Dodaj do ulubionych

Czego nie otworzę, tam jest ...

12.04.06, 15:42
a zresztą zobaczcie sami ... tak gdzieś od połowy strony się zaczyna i do końca.
infobus.com.pl/forum/viewtopic.php?t=818&postdays=0&postorder=asc&start=105
Obserwuj wątek
    • Gość: lutzek Już dawno przecież pisałem, że... IP: *.escom.net.pl / *.escom.net.pl 12.04.06, 16:38
      ... to największy pajac jakiego spotkałem na Forum :)

Sprintery zamiast autobusów wielkopojemnych :):):) Przecież to kretyn :)

I wpuść takiego do Warszawy... nie dziwne że mu kołpaki ukradli, bo do furmanki chłopaki kołpaków nigdy nie widzieli, a tu trafiła się taka okazja, bo mu "buchnęli" :)

lutzek
      • Gość: aron Re: Już dawno przecież pisałem, że... IP: *.pl / *.enterpol.pl 12.04.06, 16:52
        tak tak - najwspanialsze są Ikarusy z normą 6 osób na metr kwadratowy. Jazda na
        glonojada z łokciem sąsiada na wątrobie to jest to. No i jeszcze Solarisy bez
        klimatyzacji gdzie okna nie da się otworzyć w lecie - rewelka. Bierzmy przykład.
        • reader.a Re: Już dawno przecież pisałem, że... 12.04.06, 17:02
          Gość portalu: aron napisał(a):

> tak tak - najwspanialsze są Ikarusy z normą 6 osób na metr kwadratowy. Jazda na
          >
          > glonojada z łokciem sąsiada na wątrobie to jest to.
          > .

Tak się złożyło, że wczoraj wieczorem stałem na światłach na Kraśnickiej. Obok
          stanął czerwony bus z dyktą "Kraśnik". Nie wiem jak wnętrze tego busa było
          wyposażone, ale dlaczego ja widziałem nogi ludzi tam siedzących? Nogi podkulone,
          torba na kolanach i jazda godzinkę w konfortowych warunkach do Kraśnika. Grunt,
          że nie wisi się na rurce.

No i jeszcze Solarisy bez
          > klimatyzacji gdzie okna nie da się otworzyć w lecie - rewelka. Bierzmy przykład
          >

Czy ty widziałeś kiedyś Solarisa?
          • reader.a Re: Już dawno przecież pisałem, że... 12.04.06, 17:14
            Ło tak wygląda Solaris, sieroto. Z oknami otwieranymi w lecie, na jesieni, w
            zimie i na wiosnę.
            156.17.233.249/transport/autobusy.php?s=14&nr=86645
            • Gość: aron Re: Już dawno przecież pisałem, że... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.06, 17:38
              w Warszawie jeździ masę SOlarisów bez klimatyzacji. W lecie temperatura
              wewnątrz dochodzi do 40 st. C. Ludzie mdleją, wylewy, zawały. No ale
              przynajmniej podróżują Solarisem, a nie jakimś busem.
              • reader.a Re: Już dawno przecież pisałem, że... 12.04.06, 17:46
                Każdy bus ma klimatyzację? Może jeszcze satelitarną nawigację, a hostessy podają
                zimne napoje w 40 stopni?
                Każdy autobus ma okna. W przeciwieństwie do kilku sprowadzonych autobusów przez
                prywaciarzy. Autobus przystosowany do warunków atmosferycznych w Holandii czy
                Niemczech.
                • Gość: aron Re: Już dawno przecież pisałem, że... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.06, 17:50
                  nie każdy bus ma klimatyzację, ale w busie można otworzyć np. okna z przodu i
                  szyberdach i jest przewiew.

Każdy autobus ma okna. Pewnie że tak. Te sprowadzone przez prywaciarzy też mają
                  okna. W Niemczech zdaje się są podobne warunki atmosferyczne jak w Polsce.

Ale Solaris ma tylko okna UCHYLNE - czyli przy braku klimy jest sauna. Bus jest
                  mniejszy to jest lepszy przewiew no i w busach rzadko jest taki ścisk jak w
                  Solarisach.
                  • reader.a Re: Już dawno przecież pisałem, że... 12.04.06, 17:55
                    No jak to?
                    Każdy autobus też ma szyberdach, poza tym ma uchylne okna (na marginesie nie
                    znam samochodu który ma okna otwierane do wewnątrz lub zewnątrz:)). Latem zdarza
                    się, że kieorwca ma otwarte przednie drzmi. Ale... bus jeździ drogami
                    pozamiejskimi gdzie można się rozpędzić do 100km/h (busiarze częśto grzeją ponad
                    130). Autobus miejski jeździ od przystanku do przystanku. Nie ma nwet miejsca
                    żeby się rozpędzić do 80. Pomyśl! To jest łatwe, proste i przyjemne.
                    CO do ściksu. Po co rezerwujesz miejsca telefonicznie, skoro nie ma ścisku i tam
                    samym miejsc stojących? Nonsens!
                    • Gość: aron Re: Już dawno przecież pisałem, że... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.06, 17:58
                      reader.a napisał:

> No jak to?
                      > Każdy autobus też ma szyberdach, poza tym ma uchylne okna (na marginesie nie
                      > znam samochodu który ma okna otwierane do wewnątrz lub zewnątrz:)).

ale jak w takim Solarisie jest ścisk, to mało to daje.

> Latem zdarz
                      > a
                      > się, że kieorwca ma otwarte przednie drzmi.

I ktoś wypada.

>Ale... bus jeździ drogami
                      > pozamiejskimi gdzie można się rozpędzić do 100km/h (busiarze częśto grzeją
                      pona d 130). Autobus miejski jeździ od przystanku do przystanku.
                      >Nie ma nwet miejsca
                      > żeby się rozpędzić do 80. Pomyśl! To jest łatwe, proste i przyjemne.

Przyjemnie jest jeździć Solarisem w 40 st. C? Może dla ciebie. ja wolę busa.
                      > CO do ściksu. Po co rezerwujesz miejsca telefonicznie, skoro nie ma ścisku i
                      ta m samym miejsc stojących? Nonsens!

Czasami w busach jest dużo ludzi w piątki albo przed świętami. I wtedy
                      rezerwuję miejsce.
                      • reader.a Re: Już dawno przecież pisałem, że... 12.04.06, 18:05

> reader.a napisał:
                        >
                        > > No jak to?
                        > > Każdy autobus też ma szyberdach, poza tym ma uchylne okna (na marginesie
                        > nie
                        > > znam samochodu który ma okna otwierane do wewnątrz lub zewnątrz:)).

ale jak w takim Solarisie jest ścisk, to mało to daje.

Bo autobus w mieście wolno jeździ - tak jak w mieście. Częściej stoi niż jedzie.
                        Jakbyś jeździł busem po mieście i zatrzymywałsię na każdym przystanku też nic
                        nie dawałoby otwarte okno u kieorwcy. Nie jeździłeś nigdy samochodem bez
                        klimatyzacji w upał po mieście?

> > Latem zdarz
                        > > a
                        > > się, że kieorwca ma otwarte przednie drzmi.
                        >
                        > I ktoś wypada.

ROTFL. A policja uznaje "wypadniętego pasażera" jako "przechodnia który nie
                        zachował bezpieczeństwa przechodząc ulicą". Stąd taka duża liczba ofiar pieszych
                        na polskich drogach.

> >Ale... bus jeździ drogami
                        > > pozamiejskimi gdzie można się rozpędzić do 100km/h (busiarze częśto grzej
                        > ą
                        > pona d 130). Autobus miejski jeździ od przystanku do przystanku.
                        > >Nie ma nwet miejsca
                        > > żeby się rozpędzić do 80. Pomyśl! To jest łatwe, proste i przyjemne.

Przyjemnie jest jeździć Solarisem w 40 st. C? Może dla ciebie. ja wolę busa.

No co? Nie zrouzmiałeś że bus jeździ szybko poza miastem i stąd to złagodzenie
                        upałów?

> > CO do ściksu. Po co rezerwujesz miejsca telefonicznie, skoro nie ma ścisk
                        > u i
                        > ta m samym miejsc stojących? Nonsens!
                        >
                        > Czasami w busach jest dużo ludzi w piątki albo przed świętami. I wtedy
                        > rezerwuję miejsce.

Kup sobie samochód. Nie będziesz musiał rezerwować.
          • Gość: aron Re: Już dawno przecież pisałem, że... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.06, 17:36
            reader.a napisał:

> Gość portalu: aron napisał(a):
            >
            > > tak tak - najwspanialsze są Ikarusy z normą 6 osób na metr kwadratowy. Ja
            > zda na
            > >
            > > glonojada z łokciem sąsiada na wątrobie to jest to.
            > > .
            >
            > Tak się złożyło, że wczoraj wieczorem stałem na światłach na Kraśnickiej. Obok
            > stanął czerwony bus z dyktą "Kraśnik". Nie wiem jak wnętrze tego busa było
            > wyposażone, ale dlaczego ja widziałem nogi ludzi tam siedzących? Nogi
            podkulone , torba na kolanach i jazda godzinkę w konfortowych warunkach do
            Kraśnika. Grunt, że nie wisi się na rurce.

Trzeba było sobie zarezerwować miejsce siedzące. Ja zawsze rezerwuję i nie
            jeżdżę na stojąco.
            • reader.a Re: Już dawno przecież pisałem, że... 12.04.06, 17:41
              Oni siedzieli, ale mieli kolana na wysokości czoła.
              • Gość: aron Re: Już dawno przecież pisałem, że... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.06, 17:42
                to chyba mieli po 2 m wzrostu. Ja mam 180 cm i siedzę normalnie.
                • reader.a Re: Już dawno przecież pisałem, że... 12.04.06, 17:43
                  Bo ty jesteś inny. WIele osób może to potwierdzić.
                  • Gość: aron Re: Już dawno przecież pisałem, że... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.06, 17:54
                    reader.a napisał:

> Bo ty jesteś inny. WIele osób może to potwierdzić.

ja jestem hetero. Póki co nie jest to zabronione.
                    • reader.a Re: Już dawno przecież pisałem, że... 12.04.06, 17:57

> reader.a napisał:
                      >
                      > > Bo ty jesteś inny. WIele osób może to potwierdzić.
                      >
                      > ja jestem hetero. Póki co nie jest to zabronione.

Nie jestem w stanie tego zanegować ani potwierdzić.
                      A masz jakiejś problemy że tak sieafiszeujesz ze swoją heteroseksualnością? Gdy
                      kończą Ci się wybrakowane argumenty, rzucasz na warsztat gejów w Warszawie.
                      • Gość: aron Re: Już dawno przecież pisałem, że... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.06, 17:59
                        reader.a napisał:

> Nie jestem w stanie tego zanegować ani potwierdzić.

całe szczęście.

> A masz jakiejś problemy że tak sieafiszeujesz ze swoją heteroseksualnością?

Nie mam żadnych problemów. Czy geje mają jakieś problemy że się afiszują ze
                        swoim homoseksualizmem?

>Gdy
                        > kończą Ci się wybrakowane argumenty, rzucasz na warsztat gejów w Warszawie.

To ty masz wybrakowane argumenty, bo wydaje ci się że wszystkie Solarisy w
                        Warszawie maja klimę.
                        • reader.a Re: Już dawno przecież pisałem, że... 12.04.06, 18:07

> reader.a napisał:
                          >
                          > > Nie jestem w stanie tego zanegować ani potwierdzić.
                          >
                          > całe szczęście.

Też się cieszę:)

> > A masz jakiejś problemy że tak sieafiszeujesz ze swoją heteroseksualności
                          > ą?
                          >
                          > Nie mam żadnych problemów. Czy geje mają jakieś problemy że się afiszują ze
                          > swoim homoseksualizmem?

Nie wiem. Zapytaj gejów.

> >Gdy
                          > > kończą Ci się wybrakowane argumenty, rzucasz na warsztat gejów w Warszawi
                          > e.
                          >
                          > To ty masz wybrakowane argumenty, bo wydaje ci się że wszystkie Solarisy w
                          > Warszawie maja klimę.

A kto powiedział, że:
                          1) okna w Solarisach się nie otwierają?
                          2) busy w odróżnieniu od saloarisów mają klimatyzację?
                          • aron2004 Re: Już dawno przecież pisałem, że... 12.04.06, 19:51
                            reader.a napisał:

> A kto powiedział, że:
                            > 1) okna w Solarisach się nie otwierają?

One się tylko uchylają, tak że mało co powietrza leci do środka.

> 2) busy w odróżnieniu od saloarisów mają klimatyzację?

Są busy z klimą i bez. Ale w busie jedzie 20 osób to jest mniej duszno niż w
                            Solarisie gdzie jedzie 100 osób.
              • Gość: aron Re: Już dawno przecież pisałem, że... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.06, 17:47
                o, ten ma klimatyzację

156.17.233.249/transport/autobusy.php?s=14&nr=11922
                • reader.a Re: Już dawno przecież pisałem, że... 12.04.06, 17:49
                  No i co w związku z tym?
    • Gość: lutzek Reader...... :):):) IP: *.escom.net.pl / *.escom.net.pl 12.04.06, 19:47
      Olej go, jego chyba podnieca to wypisywanie głupot. Ostracyzm go wyleczy z tej paplaniny i może w końcu odejdzie od tego komputera i udowodni żonie swój heteroseksualizm, bo pewnie pajęczyną już zarosła. On się tym nakręca. Kpij z niego, to się uspokoi :)

Heniutku, furmanką z ojcem do kościoła zajedziecie czy może w święta traktorem dla szpanu zajeżdżacie? :)

lutzek
      • aron2004 Re: Reader...... :):):) 12.04.06, 19:52
        Gość portalu: lutzek napisał(a):

> Olej go, jego chyba podnieca to wypisywanie głupot. Ostracyzm go wyleczy z
        tej paplaniny i może w końcu odejdzie od tego komputera i udowodni żonie swój
        heter oseksualizm, bo pewnie pajęczyną już zarosła.

W pół godziny nie dałaby rady zarosnąć.

>
        >
        > Heniutku, furmanką z ojcem do kościoła zajedziecie czy może w święta
        traktorem dla szpanu zajeżdżacie? :)

chodzimy piechotą. To znaczy z żoną, bo ojciec nie żyje.
        • Gość: lutzek Re: Reader...... :):):) IP: *.escom.net.pl 12.04.06, 19:59
          > Olej go, jego chyba podnieca to wypisywanie głupot. Ostracyzm go wyleczy z
          tej paplaniny i może w końcu odejdzie od tego komputera i udowodni żonie swój
          heter oseksualizm, bo pewnie pajęczyną już zarosła.

W pół godziny nie dałaby rady zarosnąć.

Stary, z Ciebie to prawdziwy podparczewski kogut. Co tam... ogier :) A do buzi jej wkładasz?

>
          > Heniutku, furmanką z ojcem do kościoła zajedziecie czy może w święta
          traktorem dla szpanu zajeżdżacie? :)

chodzimy piechotą. To znaczy z żoną, bo ojciec nie żyje.

Piechotą, taka szycha która wyprowadziła się do Lublina i ma busa? Stary, to nie wypada, co sąsiedzi powiedzą. Szykuj traktor, wyczyść opony z gnojówki i zadaj szpanu na całą wioskę :)

lutzek

• aron2004 Re: Reader...... :):):) 12.04.06, 20:18

> Stary, z Ciebie to prawdziwy podparczewski kogut. Co tam... ogier :) A do
            buzi jej wkładasz?

Nie.

> Piechotą, taka szycha która wyprowadziła się do Lublina i ma busa? Stary, to
            ni e wypada, co sąsiedzi powiedzą.

A co mają mówić? Mam 200 metrów do kościoła.

• Gość: lutzek Perwersje Henryka :) IP: *.escom.net.pl 12.04.06, 23:06
              > Stary, z Ciebie to prawdziwy podparczewski kogut. Co tam... ogier :) A do
              buzi jej wkładasz?

Nie.

Henusiek :), pytanie było retoryczne. Przecież domyślam się, że dla Ciebie hardcore to zrobić to na kołdrze albo przy zapalonym świetle :) O gmeraniu paluchem nawet nie wspomnę, bo za takie brewerie wyznaczyłbyś sobie sam jako pokutę 10 przejazdów autobusem MPK :)

> Piechotą, taka szycha która wyprowadziła się do Lublina i ma busa? Stary, to
              ni e wypada, co sąsiedzi powiedzą.

A co mają mówić? Mam 200 metrów do kościoła.

Każdy porządny chłop nie chodzi na piechotę do kościoła, tylko z pompą podjeżdżą Ursusem. Oj zacofany rolnik z Ciebie :)

lutzek
              • Gość: Marcos Re: Perwersje Henryka :) IP: *.pronet.lublin.pl 13.04.06, 14:11
                Nie osłabiajcie mnie. Ten cały aron ma więcej niż 10 lat? Górną granicę wieku
                wydedukowałem z przejrzenia jego postów.
                Ale najlepszym środkiem transportu miejskiego i tak są... taksówki :) Masz
                rezerwację, jedziesz sam, albo zabierasz kogoś, z kim wytrzymasz całą trasę.
                Szybko i mniej zużywają opony i asfalt, a jak ma instalację gazową to mniej
                wydziela szkodliwych spalin. Poza tym możesz sobie w nawet największe upały
                otworzyć okno i masz przewiew. Czasem zdarzy się też szyberdach. Zamawiasz sobie
                wieczorem, albo na 5 minut przed wyjściem z domu. Podjeżdża tam gdzie chcesz...
                Same plusy. Ciekawe co na to aron :] Bo zwykły sprinter nie ma AŻ tylu udogodnień :]
                • Gość: aron Re: Perwersje Henryka :) IP: *.pl / *.enterpol.pl 13.04.06, 18:20
                  oczywiście że taksówki są najlepsze, ale to nie powód żeby nie mogły jeździć po
                  mieście Sprintery. Znajdzie się miejsce na rynku i dla jednych i dla drugich.
              • Gość: aron Re: Perwersje Henryka :) IP: *.pl / *.enterpol.pl 13.04.06, 18:21

> Henusiek :), pytanie było retoryczne. Przecież domyślam się, że dla Ciebie
                hard core to zrobić to na kołdrze albo przy zapalonym świetle :) O gmeraniu
                paluchem nawet nie wspomnę, bo za takie brewerie wyznaczyłbyś sobie sam jako
                pokutę 10 przejazdów autobusem MPK :)

Ja myślę niech hrabia pogmera jakiemuś gejowi w ramach tolerancji.

> Każdy porządny chłop nie chodzi na piechotę do kościoła, tylko z pompą
                podjeżdż
                > ą Ursusem. Oj zacofany rolnik z Ciebie :)

A jak chodzę piechotą, po pod kościołem nie ma gdzie zaparkować.
    • Gość: misio Re: Czego nie otworzę, tam jest ... IP: *.resetnet.pl 16.04.06, 22:09
      Aron jest też na forum www.lkr.pl, gdzie sieje swoją wiejską propagandę...
      poczytajcie też grupę dyskusujną pl.misc.kolej, a także zapewne wiele innych,
      nie tylko o komunikacji, ale też o służbie zdrowia, szkolnictwie itp...

Ten osobnik zawsze prezentuje brak szacunku dla innych argumentów i bardzo
      płytki poziom wiedzy. Oczywiście niczego nie da mu się wytłumaczyć, a nawet
      najbardziej oczywiste kontrargumenty próbuje zbijać tępymi odzywkami... Dno!!!

Polecam też lekturę grupy dyskusyjnej pl.misc.transport.miejski, gdzie dyskusje
      z nim kończą się najczęściej plonkami, wszyscy się z niego nabijają i uważają za
      trola:)
      • Gość: aron Re: Czego nie otworzę, tam jest ... IP: *.pl / *.enterpol.pl 17.04.06, 07:34
        tak tak - na pewno to ja jestem winny. To że deszcz pada to też moja wina.

• Gość: misio Re: Czego nie otworzę, tam jest ... IP: *.resetnet.pl 17.04.06, 10:53
          Oczywiście, że tak. Odezwałeś się i dzisiaj pada :)) Poza tym specjalnie o Tobie
          jest strona dziecineostrady.prv.pl/ którą wszyscy powinni przeczytać i
          nawuczyć się olewać arona.

Żegnaj dzieciaku neostrady.
          • Gość: aron Re: Czego nie otworzę, tam jest ... IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 17.04.06, 11:02
            szkoda że nie mam neostrady.
            • Gość: Zuzia Re: Czego nie otworzę, tam jest ... IP: *.lublin.mm.pl 20.04.06, 09:35
              To co tam do was na wieć opróćz busó jeszcze dochodzi ??
              • Gość: aron Re: Czego nie otworzę, tam jest ... IP: *.pl / *.enterpol.pl 20.04.06, 15:59
                Gość portalu: Zuzia napisał(a):

> To co tam do was na wieć opróćz busó jeszcze dochodzi ??

jeżdżą jakieś stare trupy z PKSu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka