Dodaj do ulubionych

bary mleczne w Lublinie

IP: *.dami-rz.pl 17.12.02, 21:19
Czy znacie jakies godne polecenia bary mleczne w Lublinie?
Obserwuj wątek
    • lodbrok Re: bary mleczne w Lublinie 18.12.02, 07:45
      Prawie wszystkie zlikwidowano. Ostatni który znam mieści sie przy Krakowskim
      Przedmieściu koło Banku PKO S.A., w podcieniach. (przy skrzyżowaniu z Chopina)I
      to też nie jest taki typowy bar mleczny.Pozdrawiam
    • Gość: Dociek Re: bary mleczne w Lublinie??? IP: *.umcs.lublin.pl 18.12.02, 09:38
      Gość portalu: iwona napisał(a):

> Czy znacie jakies godne polecenia bary mleczne w Lublinie?

Bary mleczne, a także, m.in. wszelkie formy działalności spółdzielczej i wiele
      jeszcze innych, pożytecznych i prospołecznych rzeczy oraz działań, zostały,
      wbrew wszelkiej logice, uznane przez formacje polityczne podające się za
      tzw. "prawicę" za przeżytki komunizmu. I jako takie, wraże postkomusze
      wynalazki i siedliska socjalistycznej ideologii, zostały przeznaczone do
      wyniszczenia całkowitego. Z barami prawie się już udało... Nawet "liberałowie"
      z SLD, odcinając się od "stalinowskiej przeszłości" postanowili je dorżnąć.
      • pepperoni78 Re: bary mleczne w Lublinie??? 18.12.02, 10:43
        Jeden - Racławicki - jest jak sama nazwa wskazuje na Racławickich (w pobliżu
        skrzyżowania z Godebskiego/Głowackiego.
        Drugi - na Placu Łokietka; wchodzi się do budynku, później skręca się w prawo,
        następnie w lewo, schodami na dół i praktycznie jest się na miejscu.
    • Gość: mirinda73 Re: bary mleczne w Lublinie IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 18.12.02, 11:12
      Cóż, ja też tęsnię za Ludową. Do mamy nie chce mi się jeździć a dla siebie nie
      gotuję, bo permanentny brak czasu i chęci!!! Co za radość jeść samej, a tak w
      barze, jak to w barze, towarzystwo, coś się zdarza...
      Ubolewam serio, słyszałam że są plany, żeby zagospodarować w ten sposób Czarcią
      Łapę, ale coś powątpiewam.
      No bo gdzie pogodne Pierniki spotykałyby się przy lampce Ciociosanu??????
      A`propos - byliście kiedyś w Karczmie Słupskiej w niedzielę ok 17. 00?
      Przypadek zdecydował, że jadłam tam obiad, a tu co widzę, jump na całego -
      Ciociosan i herbaty leją się strumieniami, muzyczka - umpa,umpa i podrywki
      wzajemne, aż miło popatrzeć jak się bawiom.......hihihi
      Doradzam też przegląd kart menu, a raczej jadłospisu - cudowny relikt z
      przeszłości. Polecam, wycieczka w przeszłość, zachwycające w wolnej chwili.
      No i chciałam powiedzieć, że zazwyczaj siedzę na forum tematycznym a tu u nas
      takie ciekawe rzeczy. Pozdro dla Was, odbudowujecie moją wiarę we własny kąt w
      Polsce.
      Narka
      • lucy_z Re: bary mleczne w Lublinie 18.12.02, 17:54
        Jeszcze istnieje Bar Dworcowy, tak mi się zdaje na ul. 1-go Maja.
        • faciu Re: bary mleczne w Lublinie 18.12.02, 20:04
          W Lublinie nie ma duzo barów mlecznych (jak na przykład w Krakowie),te które
          znam wymieniono wyżej...Dodałbym jeszcze Restauracje Słupską-która co prawda
          barem mlecznym nie jest, ale można było stamtąd kupić na wynos bardzo dobre
          pierogi....
          :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka