Dodaj do ulubionych

Jak LPR zabiega o wzgłędy o. Rydzyka....

29.10.05, 11:40

Zapewniam, że urodzę i wychowam dziecko nawet z gwałtu, bo życie należy
chronić od poczęcia do naturalnej śmierci - zadeklarowała Natalia Markiewicz
z Ruchu Obrony Życia „Pro Life" na konferencji prasowej Ligi Polskich Rodzin.
Działaczka wyjaśniła, że dziecko nie może być karane surowiej niż sprawca
gwałtu. - Gwałciciel otrzymuje karę od jednego roku do 10 lat więzienia, a
dziecko może być zabite w łonie matki, która została zgwałcona - mówiła.
Liga ogłosiła wczoraj w Sejmie zamysł zaostrzenia obowiązującej ustawy
antyaborcyjnej.

- Propozycja LPR jest pierwszym krokiem do ograniczania praw kobiet i praw
człowieka w Polsce - mówi zbulwersowana pomysłem LPR Wanda Nowicka,
dyrektorka Federacji na rzecz Kobiet i Planowania Rodziny. - Dążenia partii
Giertycha godzą w polskie kobiety, są przykładem całkowitego ich
lekceważenia, niechęci, a wręcz pogardy. Należy traktować je poważnie, bo
Liga będzie starała się za wszelką cenę je zrealizować. Nie zamierzamy jednak
cicho przyglądać się temu i będziemy mobilizować organizacje kobiece oraz
wszystkich Polaków do wystąpienia przeciwko pomysłom LPR - podkreśla
Nowicka. -------------------
Obserwuj wątek
    • Gość: Atomek Barska gwiazda, Tytus, Romek i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.05, 13:31
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=62&w=31022086&wv.x=2&a=31174658
      • joannabarska Smieszny atomek na tropie 29.10.05, 13:38
        "i"... piernik do wiatraka! Tys nie Atomek, ale atom I klasy! Chyba nie sam
        z_oh?
        • Gość: KGB Re: Smieszny atomek na tropie IP: 219.149.233.* 29.10.05, 14:00
          Barska się starzeje, sama z sobą gada! Pardon, ona już jest stara.
          • Gość: Atomek Re: Smieszny atomek na tropie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.05, 15:49
            zo_h = wszechstronnie poinformowany! Brawo!
            Ale jego tasma magnetofonowa w głowie przestanie działać, gdy wyczerpie
            sie bateria.
            Sprawdz, jak z chorobą psychiczną u ciebie...Skoro tak piszesz
            tutaj, to przeraza...
            Durnotka wychodzi jak słoma z butów. ZERO inteligencji!
            Na idiotyzny nie ma jeszcze lekarstwa.
            Zwlaszcza na forum. Zaczynam to mieć gdzieś.
            • verbaveritatis Re: Smieszny atomek na tropie 29.10.05, 16:24
              Włazi jakiś tuman z bocznym wątkiem i zasadniczy ginie w tłoku. Widziałem w
              telewizji tych chłopczyków i pannicę, którzy referowali projekcik w sprawie
              aborcji. Co te szczaniaki mogą wiedzieć o życiu? Jeden miał mieczyk w klapie.
              Wiadomo, co on oznaczał już przed wojną. Banda. A tej pannicy bym nie zgwałcił
              nawet na jej prosbę. Nie mój gust.
          • verbaveritatis Re: Smieszny atomek na tropie 29.10.05, 16:26
            Zycie biegnie szybko. Sam nie wiesz,jak szybko sie zestarzejesz. Jesli
            doczekasz. Oszczędzaj się. Nie pij. Nie pal. Spaceruj i żyj bez nerwów.Dasz
            radę?
            • verbaveritatis Re: Smieszny atomek na tropie 29.10.05, 17:27
              Wyzej odnosilem sie do tego, co podpisał sie KGB. Wyjątkowa głupota.
    • anka401 Re: Jak LPR zabiega o wzgłędy o. Rydzyka.... 30.10.05, 09:13
      Dlaczego mówi pani "zabiega o względy o.Rydzyka"? Mnie się wydaje naturalne,że
      LPR broni ludzkiego życia. Temat jest delikatny. Ja jestem osobą wierząca, ale
      nigdy nie powiem "nigdy", jeśli chodzi o aborcję. Wciąż mam w pamięci przypadek
      zgwałcownej 13-letniej dziewczynki z Irlandii, której matka wyjechała z nią za
      granicę, aby dokonac aborcji.
      Nie jesteśmy narodem hitlerowskim, aby "lekką reką" pozbawić kogoś życia.
      Postawa LPR wynika z programu i założeń, a nie z chęci podlizywania się
      o.Rydzykowi, jak sądzę. I nikt nie wciąga "na siłę" nikogo do LPR, na szczęście.
      • joannabarska Re: Jak LPR zabiega o wzgłędy o. Rydzyka.... 30.10.05, 09:58

• anka401 do joannabarska 30.10.05, 20:08
          widzę, ale się nią nie emocjonuję:)Z pozycji forumowicza niewiele jestem w
          stanie zdziałać. Nie interesuje mnie polityczna, wurtualna przepychanka. Wole
          rzeczywistość, bo mocno stąpam po ziemi. Obraziła się pani o wybory? Czy
          róznica w swiatopoglądzie religijnym sprawia,że czuje pani antypatię do mojej
          osoby?
          Bardzo dobrze,że ktoś staje w obronie poczętego życia w naszym kraju. I bardzo
          dobrze,że sa ludzie o innym zdaniu na ten temat:)
          • joannabarska Re: do joannabarska 31.10.05, 21:21
            "Anka401" - jakie obrazanie na wybory, jakie antypatie do Pani osoby?
            Istniejemy na tym swiecie, na tym forum i mozemy mieć odrebne zdania. Nie mniej
            chciałam tu dodac, ze nawet biskup Pieronek oswiadczyl, ze przy tej ustawie
            nie nalezy majstrować, ze jest ona wyrazem kompromisu. Natychmiast LPR
            zakablowała do Prymasa i naszczekała na krakowskiego biskupa. I to Polska
            własnie! Nie zgadza sie Pani z biskupem Pieronkiem? Wolno Pani. Ja się zgadzam.
      • Gość: Jadwiga Re: Jak LPR zabiega o wzgłędy o. Rydzyka.... IP: *.lublin.mm.pl 30.10.05, 12:48
        LPR broni praw gwałciciela, broni praw nienarodzonego, natomiast dyskredytuje
        prawa kobiety wymagajac od niej pełniła funkcji stancji dla niechcianego
        lokatora bez jakiego kolwiek zadośćuczynienia za wszelakie konsekwencje majace
        wpływ na jej życie
    • Gość: Chart Re: Jak LPR zabiega o wzgłędy o. Rydzyka.... IP: *.resetnet.pl 30.10.05, 12:48
      To nie Wszechpolacy cofają o 15 lat dyskusję o aborcji - tylko zabierające głos
      środowiska feministyczne. Znowu słyszymy, że cała sprawa obraca się jedynie
      wokół "praw kobiet" - tymczasem chodzi przecież o prawa dzieci. Pomoc
      (zwłaszcza psychologiczna) dla ofiar gwałtów jest takim samym obowiązkiem
      państwa jak obrona życia swych obywateli, także tych nienarodzonych. Gdzie tu
      sprzeczność? To fałszywe stawianie sprawy!
      • gabriel Re: Jak LPR zabiega o wzgłędy o. Rydzyka.... 30.10.05, 13:13
        W Polsce nie obowiązuje żaden akt prawny zwany ustawą antyaborcyjną, wszystkim
        pomysłodawcom jej zmieniania, radzę zajrzeć do dziennika ustaw, bo będą ją
        musieli sobie napisać.
        Wszystkim tym którzy używają tej nazwy, również.
    • Gość: Tomasz. Re: Jak LPR zabiega o wzgłędy o. Rydzyka.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.05, 13:10
      Przecież aborcja i parę innych są przez całą III-cią RP dyżurnymi tematami
      zastępczymi,które mają odwrócić uwagę niezbyt mądrego społeczeństwa od spraw
      istotnych. Stara jak świat zasada mówi,że gdy ludziom nie można dać chleba to
      organizuje się igrzyska. Widać to również w działalności niektórych mediów.
      Działania przedstawicieli LPR i innych partyjek są głównie wymierzone na
      zyskanie rozgłosu, bo w państwie polskim, kto głośniej krzyczy ten ma większe
      poparcie społeczne. Na tej fali wypłynął Lepper, Giertych i wielu, wielu innych.
      Ale trzeba uczciwie przyznać, że jest to głównie zasługa okrągło-stołowych
      „elit” i tego co zbudowały przez ostatnie 16-cie lat.
      Słowem ustrojem III-ciej RP stała się „wrzaskokracja”, która na pewno nie służy
      Polsce. Gdy do tego dodamy najskuteczniejsze metody działania jakimi są
      bezczelność i chamstwo, przy zapewnionej bezkarności, to wyłoni się nam smutny
      obraz współczesnej Polski.
      • gabriel Re: Jak LPR zabiega o wzgłędy o. Rydzyka.... 30.10.05, 14:16
        LPR poniosło wyborczą klęskę, podobne projekty prezentowała już w Sejmie
        poprzedniej kadecji, i oby tak jak wtedy tak jak teraz nie zwrócono na nie uwagi.
        • Gość: piska Re: Jak LPR zabiega o wzgłędy o. Rydzyka.... IP: *.lublin.mm.pl 30.10.05, 16:09
          LPR dostała w pupke, bo ojczulek przerzucil sie z agitacja wyborcza na
          kaczuszki. Tak tez przepadly te rozne minipartyjki w rodzaju "Domu Ojczystego"
          etc. Jedne dobre - zniknął z z Sejmu zajadly Maciarewicz (czy Macierewicz).Nie
          ma chyba i Nowiny Konopki, nie wiem ,czy jest chuderlawe Stryjewski. To
          wszystko i tak małe piwo. Jest strasznie i tak.
    • Gość: olo już ma.... IP: *.Zensol / *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.05, 13:01
      www.szukamypolski.com/fotkip/160zgryz.jpg
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka