Gość: mada Re: Fundacja Mam Marzenie w Lublinie. IP: *.it-net.pl 04.12.05, 22:47 jestem jak najbardziej za,,,,i chcetnie bym sie przylączyla Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czereśniak Re: Fundacja Mam Marzenie w Lublinie. IP: *.it-net.pl 05.12.05, 08:56 A to co za nowy wynalazek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamilka125 Re: Fundacja Mam Marzenie w Lublinie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 14:11 ja też się bardzo chętnie przyłącze.. w razie czego pisz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosalbn Re: Fundacja Mam Marzenie w Lublinie. IP: 195.116.5.* 06.12.05, 16:23 www.mammarzenie.org Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: redak Re: Fundacja Mam Marzenie w Lublinie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 15:06 A co z tym stowarzyszeniem co miało powstać na rzecz promocji i rozwoju Lublina???? Odpowiedz Link Zgłoś
_aaa_ Re: Fundacja Mam Marzenie w Lublinie. 06.12.05, 17:06 jak to co?...nabiera mocy urzedowej w stosownym stowarzyszeniom organie rejestrowym:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: his Re: Fundacja Mam Marzenie w Lublinie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 18:08 A jak można się zapisać i kiedy są jakieś zebrania o ile wogóle są. Jest jakieś wpisowe i jakie są cela stowarzyszenia????????????? z lubelskim pozdrowieniem Odpowiedz Link Zgłoś
taki.marek Re: Fundacja Mam Marzenie w Lublinie. 06.12.05, 19:58 W Krakowie fundacja działa całkiem prężnie. Znam kilkoro dzieci chorych na nowotwory, którym marzenie się spełniło. Im więcej wolontariuszy tym lepiej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosalbn Re: Fundacja Mam Marzenie w Lublinie. IP: 212.182.94.* 06.12.05, 20:27 Do dzisiaj spełniono (w samej tylko Polsce) 294 marzenia ;-) Jak na niecałe dwa lata działalności w Polsce, to naprawdę dobry wynik ;-) Zapewniam, że wszystkie oddziały (jest ich 11) działają równie prężnie :-) Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosalbn Re: Fundacja Mam Marzenie w Lublinie. IP: 212.182.94.* 06.12.05, 20:57 Oczywiście, że można do nas dołączyć :-) Spełniamy najskrytsze marzenia dzieci walcząch z chorobami zagrażającymi ich życiu. Jeśli chcesz do nas dołączyć, zadzwoń do tego człowieka: 509- 856- 094- wolontariusz Kamil On już wszystko Ci wyjaśni :-) Nie pobieramy żadnych opłat członkowskich itp., tym samym nie oferujemy gratyfikacji materialnych (organizacja non- profit) Działalność w tego typu przedsięwzięciach jest wynagrodzeniem samym w sobie- osoba mająca doświadczenie w wolontariatach wie doskonale o czym piszę :-) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
chimera86 Re: Fundacja Mam Marzenie w Lublinie. 07.12.05, 12:59 A co z marzeniami ludzi dorosłych i starych? Może pomyślicie też o nich?Przecież oni też mają lub mieli marzenia,których nikt i nic nie spełniło.Takiej fundacji jeszcze nie było.Pomóżcie ludziom starszym.Dla dzieci i tak istnieją różne akcje i fundacje. Śpieszmy się kochać ludzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosalbn Re: Fundacja Mam Marzenie w Lublinie. IP: 212.182.94.* 07.12.05, 18:49 jeśli wystosowałeś taką propozycję z pewnością wiesz jak ją zrealizować... ja nie wiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daria Re: Fundacja Mam Marzenie w Lublinie. IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 08.12.05, 05:14 Re: Fundacja Mam Marzenie w Lublinie. Autor: chimera86 Data: 07.12.05, 12:59 + dodaj do ulubionych wątków skasujcie post + odpowiedz -------------------------------------------------------------------------------- A co z marzeniami ludzi dorosłych i starych? Może pomyślicie też o nich?Przecież oni też mają lub mieli marzenia,których nikt i nic nie spełniło.Takiej fundacji jeszcze nie było.Pomóżcie ludziom starszym.Dla dzieci i tak istnieją różne akcje i fundacje. ------------------------------------------------------------------------------ Zamiast rzucac propozycje sama sie za to zabierz i stworz taka organizacje dla ludzi starych. Najlatwiej byc dobrym wyslugujac sie innymi.. Odpowiedz Link Zgłoś
chimera86 Re: Fundacja Mam Marzenie w Lublinie. 08.12.05, 12:04 Droga Dario, to,że pisałam o fundacji nie znaczy,że nie działam na tym polu.Po co od razu jechać na kimś o kórym się nic nie wie. Nie mam - fundacji - ale wraz z dwoma przyjaciółmi pomagamy starszym ludziom w swoim osiedlu.Dlaczego piszę o spełnianiu ich marzeń?Bo oni je też mają.Nie wiesz jak czasem małe,malutkie.Starsi ludzie są też jak dzieci,jednak mniej osób chce im pomagać.Dzieci to dzieci.A po co staremu np.maskotka przy łóżku? Ty nie wiesz a ja wiem.Wiem jaką radość może ona dać osobie,która nie wstaje z łóżka,ma 85 lat i nikogo kto posiedzi z nią cierpliwie,przeczyta gazetę i posłucha jej wspomnień. Wyobraż sobie,że taka starsza osoba marzy o posiadaniu psa.Żywego,niedużego psa. Inna np.chciałaby móc wyjść do kina (niestety,nie chodzi wcale) itd.itd. Więc nie osądzaj mnie za to,że "ośmieliłam się" pomyśleć o marzeniach ludzi starszych. W takim kontekście pisałam swój post. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosalbn do chimery86 IP: 212.182.94.* 08.12.05, 15:10 Przepraszam, że w poprzedniej wiadomości zwróciłem się do Ciebie traktując Twój nick męsko- nie wiem nawet czemu tak go skojarzyłem. Masz absolutną rację- zgadzam się, że ludzie starsi, często osamotnieni potrzebują pomocy w nie mniejszym stopniu od dzieci, które zmagają się z chorobami nowotworowymi, ale stwierdzenie "dzieci to dzieci", czy "Dla dzieci i tak istnieją różne akcje i fundacje" jest w tym przypadku nie na miejscu... To bardzo szlachetne, że działacie w taki sposób pomagając ludziom, dlatego życzę Wam wiele samozaparcia i konsekwencji- być może wkrótce znajdziecie sposób na otworzenie fundacji, albo po prostu zrzeszenia sympatyków pomagających staruszkom :-) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś