Dodaj do ulubionych

Odwołanie Haliny Landeckiej

02.03.06, 07:03
Pan Kowalczyk chyba bardziej powinien myśleć nad treścią swoich wypowiedzi
medialnych. Pani Landecka chyba podpadła Zbysiowi Załodze. Lecz cóż Landecką
ocenił jako pracownika z oceną negatywną a zwalniane z LUW w Lublinie osoby
jako nierokujące nadzieii. To żałone jak na tak młodego bubka. Nauczyć go
lepiej kultury dla starszych i mających większy staż pracy ludzi. Dla mnie
jest pisowską .... tak panie K.
Obserwuj wątek
    • Gość: fan Re: Odwołanie Haliny Landeckiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 08:12
      Ostatnia i jedyna przeszkoda na drodze Rozwoju Lublina według Strategi pana
      Korczewskiego i pani Mącik, zostanie wreszcie usunieta! Już nie przeszkodzi
      swymi podstępnymi knowaniami w budowie stacji benzynowej na Placu Litewskim!!!!
      Słuszną linię ma nasza władza!!!
      • folkatka Re: Odwołanie Haliny Landeckiej 02.03.06, 08:20

Gdyby nie pani Landecka, mielibyśmy "kolumnę" na Placu Po Farze i swiatła
        widoczne w kosmosie.
        Szanowna Pani, prosze przyjąć ode mnie dowody wielkiego uznania.
        • robertw18 Ten sposób załatwiania spraw Lublina... 02.03.06, 15:04
          wydaje się wadliwy. Zarzutów nie podano, tylko jakieś "nieoficjalne", a
          przecież wojewoda ma jakiś pogląd w tej sprawie i jakieś zarzuty czyni.
          "Nieoficjalnie mówi się, że Landecka odejdzie z uwagi na złą współpracę z
          władzami miasta. To wbrew nim zabraniała postawić na pl. Litewskim pomnik
          marszałka Józefa Piłsudskiego, w związku z czym przez długi czas musiał stać na
          folii. "
          Do współpracy potrzeba "dwojga" (it takes two to tango), a pomniki na pl.
          Litewskim stoją jeden przy drugim, więc opory p. Landeckiej były słuszne.
          Ogólnie - p. Landecka wielokrotnie ochroniła to, co dla Lublina najcenniejsze -
          ślady świetnej przeszłości.
          Zarzuty powinny być podane do dzienników itp. i rozpatrzone, a nie jedynie
          uzgadniane z ministrem.
          Wydaje się, że oprócz wspomnianych, np. przez "mali_bu", spraw, może chodzić o
          to, by po ew. odejściu ze stanowiska p. Pruszkowskiego, p. Landecka nie była na
          stanowisku konserwatora zabytków.
          Pozdr.
    • Gość: łysy Re: Odwołanie Haliny Landeckiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.06, 08:22
      zastąpi ją protegowany partii rządzącej który podpisze co mu każą
      • Gość: gość Re: Odwołanie Haliny Landeckiej IP: *.adsl.inetia.pl 02.03.06, 08:28
        1000% trafności GRATULUJĘ
        • Gość: mona Re: Odwołanie Haliny Landeckiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 08:53
          Mamy już następcę pani Landeckiej, chociaż ona jeszcze nic o tym nie wie -
          niech żyje IV Rzeczpospolita !!!
          A tak na marginesie - czy następca pani konserwator nie powinien być wyłoniony
          z publicznego i przejrzystego konkursu ???
          Gdzie prawo? Tam gdzie sprawiedliwość....
          • Gość: j23 Re: Odwołanie Haliny Landeckiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 09:07
            Dokładnie tak. Prawo i sprawiedliwość jest dla gawiedzi dla władzy natomiast
            są przywileje oni są ze słusznej PARTYJKI ONI PRAWO STANOWIĄ ONI PRAWA NIE
            MUSZĄ PRZESTRZEGAĆ . Przykład rurociąg gazowy dla jednego z PISU
            krakowskiego.Za cztery lata jak przyjdzie nowa władza to dopiero zacznie się
            sprzatanie. Tylko czy to co rozwalą da się jeszcze poskładać.
            • Gość: Falcon Re: Mentalnosc rodem z PiS-uaru... IP: 129.81.192.* 02.03.06, 18:45
              "Prawo" ale... takie jakie sami ustanowimy.
              "Sprawiedliwosc" ale... przed wszystkim dla "naszych"!
              To dwie podstawowe dewizy PiS-uaru!!
    • Gość: PiSdu Re: Odwołanie Haliny Landeckiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.06, 09:12
      Tak właśnie pisuarowi odwdzęczają się za wybory.Zwalnia się z pracy ludzi,którzy choć trochę mają inne zdanie niż autokraci z pisuaru.
      Czasy peerelu wracają.
    • kurnik11 Re: Odwołanie Haliny Landeckiej 02.03.06, 09:17
      Włąściwie można sie było tego spodziewać, że 'oczyszczanie państwa' nie będzie
      przebiegać inaczej, niż po wcześniejszych zmaianach rządów, tj. poprzez wymianę
      wielu stanowisk na 'swoich ludzi'.
      Nie to jest jednak najgorsze. Jakoś nikt nie zwrócił uwagi na to, czy decyzje p.
      konserwator były słuszne czy nie. Mówi się tylko o tym, że blokowały decyzje
      innych władz. A to chyba nie o to chodzi. Brakuje dyskusji nad pomysłami,
      uzgodnienia stanowisk i kompromisów. Jest tylko: decyzje są niesprzyjające -
      znaczy, że człowiek się nie nadaje. Prawdziwie 'profesjonalne' zarządzanie
      sprawami miasta.
      Pozdrawiam.
      • Gość: jarek Re: Odwołanie Haliny Landeckiej IP: *.devs.futuro.pl 02.03.06, 09:32
        Na to nstanowisko nie ma komnkursu. I nigdy nie było. A widomość jest bardzo
        zła. Pani dr. Landecka potrafiła przeciwstawić się idiotycznym pomysłom. Mam
        nadzieję,że jednak jakoś ocaleje.
      • Gość: Non possumus!! Re: Odwołanie Haliny Landeckiej IP: 213.172.194.* 02.03.06, 09:32
        Artykuł był napisany tak a nie inaczej.Nikt nie pamieta o wielotysięcznych
        łapówkach branych przez konserwatorkę do własnej kieszeni. O tym, ze nawet
        słuszne rzeczy nie były robione gdyż nikt nie dał koperty... chciałeś zreperować
        dach, musiałeś dać równowartość... A dr Rozwałka to archeolog z pasją, wystarczy
        zobaczyć jak wygląda. Co do wymiany ludzi - to chyba normalne? W każdy kraju tak
        się dzieje, tylko tutaj nam próbują wmówić, że to jest coś nienormalnego. A
        lubelszczyzna, to nie sam Lublin, spójrzcie co Landowska robiła poza nim... i
        wtedy cokolwiek mówcie... jakich to super ludzi zatrudniała w delegaturach jak
        np niejaki Januszek M.
        • folkatka Re: Odwołanie Haliny Landeckiej 02.03.06, 10:02

A dr Rozwałka to archeolog z pasją, wystarczy zobaczyć jak wygląda.

===========================

Wygląda jak Indiana Jones?
          Z całym szcunkiem dla tego pana, ale nie wydaje mi się żeby archeolodzy
          osiadali merytoryczne przygotowanie do pracy konserwatorskiej. Czy oni zajmuja
          sie architekturą? Dachami? Oknami? Zagadnieniami planowania przestrzennego etc.
          • Gość: Meretseger Re: Odwołanie Haliny Landeckiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 15:03
            Skąd Ty, biedna folkatko, możesz wiedziewć, czym zajmują się archeolodzy? A
            tak, już wiem, skąd. Oglądałaś Indianę Jonesa i pozjadałaś wszystkie rozumy.
            Akurat Andrzej Rozwałka zna się na konserwatorstwie jak mało kto w tym mieście.
            Niemniej całą sprawę uważam za szytą zbyt grubymi nićmi. I to jest przytyk do
            dziennikarzy! Czy przypadkiem nie dzielicie skóry na niedźwiedziu? Może by tak
            poczekać z "rewelacjami" do czasu faktycznych posunięć nowych władz? PS. Inna
            sprawa, że nowe władze wojewódzkie bardzo grzeszą arogancją.
            • folkatka Re: Odwołanie Haliny Landeckiej 03.03.06, 00:16
              > Skąd Ty, biedna folkatko, możesz wiedziewć, czym zajmują się archeolodzy?
              ==============================
              Powiedz, czy archeolodzy zajmuja sie kwestiami przestrzeni miejskiej? Wnętrz
              krajobrazowych? Rewaloryzacji zabytków? czy na studiach programowo poznaja
              teorie konserwatorską? Czy wreszcie maja historie sztuki chociazby w zarysie?
              Wdaje mi się ze nie, i , jezeli pan Rozwałka, zna sie na tym, to musi byc to
              chyba wynikiem jego prywatnych zainteresowań.
              Wyobraź sobie ze archeologia zainteresowałam sie we wczesnej podstawówce, i
              nawet chciałam ją studiować. Po za tym mam wielu znajomych archeologów, więc
              porosze nie imputuj mi ze sie na tym nie znam. PO za tym na UMK miałam wspólne z
              nimi wykłady z ochrony zabytków architektury (własnie!!). Wogóle nie
              przychodzili na nie, a na temat poziomu ich wiedzy krążyły wśród nas anegdotki.
              Sprawiali wrazenie, że wszystko to co było po Średniowieczu juz ich nie
              interesuje. Przykład? Archeolożka z III roku, na egzaminie, do mnie,
              konspiracyjnym szeptem: Co wiesz o oknach KLASYCYSTYCZNYCH?? Ja: w architekturze
              polskiej od lat 70. XVIII. Ona : Co ty p...? Przeciez KLASYCYZM TO POCZATEK XX
              WIEKU!!! Ktos powie - i bedzie miał rację - że nie można, po kilku przypadkach,
              rozciagac na ogół archeologów, a UMK jest daleko. To raz - a po drugie - ten pan
              jest super. Ja jednak uwazam, że mam prawo do tego, by wyrazić swoje obawy na
              temat kompetencji tej osoby. Mam nadzieje ze sie mylę.
        • kurnik11 Re: Odwołanie Haliny Landeckiej 02.03.06, 10:03
          Wydaje mi się, że mówienie o kimś jako o 'człowieku z pasją' na podstawie jego
          wyglądu to jednak przesada.
          Tak, wymiana ludzi jest rzeczą normalną, ale tylko wtedy, gdy są rozsadne za tym
          argumenty, albo też można zaproponować inną własciwą osobę na to stanowisko. Nie
          oceniam ani osoby obecnej p. konserwator, ani domniemanego jej zastępcy.
          Zwróciłem jedynie uwagę, że podana argumentacja odnosi się do działań
          niezgodnych z planami władz województwa, a nie z prawem. Jak dla mnie to nie
          jest podstawa do wydawania ważnych decyzji personalnych, zwłaszcxza, że nie było
          (przynajmniej publicznie) powazniejszej dyskusji merytorycznej dotyczącej
          wymienionych projektów (pomnik, murek); piszą o tym jedynie gazety.
          • Gość: Archeolog nieamato Re: Odwołanie Haliny Landeckiej IP: *.cs.pub.ro 02.03.06, 10:17
            Non possumus napisał, że nawet na podstawie wyglądu jest to człowiek z pasją.
            Ogólnie jest to człowiek bardzo zaangażowany w badania na naszym terenie,
            przyczynił się do szeregu odkryć. Praca konserwatorska to piecza nad wszelkimi
            zabytkami kultury - czy pani Landecka znała się na archeologii? Przecież nie, od
            tego miała współpracowników, tak samo dr Rozwałka może dobrać sobie ludzi którzy
            będą się znali na tym - na czym on nie bardzo się rozeznaje. Co do dyskusji na
            tym forum... jakoś nie pamietam takiego ataku, jak SLD robiło czystki i nikt
            ciekawy nie zostawał dyrektorem, czy prezesem. Może trochę merytoryki, a nie
            tylko politycznych pyskówek? Ja pani Landeckiej nie cenie, to przez nią jest
            taki burdel w podległych jej placówkach i są tacy ludzie którzy czekają aby
            tylko coś dla siebie uzyskać. Dr Rozwałka to człowiek oddany swojemu zawodowi, a
            nie polityce, miałem okazję z nim pracować.
            • folkatka Re: Odwołanie Haliny Landeckiej 02.03.06, 10:24
              Praca konserwatorska to piecza nad wszelkimi
              > zabytkami kultury - czy pani Landecka znała się na archeologii? Przecież nie,
              od tego miała współpracowników, tak samo dr Rozwałka może dobrać sobie ludzi
              którzy będą się znali na tym - na czym on nie bardzo się rozeznaje
              ======================
              Tak, oczywiście, ale zagadnienia archeologiczne są jednym z wielu grup
              zagadnień, na których konserwator znac sie powinien. Kwestie zwiazane z
              przestrzenią i architekturą są jednak dominujące.
              Powtórzę - ja cenie p. Landecka za to że uratowała nasza Starówke przed
              estetyczną zagładą jaka byłaby "kolumna"
              • Gość: Archeolog nieamato Re: Odwołanie Haliny Landeckiej IP: *.cs.pub.ro 02.03.06, 10:28
                Ciężko zrozumieć, że ona jest konserwatorem wojewódzkim? Lublin to nie całe
                województwo - nawet nie jedna dziesiąta. Gdzie indziej nie sprawdziła się w
                żadnym calu. A ona na czym się zna? Na jakiej historii?Archeologia to jedna z
                wielu dziedzin - to prawda, ale ona się na niej nie znała, tak samo jak na
                średniowieczu czy innych aspektach. Dobrze, że odchodzi, 10 lat za długo była.
                • Gość: mały "Landecka musi odejść!!!" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 20:20
                  Gość portalu: Archeolog nieamato napisał(a): Archeologia to jedna z
                  > wielu dziedzin - to prawda, ale ona się na niej nie znała, tak samo jak na
                  > średniowieczu czy innych aspektach.

Popieram bo my przecież teraz wracamy do metod średniowiecznych w każdej
                  dziedzinie od polityki poczynając na gospodarce kończąc i bedziemy już niedługo
                  dumnym średniowiecznym skansenem w sercu Europy!!!! Lublin jest w czołówce
                  krajowej a to nie jest nasze ostatnie słowo! Landecka musi odejść!!!!
                  Bo przecież nie zna sie na aspektach !!!!!!!
        • Gość: Falcon Re: Czy mozna wyjasnic ten post nt. lapowek? IP: 129.81.192.* 02.03.06, 18:51
          Jezeli piszesz "non possumus" o "wielotysiecznych
          lapowkach branych przez konserwatorke" to - zapytam -
          czy zglosiles juz to do prokuratury? Jezeli masz
          dowody to powinienes to zrobic (zgloszenie j.w.),
          jezeli zas nie masz (np. powtarzasz plotki...) to
          czyni z ciebie tylko malego zlosliwego
          ludzika i zalosnego, anonimowego opluwacza!
    • mali_bu Re: Odwołanie Haliny Landeckiej 02.03.06, 11:46
      Nie dało się usunąć murka, usunęło się konserwatora.
      No i teraz łatwiej z murkiem pójdzie.
      • Gość: lublinianin Re: Odwołanie Haliny Landeckiej IP: *.pronet.lublin.pl 02.03.06, 20:14
        masz rację.To chore, ale i tak dopną swego.A pododobno ten nowy jest zielony
        jak sałata i podpisze wszystko co mu podsuną.
    • Gość: kilogruzu Re: Odwołanie Haliny Landeckiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 14:35
      czyżby nadchodził koniec rządów miłośników mansardy zawsze i wszędzie, koniec z
      nadużywaniem własnego gustu, wejdą fachowcy = miłośnicy dobrej współczesnej
      architektury współżyjącej z zabytkami? nie wierzę, będzie tak samo
      • Gość: nieważny Re: Odwołanie Haliny Landeckiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 16:25
        Jeśli architektem miejskim jest faktycznie pan Korczewski to konserwatorem
        Zabytków może być średniowieczny archeolog! Razem ,wreszcie bez sporów ,ręka w
        rękę obaj ponowie wyburzą wszystko co późniejsze niż średniowieczne i przerobią
        na wielopasmowe skrzyżowania! Pani Landecka jest przynajmniej architektem a co
        o architekturze i urbanistyce wie archeolog zakopany w średniowiecznym wykopie
        i przywalony od lat stosem rozpraw naukowych? Proponuje sprawdzian: Co sądzi
        pan Rozwałka jak autorytet naukowy o pomyśle rozbudowy skrzyżowania 3-go Maja i
        Radziwiłłowskiej do sześciu pasm, kosztem zachowanego do dziś w stanie
        nienaruszonym, historycznego podziału parceli popałacowej tzn. z wyburzeniem
        murka który został wpisany do rejestru zabytków właśnie z tego powodu że tę
        historyczną granicę wyznacza? Co prawda nie jest to granica z czasów
        średniowiecza ale zawsze!
        Albo o pomyśle wielopietrowego,podziemnego parkingu pod Placem Litewskim
        kosztem rozbiórki zachowanych, historycznych fundamentów cerkwi które są
        przecież cennym obiektem archeologicznym i z dużym ryzykiem zachwiania
        równowagi geologicznej przez zniszczenie i wypompowanie w czasie budowy
        pokładów wody podskórnej i gruntowej, co spowoduje uschnięcie wiekszości
        pomnikowych drzew?! Za brak zgody na powyższe wylatuje właśnie z tego
        stanowiska pani Landecka! Swoją drogą trzeba mieć tupet pisowca żeby użyc tych
        przykładów jako argumentów na jej złą pracę! I ten biedny pomnik zmuszony stać
        na folii.......niedobrze się robi jak się to czyta! Pani Landecka wyleciała bo
        już tylko ona była w stanie przeciwstawić się jak architekt architektowi
        drugiej pani trzęsacej tym miastem pospołu z dyr. Korczewskim tj. pani
        Elżbiecie Mącik! Teraz o wszystkim bedzie decydował w Lublinie TYLKO JEDEN
        NIEOMYLNY ARCHITEKT któremu konserwator niearchitekt nie podskoczy!!!
        Marnie wróżę przyszłość pięknego starego Lublina pod rządami archeologa!
        Po owocach go już wkrótce poznacie, kochani, po owocach ! I wcale nie chodzi tu
        o osobę tylko o przygotowanie zawodowe i merytoryczne!!! Choćby był laureatem
        Nobla w archeologii to pani architekt Macik nie przegada!!!! I o to chodziło!!!

Gość portalu: kilogruzu napisał(a): czyżby nadchodził koniec rządów miłośników
        mansardy zawsze i wszędzie, koniec z nadużywaniem własnego gustu, wejdą
        fachowcy = miłośnicy dobrej współczesnej architektury współżyjącej z zabytkami?

Jeśli uwolniony z więzów złej Landeckiej gust, talent i zapał twórczy pani
        Mącik ma to zapewnić to będziesz miał "dobrą współczesna architekturę" jak w
        banku!!!! ;-))) A mansardy - wyłącznie na starych pocztówkach i w skansenie!!!
        Rozumiem że jesteś admiratorem architektury osiedla Felin !!! :-)))))
    • Gość: gabriela Re: Odwołanie Haliny Landeckiej IP: *.kul.lublin.pl / 212.182.32.* 02.03.06, 15:01
      Ja natomiast mam nadzieję, że na miejsce Pani Landeckiej przyjdzie osoba, która
      będzie szanować swoich współpracowników. Ciekawe, że nikt do tej pory nie
      zwrócił uwagi na to, jak duża jest rotacja wśród pracowników urzędu
      konserwatora w ciągu ostatnich miesięcy (zupełnie abstrahuję od spraw
      merytorycznych).
    • Gość: LLLo4 Re: Odwołanie Haliny Landeckiej i bardzo dobrze!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 16:50
      bardzo sie ciesze , nareszcie przyjdzie ktos kompetentny , żebuy tylko to było
      prawdą
      • Gość: Jan Re: Odwołanie Haliny Landeckiej i bardzo dobrze!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 18:49
        Jestem spoza Lublina i na prowincji konserwatorzy wojewódzcy się nie sprawdzili.
        Majm nadzieję że ktoś kto przyjdzie nowy będzie kompetentny i znający realia.
        Jak budynek sie wali to w porządku ale jak chcesz pomalować budynek (nastary
        kolor)to dobór koloru musi zrobić ekipa z listy, remont albo się zgodzi albo
        postawi warunki że się odechciewa. na środki dodatkowe nie można liczyć. Ale na
        koszty związane z wymaganiami konserwatora i to dużymi jak najbradziejSprawy
        którymi sie nie interesowano lata nagle sobie ktoś przypomina i próbujesię
        odwracać. Na śr
        Jestem za! a nawet za gruntowną wymiana wszystkich pracowników.
        • Gość: pl Re: Odwołanie Haliny Landeckiej i bardzo dobrze!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 20:12
          Jeśli jesteś spoza Lublina Misiu Pysiu Jasiu, to dlaczego chciałbyś gruntownie
          wymienić wszystkich pracowników pani Landeckiej, których przecież nie znasz????
          I wytłumacz mi proszę co ci każe wierzyć że nowy konserwator będzie lepszy i
          pozwoli ci pomalować budynek tak jak sobie chcesz i jeszcze da ci na to
          środki?! Oświeć mnie skąd ten optymizm,kiedy nawet nie ma jeszcze oficjalnego
          kandydata a jedynie przecieki? Czy z samego nadania PiS-owskiego miałoby według
          ciebie wynikać że będzie lepiej?! Żebyś tylko później nie płakał Jasiu! A co
          powiesz jeśli zechcesz zbudować sobie ścieżkę w ogródku a nowy pan Konserwator
          nakaże ci zrobić kompleksowe, naukowe badania archeologiczne? Też go będziesz
          tak lubił jak dzisiaj,kiedy go nawet jeszcze nie znasz?
        • Gość: 2 x 8 Re: Odwołanie Haliny Landeckiej i bardzo dobrze!! IP: *.pronet.lublin.pl 02.03.06, 20:12
          mierny bierny ale wierny.Najlepiej wziąć na prowincję buraków z samoobrony i
          najlepiej takich z podstawowym wykształceniem lub bez.będą kompetentni.
          • Gość: mały Ja też sie cieszę!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 20:23
            To tak jakby Głównym Energetykiem w elektrowni mianowano wybitnego
            energoterapeutę!!!!
            • Gość: mały Re: Ja też sie cieszę!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 20:27
              Archeolog czy architekt co za różnica, brzmi podobnie i zaczyna się na "a"!
              P.S: Kto to jest właściwie archeolog?
              • Gość: el Re: Ja też sie cieszę!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 20:59
                Włożył rękę do bertu i wyciagnął archeologa! Tyż piknie, pomyślał, zrobimy cię
                Kuńserwatorem!
                • Gość: el Re: Ja też sie cieszę!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 21:02
                  "Landecka musi odejść!" pomyślał. "Yes!,Yes!, Yes!!!", dodał od niechcenia!!!
                  • Gość: mały Rozwałka! Yes,yes,yes!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 21:09
                    W komentarzu do podobnej wiadomości w Kurierze ktoś napisał:
                    "Zgadnijcie co pan ROZWAŁKA zrobi z murkiem?"
                    • Gość: antoni Re: Rozwałka! Yes,yes,yes!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 00:29
                      Pani Landecka jest dobrym i cenionym w POlsce konserwatorem.Bardzo ją szanuje
                      prof Zin , czego dał publiczny wyraz w styczniu br podczas odbierania nagrody
                      wojewódzkiej. Potrafiła , choć nie zawsze skutecznie , przeciwstawiać się
                      oszołomom , typu Zbysio Wojciechowski lubiący bawić się ołowianymi
                      żołnierzykami i laleczkami nadmuchiwanymi , czy znana łapówkara Mącik .
                      Popełniała jednak błędy personalne , np utrzymywała w Białej PodlaskiejJanusza
                      Maraśkiewicza na stanowisku kierownika delegatury swojej . Ten facet to
                      pierwszy w mieście kandydat do odstrzału przez Centralne Biuro Antykorupcyjne.
                      Łapókarz jakich mało , wszystko można było u niego załatwić pod warunkiem że
                      projekt realizowała firma jego żony Agnieszki "Donatech" .Cała Biała jest
                      obstawiona domami i budynkami projektowanymi przez Donatech , którego
                      właścicielka ma średnie wykształcenie i zero pojęcia o architekturze. A
                      ile "dobrego" Maraskiewicz zrobił szemranemu biznesmenowi Bogdanowi Łęskiemu
                      (temu od OLeksego i Orlenu ).Landecka o tym wiedziała i jeszcze dawała
                      Maraśkiewiczowi zarobić na drukach i wydawnictwach Woj.KOnserwatora Zabytków ,
                      bo "Donatech" oprócz projektowania zajmuje się też wydawnictwami ( sic !).
                    • Gość: czytelnik Re: Rozwałka! Yes,yes,yes!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 19:39
                      Komentarz do artykułu w Kurierze o odwołaniu Landeckiej:
                      Autor: Anonim Dodano: 02-03-2006 - 10:28
                      No cóż! Przykro czytać te wypociny wiejskich umysłów oblepiający ten gród. Gród
                      ze swoją historią, architekturą i dobrami kulturowymi, których może
                      pozazdrościc niejedno miasto w Polsce i w Europie. Wsiowe władze nie robią i
                      nie robiły nic dla tego miasta i jego mieszkańców. Bo czy pan wojewoda
                      pochodzący z Wyszkowa nad Bugiem a praktykujący do władzy na rubieżach
                      wschodnich w Tomaszowie Lub. zna Lublin sprzed lat. Czy ten Pan wie jak
                      wyglądał budynek z Domem Sportu /sklep/, który zawalił się przed laty i
                      porównał go do obecnej zabudowy tej części pierzeji. A czy ten Pan i wielu
                      urzędników miejskich wie co to pierzeja. Wymienianie nazwisk i porównywanie
                      Pani Mącikowej z Panią Landecką to pasowanie pięści do nosa. Jedna coś zrobiła
                      dla tego miasta /Landecka/ druga tylko psuje i planuje strategię lub
                      wykonuje /kradnie projekty/ plagiaty koncepcji zabudowy Placu Litewskiego. Ale
                      cóz takich mamy urzędników miejskich. Głupota w tym mieście nie musi zwyciężać
                      zawsze. Juz niedługo wybory, ale tylko niezależny /z żadnej lubelskiej partii i
                      obecnego układu/ kandydat może zapewnić rozwój tego miasta. Są w tym mieście
                      ludzie myślący i nawet na tych stronach pojawiają się ich głosy. Skrzyknąć się
                      należy i robić porządek od dołu a nie czekać na TKM, którego efekty sa widoczne
                      od 8 lat. Naprawdę czas skończyc z tą mizerią umysłów i władców typu
                      Pruszkowski, Pasikowski, Dudziak, Dreher i wielu podobnych. Czas zapalic
                      światło nadzieji.
                • Gość: klub miłosników ? Re: Ja też sie cieszę!!!! i to bardzo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 09:45
                  widze ,że zebrał sie klub miłosników oswieconej i niezastąpionej pani L, no i
                  dobrze ,że wszyscy dostaniecie kopa i do łopaty , do betonu o którym tu
                  pisaliscie
                  • Gość: m13 Re: Ja też sie cieszę!!!! i to bardzo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 10:39
                    nie obawiajcie sie o pozycje p.Haliny poradzi sobie lepiej na innej pozycji u
                    swojej polowy Jaroslawa on ustawil sie solidnie na naszym lokalnym rynku
                    biznesowym nie rozpaczajcie bo przez kilkanascie lat mozna wybudowac dosc soldna
                    piramidke dobrobytu a oni potrafili byc zapobiegliwi i operatywni.
                    • Gość: clubing lubelski Klub Pruszona sie odezwał ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 11:10
                      Gość portalu: m13 napisał(a):
                      > nie obawiajcie sie o pozycje p.Haliny poradzi sobie lepiej na innej pozycji u
                      > swojej polowy Jaroslawa on ustawil sie solidnie na naszym lokalnym rynku
                      > biznesowym nie rozpaczajcie bo przez kilkanascie lat mozna wybudowac dosc
                      soldn a piramidke dobrobytu a oni potrafili byc zapobiegliwi i operatywni.

--------------------------------------------------------------------------------
                      drugi cymbał napisał: widze ,że zebrał sie klub miłosników oswieconej i
                      niezastąpionej pani L, no i dobrze ,że wszyscy dostaniecie kopa i do łopaty ,
                      do betonu o którym tu
                      pisaliscie
                      -------------------------------------------------------------------------------

Klub miłosników nie dorasta do poziomu reprezentowanego przez klub
                      miernoty,nieudaczników,oszczerców,lizusów,gnid i zawistników im. Pruszona
                      Niepokonanego!
                      • Gość: ob. Re: Klub Pruszona sie odezwał ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.06, 16:19
                        Odpowiadasz na :
                        Gość portalu: clubing lubelski napisał(a):

> Klub miłosników nie dorasta do poziomu reprezentowanego przez klub
                        > miernoty,nieudaczników,oszczerców,lizusów,gnid i zawistników im. Pruszona
                        > Niepokonanego!

Miernota ma to do siebie że nie toleruje światłej konkurencji bo na jej tle
                        widać jak na dłoni z kim mamy do czynienia!
                        • Gość: III Klub Pruszona wierny do końca ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.06, 20:11
                          Z kim mamy do czynienia to widać już dawno, gołym okiem i bez tła!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka