Dodaj do ulubionych

Powstaje PKS Wschód

25.05.06, 07:38
A jak wygląda sytuacja tych pozostałych sześciu? Tak na moje oko to bialskie
np. funkcjonuje doskonale. I pewnie strat nie przynosi. Więc wraca nowe? Tak
jak z kopalniami? Pamiętam, że na studiach jedynym przedmiotem, którego nie
byłem się w stanie nauczyć to była ekonomia socjalizmu - rozum za nic nie
przyjmował pomysłu, że jest sensowne łączenie złego przedsiębiorstwa z dobrym
by średnio wyjść na zero. A może chodzi o to, by powstało coś co nie będzie w
stanie konkurować z niczym? I za dwa lata za grosze ktoś to kupi?
Obserwuj wątek
    • Gość: Stan Re: Powstaje PKS Wschód IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.06, 12:40
      W Białej Podlaskiej doskonale funkcjonował również Urząd Wojewódzki. Z chwilą
      powstania nowego województwa lubelskiego, zabrano z Białej Podlaskiej najlepszy
      sprzęt biurowy ( komputery, kserokopiarki, autokar itd.) Traktowani jesteśmy
      przez Lublin po macoszemu . Odebrano nam nadzieję na powstanie - uruchomienie
      już istniejącego - lotniska cargo i pasażerskiego. Na telefon z Białej
      Podlaskiej w Lublinie dostają drgawek. W Białej Podlaskiej nigdy nie było
      sporów politycznych. Chcieliśmy coś wspólnie stworzyć dla ludzi z tego terenu.
      Z dostępnych informacji w tym czasie o Lublinie ciągle pisano jedynie o sporach
      przy obsadzie stołków.
      Czas przejżeć na oczy Panowie i Panie z PKS - nie dajcie się zrobić w konia. Od
      Lublina nie oczekujcie niczego dobrego.
      • andrzej.sawa Re: Powstaje PKS Wschód 25.05.06, 12:49
        Po wielu forach rozsyłam wątki o głupiej reformie administracyjnej.
        Jeżeli zebrałaby się odpowiednia grupa,to chcę zrobić z tego akcję
        polityczną.Nie chodzi mi o sprawy lokalne,ale o pomyślenie o Polsce,o logice w
        podziale administracyjnym.
        • Gość: Stan Re: Powstaje PKS Wschód IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.06, 15:21
          Widzę, że ludzi rozsądnych nie brakuje. Tylko czy ktoś zechce nas wysłuchać.
          Wszystkie błędy w zarządzeniu pochodzą ztąd, że nie słucha się mądrych ludzi.
          Tym w Warszawie ( i innych większych miast ) wydaje się, że oni wiedzą
          najlepiej.
          W Białej Podlaskiej wszyscy pamiętamy jak słynny już Pan Paczocha z rządu Buzka
          upierał się żeby nie otwierać przejścia granicznego w Koroszczynie, uzasadniał
          to, że będzie to kryminogenne. A co pokazało życie, że jest to jedno z
          najbardziej sprawnie działających przejść granicznych. Ani Warszawa, ani Lublin
          nie pomagały władzom miejscowym w uruchomieniu tego przejścia granicznego.
          Podobnie jest z wieloma innymi sprawami. Ktoś w Lublinie ubzdurał sobie, że
          wybuduje od podstaw port lotniczy w Niedżwiadzie, rzucił hasło a naiwni
          uwierzyli. Dlaczego tak się oszukuje ludzi?
          Proponuję stworzyć forum dla ludzi rozsądnych i wytykać wszystkie błędy
          niedoskonałości powstałych po wprowadzeniu nowej reformy administracyjnej kraju.
          • andrzej.sawa Re: Powstaje PKS Wschód 27.05.06, 10:38
            To nie nieskonałości,po prostu głupoty,po głupiej reformie.Nie należy zajmować
            się skutkami,tylko zlikwidować przyczynę.Ja piszę o tym w rozmaitych miejscach
            od ubiegłego roku,a kilka tygodni temu napisał o tym w felietonie w Rzepie
            Stefan Bratkowski.
    • Gość: yank Re: Powstaje PKS Wschód IP: *.it / *.it-net.pl 25.05.06, 20:39
      bardzo dobra i słuszna decyzja Pana wojewody . Pks wypłynie na prosta madra
      decyzja , Znikna zdezelowane autobusy ,poprawi sie komfort usługi PKS
      • hubertkm Re: Powstaje PKS Wschód 25.05.06, 23:04
        To ironia?
        • Gość: anonim Re: Powstaje PKS Wschód IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 10:26
          Tylko trzeba teraz na ręce im wszystkim patrzeć uważnie bo głowę dam sobie uciąć że zaraz pojawią się jakieś cfaniaczki co będą chcieli przy okazji wyjść na swoje... Przecież już tyle razy to w Polandzie przerabialiśmy...
        • aron2004 Re: Powstaje PKS Wschód 27.05.06, 10:10
          ja typuję raczej rozrost biurokracji. Bo przecież nowych trzeba będzie
          zatrudnić, a starych nie da się zwolnić, bo związki zawodowe nie pozwolą.

Dobrze, że są busy.
    • novacky Re: Powstaje PKS Wschód 02.06.06, 12:26
      jeśli chodzi o ten nowy PKS znalazłem coś, może to kogoś zainteresuje:

www.kurier.lublin.pl/index.php?name=News&file=article&sid=26246&thold=0&mode=0&order=0
      • andrzej.sawa Re: Powstaje PKS Wschód 02.06.06, 12:34
        No a centrala oczywiście w Lublinie,niech żyje centrala,a wy na prowicji...
    • novacky Re: Powstaje PKS Wschód 02.06.06, 12:30
      i jeszcze tutaj jeden link:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=62&w=41821449&a=41821449
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka