Dodaj do ulubionych

Prezydent A. Kwaśniewwski w Lublinie

IP: *.it 09.10.02, 15:51

Prezydent Polski A. Kwaśniewski w Lublinie - czyżby się z nami pomalućku
żegnał?
Obserwuj wątek
    • Gość: Dociek Re: Prezydent A. Kwaśniewwski w Lublinie IP: proxy / *.lublin.mm.pl 09.10.02, 17:35
      Nie koniecznie "pożegnanie". Prędzej dowodzi to tego, że znajdują się u nas
      także tacy ludzie, którzy chcą i potrafią pokazać (nie tylko Prezydentowi RP),
      wszelkimi możliwymi sposobami, że po prawej strony Wisły również jest Polska,
      a nie teren ekologiczny wyłącznie do kompletnego zalesienia.
      • Gość: MIKI Re: Prezydent A. Kwaśniewwski w Lublinie IP: *.lukow.sdi.tpnet.pl 09.10.02, 22:32
        Brawo DOCIEK. Czuję smak Białej Podlaskiej. Niestety wizyta Prezydenta to
        wyłącznie kampania wyborcza. Nie wiem czy pamiętasz ale przed wyborami
        prezydenckimi to SLD - owscy notable zapraszali pana A.K. do naszych miast:
        Lublin, Biała Podlaska, Łuków itp. Później (przed rokiem) Pan Prezydent
        rewanżował się składając wizyty w Lublinie, Białej Podlaskiej, Łukowie itd.
        Rewanżów jednak nie koniec. Trzeba pomóc także kolegom samorządowcom (w końcu
        lepiej jak bedą rządzić nasi) i teraz Lublin będzie gościł ponownie Pana
        Prezydenta. Biała Podlaska i Łuków także niecierpliwie oczekują pana KWASA. A
        może sa już tak pewni wygranej ?????????????????????
        A dziś znów wymiotowałem. Fizjologia nie pozwala więc nie podejrzewam ciąży.
        Moje torsje wzbudziło dzisiejsze wystąpienie w Programie I TVP Pana Leszka M. -
        Premiera. Który to już raz w tym miesiącu ????????????????? I co za to ma TVP.
        A może za jakie grzechy TVP musi tak często emitować wystąpienia Premiera.
        Ciekawe.
    • Gość: Shawman Mam przesyt SLD IP: *.rury.sdi.tpnet.pl 10.10.02, 01:21
      W każdym programie informacyjnym w TVP pojawia się średnio 3 razy Leszek Miller
      + ministrowie z jego rządu + Olek K. ;-). Niedługo dojdzie do tego, że
      wiadomość o wzroście sprzedaży komórek będzie się kończyć komentarzem, iż
      premier Miller bardzo ceni nowoczesność, ma ładną komórkę i w ogóle wszystkim
      Polakom rozda komórki, jak zagłosują na SLD w wyborach samorządowych.
      Heh, czy to prawda, że Kwaśniewski wręczał w Lublinie jakimś studentom indeksy?
      Ręce mu się nie trzęsły? Bo sam nie ma, a tu tyle razy musi oddawać i oddawać...
      • pepperoni78 Re: Mam przesyt SLD 10.10.02, 07:43
        Gość portalu: Shawman napisał(a):

> W każdym programie informacyjnym w TVP pojawia się średnio 3 razy Leszek
        Miller
        >
        > + ministrowie z jego rządu + Olek K. ;-).

Zauważ, że przez 4 lata przed wyborami parlamentarnymi w każdym programie
        informacyjnym w TVP pojawiał się średnio 3 razy Jerzy Buzek + ministrowie z
        jego rządu, + (siłą rzeczy) Olek K. ;-). Zdumiewające jest to, że miłośnicy
        określonych opcji politycznych widzą tylko to, co robią inne partie a nie
        dostrzegają swoich sympatii.

> Heh, czy to prawda, że Kwaśniewski wręczał w Lublinie jakimś studentom
        indeksy?
        > Ręce mu się nie trzęsły? Bo sam nie ma, a tu tyle razy musi oddawać i
        oddawać...

Takie były plany, ale ostatecznie indeksy wręczył rektor, a Aleksander K.
        jedynie "zaszczycił" uroczystośc swoją obecnością.
    • faciu Re: Prezydent A. Kwaśniewwski w L... 10.10.02, 06:26
      Gość portalu: Ciupazka napisał(a):

>
      > Prezydent Polski A. Kwaśniewski w Lublinie - czyżby się z nami pomalućku
      > żegnał?

U nas w Limanowej, był raz po powodzi, zorganizował sobie jakiś wykład, w DK na
      który nikt nie przyszedł oprócz władz miejskich (z grzeczności). Musiano w
      szybkim tempie sprowadzić kilkudziesięciu żołnierzy z N. Sącza, aby zapełnić
      salę (kto normalny spokojnie słucha jego słodko kwasnej mowy). A jak się
      przechadzał po mieście były gwizdy....Z nami więc na pewno się nie pożegna, a
      my też nie ciekawi jego..
      :))
      • pepperoni78 Z dedykacją dla Facia 10.10.02, 07:49
        PRZERWA W PODRÓŻY

Przy piwie w karczmie w Limanowej
        Zapatrzeni w siwe mgły jesienne
        Czekaliśmy na autobusowe
        Ostatnie lata połączenie
        Buk przez okno złoty talar rzucił
        Słońce na obrusie
        Od dziewczyny przy barze
        Pożyczyłem uśmiech
        Oddam w autobusie.

A po lesie wiatr
        Rwie na strzępy pajęczyny nić
        A po polu wiatr
        Rozsypuje kopce siana w pył
        Do puszystych traw się tuli
        Skrada się do pustych ptasich gniazd
        Po strumieniach z wodą śpiewa
        Lekkomyślny wiatr.

Wpatrzeni w okna milczeliśmy wszyscy
        Nikt nie przerywał nam czekania
        Nawet gitary zacisnęły zęby
        Wiedziały - już nie będzie grania
        Oczy dziewczyny szeptały - zostań
        Czas się zatrzymał w Limanowej
        Oddałem uśmiech, przewróciłem kufel
        Na stole talar spał.

A po lesie wiatr ...

Stare, dobre czasy...
        Aż się łezka w oku zakręciła...
        • faciu Re: Z dedykacją dla Facia 10.10.02, 08:30
          Piękne, kiedyś to słyszałem, ale niecałe...Ja o Limanowej znam tylko regionalne
          piosenki....
          :))
    • Gość: ga Re: Prezydent A. Kwaśniewwski w Lublinie IP: 212.182.117.* 10.10.02, 08:53
      Kwaśniewski przyjechał na tą żałosną szopkę urządzoną przez UMCS. Kończąc
      studia dostajesz dyplom w dziekanacie i koniec. Nikogo nie obchodzi żeby było
      to zorganizowane w jakiś specjalny sposób. Do następnych 100000 absolwentów
      UMCS będzie miał bardzo daleką drogę.
    • Gość: turek Re: Prezydent A. Kwaśniewwski w Lublinie IP: *.*.*.* 11.10.02, 11:56
      Ale wyłażą z Was kompleksy prowincjuszy. Nawet jezeli
      nie o czym gadać, to i tak pochrzanić warto jacy my som
      ponad.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka