Dodaj do ulubionych

E8 odwołanie od wyniku

04.07.26, 11:19
Pamiętam ze starych wątków że co niektórzy odwoływali się od wyników E8 i chciałabym spytać czy w waszym przypadku odwołanie przyniosło pozytywny efekt?
My na razie poprosiliśmy o wgląd do pracy. Syn obstawiał wynik z polskiego o 15-20% wyższy niż uzyskał. Jest bardzo rozczarowany bo prawdopodobnie braknie mu ok 2pkt do szkoły pierwszego wyboru. Myślę że odwołać się warto bo nic nie tracimy (poza kosztem dojazdu do OKE) a możemy zyskać. Tylko zastanawiam się czy jest szansa że się z tym wszystkim wyrobimy przed wywieszeniem list osób zakwalifikowanych... Ile czasu u was to zajęło i czy udało się zwiększyć wynik?
Obserwuj wątek
    • princy-mincy Re: E8 odwołanie od wyniku 04.07.26, 11:28
      Moja kuzynka się odwoływała w sprawie syna- język polski.
      Nie uwzględniono jej odwołania, walczyli 7%
      • princy-mincy Re: E8 odwołanie od wyniku 04.07.26, 11:29
        Miało byc- walczyli o 7%
    • sabina211 Re: E8 odwołanie od wyniku 04.07.26, 13:29
      My się odwoływaliśmy, ale już 6 lat temu (Warszawa). Uzyskaliśmy, co chcieliśmy, ale sprawa była oczywista, bo chodziło o błędy techniczne (dobre wg klucza odpowiedzi, a na karcie 0 pkt.). I tak, zdążyliśmy z poprawionym zaświadczeniem i to zadecydowało, że córka dostała się do LO 1 wyboru, które skończyła 2 lata temu. Więc absolutnie było warto.
      • sabina211 Re: E8 odwołanie od wyniku 04.07.26, 13:31
        I u nas też był to wgląd, ale już na miejscu wypełniliśmy druk odwołania.
        • sabina211 Re: E8 odwołanie od wyniku 04.07.26, 13:33
          Dokładnie 5 lat temu nie 6 i skończyła rok temu. Coś mi się przestawiło w głowie.
    • ophelia78 Re: E8 odwołanie od wyniku 04.07.26, 14:29
      Odwołałam się z j.polskiego - poprawne zwroty uznano w wypowiedzi pisemnej za błędne.
      Mimo merytorycznego odwolania nic nie uzyskanilismy, lakoniczna odpowiedz "praca zostala sprawdzona popranie, dalsze odwołanie nie przysluguje"
      OKE Poznań

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka