emeszon 07.07.06, 22:16 Kaczyński premierem. Kajakiem do Szwecji będzie jakieś 250 mil, damy radę... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
leniak Re: Kaczyński premierem 07.07.06, 22:22 po co do szwecji piechotą na białorus szybciej rzeki można wpław ewentualnie azylu pewnie udzielą a kto wie może będzie lepiej niż w szwecji wszak łukaszenko ewidentnie nie ma bliźniaka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lili Re: Kaczyński premierem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.06, 22:26 Lepper i Giertych już dawno są premierami! Teraz będzie komplet! Trzech Barytonów! A biedni, żałośni idioci którym ten tercet zawdzięczamy dalej na nich głosują w sondażach! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Kaczyński premierem IP: *.chello.pl 07.07.06, 22:32 eeeeeeeeeeee chyba już nie ci sami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Kaczyński premierem IP: *.it-net.pl 08.07.06, 08:31 Jakoś mnie to zaniepokoiło. Boję się osób, które uważają się za nieomylne i posiadające patent na mądrość i sprawiedliwość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmx Re: Kaczyński premierem IP: *.Zensol / *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.06, 09:20 Co raz bliżej końca??? Odpowiedz Link Zgłoś
cor84 Re: Kaczyński premierem 08.07.06, 11:39 MY POLACY PRZEŻYLIŚMY JUŻ TRZY ZABORY, TO PRZEŻYJEMY I DWA KACZORY!!! Odpowiedz Link Zgłoś
efad4d Re: Kaczyński premierem 08.07.06, 12:15 2 kartofle, burak i niezjadliwa konina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chochlik Re: Kaczyński premierem IP: *.lublin.mm.pl 08.07.06, 16:31 efad4d napisał: > 2 kartofle, burak i niezjadliwa konina gorzej: niestrawna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: Kaczyński premierem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.06, 18:21 pozostaje napisac apel do UE, zeby zmienili zasady wyborow w Polsce. Np. niech Komisja Europejska ma prawo weta wobec polskiego premiera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ef Re: Kaczyński premierem IP: *.it-net.pl 08.07.06, 19:41 szkoda zachodu - jeszcze tylko 3 lata a moze nawet mniej :) Odpowiedz Link Zgłoś
leniak Re: Kaczyński premierem 09.07.06, 01:22 aron masz coraz dziwniejsze pomysły rozumiem ze kpisz albo to te upały ogólnie to dobrze nawet żeby Jarosław był premierem będzie jaśniej tyle że Marcinkiewicz był po prostu sympatyczny nawet te "cieniasy" były z gracją pewną (nie wiem jak się mówi na grację jak chodzi o faceta - może wdzięk?) no i robił dobre wrażenie a to mimo wszystko ważne u polityka... no mozna byzec był perełka rzuconą miedzy .... (perełki też tyle że po amerykańsku perełki inaczej) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ef Re: Kaczyński premierem IP: *.it-net.pl 09.07.06, 09:49 ech leniak ...sympatycznosc to troche za malo, ponadprzecietny propagandysta , od poczatku wiedzial , ze przypadla mu rola robola, ktory bedzie musial odejsc, wiec nie wim skad teraz te fochy i wielkie halo... Odpowiedz Link Zgłoś
leniak Re: Kaczyński premierem 09.07.06, 14:02 a moim zdaniem warto zwracać uwagę nawet na drobne dobre cechy polityków i je promować bo inaczej zaleją nas typy chamskie, bucowate, zamordystyczne... mało zgoda ale warto zauważyć że był to jeden z najbardziej medialnych premierów i to nie propagandysta w bucowatym stylu millera (coś o kończeniu ten facet zagajał i wszystko mu się kojarzyło jakby był niewyżyty seksualnie) lecz w całkiem sympatycznym stylu "jest dobrze" - i choć sprawność Marcinkiewicza mogła denerwować jego przeciwników politycznych a nawet czasem zwykłych ludzi to zobacz na jego popularność i dobre oceny. Naprawdę żeby było w naszym kraju "normalnie" musimy torochę wyluzować i przestać stosować zasadę że cokolwiek robi nasz przeciwnik jest be... ale to jest oczywiście jedynie mój pogląd, mam takie staromodne upodobania pewnie przez kontakty z socjalistami takimi przedwojennymi jeszcze co to najpierw słuchali a dopiero potem ewentualnie krytykowali... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ef Re: Kaczyński premierem IP: *.it-net.pl 10.07.06, 10:09 jak to nie propagandysta " zrobimy to" ,"zbadamy" , " nie dopuscimy do tego", " zbudujemy" - non stop dzien za dniem propaganda i PR , nie lubie takich złotoustych sciemniaczy a smutne jest to , ze spoleczenstwo wciaz daje sie lapac na piekne słowka, zapminajac o konkretach, stacjom telewizyjnym to juz nawet nie chce sie przytaczac tych wszystkich kolejnych obietnic , bo nie przynosi ta zadnego skutku był małpka od popisow cyrkowych i malpka pozostanie , nie zycze warszawiakom , zeby glosami zauroczonych panius kolo 50tki wybrali go na prezydenta my juz w lublinie mamy takiego jednego- złotoustego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka a czy ktoś z Was IP: *.chello.pl 09.07.06, 15:11 a czy ktoś z Was pomyślał kiedykolwiek, jakie to szczęście, że nie urodziły się pięcioraczki? Odpowiedz Link Zgłoś
leniak Re: a czy ktoś z Was 09.07.06, 15:15 właśnie pomyślałem i az mi sie zimno zrobiło... dzięki Bogu jednak tylko bliźniaki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ef Re: a czy ktoś z Was IP: *.it-net.pl 10.07.06, 10:16 przezylismy zabory przezyjemy i kaczory;), ja tam sie polska nie martwie za bardzo bo czy bedzie rzadzil ziemniak czy inny pomidor , nie mam szans na realny wzrost pensji ;P, oczywiscie po trosze zartuje, ziemniaki maja swoje wady ale maja tez i zalety a jedna z nich jest to , ze nienawidza tzw.komuchow ( czyli pzprwskiej -elity), a to dzieki min. wlasnie braku rozliczen mamy gospodarke jaka mamy i wygrywaja np przetargi nie najlepsi ale znajomi, tak wiec 3 lata czystek nam maluczkim na tym forum na pewno nie zaszkodza, [dopoki jeszcze mozna tu pisac;) ] Odpowiedz Link Zgłoś
leniak Re: a czy ktoś z Was 10.07.06, 11:45 no zobaczymy co dobrego malcy od kradzierzy księzyca przyniosą moim zdaniem układ postpezetpeerowski zastąpi układ pisowski a luminarzami nowego ładu będą różne wasermany wokół wanien których obracać się będię polska racja stanu... problemem polskiej gospodarki jest nie układ komuchów lecz po prostu nieuczciwość, mafia, i inne tego typu zwykłe sprawy z którymi sie nikomu nie chce zmierzyć bo łatwiej mówić o układach i wydawać publiczną kasę na lustracyjne cyrki niż przeciwstawić sie nieuczciwym ale za to bogatym... Odpowiedz Link Zgłoś
efad4d Re: a czy ktoś z Was 10.07.06, 12:25 korupcja, nieuczciwosc, kolesiostwo wynika min z tego , ze po 89 roku nie wszyscy mieli mozliwosc identycznego startu w biznesie, panowie sekretarze dzieki swoim ukladom i znajomosciom poradzili sobie z tym duzo lepiej niz przecietny nawet powaznie ekonomicznie uzdolniony obywatel; siec powiazan dawnych cwaniakow z partii i koniukturalistow nie zostala przerwana i tak na tym przezartym fundamencie budowal sie dalej syf -mafia , łapkowkarstwo etc. nie wierze ze kartofle pozbeda sie stonki ktora buszuje na wszystkich szczeblach zycia publicznego , ale moga narobic syfu przynajmniej tym z najwyzszej polki co do tkm- nie mamy na to wplywu, wiec pozostaje nam sie po prostu wyluzowac pozdrawiam w ten goracy dzionek :) Odpowiedz Link Zgłoś
leniak Re: a czy ktoś z Was 10.07.06, 12:37 pozdrowki wzajemnie... luz to podstawa szczegulnie jak taki upał... a swoją drogą jest fajny tekst dostatniego o upale w opiniach... i o demokracji też ciekawy, tylko jak oni wytrzymują w tych habitach to nie wiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chochlik Re: przewidywanie IP: *.lublin.mm.pl 10.07.06, 12:42 Dawniej niejednokrotnie zdarzało mi sie usłyszeć swrot: "bez dyskusji". Troche sie obawiam, czy aby taki zwrot nie stanie się tradycją politycznego słownictwa. Odpowiedz Link Zgłoś
leniak Re: przewidywanie 10.07.06, 13:11 pewnie zawsze są ku temu tendencje i Polska ma również takie tradycje a to sanacja, a to pzpr, ogólnie kto próbuje wprowadzać silną władzę boi się na ogół dyskusji... ale znając polski charakter to raczej ciężko jest nam zamknąć usta... (w tym wypadku klawiatury) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bazyl K-ski Re: Kaczyński premierem IP: 212.106.29.* 10.07.06, 18:08 Twierdzę,że powstający rząd bardzo jest nam potrzebny.Gdy upadnie odbijemy się od dna.Bo czekają nas straszne czasy.Po nich będzie już tylko normalniej.Wannemanny ,Ziobra,Dorny - pewna powtórka bierutowskich czsów. Odpowiedz Link Zgłoś