reader.a 12.04.06, 15:42 a zresztą zobaczcie sami ... tak gdzieś od połowy strony się zaczyna i do końca. infobus.com.pl/forum/viewtopic.php?t=818&postdays=0&postorder=asc&start=105 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: lutzek Już dawno przecież pisałem, że... IP: *.escom.net.pl / *.escom.net.pl 12.04.06, 16:38 ... to największy pajac jakiego spotkałem na Forum :) Sprintery zamiast autobusów wielkopojemnych :):):) Przecież to kretyn :) I wpuść takiego do Warszawy... nie dziwne że mu kołpaki ukradli, bo do furmanki chłopaki kołpaków nigdy nie widzieli, a tu trafiła się taka okazja, bo mu "buchnęli" :) lutzek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: Już dawno przecież pisałem, że... IP: *.pl / *.enterpol.pl 12.04.06, 16:52 tak tak - najwspanialsze są Ikarusy z normą 6 osób na metr kwadratowy. Jazda na glonojada z łokciem sąsiada na wątrobie to jest to. No i jeszcze Solarisy bez klimatyzacji gdzie okna nie da się otworzyć w lecie - rewelka. Bierzmy przykład. Odpowiedz Link Zgłoś
reader.a Re: Już dawno przecież pisałem, że... 12.04.06, 17:02 Gość portalu: aron napisał(a): > tak tak - najwspanialsze są Ikarusy z normą 6 osób na metr kwadratowy. Jazda na > > glonojada z łokciem sąsiada na wątrobie to jest to. > . Tak się złożyło, że wczoraj wieczorem stałem na światłach na Kraśnickiej. Obok stanął czerwony bus z dyktą "Kraśnik". Nie wiem jak wnętrze tego busa było wyposażone, ale dlaczego ja widziałem nogi ludzi tam siedzących? Nogi podkulone, torba na kolanach i jazda godzinkę w konfortowych warunkach do Kraśnika. Grunt, że nie wisi się na rurce. No i jeszcze Solarisy bez > klimatyzacji gdzie okna nie da się otworzyć w lecie - rewelka. Bierzmy przykład > Czy ty widziałeś kiedyś Solarisa? Odpowiedz Link Zgłoś
reader.a Re: Już dawno przecież pisałem, że... 12.04.06, 17:14 Ło tak wygląda Solaris, sieroto. Z oknami otwieranymi w lecie, na jesieni, w zimie i na wiosnę. 156.17.233.249/transport/autobusy.php?s=14&nr=86645 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: Już dawno przecież pisałem, że... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.06, 17:38 w Warszawie jeździ masę SOlarisów bez klimatyzacji. W lecie temperatura wewnątrz dochodzi do 40 st. C. Ludzie mdleją, wylewy, zawały. No ale przynajmniej podróżują Solarisem, a nie jakimś busem. Odpowiedz Link Zgłoś
reader.a Re: Już dawno przecież pisałem, że... 12.04.06, 17:46 Każdy bus ma klimatyzację? Może jeszcze satelitarną nawigację, a hostessy podają zimne napoje w 40 stopni? Każdy autobus ma okna. W przeciwieństwie do kilku sprowadzonych autobusów przez prywaciarzy. Autobus przystosowany do warunków atmosferycznych w Holandii czy Niemczech. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: Już dawno przecież pisałem, że... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.06, 17:50 nie każdy bus ma klimatyzację, ale w busie można otworzyć np. okna z przodu i szyberdach i jest przewiew. Każdy autobus ma okna. Pewnie że tak. Te sprowadzone przez prywaciarzy też mają okna. W Niemczech zdaje się są podobne warunki atmosferyczne jak w Polsce. Ale Solaris ma tylko okna UCHYLNE - czyli przy braku klimy jest sauna. Bus jest mniejszy to jest lepszy przewiew no i w busach rzadko jest taki ścisk jak w Solarisach. Odpowiedz Link Zgłoś
reader.a Re: Już dawno przecież pisałem, że... 12.04.06, 17:55 No jak to? Każdy autobus też ma szyberdach, poza tym ma uchylne okna (na marginesie nie znam samochodu który ma okna otwierane do wewnątrz lub zewnątrz:)). Latem zdarza się, że kieorwca ma otwarte przednie drzmi. Ale... bus jeździ drogami pozamiejskimi gdzie można się rozpędzić do 100km/h (busiarze częśto grzeją ponad 130). Autobus miejski jeździ od przystanku do przystanku. Nie ma nwet miejsca żeby się rozpędzić do 80. Pomyśl! To jest łatwe, proste i przyjemne. CO do ściksu. Po co rezerwujesz miejsca telefonicznie, skoro nie ma ścisku i tam samym miejsc stojących? Nonsens! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: Już dawno przecież pisałem, że... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.06, 17:58 reader.a napisał: > No jak to? > Każdy autobus też ma szyberdach, poza tym ma uchylne okna (na marginesie nie > znam samochodu który ma okna otwierane do wewnątrz lub zewnątrz:)). ale jak w takim Solarisie jest ścisk, to mało to daje. > Latem zdarz > a > się, że kieorwca ma otwarte przednie drzmi. I ktoś wypada. >Ale... bus jeździ drogami > pozamiejskimi gdzie można się rozpędzić do 100km/h (busiarze częśto grzeją pona d 130). Autobus miejski jeździ od przystanku do przystanku. >Nie ma nwet miejsca > żeby się rozpędzić do 80. Pomyśl! To jest łatwe, proste i przyjemne. Przyjemnie jest jeździć Solarisem w 40 st. C? Może dla ciebie. ja wolę busa. > CO do ściksu. Po co rezerwujesz miejsca telefonicznie, skoro nie ma ścisku i ta m samym miejsc stojących? Nonsens! Czasami w busach jest dużo ludzi w piątki albo przed świętami. I wtedy rezerwuję miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
reader.a Re: Już dawno przecież pisałem, że... 12.04.06, 18:05 Gość portalu: aron napisał(a): > reader.a napisał: > > > No jak to? > > Każdy autobus też ma szyberdach, poza tym ma uchylne okna (na marginesie > nie > > znam samochodu który ma okna otwierane do wewnątrz lub zewnątrz:)). ale jak w takim Solarisie jest ścisk, to mało to daje. Bo autobus w mieście wolno jeździ - tak jak w mieście. Częściej stoi niż jedzie. Jakbyś jeździł busem po mieście i zatrzymywałsię na każdym przystanku też nic nie dawałoby otwarte okno u kieorwcy. Nie jeździłeś nigdy samochodem bez klimatyzacji w upał po mieście? > > Latem zdarz > > a > > się, że kieorwca ma otwarte przednie drzmi. > > I ktoś wypada. ROTFL. A policja uznaje "wypadniętego pasażera" jako "przechodnia który nie zachował bezpieczeństwa przechodząc ulicą". Stąd taka duża liczba ofiar pieszych na polskich drogach. > >Ale... bus jeździ drogami > > pozamiejskimi gdzie można się rozpędzić do 100km/h (busiarze częśto grzej > ą > pona d 130). Autobus miejski jeździ od przystanku do przystanku. > >Nie ma nwet miejsca > > żeby się rozpędzić do 80. Pomyśl! To jest łatwe, proste i przyjemne. Przyjemnie jest jeździć Solarisem w 40 st. C? Może dla ciebie. ja wolę busa. No co? Nie zrouzmiałeś że bus jeździ szybko poza miastem i stąd to złagodzenie upałów? > > CO do ściksu. Po co rezerwujesz miejsca telefonicznie, skoro nie ma ścisk > u i > ta m samym miejsc stojących? Nonsens! > > Czasami w busach jest dużo ludzi w piątki albo przed świętami. I wtedy > rezerwuję miejsce. Kup sobie samochód. Nie będziesz musiał rezerwować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: Już dawno przecież pisałem, że... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.06, 17:36 reader.a napisał: > Gość portalu: aron napisał(a): > > > tak tak - najwspanialsze są Ikarusy z normą 6 osób na metr kwadratowy. Ja > zda na > > > > glonojada z łokciem sąsiada na wątrobie to jest to. > > . > > Tak się złożyło, że wczoraj wieczorem stałem na światłach na Kraśnickiej. Obok > stanął czerwony bus z dyktą "Kraśnik". Nie wiem jak wnętrze tego busa było > wyposażone, ale dlaczego ja widziałem nogi ludzi tam siedzących? Nogi podkulone , torba na kolanach i jazda godzinkę w konfortowych warunkach do Kraśnika. Grunt, że nie wisi się na rurce. Trzeba było sobie zarezerwować miejsce siedzące. Ja zawsze rezerwuję i nie jeżdżę na stojąco. Odpowiedz Link Zgłoś
reader.a Re: Już dawno przecież pisałem, że... 12.04.06, 17:41 Oni siedzieli, ale mieli kolana na wysokości czoła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: Już dawno przecież pisałem, że... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.06, 17:42 to chyba mieli po 2 m wzrostu. Ja mam 180 cm i siedzę normalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
reader.a Re: Już dawno przecież pisałem, że... 12.04.06, 17:43 Bo ty jesteś inny. WIele osób może to potwierdzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: Już dawno przecież pisałem, że... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.06, 17:54 reader.a napisał: > Bo ty jesteś inny. WIele osób może to potwierdzić. ja jestem hetero. Póki co nie jest to zabronione. Odpowiedz Link Zgłoś
reader.a Re: Już dawno przecież pisałem, że... 12.04.06, 17:57 Gość portalu: aron napisał(a): > reader.a napisał: > > > Bo ty jesteś inny. WIele osób może to potwierdzić. > > ja jestem hetero. Póki co nie jest to zabronione. Nie jestem w stanie tego zanegować ani potwierdzić. A masz jakiejś problemy że tak sieafiszeujesz ze swoją heteroseksualnością? Gdy kończą Ci się wybrakowane argumenty, rzucasz na warsztat gejów w Warszawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: Już dawno przecież pisałem, że... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.06, 17:59 reader.a napisał: > Nie jestem w stanie tego zanegować ani potwierdzić. całe szczęście. > A masz jakiejś problemy że tak sieafiszeujesz ze swoją heteroseksualnością? Nie mam żadnych problemów. Czy geje mają jakieś problemy że się afiszują ze swoim homoseksualizmem? >Gdy > kończą Ci się wybrakowane argumenty, rzucasz na warsztat gejów w Warszawie. To ty masz wybrakowane argumenty, bo wydaje ci się że wszystkie Solarisy w Warszawie maja klimę. Odpowiedz Link Zgłoś
reader.a Re: Już dawno przecież pisałem, że... 12.04.06, 18:07 Gość portalu: aron napisał(a): > reader.a napisał: > > > Nie jestem w stanie tego zanegować ani potwierdzić. > > całe szczęście. Też się cieszę:) > > A masz jakiejś problemy że tak sieafiszeujesz ze swoją heteroseksualności > ą? > > Nie mam żadnych problemów. Czy geje mają jakieś problemy że się afiszują ze > swoim homoseksualizmem? Nie wiem. Zapytaj gejów. > >Gdy > > kończą Ci się wybrakowane argumenty, rzucasz na warsztat gejów w Warszawi > e. > > To ty masz wybrakowane argumenty, bo wydaje ci się że wszystkie Solarisy w > Warszawie maja klimę. A kto powiedział, że: 1) okna w Solarisach się nie otwierają? 2) busy w odróżnieniu od saloarisów mają klimatyzację? Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Już dawno przecież pisałem, że... 12.04.06, 19:51 reader.a napisał: > A kto powiedział, że: > 1) okna w Solarisach się nie otwierają? One się tylko uchylają, tak że mało co powietrza leci do środka. > 2) busy w odróżnieniu od saloarisów mają klimatyzację? Są busy z klimą i bez. Ale w busie jedzie 20 osób to jest mniej duszno niż w Solarisie gdzie jedzie 100 osób. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: Już dawno przecież pisałem, że... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.06, 17:47 o, ten ma klimatyzację 156.17.233.249/transport/autobusy.php?s=14&nr=11922 Odpowiedz Link Zgłoś
reader.a Re: Już dawno przecież pisałem, że... 12.04.06, 17:49 No i co w związku z tym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lutzek Reader...... :):):) IP: *.escom.net.pl / *.escom.net.pl 12.04.06, 19:47 Olej go, jego chyba podnieca to wypisywanie głupot. Ostracyzm go wyleczy z tej paplaniny i może w końcu odejdzie od tego komputera i udowodni żonie swój heteroseksualizm, bo pewnie pajęczyną już zarosła. On się tym nakręca. Kpij z niego, to się uspokoi :) Heniutku, furmanką z ojcem do kościoła zajedziecie czy może w święta traktorem dla szpanu zajeżdżacie? :) lutzek Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Reader...... :):):) 12.04.06, 19:52 Gość portalu: lutzek napisał(a): > Olej go, jego chyba podnieca to wypisywanie głupot. Ostracyzm go wyleczy z tej paplaniny i może w końcu odejdzie od tego komputera i udowodni żonie swój heter oseksualizm, bo pewnie pajęczyną już zarosła. W pół godziny nie dałaby rady zarosnąć. > > > Heniutku, furmanką z ojcem do kościoła zajedziecie czy może w święta traktorem dla szpanu zajeżdżacie? :) chodzimy piechotą. To znaczy z żoną, bo ojciec nie żyje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lutzek Re: Reader...... :):):) IP: *.escom.net.pl 12.04.06, 19:59 > Olej go, jego chyba podnieca to wypisywanie głupot. Ostracyzm go wyleczy z tej paplaniny i może w końcu odejdzie od tego komputera i udowodni żonie swój heter oseksualizm, bo pewnie pajęczyną już zarosła. W pół godziny nie dałaby rady zarosnąć. Stary, z Ciebie to prawdziwy podparczewski kogut. Co tam... ogier :) A do buzi jej wkładasz? > > Heniutku, furmanką z ojcem do kościoła zajedziecie czy może w święta traktorem dla szpanu zajeżdżacie? :) chodzimy piechotą. To znaczy z żoną, bo ojciec nie żyje. Piechotą, taka szycha która wyprowadziła się do Lublina i ma busa? Stary, to nie wypada, co sąsiedzi powiedzą. Szykuj traktor, wyczyść opony z gnojówki i zadaj szpanu na całą wioskę :) lutzek Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Reader...... :):):) 12.04.06, 20:18 Gość portalu: lutzek napisał(a): > Stary, z Ciebie to prawdziwy podparczewski kogut. Co tam... ogier :) A do buzi jej wkładasz? Nie. > Piechotą, taka szycha która wyprowadziła się do Lublina i ma busa? Stary, to ni e wypada, co sąsiedzi powiedzą. A co mają mówić? Mam 200 metrów do kościoła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lutzek Perwersje Henryka :) IP: *.escom.net.pl 12.04.06, 23:06 > Stary, z Ciebie to prawdziwy podparczewski kogut. Co tam... ogier :) A do buzi jej wkładasz? Nie. Henusiek :), pytanie było retoryczne. Przecież domyślam się, że dla Ciebie hardcore to zrobić to na kołdrze albo przy zapalonym świetle :) O gmeraniu paluchem nawet nie wspomnę, bo za takie brewerie wyznaczyłbyś sobie sam jako pokutę 10 przejazdów autobusem MPK :) > Piechotą, taka szycha która wyprowadziła się do Lublina i ma busa? Stary, to ni e wypada, co sąsiedzi powiedzą. A co mają mówić? Mam 200 metrów do kościoła. Każdy porządny chłop nie chodzi na piechotę do kościoła, tylko z pompą podjeżdżą Ursusem. Oj zacofany rolnik z Ciebie :) lutzek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcos Re: Perwersje Henryka :) IP: *.pronet.lublin.pl 13.04.06, 14:11 Nie osłabiajcie mnie. Ten cały aron ma więcej niż 10 lat? Górną granicę wieku wydedukowałem z przejrzenia jego postów. Ale najlepszym środkiem transportu miejskiego i tak są... taksówki :) Masz rezerwację, jedziesz sam, albo zabierasz kogoś, z kim wytrzymasz całą trasę. Szybko i mniej zużywają opony i asfalt, a jak ma instalację gazową to mniej wydziela szkodliwych spalin. Poza tym możesz sobie w nawet największe upały otworzyć okno i masz przewiew. Czasem zdarzy się też szyberdach. Zamawiasz sobie wieczorem, albo na 5 minut przed wyjściem z domu. Podjeżdża tam gdzie chcesz... Same plusy. Ciekawe co na to aron :] Bo zwykły sprinter nie ma AŻ tylu udogodnień :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: Perwersje Henryka :) IP: *.pl / *.enterpol.pl 13.04.06, 18:20 oczywiście że taksówki są najlepsze, ale to nie powód żeby nie mogły jeździć po mieście Sprintery. Znajdzie się miejsce na rynku i dla jednych i dla drugich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: Perwersje Henryka :) IP: *.pl / *.enterpol.pl 13.04.06, 18:21 Gość portalu: lutzek napisał(a): > Henusiek :), pytanie było retoryczne. Przecież domyślam się, że dla Ciebie hard core to zrobić to na kołdrze albo przy zapalonym świetle :) O gmeraniu paluchem nawet nie wspomnę, bo za takie brewerie wyznaczyłbyś sobie sam jako pokutę 10 przejazdów autobusem MPK :) Ja myślę niech hrabia pogmera jakiemuś gejowi w ramach tolerancji. > Każdy porządny chłop nie chodzi na piechotę do kościoła, tylko z pompą podjeżdż > ą Ursusem. Oj zacofany rolnik z Ciebie :) A jak chodzę piechotą, po pod kościołem nie ma gdzie zaparkować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misio Re: Czego nie otworzę, tam jest ... IP: *.resetnet.pl 16.04.06, 22:09 Aron jest też na forum www.lkr.pl, gdzie sieje swoją wiejską propagandę... poczytajcie też grupę dyskusujną pl.misc.kolej, a także zapewne wiele innych, nie tylko o komunikacji, ale też o służbie zdrowia, szkolnictwie itp... Ten osobnik zawsze prezentuje brak szacunku dla innych argumentów i bardzo płytki poziom wiedzy. Oczywiście niczego nie da mu się wytłumaczyć, a nawet najbardziej oczywiste kontrargumenty próbuje zbijać tępymi odzywkami... Dno!!! Polecam też lekturę grupy dyskusyjnej pl.misc.transport.miejski, gdzie dyskusje z nim kończą się najczęściej plonkami, wszyscy się z niego nabijają i uważają za trola:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: Czego nie otworzę, tam jest ... IP: *.pl / *.enterpol.pl 17.04.06, 07:34 tak tak - na pewno to ja jestem winny. To że deszcz pada to też moja wina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misio Re: Czego nie otworzę, tam jest ... IP: *.resetnet.pl 17.04.06, 10:53 Oczywiście, że tak. Odezwałeś się i dzisiaj pada :)) Poza tym specjalnie o Tobie jest strona dziecineostrady.prv.pl/ którą wszyscy powinni przeczytać i nawuczyć się olewać arona. Żegnaj dzieciaku neostrady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: Czego nie otworzę, tam jest ... IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 17.04.06, 11:02 szkoda że nie mam neostrady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuzia Re: Czego nie otworzę, tam jest ... IP: *.lublin.mm.pl 20.04.06, 09:35 To co tam do was na wieć opróćz busó jeszcze dochodzi ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: Czego nie otworzę, tam jest ... IP: *.pl / *.enterpol.pl 20.04.06, 15:59 Gość portalu: Zuzia napisał(a): > To co tam do was na wieć opróćz busó jeszcze dochodzi ?? jeżdżą jakieś stare trupy z PKSu Odpowiedz Link Zgłoś