28.07.06, 09:04
Paweł Bryłowski na prezydenta!! Dzięki niemu mamy gdzie pójść w piątek,
zrelaksować się i posiedziec ze znajomymi!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Martini o Bryłowskim zapomnieli napisać że sprzedał ziemię IP: *.europe.hp.net 28.07.06, 12:06
      wzdłuż ulicy Obrońców Pokoju gdzie miało powstać centrum handlowo -
      rozrywkowe. :)))) Cena z tego powodu miała być niższa. Ciekawy jestem ile
      chłopina za to wziął.
      • pmspms Bryłowski stworzyłby po prostu "Układ Lubelski" 30.07.06, 17:02
        to prawda: to taki lubelski Paweł Piskorski
      • kura56 Re: o Bryłowskim zapomnieli napisać że sprzedał z 30.07.06, 17:11
        A ja nie bardzo wierzę w to, że Bryłowski wziął od Movement Poland. Nie
        jeździłby starą skodą. Niemniej jednak nie sądzę by teraz był najlepszym
        kandydatem na prezydenta. Nie mam pojęcia kto mógłby stanowić przeciwwagę dla
        Pruszona. Ale ja nie jestem od tego by mieć pojęcie. Od tego są liderzy partii
        inteligentów, przedsiębiorców i mózgowców. Tylko czy oni istnieją?
    • Gość: maxi Re: Kandydaci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 17:19
      dziękuję za dreptak i zmianę trasy komunikacji - teraz muszę chodzić pieszo,
      omijając piwny dreptak - obędzie się bez następnych dreptaków w centrum - nic mi
      też nie przyszło z osiągnięć w Zemborzycach - mieszkam w centrum i nie jest mi
      po tych sukcesach kolejnych prezydentów łatwiej żyć, tylko dużo trudniej, bo w
      poczuciu zagrożenia, że któryś kolejny prezydent - z tych "sprawdzonych"
      wybuduje w centrum kompleks garaży i domów handlowych albo nadbuduje wszystkie
      kamienice na dreptaku... niech oni zostaną każdy w swoim domu i nie przestawiają
      naszych, bo nie o to chodzi mieszkańcom
    • leniak Re: Kandydaci 30.07.06, 17:32
      a ja bym z przyjemnościa na niego zagłosował
      • Gość: maxi Re: Kandydaci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 17:51
        ja nie - bo mnie skrzywdził brakiem panowania nad urzędniczą bracią - bardzo
        zdemoralizowaną - niestety - po nim pociągnął nastepny
    • Gość: chart Re: Kandydaci IP: *.resetnet.pl 30.07.06, 17:47
      Paweł Bryłowski to w Lublinie fenomen na miarę Gierka. Sądząc choćby po wyniku
      powszechnych wyborów samorządowych kojarzy się ze "starymi dobrymi czasami",
      choć zdaje się że były one na tyle stare, że nikt nie pamięta dlaczego były
      dobre. Jest grupa polityków, o ktorych niemal każdy zaczepiony mówi: "bo oni
      tyle zrobili!", a na pytanie: "co konkretnie zrobili?" - odpowiedzi
      brak "....no zrobili, przecież wszyscy wiedzą, że zrobili..." Dotyczy to prof.
      Liszczowej, w innych nieco kręgach I. Sierakowskiej, wreszcie właśnie
      Bryłowskiego. Ludziom podobało się, że chodził sobie piechotką po Krakowskim i
      kazał dyrektorom zbierać papierki, że myląco wyglądał na pogodnego safandułę.
      Deptak, który irytowal wszystkich w okresie budowy i rzeczywiście poważnie
      skomplikował sytuację komunikacyjną miasta przyjął się na tyle, że rzeczywiście
      jest traktowany jako (jedyny zresztą) powód do dumy Bryłowskiego. W tamtych
      czasach nie było zresztą zwyczaju mówienia o aferach. Obowiązaywała wizja "u
      nas takich zwierząt nie ma". Dlatego niezauważona przemknęła sprawa Movementu -
      czyli oddania za bezcen gruntu w centrum miasta spółeczce zarejestrowanej w
      prywatnym mieszakniu i związanej ze ś.p. synem członka zarządu miasta Gallanta.
      Również kontrowersje związane z Leclerciem na Zana nie odbiły się szerokim
      echem, choć ówczesny zausznik (a późniejszy wróg) Bryłowskiego radny Sobczak
      jeszcze długo załatwiał swym zwolennikom pracę w administracji hipermarketu.
      Media tamtych czasów były trochę inne, inna była atmosfera, inne nawet
      przyzwolenie społeczne dla dorabiania się polityków. Bryłowski był twarzą tego
      układu, niezależnie od braku osobistej pazerności. On rzeczywiście nigdy nie
      chciał pieniędzy. Chciał władzy i wpływu. Kto wie, że tak często tu krytykowany
      układ dyrektorskich rządów w ratuszu - Mącikowej, Szumlakowej, Dumkiewiczowej,
      Janickiego, Jedziniaka - to dzieło włąśnie Bryłowskiego? Kto zwraca uwagę na
      cichy układ Bryłowskiego z Pruszkowskim skutkujący wiceprezydenturą
      Pasikowskiego? Kto widział jak murem stali za Pruszkowskim (czyli np. za Tesco
      czy za Miłoszem) radni Bryłowskiego - Krakowski i Madejek? Bryłowski jest
      jednym z nielicznych kandydatów, którzy mogą wygrać z Pruszkowskim. Wygrać - i
      kontynuować jego politykę pod nowym szyldem.
      • Gość: maxi Re: Kandydaci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 17:56
        niestety - masz rację - i nic nie ma wzamian; należałoby wymienić w ratuszu
        wszystkich urzędników (łącznie ze sprzątaczkami) - tak bardzo są
        zdemoralizowani, że każdy kolejny prezydent im ulegnie
        • Gość: kurczak Re: Kandydaci IP: *.lublin.mm.pl 30.07.06, 19:22
          Ja będę głosował na Pana Bryłowskiego. Nie widzę lepszych kandydatów. To
          człowiek z klasą i wysoką kulturą. Zawsze powie pierwszy dzień dobry a nie jak
          ten burak Pruszon.
      • leniak Re: Kandydaci 30.07.06, 19:52
        celne aczkolwiek jeśli kandydatem ma być Piątek czy Jedlina to sorry ale nie
        zagłosuję na nich
        Sobczak odpada zasadniczo z powodów które podałeś,
        Odnośnie ekipy rodzinno układowej to chyba żaden kandydat który ma zamiar
        uzyskać głosy nie omieszka zauważyć że czas już części pracowników podziękować
        za twórczość...
        Moja wyobraźnia jakoś nie obejmuje możliwości że oddam głos na kandydata który
        doceni działania:
        >Mącikowej, Szumlakowej, Dumkiewiczowej,
        > Janickiego, Jedziniaka
        byłby to doprawdy niezły żart...
    • Gość: fazi Re: Kandydaci IP: 212.182.71.* 30.07.06, 19:34
      Wiele osób nie zamierza brać udziału w tych wyborach.
      To niedobry znak zaniku zainteresowania swoim miastem i braku odpowiedzialności
      za jego przyszłość.
      Czy rzeczywiście musimy zostawić to miasto na pastwę typów w rodzaju pruszona i
      uciekać na przedmieścia lub jeszcze dalej?
      • Gość: bez przesady Bryłowski i "jego" Deptak? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 20:05
        Deptak lubelski został bardzo udanie i z kulturą zaprojektowany przez znanych
        lubelskich architektów pp.Cieplińskich w harmonii ze starym otoczeniem i to
        jest główny powód jego sukcesu a nie osoba rządzącego wtedy prezydenta. Za jego
        kadencji powstał także kompletnie nieudany projekt przebudowy ulicy Narutowicza
        z placem Wolności i jakoś nikt nie poczytuje tego za zasługę pana Bryłowskiego.
        Także w wielu innych miastach w Polsce powstały mniej atrakcyjne deptaki i
        nigdzie nie kojarzy się ich ojcowstwa z panującymi urzędnikami miejskimi.
        Sukces zawsze ma wielu ojców ale zapytajcie pana Bryłowskiego czy czuje się
        także ojcem parkingu-zawalidrogi przed liceum Unii i pustego wygonu po
        przeciwnej stronie na placu Wolności?
        • Gość: pasierbica Re: Bryłowski i "jego" Deptak? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 12:22
          Bryłowski ojcem deptaka i ojczymem Narutowicza.
          • Gość: maxi Re: Bryłowski i "jego" Deptak? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 15:11
            to prawda - macochą dla innych ulic jest obecny władca
      • Gość: maxi Re: beznadzieja - ot co IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 22:24
        to nie jest "znak zaniku zainteresowania swoim miastem i braku odpowiedzialności
        za jego przyszłość" - to poczucie beznadziei - bo ile razy można dać się okpić?
        • Gość: anonim Re: beznadzieja - ot co IP: *.top.net.pl 01.08.06, 18:28
          Boże, chroń nas przed kandydatem ze Świdnika!!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka