legal2 18.05.06, 19:49 Czy to prawda, że w Lublinie jest ulica "Hugo Kołłątaja"? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
leniak Re: Niezłe ;) 19.05.06, 01:05 nie wiem ale jest Hanki Świętoduskiej znasz takową? nie szukaj na mapie bo dla niepoznaki nazwa sie zmienia okresowo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: folkatka Re: Niezłe ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 01:16 A w Toruniu ul. Gagarina przechodzi płynnie w ul. św. Józefa. Odpowiedz Link Zgłoś
leniak Re: Niezłe ;) 19.05.06, 01:34 słyszałem że chyba w łodzi jest skrzyżowanie Czystej z Żytnią... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm... Re: Niezłe ;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.06, 05:12 najslynniejsze w Polsce jest skrzyzowanie Cycow... Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Niezłe ;) 19.05.06, 13:03 Swego czasu był PKS (zdaje się z Chełma) relacji: Nielisz - Cyców - Zosin ... komunikacja samochodowa, czy umoralnianie społeczeństwa? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erm Re: Niezłe ;) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.05.06, 21:09 Walim - na żądanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nielegal22 Re: Niezłe ;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.06, 09:07 A co w tym dziwnego?Nie podoba cisię nazwisko czy coś innego? Pod tym adresem jest mapa lublina.Możesz sobie sprawdzić jakie w lublinie są ulice.Zaznaczam,że są śmieszne nazwy,są kontrowersyjne.I są normalne; Miłej lektury. www.lublin.pl/plan/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: idzi Re: Niezłe ;) IP: *.it-net.pl 19.05.06, 09:30 Ale co cię śmieszy? Forma Hugo zamiast Hugona? Czy w ogóle pierwszy raz w życiu słyszysz to nazwisko? Rozumiem, gdybyś w Krakowie znalazł ul. Rozrywka - miałbyś słuszność zastanawiając się, kim to był ten Rozrywek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H Re: Niezłe ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 09:36 Nie rozumiem, o co Ci chodzi. Czy Twoim zdaniem Hugo Kołłątaj nie zasługuje na ulice? Czy moze masz pretensje do formy? Odpowiedz Link Zgłoś
rilian Re: Niezłe ;) 19.05.06, 09:52 tak to jest, gdy forum zaczynają podczytywać dzieci z podstawówki. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: woźna szkolna Co racja to i racja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.06, 09:58 Bachory do szkoły a nie do kompa!Wolne w szkołach jest dopiero 26 maja.A teraz jazda na lekcje Odpowiedz Link Zgłoś
folkatka Re: Co racja to i racja 19.05.06, 10:53 Nie jestem polonistką, ale - mimo wszystko - wydaje mi się, ze forma - kogo? czego? - Hugona jest bardziej prawidłowa. Co nie zmienia faktu, ze post otwierający wątek jest głupi. Odpowiedz Link Zgłoś
legal2 Re: Co racja to i racja 19.05.06, 21:16 Nie jest głupi, tylko drwiący z głupoty. Dziwne, że w mieście z dwoma uniwersytetami ulicę nazwano "Hugo Kołłątaja", to może też macie ulicę "Adam Mickiewicza"? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bratek Re: Co racja to i racja IP: *.system.szczecin.pl 19.05.06, 21:36 legal2 jakie uniwersytety kończyłeś że nie wiesz kim był HUGO KOŁŁĄTAJ i nie wiesz że imię Hugo nie odmienia się. Dlatego że w Lublinie są dwa uniwersytety dlatego ulica zwie się HUGO KOŁŁĄTAJA Hugo to nie Hugon!!! Odpowiedz Link Zgłoś
legal2 Re: Co racja to i racja 19.05.06, 23:01 > legal2 jakie uniwersytety kończyłeś że nie wiesz > kim był HUGO KOŁŁĄTAJ Skąd taki wniosek, gdzie coś takiego sugerowałem? > i nie wiesz że imię Hugo > nie odmienia się. > Hugo to nie Hugon!!! M. Hugo (a. Hugon) D. Hugona C. Hugonowi B. Hugona N. Hugonem Mc. Hugonie W. Hugo! (a. Hugonie!) ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bratek Re: Co racja to i racja IP: *.system.szczecin.pl 19.05.06, 23:21 skąd wziąłeś taki sposób odmiany imienia Hugo??? Odpowiedz Link Zgłoś
legal2 Re: Co racja to i racja 19.05.06, 23:26 I internet ;-) so.pwn.pl/slowo.php?co=Hugo&m=1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a jak Re: Co racja to i racja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.06, 21:36 A jak napiszesz nazwę ulicy,którego patronem jest np.Mario Kovalsky,albo Giuseppe PiSdeusz lub Anastasio Bellini.Albo st Pietro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bratek Re: Co racja to i racja IP: *.system.szczecin.pl 19.05.06, 21:45 zapisz się na jakiś kurs dokształcający to uzupełnisz braki w wykształceniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a jak Re: Co racja to i racja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.06, 22:02 Ciebie nie pyta-łem.Pytałem tego "mądrali" legal2.Chyba,że to ty nim jesteś.A raczej na pewno ty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H Re: Co racja to i racja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 21:45 Jesteście pewni, ze jest "Hugo Kołłątaja" a nie "Hugona Kołłątaja"? Spojrzałem na plan miasta, który mam w domu - w spisie ulic jest Hugona Kołłątaja. Na tabliczkach pewnie jest napisane po prostu H. Kołłotaja. Po co ten post? Po co ten wątek? To już kolejny raz w ciągu ostatnich miesięcy, kiedy jakiś dziwny niedowartościowany człowieczek niewiadomo skąd czepia się Lublina. Nie ma innych sposobów na dowartościowanie? A moze kolega ma po prostu jakiś cel w deprecjonowaniu naszego miasta? Daleki jestem o teorii spiskowych - raczej sądze, że po prostu ten ktoś ma problemy ze sobą, skoro w taki sposób się "bawi". Mam prośbę do opiekunów forum - niech możliwymi środkami ustają czy to je3dna i ta sama postać i ogłoszą to na forum - chyba tyle zrobić mogą? Trudno mi zrozumieć taką zapiekłą nienawisc do Lublina (jak zresztą i do jakiegokolwiek innego miasta), na dodatek w wykonaniu kogoś, kto chyba nigdy tu nie był. Czepia sie czego tylko sie da - po co? Jakie kompleksy w ten sposób tłumi w sobie? Jeśli jego miasto jest takie cudne na tle Lublina, a jego położenia tak wspaniałe na tle położenia mieszkańców Lublina - to skąd u niego takie dążenia? Jeśli Lublin jets taki marny, to dlaczgeo go obchodzi tak bardzo, ze spędza czas zakładajac takie wątki i judząc w nich? Jak by nie bylo, źle to o nim świadczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bratek Re: Co racja to i racja IP: *.system.szczecin.pl 19.05.06, 21:56 dlatego jakiś człowieczek czepia się Lublina bo wie, że wielu Lublinian ma kompleksy z powodu Polski B. Lublin jest jednym z ładniejszych miast w Polsce. Najładniejsze dziewczyny są z Lublina. Macie wiele ciekawych miejsc, których nie doceniacie. Wielu z Was wydaje się że Lublin to dziura a gdzie indziej jest inny "wielki" świat. Zacznijcie cenić to co macie. W Lublinie ludzie są życzliwsi i lepsi niż w tym wielkim świecie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Co racja to i racja IP: *.it-net.pl 19.05.06, 21:59 My to wiemy, ale parszywe owce są wszędzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: folkatka Re: Co racja to i racja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 22:10 Nie byłabym taka pewna...Zastanawiam sie czy jest jeszcze drugie takie miasto w Polsce gdzie w dobrym tonie nalezy jego opluwanie...Starsi bywalcy forum moze pamietają watek pt. "Nienawidzę Lublina !!" który dorobił sie ze trzystu wpisów, w tym wielu - popierających... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bratek Re: Co racja to i racja IP: *.system.szczecin.pl 19.05.06, 22:21 jedyna rada to nie odpowiadać na głupie zaczepki. Zawsze znajdzie się jakiś oszołm co nie potrafi wymyśleć sensownego tematu aby zaistnieć na forum. Kiedyś czepiano się Wąchocka i Kielc a teraz czepiają się Lublina.Może przez zawiść, że Lubelszczyzna dostanie najwięcej kasy z UE. Odpowiedz Link Zgłoś
legal2 Re: Co racja to i racja 19.05.06, 23:15 Na tabliczkach jest właśnie napisane "Hugo Kołłątaja". Zresztą nieważne, chciałem raczej wydrwić waszych urzędników, bo przecież oni za to odpowiadają, ale tak emocjonalnie do tego podchodzicie, że chyba faktycznie lepiej skasować ten wątek... Odpowiedz Link Zgłoś
magdalena2lbn Re: Co racja to i racja 19.05.06, 23:41 Sprawdziłam teraz w informatorze turystycznym,w indeksie ulic.Stare wydanie z 91 roku....faktycznie jest ulica Kołłątaja Hugo 4E. W/g mnie jest to błąd ewidentny i nie widze tu specjalnej zlosliwosci legal'a2 jak w przypadku rzeszowiaka czy tego z wrocławia. Po prostu wychwycił bład i juz. Odpowiedz Link Zgłoś
leniak Re: Niezłe ;) 20.05.06, 00:04 wiecie co w sumie to nie jest straszne że jest taka ulica. przypomniałem sobie że w Wa-wie jest ul. Ptasia na której jest taka tabliczka "Wejśie od ulicy Ptasia (ileśtam)" i to jest też ciekawostka a co do wrocławiaka to jak wiecie to miasto prowadzi mocną promocję może to na tym forum to jej część? swoją drogą skąd jast ekspert prof. Miodek nie aby ze Nowego Lwowa? to że ktoś nie lubi Lublina to wszak żaden problem bo są tacy co go uwielbiają Odpowiedz Link Zgłoś