Gość: Fazi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.03, 10:07 Śmieszne! 3000 zł za ok. 40 lat pracy i nauki! Śmieszne i żałosne! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Olo Re: Naukowy biznes na UMCS IP: *.symboliczna.net / 192.168.1.* 06.03.03, 19:56 Jak ma czelność ten prowincjonalny rektor z wiejskimi bakami wymagać żeby jego pracownik o najwyższych kwalifikacjach pracował tylko u niego za 2-3 tys. zł kiedy byle studencina w Warszawie zarabia 6-8 tys. w pierwszych latach pracy. Ja rozumiem że specjaliści od gleby i składu obornika nie mają wzięcia w innych szkołach ale ta prymitywna zawiśc w stosunku do prawników, ekonomistów, lingwistów jest żałosna Mr. Dirty Harry i spółka. Odpowiedz Link Zgłoś
pepperoni78 Re: Naukowy biznes na UMCS 06.03.03, 20:06 A czy ktoś kogoś zmusza do pozostania na uczelni?? Wydaje mi się, że jest to wolny wybór danego pracownika naukowego. Mylę się?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paveua Re: Naukowy biznes na UMCS IP: *.acn.waw.pl 06.03.03, 20:11 Nie wiem, skąd te informacje o byle studencinie - to chyba lekko wypaczony obraz stolycy sprzed paru lat. A poza tym - w darmowej edukacji (bo taką przecież mamy) to chyba powinno być za darmo? Czyż nie? Bo jak jest taka darmowa, to czemu muszę na nią płacić? pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
terc Re: Naukowy biznes na UMCS 07.03.03, 03:22 Przypominam sobie z lat kiedy studiowałem że złapanie kilku doktorków i ze dwóch prof. było czymś niewykonalnym.Panowi ci byli tak zapracowani że odwoływali zajęcia za "pięć dwunasta" a jeden z prof. umawiał się ze mną 12 razy słownie dwanaście razy i za każdym razem go nie było. Dlatego uważam że to nie jest zły pomysł aby ograniczyć nie co etaty co niektórych wykładowców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CKK Re: Naukowy biznes na UMCS IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 07.03.03, 07:26 Więcej o nauce w Polsce na stronie republika.pl/naukowcy/index.html Odpowiedz Link Zgłoś
jetbang Re: Naukowy biznes na Polibudzie 07.03.03, 08:21 Na PL (którą ukończyłem pół roku temu) duża część Kadry robi to samo. Kilka osób nawet zakręciło sie i sami otwierali kierunki na innych uczelniach zgodne ze swoim wykształceniem!!! Jakieś podyplomówki zaoczne itp. A inny problem - Pani dr .... podczas kolokwium konsultowała rozwiązania z innym mgr .... które bedą zastosowane na następnym projekcie budowlanym. Chodzi o tzw FUCHY ludzie z budownictwa robią masę projektów na lewo!!!! i nie chodzi mi o to ile na tym zarabiają tylko w jaki sposób. zajecia trwają zamiast 45 minut 15 - 20 bo dr .... musi jeszcze coś tam bo jutro budowa rusza :[[[[[ A po za tym jeszcze jedna sprawa. Niewiele osób (dr .....) pomaga zdobyć wiedze na dany temat - po co mają kształcić sobie konkurencję??? więc uważam że te pieniądze są i tak za duże dla nich!!! Przejdźcie się na parking pod wydziałem budowlanym i zobaczcie jakie bryki tam stoją!!! Aż nóż się w kieszeni otwiera!!! Rzadko która poniżej 50000. Pozdrawiam!!! :) Odpowiedz Link Zgłoś