grendel79 15.01.03, 13:57 Czy ktoś się orientuje ile zarabiają sędziowie piłkarscy w poszczególnych ligach? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pepperoni78 Re: Sędziowie piłkarscy 15.01.03, 21:12 Przyznam szczerze, że nie mam pojęcia. Ps Co się dzieje?? Dociek zalogował się, Grendel zalogował się ;) A tak na marginesie - myślałem, że jesteś trochę starszy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
pepperoni78 Re: Sędziowie piłkarscy 15.01.03, 21:13 Miało być: > Przyznam szczerze, że nie mam pojęcia. Ale podejrzewam, że duuuuuuuuużo. > Ps > Co się dzieje?? Dociek zalogował się, Grendel zalogował się ;) A tak na > marginesie - myślałem, że jesteś trochę starszy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
grendel79 Re: Sędziowie piłkarscy 15.01.03, 22:25 pepperoni78 napisał: myślałem że jesteś trochę starszy ;) A jednak jestem jeszcze młody i mam nadzieję że będę się tak czuł jeszcze długo. Pytam o te zarobki sędziów bo sam miałem zamiar w tym roku zapisać się na kurs. Zrezygnowałem ponieważ będę miał teraz wzmożony okres intelektualnego wysiłku (praca mag.). Co do zarobków sedziów to zapewne w I i II lidze to są w miare przyzwoite ale w nizszych kalsach rozgrywkowych to pewnie płacą tak sobie. No a przecież nie od razu zostaje się dobrym sedzią. Byc może za rok się zapiszę na kurs i się przekonam o wszystkim na własnej skórze. Odpowiedz Link Zgłoś
pepperoni78 Re: Sędziowie piłkarscy 16.01.03, 08:18 Życzę powodzenia. Bedę trzymał kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
hm` Re: Sędziowie piłkarscy 16.01.03, 10:53 Hm, no coz, kurs zazwyczaj zaczyna sie na wiosne. Z tego co sie orientuje jest bezplatny, tylko trzeba wykupic jakies testy i podrecznik o przepisach, chyba koszt 15 zeta. Natomiast zarobki w A klasie to rzad 30 zlotych za mecz, tyle, ze te 30 zlotych masz rowniez na dojazd. Jak zaczynasz to glownie seziujesz juniorow i wlasnie A KLASE. Bezpieczniej jest jednak sedziowac juniorow. Bo w A klasie, gdzie w jakiejs wsi jest tylko jednak rozrywka, klepisko na, ktorym graja miejscowi, i sedzia gwizdnie przeciw miejscowym.....to musisz szybko biegac do szatni. ;] pozdr. zycze powodzenia. hm` Odpowiedz Link Zgłoś
grendel79 Re: Sędziowie piłkarscy 16.01.03, 14:42 Dzięki za życzenia. Jeśli chodzi o kurs to jego koszt to w tym roku 100 zł i już się on zaczął. Rzeczywiście jest to troche niebezpieczne jeżdżenie do wiosek na mecze. Słyszałem od znajomego że jego kolega który jest sedzią nieraz już musiał uciekać jak najszybciej z boiska a potem do domu bo go gniła banda niezadowolonych z decyzji sędziowskiej kibiców. No cóż wliczone to to jest w ryzyko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hm` Re: Sędziowie piłkarscy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.03, 12:21 Hm, no coz, ale jest jeden plus. W wojewodztwie swoim bedziesz mogl chodzic na mecze ligowe za friko. W Łodzi jest od groma sedziow, ktorzy robia kurs tylko po to. ;] pozdr. hm` Odpowiedz Link Zgłoś
grendel79 Re: Sędziowie piłkarscy 17.01.03, 15:50 O proszę. O tym nie wiedziałem. Jest to bardzo duża zaleta. Odpowiedz Link Zgłoś