Dodaj do ulubionych

Recepta na lekarza.

05.06.06, 20:21
newsweek.redakcja.pl/wydania/artykul.asp?Artykul=15326
Balujemy i strajkujemy ! :)
Obserwuj wątek
    • aron2004 Re: Recepta na lekarza. 05.06.06, 20:45
      a co to juz konowałowi nie można się napić w pociągu? Nie lubię ich, ale bez
      przesady z tą nagonką.
      • Gość: hmm... Re: Recepta na lekarza. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.06, 21:38
        i to jest wlasnie w stylu hienia vel arona...
        • aron2004 Re: Recepta na lekarza. 05.06.06, 21:43
          gdybym pisał w stylu doćka, to napisałbym, że to kler spił tych lekarzy. No i
          Pruszon oczywiście.
          • bruner4 Re: Recepta na lekarza. 05.06.06, 22:59
            Gdybyś nie jeździł tyle po wertepach zrozumiałbys natychmiast że pacjent zdany
            jest na lekarza i na recepty które on wypisuje, a preferowanie drogich
            niemieckich leków w zamian za korzyści które otrzymuje konował od firm
            farmaceutycznych to świństwo na pograniczu korupcji.
    • Gość: Bukowczyk Re: Recepta na lekarza. IP: *.lublin.mm.pl 05.06.06, 21:54
      Ileż pogardy dla "obdarowanych", sprzedajnych konowałow zademonstrował gang
      farmaceutyczny racząc ich takim prezenem! Obdarowane w ten sposób, sprzedajne
      konowały potwierdziły swoim zachowaniem, że na tę pogardę zasługują.
      • dr_nauk_med Re: Recepta na lekarza. 06.06.06, 08:02
        Nie widzę nic złego w zachowaniu lekarzy , którzy byli pijani w pociągu. Każdy
        ma prawo się napić , przecież to ludzkie. Po drugie lepiej pić w pociągu niż
        pod butką z piwem jak to robią górnicy.
        • aggakk Re: Recepta na lekarza. 06.06.06, 09:27
          A ja widze. Moze dlatego, ze jestem doktorem nauk niemedycznych:)
          • Gość: joaska Kontrasty zarobkowe IP: *.lublin.mm.pl 06.06.06, 12:31
            A moze spójrzmy po kątem zarobków lekarskich? Lekarze w szpitalu zamojskim
            zarabiają niemal dwukrotnie więcej niz ci z Krasnickiej w Lublinie.
            • aron2004 Re: Kontrasty zarobkowe 06.06.06, 15:48
              Gość portalu: joaska napisał(a):

> A moze spójrzmy po kątem zarobków lekarskich? Lekarze w szpitalu zamojskim
              > zarabiają niemal dwukrotnie więcej niz ci z Krasnickiej w Lublinie.

bo na Kraśnickiej jest więcej biurw niż lekarzy. Byłem tam kiedyś w bloku
              administracyjnym chyba jest ich ze 200 albo więcej.
            • Gość: agga Re: Kontrasty zarobkowe IP: 212.182.26.* 07.06.06, 13:46
              i to tlumaczy chlanie w pociagu? Bo nie bardzo rozumiem
              • dr_nauk_med Re: Kontrasty zarobkowe 07.06.06, 15:10
                nie było to żadne "chlanie w pociągu" a tylko wzniesienie małego toastu w
                związku z konferencją. każdy człowiek ma prawo do odpoczynku także lekarz.
                • aron2004 Re: Kontrasty zarobkowe 07.06.06, 15:40
                  dr_nauk_med napisała:

> nie było to żadne "chlanie w pociągu" a tylko wzniesienie małego toastu w
                  > związku z konferencją. każdy człowiek ma prawo do odpoczynku także lekarz.

widać jakie jest moralne polskich konowałów. Wszystkich pouczają, a sami chlają.
                • Gość: dorota Recepta na spokój w tym wątku IP: 62.233.130.* 08.06.06, 10:16
                  W/g moich obserwacji ci,ktorzy tu zagladaja i wypowiadaja sie SĄ UCZCIWYMI
                  LUDŹMI
                  Jesli ktos ma full, nie bedzie śleczał sledzac takie wątki.
                  Tu zagladaja głownie ci,ktorzy licza na poprawe swoich uposażeń po
                  strajkach ,albo ci,ktorzy maja swoje osobiste złe doświadczenia ze służba
                  zdrowia.
                  Zatem obrzucanie sie epitetami do niczego nie prowadzi poza nienawiscia obu
                  grup do siebie.
        • Gość: Bukowczyk Re: Recepta na lekarza. IP: *.lublin.mm.pl 06.06.06, 12:56
          .... albo np. na dyżurze
        • slavkovski Re: Recepta na lekarza. 07.06.06, 16:27
          [...] "budką" [...]

w pociagach jest zakaz spozywania alkoholu (chyba mozna tylko w restauracyjnym).
          a napic sie kazdy ma prawo, rowniez lekarz. lepiej jednak robic to w knajpie.
          troche drozej, ale nikt sie nie czepi. pije sie za swoje, w miejscu do tego
          "stworzonym".

• Gość: Aa Re: do dr _............ IP: *.lublin.mm.pl 07.06.06, 19:58
      w pracy też chlacie,więc może pod budką kulturalniej
      • dr_nauk_med Re: do dr _............ 07.06.06, 21:59
        jestescie debilami.
        • Gość: ja Re: do dr _............ IP: *.it-net.pl 07.06.06, 22:02
          Zwracałam uwagę Nabucco, ale teraz dr pokazał poziom dyskusji. Wstyd.Inwektyw
          się używa, gdy brak argumentów.
          • nabucco4 szanowna Pani "ja" 07.06.06, 22:16
            w niczym nie ubliżyłem doktorowi nauk med. czy jak mu tam. Wypowiadałem się
            tylko (nie pierwszy raz) na temat tego co dzieje się w szpitalu Jana Bożego. On
            uraczył mnie inwektywami więc nie pozostałem dłużny. Pisałem w ostrym tonie ale
            do nikogo imiennie a sytuacja jaką opisuję jest prawdziwa.doktor(?) nie odniósł
            się do zarzutów tylko warknął na mnie jak bym nie miał prawa mieć swojego
            zdania - a do tego mam prawo.Przypuszczam, że jeszcze o szpitalu usłyszysz,
            zaręczam Ci , będzie o nim głośno, uparty jestem.
        • slavkovski Re: do dr _............ 08.06.06, 00:30
          dlaczego uwazasz mnie za debila? nie uwazam sie za gorszego od Ciebie. odmowilem
          pracy na drugim etacie, zarabiam ponizej sredniej krajowej, mam ponad wyzsze
          wyksztalcenie, nie normowany czas pracy, teraz wlasnie skonczylem robote, a
          zaczalem ja o 8.30 (mialem przerwy), jezdze kilkunastoletnim samochodem, do
          ktorego dolozyli mi rodzice, bo granty (4 sztuki, w tym 5-ramowy) nie
          spowodowaly mojego wzbogacenia.
          czy moim debilizmem jest mozliwosc brania "kopertowek", a tego nie robie?
          sadze, ze Ty wyciagasz (nieoficjalnie) wiecej niz srednia krajowa, lecz
          oficjalnie nalezysz do ludzi biednych. patologia rozne ma oblicza, a....
          [cenzura zony bo bywam impulsywny, a nie chce byc chamem].

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka