Dodaj do ulubionych

Dziś w Warszawie tramwaj

18.10.05, 14:13
Dziś w Warszzawie tramwaj najechał na przechodnia na Polu Mokotowskim...

a wredni prywaciarze w Lublinie na nikogo nie chcą najeżdżać
Obserwuj wątek
    • Gość: lutzek Ciekawe, ciekawe :) IP: *.escom.net.pl / *.escom.net.pl 18.10.05, 15:30
      Nie wiedziałem, że Polami Mokotowskimi jeżdżą tramwaje.

No to już mamy dwie rewelacje:
      - płacę po 9 PLN za bilet dobowy, buahahahahaahaha :)
      - tramwaje jeżdżą przez Pola Mokotowskie, buahahahahaa :)

Coś mnie widać ominęło, chyba przespałem gdy budowali tę trasę przez Pola Mokotowskie :)

A w Pałacu Kultury i Nauki zderzył się jakiś tramwaj z samolotem? :) :) :)
      Dziękuję, więcej pytań nie mam :) :) :)

komedia, prawdziwa komedia
      dziękuję Henuśku :)
      lutzek

PS. Panowie moderatorzy: uprzejmie proszę o przenoszenie wątków niezrównoważonego Henryka na Forum Komunikacja w Warszawie. Niech tam leczy chłopaczyna kompleksy. Mogę o to prosić? Z góry dziękuję.
      • aron2004 Re: Ciekawe, ciekawe :) 18.10.05, 15:40
        www.ztm.waw.pl/baza/20051017/PRZYST/3228.HTM
        no patrz hrabio jednak zbudowali ten tramwaj

METRO POLE MOKOTOWSKIE (WARSZAWA)

Ulica: AL.NIEPODLEGŁOŚCI
        Przystanek: METRO POLE MOKOTOWSKIE 01 --> MADALIŃSKIEGO
        Typ przystanku Linie
        - stały: 174 182 504 700
        - na żądanie: 606

Przystanek: METRO POLE MOKOTOWSKIE 02 --> STEFANA BATOREGO
        Typ przystanku Linie
        - stały: 130 148 167 174 182 504 700
        - na żądanie: 606

Przystanek: METRO POLE MOKOTOWSKIE 03 --> KIELECKA
        Typ przystanku Linie
        - stały: 10 16 17 33

Przystanek: METRO POLE MOKOTOWSKIE 04 --> NOWOWIEJSKA
        Typ przystanku Linie
        - stały: 10 16 17 33

Przystanek: METRO POLE MOKOTOWSKIE 05 --> WIŚNIOWA
        Typ przystanku Linie
        - stały: 130 148 167

Przystanek: METRO POLE MOKOTOWSKIE 06 --> RAKOWIECKA
        Typ przystanku Linie
        - stały: 301

Ulica: RAKOWIECKA
        Przystanek: METRO POLE MOKOTOWSKIE 08 --> MADALIŃSKIEGO
        Typ przystanku Linie
        - stały: 301

• aron2004 wstyd hrabio! 18.10.05, 15:41
          wstyd hrabio!

tak długo hrabia mieszka w stolycy a nawet nie wie gdzie jeżdżą tramwaje

wstyd!
        • Gość: lutzek Gdybyś nie był głupkiem to... IP: *.escom.net.pl / *.escom.net.pl 19.10.05, 15:44
          ... zauważyłbyś, że nazwy przystanku do określenie stacji metra, a nie tramwaju. Ale za głupi jesteś by czytać ze zrozumieniem, więc się nie dziwię.

I poinformuję Cię: Polami Mokotowskimi nie jeździ tramwaj. Jeździ ulicą Niepodległości i Rakowiecką, które tylko leżą w pobliżu pól Mokotowskich.

Pojąłeś czy za trudne?

cmok w głupiutkie czółko
          lutzek
          • Gość: aron hrabio inteligentny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 10:36
            ja nie wnikam hrabio inteligentny w to. Tramwaje jeżdża przez przystanek metro
            POLE MOKOTOWSKIE.
            • Gość: lutzek Po Dworcu Centralnym też hasają... IP: *.escom.net.pl / *.escom.net.pl 21.10.05, 11:02
              ... Twoje płonące tramwaje? :) :), bo przecież przejeżdżają przez przystanek Al.Jerozolimskie/Dw.Centralny :) :) :) Buahahahahahahaha :) Idę sobie na peron, może jakiś tramwaj przyjedzie :) :) :)

Mam przedni ubaw z Ciebie :)

Henuśku, całuję głupolka w buźkę
              lutzek
              • aron2004 hrabia lucjan też hasa 21.10.05, 12:28
                oj lucjanie hrabio szanowny w takim razie po co jaśnie oświecone władze
                warszawki nazwały ten przystanek POLE MOKOTOWSKIE skoro leży on gdzie indziej?
                • Gość: lutzek Cieszę się, że mnie odpowiednio tytułujesz :) IP: *.escom.net.pl / *.escom.net.pl 21.10.05, 16:44
                  To proste: Warszawa ma dość mądry sposób nazywania przystanków, zarówno autobusowych, tramwajowych jak i metra. Polega ten sposób na wskazywaniu charakterystycznych puntków w nazwie przystanku, by było odniesienie do nazw zwyczajowo przyjętych.
                  Tak więc po "warszawsku" wszystkie przystanki w okolicach Ogrodu Saskiego nosiłyby nazwy:

- Ogród Saski 01
                  - Ogród Saski 02
                  - Ogród Saski 03

W Lublinie natomiast wygląda to tak:
                  - Racławickie Ogród Saski
                  - Krakowskie Przedmieście Bank
                  - Lipowa Racławickie

mimo, że ludzie i tak operują jedną nazwą: Ogród Saski. W Warszawie sposób nazywania przystanków jest bardzo dobry, bo odwołuje się do zwyczajowych nazw, które powszechnie są używane przez mieszkańców miasta.

I tak samo jest ze stacją Metro Pola Mokotowskie. Ani metro, ani tramwaj, ani żaden autobus nie jadą przez Pola Mokotowskie, tak samo jak nic nie jeździ przez Ogród Saski. Ale ponieważ trakty komunikacyjne biegną w pobliżu Pól Mokotowskich, dlatego używana jest ta nazwa dla określenia najbliższego dużego miejsca sąsiadującego z przystankiem. A w dodatku nawet nie samo Pole Mokotowskie jest charakterystyczne, co stacja Metro Pole Mokotowskie. Dlatego znajdziesz na tablicach i w rozkładach tramwajowych napis: przystanek Metro Pole Mokotowskie, które mówi ni mniej ni więcej to, że znajdujesz się na przystanku tramwajowym, znajdującym się w pobliżu stacji metra, która to stacja nosi nazwę Pole Mokotowskie. Mądre i logiczne. Ujednolicenie nazw przystanków także przydałoby się miastu Lublin, bo nawet jak spojrzysz na tablice kierunkowe autobusów, to dostrzeżesz że końcówka np. na osiedlu Widok miewa różne nazwy: Widok, Filaretów, Czuby (Widok) itd. itd.

I oświecę Cię po raz wtóry: Polami Mokotowskimi nie jeżdżą ani tramwaje, ani autobusy. Kursują natomiast ulicami: Niepodległości i Rakowiecką, które prowadzą w bezpośrednim sąsiedztwie Pól Mokotowskich, tak jak Al.Racławickie prowadzą w bezpośrednim sąsiedztwie Ogrodu Saskiego.

cmok
                  lutzek
                  • aron2004 Re: Cieszę się, że mnie odpowiednio tytułujesz :) 21.10.05, 19:55
                    och hrabio łaskawy a toś mi wytłumaczył

och och och
                    • aron2004 Re: Cieszę się, że mnie odpowiednio tytułujesz :) 21.10.05, 19:55
                      w podziękowaniu za tłumaczenie wrzucami link do zdjęcia ze zderzenia BMKi z
                      nocnym
                      ams1.lo3.wroc.pl/tomek/autobusy.php?s=14&nr=69076
                      • Gość: aron wielki hrabia superlucek IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 21.10.05, 21:25
                        kto by ciebie tam hrabio zrozumiał. Jest przystanek Metro POle Mokotowskie ale
                        to nie jest Pole Mokotowskie. Pewnie przystanek Metro Centrum nie jest w
                        centrum.
                    • Gość: lutzek Czułem, że nie zrozumiesz, ale chciałem... IP: *.escom.net.pl / *.escom.net.pl 21.10.05, 19:56
                      ... Cię wyprowadzić poza margines Twojej głupoty. Cóż, nie udało się. Ale zawiedziony nie jestem, bo nie robiłem sobie zbyt wielkich nadziei :)

dobrej nocy Henryczku, niech Ci się przyśni płonący Neoplan :)
                      cmok
                      lutzek
    • mali_bu Re: Dziś w Warszawie tramwaj 19.10.05, 16:07
      Nietrzeźwy kierowca trolejbusu wjechał na czerwonym świetle na skrzyżowanie ul. Nałęczowskiej i al. Kraśnickiej i zderzył się z toyotą.

Do wypadku doszło we wtorek ok. godz. 8.40 - poinformowała policja w środę. Ranna została ciężarna pasażerka trolejbusu, która trafiła do szpitala na obserwacje. Badania alkomatem wykazały, że kierowca MPK miał 0,7 promila alkoholu w wydychanym powietrzu. Kierowca prawdopodobnie straci pracę.

serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34309,2975092.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka