Dodaj do ulubionych

DSK kończy strajk?

23.05.06, 23:19
Czyżby lekarze z tego szpitala przestraszyli się krytyki rodziców małych
dzieci? Lekarze! Przeciez tacy waleczeni byliście! Dopiero zaczeliście
strajk w tym szpitalu , a teraz chcecie go odwoływać??? Przecież jeszcze nie
było ofiar smiertelnych!
Obserwuj wątek
    • Gość: p Rozłam wśród lekarzy? IP: *.resetnet.pl 23.05.06, 23:23
      Dr Tomasz Broda, przewodniczący Związku Zawodowego Lekarzy w DSK
      - To chwyt poniżej pasa mówić, że mali pacjenci powinni być lepiej traktowani
      niż dorośli. Dlaczego nie zapytacie ministra zdrowia, funduszu zdrowia, czy
      moralne jest tak niegodne opłacanie lekarzy?

Panie Broda sięgnął pan dna moralnego.

• Gość: mama byłej pacjent Re: DSK kończy strajk? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.06, 10:34
      Moje dziecko leżało przez miesiąc w DSK na kardiologii i z całą
      odpowiedzialnością mogę stwierdzić że jeśli brak pieniędzy w tym szpitalu to
      powinni zwolnić wszystkie panie lekarki pracujace na tym oddziale, bo takim
      posunięciem nietylko zaoszczędzą pieniądze ale również uratują zdrowie ,a może
      i życie jakiegoś dziecka. Moje dziecko urodziło sie z wrodzoną wadą serca, pani
      doktor która ją "leczyła i diagnozowała" kilka razy zmieniała diagnozę, a i tak
      żadna nie była trafna. Gdyby nie nasze samozaparcie i wspaniały zespół
      kardiochirurgii i kardiologii Kliniki w Krakowie-Prokocimiu prawdopodobnie
      całe "leczenie" naszej córeczki skończyłoby sie tragedią. Jeżeli ktokolwiek ma
      dziecko z problemami kardiologicznymi niech ucieka jak najszybciej DSK !!!!!
      Jednocześnie chcę zaznaczyć że panie pielęgniarki i pani oddziałowa na
      kardiologii są naprawdę cudowne, oddane , ale to niestety nie one leczą nasze
      dzieci. Podwyżki należą się tylko części służby zdrowia !!! Reszta powinna rowy
      kopać>
      • Gość: rodzic Re: DSK kończy strajk? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.06, 12:28
        oddział kardiologi to nic a co z oddziałęm chirurgii i Panem profesorem i
        jego synem tak samo tępym, zadufanym w sobie jak ojciec. Przecież to woła o
        pomstę do nieba. Metody diagnostyczne i lecznicze, którymi posługuje się
        wymieniony wyżej duet pochodzą z czasów PRL-u. Lekarze na oddziale sa
        zastraszani - nie mają nic do powiedzenia a najbardziej wartościowi już odeszli
        i leczą z sukcesami w innych ośrodkach-sama wiem, albowiem w prywatnej Klinice
        pod Lublinem z powodzeniem zooperowałam wadę, którą Pan profesor operował 3-
        krotnie bez powodzenia swoimi metodami z lat 30-stych ubiegłego stulecia-po co
        podwyżki dla tak niekompetentnych ludzi.To skrajny przykład nepotyzmu jakże
        charakterystyczny dla DSK. "Ryba zawsze psuje sie od "głowy" - stare przysłowie
        ale bardzo aktualne.
        • Gość: p apel IP: *.resetnet.pl 24.05.06, 17:48
          Apeluję do dziennikarzy GW, także i tu o zbadanie sprawy kompetencyjności
          lekarzy i pielęgniarek w naszym mieście. Uwazam , że tylko nagłaśnianie
          partactwa i buty lekarzy może coś poprawić w tym zardzewiałym systemie ,
          którego nikt nie kontroluje.
      • Gość: p Re: DSK kończy strajk? IP: *.resetnet.pl 24.05.06, 17:45
        Pani mamo! Bardzo mi przykro , że spotkała pani dziecko taka opieka w DSK na
        kardiologii. Mam podobne złe doświadczenia z oddziału kardiologii na ul.
        jaczewskiego. Niestety, w dzisiejszych realiach lekarz ma prawo zmieniać 100
        razy diagnozę , może nawet zoperować lewą zamiast prawej nogi , ale i tak
        wyjdzie na wolność za 100 tys zl kaucji i będzie prawdopodobnie dalej pracował
        w szpitalu.
    • niktwazny126 Re: DSK kończy strajk? 24.05.06, 12:40
      Dobrze, że lekarze z DSK odstępują od strajku. Mam nadzieję, ze ich strajkujący
      koledzy występują także w ich interesie. Narzekacie państwo na zle kwalifikacje
      lekarzy, bo waszym dzieciom nie pomogli. Ale są też tacy rodzice, ktorzy są
      wdzieczni opiece lekarskiej w DSK. Nie każdemu chyba można natychmiast pomóc.
      • Gość: p Re: DSK kończy strajk? IP: *.resetnet.pl 24.05.06, 17:50
        Panie niktwazny niech pan nie opowiada bajek. Jeżeli słyszymy na forum
        wypowiedzi pacjentów negatywne to znaczy , że coś w tym szpitalu szwankuje ,
        należy sprawdzić tych niekompetentnych ludzi.
    • Gość: Lublinianin Re: DSK kończy strajk? IP: 87.246.214.* 24.05.06, 12:50
      Chyba już czas najwyższy, bo dzieci szkoda.
    • Gość: jędrucha Re: DSK kończy strajk? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.06, 17:34
      aleś ty głupi.
      • Gość: p przykłady demaskujące głupote lekarzy IP: *.resetnet.pl 24.05.06, 18:01
        Podaje przykłady dla innych grup zawodowych w jaki sposób mają strajkować.
        Powinni wzorować się na najmądrzejszych lekarzach, którzy pozjadali wszystkie
        rozumy i sa pępkiem świata , bo mieli 6 letnie studia ( na które pomogli dostać
        się im rodzice).

1. Informatycy powinni przestać pracować , paraliż całego systemu łączności w
        naszym kraju z pewnością wywarłby wpływ na rząd. Podwyżki byłyby natychmiast!
        Panowie informatycy , te wasze marne 1 tys zl , zróbcie coś!

2. Robotnicy , od wielu lat nazywani tzw "tania siła robocza", pracujący na 2
        etaty od świtu do zmierzchu z przerwą na kiełbasę z bułką , zarabiający 900zl.
        Przetancie budować domy , bloki , osiedla , naprawiać windy, odsnieżac ulice,
        budować ulice. Lekarze na tym forum i tak was nie szanują! Skonczyliscie dla
        nich tylko szkole zasadnicza lub technikum wiec jestescie nikim!

3. Skelpikarze, kasjerzy w hipermarketach przestańcie sprzedawać! Pracujecie od
        6 do 15 lub od 15 do 22 lub 23 , zarabiacie po 800zl. Lekarze sami sobie
        wyprodukują chleb , szynke i sporwadza z zagranicy zólty ser.

4. Nauczyciele przestancie uczyc nasze dzieci . Zarabiacie po 900zl , za
        nerwówkę w pracy z rozszałałymi i rozpuszczonymi dziecmi lekarzy! Przecież jak
        przestaniecie uczyc nasze dzieci to zrobicie cos dobrego , poniewaz wywalczycie
        tym wiecej nakladow na podwyzki dla was.

5. Policja ma zakaz strajków , ale gdyby ten zakaz złamać i wszyscy policjanci
        zaczeli by strajkować to czy wszyscy by poniesli konsekwencje? Mysle , że praca
        tak niebezpieczna (codziennie mozna zginąc i nie wrócic do domu ), wymaga
        dobrej płacy. Panowie policjanci zastanówcie się nad tym!
        • robertrobert2 Re: przykłady demaskujące głupote lekarzy 24.05.06, 18:06
          a potem nastąpi koniec IVRP
          • Gość: p pani "ja", "dorotka", pan "ppp" się zmartwią. IP: *.resetnet.pl 24.05.06, 19:17
            BRAWA DLA GW!!! BRAWA DLA RZĄDU! WRESZCIE COŚ POŁĄCZYŁO PIS, PO I SLD! KONTROLA
            LEKARZY!

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3367910.html
            Rząd zapowiada wprowadzenie zmian prawnych ograniczających korupcję w
            środowisku lekarskim. Wiceminister zdrowia Bolesław Piecha zapowiadając zmiany
            w prawie podkreślił, że wycieczka fundowana przez firmę farmaceutyczną będzie
            traktowana jak łapówka. Zaznaczył też, że obecnie firmy farmaceutyczne mają
            lepsze rozeznanie, kto w jakiej aptece kupuje dany lek, niż Narodowy Fundusz
            Zdrowia. Minister dodał również, że uregulowana powinna być sprawa reklamy i
            marketingu w środowisku lekarskim. Zaznaczył, że odpowiedni projekt
            wprowadzający zmiany jest już gotowy i obecnie trwają nad nim konsultacje
            międzyresortowe.

Również zdaniem Platformy Obywatelskiej państwo powinno ukrócić korupcyjne
            praktyki na styku lekarze - firmy farmaceutyczne. Wiceszef PO Jan Rokita uważa,
            że może do tego dojść między innymi poprzez wzmożoną kontrolę, rejestr usług
            medycznych i lepszą ewidencję recept. Rokita dodał, że w takich sprawach nie
            wystarczą wyłącznie represje lecz potrzebna jest skuteczna polityka państwa.

Były wiceminister zdrowia Zbigniew Podraza z SLD powiedział, że to co ujawniły
            media jest patologią, z którą należy walczyć. Zaznaczył, że ministerstwo
            zdrowia i minister sprawiedliwości muszą zbadać, jak wielu firm ona dotyczy.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka