zanka2 29.11.05, 09:08 zwolnic natychmiast, można , można... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: homo1 Re: Skazany na szkołę? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.05, 16:58 Tak łatwo ferować wyroki, ganić i potępiać. Zwolnić i pozbyć się problemu. Zbyt często tak właśnie przechodzimy obok chorych na alkoholizm. Nie wnikamy w przyczyny choroby, poprzestając na krytyce osoby chorej. A przecież często to nie z własnej winy człowiek staje się alkoholikiem. W wielu przypadkach to bliscy, przyjaciele, rodzina, środowisko w pracy nie umieją lub, co gorsza, nie chcą, zauważyć trudności innych, popełniając grzech zaniechania, nie udzielają wsparcia w trudnych życiowych sytuacjach, skazując kogoś na samotność, na walkę w pojedynkę, bez pomocy, choćby w postaci ciepłego słowa, ze stresem, problemami życia, "wyścigiem szczurów". Nie wszyscy potrafią sami sobie z tym poradzić i nie jest to ich wina. Pozbawieni oparcia, pozostawieni sami sobie, ucieczki szukają w alkoholu. Ciekaw jestem, jakiej pomocy, poza wezwaniem policji, udzielił swemu pracownikowi dyrektor, jak próbowali ratować swego kolegę inni nauczyciele. A może wszyscy też popełnili grzech zaniechania? Zanim rzucicie kamieniem w "pijaka", pomyślcie, dlaczego stał się taki, a może wtedy zobaczycie problem z innej, bardziej ludzkiej strony. Uwagę tę dedykuję zwłaszcza młodej pani redaktor z GW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Skazany na szkołę? IP: *.chello.pl 29.11.05, 20:39 Masz rację w tym, co piszesz, ale racja jest też w stwierdzeniu,że nie wyleczy się nikogo z alkoholizmu, jeśli on sam tego nie chce. Nie wiemy, jakie były kroki podejmowane przez rodzinę i znajomych. Piszą, że był na leczeniu odwykowym. Czasami dobry jest "kubeł zimnej wody", czyli np. utrata pracy. Jasne,że na jednego to podziała, a dla drugiego będzie "gwoździem do trumny". Z tym,że ja nie za bardzo bym była szczęśliwa, gdyby taki nauczyciel miał zajęcia z moimi dziećmi. I prosze nie odbierać mojego postu jako przekreślanie człowieka, bo daleka jestem od przekreslania kogokolwiek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ART Re: Skazany na szkołę? IP: 80.48.232.* 30.11.05, 08:41 bzdury!!!!! każdy pijus jest sam sobie winien. sam sobie wybrał takie życie. najlepiej jest winę za swój nałóg zrzucić na kogoś i w ten sposób się rozgrzeszyć. nikt nie pomoże jeżeli taka osoba sama nie będzie chciała przestać. Odpowiedz Link Zgłoś
fakara Re: Skazany na szkołę? 26.03.06, 17:39 jasne, ze nikt nie pomoze alkoholikowi, jesli on nie bedzie chcial rzucic swoejgo nalogu. ale nalezy pamietac, ze jest to choroba, a nie zbrodnia. i nie znajac sprawy od wewnatrz, nie mozemy sadzic tego czlowieka. jedyna rzecza, jak dla mnie oczywista, jest jego zwolnienie z funkcji nauczyciela. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor Re: Skazany na szkołę? IP: *.lukman.pl / *.lukman.pl 26.03.06, 22:05 PIepSzenie i solenie o Szopenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szkoła Re: Skazany na szkołę? IP: 195.205.71.* 30.11.05, 08:51 Wiesz masz sporo racji, ale w szkol na Benardyśnkiej od lat ( od naprawdę kilkunastu lat) jedna nauczycielka tak zionie alkoholrm na lekcjach,że aż słynna się z tego powodu stała.Młodzież jest zawstydzona jej zachowaniem. I co? jakaś reakcja zwierzchników? Wyobraź sobie,że tak - pani dostaje nagrody.......dodam, że i nauczycielka z niej żadna..:( Odpowiedz Link Zgłoś
fakara Re: Skazany na szkołę? 26.03.06, 17:36 a jakbys sie czul, gdyby taki nauczyciel mial miec lekcje, albo byc np. opiekunem wycieczki Twojego dziecka?? przeciez nauczyciel wf ma obowiazek dbac o bezpieczenstwo swoich uczniow i chyba nie wymagasz, zeby dzieci musialy placic za to, ze ten nauczyciel przychodzi na lekcje pijany?? jezeli problem trwa juz od dawna i nie wyglada na to, zeby wfuefista prowadzil skutecznie swoja walka z nalogiem, to chyba zwolnienie jest jedynym wyjsciem?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: Skazany na szkołę? IP: *.luk.promax-ck.pl 30.11.05, 16:14 Zdobyłam już wiadomość, że ten dyrektor to również ma proble alkoholowy, ale władza może. I też ma związane ręce?I komu on może pomóc. tylko zasłonić się pionkiem. Może ktoś uda się w tamto środowisko i pozna prawdę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lodzio Re: Skazany na szkołę? IP: *.luk.promax-ck.pl 30.11.05, 16:22 Właśnie, co zrobiono by pomóc.ale jak on też wali to nie dziwne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Życzliwa Re: Skazany na szkołę? IP: *.luk.promax-ck.pl 30.11.05, 16:43 Życzę panu redaktorowi dalszych udanych połowów, uczciwych infromacji i trzeźwości do konca świata. W górę serca, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Skazany Re: Skazany na szkołę? IP: *.luk.promax-ck.pl 30.11.05, 17:39 Serecznie dziękuję za wszelkie komentarze, a szczególnie gościowi homo1, który pisze taka, jakby w tej chwili był ze mną. Dziękuję Panu Redaktorowi, który na czyjeś zlecenie dołożył mi cierpienia i za wszasu wydał wyrok. Niestety każdy jest tylko człowiekiem. Niestety nie stać mnie na to,aby się samemu dobić. Pan redaktor odpowiedział telefonicznie mojej koleżance, że jestem już skończony. Wziął zapewne honorarium, lecz nieuczciwe,bo przesycine brakiem czułości i zarobione na kzywdzie ludzkiej.Ja i tak zostanę osądzony przez odpowiedznie instancje do tego powołane.Nie czynię żadnych sprostowań, Pan ma zawsze rację... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Skazany na szkołę? IP: *.chello.pl 30.11.05, 21:26 Nie przesadzaj, każdy ma prawo do obrony. Nikt z nas nie zna powodów twojej choroby lub słabości, co nie znaczy,że ogół cie przekreślił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milo0 Re: Skazany na szkołę? IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 30.11.05, 23:38 Szanowny autorze artykułu, kto pana nauczył pisać skrót od "wychowania fizycznego". Nauczyciel wuefu, tak piszą tylko ignoranci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Skazany na szkołę? IP: *.lublin.pl / *.lublin.pl 01.12.05, 12:38 przykre jest czytac iz nauczyciel wzor dla swoich uczniow prowadzi lekcje pod wplywem alkoholu, nie oszukujmy sie polska szkola stacza sie w bardzo szybkim tempie mlodziez degenruje sie, nie posiadaja zadnych wartosci, jedynie alkohol lub narkotyki taka jest prawda i nei oszukujmy sie, bo klepanie i mowienie ze wszystko jest oki nie zmieni tego. Jestem mlodym nauczycielem zalamuje mnie to co stalo sie w ostatnich latach ze szkola i szkolnictwem. uczniowie sa coraz bardziej chamscy. a teksty jakie sa slyszane w autobusach to az dretwieja uszy. wiec nie klepmy sie po plecach i nie ma co zalowac nauczyciela ktory prowadzi zajecia pijany( pod wplywem alkocholu) bo co bysmy mowili gdyby pod opieka takiego nauczyciela doszlo do jakiegos wypadku a co do samej osoby nauczyciela to moim zdaniem taka osoba jak on juz jest spalona i w oczach uczniow i rodzicow wiec najlepiej bylo by odjesc przynajmniej taka decyzja zachowal i tak pijana twarz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek Re: Skazany na szkołę? IP: *.luk.promax-ck.pl 01.12.05, 13:18 a czy zna pan, młody nauczycielu przyczyny, pewnie czyn jest naganny, ale musiały na stąpić jakieś okoliczności, że do tego doszło.A jak bys pomógł młody nauczycielu? Zaproponuj. Odpowiedz Link Zgłoś
kaminho1 Re: Skazany na szkołę? 01.12.05, 13:54 Gość portalu: lolek napisał(a): > a czy zna pan, młody nauczycielu przyczyny, pewnie czyn jest naganny, ale > musiały na stąpić jakieś okoliczności, że do tego doszło.A jak bys pomógł młody > > nauczycielu? Zaproponuj. skoro sie pan domaga jakich propozycji to moze bysmy sie zastanawiali dlaczego pijany kierowca zabil dojke dzieci i ranil trzecie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Skazany na szkołę? IP: *.chello.pl 01.12.05, 13:19 A czegóż to szanowny nauczyciel naucza? Ortografii? /to do "alkocholu"/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek Re: Skazany na szkołę? IP: *.luk.promax-ck.pl 01.12.05, 13:24 brawo Anka, czekamy na proposycje młodego nauczyciela Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daro Re: Skazany na szkołę? IP: *.luk.promax-ck.pl 01.12.05, 13:36 A co robił dyrektor.Może to dobry sposób na reklamę swego środowiska. tylko pogratulować. A tem nauczyciel to nic dobrego nie zrobił, nie możliwe,żrby pił codziennie bo juz by go dawno nie było.a może mobbing? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alkoholik Re: Skazany na szkołę? IP: *.luk.promax-ck.pl 01.12.05, 14:11 Kochani internauci. Choroba alkoholowa może doktnąc każdego, bez względu na zawód. Sztuka w tym by, takiemu człowiekowi pomóc. Łatwo jest krytykować, karać , osądzać, przekreślać.Mnie to dotknęło to rozumiem, ale mi podano rękę, było mi łatwiej sobie z tym poradzić. Dlatego dziwi mnie potępowanie dyrektora /jak czytam wcale nie abstynenta/, jak do tego można było dopuściścić. Nie dziwię się autorowi artykułu bo zarobił na ludzkiej krzywdzie. Księża tez maja z tym problem a jednak wracają. To należy podziwiać,że ktos potrafi sobie z tym poradzić. Gorzej, jak tylko napiętnujemy, a nie pomożemy. Choroby sie nie wybiera i choroba nie wybiera.Zdeptać nie sztuka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: też nauczyciel Re: Skazany na szkołę? IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 01.12.05, 18:32 Przykro mi to pisać ale jestem zdania ,że alkoholik nie może być wychowawcą dzieci i młodzieży w szkole.Niestety ten zawód wymaga wysokich kompetencji intelektualnych , moralnych i odpowiednich warunków zdrowotnych.Jeśli ktoś jest chory ( np.na alkoholizm )nie powinien miec zgody na pracę w tym charakterze.Być może jako urzędnik, działacz itp. będzie świetny, ale jako nauczyciel jest przekreślony.Niestety nie mam pobłażania dla tego typu zachowań , bo to degraduje m.in. zawód nauczyciela. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka do Alkoholik IP: *.chello.pl 01.12.05, 19:54 Toteż i nikt się specjalnie nie wyrywa, żeby jako pierwszy rzucić kamieniem. Ale zgodzisz się chyba z tym,że wola alkoholika /każdego nałogowca/ jest rzeczą bardzo ważną. Nie ma walki z chorobą, jesli nie ma woli walki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Osoba postronna Re: Skazany na szkołę? IP: *.luk.promax-ck.pl 13.12.05, 00:08 Temu gostkowi też podawano rękę, ale jej nie dość że nie wyciągnął swojej dłoni, to jeszcze "bił przyjazną dłoń metalowym prętem" , aby więcej nie pomagała mu. Przynajmniej to tak wyglądało z boku, dla osoby postronnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajoma z powiatu Re: Skazany na szkołę? IP: *.luk.promax-ck.pl 04.12.05, 21:32 Ciekawe czy dyrektor pamięta swoje czasy, kiedy jako drużynowy bywał na zlotach harcerskich i całe noce spędzał przy flaszce nie tylko jednej, a na zbiórkach zionął wódą jak z gorzelni.Trzeba przypomnieć siebie i sprawę należało załatwić w swoim gronie. Czy to nie przekreśla dyrektora??? To nie złosliwe lecz prawdziwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość 21 Re: Skazany na szkołę? IP: *.luk.promax-ck.pl 12.12.05, 23:47 Dyrektor tej szkoły, z tego co wiem, i tak go krył długi czas (ładnych parę lat), prosił, namawiał ażeby przestał łoić gorzałę (wspomnę, że pił przeważnie browar). A ile razy go "po cichu" wypraszał z lekcji nie robiąc zadymy i nikogo nie powiadamiając?!?!?! - To tylko sam zainteresowany wie. Rozmawiał z nim jak wychowawca i prosił, aby zaczął się leczyć. NIC NIE PRZEMAWIAŁO TEMU CZŁOWIEKOWI DO ROZUMU: ANI PROŚBA ANI GROŹBA. Ze swoimi "kumplami" od butelki drwił sobie ze wszystkich. Powiem jeszcze jedno: W KAŻDEJ INNEJ PRACY Z POWODU TAKIEJ SYTUACJI, PRACOWNIK WYLECIAŁBY W TRYBIE NATYCHMIASTOWYM I DYSCYPLINARNYM I NIE BYŁOBY ŻADNYCH DYSKUSJI. NIE WAŻNE ILE MIAŁBY ZASŁUG DLA SPOŁECZEŃSTWA. Opisana osoba, z tego co wiem, miała dużo zasług, ale przepiła je z kretesem. Musiałby pracować przynajmniej 30 lat za darmo ażeby wyjść na zero. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyrektor Re: Skazany na szkołę? IP: *.luk.promax-ck.pl 15.12.05, 19:08 O ile mi wiadomo i ososboście widziałem to na wszelkich spotkaniach dyretkor grał pierwsze skrzypce byleby jak najszybcziej odano flaszke i rozkosznie z koszula wywleczoną ze spodni , a spodnie - krok w kolanach śpiewał wulgarne przyśpiewki, a na drugi dzien miał nauczać języka polskiego. Szanuje C kolego, ale nie jesteś bez skazy. A jeśli robiśz w swoje gniazdo to tym bardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SZKOLNE MARZENIE Re: Skazany na szkołę? IP: *.lukman.pl / *.lukman.pl 08.12.05, 18:44 Może ONI razem P I L I ? ? ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość 21 Re: Skazany na szkołę? IP: *.luk.promax-ck.pl 12.12.05, 23:54 Napewno NIE! Dyrektor nie zniżyłby się do tego poziomu.! A może Ty z nim piłeś? Przyznaj się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Junior Re: Skazany na szkołę? IP: *.luk.promax-ck.pl 13.12.05, 00:04 ZWOLNIĆ PIJAKA! NIKT NIE CHCE ŻEBY TACY UCZYLI W SZKOŁACH NASZE DZIECI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyrektor Re: Skazany na szkołę? IP: *.luk.promax-ck.pl 15.12.05, 19:31 Jako dyrektor osobiście wiem i byłem świadkiem podczas wielu narad, konferencji a potem spotkań towarzyskich pan Janusz nigdy nie przepuśćił okazji wypicia flaszki i to ne jednej, apotem śpiewał wulagrne przyśpiewki i na wielkim gazie. A w poniedziełek na lekcje. Co to za polonista, któremu język sie plącze , wiszą fluki na brodzie , a koszula wypada ze spodni.Oto przykład pana dyrektora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość4 Re: Skazany na szkołę? IP: *.luk.promax-ck.pl 15.12.05, 20:39 Dziwi mnie wypowiedź gości, iz dyrektor, wiedzieł ,ukrywał, był wychowwcą. Jestestęs złym pochlebca pana dyr. bo nie jesteś inny. Czy poaznałes druga strone medala . Wątpię, i zastanów się nad tym zanim cos napiszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Związkowiec Re: Skazany na szkołę? IP: *.luk.promax-ck.pl 15.12.05, 20:48 W takimm razie proponuje powołac zwspół roboczy do spraw Likwidacji Karty Nauczyciela. Na przewodniczącego proponuję pana redaktora Reszką, który zna zankomicie rawo oświatowe, a na wice- pana dyrektora Ze Stanina za wsapaniałą promocję swojego środowiska. Jak Boga Kocham , znam wiele przypadków, gdzie źle działo się w środwisku szkolnym, ale potrafiono to rozwiązac w sposób ludzki. Uważam, że pan dyrektor znakomicie się zapromował i zgłosił swojagotowość na podddanie się leczeniu. Przepraszam, ale dyrektorem powinien być człowiek ludzki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Absoluto Re: Skazany na szkołę? IP: *.luk.promax-ck.pl 16.12.05, 21:09 Panie Marku, proszę się ne załamywać,cenimy Pana i szanujemy za to, co Pan dla nas zrobił kosztem siebie i wielu wyrzeczeń. Każdy w Pana przypadku wobec takich nacisków dyrektora i wicedyrektora zza węgła by się załamał lub jeszcze gorzej.Treudno do Pana przyjść i porozmawiać, jeśli po sąsiedzku mieszka Pan Dyrektor. Jam bym się załamałą będąc pod kontrolą przez cały czas. Przecież Pan nie ma życia prywatnego w ogóle. A pan dyrektor do niezły gazometra. May go nazywamy Bagniarz.Niech pan Reszka to przeczyta i zweryfikuje poglądy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gorche Re: Skazany na szkołę? IP: *.luk-a.promax-ck.pl 17.12.05, 13:07 człowieku wynieś się z tego środowiska i daj se spokój. kto Cie trzymał tyle czasu? gratulacje dla pana Reszki, że zajął się tą sprawą. Uatawodawcy: znieść Karę nauczyciela - po co ona? weszliśmy do UE i jeszcze prawa jakieś postkomunistyczne funkcjonują Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Orzeł Re: Skazany na szkołę? IP: *.luk.promax-ck.pl 17.12.05, 17:15 A czy ty człowieku dokłądnie znasz sprawę, że tak się śmiało wypowiadasz. A skąd wiesz ci się w życiu jeszcze czeka. Jeśli jesteś taki pewny, to jesteś święty. Podaj jakąś sensowną propozycję by pomóc temu człowiekowi.Pana Reszkę dobrze znam, lecz życie jest pwłne niepodzianek. Czytając takie wypowiedzi mam wrażenie, że mamm do czynienia z idealistami, wręcz świętymi ludźmi / o ile nimi jesteście/. Proponuje znieść Konstytuję,bo obowiązywała za czasów komunizmu.Unia kolego to jeszcze nie wszystko. Trzeba spojrzeć na sprawę po ludzku. Jeśli czujesz się dobrze w UE, to pamiętaj, że to też człowiek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jean Re: Skazany na szkołę? IP: *.luk.promax-ck.pl 17.12.05, 17:31 Tak poieram, to tak jakbyś się topił, nie niadać ci brzytwy. Kążdy robi błędy. Trzeba dać szansę naprawić, bo to człowiek własnie , a nie maszyna, gdzie szwankującą częśc można wymienić lub zezłomować. Jeśli wszyscy ci, co tak źle życzą, wybierzcie się do Stanina, powieście lunb ukatrupcie tego człowieka. Chyba nie macie sumienia pisać już tyle rzeczy bez serca, bea współczucia. Jeśli jesteś przeciwko nie zamilcz, pomyśl o sobie, pomódl się, by ciebie nic przykrego w życiu nie spotkało.Wiadomo Papier wszystko wytrzyma, a pan Reszka zajął się tą sprawą dla pieniędzy, a nie po to by poznać dokładnie sprawę i napisac prawdę. Uważam, Iż zaistniały na pewno jakieś przyczyny, że do tego doszło. Uważam , że nie jest problemem wywołać sensację. Pan Reszka to zrobił i tyle go widziano. Niech napiszą wszyscy ci , którzy nie chcieli by mieć jakichś przywilejów. Może kobietom w ciąży zabrać przywijeje kolejkowe, bo juz w postkomuniźmie zachodziły w ciążę. Uważam dyskusję na takim forum za bezduszną, dezsenowaną i tak na marginesie tylko podgrzewającym atmosferę i ni komu ona nie służy a szkodzi wielu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bulwa Re: Skazany na szkołę? IP: *.luk.promax-ck.pl 20.12.05, 00:53 Czy dla pieniędzy, czy też dla innych celów ale w końcu się zajął. I BARDZO DOBRZE ZROBIŁ!!! ALKOHOL JEST DLA LUDZI A NIE DLA ...!!!! Pan Marek niech się weźmie w garść i zrobi coś z tym problemem, bo tak długo już nie pociągnie - wątroba nie wytrzyma. I niech nie mówi, że nikt mu nie chce pomóc, bo to nieprawda i sam sobie wmawia takie głupoty. Towarzystwo w którym się obraca też nie jest wcale lepsze od niego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodzic Re: Skazany na szkołę? IP: *.luk.promax-ck.pl 21.12.05, 19:12 Ja też popieram. Wreszcie ktoś się tym zajął.Ja nie życzę sobie , żeby alkoholik wpajał "zasady" życia mojemu dziecku!!! . A co do tych oszczerstw odnośnie pana dyrektora. Ciekawe , kto widział Go pod "wpływem". A jeśli nawet , to napewno nie w szkole , nie na lekcji , nie wród uczniów!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nauczyciel Re: Skazany na szkołę? IP: *.luk.promax-ck.pl 21.12.05, 19:15 Ten 'nauczyciel" , "wychowawca" przyniósł wstyd nie tylko tej szkole , ale wogóle profesji pedagoga. Poniżył wszystkich nauczycieli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Też dyrektor Re: Skazany na szkołę? IP: *.luk.promax-ck.pl 22.12.05, 21:45 A kilka lat temu, spodnie w kroku, kac nie z tej ziemi, a pan dyrektor jako opiekun na powiatowym konkursie wiedzy pożarniczej. Może tak wypada, na takim konkursie gasić pragnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: Skazany na szkołę? IP: *.luk.promax-ck.pl 23.12.05, 00:05 A napisze pani ile zrobił coś dobrego. A czy podała mu pani reke w jego problemach.To pani się poniża. TO JESZT SZTUKA PODAĆ KOMUŚ RĘKĘ w chorobie. Utnijecie mu głowę, nie będzie wstydu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sportowcy Re: Skazany na szkołę? IP: *.luk.promax-ck.pl 23.12.05, 00:13 Kochamy Pana Marka za to co dla nas zrobił w sporcie. Czekamy kiedy wróci. Wiele czasu poświęcił dla nas, dzięki niemu osiągnęliśmy wiele. To człowiek, dzięki któremu mamy prawdziwy sport. Może nasze łzy tęsknoty pomogą, my go rozumiemy, dla nas był ojcem, któremu mogliśmy powoedzieć wszystko, a on za nami szedł w ogień.Modlimy się o szybki powrót. 10 wychowanków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Też rodzic Re: Skazany na szkołę? IP: *.luk.promax-ck.pl 22.12.05, 21:42 A imprezy, bale alkoholowe na terenie szkoły. Sugerowanie nauczycielom przez wręczeniem nagrody jaką flaszke trzeba przynieść, a picie alkoholu na wyjazdach z młodzieżą.A jak wypowiada się prezeska rady rodziców, gdy jeje mąż dudni browar.A po co robi się sylwestry. Po to by panowie dyrektorowie mogli za darmo pochlać. Miałam dzieći to wiem. To nie są oszczerstwa tylko prawda, dzieci nie raz czuły wódę na lekcji polskiego. A festyny letnie, gdzie pan dyrektor "smakuje" piwo z kilkona nauczycielkami, własnie wśród uczniów. Spójrzmy obiejktywnie na sprawę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ortorgraf Re: Skazany na szkołę? IP: *.luk.promax-ck.pl 22.12.05, 21:51 Naucz się pisać rodzicu,Ty też wpajaj zasady, ale widocznie ich nie znasz. Masz nauczycielowi pomóc, współpracować, a nie tylko liczyć na niego i krytykować. Widocznie balujesz z dyrektorem i jego towarzystwem, więc trzymaj się jego zasad skoro w tym wieku nie nauczono cię swoich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rodzice Re: Skazany na szkołę? IP: *.luk.promax-ck.pl 22.12.05, 21:55 To nie oszczerstwa, to prawda. U nas tak się zachlał, że trzeba go było go odwozić. A teraz bo wątroba siadła to wyżywa sie na innych. Wiem z wiarygodnego źródła,że z pomocy lekarskiej korzysta 5 nauczycieli. Ktoś dba o warunki pracy, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: belfer- postkom. Re: Skazany na szkołę? IP: *.luk.promax-ck.pl 23.12.05, 00:01 Gratuluje Ci, że zostałes wykształcony przez nauczyciela poskomunistycznego, bo inaczej nie mógł byż woedzieć co to Unoa Eurowpejska. Powiedz jakie masz możliwości zmiany Karty Nauczyciela. Powiedz czy w szkole nauczyłeś się czego kolwiek czy czy w bramie na Lubartowskiej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolędnicy Re: Skazany na szkołę? IP: *.luk.promax-ck.pl 23.12.05, 00:23 Panie Reszka, z okazji Świąt Bożego Narodzenia życzymy Pany SUchego siana w żłobie wigilijnym i wszyrtkiego dobrego. Przy okazji dziwne jest to, że 10.10.2005r geodeta, pracownik Starostwa Powiatowego w Łukowie, oan H.G przebytwał w pracy pod wpływem alkoholu, był badany przez policję i co ...ukręcono sprawę. A tu z przypadku pana Marka Zrobiliście aferę na cała Polskę .CZy tak może być. Ten człowiek dalej pracuje. Uważamy, iż Pana Parka należy potraktować że wzgledu na to że się leczy unneiwinająco. Prawo powinno być równe dla wszystkich, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ruskoimienna Re: Skazany na szkołę? IP: *.luk.promax-ck.pl 23.12.05, 20:55 pan marek sam zrobił aferę na całą Polskę , a nie żadni redaktorzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ITD Re: Skazany na szkołę? IP: *.luk.promax-ck.pl 23.12.05, 22:25 Przepraszm bradzo, pan Marek nie upubliczniał informacji w prasoe. Trochę logiki. Kto w takich sytuajcach idze to gazety i prosi słuchajcie napiszcie o mnie bo chyba podpadłem. Ludzie juz sami nie wieciem co wymyśłec i npisać.A ty zajmin sie sobą i swoimi promemai. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nie św. Mikołaj Re: Skazany na szkołę? IP: *.luk.promax-ck.pl 23.12.05, 23:55 Oczywiście, że pan Marek nie upubliczniał, Pan Dyrektor też nie. Redaktorzy takich rzeczy dowiadują się drogą radiową, na kanale policyjnym. Mają podsłuchy, apotem to już sami drążą. A tak wogóle: - LUDZIE OTWÓRZCIE OCZY I ZACZNIJCIE MYŚLEĆ. ILE LAT PAN MAREK WALCZY Z TYM PROBLEMEM? OD SAMEGO POCZĄTKU JAK PRZYSZEDŁ DO STANINA DO PRACY! WSZYSCY TRĄBILI, ŻE ON PIJE, A TERAZ CO ?!?!? DLACZEGO GO BRONICIE? SPORTOWCY TO JUŻ PRZESADZAJĄ Z TYMI POCHWAŁAMI. Zapomnieli jak na wycieczkę w góry zabrał dwóch kolesi od butelki, którzy szkołę skończyli kilka lat wcześniej. A po meczach ligowych GLKS -u Stanin to kto pił z młodzieżą? Kto organizował i za czyim pośrednictwem ogniska? A kto się upominał, że "w niedzielę ma imieniny i żeby zrobić zrzutkę na prezent, to on postawi gorzałę"? I to jest TRENER? Nie rozśmieszajcie mnie. Jemu już nic i nikt nie pomoże!!! Raz mu się udało wywinąć z takich opałów i nikt o tym się nie dowiedział, bo kurator był łaskawy albo taki sam jak on. A wówczas jak Dyrektor uparłby się, to by go wywalili. Nie znacie Dyrektora. On chciał temu Markowi pomóc, tylko Marek sobie nie pozwalał, aby ktoś ingerował w jego życie. A że mieszkają pod jednym dachem to wcale nie znaczy, że Dyrektor pernamentnie go inwigilował. Ten gość sam sobie to wmawia i stara się całą sprawę odwrócić, jak kota ogonem. A dyrektorzy z sąsiednich szkół obgadywali Dyr. ze Stanina i śmiali się za plecami, że się lituje tyle czasu nad pijakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: śWIĘTY Re: Skazany na szkołę? IP: *.lukman.pl / *.lukman.pl 24.12.05, 00:00 NIE PISZ GŁUPOT MOJA POLONISTKO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baczny Obserwator Re: Skazany na szkołę? IP: *.luk.promax-ck.pl 24.12.05, 00:19 Zgadza się. Wszystko się zgadza, co pisze Nie św. Mikołaj. Pan Marek nigdy nie był sprawiedliwy i prawdomówny. Jeżeli ktoś mu podpadł, bo np. nie chciał u niego w klubie biegać, to od razu na jego lekcjach dostawał duuuużo gorsze oceny, wręcz dwuje za byle co , a rodziców okłamywał, że nie wie co się z córką bądź synem dzieje, że się opuścił w nauce i zachowaniu. Rodzice przypomnijcie sobie, czy tak nie było? Pan dyrektor też jest tylko człowiekiem i też może sobie wypić, tak jak każdy z nas. Tylko w przeciwieństwie do pana Marka ZNA UMIAR I WIE KIEDY POWIEDZIEĆ DOŚĆ. Moi drodzy powiedzcie mi, kto idzie na Sylwka i nie pije, jak impreza jest pod nosem? Po to jest Sylwester, żeby się spotkać, pobawić i wypić. Jak 43 lata żyję, to jeszcze nie widziałem Dyrektora, żeby szedł ulicą Stanina zażygany, lub żeby leżał pod płotem, bądź siedział z młodzieżą w barze i żłopał piwsko - a nauczuciela W-F_u (Marka) kilkanaście razy widziałem jak szedł do domu do pasa załatwiony "zupą chmielową i tym co podczas "jedzenia tej zupy" spożywał. A ile razy siedział w barze? To tylko on wie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doradca Re: Skazany na szkołę? IP: *.luk.promax-ck.pl 24.12.05, 00:24 Masz rację kolego. Ja też go widziałem takiego. Panie nauczycielu w-fu od siedmiu boleśći, uderz się pan w piersi i zrób sobie rachunek sumienia z całego swojego życia. Miej człowieku odwagę i powiedz, że zawaliłeś sprawę na całej linii frontu. Bądź przynajmniej w 10% mężczyzną z ja...mi! Weź się chłopie w garść, bo marnie skończysz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziwak Re: Skazany na szkołę? IP: *.luk.promax-ck.pl 27.12.05, 15:24 Dziwię się, chyba nie masz pojęcia o trenowaniu. Moje dziecko trenował pan Marek, jestem zadowolony. Może nie lubisz sportu i nie popierałaś działań trenera. Tak jak pan Marek dba o sportowców to rzadko kto. Pisze tylko dlatego, że dziwię się, że 43 latek tak płytko myśli. Dziwię się,że nie znasz prawdy, a oczerniasz. to może uderz się w pierś i napiśz co dobrego pan Marek zrobił. Dziwię się Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: Skazany na szkołę? IP: *.luk.promax-ck.pl 27.12.05, 15:28 to nieładnie tak chodzić krok w krok i śledzić. Nie masz innego zajęcia. Dlatego w Staninie najlepszą potrawą są śledzie. Każdy każdego śledzi. śledź tak dalej, ale ciebie też ktoś śledzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chmielak Re: Skazany na szkołę? IP: *.luk.promax-ck.pl 27.12.05, 15:34 Wyjdź z tego baru, a nie tylko siedzisz i obserwujesz. I masz czas na to? Bar jest dla wszystkich. Proponuję wywieszkę: NAUCZYCIELOM DO BARU WSTĘP WZBRONIONY. W barze podają nie tylko piwo, a może chciała z kimś porozmawiać, wolno mu przecież. A ty zabraniasz bo tam siedzisz i śledzisz albo stoisz przed barem. Kążdy jest tylko człowiekiem. Jęsli coś widziałes było donieść zadzwonić, są różne metody. Nie bronię tu nikogo, a piszmy prawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 40-tka Re: Skazany na szkołę? IP: *.luk.promax-ck.pl 27.12.05, 15:39 Widocznie masz słabo pojęte dzieci, ani do nauki, ani do biegania. Popieram, doping musi być, ale niegdy nie miałam prenensji o stopnie. Pan Marek szedł zawsze sportowcom na rękę. Gdy był nawał zawodów czy tam treningów moje dziecko nadrabiało potem. I tak być powinno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OJOJ Re: Skazany na szkołę? IP: *.luk.promax-ck.pl 27.12.05, 17:31 Chyba lepiej biegać niż dwóje pisać przez "u". To chyba słuszne były te dwóje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rajdowiczka Re: Skazany na szkołę? IP: *.luk.promax-ck.pl 27.12.05, 15:11 Jeżeli niz znasz sprawy, kto powinien być na tej wycieczce to nie pisz głupot. Byłem kilka razy jest do wycieczka organizowana nie według widzi mi się pana Marka, regulanim ustala Warszawa. Ja wtedy byłam róznież /nie pierwszy raz zresztą/ i wiemż krytykowany przez Ciebie nauczyciel był jak najbardziej w porządku. A w ogóle wiesz ile to wysiłku kosztuje zorganizować taki wyjazd za parę groszy.A na jednym wyjeździe był również jeden rodzic, który imprezował równo i co ? A może ci szkoda takich wyjazdów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teraz ja? Re: Skazany na szkołę? IP: *.luk.promax-ck.pl 27.12.05, 15:16 Stanin to jest dziura, taki grajdoł, w którym widzi sie kogoś, a nie widzi się siebie. Jestem pewna,że wielu z tych co tutaj się wypisuje robi tak samo, a znaleźliście sobie jednego kozła ofiarnego i sobie używacie nie od dziś. Dobijcie go , na co czekacie jak mówicie tyle lat. Niech każdy zacznie leczyć swoje słabości, bo każdy jekieś ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stary Piłkarz Re: Skazany na szkołę? IP: *.luk.promax-ck.pl 27.12.05, 16:32 WYGLĄDASZ MI PO TYM CO PISZESZ NA OSOBE MADRĄ I WYKSZTAŁCONĄ ALE NAIWNĄ. ZBYT DŁUGO GRAM W TEJ DRUŻYNIE ŻEBY TEMU WIERZYĆ. NIESTETY TRENER MAREK NIGDY NIE BYŁ NA ŻADNYM OGNISKU BO TAKIEGO ZA JEGO CZASÓW NIE UDAŁO SIĘ NAM ZORGANIZOWAć. OWSZEM DWA LATA TEMU MECZ WYPADŁ W CZSIE IMIENIN MARKA ALE NIE TYLKO ON MA W DRYŻYNIE MAREK NA IMIĘ,ZŁOŻYLIŚMY MU ŻYCZENIA, PODRZUCALIŚMY GO DO GÓRY,WYGRALIŚMY MECZ, ALE NIESTETY PAN MAREK NIE MIAŁ ALKOHOLU. PIŁKARZE SENIORZY JEŹDZIMY NA MECZE SWOIMI POJAZDAMI,A JUNIORZY JEŻDŻĄ AUTOKAREM ZA KTÓRY PAN MAREK ODPOWIADA. I CO Z JUNIORAMI PIŁBY ALKOHOL.PROSZĘ UWAŻAC CO SIĘ PISZE A NNIE MAJĄC DOWODÓW JEST TO POSĄDZENIE I MOŻNA SPRAWĘ SKIEROWAĆ DO SĄDU. PODKREŚLAM STANOWCZO, ŻE NIGDY ŻADNEJ ZRZUTY Z POWODU IMIENIN CZYICHKOLWIEK NIE BYŁO.PROSZĘ PRZEPROSIĆ ZA TO CAŁA DRUŻYNE. NAPRAWDĘ WSTYD. A CZY Z MŁODZIEŻĄ PEŁNOLETNIĄ PANU MARKOWI NIE MOŻNA PO MECZU WYPIĆ PIWA? PAN MAREK JEST PRESEZEM, TRENEREM, PIERZE SAM STROJE, PROWADZI DOKUMENTY, BDA O SPRZĘT SPORTOWY, PRZYGOTOWUJE RAZEM Z NAMI BOISKO DO GRY.ROBI TO SPOŁECZNIE. TYLKO NIE DOSTRZEGACIE TEGO. NIE CHODZIŁEM DO STANINA DO SZKOŁY, ALE MNIE TO MÓWIONO,ŻE NIE WOLNO PRZEKREŚLAĆ LUDZI. MĄDRA OSOBO, JEŚLI TWOJE DZIECKO ZROBI ŹLE, TO TEŻ GO PRZEKREŚLISZ. PEWNIE JESTEŚ WIERZĄCA, CHODZISZ DO SPOWIEDZI PO KTÓREJ PAN BÓG ZAWSZE DAJE CI SZANSĘ NA POPRAWĘ. CHYBA, ŻE W NIC NIE WIERZYSZ, BO TYLKO TACY DEPCZĄ LUDZI.no PRZYZNAJ SIĘ KIM JESTEŚ, JAK SIĘ NAZYWASZ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Geodeta Re: Skazany na szkołę? IP: *.luk.promax-ck.pl 23.12.05, 22:29 Popieram to co piszesz. Rzeczuywiście tak było.A gdzie spawedliwosć. A ponadto jego synoie jeżząj ak szleni samchodami po alkoholu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mądry rodzic Re: Skazany na szkołę? IP: *.luk.promax-ck.pl 24.12.05, 10:04 popieram wszystkich na "nie" dla tego "nauczyciela-pijaka". Nie tak dawno wziął grupę uczniów na zlot turystów wiejskich , spił się i dzieci nie wiedziały co robić tyle kilometrów od domu. Dziwi mnie postawa kogoś , kto podpisywał się "też dyrektor". Niech go zatrudni , jak się go tak bardzo szkoduje. Wtedy mu naprawdę pomoże , a nie będzie udawał miłosiernego , bo napisze coś w internecie. Proszę bardzo , zatrudnij tego wartościowego nauczyciela , któremu trzeba "tylko" pomóc ty "też dyrektorze " od siedmiu boleści. Udowodnisz swoją dobrą wolę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gorche Re: Skazany na szkołę? IP: *.luk-a.promax-ck.pl 24.12.05, 10:39 geodeci tez mają jakąś mądrą ochronkę? kartę czego? Obaj znani, tu synalkowie robią co chcą, a ten "profesorek" może tak robić z uczniami. obydwu za dupę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Skazany na szkołę? IP: *.luk.promax-ck.pl 24.12.05, 12:49 zgadzam się Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeszcze dyrektor? Re: Skazany na szkołę? IP: *.luk.promax-ck.pl 27.12.05, 18:00 O ile mi wiadomo, to na tym wyjeździe była druga opiekunka. Nigdy nikogo nie podejrzewam i nie stawiam zarzutów jeśli nie ma dowodów.A pan /pani/ wie co tak naprawdę się tam działo. Mógł dyrektor działać wtedy. Pani komentarz to zbędne uszko do wigijnego barszczu i dobrze,że wypowiadam sie po Wigilii bo dzisiaj tego barszczu bym nie ruszył.Gdzie byliście rodzice, było jechać, sprawdzić. To posądzenie bez pokrycia. Młodzież potrafi już pić, bo w domu zasiada razem z dorosłymi do biesiady, idzie z rodzicami na dyskotekę. Wychowanie to wspólna sprawa i dobra wola wszystkich. Znam historię wielu wyjazdów młodzieży ze Stanina, ale tam był dyrektor więc cicho sza. Też mam to pisać? I rodzic był w górach i z dyrektorem balował i co? Jeszcze mam coś dodać? Nie o to chodzi. Ludzie nie dorośliście do życia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Skazany na szkołę? IP: *.luk.promax-ck.pl 27.12.05, 20:30 to oszczerstwo !!! Pan/Pani był , widział dyrektora !? wystarczy , że moje dziecko widziało pana marka i płakało z niemocy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MY CHCEMY MARKA Re: Skazany na szkołę? IP: *.lukman.pl / *.lukman.pl 29.12.05, 03:42 MY CHCEMY MARKA w książce, szkole MY CHCEMY MARKA każdego dnia MY CHCEMY MARKA mieć w kabarecie MY CHCEMY MARKA mieć na parkiecie. Som gorsi, som gorsi, som gorsi niż Ty i wóde ciągle chlają, chowają się jak pchły a "włos z głowy im za to nie spada" nie bój się Marku swojego sąsiada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja+12 Re: Skazany na szkołę? IP: *.luk.promax-ck.pl 29.12.05, 10:08 Nie umiem tak rymować, ale zdecydowanie jestem za i moich 12 znajomych, w których inieniu piszę PRZYWRÓCIĆ MARKA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! TĘSKNIMY BARDZO A PAMIĄTKOWA FOTOGRAFIA JUŻ NIE WYSTARCZA!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: som gorsi Re: Skazany na szkołę? IP: *.lukman.pl / *.lukman.pl 29.12.05, 13:57 Marku Marku trzymaj się Marku Marku nie daj się Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Skazany na szkołę? IP: *.lukman.pl 31.12.05, 08:55 WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO - TRENEROWI MARKOWI WESOŁEGO SYLWESTRA - PANU DYREKTOROWI WIĘCEJ OBIEKTYWIZMU - PANU REDAKTOROWI W NOWYM 2006 ROKU. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: medalistka Re: Skazany na szkołę? IP: *.luk.promax-ck.pl 31.12.05, 12:04 Panie Marku życzę Panu wszystkiego najlepszego w 2006r. Tęsnknie za Panem i za treningami bo dzięki Panu osiągnęłam cos w sporcie i bardzo chce biegac pod Pana kierunkiem. Niech pan ise tylko nie załamie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sportman Re: Skazany na szkołę? IP: *.luk.promax-ck.pl 01.01.06, 14:41 ciekawe , co osiagnelas , bo w nigdzie nie slyszalem o sukcesach staninskich sportowcow , mnie tylko gnebil , gdy bylem chory i nie moglem pojechac na zawody , sukcesz sa chyba tylko w artykulach pisamych przez marka.chcecie go chyba dla jaj zeby bylo sie znowu z kogo posmiac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Medalistka Re: Skazany na szkołę? IP: *.luk.promax-ck.pl 01.01.06, 20:24 Rzeczywiście ostatnio nic nie słychac o wynikach sportowych, ciekawe dlaczego. Ty chyba zawody tratkowałes jak karę, dlatego narzekarz. i śmiesz nazywać się sportsmenem. By były wyniki trener musi ścigać. Dlaczego o tobie nikt nie napisał, nawet pan Marek, a skoro pisał to musiała być prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibol Re: Skazany na szkołę? IP: *.luk.promax-ck.pl 01.01.06, 20:33 Po prostu trzeba szanować to co ten człowiek osiągnął w sporcie. Otworzył wam oczy na sport. tylko to trzeba umieć docenić. czy wy wiecie ci on teraz przeżywa. I co wy na to? A jesli tak gbębił co niektórych, co tak narzekają to znaczy,że byli odporni na sport. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sportsman Re: Skazany na szkołę? IP: *.luk.promax-ck.pl 03.01.06, 20:22 nie wszyscy mają talent do sportu. Niektórzy mają mięśnie , inni rozum. Otworzył nam oczy , otworzył , ale na wódę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sport Re: Skazany na szkołę? IP: *.lukman.pl / *.lukman.pl 03.01.06, 20:47 Ty sportsmanie od siedmiu boleści prawdopodobnie nie masz ani mięśni, ani rozumu. Piszesz takie głupoty, aż "w oczy szczypie". Nie chcesz biegać to idź poczytaj sobie książke. Od czytania przybywa rozumu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sport1 Re: Skazany na szkołę? IP: *.luk.promax-ck.pl 04.01.06, 12:10 popieram, czytaj ksiązki, i ile umiesz czytać bo piszesz takie farmazony, że hej.Nie znam nauczyciela, który każe pić, jak jak ty pijesz nie się nie chwal bo nie masz czym. Napisz co osiągnąłeś w sporcie. Bądź odważny! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POSTRONNY Re: Skazany na szkołę? IP: *.luk.promax-ck.pl 05.01.06, 11:48 Moi drodzy! Skończmy te dywagacje na ten temat. To absurd, aby z nowym rokiem upadać od razu tak nisko i kłócić się między sobą: czy winny, czy też nie. Uważam, że te sprawa zostanie rozstrzygnięta przez odpowiednie władze z kuratorium, a te posty i tak nikomu nie zaszkodzą ani nie pomogą. Jak jesteście tacy wygadani to przedstawcie się (tylko szczerze)i złóżcie sobie życzenia noworoczne, a nie zarzucacie sie "chłamem". Nie ważne są osiągnięcia sportowe, ważne są osiągnięcia i cele życiowe. Za kilka lat młodzi ludzie zobaczycie co jesteście warci. Jak was widzą Wasze dzieci, znajomi i inni ludzie. Czy tak łatwo ocaniać i być ocenianym. TO BĘDZIE OCENA DLA WAS. NIE OCENIAJCIE JAK NIE LUBICIE SAMI BYĆ OCENIANI. Ja wszystkim zainteresowanym życzę: zdrowia, pomyślności, pracy i obfitych Łask Bożych, a Panu Markowi życzę, ażeby więcej nie dopisywał postów bo wiem, że tak robi podgrzewając atmosferę. Napewno zdaje Pan sobie sprawę, że czytają je wszyscy i znają styl pisania Pana, a takim pisaniem sam sobie może Pan zaszkodzić. To naprawdę Panu nie pomoże. Zyczę Panu więcej odwagi do przyznawania się do swoich błędów (każdy je popełnia), więcej otwartości w stosunku do innych i mniej zawziętości. A i jeszcze jednego Panu życzę: obojetnie jak się ta sprawa skończy dla Pana to mam nadzieję że Pan przestanie pić i poradzi sobie z tym problemem na zawsze. Za swoje "czyny" niestety musi Pan ponieść konsekwencje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sportsman Re: Skazany na szkołę? IP: *.luk.promax-ck.pl 05.01.06, 19:04 amen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: internauci Re: Skazany na szkołę? IP: *.lukman.pl / *.lukman.pl 06.01.06, 08:37 Szanowny panie "POSTRONNY". Styl pisania pana też "wszyscy" znamy i wiemy kto napisał ten post,(ale tylko na 90%). 10% to ryzyko pomyłki, dlatego prosimy nie oczerniać pana Marka. Pan Marek napewno nie napisał wszystkich "głupich" postów.My to gwarantujemy,(widzieliśmy kto pisał kilka z nich). Jeżeli jest pan taki odważny, to dlaczego pan sam się nie przedstawi lub poda taką "ksywe", aby nie było najmniejszych wątpliwości, że to właśnie jest SZANOWNY PAN ........ Z wyrazami szacunku - INTERNAUCI (GOŚCIE PORTALU GAZETA.PL). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Popierający Re: Skazany na szkołę? IP: *.luk.promax-ck.pl 06.01.06, 16:38 Popieramy Internautów. Uważamy, że Pan Marek jest za inteligętny, by dyskutować w tak płaskim gronie. Dzięki Wam "Internauci". I czekamy,niech się ujawnia bohaterowie tych wszystkich postów. No przedstawcie się, śmiało! śmiało! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POSTRONNY Re: Skazany na szkołę? IP: *.luk.promax-ck.pl 06.01.06, 17:25 Jestem Andrzej G. z Łukowa i jestem AA. Pozdrawiam wszystkich . Kolej na was internauci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AA Re: Skazany na szkołę? IP: *.luk.promax-ck.pl 06.01.06, 17:42 To co ty wiesz na temat sprawy? Nie wiem, nie wypowiadam się, bo nie jestem ze Stanina i okolic. Denerwuje mnie własnie takie podgrzewanie atmosfery kolego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.P. Re: Skazany na szkołę? IP: *.luk.promax-ck.pl 06.01.06, 18:17 to nie jest żdne podgrzewanie ze strony pana POSTRONNEGO. bardzo podoba mi się jego wypowiedź. Moje zdanie jest takie : wszystkie głosy popierające naszego bohatera pisał sam pan zainteresowany i ktoś , kto ma z niego jakąś korzyść. Kto rozsądny może popierać nauczyciela-pijaka? A poza tym , wracając do propozycji : kim jesteście , drodzy "zwolennicy" ? nie macie odwagi się przedstawić , czy nie istniejecie? Mieszkaniec okolic Stanina , bardzo dawny uczeń Jarosław P. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bezstronna Re: Skazany na szkołę? IP: *.luk.promax-ck.pl 06.01.06, 18:36 człowieku. nie masz żadnych dowodów, na to co kto tutaj pisze. Dlatego, że dozwolona jest anonimowość każdy pisze to co jest mu wygodne. Popieram POSTRONNEGO w tej kwestii .Czas przestać pisac bzdury.Kolego J.G ujawnij się i napisz jawnie o sobie, skoro jesteś abstynentem. bądź odważny.Rozsądny człowiek to stara się najpierw poznac sytuację, dopiero sie wypowiada. A rozsądny i mądry nie robi tego publicznie.Skoro wymagasz przedstawiania się, to zrób to pierwszy. I nie dziel ludzi. Każdy ma swoich zwolenników i przeciwników. Ty pewnie też. Musiałes byc słabym uczniem skoro próbujesz oceniać innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ludzie Re: Skazany na szkołę? IP: *.lukman.pl / *.lukman.pl 06.01.06, 18:59 Ludzie opamiętajcie się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M E D I A T O R Re: Skazany na szkołę? IP: *.lukman.pl / *.lukman.pl 06.01.06, 19:20 Proponuje zrobić zebranie wszystkich zainteresowanych pod szkołą lub w barze piwnym w Staninie. Wówczas podyskutujemy. OBECNOŚĆ OBOWIĄZKOWA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antymediator Re: Skazany na szkołę? IP: *.luk.promax-ck.pl 06.01.06, 21:07 A może medytacje w kościele, patałachu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Historyk Re: Skazany na szkołę? IP: *.luk.promax-ck.pl 06.01.06, 21:11 A może spotkajmy się w Izbie Wspomnień. Tam dowiemy się jak to dyrektot ledwo trzymał linię wracając ze Stanina do Abramków u których mieszkał. Zapomniał, a wojsko, też zapomniał, aże tanczy i chodzi jak pedał, tez zapomniał. A to hostoria? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: była uczennica Re: Skazany na szkołę? IP: *.luk.promax-ck.pl 06.01.06, 21:45 Dziwię się, że jako polonista i dyrektor tak może rzucac łaciną. A na kacu kluchy wisza na brodzie, no top nie dziwne, bo gdzie maja wisieć. I to pisze ja, jako była uczennica u której w domu często bywał PAN DEREKTOR pijąc równo i obiecując mi wyższą ocenę wymuszała od ojca jeszcze flaszeczkę itd......... A Marek to jego najleoszy kumpel.... i co ....... i co........... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczennica Re: Skazany na szkołę? IP: *.luk.promax-ck.pl 07.01.06, 13:27 Była uczennica napisała: "I to pisze ja, jako była uczennica u której w domu często bywał PAN DEREKTOR pijąc równo i obiecując mi wyższą ocenę wymuszała od ojca jeszcze flaszeczkę itd........." Ale w szkole nikt go pijanego nie złapał i nie WOZIŁ NA ALKOMAT - hahahaha! A jak twój ojciec był naiwny to stawiał te flaszeczki - Frajer Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bill Re: Skazany na szkołę? IP: *.luk.promax-ck.pl 07.01.06, 21:58 Gość portalu: Popierający napisał(a): > Popieramy Internautów. Uważamy, że Pan Marek jest za inteligętny, by dyskutować > > w tak płaskim gronie. Dzięki Wam "Internauci". I czekamy,niech się ujawnia > bohaterowie tych wszystkich postów. No przedstawcie się, śmiało! śmiało! Popierający przestancie pisać głupoty. Płaskie grono to M.K. i jego kolesie od butelki, czy puszeczki. SAMI SIĘ UJAWNIJCIE BOHATERZY OD SIEDMIU BOLEŚCI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: internauci II Re: Skazany na szkołę? IP: *.luk.promax-ck.pl 07.01.06, 22:01 Pan Marek napewno nie napisał wszystkich "głupich" > postów. Wszystkich to może nie, ale 90% (10% to ryzyko pomyłki) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HOLOWNIK Re: Skazany na szkołę? IP: *.lukman.pl / *.lukman.pl 06.01.06, 22:23 Nie pij wódki, nie pij wina kup se OPLA KADECINA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: som gorsi??? Re: Skazany na szkołę? IP: *.luk.promax-ck.pl 07.01.06, 00:36 MAREK POSZEDŁ ZA BAREK NALAŁ SOBIE BROWAREK WZIĄŁ ZE SOBĄ TECZKĘ ZOSTAWIŁ PUSTĄ BECZKĘ WRÓCIŁ DO SZKOŁY TAM BYŁ JUŻ WESOŁY MYŚLAŁ ZE TO ALICJA A TO BYŁA POLICJA TERAZ SIEDZI W DOMU NIE MÓWIĄC NIC NIKOMU PISZE SOBIE POSTEK I MYŚLI ŻE JEST GOSTEK ALE PRAWDA JEST TAKA ŻE NIE ZROBISZ GOSTKA Z PIJAKA NIECH SOBIE TAM JUŻ SIEDZI LECZ Z DALA OD MŁODZIEŻY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Taboret Re: Skazany na szkołę? IP: *.lukman.pl / *.lukman.pl 07.01.06, 07:06 Fajny piszecie pamiętnik. Ku pamięci kupa wpisał się Alojzy D... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przypomnienie Re: Skazany na szkołę? IP: *.lukman.pl / *.lukman.pl 07.01.06, 10:57 P O E T O pamintaj, że nie jesteś MINTAJ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do poety Re: Skazany na szkołę? IP: *.luk.promax-ck.pl 07.01.06, 11:26 Uważam, że tym swoim,tworem obrażasz człowieka. To się nadaje do sądu. ujawnij sie kim jesteś aytorze rymó częstochowskich. I tu popieram KUFLOWEGO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KUFLOWY Re: Skazany na szkołę? IP: *.lukman.pl / *.lukman.pl 06.01.06, 22:44 W celu załagodzenia powstałych waśni i sporów zapraszam wszystkich piszących te posty do baru na piwo. Ja stawiam. Ciekawe ile nas będzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niech żyje szkoła Re: Skazany na szkołę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.06, 09:16 Goło i niewesoło Śmiałe zajęcia pozalekcyjne licealistki z Lublina Nagą koleżankę na pornograficznych zdjęciach mogli oglądać uczniowie jednego z liceów w Lublinie. Jej kilkadziesiąt wyuzdanych fotografii znalazło się na internetowych stronach szkoły – Niezła laska. Ma co pokazać – śmieją się koledzy. – Ale czy chciała, żebyśmy wszyscy ją oglądali? Pewnie nie. Rzeczywiście. Dziewczyna robiła zdjęcia w całkiem innym celu. Chciała sprawić miłą niespodziankę swojemu chłopakowi, który mieszka w Londynie. Z myślą o nim pewnego dnia, gdy w domu nie było rodziców, licealistka urządziła sobie erotyczną sesje fotograficzną. Pierwsze zdjęcia były niewinne – w ubraniach. Później dziewczyna miała na sobie coraz mniej. Aż w końcu pozostała całkowicie naga. Zdjęcia prężącej i wypinającej się nastolatki trafiły jednak nie tylko do ukochanego. Jak? Tego nikt nie jest pewny. Prawdopodobnie londyński narzeczony pochwalił się komuś fotkami od swojej dziewczyny. Podarował je osobie, która umieściła je na stronach internetowych szkoły. Wieść o zdjęciach rozeszła się błyskawicznie. – Wszedłem na stronę i co zobaczyłem? Koleżankę z pierwszej klasy – mówi z uśmiechem licealista. Takich osób było znacznie więcej. Zdjęcia zaczęły krążyć miedzy licealistami „Staszica”, „Zamoya”, „Biskupiaka” i innych szkół. W końcu dotarły także do nauczycieli. – Kiedy się dowiedziałem, natychmiast kazałem zdjąć zdjęcia z naszej witryny – mówi Zbigniew Jakuszko, dyrektor liceum. Ale w szkole i tak huczało już jak w ulu. Uczniowie zdążyli skopiować rozbierane zdjęcia. Niektórzy kopiowali je na swoją komórkę i ze zdjęcia nagiej pierwszoklasistki robili tapetę na telefonie. – Mnie to się już nawet jej szkoda zrobiło – mówi jedna z uczennic. – Na przerwach każdy pokazywał tylko na nią. Innych tematów nie było. Dziewczyna powiedziała rodzicom, że ktoś zrobił jej fotomontaż i takie podrobione zdjęcia zamieścił w Internecie. Po wizycie u dyrektora prawda wyszła na jaw. – Kiedy pokazałem rodzicom fotki, zaniemówili – opowiada dyrektor Jakuszko. – Zobaczyli, że nie ma mowy o fotomontażu. Za erotyczną sesję pierwszoklasistka została ukarana naganą. Teraz przebywa pod opieką psychologa. – Myślę, że za swoją głupotę i tak najbardziej została ukarana przez życie – mówi dyrektor. – Na pewno wyciągnie z tego wnioski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paula Re: Skazany na szkołę? IP: *.opusnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.06, 15:56 mam nadzieje ze marek k przeczyta moj komentarz otoz musi pan wybrac czy che pan uczyc czy pic i czy chce pracowac czy tankowac(przeprasza za stwierdzenie)poniewaz tych wszystkich dazen pan nie moze laczyc i rownoczesnie zaspokajac poprostu jest to niemozliwe a przede wszystkim nie zgodna z zasadami nie sadzi pan?skoro ma pan 20 letnie doswiadczenie w edukacji i zapewne pracuje i pracowal z panem wielu innych pedagogow wiec jak to mozliwe ze nie nauczyl sie pan jeszcze tak wanej rzeczy szczegolnie w tym zawodzie?!najbardziej iryruje mnie to ze robi pan z siebie ofiare losu ,kazdy z nas ma problemy ale czy to znaczy ze musi przychodzic do przcy"na gazie"?!niech sie pan zastanowi jaki pan przyklad daje swoim uczniom,dziwi mnie przede wszystkim niekompetencja lub tez nieswiadomosc osoby ktora mianowala pana do na to stanowisko i mam nadzieje ze uda sie pana zwolnic z peknionej funkcji a co do strachy odczuwanego przez pana przed poinformowaniem dyrektora o"gorszym dniu"to czego niby sie pan spodziewa jak nie dziwnych spojrzen kolejnej flaszki?!ja jestem uczennica moze pan "olac"moja wypowiedz ale niewyobrazam sobie przyjscia do szkoly popijanemu sa przeciez jakies zasady ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pedagog. Re: Skazany na szkołę? IP: *.luk.promax-ck.pl 07.01.06, 20:01 Droga Paulo. Nie chce popierać ani pana Marka ani nikogo. Czy, jesli będziesz miała męża, który przyjdzie na cyku, to weźmieszz nim rozwód, wyrzucisz go za drzwi, ukakrupisz? niestety zdążyłam się przekonać, Iz to z pana Marka zrobiono kozła ofiarnego, by ukryć siebie. Nie sądzę, by jaki kolwiek pracownik celowo przychodził to pracy po głębszym. Dlaczego Pan Dyrektor wraca nad ranem z imprez, potem idzie na lekcje z zapachem gorzały. Niestety moje dziecko to czuło. Albo inny przykład: w okresie wakacyjnym przyszłam do Pana Dyrektora w sparawie pracy i co? Pan pzywitał mnie w pidżamie, mowiąc cuchnącym wóda głosem. To można tolerowa, prawda! Słyszałam wiele głosów na ten temat, ale nigdy nie nagłasnialiśmy tego na taką skalę. Ot trafiło sie facetowi, tak twierdził, każdy. Dzis mówie, że to był błąd. NIe będę polecać czytać pan Markowi postów z Internetu, o wiem,że ten człowiek załamał się już kompletnie. Może ktos z gości tego portalu weźmie to pod uwagę. Zaznaczam,że nie popieram czynu pana Marka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Skazany na szkołę? IP: *.luk.promax-ck.pl 07.01.06, 21:38 drogi pedagogu! Albo piszesz to pod wpływem gorzały, albo pocieszasz pan Marka w zwątpieniu siedząc u niego i wypisując okropne bzdury. 1. Wakacje są dla nauczycieli i mogą oni robić co chcą jak mają wolne. 2. Moje dziecko też mi mówiło, że w szkole wszyscy nauczyciele byli pijani - niestety nie uwierzyłem. 3. Jak będziesz pisać takie bzdury na temat soich przyszłych lub obecnych pracodawców to długo nie popracujesz. Nikt nie lubi kablarzy netowych. 4. Nie mówimy teraz o Panu dyrektorze tylko o panu K., którego wszyscy z całej gminy znają jako pijaka. Prawie nikt nie mówi, że on to szkołę w Staninie rozsławił przez sport. Szkoła w Staninie rozsławiona została przez ułomność pana M.K. i jego pijaństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AD.XXX Re: Skazany na szkołę? IP: *.luk.promax-ck.pl 07.01.06, 22:24 CHYBA PAN NIE ROZUMIE SAM SIEBIE O CZYM PAN PISZE. NA TEMAT OSIĄGNIĘC SZKOŁY PROPONUJE UDAĆ SIĘ DO SZKOŁY I PRZEŚLEDZIĆ TROFEA. TANM SA NAMACALNE DOWODY. JEŻEKI PAN PODEJRZEWA MNIE O STAN TRZEŹWOŚCI TO PROSZE WEZWAĆ POLICJĘ I ZROBIĆ MODNĄ JUZ W STANINIE ZASADZKĘ, A WAKACJE TEŻ ZOBOWIĄZUJĄ. WIĘC KOGO TU PAN BRONI. SĄDZĘ ŻE TA DYSKUSJA JEST TAK DENNA,ŻE NIE WARTO SIĘ WYPOWIADAĆ. A MOŻE JEST PAN POPLECZNIKIEM PANA DYREKTORA, SKORO PAN ZASTRASZA NA ŁAMACH NETU. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abba Re: Skazany na szkołę? IP: *.luk.promax-ck.pl 07.01.06, 21:41 drogi pedagogu! Jak sądzisz że pan Marek się załamał to idź go odwiedź i wypijcie sobie po kielichu może mu przejdzie. Tylko nie za dużo! Żebyś nie wpadł w nałóg, bo oboje się załamiecie!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BBAA Re: Skazany na szkołę? IP: *.luk.promax-ck.pl 07.01.06, 22:29 Proponuje dołączyć i pilnowac, żeby nie było za dużo. Skoko jesteś tak odporny psychicznie. A może masz flaszke jakby brakowało? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do Pauli Re: Skazany na szkołę? IP: *.luk.promax-ck.pl 07.01.06, 21:24 Brawo, brawo i jeszcze raz brawo. A już myślałem że nie ma młodzieży która normalnie myśli i zdaje sobie sprawę z wybryku jeżeli tak to można nazwać pana M. K. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezstronny Re: Skazany na szkołę? IP: *.luk.promax-ck.pl 07.01.06, 21:30 Uważam ,że czas skonczyć to targowisko. To nie ma sensu. A tym co sąprzeciwko Pani MK. proponuje złapac go i udusić. Będzie koniec dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123456 Re: Skazany na szkołę? IP: *.luk.promax-ck.pl 07.01.06, 21:51 Udusić jak udusić ale napewno zwolnić i to z hukiem i to od zaraz!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bezstronny Re: Skazany na szkołę? IP: *.luk.promax-ck.pl 07.01.06, 22:12 Nie, udusić, nie będziecie go widzieć i nie będzie wam przeszkadzać, że żyje! i życzę wszystkim życia bez żadnych problemów i z ogromnym hukiem. Złapaliście kozłą ofiarnego nim jedziecie. Zero humanitaryzmu. Ale pamietajcie, nie wiecie jeszcze co was w życiu czeka. Proponuję zwolnic to mało - udusić i koniec, o problemie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A LE J A J A Re: Skazany na szkołę? IP: *.lukman.pl / *.lukman.pl 07.01.06, 23:16 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patrycja Re: Skazany na szkołę? IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 07.01.06, 23:54 Moje dziecko we wrześniu zaczyna naukę. Właśnie wtedy trafimy do Lublina. Chcemy trafić na dobrą szkołę. Czy ktoś słyszał cokolwiek o szkole społecznej na Herbowej? Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja ja Re: Skazany na szkołę? IP: *.lukman.pl / *.lukman.pl 08.01.06, 20:38 Ludzie opaMINTAJta sie. Większość postów w tym "wątku" nadaje się do PISuaru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAŁOLEPSZY Re: Skazany na szkołę? IP: *.lukman.pl / *.lukman.pl 08.01.06, 21:18 POpieram. Najlepiej wrzucić ich do WC. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ♫ ♣ Re: Skazany na szkołę? IP: *.lukman.pl / *.lukman.pl 09.01.06, 05:11 ♫ ♣♪ ♫♣ ♪ ♫ ♣♪ ♫ ♣♪ ♫ ♪ ♣♫ ♪♣ ♫ ♪ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kochanica Re: Skazany na szkołę? IP: *.lukman.pl / *.lukman.pl 24.02.06, 18:52 I co się dzieje z Markiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Skazany na szkołę? IP: 195.116.0.* 28.02.06, 20:33 zobaczcie , Marka nie ma , to i nowych (popierających go ) wpisów nie ma. to dowód , że on był autorem wpisów wielbiących jego osobę!!!Buha ha ha ha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DO JA Re: Skazany na szkołę? IP: *.lukman.pl / *.lukman.pl 12.03.06, 16:19 Słuchaj "ja" - twój ostatni post to wielka głupota. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DO JA Re: Skazany na szkołę? IP: 195.116.0.* 14.03.06, 19:24 Popieram Cię. Wszystko pada jak nie ma Marka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TY Re: Skazany na szkołę? IP: *.luk-a.promax-ck.pl 15.03.06, 12:05 "Ja" - Kogo ty popierasz? Siebie? Odpowiedz Link Zgłoś