Dodaj do ulubionych

Wegetatrianizm uszlachetnia!

20.05.06, 22:46
Wegetarianizm uszlachetnia? Ależ tak!

===
- Tylko brak popytu na mięso może uchronić zwierzęta przed cierpieniem w
masowych hodowlach i w rzeźniach -
- Praktycznie nie ma humanitarnych metod uśmiercania zwierząt przeznaczanych
na mięso -
- Nie ma żadnych naukowych dowodów, by sądzić, że tzw. zwierzęta rzeźne
inaczej odczuwają strach i ból niż psy czy koty -
===
Wybrane fragmenty z Gazety Wyborczej: 20-05-2006
===
Obserwuj wątek
    • superspamerek Bierze Was to, czy jesteście nieczuli? 20.05.06, 23:01
      Każdego dnia w polskich rzeźniach zabija się ponad milion zwierząt!
      Bierze Was to, czy jesteście nieczuli?

tomregan-animalrights.com/archive/slaughter.html
      www.wegetarianie.pl/Downloads-index-req-getit-lid-61.html
      www.wegetarianie.pl/Downloads-index-req-getit-lid-58.html
      • Gość: maniek.siekiera Karkowka z grilla & beer - to jest to;) IP: *.wur.nl 22.05.06, 13:32
        a dla chorych idei zielonych oszolomow reszta normalnej ludzkosci nie zmieni
        swoich odwiecznych i naturalnych przyzwyczajen.
        • Gość: olcia Do maniek_siekiera Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.06, 14:49
          A co to jest "oszołom"?
          "Oszołom" może byc czerwony, albo czarny, niebieski, czy tylko zielony?
          • Gość: maniek.siekiera Do maniek_siekiera Re: IP: *.wur.nl 23.05.06, 14:32
            Oszolom, w tym wypadku zielony, jest to najczesciej mlody chlopak, ktory w imie
            poszanowania swiata i srodowiska plecie totalne bzdury, ktorych realizacja
            moglaby doprowadzic do ruiny tegoz wlasnie swiata.
            A jest to spowodowane brakiem kompetentnej wiedzy, latwoscia przyswajania
            nosnych i nieprawdziwych teorii i bzdurnych wymyslow roznych idiotow, ktorzy
            maja latwosc zonglowania slowami i przekonywania do swych idiotycznych teoryjek
            wlasnie mlodych i naiwnych.
            • andrzej.sawa Do maniek_siekiera Re: 23.05.06, 15:51
              Po prostu zwykłe poprawnie politycznie lewaki.
              • Gość: Paul Do andrzej.sawa Do maniek_siekiera Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.06, 15:59
                Sie masz rezydencie krolewskiego grodu.
                Czy lubisz lewaków?
                A czy lubisz prawaków?
                Uszanowanie
                • andrzej.sawa Do andrzej.sawa Do maniek_siekiera Re: 23.05.06, 16:19
                  Nie posądzaj mnie,że lubię lewaków.Nie jestem idiotą!
                  • Gość: Paul Do andrzej.sawa Do maniek_siekiera Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.06, 16:30
                    andrzej.sawa napisał:

> Nie jestem idiotą!

A ja sądziłem, że jesteś. Czyżbym się mylił?
                    Uszanowanie

• andrzej.sawa Do andrzej.sawa Do maniek_siekiera Re: 23.05.06, 18:51
                      Spadaj lewacki kundlu
                      • qqbek Do andrzej.sawa Do maniek_siekiera Re: 23.05.06, 22:23
                        andrzej.sawa napisał:

> Spadaj lewacki kundlu

Prawdziwy poziom, prawdziwego człowieka prawicy...

... no ale to Prezydent wyznacza reguły bon-tonu swoim "spieprzaj dziadu" :(
                      • Gość: Paul Do andrzej.sawa Do maniek_siekiera Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.06, 10:38
                        Niegrzeczny jesteś i niepolityczny, "zapomniany królewiczu z Ch.... (Chełma)".
                        Uszanowanie
    • Gość: wege2006 Przykład IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.06, 23:06
      Przykładem opisującym podłość ludzi jest min. poniższy wątek:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=62&w=42103085
      • Gość: wege2006 Re: Przykład IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.06, 16:28
        Mimo wszystko, właściciel krzywdzonego konia powinien otrzymać karę i to nie w
        zawiaskach - aby inni opamiętali się.

O maltretowanym koniu:
        miasta.gazeta.pl/lublin/1,35640,3361434.html
    • qqbek Re: Wegetatrianizm uszlachetnia! 22.05.06, 13:48
      Superspamerek... dobry nick :P

Miałem dziś ochotę na jakąś lekką sałatkę z tuńczykiem...

...ale jak widzę zaśmiecanie forum taką propagandą, to nachodzi mnie, żeby
      skoczyć i kupić sobie kilka plastrów świeżutkiej polędwicy na poprawienie humoru :)
      No i przeciwutleniacze jakieś by było trzeba, skoro dieta tłuszczowa jest tak
      niezdrowa... może butelczyna czegoś czerwonego, półwytrawnego w takim razie :D

Skoro czują nie tylko zwierzęta a rośliny także (fakt udowodniony), to niedługo
      zalecane będzie całkowite powstrzymanie się od jedzenia.

Gratuluję dobrego humoru i "szlachetności" zwłaszcza matkom wegankom, które
      próbują wmuszać swoim dzieciom swoje poglądy poprzez dietę, która nie zapewnia
      ich organizmom odpowiedniej ilości wapnia i innych mikroelementów... nie mówiąc
      o części witamin, które najlepiej rozpuszczają się w tłuszczach zwierzęcych i są
      lepiej przyswajane w diecie "tradycyjnej".

No ale to na tyle z mojej strony... w lodówce mam surowce tylko na sałatkę a
      naszło mnie na duszone mięso właśnie. Czas już do sklepu mięsnego (o przepraszam
      "detalicznego punktu zbytu efektów nieludzkich tortur") bo za chwilę będzie mi
      już w brzuchu burczało na myśl o jedzonku.

Smacznego... niezależnie od tego co jecie... byleby tylko nie uprawiać podszytej
      emocjami propagandy celem przyciągnięcia na swoją stronę niezdecydowanych.
      • superspamerek Re: Wegetatrianizm uszlachetnia! 22.05.06, 14:47
        qqbek napisał:

> Superspamerek... dobry nick :P
        ** Dzieki za uznanie :)

> Smacznego... niezależnie od tego co jecie... byleby tylko nie uprawiać
        podszytej emocjami propagandy celem przyciągnięcia na swoją stronę
        niezdecydowanych.
        ** Przecież "propaganda" jest podstawą funkcjonowania mediów. Poza tym,
        przecież jestem superspamerek :)
        Nie bój się nie zabijania - będziesz szclachetniejszy!
      • Gość: bleee Re: Wegetatrianizm uszlachetnia! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.06, 15:06
        dowiedziono, że kukurydza czuje... a co do diety - nabiał, warzywa...
        • Gość: wege2006 Wszystko co żyje czuje. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.06, 15:21
          Wszystko co żyje czuje - to nie ulega wątpliwości!

Niemniej szlachetniej jest być wegetarianinem niż mięsożercą :)

• leniak Re: Wegetatrianizm uszlachetnia! 22.05.06, 15:29
      może mniej szlachetny jestem ale jadłem ostatnio przesmacznego tatara...
      i świetną kiełbasę polską
      jak u Waligórskiego - W porządku! Świnia jestem!!!
      www.waligorski.art.pl/liryka.php?litera=d&nazwa=46
      • rilian Re: Wegetatrianizm uszlachetnia! 22.05.06, 16:34
        a ja paróweczki! mniam!

i gołąbki dziś na obiad! tam też było pyszne mięsko!
        • Gość: wege2006 Re: Wegetatrianizm uszlachetnia! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.06, 16:40
          Pierwotnie ta potrawa nazywała się głąbki (kapuściane) - specjalnie
          przyrządzone i owinięte liścmi kapusty. Oczywiście była bezmięsna.
          Później niektórzy nazywali ją gołąbkami :)
          Ale mniejsza z tym.
          • rilian Re: Wegetatrianizm uszlachetnia! 22.05.06, 16:45
            taaa... oczywiście na poczatku wszystkie ludzkie potrawy były bezmięsne, prawda?...

oj, chyba bym sobie kabanoska wszamał... ;)
            • leniak Re: Wegetatrianizm uszlachetnia! 22.05.06, 16:57
              mamut np. bezmięsny... i żeberka wędzone mniam.. w ten sposób to lubię nie byc
              szlachetny!
              • rilian Re: Wegetatrianizm uszlachetnia! 22.05.06, 17:00
                aż mi ślinka pociekła, towarzyszu!
                • Gość: !!!! Re: Wegetatrianizm uszlachetnia! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.06, 17:43
                  pogadamy, jak osobiście tego mamuta ubijesz i wypatroszysz...
                  • leniak Re: Wegetatrianizm uszlachetnia! 22.05.06, 23:41
                    tego bezmięsnego?
                    pomyślimy, bo z żywym trzeba będzie z gadką poczekać na odtworzenie gatunku...
                    • Gość: !!! Re: Wegetatrianizm uszlachetnia! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.06, 11:04
                      taaak... poczekaj na odtworzenie gatunku...
                      • Gość: ... Do !!! Podobno Rosjanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.06, 11:40
                        Podobno Rosjanie, gdzieś na Syberii, już odtworzyli mamuta (i nie tylko).
                        • Gość: !!! Re: Do !!! Podobno Rosjanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.06, 11:51
                          oni odtworzyli zwłaszcz nie tylko - jak to Rosjanie
                          • leniak Re: Do !!! Podobno Rosjanie 23.05.06, 14:15
                            nie odtworzyli tylko zjedli i to już dawno i chyba nie rosjanie lecz miejscowi
                            może czukcze? zreszta chyba też nie oni lecz ich psy... ale reszta się zgadza
                            znaczy: nie tylko
          • qqbek Re: Wegetatrianizm uszlachetnia! 22.05.06, 21:53
            Gość portalu: wege2006 napisał(a):

> Pierwotnie ta potrawa nazywała się głąbki (kapuściane) - specjalnie
            > przyrządzone i owinięte liścmi kapusty. Oczywiście była bezmięsna.
            > Później niektórzy nazywali ją gołąbkami :)
            > Ale mniejsza z tym.

Głąbem kapuścianym jest ktoś, kto takie bzdury wypisuje.
            Gołąbki (Czeskie/Słowackie "Holubce", Niemieckie "Krautwickel", Szwedzkie
            "Kåldolmar") przyszły do nas prawdopodobnie z Imperium Otomańskiego (tak jak i
            Tatar... mniam) lub jeszcze wcześniej, z wielkimi Hordami Mongolskimi.
            Od początku istnienia było to danie mięsne, dopiero na XIX wiek notują
            etnografowie notują pojawienie się na Śląsku ich bezmięsnej, nadziewanej kaszą
            gryczaną i ziemniakami, wersji.

Lepiej wiedzieć co się pisze, zanim się naciśnie >wyślij<.

Przy okazji- zrobiłem sobie zrazy z karkóweczki (polędwica co prawda była, ale
            nie wyglądała najlepiej) w sosie z prawdziwków... i niech mi jakiś demagog
            powie, że to zbrodnia :P
            • Gość: idzi Re: Wegetatrianizm uszlachetnia! IP: *.it / *.it-net.pl 22.05.06, 22:50
              Zbrodnia zaprawdę wielka!
              • Gość: folkatka Re: Wegetatrianizm uszlachetnia! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.06, 23:50

Panowie, narobiliście mi smaku, a pora późna...A w lodówce szyneczka:)
                • rilian Re: Wegetatrianizm uszlachetnia! 23.05.06, 13:20
                  oj, chyba dziś jakiś kebabik będzie trzeba...
    • Gość: wege2006 Może warto się uszlachetnić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.06, 10:18
      Kolejny przykład podłości:

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3362937.html
      • leniak Re: Może warto się uszlachetnić? 23.05.06, 14:19
        nie masakruję psów ani niczego innego dla samej zasady.
        ale wybacz wege z tatarem to ma mało wspólnego...
        a temat przecież nie błachy wcale!
        • Gość: maxi Re: Może warto się uszlachetnić? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.06, 14:28
          no pewnie - bo tatara nie robi się z psów; z psów to się buty szyje ciepłe i
          jest to masakra celowa; a co do tatara to chyba też korzystasz z pomocy kata :-}
      • Gość: ja Re: Może warto się uszlachetnić? IP: *.it / *.it-net.pl 23.05.06, 14:34
        "My z psa robimy cielęcinę ...".
        Ale taka górka cielęca nadziewana, mniam. Też lubię mięsko, chodź dzisiaj
        szpinak zajdłam z apetytem.
        • Gość: maxi Re: Może warto się uszlachetnić? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.06, 14:43
          Baba Jaga upiekła Małgosię (choć nie do końca); cielęcina z psa? cóż, to potrawa
          azjatów... a nędza ludzka różne przybiera formy;
          a z oszołomów zielonych i czerwonych to najbardziej lubię niebieskich...
          • rilian Re: Może warto się uszlachetnić? 23.05.06, 15:53
            policję? ;)
            • leniak Re: Może warto się uszlachetnić? 23.05.06, 21:47
              rilian bym się udławił ;-)
      • qqbek Re: Może warto się uszlachetnić? 23.05.06, 16:39
        Gość portalu: wege2006 napisał(a):

> Kolejny przykład podłości:
        >
        > wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3362937.html

Dziękuję- wietnamszczyzna to niestety nie na mój żołądek- za ostre ;)

A co ma traktowanie psów do mojej mięsnej diety?
        Sądzę, że gdyby moją sunia podjadała w trakcie gotowania soję i tofu miast
        karkóweczki to też wszystkimi 4-ma łapami byłaby za powrotem do poprzednich
        nawyków żywieniowych właściciela :)

Ostatnie nadania tytułów szlacheckich miały zaś w Polsce miejsce za Caratu. Więc
        nie wiem, kto mnie może "uszlachetnić", skoro ostatni Królowie Polski z dynastii
        Romanowów wybici zostali do nogi w Carskim Siole.

Czy jak powieszę sobie na szyi złoty łańcuch a na palce nasunę takoweż sygnety
        to też się "uszlachetnię"?
    • Gość: maniek.siekiera Wegetatrianizm degeneruje IP: *.athome235.wau.nl 23.05.06, 21:34
      Brak pełnowartościowego białka mięsnego w diecie wpływa na gorszy rozwój
      organizmu u wegetarian.

Zresztą, gdyby było inaczej, cięzarowcy nie wsuwaliby schabowych ale marchewki i
      groszek ;)
    • superspamerek Jednak wegetarianizm uszlachetnia! 24.05.06, 10:33
      "Wegetarianizm stanowi kryterium, dzięki któremu możemy poznać, czy czyjeś
      dążenie do moralnej doskonałości jest prawdziwe i szczere".
      - Lew Tołstoj
      • qqbek Re: Jednak wegetarianizm uszlachetnia! 24.05.06, 10:56
        superspamerek napisała:

> "Wegetarianizm stanowi kryterium, dzięki któremu możemy poznać, czy czyjeś
        > dążenie do moralnej doskonałości jest prawdziwe i szczere".
        > - Lew Tołstoj

Adolf Hitler też był jaroszem!
        Dążenie do moralnej doskonałości w swym najlepszym wydaniu ;)
        • Gość: maxi Re: Jednak wegetarianizm uszlachetnia! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.06, 11:03
          małpa, która zlazła z drzewa i poszła pieszo jako człek była przedstawicielem
          kultury zbieraczej (nasionka i inne roślinkowate) - drapieżcą stała się później...
      • leniak Re: Jednak wegetarianizm uszlachetnia! 24.05.06, 12:20
        Lew T. był istotnie wegetarianinem ale to był raczej wyjątek wśród lwów...
        • rilian Re: Jednak wegetarianizm uszlachetnia! 24.05.06, 12:30
          ...pewnie dlatego pisał niemal wyłącznie o flakach z olejem...
          • niktwazny126 Re: Jednak wegetarianizm uszlachetnia! 24.05.06, 12:44
            Jakoś nie wyobrażam sobie świnek tylko w zoo. Może to wina naszej kultury
            jedzenia, ale dobrą pelędwiczką i golonką nie wzgardzę. Wychowano mnie, i nie
            tylko mnie, na mięsożercę.
            • andrzej.sawa Re: Jednak wegetarianizm uszlachetnia! 24.05.06, 13:37
              Smacznego!!!!!!
              • Gość: maxi Re: Jednak wegetarianizm uszlachetnia! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.06, 17:44
                fuj...!
            • Gość: maxi Re: Jednak wegetarianizm uszlachetnia! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.06, 17:58
              kup sobie do domu świnkę wietnamską, pomieszkaj z nią kilka lat, a potem ją
              zjedz...
          • Gość: maxi Re: Jednak wegetarianizm uszlachetnia! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.06, 13:05
            flaki to jednak męśko...
            • andrzej.sawa Re: Jednak wegetarianizm uszlachetnia! 24.05.06, 17:55
              Też dobre!
              • Gość: Paul Do andrzej.sawa Re: Jednak wegetarianizm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 16:23
                Cieszę się, że nie wspominasz o Twoich ulubionych plackach
                śledziowych, "trupożerco".
                Uszanowanie
            • qqbek Re: Jednak wegetarianizm uszlachetnia! 24.05.06, 20:16
              Gość portalu: maxi napisał(a):

> flaki to jednak męśko...

To przeczytaj całą "Annę Kareninę", dopraw "Wojną i Pokojem" i potem wypowiadaj
              się "o mięsnych treściach"... jak dla mnie flaki z olejem... wegetariańskie
              (czyli sojowe).
              Nawet "Mein Kampf" kolejnego wielkiego wegetarianina i humanisty zasługuje co
              najwyżej na wzmiankę ze względu na nakład i ilość wznowień... do tego jeszcze
              bardzie patałachowato napisane.
              • Gość: maxi Re: Jednak wegetarianizm uszlachetnia! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.06, 20:25
                chcesz o literaturze? - to może o Kadłubku?
                • qqbek Re: Jednak wegetarianizm uszlachetnia! 24.05.06, 21:03
                  Gość portalu: maxi napisał(a):

> chcesz o literaturze? - to może o Kadłubku?

Kronikarstwo mnie nie pociąga... za dużo bohaterów, zbyt wiele dat i powszechne
                  włazidupstwo względem obecnie panujących... z tych samych względów nie pociąga
                  mnie także polityka na szczeblu regionalnym, ale to osobna historia.

A Tołstoj jest po prostu nudny...
                  • Gość: Folkatka Re: Jednak wegetarianizm uszlachetnia! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.06, 21:10

Czyzby Kadłubek tez był wege?

Wazny dzień dzis w moim zyciu. Dowiedziałam się że jestem niemoralna.
                    • Gość: maxi Re: Jednak wegetarianizm uszlachetnia! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 17:08
                      Kadłubek był kadłubkiem - przecież lubisz kadłubki - z kurczaka, świnki, krówki...
                    • Gość: maxi Re: Jednak wegetarianizm uszlachetnia! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 17:15
                      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=62&w=41650125
                    • tajnos.agentos Re: Jednak wegetarianizm uszlachetnia! 25.05.06, 17:18
                      Gość portalu: Folkatka napisał(a):

> Czyzby Kadłubek tez był wege?

Nie był. Gdyby był, szczególnie w dzieciństwie, nie zostałby tym, kim został.
                      Wiadomo do jakich zwyrodnień na tle niedoborowym może prowadzić trzymanie
                      dzieci na diecie wyłącznie roślinnej, a w ogóle, to czysty wegetarianizm jest
                      przeciwny naturze, gdyż w niej nie występuje.
                      • Gość: maxi Re: Jednak wegetarianizm uszlachetnia! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 17:25
                        nie wiesz, czy był wege, bo o nim bardzo niewiele wiadomo - jako duchowny może
                        często pościł? a może go znałeś? chodziliście razem na żubra, a może jeszcze
                        chodzicie na żubra (do knajpy)?
                  • Gość: maxi Re: Jednak wegetarianizm uszlachetnia! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 17:17
                    nie nadążasz - wolnomyśliciel inaczej? - zła dieta
                    • Gość: qqbek Re: Jednak wegetarianizm uszlachetnia! IP: *.com 25.05.06, 18:42
                      "Nie znosił mięsa. Nie mógł pozwolić sobie na jedzenie mięsa, ponieważ wiedział,
                      że oznaczałoby to śmierć żywej istoty. Sprzeciw wywoływało w nim zabijanie dla
                      jedzenia nawet tak marnych stworzeń jak pstrąg czy królik. Od czasu do czasu
                      pozwalał sobie na kilka jajek, ponieważ wiedział, że kura która je niesie będzie
                      dzięki temu żyła"

Kto to napisał?

Generał Waffen-SS Leon Degrelle o swoim przyjacielu Adolfie Hitlerze
                      (tłumaczenie autora, cytat pochodzi z książki "The Enigma of Hitler" )
                      • andrzej.sawa Re: Jednak wegetarianizm uszlachetnia! 25.05.06, 18:45
                        No i co z tego lieber parteigenosse?
                        • qqbek Re: Jednak wegetarianizm uszlachetnia! 25.05.06, 22:00
                          andrzej.sawa napisał:

> No i co z tego lieber parteigenosse?

A nic lieber perteifuehrer...

po prostu jak mi ktoś wmawia, że jestem gorszym człowiekiem od niego, bo
                          przywykłem jeść mięso a nie sałatę, to od razu mi "na ambicje" bije :)
                          Skoro zaś wegetarianizm uszlachetnia, to podałem przykład człowieka, który nawet
                          ryby tknąć nie chciał, bo brzydził się zabijaniem zwierząt... choć miał na imię
                          Adolf i do tego pochodził z Austriackiej wsi... tak go ten wegetarianizm
                          uszlachetnił, że do tej pory nieliczni ośmielają się na niego powołać.

Wcześniej zaś sugerowałem, że Lew-wegetarianin Tołstoj to nudziarz niesamowity,
                          na przykładzie jego dwóch sztandarowych powieści. Niestety mało kto czytał "Annę
                          Karenine" i dobrnął do końca, tak więć moi półanalfabeci-interlokutorzy
                          próbowali mnie ściągnąć na mielizny kronikopisarstwa... za którym także nie
                          przepadam :)

Ot tyle Herr Komandant ;)
    • Gość: lisct Re: Wegetatrianizm uszlachetnia! IP: *.lublin.mm.pl 25.05.06, 23:37
      nie wiem. Wiem tylko że dieta wegetariańska jest gorsza niż mięsna. Wegetarianie
      inne mają trochę choroby ale żyją relatywnie krócej. Oczywiści to co ludzie
      uczynili z diety miesnej zabija ich. My nie jemy a żremy
      • Gość: piątek Do listct Re: Wegetatrianizm uszlachetnia! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 15:07
        Wegetarianizm jest dobry.
        Wegetarianizm wynikający ze współczucia jest bardzo dobry.
        Nawet, gdybyśmy mieli żyć krócej, ale dzięki temu inne istoty mniej by
        cierpiały, to warto tak czynić :)
        A zresztą, każdy prędzej czy później beknie za to co czyni.

• andrzej.sawa Do listct Re: Wegetatrianizm uszlachetnia! 26.05.06, 16:01
          Ty w sobotę!
          • Gość: ....... Do andrzej.sawa Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.06, 19:44
            Napisano - każdy beknie. Ty też andrzej.sawa :)

• superspamerek "twardogłowi mięsożercy" 30.05.06, 14:41
      Jak grzyby po deszczu powstaja na lubelskim forum wątki o wegetarianizmie.
      Widocznie jest tu dużo "twardogłowych mięsożerców" :)

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=62&w=42606087
      • Gość: Barnaba Nie chcą? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 23:36
        Nie chcą się uszlachetnić?
        • leniak Re: Nie chcą? 30.05.06, 23:41
          za czorta nie chcą!
    • Gość: maniek.siekiera wegetarianizm czyni z ludzi debili ! IP: *.athome235.wau.nl 31.05.06, 01:43
      najlepiej widać to po debilnym poziomie tych cielęcych umysłów oszołomów
      wegetariańskich piszących na tym i innych regionalnych forach.

VIVAT GOLONKA w piwie!!! ;)))
      • Gość: wege31 Do maniek.siekiera-kilofowaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.06, 11:08
        Ale jesteś stuknięty!
        Mięcho i pyfko rozum Ci wyżarło, zakało forum.
        • Gość: maniek.siekiera brak protein a sfrustrowanie wege-oszolomow ;) IP: *.wur.nl 31.05.06, 18:22
          > Ale jesteś stuknięty!
          > Mięcho i pyfko rozum Ci wyżarło, zakało forum.

sfiksowaliscie boscie DAWNO dobrego miecha w gebie nie mieli!! ;)))
          • qqbek Re: brak protein a sfrustrowanie wege-oszolomow ; 31.05.06, 18:45
            Gość portalu: maniek.siekiera napisał(a):

> sfiksowaliscie boscie DAWNO dobrego miecha w gebie nie mieli!! ;)))

A Kopernik była wege! ;)
            • Gość: * Do qqybek-maniek.siekiera-kilofski Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.06, 11:38
              spływaj z forum wielonicku-podżegaczu-trupojadzie
              • qqbek Do qqybek-maniek.siekiera-kilofski Re: 02.06.06, 00:31
                Gość portalu: * napisał(a):

> spływaj z forum wielonicku-podżegaczu-trupojadzie

Po pierwsze, to nie ja łamię regulamin nieregulaminowym postem.
                Po drugie to nie ja podżeguje i sieję nienawiść... ja mam po prostu dobrą zabawę
                z waszej ignorancji i zaślepienia.
                Po trzecie, piszę jedynie pod tym nickiem (na tym i kilku innych podforach
                forum.gazeta.pl), zawsze z jednego adresu IP i jak to się nie podoba, to trudno.
                A że są tutaj ludzie o podobnych poglądach jak te reprezentowane przeze mnie to
                już po prostu nie mieści się Waćpanu/Waćpannie w głowie.

W każdym bądź razie poziom Pana/Pani postu dużo mówi o propagowanej tak przez
                Państwa "moralnej wyższości" wegetarian... ROTFL :)

Idę po plasterek szyneczki do lodówki... mi smakuje toto lepiej niż liść sałaty.
                Nie wykluczam, że innym bardziej smakuje sałata... ale też nie dorabiam do tego
                ideologii.
                • Gość: * Do qqybek Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 10:09
                  Kto sie broni, ten czuje się winien :)

A skąd wiesz, że ja jestem wege, qqybek?
                  • qqbek Do qqybek Re: 02.06.06, 12:21

> A skąd wiesz, że ja jestem wege, qqybek?

Nie wiem, ale werbalna agresja (ten "trupojad" pod moim adresem), oraz
                    nieumiejętność czytania ze zrozumieniem (lub chociażby tylko poprawnego
                    zacytowania mojego nick-a) skłania mnie ku takiemu stwierdzeniu.

A podążając za wątpliwą logiką twojego wywodu:

> Kto sie broni, ten czuje się winien :)

Jak mnie ktoś zaczepia i inputuje jakieś idiotyzmy, to się bronię, ot co... i
                    wcale nie czuję się winien... winien czuć się powinien ten, co atakuje...
                    zwłaszcza jak go riposta "ubodzie".
                    • Gość: * Do qqybek Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 12:35
                      A nie jesteś "trupojad", qqybek?
                      • qqbek Do qqybek Re: 02.06.06, 12:47

> A nie jesteś "trupojad", qqybek?

Nie, trup to trup człowieka, możesz się co najwyżej "truchłojadem" posłużyć :P
                        Ale podążając drogą tak pokrętnego wywodu logicznego, to ja mogę Ciebie
                        gó..jadem nazwać bez żadnych obraźliwych konsekwencji... rośliny do wzrostu
                        potrzebują bowiem nawozu (najlepiej zaś organicznego, bo najzdrowiej). Zwierzęta
                        pasą się na roślinach (a najsmaczniejsze ryby na innych zwierzętach). Więc
                        logicznie rzecz biorąc jesteś gó..jadem drugiego rzutu, ja zaś tym samym
                        trzeciego lub czwartego (to ostatnie jak mnie najdzie na szczupaka czy pstrąga).

Przepraszam w tym miejscu za całość powyższego wywodu, ale jest on i tak dużo
                        logiczniejszy niźli Twój :)
                        • Gość: bleee Do qqybek Re: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.06, 12:57
                          mianem "truchło" określało się kiedyś zwłoki człowieka - bez obrazy... bleee
    • tekst30 Nie warto 01.06.06, 15:32
      Martwe mięso powinno się grzebać, a nie jeść.
      Surowego też nie warto jeść :)
      • Gość: konrad Re: Nie warto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.06, 18:47
        Sorry ale prawnie dopuszczona jest tylko utylizacja.
        Nawet zakopanie swojego zdechłego pieska jest przestępstwem.
        • tekst30 Re: Nie warto 01.06.06, 22:24
          No, tak.
      • leniak Re: Nie warto 03.06.06, 22:29
        no widać że nie próbowałeś tatara ani kiełbasy polskiej warto warto!
    • Gość: Pati Re: Wegetatrianizm uszlachetnia! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.06, 12:33
      mam 30 lat, jestem od 15 lat wegetarianką, poza tym nie nosze rzeczy
      skórzanych. nie chcę mieć udziału w tych straszliwych zbrodniach!!!!. naprawdę
      jest tyle wspaniałyuch potraw wegetariańskich, dzisiątki możłiwości
      przyrządzania warzyw, różne rodzaje kasz i produktów, których mięsożercy nigdy
      nie próbowali bo są za bardzo ograniczeni. jestem osobą która od kilkunastu lat
      czynnie uprawia sport, systematycznie robię badania, przechodzę przez kontrole
      lekarzy, którzy decydują czy moge dalej trenować i nigdy nie swierdzono u mnie
      jakichś niedoborów. namawiam szczerze do wegetarianizmu!
      • krulofa Re: Wegetatrianizm uszlachetnia! 03.06.06, 12:58
        :)
        Gratuluję odważnej i szczerej wypowiedzi.
      • Gość: maciozet Re: Wegetatrianizm uszlachetnia! IP: 62.233.189.* 03.06.06, 16:48
        ma pani 30 lat , a na ile pani wygląda po 15 latach diety wegetariańskiej ???
        • Gość: ? Re: Wegetatrianizm uszlachetnia! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.06, 16:56
          ?
          • Gość: konrad Re: Wegetatrianizm uszlachetnia! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.06, 17:22
            to napisz chociaż ile masz zniżki na okulary?
            • Gość: ? Do konrad Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.06, 17:32
              zaczynasz piep..yć nie solić, synku
      • leniak Re: Wegetatrianizm uszlachetnia! 03.06.06, 22:35
        a ja byłem 2 lata wegetarianinem nie chodziłem do lekarzy ale też trenowałem
        teraz nie jestem wegetarianinem nie chodzę do lekarzy i nie trenuję, próbowałem
        tych potraw wbrew pozorom i nie mówię że niedobre dobre.
        no fakt rózni nas trochę jestem nieco starszy, nieco innej płci, co do udziału
        we straszliwych zbrodniach to mam niechęć ale nawet jak byłem wegetarianinem to
        mi sie nie udało byc supermenem i zła świata powstrzymać, no i poza tym
        namawiam szczerze na tatara...
        Pozdr.
        • Gość: ..... Do leniak Re: Wegetatrianizm uszlachetnia! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.06, 00:17
          łoj, łoj, łoj

uwsteczniasz się, synek
          • leniak Do leniak Re: Wegetatrianizm uszlachetnia! 04.06.06, 11:39
            uwsteczniam się? no cóż w pewnym wieku tak się ma tatku albo matuś.
            ale karkOweczka jest dobra bez względu na wiek...
            • Gość: ..... Do leniak Re: Wegetatrianizm uszlachetnia! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.06, 12:28
              Acha.......

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka