Dodaj do ulubionych

co lublinianie sadza o filmie "NOCNA ZMIANA"

30.09.05, 19:50
?? bardzo mnie ciekawi Wasza opinia
Obserwuj wątek
    • zo_h Re: co lublinianie sadza o filmie "NOCNA ZMIANA" 30.09.05, 20:00
      No poza tym że jest troszkę tendencyjnie wyselekcjonowany, to niektóre ujęcia
      dają sporo do myślenia. Szczególnie o Lechu ... wspierającym to lewą to prawą nogę.

Pozdrawiam.
      • ratatatam Re: co lublinianie sadza o filmie "NOCNA ZMIANA" 30.09.05, 20:07
        no to , ze jakas selekcja materialu byla to dla mnie oczywiste , ale pamietam
        tamte wydarzenia z owczesnych oficjalnych przekazow - i widzac teraz cala rzecz
        od podszewki jestem troche zszokowany - i usmiejecie sie moze - ale to co mnie
        najbardziej zaskoczylo to forma zachowania uczestnikow zebrania! to nawet nie
        co mowili ale jak, w jakim stylu :)) zenada
      • Gość: mon Re: co lublinianie sadza o filmie "NOCNA ZMIANA" IP: *.lublin.mm.pl 01.10.05, 20:42
        Szkoda, że wzbudza tak małe zainteresowanie, co widać po bardzo mdłej dyskusji
        na forum.
    • Gość: kk Re: co lublinianie sadza o filmie "NOCNA ZMIANA" IP: *.lublin.mm.pl 30.09.05, 22:44
      Przed każdymi wyborami powinien być wyświetlany trzy razy dziennie, co najmniej
      przez miesiąc.
      • Gość: lolo Re: co lublinianie sadza o filmie "NOCNA ZMIANA" IP: *.lublin.mm.pl 01.10.05, 23:19
        Było to w oficjalnej telewizji iles lat temu. Zadna sensacja.
        • Gość: Maria Re: co lublinianie sadza o filmie "NOCNA ZMIANA" IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 01.10.05, 23:42
          Ogladałam kilka lat temu (ostatnio niestety nie).I od tamtej pory mam traumę na
          pana Wałęsęi wszystkich, którzy się przyczynili do tego zamachu stanu. Aż dziwne
          ,że niektórzy mówią o naszym kraju ,że jest państwem prawa.Po prostu od tamtej
          pory jestem "uświadomionym" !!!! obywatelem. I żadne socjotechniki ani
          propaganda na mnie nie działa.Nawet Ojciec Rydzyk , który w tamtym czasie bronił
          Wałęsy, nie miał żadnego wpływu na dokonywane przeze mnie wybory.
          • blood_free Re: co lublinianie sadza o filmie "NOCNA ZMIANA" 02.10.05, 10:11
            Kupilem specjalnie "Ich Dziennik" aby dobrac sie do plyty z filmem.Przypomina
            mi propagandowki z lat 50-tych opowiadajace o ciemiezonej klasie robotniczej w
            USA i raju w CCCP.Wyjatkowo tendencyjny, material pomijal zasadniczy argument
            odwolania rzadu Olszewskiego - wskazniki ekonomiczne, niezadowolenie spoleczne
            wywolane dysproporcjami w zarobkach etc.Nie warto.
            • ratatatam klamiesz 02.10.05, 15:18
              klamiesz mowiac ze podstawowym powodem odwolania rzadu Olszewskiego
              byly "wskazniki ekonomiczne" a nie sprawa lustracji i "obrona esbeckiego
              lobby"
              • blood_free Re: klamiesz 02.10.05, 18:26
                Po co mialbym klamac.W Polsce funkcjonuje ustawa tzw. "lustracyjna".To chyba
                zalatwia sprawa.
                • ratatatam Re: klamiesz 02.10.05, 19:50
                  nie wiem jaki jest powod twoich klamst i zupelnie nie wiem jaki to ma zwiazek
                  z obecnie obowiazujaca ustawa lustracyjna pocz Wachowskiego ( "Nocna
                  zmiana" ) mial kilka innych przyczyn - sprawa lustracji byla kropla ktora
                  przebrala miare cierpliwosci lobby esbeckiego ( czy w tym wypadku lobby
                  moskiewskiego nawet) wspieranego przez bojownikow o demokracje w rodzaju
                  Michnika czy Kuronia - pamietasz moze pomysl lecha Walesy na pozostawienie
                  dawnych baz armi czerwonej na teryrorium Polski tzw "spolkom polsko-
                  radzieckiem" czyli w praktyce: KGB i GRU ? Olszewski utracil ten pomysl w
                  ostatniej chwili - takich klod rzucanych pod nogi agenturze bylo wiecej - i to
                  byl powod "Nocnej Zmiany"
                  • rilian Re: klamiesz 02.10.05, 20:56
                    jaaasne.

wałęsa wykańczając oleksego był agentem wykańczającym innego agenta.
                    olszewski został wykończony przez agenturę sbcką bo jest i był jedynym
                    sprawiedliwym.
                    wszyscy mianiacy teczkowi rodzaju tymińskiego, macierewicza, olszewskiego są
                    jedynymi prawdziwymi polakami, oświeconymi i jedynie słusznymi.
                    • ratatatam Re: klamiesz 02.10.05, 21:03
                      poszukaj na googlach najblizszej poradni psychiatrycznej i biegnij tam jak
                      najszybciej ...
                      • rilian Re: klamiesz 03.10.05, 07:52
                        po co ? sam zdradź mi, gdzie się leczysz... ;)
    • Gość: chart Re: co lublinianie sadza o filmie "NOCNA ZMIANA" IP: *.resetnet.pl 02.10.05, 20:55
      Po pierwsze tak właśnie wyglądają polityczne narady - zarówno po lewej jak i po
      prawej stronie. Jeśli ktoś jest zszokowany to po prostu nie wie na jakim
      świecie żyje. Po drugie to, że jedna ekipa chce obalić drugą też jest normalne.
      Po trzecie ekipa Olszewskiego była trudna do obrony - słabe zaplecze, rzekomo
      przełomowe program będący w istocie drobną korektą planu Balcerowicza,
      chroniczna powolność i nieudolność premiera, lubiącego pospać do 10. Po czwarte
      teraz ma to być tylko atak na Tuska. "Nasz Dziennik" z płytą (udostępnioną
      przez Kurskiego z PiS) rozszedł się w 2 milionach egzemplarzy (sic!). Po piąte
      w całym filmie najfajniejsze jest postawa dziennikarzy (z Lisem i Olejnik na
      czele), którzy nawet nie próbują udwać obiektywizmu i dyszą nienawiścią do
      rządu. No i nerwowy charkot Kuronia, który bez jednego merytorycznego argumentu
      odsądza od czci i wiary zwolenników lustracji. Acha - no i ja zapamiętałem
      uśmiech ówczesnego rzecznika MSW Tywonka, który mówi, że w Czechach w wyniku
      lustracji okazało się, jak potężnie zinfiltrowane było tamtejsze środowisko
      dziennikarskie. A po chwili przerwy dodaje: -Ale ja nic nie sugeruję... :))
      • ratatatam Re: co lublinianie sadza o filmie "NOCNA ZMIANA" 02.10.05, 21:14
        nieeee no bez przesady to nie bylo "zwykle" obalanie jednej ekipy rzadzacej
        przez druga czyli aktualna opozycje) - nie zapominajmy ze chodzilo jednak o
        ochrone interesow specyficznego lobby - a uwaga o dziennkarzach jesty bardzo
        ciekawa gdzies mi to umknelo - to jest tym ciekawsze , ze "aktorzy " na
        politycznej scenie zmianiali sie czesto a oni trwali dzielni na swoich
        posterunkach dalej udajac "obiektywizm" - Monika Olejnik robi to z coraz
        wiekszym trudem ( latka leca ...) a przy tym nie kazdy z nich ma tyle odwagi co
        Zakowski zeby sie publicznie przyznac ze wspiera SLD i glosuje na ta partie
        • blood_free Re: co lublinianie sadza o filmie "NOCNA ZMIANA" 02.10.05, 21:29
          Posadzalem was Heniu o wiecej finzeji, coz mylilem sie.Ustawa o dzialalnosci
          gospodarczej w Polsce nie dyskryminuje w zaden sposob obywatelstwa i narodowosci
          rosyjskiej.Tak wiec Olszewski nic nie musial utracac.Paradoksalnie Towarzysze
          Radzieccy chcieli zajac sie bazami po zlikwidowanych jednostkach Armii
          Radzieckiej, tymi samymi, ktore po dzis dzien, a minelo juz od tego czasu 10 lat
          stoja nieuzytkowane na Dolnym Slasku, Pomorzu oraz Kujawach.Jesli do gry mialby
          wejsc wywiad rosyjski, wierz mi, na pewno zalezaloby im na dyskrecji, a z cala
          pewnoscia nie podawali by do publicznej wiadomosci metod jakimi sie posluguja
          (vide cytowany pracownik jakoby rosyjskich sluzb w filmie).Konkludujac rzad
          Olszewskiego obalil sam Olszewski, desygnujac na funkcje kierownika MSW
          oblakanego Maciarewicza, ktory wszedzie widzi teczki, spiski, niejasne
          powiazania i niewidzialny palec zydokomuny.Ciesze sie, ze tamta farsa szybko
          zostala przecieta przez Walese.Mam nadzieje, ze bigos szykowany przez opierzone
          kupry, narod szybciutko wywali na dzioby kucharzom, szykuje sie swoista analogia
          miedzy koncowka 2005 a 1993.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka