Dodaj do ulubionych

Informacja

26.05.06, 22:20
Biorąc pod uwagę skargi użytkowników chcących w sposób normalny korzystać z
tego forum informuję, że:
Wszelkie posty (bez względu na autora) nie dotyczące bezpośrednio tematu
zdrowia będę usuwał. Dotyczy to szczególnie pieniactwa. Dotychczasowe
ingerencje ograniczały sie do usuwania wulgaryzmów. Podforum ma być miejscem
dyskusji, wymiany informacji, porad na temat zdrowia i o zdrowiu, w dosłownym
znaczeniu. Zażalenia na funkcjonowanie służby zdrowia należy kierować na ręce
Rzecznika Praw Pacjenta mającego swą siedzibę przy ul. Szkolnej w budynku NFZ
lub składać w Izbie Lekarskiej. W przypadku podejrzenia złamania prawa
powiadamiać stosowne organy a nie anonimowo udawać szlachetnego rycerza
walczącego w słusznej sprawie. Proszę teraz nie debatować nad tym. Naprawdę
wielu forumowiczów chce tu normalnie czegoś się dowiedziec o zdrowiu.
pzdr.
Obserwuj wątek
    • Gość: ja doEmpi IP: *.it-net.pl 26.05.06, 22:44
      Nie wiem, czy myślę prawidłowo, ale
      - skoro rozległe, budzące wiele emocji, wątki z forum głównego zostały
      przeniesione na podforum zdrowie, to znaczy, że mieszczą się w temacie
      - przyznam, że obok postów na temat zdarza nam się robić "wycieczki" w stronę
      niektórych interlokutorów :), ale forum służy (chyba) wyrażaniu wlasnego zdania
      - ci, którzy zaglądają na podforum, aby zasięgnąć informacji/opinii na temat
      konkretnego przypadku chorobowego, mają "czyste" wątki, nikt z nas się w nie
      nie wcina
      -lekarze strajkują i budzi to wiele zrozumiałych emocji, dlaczego nie mogą one
      naleźć ujścia na forum ?

( ktoś już w wątkach "lekarskich" napisał, że lepiej, aby "P" wypowiadał się na
      forum niż rzucał kamieniami - i chyba o to chodzi).

Jeżeli myślę źle, no to przepraszam.
      • Gość: p Re: doEmpi IP: *.resetnet.pl 26.05.06, 22:56
        Po raz pierwszy popieram panią "ja".
    • Gość: p Re: Informacja IP: *.resetnet.pl 26.05.06, 22:54
      "Biorąc pod uwagę skargi użytkowników chcących w sposób normalny korzystać z
      tego forum informuję, że:"

Chciałem się dowiedzieć jakie skargi i jakich użytkowników brał pan pod uwagę.
      Z tego co zauważyłem to ja złożyłem skargę , która została już skasowana. Nie
      skasowane zostały natomiast obraźliwe wypowiedzi lekarzy na tym forum. Uważam ,
      że jako pierwsze powinny zostać skasowane obraźliwe wypowiedzi lekarzy , a nie
      moje zgłoszenie o tym. To podważa pana autorytet na forum jako bezstronnego
      opiekuna społecznego.

"Wszelkie posty (bez względu na autora) nie dotyczące bezpośrednio tematu
      zdrowia będę usuwał. Dotyczy to szczególnie pieniactwa. Dotychczasowe
      ingerencje ograniczały sie do usuwania wulgaryzmów."

Chciałbym się dowiedzieć co pan ma na myśli mówiąc "pieniactwo". Czyzby to
      linki o korupcji i strajkach podawanych przeze mnie? Ja nie dostrzegam w nich
      pieniactwa , a jedynie prawdziwe informacje opublikowane w internecie przez
      dziennikarzy z całej Polski. Pieniactwo natomiast dostrzegam w wypowiedziach
      lekarzy , których zacytowałem i gdyby skorzystał pan ze swojego obiektywizmu to
      także by pan to dostrzegł.

"Podforum ma być miejscem dyskusji, wymiany informacji, porad na temat zdrowiu
      i o zdrowiu, w dosłownym znaczeniu."

W takim razie gdzie mam się wypowiedzieć o funkcjonowaniu słuzby zdrowia ? Do
      tej pory sądziłem , że na forum jest możliwość swobodnej wypowiedzi na temat
      otaczającej rzeczywistości , także w sposób krytyczy. Teraz jednak mam
      wątpliwości czy wypowiedzi na temat funkcjonowania służby zdrowia będa tutaj
      mozliwe. Chciałbym zatem , aby sie pan jasno określił w tej sprawie.

"Zażalenia na funkcjonowanie służby zdrowia należy kierować na ręce
      Rzecznika Praw Pacjenta mającego swą siedzibę przy ul. Szkolnej w budynku NFZ
      lub składać w Izbie Lekarskiej. W przypadku podejrzenia złamania prawa
      powiadamiać stosowne organy a nie anonimowo udawać szlachetnego rycerza
      walczącego w słusznej sprawie. Proszę teraz nie debatować nad tym. Naprawdę
      wielu forumowiczów chce tu normalnie czegoś się dowiedziec o zdrowiu.
      pzdr."

Nie kieruję "zażaleń" na służbę zdrowia, a jedynie pokazuję przykłady korupcji
      w celu uświadomienia opini publicznej na tym forum o jej skali występowania.
      Rzecznik praw pacjenta zapewne także czyta gazety i zna te przypadki, zatem nie
      widzę konieczności powiadamiania go o nieprawidłowościach opublikowanych przez
      gazety. Jak zauważyłem na wątki w stylu "poszukuję pediatry", nikt nie
      odpowiada , także obawiam się , że to podforum może nieco stracić na
      popularności po wyłączeniu z niego pewnych tematów. Poza tym podforum
      ogłoszenia jest chyba bardziej właściwym miejscem na takie posty o
      poszukiwaniach lekarza. Biorąc to pod uwagę, smiem przypuszczać , iz forum
      zdrowie w lublinie nie będzie już potrzebne do prowadzenia rozmów. Od początku
      jego istnienia miałem wątpliwości o przyczy jego powstania. Pozdrawiam
      • pacjent000 Re: Informacja 26.05.06, 23:25
        Dla osób zainteresowanych w przyszłości wymianą poglądów ze mną podaję adres e-
        mail

pacjent000@poczta.fm
        • magdalena2lbn Re: Informacja 27.05.06, 00:59
          Ło matko bosko z ktoregobadz koscioła,p-pacjent funkcjonuje w necie li tylko
          jako pacjenttrzyzera
          a moze tylko tak mi sie wydaje? jestem po fajnej imprezce,wiec moge sie
          mylic ,oszukana rozluzniajacym dzialaniem procentów

Reasumujac ...p-pacjencie- nie licz na mnie,ja nie napiszę ;-)
      • empi Re: Informacja 27.05.06, 01:23
        >Chciałem się dowiedzieć jakie skargi i jakich użytkowników brał pan pod uwagę.
        >Z tego co zauważyłem to ja złożyłem skargę , która została już skasowana

istniej coś takiego jak mail, klikając w nicka zarejestrowanego użytkownika
        można go wysłać i porosić o zapoznanie się ztematem, jest to lepsze niż
        użalanie się na forum publicznie.
        >Chciałbym się dowiedzieć co pan ma na myśli mówiąc "pieniactwo". Czyzby to
        > linki o korupcji i strajkach podawanych przeze mnie?

takiego określenia używają skarżący się na zdominowanie forum przez grupkę
        kłócących się zapadle ludzi.

>Od początku jego istnienia miałem wątpliwości o przyczy jego powstania.

co nie przeszkodziło Panu być jego najczęstrzym, wprawdzie monotematycznym,
        gościem.
        Każdy z nas ma swoje, niestety często, negatywne doświadczenia ze służbą
        zdrowia, lecz dyskusja w taki sposób prowadzona nie może zdominować forum. Był
        okres , że tematem podobnym była komunikacja miejska. Ogólny jazgot, kłótnie
        bez żadnych efektów, wniosków. Zrzaziło to tylko wielu ludzi na poziomie
        dotychczas bywających na forum.

>Jak zauważyłem na wątki w stylu "poszukuję pediatry", nikt nie
        > odpowiada

oczywiście, bo kto tu zajrzy w takiej sprawie jak zobaczy taką dyskusję?

> W takim razie gdzie mam się wypowiedzieć o funkcjonowaniu słuzby zdrowia ?

w przypadkach podobnych istnieje możliwość założenia forum prywatnego z
        określonym jednym tematem.
        Wszystkim uczestnikom tego sporu zależy tylko na manifestacji swoich pogladów a
        nie na dochodzeniu jakiejkolwiek racji.

>Nie kieruję "zażaleń" na służbę zdrowia, a jedynie pokazuję przykłady
        >korupcji w celu uświadomienia opini publicznej na tym forum o jej skali
        >występowania
        Pana przykłady są wyłącznie cytatami z ogólnie dostepnych źródeł, więc argument
        o chęci zapoznania ogółu odpada. Proszę mi uwierzyć, ja i moja rodzina
        zostaliśmy dotknięci wieloma tragediami, miałbym wiele powodów tu opluć
        wszystkich lekarzy. Za zaniedbanie, łącznie z zaniedbaniem powodującym
        całkowitą niepełnosprawność najbliższego członka rodziny, za wzięte, wyłudzone,
        wymuszone pieniądze w czasie tej choroby. Za poniżenia doznane w kontaktach w
        tamtym czasie z lekarzami. Jakby było mało, historia się powtórzyła, ponownie
        choroba, tym razem moja, i prawie podobny scenariusz. Proszę Pana, nikogo nie
        musi Pan uświadamiać przykładam, że jest źle. Obraz medycyny naszej każdy zna.
        Ja nie tracę wiary w ludzi, bo w ogromie tych tragedii spotkałem też jednego,
        dwóch lekarzy naprawdę oddanych. Spotykam wielu złych księży, ale znam kilku
        wspaniałych. W stanie wojennym lali mnie pałą tacy jedni, ale jeden ich kolega
        pomógł mi się z ich rąk wywinąć. Urzędnicy są przekupni, ale zawsze gdzieś się
        natknę na uczciwego. Narzekamy na młodzież, ale ja znam grupkę takich co
        poświęcają się dla innych. Jestem przekonany, że i Pan takich dobrych ludzi ma
        w swojej bliskości.Proszę o nich tu napisać. Jeśli inni też tak zrobią to okaże
        się, że świat nie jest taki podły.
        pzdr.
        • Gość: p Re: Informacja IP: *.resetnet.pl 27.05.06, 08:49
          "istniej coś takiego jak mail, klikając w nicka zarejestrowanego użytkownika
          można go wysłać i porosić o zapoznanie się ztematem, jest to lepsze niż
          użalanie się na forum publicznie."

Przykro mi , iż pomimo zgłoszenia przeze mnie złamania regulaminu przez
          kilku "pieniaczy" ma tym forum do Panstwa , jako opiekunów społecznych nie
          podjęli panowie żadnych działań w celu skasowania wypowiedzi zawierających
          niecenzuralne słowa. Tym samym przyzwalacie na jawne łamanie regulaminu forum
          jako ich opiekunowie.

"takiego określenia używają skarżący się na zdominowanie forum przez grupkę
          kłócących się zapadle ludzi."

Rozumiem.

"co nie przeszkodziło Panu być jego najczęstrzym, wprawdzie monotematycznym,
          gościem. "

Teraz to się zmieni , a moje wypowiedzi nie będą prezentowane już na łamach
          waszego forum.

"Każdy z nas ma swoje, niestety często, negatywne doświadczenia ze służbą
          zdrowia, lecz dyskusja w taki sposób prowadzona nie może zdominować forum. Był
          okres , że tematem podobnym była komunikacja miejska. Ogólny jazgot, kłótnie
          bez żadnych efektów, wniosków. Zrzaziło to tylko wielu ludzi na poziomie
          dotychczas bywających na forum."

Teraz będzie więc szansa na dyskusje ludzi na poziomie. Mam nadzieję , że
          będzie ich tu dużo ,ale z oceną tego należy poczekać. Mozna więc teraz śmiało
          nazwać podforum "zdrowie w lublinie" jako "ogłoszenia część 2".

"oczywiście, bo kto tu zajrzy w takiej sprawie jak zobaczy taką dyskusję?"

Teraz prawdopodobnie nie będzie żadnej dyskusji.

"w przypadkach podobnych istnieje możliwość założenia forum prywatnego z
          określonym jednym tematem.
          Wszystkim uczestnikom tego sporu zależy tylko na manifestacji swoich pogladów a
          nie na dochodzeniu jakiejkolwiek racji. "

Zależało mi na dochodzeniu racji oraz uświadomieniu uczestników podforum o
          skali korupcji w służbie zdrowia. Założenie prywatnego forum będzie zatem wobec
          mojego celu niepotrzebnym działaniem.

"Pana przykłady są wyłącznie cytatami z ogólnie dostepnych źródeł, więc
          argument
          o chęci zapoznania ogółu odpada."

"Nie każdy na tym forum zna wszystkie sprawy korupcji w naszym województwie."

"Proszę mi uwierzyć, ja i moja rodzina zostaliśmy dotknięci wieloma tragediami,
          miałbym wiele powodów tu opluć wszystkich lekarzy. Za zaniedbanie, łącznie z
          zaniedbaniem powodującym całkowitą niepełnosprawność najbliższego członka
          rodziny, za wzięte, wyłudzone, wymuszone pieniądze w czasie tej choroby. Za
          poniżenia doznane w kontaktach w tamtym czasie z lekarzami. Jakby było mało,
          historia się powtórzyła, ponownie choroba, tym razem moja, i prawie podobny
          scenariusz. Proszę Pana, nikogo nie musi Pan uświadamiać przykładam, że jest
          źle. Obraz medycyny naszej każdy zna. Ja nie tracę wiary w ludzi, bo w ogromie
          tych tragedii spotkałem też jednego, dwóch lekarzy naprawdę oddanych. Spotykam
          wielu złych księży, ale znam kilku wspaniałych. W stanie wojennym lali mnie
          pałą tacy jedni, ale jeden ich kolega pomógł mi się z ich rąk wywinąć.
          Urzędnicy są przekupni, ale zawsze gdzieś się natknę na uczciwego. Narzekamy
          namłodzież, ale ja znam grupkę takich co poświęcają się dla innych. Jestem
          przekonany, że i Pan takich dobrych ludzi ma w swojej bliskości.Proszę o nich
          tu napisać. Jeśli inni też tak zrobią to okaże się, że świat nie jest taki
          podły.pzdr."

Wierzę panu i współczuję doznanych nieszczęść. W związku z tym , iż pan jest
          opiekunem społecznym tego forum postanowiłem wobec pana prośby nie wypowiadać
          się więcej na tym forum. Mam nadzieję , że teraz będzie pan miał mniej zażaleń
          wpływających na pana konto pocztowe. Pozdrawiam.
          • magdalena2lbn Do Empi 27.05.06, 12:07

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka