Dodaj do ulubionych

Giertych jak narkotyk

24.05.06, 21:57
Do autorki niniejszego artykulu.Dziecino, Zwiazek Mlodziezy Polskiej (ZMP, cos
na wzor radzieckiego Komsomolu) zostal zlikwidowany z gora przeszlo 50 lat
temu.Wystarczy siegnac do encyklopedii lub spytac rodzicow.Na pewno dziecko
mialo na mysli Zwiazek Socjalistycznej Mlodziezy Polskiej (ZSMP),ale to juz
inna bajka...
Obserwuj wątek
    • Gość: Jacek Jak wyborcza napisze artykuł to pożal się Boże IP: *.pronet.lublin.pl 24.05.06, 22:27
      Odnosze wrażenie że autorka tego tekstu wogóle na tej demonstracji nie była. Po
      pierwsze nie bło tam 30 osób tylko ponad 100, po drugie ten pan z UPR nie
      nazywa się Król tylko Kowalski po trzecie nawet haseł i celu całęgo
      przedsięwzięcia nie jest w stanie przytoczyć . PORAŻKA nie dziwne że ludzie
      przechodza na Dziennik czy lokalne gazety. Jak się nie umie pisac artykułów to
      się siedzi w domu albo studiuje a nie wprowadza czytelników w błąd.
      Swoją drogą dajmy się Giertychowi wykazać jeszcze nic nie zrobił oprócz tego że
      dał mi wolne w piątek (a pani Łybacka tlyko skracała wakacje) a tu wszyscy się
      bulwersują jak on będzie rządził, troche dziwne nie ?
      • niktwazny126 Re: Jak wyborcza napisze artykuł to pożal się Boż 24.05.06, 22:37
        Zgadzam się , artykuł drętwy, wyraźnie robiony przez telefon.
        A sama demonstracja chyba niepotrzebna.Chce Giertych 100 dni, niech je ma i w
        tym czasie się wykazuje pomysłami.Ten z wolnym piątkiem raczej mu popularności
        (pozytywnej) nie dodał.
        • rilian Re: Jak wyborcza napisze artykuł to pożal się Boż 24.05.06, 22:48
          a mi się tekst podoba. zgrabny.
      • Gość: fakara Re: Jak wyborcza napisze artykuł to pożal się Boż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 18:06
        Kiedy polityk obejmuję jakąś istotną funkcję, w sposób naturalny zwraca się na
        uwagę na jego przeszłość i poglądy. Poglądy ministra Gioertycha są dość skrajne,
        a w dodtaku niepopierane przez większość Polaków (wystarczy spojrzeć na wynik
        LPR w wyborach albo na sondaże). A wypowiedź uczestniczki demonstracji,
        gwarantuję, że autentyczna (nie, to nie ja jestem autorką artykułu) chyba sporo
        mówi o zwolennikach Giertycha. A celem przedsięwzięcia była chyba obrona
        ministra Giertycha i jego pomysłów na teamt zmian w szkolnictiwe i chyba jest to
        dość wyraźnie napisane?
    • Gość: Zuzia Re: Giertych jak narkotyk IP: *.lublin.mm.pl 25.05.06, 07:45
      Widocznie ci co teraz protestuja to gaye i lesbijki, bo nikt normalny tego
      człowieka nie popiera.
    • Gość: autor Re: Giertych jak narkotyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 11:06
      mi tez sie podoba ten artykul. a giertych niech sie schowa z tymi narkotykami.
      widac ze nie ma pomyslu na edukacje skoro takimi pie..mi sie zajmuje
      • Gość: Anka Re: Giertych jak narkotyk IP: *.chello.pl 25.05.06, 19:03
        A skąd on może mieć pomysły na edukację, skoro ostatni raz miał z nią do
        czynienia gdy sam chodził do szkoły?
        On ma pomysły na zdobywanie władzy, wsadzanie innym kija w d..., krytykowanie i
        czepianie się. Trzeba przyznać, że jest asertywny. Kto wpadłby na pomysł,że
        przeciw niemu występuja geje a nie osoby zainteresowane szkolnictwem i sprawami
        oświaty?
        W zasadzie ja nie powinnam się wypowiadać, bo głosowałam na ten pie,,, PiS,
        więc mam, czego (nie) chciałam.
        • Gość: microB Re: Wladza jak narkotyk... IP: *.natpool7.outside.ucf.edu 25.05.06, 19:59
          Glosowalas "Anko" na PiS-uar, a teraz (jak diabel z pudelka)
          dzieki braciszkom K. wszedzie pojawiaja sie zlodziejaszkowie
          z "Samoobrony", czy krotko-strzyzone paly oszolomow z LPR-u!
          To sie nazywa niespodzianka!!!
          • Gość: Anka Re: Wladza jak narkotyk... IP: *.chello.pl 26.05.06, 14:21
            No cóz, mimo wszystko poczuwam się do winy, choć na poczatku nie miałam żadnych
            wyrzutów sumienia. Pocieszam się myślą,że Cimoszewicz powinien mieć duzo
            większe niż moje (wyrzuty). Na PiS, LPR, Samoobrone nie ma co liczyć, że
            zatrzyma sie na chwilę,zastanowi się co robi i do czego to doprowadzi.
            Weryfikacja zachowań, postaw i działań nalezy do maluczkich.
    • Gość: Qavtan Giertych STOP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 21:18
      kategoryczne STOP dla Giertycha
      • niktwazny126 Re: Giertych STOP 26.05.06, 17:43
        A ja już nie przeżywam nowej władzy oświatowej. Zobaczymy, co z tego wyniknie,
        wrócimy po wakacjach i wtedy będziemy się dziwić, albo już nam zdziwienie
        przejdzie.Dzisiaj można było podziwiać efekt decyzji Giertycha - jak tylko
        wylazło słoneczko, dzieciarnia i młodzież szkolna snuła się po ulicach.Ale przy
        ladnej pogodzie i tak by poszli na wagary, prawda ?
    • 4gwiazdki Re: Giertych jak narkotyk 27.05.06, 00:03
      Giertych wywodzi się z Młodzieży Weszpolskiej,o której można powiedzieć wszystko ale nic pochlebnego.
      teraz wicepremier-minister zmienił zdanie (jak zawswze) i ogłosił,że jednak na maturze będzie religia
      wiadomosci.onet.pl/1329256,11,1,1,,item.html
      • Gość: Anka Re: Giertych jak narkotyk IP: *.chello.pl 27.05.06, 17:03
        Niech będzie religia na maturze dla chetnych, co to komu przeszkadza? Jesli ma
        to pomóc w otrzymaniu lepszych not, czemu nie?
        • 4gwiazdki Re: Giertych jak narkotyk 27.05.06, 18:06
          Czy eligia ma być przedmiotem maturalnym?Wiele niejasności jest w tej sprawie.
          Po pierwsze-giertych obejmując kierownictwo resortu zaznaczył,że religii namaturze nie będzie.Teraz zdanie zmienił.Widocznie ktoś w czerwonej czapeczce go postraszył.(kiedyś rządzili wszyscy noszący czerwone krawaty,a dzisiaj czerwone mycki z antenką).
          Kolejna niejasność - kto będzie w komisji egzaminacyjnej z tego przedmiotu>Jak powszechnie wiadomo,większość katechetów to ludzie po zwykłych kursach (jak kiedyć na WUMLu) i niejednokrotnie nie posiadający wyższego wykształcenia.A jeśli ksiądz będzie w komisji egzaminacyjnej,to jaka jest pewność,że nie będzie molestował ucznennicy a już nie daj Boże dobierał się do ucznia.A księża są z tego znani.Ale znowu jak ksiądz może być w komisji egzamionacyjnej,skoro nie jest nauczycielem.
          Wiele jest niejasności.
          A może młodzież weszpolska odpowiednio się przygotuje i otrzymają jakimś cudem uprawnienia członków komisji egzaminacyjnej.
        • 4gwiazdki PS 27.05.06, 18:10
          A jeśli ktoś zechce zdawać religię np.protesancką lub polskokatolicką.Albo też Mariawitów lub Świadków Jehowy.Czy też będzie taka możliwość?A co z Zielonoświątkowcami?
          • Gość: Anka Re: PS IP: *.chello.pl 27.05.06, 20:12
            Z "dobierania się' do uczniów i uczennic sa znani zboczeńcy, a nie księża.
            Takowi zdarzają się także wśród księzy - zgoda. Czy inne wyznania będa mogły
            zdawac maturę z zakresu swojej religi? Chyba nie w naszym kraju, bo sa mniej
            liczni i maja mniejsza siłe przebicia. Nikt nie broni wyznaniom walczyć o
            swoje, także o zdawanie na maturze innej religii. G. jest mądry inaczej, to nie
            ulega watpliwości. Pomysl jednak o dzieciach, które świetnie znają katechizm i
            Pismo Swięte, udzielają sie w akcjach katolickich. Mają możliwość podniesienia
            sredniej ocen. Jesli religia bedzie obowiazkowa, to wtedy przylacze sie do
            protestu. Nie dlatego, że nie jestem wierzaca, ale dlatego, ze jestem swiadoma
            odwrotnego skutku - z niewolnika nie ma ...
          • aron2004 Re: PS 27.05.06, 20:49
            4gwiazdki napisał:

> A jeśli ktoś zechce zdawać religię np.protesancką lub polskokatolicką.Albo
            też Mariawitów lub Świadków Jehowy.Czy też będzie taka możliwość?A co z
            Zielonoświą tkowcami?

a co się martwisz, przecież jesteś ateistą.
            • Gość: Anka Re: PS IP: *.chello.pl 27.05.06, 20:53
              brawo, aronie!
              Niewierzącym przeszkadzają wierzący, nigdy odwrotnie:)
              • Gość: ja Re: PS IP: *.it-net.pl 27.05.06, 21:43
                Kandydaci do seminariów mogą chcieć zdawać maturę z religii, i niech sobie
                zdają.Jeżeli nie będzie to przedmiot obowiązkowy dla każdego maturzysty, i uda
                się przygotować taką maturę zgodnie z kryteriami obowiązującymi na innych
                przedmiotach, niech ona i będzie. Ale dla mnie przedmiot "religia" powinien
                umacniać wiarę, uczyć przestrzegania Dekalogu, a nie wkuwania wiadomości, za
                którymi nie idzie postępowanie.
                • Gość: Anka Re: PS IP: *.chello.pl 28.05.06, 12:47
                  a za Dekalogiem idzie postępowanie? Z tego, co wiem, na religii uczy się
                  postępowania wg przykazań. I co z tego? Raptem rodzice zaczną uczyć modlitw i
                  prowadzić dzieci do kościoła,bo tak uczy p. katechetka, ksiądz lub zakonnica na
                  religii? Uczenie - uczeniem, grunt - bywa rózny.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka