Dodaj do ulubionych

Worek bez dna

26.10.05, 11:34
Na początku miało być zadaszone lodowisko-bardzo dobry pomysł a zrobiono z
tego halę na 5 tys. miejsc w środku osiedla mieszkaniowego-czyste
wariactwo.Hala na Al. Zygmuntowskich może pomieści coś około 2-2,5 tys.
widzów i jest tyle terenu na parkingi.Wcześniej nie wiedzieli że potrzeba
będzie wybudować parkingi dla samochodów.W tej chwili nie ma gdzie postawić
20 samochodów jak odbywaja sie zajęcia w małej salce gimnastycznej.Najpierw
zaczyna się budowę bez konkretnego pomysłu bo jakoś to będzię a potem w
wyścigu wyborczym można się chwalić się że wybudowałem hale sportowa.
Proponuję aby Pan Prezydent albo ktoś z decydentów pomysłu budowy tak dużej
hali zamieszkał w budynku mieszkalnym przy K.Wielkiego13 ( oddalonym od hali
o jakieś 40 metrów)ciekaw jestem jakie wrazenia bedzie miał po koncercie lub
meczu z widownią 5 tys. ludzi.Paranoia
--
Obserwuj wątek
    • Gość: zdenek Re: Worek bez dna IP: *.wbc.lublin.pl / *.wbc.lublin.pl 26.10.05, 12:40
      Proponuję tym baranom (nie obrażając tych biednych zwierząt) z ratusza a w
      szczególności pruszkowskiemu (celowo tak piszę bo nie zasługuje na duże
      litery)żeby budując lotnisko zrobili analogicznie tak jak z lodowiskiem, zaczeli
      od kupna samolotu, a potem dobudowywali resztę, tzn. płytę startową, budynki
      lotniska, całą infrastrukturę itp. Gratulacje oszołomy taaak trzymać. Do reszty
      doprowadźcie ten region do dna.
      • Gość: misia Re: Worek bez dna IP: 195.117.192.* 26.10.05, 16:23
        to w banku zamiast pracować bawimy się inetrnetem?
    • Gość: koma Re: Worek bez dna IP: *.devs.futuro.pl 26.10.05, 14:55
      Dziwie sie ze miasto i urzad marszalkowski daja pieniadze - bo trzeba skonczyc.
      Jesli MOSIR twierdzi ze obecne prace nie sa zwiazne bezposrednio z sama hala to
      moze je wstrzymac? Niech hala przyniesie choc troche pieniedzy to bedzie za co
      zrobic reszte prac. Tyle czasu jest tam prowizoryczny parking to jak bedzi
      ejeszcze z rok nikomu (oprocz mieszkancom sasiednich blokow - wspolczuje) nic
      sie nie stanie. A moze by tak ktos sie z wladz wzial za robote i zlozyl wniosek
      o pienidze z UE?? Tu sa tylko 2 problemy: 1) trzeba miec plan tego co sie chce
      zrobic - a tego chyba nei wie nikt, 2) trzeba wniosek przygotowac - i to dobrze.
      Obawiam sie tylko ze to nie oszczedzi pieniedzy bo jak znam sie na urzedach
      gdyby wniosek przeszedl to wladze zechcialyby za to jakis nagrot itp....
    • mali_bu Re: Worek bez dna 26.10.05, 14:59
      W tym mieście robi się wszystko bez zabezpieczenia finansowego. Gdyby od razu przeznaczyć pieniądze na budowę tej hali, dawno byłaby skończona i kosztowałaby dużo mniej. A tak topi się pieniądze piąty rok w tym samym gó..e. Podobnie z Trasą Zieloną. Miliony złotych utopione w jezdni donikąd i skryżowaniu niedopasowanym do obecnych warunków.
      Na pocieszenie pozstaje fakt, że Kraków wybudował za miliony zotych za ciasny dla autobusów dworzec:)
      • aron2004 Re: Worek bez dna 26.10.05, 15:37
        mnie się wydaje że dworzec w Krakowie wcale nie będzie taki ciasny, po prostu
        oni nie wiedzą jak to się robi w Lublinie. U nas też jest ciasno a jakoś to się
        kręci.
    • Gość: kalafior Re: Worek bez dna IP: *.it-net.pl 26.10.05, 15:25
      Kolego, bzdurr nie opowiadaj. W hali na Zygmuntowskich jest 1200 miejsc, a ty
      piszesz, że dwa razy tyle. Ci ludzi to chyba musieliby jak śledzie na parkiecie
      sterczeć, ale to mogłoby troszke przeszkadzać w imprezach sportowych... A co do
      lokalizaji na Globusie to nikt tam jakichś zlotów dresiarzy czy satanistów nie
      będzie organizował. Na takim placu Zamkowym bywa po 20 tysięcy ludzi i jakoś
      okoliczni mieszkańcy żyją. A parkingów też tam nie ma.
      • doroy1 Re: Worek bez dna 26.10.05, 17:37
        ...."A co do
        >
        > lokalizaji na Globusie to nikt tam jakichś zlotów dresiarzy czy satanistów
        nie
        > będzie organizował. ..."
        no jasne takie zloty sa,e sie organicują, zapraszam na regularne zlity
        mieszkanców LSM i pobliskich Czubów.....
        poza tym wydaje mi sie ze zaczynajac budowe lodowiska chyba nikt nie pomyslal
        ze Lublin sie tak rozbuduje, blok przy Kazimierza wielkiego 13 jest najblizej
        polozony....i to chyba raczej nie fortunne...
        natomiast przy alejach Zygmuntowskich nie ma takich blokow mieszkalnych w tak
        bliskiej odleglosci....tym bardziej ze jak piszesz hala przy Zygmuntoskich jest
        mniejsza i ma wiecej parkingów wokół..
        to co będzie na Kazimeirza Wielkiego????
        trzeba emigrowac, chyba.....:))))
      • zbigniew49 Re: Worek bez dna 27.10.05, 08:33
        Kolego, bzdurr nie opowiadaj. W hali na Zygmuntowskich jest 1200 miejsc........
        --Przepraszm,moze rzeczywiscie przesadziłem z tymi miejscami na imprezach
        sportowych ,ale chodziło mi o problem że tam są miejsca parkingowe i jest hala
        daleko od budynków mieszkalnych a nie o dokładną ilość miejsc( jeśli jest tam
        miniej to potwierdza to zła lokalizację hali na Globusie). a co do
        bezpieczeństwa to tam ma być 50 kamer a na stadionie Motoru po ostatnich
        rozrubach jest .........to po co tyle na takjej małej hali jeśli te imprezy nie
        stanowią zagrożenia ( nie ma dresiarzy).Nie mam nić przeciwko takiej Hali ale w
        odpowiednim miejscu gdzie są parkingi i cała dodatkowa infrastruktura( np. park
        boisko, lokale, sklepy z pamiątkami sportowymi), jak na całym świecie to
        wszystko musi na siebie zarabiać nie tylko w czasie dużych imprez ale i na
        codzień.W Lublinie lepiej wybudować halę bez infrasturktury.Zlikwidować targ na
        Globusie( miejsca pracy)a co na to nowa władza PIS-zapowiedzi o zminiejszeniu
        bezrobocia.A pozatym to trzeba chyba przyjąć zasadę olewania wszystkiego i nie
        dziwić się ze młodzi chcą wyjechać z tego Kraju tylko kto zgasi światło...
        pozdrawiam
        • Gość: kalafior Re: Worek bez dna IP: *.it-net.pl 28.10.05, 00:26
          Ja lokalizacji dla hali nie wybierałem. A fakt, że buduja ja już tyl;e lat i
          końca nie widać to zgroza. Ale jak już jest to trzeba ją wykończyć i korzystać.
          A jakie miałoby być zagrożenie to nie mam pojęcia. Na Zygmuntowskich jest
          przede wszystkim piłka ręczna i koszykówka. Jakoś nigdy nie widziałem ani nie
          słyszałem, żeby rozróby jakies miały miejsce. I nie wiem czemu większa widownia
          miałaby to zmienić automatycznie...
          Pozdrawiam również.
    • Gość: lubelak Re: Worek bez dna IP: *.devs.futuro.pl 26.10.05, 18:30
      Przestancie się pastwić nad ludżmi nieszczęśliwymi, bo wykształconymi nie w tym
      kierunku. Pan Prezydent ich (szefostwo MOSIR) uszczęśliwił na siłę sadzając na
      stołki.
      Jeżeli o wszystkim w mieście Lublinie decydują ludzie ze stażem w :Domach
      Pomocy Społecznej, Izbach Uzależnien, w Izbach Wytrzeżwień( to prawda)i innych
      zwązanych ze słowem "SPOŁECZNYCH" i tylko po KUL-u. Są to Ludzie wspaniale
      wykształceni, których bardzo cenię. Oni nie wiedzą jak zarobić pieniądze gy
      zrobić wypłatę dla pracowników. Znają słowa DOTACJA, DAJ ... nie bedzi lepiej.
    • josek4 Szacunkowy koszt budowy?? Niełe 27.10.05, 13:52
      Niech mi ktoś wyjaśni. W inwestycję wpakowano już tyle kasy i jeszcze ktoś się
      tłumaczy "Szacunkowym kosztem"!!!!!! Ludzie albo ja jestem debilem albo nie
      mogę czegoś zrozumieć. Czyba umowy inwestycyjne już dawno zostały podpisane. A
      oni jeszcze się domagają kasy??? Dlaczego moja praca nie odbywa się
      szacunkowo??? Po skończonym roku będę mógł się upomnieć o jeszcze ponieważ moja
      praca okazała się bardziej wartościowa niż przewidziano to w umowie. Gratuluję
      Panie Prezydencie, Czcigodny Urzędzie konsekwencji decyzji. No bo przecież nasz
      KOchany Prezydent tak naciskał na dokończenie budowy????No0 cóż budowa kiedyś
      się skończy a rodzinkę trzeba utrzymać, gdzieś pewnie te nadwyżki finansowe o
      które dopomina się MOSIR trafiają????
      • Gość: ef Re: Szacunkowy koszt budowy?? Niełe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 21:42
        W mętnej wodzie łowi się najwięcej ryb!!!!Ciekawe kto w urzędzie mąci tę wodę?
        • Gość: mieszkaniec Re: Szacunkowy koszt budowy?? IP: *.zemborzyce.sdi.tpnet.pl 28.10.05, 12:58
          Mosir-dokonania-baseny-nieczynne-(1 zlikwidowany Tatary),zalew-nieczynny
          (sinice),stadion Motoru-nieczynny,lodowisko przenośne-otwarcie maj,lodowisko
          dotychczasowe na Globusie zamienione w halę w pernamentnej budowie a la
          teatr,zjazd narciarski z Globusa nieczynny.Inne dokonania-zakup skoczni dla
          prywatnej firmy,machlojki przy przetargach,dziwne dzierzawy całego Wrotkowa i
          Mariny jednej firmie itd,itp.A prezio mówi-jest ok!!!Mosir to moja pewna firma!
    • Gość: gbr Re: Worek bez dna IP: *.dip0.t-ipconnect.de 10.11.05, 14:46
      A CZY W TYM ROKU BEDZIE MOZNA KORZYSTAC Z LODOWISKA
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka