voxave 07.02.13, 01:22 Nie mogę spać bo ciesze sie na pączki. W tłusty czwartek smakują znakomicie---nie jem ich przez cały rok. To tak jak z karpiem. Zjem ile tylko dam radę.:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sibeliuss Re: Pączki 07.02.13, 08:24 Jestem już po trzech :> Gdzie mozna kupić najlepsze pączki w Dzierżoniowie? Odpowiedz Link Zgłoś
voxave Re: Pączki 07.02.13, 16:35 Wszystkie sa dobre--ale my kupujemy po 0,80zł u zaprzyjaźnionego małego sklepikarza---tam tez kupujemy od lat pyszny chlebek razowy. Ja do 16.oo--siedem,a to dlatego,że dzisiaj były na obiad zrazy zawijane z wołowiny z kasza gryczaną+ kukurydza. A zupa z kalarepki to pies? Odpowiedz Link Zgłoś
matri_caria Re: Pączki 07.02.13, 21:55 Ja trzy i pół i już nie mogę na nie patrzeć! Aż do wtorku, kiedy pewnie wciągnę jeszcze jednego na ostatki. Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: Pączki 08.02.13, 10:28 voxave napisała: > A zupa z kalarepki to pies? > Podaj przepis :) Odpowiedz Link Zgłoś
voxave Re: Pączki 08.02.13, 12:36 Zupa kalarepkowa jest zupa letnią,ale teraz jest wszystko, więc można ja robić.Ma smak zdecydowany słodki od kalarepki. Podstawa zupa jarzynowa + dodatek kalarepka w kostkę i zasypać kasza manną 1 łyżka na 1,5 l wody dla zagęszczenia na koniec śmietana lub jak kto lubi jogurt,po wyłączeniu dodać posiekaną natkę pietruszki. Skład u mnie zupy jarzynowej--tzw.baza 1.marchew 2.seler 3.czosnek 4.ziemniaki 5.groszek zielony 6.przyprawy---ziele ang.,liśc laurowy,pieprz czarny zmielony. Można na kostce rosołowej albo na kości schabowej lub kurczaku. Smacznego! Odpowiedz Link Zgłoś