Gość: Czerwony Smok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.02, 22:53 Nareszcie brawo Grzegorz ! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pepperoni78 Re: Radni SLD i Samoobrony 13.11.02, 10:03 Rękas w sejmiku... Przeczytajcie sobie dossier tego człowieka w artykule w Gazecie; oprócz tego ostatnio w sądzie toczyła się sprawa Rękas kontra Blajerski; zapadł już wyrok?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Radni SLD i Samoobrony IP: *.prodigy.net.mx 13.11.02, 10:21 Do Peperoni: Co to za sprawa: Rekas kontra Blajerski? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konrad Re: Radni SLD i Samoobrony IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 03.12.02, 18:07 Ściślej rzecz biorąc Blajerski vs. Rękasowa. Pan prokurator krajowy przegrał w pierwszej instancji, przegrał w apelacji, a obecnie założył kasację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dociek Re: Radni SLD i Samoobrony IP: *.umcs.lublin.pl 14.11.02, 16:52 Wg mnie jest to działanie zdecydowanie zagrażające lubelskiemu SLD (Co ty im robisz Kurczak?!), albowiem mam dziwne skojarzenia historyczne z politycznymi sukcesami pewnej partii w przedwojennych Niemczech. I uważam, że lepiej powstrzymać swe parcie na koryto, niż promować i wspierać się na formacji o tak niepewnym, poza praktykami populistyczno-roszczeniwymi, statusie ideowo- politycznym. Jej katolicką siostrzycą jest Liga, która również ma podobny historycznie wzorzec, ale wzbogacony jeszcze o płaszcze zakonne rycerzy Maryi. A gdyby natomiast się okazało, że Samoobrona powstała z podpowiedzi określonej grupy lewych intrygantów, to tak samo wcale nie byłbym jej pewny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dociek SLD i Samoobrona po falstarcie. IP: proxy / 195.116.167.* 03.12.02, 21:28 Gość portalu: Dociek napisał(a): >... to tak samo wcale nie byłbym jej pewny... I, jak pisałem wcześniej, choć nie budzi to radości, wyszło na moje. Wolta druha Duszaka właśnie z Samoobrony na rzecz PSL-u zmieniła układ sił w Sejmiku Lubelskim. Trudno, różne są rozgrywki polityczne (w tym i przekupstwo, znane z historii, szczególnie przy tzw. prawie "liberum veto"). Kurczak wypiął się na Podkańskiego, a ten go zripostował. Kurczak już praktycznie wyfruwa z Lublina i na odlocie zostawił Podkańskiemu niezły prezencik. Najgorsze jest to, że na zbyt wysoki dla siebie stołek trafił "gwiazdor" znany z polskiej i lubelskiej sceny polityczno-idiotycznej, towarzysz-dysydent, profesor blagi i ciemnoty, Bender Rychu z parafii nawiedzonych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e Re: Radni SLD i Samoobrony IP: *.daewoo.lublin.pl 16.11.02, 15:09 Pregraliście i dobrze Odpowiedz Link Zgłoś