Dodaj do ulubionych

Komendant Hebda odchodzi

17.11.05, 22:49
Kryterium fachowosci powiada Komendant Bienkowski, a ja sie glosno pytam: skad
oficer wojsk ochrony pogranicza [Bieńkowski] ma pojęcie o przygotowaniu do
sluzby w policji gen. Hebdy. Przeszedl on cala sciezke kariery od kraweznika w
Milicji Obywatelskiej, po z-ce Komendanta Glownego Policji.I ten czlowiek
teraz ma czelnosc oceniac gen. Hebde, smutne to naprawde.
Obserwuj wątek
    • Gość: misiek Re: Komendant Hebda odchodzi IP: 217.98.100.* 18.11.05, 06:40
      Daj Boże pismakom, żeby mieli 60-proc. poparcie społeczeństwa tak jak policja
    • Gość: p Re: Komendant Hebda odchodzi IP: *.it-net.pl 18.11.05, 08:42
      niepokojący jest trend zajmowania przez byłych wojskowych nieudaczników
      kierowniczych stanowisk w Policji.Jak ktoś się niesprawdza w WP to go należy
      wyniesc na piedestał w Policji??????
      • Gość: st.strzlec Re: Komendant Hebda odchodzi IP: *.lublin.mm.pl 18.11.05, 09:57
        Straż graniczna to nie WOJSKO.To tak jak nie można porównywać straży miejskiej
        czy agencji ochrony do policji.
        A co do obecnego komendanta głównego policji (Bieńkowski),to on taki
        generał,jak biskup dwojga imion.Bieńkowski po ukończeniu lubelskiej uczelni
        (oczywiście chodzi o KUL),został zięciem jednego z generałów w rządzie Buzka.I
        tak teściu usadowił zięcia.
        Nie wiemczy Bieńkowski był wogóle w wojsku,ale w policji na pewno NIE.Skąd więc
        stopień generała?Jakie przepisy o tym mówią,że od razu można zostać generałem?
        W dawnych czasach było bardzo podobnie.Kapelusze kardynalskie otrzymywali nawet
        papiescy pastuchy (np.pilnujący papieskich pawii)
        No cóż.No i mamy rząd i "władze"
    • Gość: aspirant Lubelski Garnizon........ IP: *.devs.futuro.pl 18.11.05, 11:05
      wreszcie sie na nim poznali, teraz czekamy na czystkę w lubelskim
      garnizonie!!!!
      • Gość: bolo2 Re: Lubelski Garnizon........ IP: *.lublin.mm.pl 18.11.05, 14:12
        A kto studiuje na KUL-u.Przecieżą to uczelnia klerykalna i wszystka miernota
        intelektualna tu sciąga.Jest tylko jeden warunek - opinia proboszcz. I takim
        studentem był Bieńkowski.A że teraz rządzi kler to ono będzie dobrym K-ntem.
    • Gość: Abel Re: Komendant Hebda odchodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.05, 20:55
      Polemizuje z Toba blood bo......Hebda powinien zostac w Lublinie jak byl. Tak
      mial za soba szkole zycia w milicji nie zaprzeczam , rozsadnie uczciwie
      przeszedl do policji zgadzam sie z Toba. Jest jeszcze inny aspekt sprawy.....
      W Lublinie na koncowce swojej sluzby stal sie wielce ostrozny i usluznie
      grzeczny wobec niektorych"urzednikow" Widac bylo wazeline i grono opiekunow
      przy boku,ktorzy zawsze i na wszelki wypadek swiadkowali za szefem. Jego slynne
      przyjmowanie interesantow w sprawie........Nie podejmowal sam zadnych decyzji
      wyreczajac sie podwladnymi. Nawet w sprawach ktore wymagaly dyskrecji robil
      show pozniej sie wydalo ze pod Warszawke .I powinien wiedziec ze z Lublina do
      Warszawy juz niejeden komendant sie przejechal......... Strzelec tez sie myli
      agencje ochrony sa najczesciej prowadzone przez bylych milicjantow i
      policjantow i zatrudniaja tez takowych z tym ze emerytow. I twierdze ze sa to
      najbardziej fachowe solidne i kompetentne agencje ochrony.Moje zdanie.
    • Gość: Wściekły pies. Re: Komendant Hebda odchodzi IP: *.cyberbajt.pl / 82.160.98.* 18.11.05, 21:10
      I bardzo dobrze ,że jakiś generał Hebta odchodzi ponieważ kariera tego gościa
      winna się zakończyć na Milicji Obywatelskiej.Własną osobowością udowodnił,że
      jest typowym milicjantem lat 70.Dobrze się stało,że wybory wygrał PiS i robi
      porządki z nierobami ,leserami i intrygantami.A co do stopnia generaskiego
      Bińkowskiego to takie same uwagi można wyciągnąć w stosunku do generała
      Hebdy.Czy lubelską policją mósiał kierować generał. Chyba nie bo policją może
      kierować nawet cywil byle nie był układny,nie prowadził gierek kolesiowskich.A
      co dotyczy podwyżki dla zamojskiego wycieczkowicza to w państwie prawa kosztami
      podwyżki winno się obciążyć gen.Hebdę.Teraz jaśnie Pan generał Hebda będzie
      miał czas na chwilę zadumy nad własną osobowością jeżeli ma choć cień
      samokrytyki winien złożyć oswiadczenie co udało mu szię zrobić dobredo ???/
      dla policji.Dlatego na koniec krotko '' Kończ waść wstydu oszczędż." Rządy
      Hebdy w Lublinie to pasmo porażek lubelskiej policji to kompromitacja i bałagan
      w Lubelskiej policji.Dlatego dziękujemy generełowi i miłego odpoczynku na
      emertturce.
      • Gość: Julo Re: Komendant Hebda odchodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.05, 23:24
        Oczywiście, PiS to "ręka opatrzności", która z dupka po KUL-u, kóry nigdy nie
        był w wojsku ani policji robi komendanta Straży Granicznej i generała, a
        następnie szefa całej oanstwowej policji. Czy tyś się, chłopie, aby nie
        pieprznął za mocno w kapelusz?
    • Gość: ja Re: Komendant Hebda odchodzi IP: *.devs.futuro.pl 18.11.05, 21:24
      do budy.i hate dogs hwdp
      • blood_free Re: Komendant Hebda odchodzi 18.11.05, 22:56
        Nie bardzo Was Abel rozumiem.Moja wspolpraca z Hebda ukladala sie naprawde
        harmonijnie, nigdy nie przyjmowal mnie w obecnosci swiadkow, sprawy sluzbowe
        byly zalatwiane wg kompetencji, tak wiec nie wiem z czego biora sie Twoje
        spostrzezenia w stosunku do Marka?
      • Gość: marcin Re: Komendant Hebda odchodzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.05, 09:36
        najpierw qtas..ie podpisujesz się jako aspirant,teraz jako ja,zdecyduj się
        baranku
    • Gość: Abel Re: Komendant Hebda odchodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.05, 00:03
      A ja Wam sie dziwie blood ze mnie nie probujecie ani troszke
      zrozumiec. Jezeli mieszkacie w Lublinie to pewnie wiecie kim byli panowie
      Glowacki Superczynski Sosnowski i dalej dalej w historie az do ulicy
      Zielonej i innych panow komendantow a nawet p. gen N. powiecie ze tamci to
      przeszlosc tak pan Hebda tez bedzie przeszloscia.Tylko ze o swoim szefie
      najpierw mowia pracownicy(*)(nie koledzy) potem spoleczenstwo. Trzy
      pokolenia w niebieskim mundurze daja mozliwosc oceny szefow.Zle sie dzialo i
      bylo jeszcze gorzej wiec trzeba bylo stawic czolo a nie awansem do
      Warszawy.Wiec zrobilo sie calkiem zle i tu i tam.Zmiany na dole i markowanie
      zmian na gorze. Az tak nie mysle zle o panie H.Wiele zrobil i moze chcial ale
      nie wyszlo . Jeszcze gorzej bywa teraz
    • Gość: pol Re: Komendant Hebda odchodzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.05, 00:54
      bo sie rozplacze

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka