Dodaj do ulubionych

Sędziowie piłkarscy

15.01.03, 13:57
Czy ktoś się orientuje ile zarabiają sędziowie piłkarscy w poszczególnych
ligach?
Obserwuj wątek
    • pepperoni78 Re: Sędziowie piłkarscy 15.01.03, 21:12
      Przyznam szczerze, że nie mam pojęcia.
      Ps
      Co się dzieje?? Dociek zalogował się, Grendel zalogował się ;) A tak na
      marginesie - myślałem, że jesteś trochę starszy ;)
      • pepperoni78 Re: Sędziowie piłkarscy 15.01.03, 21:13
        Miało być:
        > Przyznam szczerze, że nie mam pojęcia.
        Ale podejrzewam, że duuuuuuuuużo.

> Ps
        > Co się dzieje?? Dociek zalogował się, Grendel zalogował się ;) A tak na
        > marginesie - myślałem, że jesteś trochę starszy ;)
      • grendel79 Re: Sędziowie piłkarscy 15.01.03, 22:25
        pepperoni78 napisał:

myślałem że jesteś trochę starszy ;)

A jednak jestem jeszcze młody i mam nadzieję że będę się tak czuł jeszcze
        długo. Pytam o te zarobki sędziów bo sam miałem zamiar w tym roku zapisać się
        na kurs. Zrezygnowałem ponieważ będę miał teraz wzmożony okres intelektualnego
        wysiłku (praca mag.).
        Co do zarobków sedziów to zapewne w I i II lidze to są w miare przyzwoite ale w
        nizszych kalsach rozgrywkowych to pewnie płacą tak sobie. No a przecież nie od
        razu zostaje się dobrym sedzią. Byc może za rok się zapiszę na kurs i się
        przekonam o wszystkim na własnej skórze.
        • pepperoni78 Re: Sędziowie piłkarscy 16.01.03, 08:18
          Życzę powodzenia. Bedę trzymał kciuki.
        • hm` Re: Sędziowie piłkarscy 16.01.03, 10:53
          Hm, no coz, kurs zazwyczaj zaczyna sie na wiosne. Z tego co sie orientuje jest
          bezplatny, tylko trzeba wykupic jakies testy i podrecznik o przepisach, chyba
          koszt 15 zeta. Natomiast zarobki w A klasie to rzad 30 zlotych za mecz, tyle,
          ze te 30 zlotych masz rowniez na dojazd.
          Jak zaczynasz to glownie seziujesz juniorow i wlasnie A KLASE. Bezpieczniej
          jest jednak sedziowac juniorow. Bo w A klasie, gdzie w jakiejs wsi jest tylko
          jednak rozrywka, klepisko na, ktorym graja miejscowi, i sedzia gwizdnie przeciw
          miejscowym.....to musisz szybko biegac do szatni. ;]
          pozdr. zycze powodzenia. hm`
          • grendel79 Re: Sędziowie piłkarscy 16.01.03, 14:42
            Dzięki za życzenia. Jeśli chodzi o kurs to jego koszt to w tym roku 100 zł i
            już się on zaczął. Rzeczywiście jest to troche niebezpieczne jeżdżenie do
            wiosek na mecze. Słyszałem od znajomego że jego kolega który jest sedzią nieraz
            już musiał uciekać jak najszybciej z boiska a potem do domu bo go gniła banda
            niezadowolonych z decyzji sędziowskiej kibiców. No cóż wliczone to to jest w
            ryzyko.
            • Gość: hm` Re: Sędziowie piłkarscy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.03, 12:21
              Hm, no coz, ale jest jeden plus. W wojewodztwie swoim bedziesz mogl chodzic na
              mecze ligowe za friko. W Łodzi jest od groma sedziow, ktorzy robia kurs tylko
              po to. ;]
              pozdr. hm`
              • grendel79 Re: Sędziowie piłkarscy 17.01.03, 15:50
                O proszę. O tym nie wiedziałem. Jest to bardzo duża zaleta.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka