Dodaj do ulubionych

Lubelskie absurdy

30.08.06, 18:26
Mój typ to muszla koncertowa w Sasie. Najpierw drastycznie zmniejszono liczbę
miejsc na widowni, a teraz jak donosi "GW" nastąpi jej rozbudowa do
poprzednich rozmiarów. Świetny pomysł, żeby dwa razy zapłacić z miejskiej
kasy za tą samą robotę.
Obserwuj wątek
    • Gość: adr Re: Lubelskie absurdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.06, 19:04
      Ja zaproponuję zaprojektowany kiedys przez MPK największy na świecie bilet
      miesięczny na trolejbus, wystawiony na aukcji na rzecz WOŚP, który to kupiło w
      końcu... MPK Lublin.
      • Gość: tubylka Re: Lubelskie absurdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 11:16
        Ja zglaszam obecnego prezydenta Lublina jeszcze na stolcu.............
        Bo czyz dla miasta nie jest absurdem totalnym takie prezydentowanie i
        marnowanie pieniedzy z kasy miasta na jego eskapady zagraniczne.Reszte
        dzialalnosci pozostawiam do oceny mieszkancow przez dlugie lata juz
        po....... Bo to sie nie wroci..................
    • Gość: magistrat Re: Lubelskie absurdy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.06, 19:15
      Mój typ-to,że prezydentem miasta jest Andrzej P.
    • Gość: ef Re: Lubelskie absurdy IP: *.it-net.pl 30.08.06, 19:39
      to zalezy na czym ta przebudowa ma polegac, bo jesli na tym , ze zlikwiduja
      ogodzenie z tylu ,wybuduje schodki i dolozy siedzonek , to az z tak wielkimi
      kosztami to sie nie wiaze...
      a ja zadam pytanie odwrotne : co by bylo jakby wywalono widownie muszli po sama
      gore i okazaloby sie ze zapelniona jest na imprezach gora do polowy. co wtedy
      pisano by na forum ;)?
      --

punkt skupu
      • rilian Re: Lubelskie absurdy 30.08.06, 22:58
        nie doceniasz naszych władz (jeśli idzie o generowanie kosztów) - patrz: plany
        odnośnie fontanny na litewskim...
    • Gość: wiwan Re: Lubelskie absurdy IP: *.magma-net.pl 30.08.06, 23:07
      komunikacja prywatna na liniach miejskich.czy w Lublinie nie ma Urzędu kontroli
      skarbowej.Jak to mozliwe ,że jeżdza po miescie autobusy w których pobiera sie
      opłatę a nie dostaje biletu ? autobusy bez kas fiskalnych.
      jestem z Wrocławia.i ten po lubelsku mix MPK/pryw to horrendum
      • Gość: kerowca Remonty ulic w całym mieście IP: *.adsl.inetia.pl 31.08.06, 06:55
        Dziwne, ale przez kilka lat drogowcy ograniczali się za łatania dziur lepikiem
        z piaskiem, a tu nagle w całym mieście remonty. Nie ma jazdy, tylko stanie w
        korkach bo wszystkie główne arterie i ronda są totalnie rozgrzebane. Nie można
        tego robić jakimiś etapami, po trochu? Efekt docelowy ten sam (poprawa dróg) a
        utrudnienia prawie nie odczuwalne.
        • dociek Re: Remonty ulic w całym mieście 31.08.06, 08:15
          Efekt końcowy tych zmasowanych remontów to przedwyborcza, samorządowa popisówka
          (kampania) PiS za unijne pieniądze. Ciemnogród już nieraz się dał na to nabrać.
      • aron2004 Re: Lubelskie absurdy 31.08.06, 08:21
        Gość portalu: wiwan napisał(a):

> komunikacja prywatna na liniach miejskich.czy w Lublinie nie ma Urzędu
        kontroli
        > skarbowej.Jak to mozliwe ,że jeżdza po miescie autobusy w których pobiera sie
        > opłatę a nie dostaje biletu ? autobusy bez kas fiskalnych.]

Skoro są lekarze bez kas fiskalnych to po co one w autobusach?

Myśl trochę, bo wydaje mi się że jesteś z Wrocławia.
        • Gość: wiwan Re: Lubelskie absurdy IP: *.magma-net.pl 01.09.06, 22:25
          nie musisz mysleć-to widac po adresie .jestem z wrocławia.i nie ma to nic do
          rzeczy.moze poza tym ,że mam porównanie i bark mi przyzwyczajenia do waszej
          komunikacji.
          ale zyjemy w jednym kraju.z jednym prawem.lekarze nie maja kas fiskalnych bo
          nie muszą.brak urzadzenia rejestrującego w samochodzie wykonującym usługowy
          przewóz osób i niewydawanie biletu lub innego pokwitowania jest NIELEGALNY. we
          Wrocławiu,Lublinie i Zarozumialicach Średnich .
          po co ? ze wzgledów skarbowych.
          • Gość: nieryba Re: Lubelskie absurdy IP: *.zemborzyce.sdi.tpnet.pl 02.09.06, 07:39
            Dla mnie symbolem niudolności ekipy pruszona w Lublinie jest facet z Mosiru
            polewający zieloną konewką nowiutkie lodowisko na pl.Litewskim.Oczywiście facet
            jest w ok.
        • rilian Re: Lubelskie absurdy 02.09.06, 09:46
          brawo, aronku, brawo. to była wypowiedź typu: "tak? a czy pan wie, że u was
          syjoniści biją murzynów?"
    • Gość: bosman Re: Lubelskie absurdy IP: *.lublin.mm.pl 03.09.06, 23:27
      budowa skrzyżowania Głęboka-Wileńska bez sygnalizacji którą dobudowano po
      sprawdzeniu...............ile tam będzie wypadków.
      • magdalena2lbn Re: Lubelskie absurdy 04.09.06, 00:43
        W ub tyg w wiadomosciach radiowych wysluchalam informacji,ze tyle samo
        pieniedzy co na lubelska slizgawkę wydano na usuwanie skutkow huraganu pod
        Krasnikiem.
        Moze przed nastepnym wydaniem kasy na nowy pomysł typu slizgawka,fontanna -
        pomysli ktoś,ze moze zbraknac pieniedzy dla ludzi,ktorzy zostali bez dachu ?
    • Gość: leric Re: Lubelskie absurdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 10:42
      Największy absurd to mydlenie ludziom oczu budową lotniska koło Lublina.
      Ludziee ile to jeszcze kasy na to pójdzie!
      A lotnisko i tak nie powstanie bo kto buduje lotniska w odległości co 150 km!
      Ciąg Warszawa - Lublin - Rzeszów.
      Czy nie byłoby lepiej przeznaczyć pieniądze na coś bardziej pożytecznego?
      A tak kolejne miliony (ostatnio 16) pójdą na pensje, gratyfikacje i nikomu nie
      potrzebne ekspertyzy.
      Trochę opamiętania mimo, że temat nośny przed wyborami. Kto obiecuje lotnisko w
      Lublinie - kłamie.
      • cichociemnym Re: Lubelskie absurdy 04.09.06, 13:21
        też tak myślę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka