Dodaj do ulubionych

Dej, zaczynam od nowa

27.04.26, 11:21
Jest u nas miejska grupa typu: oddam gratis, sprzedam za 5,10 zł. Ponieważ w sobotę odguzowywalam spiżarnię - wystawiłam na grupę talerze, kubki, garnki, sztućce - kompletami za 5 zł. I pisze pan, że chętnie weźmie kubki, talerze, filiżanki, prosi o rezerwację , bardzo mu zależy bo zaczyna wszystko od nowa. Twarz z profilowego jakby znajoma. Przyjeżdża, zabiera wszystko co zostało ( ku mojej uldze) , życzy miłego dnia i odchodzi. Mówię: 20 zł poproszę . Pan wielce zdziwiony " ale mówiłem przecież , że mi zależy bo zaczynam wszystko od nowa!".
Tylko że jak go zobaczyłam na żywo, poznałam człowieka : to handlarz starzyzną, handluje na targach i rozmaitych jarmarkach właśnie takim asortymentem. I niech sobie handluje, niech te talerze oprawi w ramki albo potlucze - ale kłamać dla dwudziestu zł? Co robi ematka? Macha ręką czy jednak chce zawrotną sumę 20 zł?
Swoją drogą, jak puszczałam różne rzeczy za darmo - ludzie umawiali się tłumnie i nie przychodzili. Jak wystawiam za 5 zł - przychodzą.
Obserwuj wątek
    • siedemkropek82 Re: Dej, zaczynam od nowa 27.04.26, 11:32
      Jestem na kilku grupach typu Oddam za darmo.Mam mnóstwo rzeczy i nikt nigdy nic ode mnie nie chciał.
      • kachaa17 Re: Dej, zaczynam od nowa 27.04.26, 11:40
        No ale w tym przypadku nie było oddam za darmo tylko było wystawione z ceną.
    • kachaa17 Re: Dej, zaczynam od nowa 27.04.26, 11:41
      Prosiłabym o 20 zł, nie lubię krętaczy.
    • beata985 Re: Dej, zaczynam od nowa 27.04.26, 12:31
      Na przyszłość..najpierw kasa potem reszta
      Teraz...powiedziałbym Panu ze wiem czym się zajmuje....bezczelny typ.
      Mam nadzieję ze dostałaś jednak kasę
    • rb_111222333 Re: Dej, zaczynam od nowa 27.04.26, 12:57
      Poprosiłabym o 20 zł, tym bardziej jeśli osoba to handlarz. Ostatnio miałam remont, też trochę wystawiałam za kasę i za darmo. I o ile wcześniej byłam fanką tego typu darowizn czy tanich sprzedaży, bo to ekologiczne, tak teraz, po swoich doświadczeniach patrzę już na to sceptycznie.
    • smoczy_plomien Re: Dej, zaczynam od nowa 27.04.26, 13:16
      Naciskałabym na te 20zł, tym bardziej, że handlarz. Jedną filiżankę sprzeda za 40zł i będzie już do przodu.
    • misiamama Re: Dej, zaczynam od nowa 27.04.26, 13:17
      Ja macham ręką. Jak sama pakuję i zanoszę do paczkomatu ekozwrot, to nikt mi niczego nie zwraca, a jeszcze muszę dołożyć pracę. Gdyby ktoś zechciał przyjść i odebrać z domu, byłabym wdzięczna.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka