki skandaliczny sposob pracuje jej instytucja.
                      Rozwiazac w trybie natychmiastowym cala KMP w tym miescie, pracownikow przeniesc
                      w pojedynke do innych komend a tam uformowac nowa policje zlozona z mlodych,
                      zdolnych policjantow (a takich nie brakuje z moich obserwacji).
                      Przypuszczam, ze prawdziwym problemem jest ochrona miejscowego estabilishmentu
                      przez "usluznych" policjantow.
                      • Gość: fpv Re: Zycze pani rzecznik by ja zgwalcono IP: *.milc.com.pl / 213.17.131.* 03.09.05, 10:50
                        Półtora roku temu napadnięto na mnie na jednym z osiedli. Zabrano mi portfel i komórkę. Szczęśliwie kilka minut po zdarzeniu spotkałem znajomą i z jej telefonu zadzwoniłem na 997. Po 45 minutach oczekiwania na radiowóz zrezygnowałem z dalszego czekania i poszedłem do domu. Dyżurny zadzwonił po godzinie od zdarzenia na numer owej koleżanki i wściekał się, że "patrol przyjechał na INTERWENCJĘ a we wskazanym miejscu nikogo nie ma". NIECH ŻYJE POLSKA POLICJA!!
                        • Gość: 9mm Policja kieruja skorumpowani cwiercinteligenci IP: *.dialup.sprint-canada.net 03.09.05, 11:12
                          Ta banda o IQ zblizonym do malpy, ktora opanowala policje musi byc przepedzona
                          jak najszybciej ale kto to zrobi? Potrzebna do tego rewolucja! Skad wziac kadry
                          doswiadczonych policjantow? Zrehabilitowac trzeba bylych SB-ekow to szybko
                          oczyszcza to polskie policyjne szambo!
                        • Gość: .22 Interwencje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 11:24
                          Kilka miesięcy temu zadzwoniłem na 997, żeby uspokoili pijanych chuliganów,
                          zaczepiajacych mnie i kilku znajomych. Reakcja nie była spóźniona. Przyjechali
                          po 10 min suką. Strzelili pijanym baranem o drzwi od suki (i to akurat
                          słusznie, bo się stawiał i wyrywał), ale zaraz potem na cały głos zaczęli
                          wypytywać mnie o imię, nazwisko i adres, tak, by zatrzymani dobrze to słyszeli.
                          Naiwny - podałem zamiast tego debila w mundurze wysłać w cholerę. Zadzwoniłem
                          do KMP i dowiedziałem się, że są zmartwieni, ale trudno - stało się. PORADA DLA
                          INNYCH - nie rezygnujcie z wzywania 997 nawet z komorki. Ale po przyjezdzie
                          policji po prostu udawajcie, że to nie wy (chyba, ze chcecie zlozyc skarge na
                          zatrzymanego). W każdym razie do czasu, az te głąby zrozumieją, że bandyta nie
                          może mieć wiekszych praw niż poszkodowany (oczywiscie dane zatrzymanego wtedy
                          chuligana mi nie są znane...)
                      • Gość: da29 Re: Zycze pani rzecznik by ja zgwalcono IP: *.chello.pl 03.09.05, 13:34
                        nie mozna takich zyczen miec!!!kim jestes?taki sam jak CI gawlciciele!
                    • Gość: police officer Re: Popisanie się na piśmie IP: 82.139.8.* 03.09.05, 15:56
                      racja japas
              • Gość: Michal Re: Pay The Bill IP: *.server.ntli.net 03.09.05, 11:54
                Five Palm Exploding Heart Technique :-)
        • Gość: ww Re: Podoba mi się Pani rzecznik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.05, 17:10
          Bardzo mi się podobają odpowiedzi Pani rzecznik. To skandal, że za NASZE
          PIENIĄDZE (podatki) policja w tej sprawie pracuje w ten sposób. "Prowadzone są
          także czynności poszukiwawcze" a może Pani rzecznik nam powie ile jeszcze te
          "czynności" potrwają: 5, 10 czy może 20 lat????!!!!

Dziewczyno "Marzeno", trzymaj się!
          • Gość: fisa Re: Podoba mi się Pani rzecznik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.05, 01:03
            Mnie tez sie bardzo podoba wypowiedz pani rzecznik, zwłaszcza jak mówi o nie
            wskazywaniu miejsca adresu, cyt.: "Jednocześnie proszę o niewskazywanie adresu,
            pod którym może ukrywać się sprawca, gdyż może to utrudnić jego zatrzymanie.
            Policjanci sprawdzają każde miejsce, o jakim są informowani, jednak proszę o
            niewskazywanie miejsca, konkretnej ulicy, bowiem ta informacja utrudni
            prowadzone czynności i będzie wskazówką dla poszukiwanych przez nas sprawców".
            W momencie kiedy pójdziemy z czymś na policje to jedno z pytań pada czy zna
            Pani/Pan sprawce, czy wie Pani/Pan gdzie on mieszka itp.itd.
            Jak widać, co z tego że damy wszystkie dane na temat delikwenta jak policja
            nawet nie raczy sie tym zainteresować, jeszcze pewnie stwierdzi na twoja
            niekorzyść ze płoszysz im gwałciciela, zresztą jak nie powiesz gdzie to oni
            sami nie znajdą, BARANY. A może trzeba im przyprowadzić za rączkę i pokazać
            paluszkiem że oto ten "miły i uroczy" pan mnie zgwałcił. No przecież to jest
            paranoja co sie dzieje w tym naszym kraju. Może powinniśmy sie zastanowić czy
            policja działa dla nas czy dla przestępców.
            P.S. nie wiem czy to dobrze wyjaśniłem ale krew cżłowieka zalewa jak sie o tym
            czyta.
            • Gość: posterunkowy Re: Podoba mi się Pani rzecznik IP: 195.205.152.* 03.09.05, 08:49
              Niech się tym zainteresuje jakiś dziennikarz śledczy, stworzy się fundację i
              sami wyłapiemy takich dupków - skoro inne dupki nie potrafią tego zrobić
            • Gość: Lehoo Re: Podoba mi się Pani rzecznik IP: 62.69.198.* 03.09.05, 12:08
              Za wszelką cenę unikam kontaktu z policją. W najlepszym razie zmarnuję kupę
              czasu w towarzystwie aroganckich i tępych leni.
            • Gość: Jaho Re: Podoba mi się Pani rzecznik IP: *.szczecin.mm.pl 03.09.05, 12:55
              Dobrze to wytłumaczyłaś bo mam podobne odczucia! To są po prostu JAJA - ciekawe
              w jaki sposób podanie adresu pobytu przestępcy utrudni pracę po(mi)licji?
              • nurek69 Bystrzachy z was :-) 04.09.05, 12:08
                Gość portalu: Jaho napisał(a):
                > Dobrze to wytłumaczyłaś bo mam podobne odczucia! To są po prostu JAJA -
                ciekawe
                > w jaki sposób podanie adresu pobytu przestępcy utrudni pracę po(mi)licji?

To była prośba do dziennikarzy, żeby nie podawali w tym artykule adresu.
                To chyba oczywiste, że gość by się tam więcej nie pojawił.
            • dorotawl 13 posterunek 03.09.05, 15:35
              To jest tak w naszej "policji" jak w 13 posterunku hihihi :-)) same głąby!!!
          • Gość: Zdziwiony Re: Podoba mi się Pani rzecznik IP: 81.219.149.* 03.09.05, 09:53
            Przecież te czynności poszukiwawcze zostały za policje wykonane przez
            poszkodowaną dziewczyne. Co ta rzecznik bredzi o jakichś czynnościach?. Policja
            powinna ruszyć dupę i zatrzymać poszukiwanego (odnalezionego) natychmiast po
            otrzymanej informacji. Należy się również pani rzecznik przyjrzeć uważniej, czy
            dając odpowiedż w tej sprawie wogóle wiedziała cokolwiek o tej sprawie, bo ze
            sposobu wypowiedzi świadczy, że słyszała, że gdzieś dzwonią. Może iformacja do
            Komendy Głównej Policji spowoduje przegląd zarówno chęci do pracy jak i
            kwalifikacji tych operatywnych funkcjonariuszy?. Co z wami ludzie?, nie znacie
            adresu MSW?. Po tym co piszecie należy wyciągnąć wnioski, że takie
            przetrzepanie i odkużenie lubelskiej policji powinno już dawno nastąpić.
        • Gość: julko Re: Dramat zgwałconej dziewczyny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 06:59
          korupcja,korupcja i korupcja wszędzie.Chyba w "MO" też.
        • Gość: gość Re: Dramat zgwałconej dziewczyny IP: 81.246.17.* 03.09.05, 10:54
          To następna wpadka policji w ciągu b.krótkiego czasu. Przypomnę: samosąd we
          Włodowie, zastrzelenie niewinnych chłopców w Poznaniu, strzały do studentów w
          łodzi itd...wszystko z winy policji. Co na to szefowie resortu i ich
          przełożeni. Czy wszystko można zwalić na niedouczonego i leniwego szeregowego
          niebieskiego.
        • Gość: atta Re: Dramat zgwałconej dziewczyny IP: 81.246.17.* 03.09.05, 10:56
          Uważam, że największym zagrożeniem dla spokojnego obywatela może być właśnie
          policja. Nie pomoże, a może zaszkodzić. Zatem uważajcie.
          • krzys23-1986 Re: Dramat zgwałconej dziewczyny 03.09.05, 11:07
            Gdyby którąś z moich znajomych spotkała taka tragedia już dawno ,gdybyśmy mieli
            tyle danych co psy takie sukinsyny byliby z połamanymi kończynami w środku
            lasu!!!!
            Zero litiści dla bydlaków a policja tylko potwierdza swoje "wysokie"
            kwalifikacje!!!
            • gd-007 Re: Dramat zgwałconej dziewczyny 03.09.05, 12:56
              Masz racje zabic to zamalo najlepiej zywcem zakopac
              • Gość: bebok Re: Dramat zgwałconej dziewczyny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 14:57
                K.. wstyd obciach dlatepej policji!!!!!!!
      • Gość: zemok Re: Dramat zgwałconej dziewczyny IP: *.karnet.lublin.pl / 213.25.136.* 02.09.05, 09:43
        to hańba i obraza wszystkich organów państwa. Władzo gdzie jesteś - wojewodo
        komendancie nie ośmieszajcie naszego pięknego Państwa. Czas przestać gadać
        głupoty przez nieudanych rzeczników tu trzeba pracowć !!!!!!!!!!!!
      • Gość: Guest Re: Dramat zgwałconej dziewczyny IP: *.wiknet.pl / 195.117.237.* 03.09.05, 08:41
        Z bólem serca podzielam tą opinię, a winy nie należy się doszukiwać po stronie
        policajntów (tych "szeregowych"), al po stronie ich dowódców i przełożonych -
        którzy nie sparują nd nimi właściwego nadzoru!
      • elfhelm z Policją nie powinna sie cackać 03.09.05, 10:39
        po pierwszym olaniu - do prokuratury lub do komendanta. Do prok. lepiej, bo
        wtedy na głupich funkcjonariuszy poszedłby wytyk i dyscyplinarka otwarta.
      • Gość: stb@gazeta.pl Re: Dramat zgwałconej dziewczyny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.05, 12:02
        POLICJA STOSUJE <STRAJK WŁOSKI>, znam to z własnego doświadczenia w Krakowie.
        To bardzo typowa sytuacja. Prokuratorzy i sędziowie bardziej się boją
        przestępców niż ofiar /kalek, nieboszczyków/. Logika działania jest brutalnie
        prosta co mi zrobi nieboszczyk, zgwałcona dziewczyna, czy kaleka; natomiast
        gangster owszem, nawet jak go przymkniemy to za jakiś czas moga mnie dopaść jego
        <wysłannicy>.
      • Gość: R Zachciało się dziewce rozrywek, to dostała. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 12:20
        Zachciało się dziewce rozrywek, to dostała.
        • gd-007 Re: Zachciało się dziewce rozrywek, to dostała. 03.09.05, 13:04
          Posluchaj no pedale zebys ty kiedys niedostal zebys niemial kolka w D..ie
          pozdawim ty zboczency
        • Gość: tomek [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 19:29
        • Gość: M Re: Zachciało się dziewce rozrywek, to dostała. IP: *.ust.tke.pl 05.09.05, 18:04
          jakby w młodosci twojej matce to sie stało to tex bys tak dzisiaj pisał.Jestes
          bydlakiem
      • Gość: police officer Re: Dramat zgwałconej dziewczyny IP: 82.139.8.* 03.09.05, 15:53
        wlasnie o to chodzi, w tym jest problem ze teraz przy wszystkich tzw. szumnych
        prawach czlowieka, ochronie danych osobowych itp. policja musi na kazdym kroku
        uwazac zeby sie nie narazic albo jakiemus bandycie albo tzw. opinii publicznej.
        policja robi za chlopca do bicia. a to wszystko kosztem pokrzywdoznych
        niestety. wspolczuje policjnatom ,bo wiem ze nawet jak chca dzialac czesto maja
        rece zwiazane prawem ktore w naszym kraju jest probandyckie
    • Gość: Czytelnik Re: Dramat zgwałconej dziewczyny IP: *.krasnik.bsd.org.pl 02.09.05, 06:38
      Agnieszka, mętne to tłumaczenie.
    • Gość: GREG Re: Dramat zgwałconej dziewczyny IP: *.com 02.09.05, 07:33
      Bo policja to jest tylko z nazwy. Im jak by się podstawiło pod nos przestępce to
      by sie zastanawiali czy go aresztować. Raz zgłosiłem na policje to że jeden z
      klientów w sklepie zapłacił lewą stówka. Pojechałem na III komisariat a oni
      odesłali mnie na Północną. Pojechałem na Północną a oni pijąc kawe zastanawiali
      się czy wogóle zaczynać sprawę. A koleś który płacił lewą stówką przychodził
      codziennie do tego sklepu i znany był mi z nazwiska. Zapomnijcie o policji, oni
      się tylko podniecają jak im coś wyjdzie przez przypadek. Jeszcze nam daleko do
      normalnosci.
      • Gość: Jach Re: Dramat zgwałconej dziewczyny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 09:39
        Zacztowac na rzeczniczke i moze zgwalcic .....wtedy zrozumie ci
        gledzi!
        • Gość: Tomeks Re: Dramat zgwałconej dziewczyny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 09:23

> Zacztowac na rzeczniczke i moze zgwalcic .....wtedy zrozumie ci
          > gledzi!

Tylko gdzie znajdziesz zwyrodnialca który coś takiego zrobi, ona o tym pewnie
          marzy.
    • Gość: W. Naja Re: Dramat zgwałconej dziewczyny IP: *.chello.pl 02.09.05, 09:12
      A potem ktos sie dziwi, że tak jak we Włodowie dokonano samosądu. Jeśli policja
      nadal będzie tak reagować na powiadomienia o przestępstwach lub przestępcach to
      nie zdziwię się, gdy lincze staną sie powszechnym sposobem "załatwiania" sprawy
      przez pokrzywdzonych. A to już jest kompletna degrengolada i upadek państwa.
      • Gość: hans klos Re: Dramat zgwałconej dziewczyny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.05, 02:42
        To faktycznie skandal.Osobiście zwolnił bym Komendanta Miejskiego niech zobaczy
        jak świat wygląda gdy nie jest się komendantem. Panią rzecznik też ciekawe czy
        gdzie indziej zrobiła by karierę.Marzena trzymaj się.
    • Gość: Qavtan :'( współczucia,,,, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 09:39
      zli ludzie są na swiecie :'(
      zło Dobrem zwyciężać!
    • Gość: pijusXII Re: Dramat zgwałconej dziewczyny IP: *.pronet.lublin.pl 02.09.05, 10:35
      mieli wszystko na tacy podane, cholerne pierdzistołki, ale w sumie ci bandyci to
      nie 13-to latek, więc trzeba być ostrożnym i na wszelki wypadek nie reagować
    • Gość: aj policja ? buhahaha ! IP: *.lublin.mm.pl 02.09.05, 10:44
      jedyne czym potrafia sie zajmowac to stac w krzakach z radarem i lapac nawet za
      przekroczenie o 5km/h lub pieszych zle przechodzacych na przejsciu lub czerwonym
      swietle i to najlepiej takich ktorzy nie beda uciekac, w calym cywilizowanym
      swiecie przechodzenie na czerownym jest czyms normalnym, lecz u nas organizuje
      sie akcje 'pieszy' chyba dla podniesienie statystyk i otrzymania premii
      ZENADA !
      wczesniej zatrzymanie 13 latka i skucie go kajdankami, nastepnie palowanie
      kiboli po glowach (co tylko rodzi nienawisc i przemoc w druga strone), wtorkowa
      reakcja na demolowanie autobusu a teraz ta sprawa gwaltu - nic tylko
      pogratulowac pseudo policji i zapytac jakie beda nagrody w tym roku za zaslugi
      na rzecz porzadku i bezpieczenstwa w lublinie
      • anduriel żenada 02.09.05, 12:17
        To co dzieje się w Lublinie, a związane jest z miejscową policją jest poprostu
        żenujące. Likwiduje się komsariat na Piłsudzkiego, policjanci jeżdżą po
        pijanemu, ustawiają się z firmami ubezpieczeniowymi na lewo. Litania mogłaby
        być większa, gdybyśmy o wszystkim wiedzieli, a rzecz jasna nie mamy takiej
        możliwości. Jak człowiek ma czuć się bezpiecznym? Może policjanci powinni zdać
        sobie sprawę z tego, że czasami trzeba nadstawić tyłek, a nie tylko pić kawę i
        jeść pączki. W tym jednak celu należałoby ich wszystkich zmienić na czele z
        komandantem KMP.
      • Gość: wsiok Re: policja ? buhahaha ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.05, 07:10
        Kiboli to trzeba tak lać ,żeby d.... taś taś wołała.
      • Gość: Elek Re: policja ? buhahaha ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.05, 11:40
        Bo Policja to banda darmozjadow. Potrafia tylko karac mandatami za pasy w
        samochodzie...
    • Gość: zły Re: Dramat zgwałconej dziewczyny IP: *.it-net.pl 02.09.05, 12:48
      Jakby tak bzykneli córerczkę komendanta albo jakiegoś innego policjanta to od
      razu znaleźliby tych g n o j ó w.
      • Gość: rzecznik Re: Dramat zgwałconej dziewczyny IP: 212.182.114.* 02.09.05, 14:15
        Z reguły nie zabieram głosu na forum. Tym razem ze względu na wiele
        rozbieżności muszę zająć stanowisko.
        Po pierwsze: w ubiegłym tygodniu akta sprawy poszukiwawczej były kontrplowane
        przez specjalny zespół zajmujacy się poszukiwaniami w Wydziale Kryminalnym KWP
        w Lublinie. Nie ma żadnych uchybień.
        Po drugie: policjanci z tego zespołu przez dwa dni prowadzili obserwację
        miejsca opisanegow artykule. Dokonali także kontroli rzekomego miejsca pobytu
        poszukiwanego.Informacje się nie potwierdziły.
        Po trzecie: z naszych ustaleń wynika, że poszukiwany przebywa poza granicami
        kraju. Wiemy, że w czasie i miejscu wskazywanym przez zgłaszającą był w
        zupełnie innym miejscu poza granicami kraju na uroczystośi rodzinnej.
        Po czwarte: odnośnie zgłoszenia dot. mercedesa na swidnikich nr rej. - było
        takie sprawdzenie - okazało się, że ów mężczyzna jest tylko podobny do
        poszukiwanego i po sprawdzeniu został zwolniony.
        Po piąte: wszystkie wskazania opisane przez zgłaszającą nie zostały
        potwierdzone przez innych świadków.

Kończą pragnę apewnić wszystkich czytelników, że żadne sygnały nie są
        ignorowane. Mało tego Policja w sprawach poszukiwawczych prowadzi szereg
        czynności operacyjnych, których charakteru nie można ujawnić. Jestem jednak
        przekonany, że przyjdzie także czas na Pana Kaczmarczyka.

Pozdrawiam internautów!

Rzecznik Komendanta Wojewódzkiego Policji w Lublinie
        podinsp. Janusz Wójtowicz
        • mike79 Re: Dramat zgwałconej dziewczyny 02.09.05, 14:31
          No prosze nawet IP sie zgadza :)
          www.whois.sc/212.182.114.197
        • Gość: Jacek Re: Dramat zgwałconej dziewczyny IP: 212.33.81.* 02.09.05, 15:24
          A ja wierzę rzecznikowi policji. Szkoda, że autor tego artykułu nie zamieścił
          tego w swoim tekstcie. Na pewno rzuciłoby to inne światło na sprawę. Przykro
          jest, że niektórzy ( na szczęście tylko niektórzy ) dziennikarze wyborczej
          przechodzą na styl tabloidów i starają się na maksa podkręcić temat mijając się
          z prawdą. Panie Brzuszkiewicz błagam - więcej rzetelności i staranności przy
          pisaniu tekstów. Pozostaje mieć nadzieję, że przynajmniej jeszcze gdzieś w
          szarym rogu sumienia zostało Panu chć troszkę uczciwości.
          • Gość: emeryt Re: Dramat zgwałconej dziewczyny IP: 80.51.249.* 02.09.05, 16:09
            Pan redaktor po raz kolejny udowodnił, że zamiast dziennikarskiej uczciwości, rzetelnego i obiektywnego spojrzenia na problem, najważniejsza jest dla niego tania sensacja podlana niesprawdzonymi faktami. Byleby było parę wierszówek, za które zapłacą mu czytelnicy. Ile to już razy serwował nam "hity", które potem okazywały się czekoladą z g...na? Widzę że przez te lata nic się nie zmieniło a koszmar biednych wycieraczek dalej rozgrzewa chorą wyobraźnię podrzędnego wierszoklety.
          • Gość: scierwo prlu [...] IP: *.hsd1.wa.comcast.net 03.09.05, 00:57
        • Gość: Związkowiec Re: Dramat zgwałconej dziewczyny IP: *.chello.pl 02.09.05, 15:27
          Szanowny Panie Rzeczniku! Jeżeli można wierzyć tej kontroli z KWP to tak samo
          pewnie można wierzyć innym kontrolom z tegoż KWP...
          Pamięta Pan sprawę Waszkiewicz-Puchacz (chodziło o nękanie przez telefon)- też
          pojechała kontrola z KWP i... oczywiście nic, chociaż użycie przez świadka
          Waszkiewicza techniki operacyjnej było nielegalne.
          A może kontrola komputerów... to, to już był zupełny absurd - ewidentnie
          nielegalne oprogramowanie znalazło finał nie w prokuraturze lecz w jednym
          postępowaniu wewnętrznym.
          No to może kontrola KMP Lublin, Zamość czy Biała Podlaska... tyle uchybień i...
          też nic!!!
          Może sprawa broni i amunicji w Laboratorium, telefonów, płacenia za dojazdy
          osobom mieszkających w Lublinie, statystyki itd., itd.....
          Proszę, niechże Pan będzie troszką poważniejszy. To, że miał Pan szczęście i
          dobre koneksje rodzinne nie upoważnia Pana do ośmieszania Policji! Na razie
          związki są sparaliżowane dobrymi posadami wodzów, ale nadejdzie jeszcze czas
          rozliczeń. Nikt nie będzie wtedy słuchał o wykonywaniu rozkazów. Pan służy RP a
          nie jednemu czy drugiemu przełożonemu.
          • Gość: rzecznik Re: Dramat zgwałconej dziewczyny IP: 212.182.114.* 02.09.05, 15:36
            chętnie odpowiem na konkretne pytania! Nie mogę zaś zająć stanowiska jeśli
            chodzi o tak ogólne insynuacje. Dlaczego takimi ogólnymi sformułowaniami chce
            Pan oczernić Policję? Ponadto trudno mi rozmawiać z kimś anonimowym.
            • jetbang Re: Dramat zgwałconej dziewczyny 02.09.05, 16:17
              Panie Rzeczniku moja propozycja jest taka żeby Pan sie zarejestrował w portalu
              gazeta.pl wtedy łatwiej bedzie Pana rozpoznać a przy okazji pewne sprawy nie są
              do pokazywania publicznego i łatwiej bedzie o kontakt z naszą policją, poprostu
              na maila i już.

Ze swojej strony moge "poszczycić" się otrzymaniem za jednym zamachem 14 punktów
              karnych za nic, przejazd na czerwonym świetle (hmmm było żółte a to nie
              zabrania) i niby nieustąpienie pierszeństwa na przejściu dla pieszych... bezsens
              totalny - dziadek wlazł na przejście gdy ja byłem na przejściu ... cóż komantarz
              zbędny była akcja a prewencja chciała sie wykazać - wielki piątek.
              a z drugiej strony ... kilka razy spotkałem swojego dzielnicowego (konstantynów)
              nad zalewem... - tez bardzo chciał sie wykazać ... ale mu nie wyszło i już...
              natomiast po kradzieży radyjka z samochodu zostałem w ciagu godzinki załatwiony
              więc plus już jest ;-)))

Ogólnie to można - poza małymi wyjątkami - pozytywnie ocenic prace policji.
              Wyjątkami ... no cóż z okna w pracy mam widok na maca na 1000 lecia ... tam by
              sie przydała kontrola wewnętrzna, i w kilku innych miejscach - bo są "silnie
              strzeżone" zazwyczaj długo i namietnie przez te same radiowozy. czyżby mac i
              głodny królik na kunickiego były obiektami strategiczymi ???? obawiam sie ze nie.
              Postępy widac ale do luksusu jeszcze daleko !!!

Pozostaje życzyć powodzenia i pomyślności na przyszłość ...
              Pozdrawiam.
            • Gość: wodnik Re: Dramat zgwałconej dziewczyny IP: 81.219.149.* 03.09.05, 10:05
              Dlaczegóż to tak trudno rozmawiać z kimś anonimowym?. To taka sama rozmowa jak
              każda inna a w dodatku na forum publicznym więc jest potrzebna, potrzebna
              właśnie dla wyjaśnienia zarzutów.
            • Gość: polonus3 Re: Dramat zgwałconej dziewczyny IP: *.wma.east.verizon.net 03.09.05, 15:01
              "rzecznik" mam do Pana konkretne pytanie.
              Jezeli jest wiadomo,ze jeden z gwalcicieli jest za granica, to czy zostal
              wyslany za nim list gonczy i czy powiadomiono Interpol i policje tego kraju
              gdzie jest ten zbrodniarz?
            • Gość: jj Re: Dramat zgwałconej dziewczyny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 20:42
              pewno że trudno prać policyjne brudy na publicznym forum. mam jednak
              przekonanie że ten facet wie co mówi i pan też te sprawy zna. pomysł żeby się
              przedstawił bardzo zabawny :-)
              Pozdrawiam,
          • Gość: emeryt Re: Dramat zgwałconej dziewczyny IP: 80.51.249.* 02.09.05, 15:47
            Panu związkowcowi zazdrość odebrała rozum, ale tak już z nimi jest - gdziekolwiek istnieją jakiekolwiek związki tam tylko ich członkowie patrzą - stylem Kiepskiego - jakby tu się nie orobić a zarobić i złapać ciepłą posadkę. A jak się nie uda to z gębą pełną frazesów warczą na wszystkich wokoło. Lepiej się weż do roboty Kiepski związkowcu i nie wal we własne gniazdo, gdziekolwiek ono jest.
        • Gość: A. Re: Dramat zgwałconej dziewczyny IP: *.lublin.mm.pl 02.09.05, 17:22
          A ja się zastanawiam nad jedną sprawą: jak obecnie prowadzona rekrutacja może
          być obiektywna, jeżeli na np. pan poseł Krzysztof Sz. wysyła swoją protekcję
          dla kandydata do służby w policji p. Ireneusza M.?
          • Gość: macc Re: Dramat zgwałconej dziewczyny IP: *.net / *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.05, 17:27
            Jak pracuje lubelska Policja, mogłem przekonać się rok temu, gdy miałem włamanie
            do samochodu. Najpierw kazano mi czekać pół godziny w pustym komisariacie przed
            pokojem, gdy policjant w zarupiecionym pokoju przerzucał jakieś kartki.
            Następnie wypełniłem protokół, a gdy spytałem, co Policja zrobi, żeby ująć
            włamywacza (prawdopodobnie ktoś z najbliższej okolicy) policjant zaśmiał się "A
            czego Pan się od nas spodziewa ?!"

Następnym razem nie będę się niczego spodziewał i niczego nie będę zgłaszał.
            Chyba że tylko po to, żeby im trochę zepsuć statystykę.

W ogóle nie wiem, kogo oni przyjmują do tej policji. Powinni im robić testy na
            inteligencję, czy coś takiego.
        • Gość: Wściekły pies. Re: Dramat zgwałconej dziewczyny IP: *.cyberbajt.pl / 82.160.98.* 02.09.05, 20:55
          Facet nie ośmieszaj policji z uwagi ,że z policją masz tyle wspólnego ,że
          dostałeś blache i mundurek.Twoje nędzne wypowiedzi przyprawiają mnie o
          mdłości.Tak nieodpowiedzialnego rzecznika nie miała nie będzie miała żadna
          Komenda Policji.A jeśli uważasz się za policjanta to polecam pracę w
          • Gość: Związkowiec Re: Dramat zgwałconej dziewczyny IP: *.chello.pl 02.09.05, 21:11
            Szanowny Panie Rzeczniku. Dobrze Pan wie, że nie mogę ujawnić swojej
            tożsamości, bo brygady tygrysa odnalazły by mnie i wsadziły na pal. Również
            dobrze Pan wie o czym piszę. Wie o tym także wielu policjantów, w szczególności
            zaś "Wściekły Pies", którego serdecznie pozdrawiam - on ujawnił swoje oblicze i
            przeciwstawił się władzy policyjnej i... jako bardzo dobry oficer został
            wyrzucony z Policji!!! Pan Rzecznik też wie kto to jest, bo Pańscy koledzy już
            to ustalili (na polecenie komendanta Hebdy)... Ale jest w KWP jeszcze jeden
            człowiek, który wam się postawił niejednokrotnie i którego co raz nękacie.
            Zapewniam Pana, że on pomimo waszych układów i gierek dojdzie kiedyś do władzy
            i rozliczy te wszystkie sprawy, o których pisałem. Już teraz boicie się jego
            wiedzy, a niedługo i doświadczenia... Na razie próbujecie go wyniszczać, ale
            bez skutku - jest za dobry. Pozdrawiam go serdecznie.
            • Gość: jerry21 Re: Dramat zgwałconej dziewczyny IP: *.usul.arrakis.es 03.09.05, 14:34
              pozdrawiam
              mam nadzieje ze w tej zgnilej instytucji sa jacys ostatni sprawiedliwi - i
              zrobia kiedys porzadek - przywroca policje spoleczenstwu.
              mialem stycznosc wiec wiem jakie to aktualnie dno - etyczne i merytoryczne.-
              niestety dotyczy to wszystkich organow tzw. wymiaru sprawiedliwosci.
              kto zrobi z tym porzadek - bedzie zbawca Ojczyzny.
              albo zgnije ona do konca.
              ja tam juz mieszkam za granica - to w sumie mi wisi - ale ci co zostali ..
        • Gość: Leon Re: Dramat zgwałconej dziewczyny IP: *.lublin.mm.pl 02.09.05, 21:02
          Panie inspektorze nie rozumiem dlaczego pisze Pan o bandziorze z dużej litery
          Pan Kaczmarczyk. Taki chwast nie zasługuje na jakikolwiek szacunek.
        • Gość: Marian Re: Dramat zgwałconej dziewczyny IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.09.05, 04:17
          Rzeczniku ,kompromitujesz się.Dobry dzielnicowy w ciagu 24 godzin wie co się
          dzieje w jego rejonie , a jak nie wie to znaczy ,że jest d... nie
          dzielnicowy .Korupcja i jeszcze raz korupcja , łapie się tych co nie dają
          doli.Skorumpowana policja ,prokuratura i sędziowie.Jeśli tego rzecznik nie
          wie ,to znaczy ,że nic nie wie i niech zmieni zawód.Policja jest b.grożna i
          skuteczna wobec babci co handluje gdzieś pietruszką ... dopóki nie da doli.Sam
          miałem przypadek gdy zgłosiłem przestepstwo i wskazałem gdzie ucieka
          przestepca.Dla policji ja byłem najwazniejszy , czas jaki zmarnowano spisując
          moje dane i cały "wywiad" wystarczył ,by przestępca mógł spokojnie zrealizowac
          swój cel .Obrzydzenie bierze na tchórzostwo policji.Może trochę uogólniam , ale
          to sami policjanci muszą pozbyć się miernot w stylu rzecznika i sprzedajnych ,
          oraz nieudolnych policjantów.
        • Gość: czytelnik Panie rzeczniku IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 03.09.05, 05:00
          Po lekturze tego artykulu wynika niezbicie, ze Policja w Lublinie to zgraja
          leniwych, nieudolnych i niekompetentnych funkcjonariuszy, ktorych my
          utrzymujemy. Majac ich dane osobowe i adresy zamieszkania nie potraficie ich
          aresztowac? Po prostu zenada i przewaj totalnej waszej glupoty, nieudolnosci i
          olewania swoich obowiazkow sluzbowych. Ciewak jestem czy komendant wszcznie
          postepowanie dyscyplinarnie w sprawie tych nieudolnych i osmieszajacych Policje
          funkcjonariuszy. Obawiam sie ze tego nie zrobi, albowiem postepowanie
          ujawniloby takze jego niekompetencje i nieudolnosc, a w konsekwencji
          musialbysie pozegnac ze stolkiem.
          • Gość: ZZ potrzebna dyscyplina IP: *.top.net.pl 03.09.05, 08:15
            1. Więcej kar dyscyplinarnych dla policjantów.
            2. Zlikwidować stanowiska rzeczników prasowych. Podejrzewam, że na tych
            stanowiskach zatrudnia się kochanki lub kochanków komendantów.
            3. Każdy przypadek odmowy interwencji lub opieszałości zgłaszać listem poleconym
            do prokuratury i komendy głównej z żądaniem wszczęcia postępowania w sprawie
            utrudniania śledztwa i niszczenia dowodów przestępstwa.
            4. Osoby usunięte z policji z powodów dyscyplinarnych lub zdrowotnych nie
            powinny mieć prawa do posiadania broni ani do pracy w agencjach
            detektywistyczno-ochroniarskich.
            5. Wywalić na zbitą mordę wszystkich, co pracowali w MO. Na ich miejsce
            zatrudnić Amerykanów polskiego pochodzenia i znających polski.
            6. Nazwiska ukaranych dyscyplinarnie policjantów publikować w prasie z pełnymi
            danymi osobowymi.
            7. Zakazać policjantom picia alkoholu. Nawet w czasie wolnym od służby. Za
            stwierdzone przypadki picia usuwać ze służby i odbierać prawa jazdy.
            8. Przede wszystkim: inwigilować, inwigilować i inwigilować policjantów.
            • Gość: Łowca debili Hahaha, jednak to prawda,że głupich nie sieją... IP: *.c204.msk.pl 04.09.05, 12:03
              Najbardziej mi się spodobał punkt 5!"Wywalić na zbitą mordę wszystkich, co
              pracowali w MO. Na ich miejsce zatrudnić Amerykanów polskiego pochodzenia i
              znających polski" Trzeba być kompletnym przygłupem, aby wypisywać takie
              brednie. Praca policjanta jest wtedy efektywna, gdy posiada on odpowiednio
              rozpracowane środowisko, w którym pracuje. Amerykanin polskiego pochodzenia nie
              znałby nawet planu miasta, a co tu dopiero mówić o jakimś rozpracowaniu
              środowiska przestępczego. Idź się chłopie leczyć, może jeszcze jest jakaś
              nadzieja.
        • Gość: Egghead Dziękuję za wyjaśnienie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.05, 08:49
          Natomiast wiem, niestety z doświadczenia, że niekiedy działania policji
          wyglądają nawet gorzej niż w artykule - KMP we Wrocławiu, wydział przestępczości
          zorganizowanej. Jest połowa listopada roku 2000. Inspektor Domaradzki przyjmuje
          zgłoszenie przestępstwa. Otrzymuje wszelkie dostępne materiały i dane. Zapewnia,
          że sprawa szybko się wyjaśni. Teczka ląduje (przy mnie) na wielką górę teczek
          (wygląda jak przygotowanie do przeprowadzki). Mijają tygodnie. Inspektor jest
          wciąż nieuchwytny (na ogół "w terenie"). Do dziś nie ma ŻADNYCH informacji o
          przebiegu śledztwa, ani informacji o umorzeniu (minęło niemal 5 lat).
        • borrus Re: Dramat zgwałconej dziewczyny 03.09.05, 08:49

Gość portalu: rzecznik napisał(a):

> Z reguły nie zabieram głosu na forum. Tym razem ze względu na wiele
          > rozbieżności muszę zająć stanowisko.
          > Po pierwsze: w ubiegłym tygodniu akta sprawy poszukiwawczej były kontrplowane
          > przez specjalny zespół zajmujacy się poszukiwaniami w Wydziale Kryminalnym KWP
          > w Lublinie. Nie ma żadnych uchybień.
          > Po drugie: policjanci z tego zespołu przez dwa dni prowadzili obserwację
          > miejsca opisanegow artykule. Dokonali także kontroli rzekomego miejsca pobytu
          > poszukiwanego.Informacje się nie potwierdziły.
          > Po trzecie: z naszych ustaleń wynika, że poszukiwany przebywa poza granicami
          > kraju. Wiemy, że w czasie i miejscu wskazywanym przez zgłaszającą był w
          > zupełnie innym miejscu poza granicami kraju na uroczystośi rodzinnej.
          > Po czwarte: odnośnie zgłoszenia dot. mercedesa na swidnikich nr rej. - było
          > takie sprawdzenie - okazało się, że ów mężczyzna jest tylko podobny do
          > poszukiwanego i po sprawdzeniu został zwolniony.
          > Po piąte: wszystkie wskazania opisane przez zgłaszającą nie zostały
          > potwierdzone przez innych świadków.
          >
          > Kończą pragnę apewnić wszystkich czytelników, że żadne sygnały nie są
          > ignorowane. Mało tego Policja w sprawach poszukiwawczych prowadzi szereg
          > czynności operacyjnych, których charakteru nie można ujawnić. Jestem jednak
          > przekonany, że przyjdzie także czas na Pana Kaczmarczyka.
          >
          > Pozdrawiam internautów!
          >
          > Rzecznik Komendanta Wojewódzkiego Policji w Lublinie
          > podinsp. Janusz Wójtowicz

Szanowny panie Inspektorze

Proszę pamiętać że rzucił Pan publicznie swoje oficerskie słowo. Radził bym Panu
          aby sie Pan z niego wywiązał. Jedyną formą odpowiedzi na postawione zarzuty
          wobec policji która Pan reprezentuje, winno być zatrzymanie sprawców, i
          postawienie ich przed wymiarem sprawiedliwości. I to im szybciej, tym lepiej dla
          Was. A tą głupitką pani rzecznik to proszę skierować do parzenia kawy...
          • Gość: dekta Re: Dramat zgwałconej dziewczyny IP: *.clubnet.pl 03.09.05, 10:30
            Parzyć kawę też trzeba umieć...
        • Gość: El Gamal Skoro wiecie że był za granicą na uroczystości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 17:23
          Skoro wiecie że był za granicą na uroczystości rodzinnej to DLACZEGO go nie
          ściągniecie? Policja to banda zdeprawowanych kolesi.
        • Gość: jj nie brzmi pan wiarygodnie panie rzeczniku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 20:17
          Zgodnie z tym co pisze dziennikarz pytano rzecznika komendanta miejskiego
          policji o opinię. W odpowiedzi uzyskano ponury bełkot który możemy sobie w
          artykule powyżej poczytać. Czy pani rzeczniczka komendanta miejskiego poniesie
          jakieś konsekwencje? W końcu jak dla mnie skutecznie podważyła image policji.

Teraz pan rzecznik komendanta wojewódzkiego zdecydował się odpowiedzieć
          merytorycznie. Gdyby zdecydował się na to wcześniej i gdyby odpowiedź brzmiała
          wiarygodnie to artykuł pewnie by nie powstał. A tak - niestety - nie chce mi
          sie wierzyć w to co pan rzecznik pisze.
          W sytuacji kiedy to ofiara gania za przestępcami ustalając ich nazwiska a
          policja to olewa trudno mówić że uchybień nie ma.

mam nadzieję że pan rzecznik obejrzał sobie film o pałowaniu kibiców? myślę że
          kształcący. Nie lubie kiboli natomiast urzekł mnie zapał z jakim widoczny i
          łatwo rozpoznawalny policjant tłucze trzymaną w dwóch rękach pałą chuderlawych
          i nie broniących sie łysych. Zawsze łatwiej natłuc jakichś gó..arzy i
          rozładować swoją frustrację niż ganiać prawdziwych bandziorów.
      • Gość: gość Re: Dramat zgwałconej dziewczyny IP: 81.246.17.* 03.09.05, 10:46
        Generalnie policja to taka instytucja, która broni przede wszystkim siebie,
        oraz tych których im rozkażą. W tym wypadku poszkodowana dziewczyna nie
        mieściła się w żadnej z tych kategorii. Tak więc nasza dzielna policja
        zachowała się racjonalnie. Jakie państwo - taka policja.
    • Gość: adam Re: Dramat zgwałconej dziewczyny IP: 83.238.56.* 02.09.05, 20:38
      może rzecznicy Pana komendanta wezmą się do pracy JEST ICH ZDECYDOWANIE ZADUŻO,
      jeden tylko zajmuje się wydyłaniem życzeń urodzinowych, imieninowych itp. aby
      Pan Komendant mógł dobrze wypaśc, aby kogoś WAŻNEGO nie pominąć, to są kpiny co
      oni robią tz. NIC ile zarabiają rzecznicy a ile ten zwykłu policjant co
      faktycznie naraża życie - wstyd, podejrzeważ. że KOMENDANT GŁÓWNY nie ma tylu
      rzeczników. Mam nadzieję, że P.Jacek Brzuszkiewicz zainteresuje się tym
      problemem,bo jak zwykle doprowadza wszystko do końca i za to Go szanujemy.
      Pozdrawiam Pana Panie Jaacku.
      • Gość: sowa Re: Dramat zgwałconej dziewczyny IP: 213.17.233.* 02.09.05, 20:56
        gdybyś faktycznie był zainteresowany tym tematem to wiedziałbyś księ.ulu że
        rzecznik w lubelkiej policji jest jeden, ale ty pewnie czytasz jakieś
        bulwaruwki, które robią ci wodę z mózgu. Zajrz na stronę internetową! I co ma w
        takim razie doprowadzić do końca Brzusio - chyba zajrzeć na stronę i napisać
        prawdę? To byłby dopiero hit!
    • Gość: JANEK Re: Dramat zgwałconej dziewczyny IP: 83.238.56.* 02.09.05, 21:09
      BOŻE JESZCZE TAK GŁUPIEJ BABY - policjantki nie widziałem i nie słyszałem, kogo
      Pan Komendant tam trzyma, niech idzie do pracy do przedszkola ona się bawi w
      POLICJANTKE czy nie szkoda etatu oficerskiego - to kpiny a NIE OFICER PRASOWY,
      a gdzie są je gwiazki (chyba w głowie, skoro oficer to gdzie ma gwazdki) jakie
      ona ma wogóle wykształcenie?
    • Gość: janek Re: Dramat zgwałconej dziewczyny IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 03.09.05, 00:28
      Policja!?!?-hymm-ok że ma coraz więcej roboty,że sprzętu nie ma i pieniędzy
      brak-tylko co było potrzebne żeby załatwić tą sprawę--niewiele!!!!I co kupić
      klamkę i sprawiedliwość samemu wymierzaćć??Mam nadzieje że Marzena za jakiś
      czas poradzi sobie z tym strasznym zdarzeniem-co nie jest łatwe,mam
      przyjaciółkę którą podobna sytuacja spotkała i uwierzcie jak strasznie człowiek
      się czuje gdy tylko słucha o tym co się stało-czas leczy rany ale ci pacjęci
      powinni poczuć że kogoś skrzywdzili-oj powinni!A policja??jeszce trochę a nikt
      żadnych zdarzeń nie będzie zgłaszał-co obrotniejsi sami po sprawiedliwość pójdą-
      tylko co z tymi najsłabszymi??kto się za nich wstawi???
    • Gość: Gość Re: Dramat zgwałconej dziewczyny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 00:33
      Proszę się nie dziwić poczynaniom policji przecież tacy sprawcy są
      prawdopodobne drugimi pracodawcami policji. Nie tak dawno pewien policjant
      opowiadał mi jak usiłował zatrzymać osobę poszukiwaną listem gończym gdzie
      facet startował do niego z nożem, posiłki dojechały po pół godzinie a całe
      zdarzenie mało miejsce w odległości 100 metrów od komisariatu!!!!.
      Te fakt oraz cały artykuł jest wizytówka nasze policji która jest utrzymywana z
      naszych podatków – i tu refleksja – czy znajdzie się osoba odważna która zrobi
      z tym porządek?
      • Gość: polonus3 Re: Dramat zgwałconej dziewczyny IP: *.wma.east.verizon.net 03.09.05, 01:39
        To bylo w roku chyba 1963 albo 64. Mielismy profesora ktorego czesto wciagalismy
        w dyskusje polityczne. Pamietalem co nam powiedzial po dyskusji na temat
        owczesnej milicji cytuje: zapamietajcie sobie, ze jak kiedys bedziecie chcieli
        robic jakies przewroty, to pierwsze najwazniejsze jest to abyscie nie zadarli
        z milicja. Mozecie brac za leb wojsko ale nigdy milicji bo jak oni przestana
        pracowac jak nalezy to przegracie bo najgrozniejszy jest wrog wewnetrzny.
        Wiele, wiele lat minelo i kiedy zaczeliscie ciagac po sadach milicjantow
        za stan wojenny moj znajomy, dlugoletni prawie zawodowy opozycjonista
        z okresu PRL-u tak mi powiedzial w rozmowie, cytuje: oni tylko patrza co sie
        robi z ich kolegami i zobaczysz ze bedziesz sie bal chodzic po ulicy jak oni
        w odwecie zaczna udawac, ze pracuja.
        Daliscie wladze idiotom, prostakom no i tak teraz macie jak macie.
    • Gość: IIIIIIIIIIIIIIIIII po co szła z nimi? co to znaczy "zwabiona"? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 00:43
      • Gość: Marcin Re: po co szła z nimi? co to znaczy "zwabiona"? IP: *.hsd1.il.comcast.net 03.09.05, 01:01
        Moim zdaniem Komendant Policji powinien odwolac rzecznik gdyz ta osoba nie
        spelnia norm w cywilizowanym spleczenstwie kontakty z prasa sa Pani psim
        zasranym obowiazkiem ponadto zachowanie prowadzacych dochodzenie jest
        conajmniej dziwne Koledzy(jestem tez Oficerem z 20 letnim stazem)pocignijcie
        uczciwie te sledztwo nie robcie plamy ja staje w obronie tej dziewczyny gdyz
        miale podobna sytuacje w rodzinie.A przelozony wasz powinien w trybie
        natychmiastowym napisac raport o zwolnienie ze sluzby gdyz to co on wyprawia
        (gdzie jest kontrola dochodzen,gdzie sa uzgodnienia miedzywydzialowe) to
        zakrawa na skandal i Panowie z Komendy Glownej powiadomcie Generala Szredera
        niech wysle kontrole niech powyjasniaja sobie komu chce sie pracowac a komu nie
        chyba ze maja smrod przy dupie to ja tam pojade i pozamykam tych bandziorow,a
        tak niektorzy policjanci podchodza do wielu spraw ktore zagrazaja zyciu i
        zdrowiu spoleczenstwa.
    • Gość: ABeCe Zwolnic policje! IP: *.chello.pl 03.09.05, 00:53
      szkoda dziewczyny. dzialaniom policji powinny sie przyjrzec organizacje
      pozarzadowe oraz wladze lokalne. smutne ze tak sie dzieje.
    • Gość: kitty policja=milicja=0 IP: *.atm2-0-1121191.0x50a3af66.odnxx2.customer.tele.dk 03.09.05, 00:54
      banda slugusow aktualnego rezimu w duecie z elementem. konieczna jest calkowita
      wymiana kadr zarzadzajacych w aparacie policyjnym- bez tego nic sie nie zmieni.
      • Gość: Marcin Re: policja=milicja=0 IP: *.hsd1.il.comcast.net 03.09.05, 01:08
        Zgadzam sie z Toba weryfikacja kadr po przejeciu sluzby przez uwczesne
        kierownictwo resortu jest potrzebna za Ministra biernackiego byloby to
        niedopuszczalne ale Minister Kalisz nie ma czasu i ochoty bawic sie w resorcie
        sprawami istotnymi On jest potrzebny w kampani Cimoszewicza to kolejny kandydat
        na szefa biura bezpieczenstwa Narodowego gdyby On wygral ale marne ma czlowiek
        szanse.
    • Gość: 07 wypierniczyć ich z roboty. Po diabła mamy z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 01:08
      podatków utrzymywać takich ludzi? Wywalić ich na zbity pysk i znaleźć takich
      którym będzie się chciało pracować. Przecież chyba nie ma przymusu bycia
      gliniarzem dożywotnio??
      • Gość: stan Re: wypierniczyć ich z roboty. Po diabła mamy z IP: *.provider.legnica.pl / *.lubin.dialog.net.pl 03.09.05, 01:41
        Nie wypierniczac nikogo z roboty ale proponuje zorganizowac im egzaminy i testy
        na takich samych zasadach na jakich trwa aktualnie nabor do policji.Jestem
        przekonany,ze pozostanie mala garstka.To,ze boja sie bandziorow-zapytajcie Pana
        komendanta ile razy w tygodniu policjant ma tzw.wf ile razy ma strzelanie
        treningowe,plywanie na basenie i jaka jest policyjna sprawnosc fizyczna?
        Najlepiej opanowane chwyty obezwladniajace to pala,pala,pala.
    • Gość: shoovar Re: Dramat zgwałconej dziewczyny IP: 201.153.188.* 03.09.05, 01:20
      czy to jest moze urywek z filmu *Mis*...?
      a myslalem zeby pracowac w policji trzeba byc w miare inteligentnym....

\Jednocześnie proszę o niewskazywanie adresu, pod którym może ukrywać się
      sprawca, gdyż może to utrudnić jego zatrzymanie. Policjanci sprawdzają każde
      miejsce, o jakim są informowani, jednak proszę o niewskazywanie miejsca,
      konkretnej ulicy, bowiem ta informacja utrudni prowadzone czynności i będzie
      wskazówką dla poszukiwanych przez nas sprawców.\
    • 1europejczyk Jednym slowem "mowa trawa" Agnieszki Pawlak 03.09.05, 01:22
      Gdzie sie tacy ludzie ksztalca, zeby nie wiedziec do jakiego stopnia sa
      smieszni! A moze taka "gadka" jak ta w odpowiedziach Agnieszki Pawlak jest
      podstawa do awansu. Tak czy inaczej za zadne pieniadze mego nazwiska pod takim
      administracyjnym belkotem bym nie podpisal. Byloby mi po prostu WSTYD !
      A ofierze gwaltu radze kupic bron i wystrzelac sprawcow!
      Nie bedzie narazona na ich niespodziwane towarzystwo w przyszosci i uniknie
      niepotrzebnych i nieskutecznych telefonow do komendy.
    • yola13 Re: Dramat zgwałconej dziewczyny 03.09.05, 01:24
      Wskazanie miejsca pobytu oskarzonego przez pokrzywdzona ma utrudnic
      dochodzenie, a przepraszam w czym to ma utrudnic dochodzenie? Albo ja czegos
      nie rozumiem, albo ten co to powiedział był chyba pijany, niestety w tym kraju
      nigdy nie będzie normalnie.
    • Gość: kap0 Re: Dramat zgwałconej dziewczyny IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 03.09.05, 01:35
      gdyby ta dziewczyna byla moim dzieckiem ci bandyci dawno by juz nie zyli
    • ebenezum Sorry - z całym szacunkiem dla dziewczyny - 03.09.05, 01:36
      czy to normalne, że po dyskotece idzie z trzema nieznajomymi facetami do
      mieszkania jednego z nich? Dla mnie to co najmniej głupota i napraszanie się o
      kłopoty...
      • Gość: janek Re: Sorry - z całym szacunkiem dla dziewczyny - IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 03.09.05, 02:08
        Nic nie usprawiedliwia dziewczyna która po disco i dzie z trzema poznanymi
        niedawno facetami gdzieś na chatę.ok.Nic także nie usprawiedliwie trzech
        facetów którzy po disco zbajerowali sobie laseczkę i wykręcili by poszła z
        nimi.W czym problem?W Tym że dziewczyna tych patafianów nie skrzywdziła, nie
        zostawiła im gdzies tam w głowie strachu po gwałcie.Co złego zrobiła???Nie
        pomyślała, nie przewidziała. Może młoda, nie doświadczna nie myślała że na tym
        świecie się takie rzeczy dzieją.Także ludziska jak macie koleżanki
        przestrzegajcie je-młode zwłaszca, bo te starsze to wiedza o co chodzi-bo dla
        takich "twardzieli" skrzywdzić w taki sposób kogoś drugiego to drobiazg.I niech
        każdy facet który to przeczyta, niech sobie pomyśli jakim męszcyzną jest gościu
        który gwałci kobietę-22 lata to młoda dziewczyna-no jakim???sami sobie
        odpowiedzcie.Tak abstrachując od tematu Policji która według mnie tez
        nawaliła.no
        • ebenezum I ja-broń Boże nie usprawiedliwiam bandziorów- 03.09.05, 10:58
          chemiczna kastracja to niezły wynalazek; zwłaszcza jeśli jeszcze ją bydlaki biły.
          Ale - do jasnej cholery - odrobina rozsądku!
          • Gość: Marcin Re: I ja-broń Boże nie usprawiedliwiam bandziorów IP: *.acn.waw.pl 03.09.05, 11:20
            cholera z rozsadkiem jesli takie bydlaki bezkarnie po ulicy chodza! :(
          • Gość: basia Re: I ja-broń Boże nie usprawiedliwiam bandziorów IP: *.hr.hr.cox.net 03.09.05, 18:25
            czy ty nigdy nie zrobiles czegos nienajmadrzejszego w zyciu? no widzisz,
            kazdemu sie zdarzylo raz czy dwa.... problem polega na tym, ze obwiniajac
            ofiare akceptujemy stan rzeczy w ktorym kobiety (czsami tez mezczyzni)powini
            zyc w ciaglym strachu przed gwaltem. prawie jak u saudich. tam kobieta sama
            sobie jest winna jesli wyjdzie na ulice bez meskiej obstawy albo
            odkryje...wlosy.
        • Gość: ktos z londynu Re: Sorry - z całym szacunkiem dla dziewczyny - IP: *.site / *.demon.co.uk 03.09.05, 18:57
          z calym szacunkiem do twojego zdania, ale chlopie kto komu krzywde zrobil a
          moze to ona im robi wieksza rozpowadajac ze ja zgwlalcili gdy sama tego chciala
      • Gość: LLL4 Re: Sorry - z całym szacunkiem dlA LUDZKIEJ GŁUPOT IP: *.spiczyn.sdi.tpnet.pl 03.09.05, 19:47
        ŁUPI JESTES , ISC Z KIMS DO MIESZKANIA NIE ZNACZY TO CO BYŁO...MOŻE to spotkac
        twoja siostre
      • Gość: mal Re: Sorry - z całym szacunkiem dla dziewczyny - IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.05, 00:41
        ok,ale bez względu na okoliczności popełniono przestępstwo.Jeśli Ty zaprosisz
        kogoś do swojego domu,a Twój gość Cię np. okradnie,też będziesz szukał pomocy u
        policji,która może stwierdzić,że na własne życzenie pakujesz się w kłopoty
    • dabrys Re: Dramat zgwałconej dziewczyny 03.09.05, 01:36
      do dupy z taką policją
    • Gość: Ja Re: Dramat zgwałconej dziewczyny IP: *.161-70-69.mc.videotron.ca 03.09.05, 01:50
      To jak w Nowym Orleanie.

Jestem Polakiem nie z Polski i zadaje sobie pytania. Szkola, patriotyzm,
      ojczyzna, mama, ktora nie chciala, zebym swieczke zapalil...

Jak mowi moj przyjaciel Chudoba: ' Wszystko to gowno, oprocz moczu'.

Goralska prawda!

Jak boli.

Kto to jest Polak?

Bardzo bym chcial zobaczyc definicje tego stworzenia.

Jestem jednym z nich i bardzo bym chcial byc dumny noszac w sobie te nacje.
      Jednak nijak ie znajduje nic pocieszajacego.

Moze ktos zalozy forum 'prywatne' pod tytulem ' Kto to taki Polak', obok
      analnych, .... j'en passe.

• Gość: obiektywny Re: Dramat zgwałconej dziewczyny IP: 82.139.8.* 03.09.05, 16:22
        mam znajomych dziennikarzy z gazety wyborczej. czesto skarza sie, ze sa
        zmuszani do podkrecania newsow kosztem rzetlenosci, tekst ma z gory oprzyjeta
        teze, a to co sie w niej nie miesci jest wycianne przy korekcie, zeby zmiescic
        sie w okreslonej licznie tzw. konarów tekstu, i tyle. nie am zamiaru
        usrpawiedliwiac policji ,ale wiem ,ze kazdy na kogo zawezmie sie gazeta jest na
        straconej pozycji.
        • Gość: jurek Re: Dramat zgwałconej dziewczyny IP: 213.17.233.* 03.09.05, 18:56
          w pełni cię popieram. wystarczy poczytać informacje na jego temat. ponoć kiedyś
          sam jeździł po pijaku i skręcili go gliniarze jak na samochodach wyrywał
          wycieraczki od tej pory na najeżdża na mundurowych
    • Gość: Kami Re: Dramat zgwałconej dziewczyny IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.09.05, 01:59
      Wypieprzyć te psy na zbity pysk z policji
      • Gość: aa [...] IP: *.chello.pl 03.09.05, 02:17

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka