Dodaj do ulubionych

Wiosna?? Ech... gdzie Ty??

09.03.03, 16:55
Proponuję zabawić się w poszukiwanie zwiastunów wiosny. Znalazłem pierwszy.
Co prawda bardzo naciągany, ale zawsze jakiś jest. Zauważyliście, że pada
deszcz a nie śnieg?? I nieco cieplej się zrobiło.
Obserwuj wątek
    • lucy_z Re: Wiosna?? Ech... gdzie Ty?? 09.03.03, 19:45
      Ja mam w wazonie tulipany, to raz. W drugim wazonie stoi w wodzie gałązka
      forsycji ale jeszcze nie rozkwitła, to dwa. Pięknie mi zakwitł kwiat amarylis,
      to trzy. To są zwiastuny naszej wiosny:))
      No i przede wszystkim dzień jest dłuższy......
      :))
      • Gość: Izis Re: Wiosna?? Ech... gdzie Ty?? IP: *.resetnet.pl 09.03.03, 20:26
        Jak rano wstaje to nie jest noc. (Hurra hurra hurra)
        Zauwazyliście że nie ma już takiej ciszy tylko słychac ptaszki...
        Słoneczko coraz częściej świeci.
        Ludzie są zmęczeni = mamy przednówek

------------------------
        Myślę sobie
        Ta zima zdąży kiedyś minąć
        Zazieleni się
        Urośnie kilka drzew
        Niedojedzony chleb
        W ustach zdąży się rozpłynąć
        A nie dopity rum
        Rozgrzeje nieco krew

Choć mało rozumiem
        A dzwony fałszywe
        Coś mówi mi, że
        Jeszcze wszystko będzie możliwe
        Nim stanie się tak
        Jak gdyby nigdy nic nie było
    • Gość: ryża Re: Wiosna?? Ech... gdzie Ty?? IP: *.lublin.mm.pl 09.03.03, 20:25
      Wlazłam dziś na Wieże Trynitarską a stamtą rozciąga sie pięęękny widok i ani
      dudu wiosny nie widziałam...może tylko te cieplejsze podmychy wiatru i ciecie
      skuwający w dzień boży z ulic ostatni lód?
      • rena_gd Re: Wiosna?? Ech... gdzie Ty?? 09.03.03, 23:50
        A u mnie niestety wiosenna chandra... czyli wiosna zbliża się wielkimi
        krokami;)) bo chandra olbrzymia:((((
        • ziedrzec Re: Wiosna?? Ech... gdzie Ty?? 10.03.03, 09:30
          Chandra..? Ech... Rena, witaj w klubie :-(
          Dół jak diabli.

U mnie na oknie rzeżucha zapach dziwny zielony rozprzestrzenia...
          • lucy_z Re: Wiosna?? Ech... gdzie Ty?? 10.03.03, 10:29
            Chandra????? Nie znam!!!!!;) Moje motto: uśmiechnij się, jutro będzie lepiej:)
            Czego i Wam życzę;)
            • Gość: Ronja Re: Wiosna?? Ech... gdzie Ty?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.03, 13:22
              Przeżywam zmianę nastrojów jak koty w marcu, raz gęba mi się smieje i tryskam
              entuzjazmem, raz pogrązam się w otchłaniach smutku...:))))))) - też oznaka
              wiosny:)
              • ziedrzec Re: Wiosna?? Ech... gdzie Ty?? 10.03.03, 14:20
                o to to...
                • Gość: hm` Re: Wiosna?? Ech... gdzie Ty?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.03, 18:18
                  Gratuluje, kubki maja niezle, gorzej z koszulkami. Ale darowanemu koniowi.
                  pozdr. hm`
              • Gość: ryża małpa Re: Wiosna?? Ech... gdzie Ty?? IP: *.lublin.mm.pl 10.03.03, 14:32
                Ronja sie marcuje ...hi hi...
                • lucy_z Re: Ziedrzec, ZIedrzec:))))) 10.03.03, 17:53
                  Jędrek, za ten wpis na tym wątku wygrałeś coś w gazecie. Właśnie o tym
                  przeczytałam na Forum o Forum:)))
                  Gratuluję!!!!!!!
                  Może to Ci poprawi humorek???;))
                  :)))
                  • ziedrzec Re: Ziedrzec, ZIedrzec:))))) 11.03.03, 08:47
                    hy???

Jaki kubek? jaka nagroda?
                    Luciu? "dlaczego ja nic nie wiem, chodzą, rozmawiają, a mi nic nikt nie mówi"
                    Przy okazji, czy ktoś wie, skąd ten cytat? Dodam, że to piękny polski film.
                    Ryża , nie podpowiadaj ;-)
                    • lucy_z Re: Ziedrzec, ZIedrzec:))))) 11.03.03, 09:03
                      ziedrzec napisał:

>
                      >
                      > Jaki kubek? jaka nagroda?
                      >
                      Jędrek:)))
                      Oto ten link:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=299&w=4889823&a=4889984
                      Ustrzeliłeś nagrodę!!! Potwierdzenie powinieneś mieć na poczcie gazetowej.
                      Nie wiadomo czy to kubek czy coś innego.
                      Pozdrawiam:)))
                • ronja Re: Wiosna?? Ech... gdzie Ty?? 11.03.03, 11:20
                  Ale, Ryża, zapewniam że nie tarzam się publicznie po trawnikach gardłowo
                  mraucząc:))))))
                  • lucy_z Re: Wiosna?? Ech... gdzie Ty?? 11.03.03, 11:30
                    ronja napisała:

> Ale, Ryża, zapewniam że nie tarzam się publicznie po trawnikach gardłowo
                    > mraucząc:))))))

Ronju, gdybyś tak robiła to wszystkie kocury by się pozlatywały, hi, hi;)))
                    :)))
                    • Gość: Ronja Re: Wiosna?? Ech... gdzie Ty?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.03, 11:58
                      Boszszsze, już widze te wszystkie pręgowańce i łaciate, hihi:))))))
                      • Gość: ryża małpa Re: Wiosna?? Ech... gdzie Ty?? IP: *.lublin.mm.pl 11.03.03, 12:51
                        ..i te dresiate....:-)
                        • ziedrzec Re: Wiosna?? Ech... gdzie Ty?? 11.03.03, 14:04
                          hyhyhy..:-))))
                          • Gość: Ronja Re: Wiosna?? Ech... gdzie Ty?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.03, 15:24
                            zez kolczykami w uchach i łańcuchami na szyi koniecznie!:)
            • Gość: Krzys Re: Wiosna?? Ech... gdzie Ty?? IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 10.03.03, 20:00
              Lepiej juz bylo...
    • hm` Re: Wiosna?? Ech... gdzie Ty?? 10.03.03, 12:34
      Jakies jaskolki czy cus lataja.
      pozdr. hm`
      • lucy_z Re: Wiosna?? Ech... gdzie Ty?? 10.03.03, 20:30
        Właśnie dostałam wiadomość od rodzinki z Koszalina, że wczoraj przyleciały
        żurawie.
    • jetbang Re: Wiosna?? Ech... gdzie Ty?? 10.03.03, 21:05
      A u mnie z innej beczki!!!

Na wiosnę każdego roku coś musi mi sie przytrafić. Coś niekoniecznie
      przyjemnego - szpital, jakaś paskudna choroba itp. No i stało sie. W piątek
      sie pochwaliłem kierowniczce że grypa mnienie wzięła i chyba nie weźmie!!! A
      tu masz babo placek. Dziś pani doktor stwierdziła że mam naderwane ścięgno
      (cholernie boli)!!! 7 dni zdrowotnego!!! Cóż chyba wiosna nadchodzi!!!

Pozdrawiam!!! :)
      • lucy_z Re: Wiosna?? Ech... gdzie Ty?? 10.03.03, 21:13
        A co jeździłeś na rowerze???;)

Współczuję, bo znam ten ból:))
        • jetbang Re: Wiosna?? Ech... gdzie Ty?? 10.03.03, 21:34
          nieee!!!

Właściwie to nie wiem skąd to mi sie wzięło!!! Przeciągałem sie na łóżeczku i
          chyba to jest jedyne racjonalne wytłumaczenie. Bo ani się nie uderzyłem ani
          nie wywróciłem :((((

Ale cóż jak pech to pech!!! I nie ma na nie go rady!!!!

• pepperoni78 Ludzie... 11.03.03, 10:09
            Spotkałem dziś skowronka. Tak sobie leciał. I śpiewał... że wiosna jet tuż
            tuż ;)
            • ziedrzec Re: Ludzie... 11.03.03, 10:47
              pepperoni78 napisał:

> Spotkałem dziś skowronka. Tak sobie leciał. I śpiewał... że wiosna jet tuż
              > tuż ;)

Trzeba było go złapać, dać w łeb i spytać: "co tak. k...późno?" ;-)))
              • lodbrok Re: Ludzie... 11.03.03, 14:43
                Przejawy wiosny alfabetycznie...
                - atawistyczne pragnienie ciepła i słoneczka u wszystkich forumowiczów
                - baziami baby handlujące (widziałem jedną dzisiaj!)
                - centralny układ nerwowy w rozsypce w wyniku niespodziewanego ocieplenia
                - doły ziedrzcowo - ronjowo - renowe
                - ekwiwalent śniegu czyli błotko
                - fufajka zimowa pierdolut do szafy
                - gówienka psie z błotkiem pośniegowym zmieszane
                - harmider czyniony przez przedszkolaków na pierwszym wiosennym spacerze
                - inicjacja dachowców podczas pierwszych wiosennych amorów
                - jetbang w przypływie wiosennej inicjatywy zlikwidował reklamy na gadu-gadu
                - kobiety miały już swoje święto i to by było na tyle...
                - leczący grypę przeklinają na czym świat stoi a na czym stoi to wiadomo
                - łudzę sie że zima już nie wróci
                - miasto nasze epatuje odsłoniętym brudem
                - nowe rzesze bezsennych forumowiczów padają ofiarami przesilenia
                - oczywiście dziury w jezdniach jak po każdej zimie, z tym że po tej monstrualne
                - peppe spotkał pierwszego skowronka i wymienili się ukłonami
                - rozwścieczony ziedrzec opieprzył skowronka,że przyleciał tak późno
                - spojrzenie ryżej z wieży trynitarskiej bo z wysokości wiosnę lepiej widać
                - topnieje w końcu to brudne gówno leżące w hałdkach wzdłuż ulic
                - urocze ciepłe słoneczko zagląda mi przez ramię
                - wietrzyk ciepły niechybnie nastraja niemożebnie optymistycznie
                - xylometazolin jeszcze w użyciu ale już niedługo
                - yeti dał nam popalić w tym roku lecz sobie poszedł wreszcie skubaniec
                - zanim przyjdzie prawdziwa wiosna musimy jeszcze trochę pocierpieć

Pozdrówka dla wszystkich co nie mogą jej się doczekać!!
                • ziedrzec Re: Ludzie... 11.03.03, 16:03
                  Lodbrok, Ty talencie jeden :-)
                • Gość: ryża małpa Re: Ludzie... IP: *.lublin.mm.pl 11.03.03, 20:21
                  Lodbrok!!!! Jestes genialny!!! Świetne!!!! Gratuluje talentu, weny i
                  frazy ..... z miażdżącą zazdrością - Ryża

ps) fufajki jeszcze nie pierdolut do szafy bo zbliża sie zimno i będzie duło!!!
                  • lodbrok Re: Ludzie... 11.03.03, 21:44
                    Dziękuję. Ja jednak pierdolut bo w ten sposób ją przegonię. To tak zamiast
                    Marzanny:-)))
                    • Gość: Izis Re: Ludzie... IP: *.resetnet.pl 11.03.03, 23:24
                      Tylko uważaj zebys jakiegoś paskudnego grypska nie załapał przez ten negliż bo
                      teraz szaleje gdzieś wokół i ludzie z gorączka padają jak muchy
                      • lodbrok Re: Ludzie... 11.03.03, 23:48
                        Jak to mówią: złego licho nie bierze. W życiu nie chorowałem na grypę i nie
                        zamierzam. Ale dziękuję za troskę:-)))
                    • rena_gd Fufajka potrzebna od zaraz;)) 13.03.03, 13:27
                      lodbrok napisał:

> Dziękuję. Ja jednak pierdolut bo w ten sposób ją przegonię. To tak zamiast
                      > Marzanny:-)))

Ja też ją pierdolut z tego samego powodu, ale dzisiaj musiałam się z nią
                      przeprosić, bo cholerka by mnie chyba, mimo wagi-nadwagi-uwagi, zdmuchnęło. A
                      wiadomo fufajka nie dość, że grzeje, to można jeszcze do tysiąca kieszonek
                      jakieś obciążenie włożyć i żaden wiatr od morza wtedy nie straszny... A opisane
                      przeze mnie, w innym wątku, słoneczko właśnie zgasło... ech.. i gdzie ta
                      wiosna, no gdzie?? może w lublinie??

Pozdrowionka gdańskie;))

Rena
    • jetbang Re: Wiosna?? Ech... gdzie Ty?? 12.03.03, 20:12
      W tym roku Peppe wyprzedził wszystkich z watkiem hihihihi

a w tamtym roku :

www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=62&w=1409430&a=1409430&v=2&strona=0

• Gość: dynia Re: Wiosna?? Ech... gdzie Ty?? IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 13.03.03, 00:01
      jak się skończy zima to przyjdzie wiosna i tak jest od lat milionów
      • pepperoni78 Re: Wiosna?? Ech... gdzie Ty?? 13.03.03, 08:15
        Gość portalu: dynia napisał(a):

> jak się skończy zima to przyjdzie wiosna i tak jest od lat milionów

To akurat wiemy. Tylko kiedy to nastąpi?? A może byłoby lepiej, żeby wiosna
        szła troszkę wolniej bo znów zaczyna nas podtapiać :-/
        • ziedrzec Re: Wiosna?? Ech... gdzie Ty?? 13.03.03, 08:52
          Z przysłów i mądrości ludowych:

"gdy luty dwadzieścia dziewięć dni ma,
          o dzień dłuższa będzie zima"

i jeszcze:

"gdy po lutym marzec
          to po maju czerwiec"

...do laaaaataaa... do laaaaataaa... :-))))
          • pepperoni78 Re: Wiosna?? Ech... gdzie Ty?? 13.03.03, 09:00
            Tylko o jakich porach roku mówimy? Bo są podobno kalendarzowe, astronomiczne,
            meteorologiczne. Są jeszcze cztery pory roku Vivaldiego. A i Pepperoni też ma
            swoje cztery pory. Roku oczywiście. Jest też tam zima, ale trwa bardzo krótko
            ponieważ jest znienawidzona. Za to lato jest baaardzo długie i kochane. A
            wiosna i jesień lubię mniej więcej tak samo. Tak średnio między zimą a latem. Z
            tym, że wiosnę lubię ciut bardziej. ;) Ładniejsza jest. ;)
            • ziedrzec 12 pór roku 13.03.03, 09:35
              pepperoni78 napisał:

> Tylko o jakich porach roku mówimy? Bo są podobno kalendarzowe, astronomiczne,
              > meteorologiczne. Są jeszcze cztery pory roku Vivaldiego. A i Pepperoni też ma
              > swoje cztery pory. Roku oczywiście. Jest też tam zima, ale trwa bardzo krótko
              > ponieważ jest znienawidzona. Za to lato jest baaardzo długie i kochane. A
              > wiosna i jesień lubię mniej więcej tak samo. Tak średnio między zimą a latem.
              Z
              >
              > tym, że wiosnę lubię ciut bardziej. ;) Ładniejsza jest. ;)

A moją, rozumisz, ulubiona porą roku jest pełnia Księżyca
              • rena_gd śnieg na wiosnę?? 13.03.03, 13:31
                Warszawka doniosła mi, że u nich właśnie spadł śnieg:((((
                Czy to możliwe, ech... mówcie co tam w lublinie?? leje, wieje czy śnieg leży??
                a może wiosna już w podskokach bieży??
                • lucy_z Re: śnieg na wiosnę?? 13.03.03, 13:38
                  Reniu, u nas zrobilo się w tej chwili biało, choroba:((
                  Miecie drobnym snieżkiem:(
                  Ktoś wypłoszył nam wiosnę!!!!!!!
                • jetbang Re: śnieg na wiosnę?? 13.03.03, 13:40
                  Biało sie robi. Wszystkie trawniki białe ale jezdnia czarna.

Może to ostatnie poddrygi zimy. Cóż a może jeszcze nas przyciśnie mrozek
                  brrrrr.

• lucy_fair Re: Ja sobie wypraszam! 13.03.03, 14:05
                    Jakie biało??? Jaki śnieg??? Ja w sobotę przyjeżdżam do ukochanego Lublina
                    pierwszy raz w tym roku i ciepło ma być! Wiosna! A Wy tu z jakimś śniegiem ;)
                    Pozdrawiam
                    • lucy_z Re: Ja sobie wypraszam! 13.03.03, 15:18
                      No to my Ci tu wyszykujemy tę wiosnę. Słonce zamawiam, trawniki juz idę
                      malować;)
                      Przyjezdżaj:))
                      • lucy_fair Re: Ja sobie wypraszam! 13.03.03, 15:43
                        Ha! Dziękuję, jeśli nie będzie ciepło, będę wiedział do kogo zgłosić się z
                        reklamcją. Może tę nieszczęsną marzannę wcześniej zatopcie :)
                        Pozdrawiam
    • pepperoni78 Re: Wiosna?? Ech... gdzie Ty?? 13.03.03, 16:39
      Nadal jest ciepło. czuć zbliżającą się wiosnę. A to białe spadające z nieba to
      tylko jakieś haluny prawda?? Po prostu jestem niewyspany i widze to, czego nie
      chcę widzieć. :-/
      • Gość: Izis Re: Wiosna?? Ech... gdzie Ty?? IP: *.resetnet.pl 13.03.03, 18:40
        FAktycznie to przez to przesilenie wiosenne! Człowiekowi się zdaje że snieg
        widzi a to tylko jego wyobrażnia :)))))
      • Gość: hm` Re: Wiosna?? Ech... gdzie Ty?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.03, 22:19
        Hm, tak to biale co spadalo na ziemie....nawet bym to przetrwal, ale ludzie, z
        ktorymi pilem jedno piwo dzis....Powiedzieli: Nie idziemy z tego miejsca poki
        snieg bedzie padal... No i sie zasiedzialem...
        Zimie mowie stanowcze; NIEEE
    • Gość: Ronja Re: Wiosna?? Ech... gdzie Ty?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.03, 10:01
      Może się Wam narażę i mnie na następnym spotkaniu zlejecie:) (choć ja mam
      zdjęęęęcia:)))))))) jako kartę przetargową), ale mi się śnieg podoba,
      niezależnie od pory roku kiedy pada:)))))
      • rena_gd Re: Wiosna?? Ech... gdzie Ty?? 14.03.03, 10:54
        Gość portalu: Ronja napisała:

> ale mi się śnieg podoba, niezależnie od pory roku kiedy pada:)))))

Czyli rozumiem, że u was nadal śnieg?? czy to w końcu tylko przedwiosenne
        halucynacje??
        Bo u mnie słoneczko piękne i przedwiosennie się zaczyna robić, oby nie
        chwilowo... ale już nie wieje tak silnie od morza, przynajmniej tyle dobrego,
        bo ten wicher człowieka może wykończyć i fizycznie i psychicznie...;))
      • pepperoni78 Re: Wiosna?? Ech... gdzie Ty?? 14.03.03, 10:55
        Ja też nie mam nic do śniego. Dla mnie może padać nawet w lecie. Żeby tylko
        ciepło było. Wyobraźcie sobie jazdę na nartach (po śniegu w rzeczy samej) w
        spodenkach przy temperaturze +25 stopni. Celsjusza oczywiście ;)
        • ziedrzec Re: Wiosna?? Ech... gdzie Ty?? 14.03.03, 12:27
          a jeździł ktoś na nartach wodnych na tym smisznym wyciągu nad Zalewem?
          Siedziałem latem (ech.. lato..) na brzegu i patrzyłem, jak sobie jeżdżą.
          Fajnie to wyglądało, szybkość naprawdę pokaźną rozwinąć można.
          • Gość: Ronja Re: Wiosna?? Ech... gdzie Ty?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.03, 12:31
            I fajnie się do wody przwracają:)
            • ziedrzec Re: Wiosna?? Ech... gdzie Ty?? 14.03.03, 12:50
              noooo...:-)))))))))))))

ale powiem Wam, że najlepiej trzymał się na nartach nie młodzian w szpanerskim
              stroju, lecz facet w wieku.. no. blisko sześćdziesiątki, z brzuszkiem i
              śmiesznie wypiętym zadkiem. Ani razu się nie wywalił, choć cały czas wyglądał
              na balansującego na krawędzi wywrotki;-)
              • Gość: ryża malpa Re: Wiosna?? Ech... gdzie Ty?? IP: *.lublin.mm.pl 14.03.03, 21:35
                Woisna? Myślałach, ża mi we wasiawie łeb urwi...sła ja na wystawę fotograficzna
                ( żeby znów nie było że jestemy chamstwo i drobnomieszczaństwo) a tu jak nie
                pizdnie śniegu kupa, prosta na mą biedną głowe, kurteczka mi przemokła do
                dna...ja nie wierze wuiośnie, rok temu mnie otruc chiała a tera zamrozić w
                truchełko :-PPP
                • lucy_z Re: Lucy_fair 16.03.03, 14:02
                  Ja zawsze słowa dotrzymuję;)))
                  Słońce świeci??? Świeci!
                  Śniegu nie ma??? Nie ma!
                  Jest ciepło? Jest!
                  Tylko trawników nie zdążyłam pomalować, hi, hi:)))
                  Pozdrawiam:))
                  • Gość: Ciupazka Re: Lucy_fair IP: *.it-net.pl 16.03.03, 14:35
                    I prawidłowo, radzę wybrać się na narty i zobaczycie sami ile śniegu w
                    Tatrach, a zanim on zejdzie, to my szybko nie poczujemy wiosny. Napewno do
                    końca marca ciepełka nie będzie. Może i dobrze, bo stopniowo wody do morza
                    popłyną nie wyrządzając szkód . Podobno przyroda sama reguluje ilość ciepła ,
                    które ma wkroczyć na dane terytorium. Nie przyspieszajmy tego procesu. Wiosna
                    napewno już w drodze i któregoś dnia nas dopadnie. Zabierajmy się za porządki
                    wiosenne i przywitajmy ją godnie.
                  • lucy_fair Re: Lucy_fair 19.03.03, 17:25
                    Dziękuję za pogodę, było ciepło, prawie słonecznie, w czasie niedzielnego
                    spaceru starówką trochę wiało co prawda, ale co tam, schowałem się w "Złotym
                    Ośle" :) Ech, jeszcze wczoraj byłem w Lublinie...im dłużej tam nie mieszkam,
                    tym bardziej mi się podoba, chyba że naprawdę pięknieje.
                    Pozdrawiam nadmorsko, tu też wiosna

• hm` Re: Wiosna?? Ech... gdzie Ty?? 19.03.03, 22:07
      Zwiastunem wiosny jest to, ze dzis zastanawialismy sie, ze moze juz jutro
      mozna isc na studenckie piwko pod golym niebem. ;]
      pozdr. hm`
    • Gość: ryża małpa Wiosna nam sie cofneła.... IP: *.lublin.mm.pl 07.04.03, 23:40
      ...w rozwoju.
      Sa dwie szkoły na ten temat:
      szkoła otwocka: to spisek masonów i cyklistów
      szkola falenicka: to wszystko przez nieprawidłow spławienie marzanny nad
      zalewem ( tak to jest jak się pija jabola przy pracy, panie z!)
      • lodbrok Re: Wiosna nam sie cofneła.... 08.04.03, 06:51
        Jak patrzę na pierwszy post Peppego w tym wątku to wybucham psychodelicznym
        śmiechem. Zwiastuny wiosny.... dobre sobie:-)))
      • ziedrzec Re: Wiosna nam sie cofneła.... 08.04.03, 09:32
        Gość portalu: ryża małpa napisał(a):

> szkola falenicka: to wszystko przez nieprawidłow spławienie marzanny nad
        > zalewem ( tak to jest jak się pija jabola przy pracy, panie z!)

Ty bestyjko złośliwa..:-))) Ja tam marzłem w porywistym wichrze, ja oparzeniom
        pierwszego stopnia uległem, gdy płonąca Marzannopoczwara obsikała mnie gorącym
        woskiem, i co? I nie odpłynęła, jeno cofła się ku tamie na zalewie (pewnie
        jeszcze tam, lebiega, kiśnie). A żaden ,żadniutki forumowicz się nie stawił...
        No i jak tu, powiedz, nie upić się swojskim winkiem? :-))))))
        (nawiasem mówiąc - było mętne, wytrawne i cholernie mocne :-) )
        • pepperoni78 Re: Wiosna nam sie cofneła.... 08.04.03, 10:25
          1. Nieobecność forumowiczów podczas topienia Marzanny była zemstą za notoryczne
          nie pojawianie się Ziedrzca na spotkaniach forumowych. ;)
          2. Przyczyna powrotu zimy?? "Cofka" na Bałtyku. Elblą ma poważne problemy
          spowodowane cofaniem się bałtyckiej wody korytami rzek w głąb lądu. Może
          wszystkie Marzanny wróciły, a z nimi - zima. ;)
          • ziedrzec Re: Wiosna nam sie cofneła.... 09.04.03, 08:52
            pepperoni78 napisał:

> 1. Nieobecność forumowiczów podczas topienia Marzanny była zemstą za
            notoryczne
            >
            > nie pojawianie się Ziedrzca na spotkaniach forumowych. ;)
            > 2. Przyczyna powrotu zimy?? "Cofka" na Bałtyku. Elblą ma poważne problemy
            > spowodowane cofaniem się bałtyckiej wody korytami rzek w głąb lądu. Może
            > wszystkie Marzanny wróciły, a z nimi - zima. ;)

Elbląg cierpi z powodu garstki lubelaków... Marzanny się poobrażały, że
            forumowicze nie towarzyszyli wyprawce lubelskiej Mary do morza, i zorganizowały
            akcję protestacyjną, tusząc, że cofka dojdzie via Wisła-> Wieprz-> Bystrzyca do
            sprawców tegoż afrontu- lubelskich forumowiczow :)))))

Marzannia nieznajomość hydrografii spowodowała problemy lokalne Elbląga. Ot co.

Pamiętajmy o tym, gdy nastepnym razem Marzannę topić będzie trzeba :-))))
            • lucy_z Re: Wiosna nam sie cofneła.... 09.04.03, 19:23
              Pocieszyłam się dzisiaj widząc mapę pogody. W sobotę będzie + 14 stopni.
              Jeszcze te dwa dni zdierżę;))
    • pepperoni78 Re: Wiosna?? Ech... gdzie Ty?? 11.04.03, 22:49
      Piątek, 11.04.2003, godz. 14.44 - widziałem bociana lecącego nad LSM :)
      • pepperoni78 Re: Wiosna?? Ech... gdzie Ty?? 11.04.03, 22:50
        A teraz przypomniało mi się, że leciał w stronę plebanii ;)
      • Gość: akacja Re: Wiosna?? Ech... gdzie Ty?? IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 11.04.03, 23:13
        hihi bocian, a ja wczoraj odkopywałam samochód, bo się w śniegu zakopał :))
        • pepperoni78 Re: Wiosna?? Ech... gdzie Ty?? 11.04.03, 23:55
          Gość portalu: akacja napisał(a):

> hihi bocian, a ja wczoraj odkopywałam samochód, bo się w śniegu zakopał :))

I właśnie z powodu tego śniegu zwykły bocian tak mnie ucieszył ;)
          • velvet0 Re: Wiosna?? Ech... gdzie Ty?? 14.04.03, 12:21
            moja teoria jest taka, że wiosna, brzydko mówią, nas olała, i nie minie dwa,
            trzy dni, jak lato zawita;o)))))))
    • Gość: antka Re: Wiosna?? Ech... gdzie Ty?? IP: *.cvx16-bradley.dialup.earthlink.net 28.05.03, 07:57
      nie wiem co to wiosna bo tam gdzie ja mieszkam jest wieczne lato, ale urodzilam
      sie w lublinie i bardzo tesknie z amiastem, prosze o jakies zdjecia z lublinem
      na necie!
      pozdrawiam z goracej californii.
      • pepperoni78 Re: Wiosna?? Ech... gdzie Ty?? 28.05.03, 09:47
        Kliknij na link poniżej ;) Tam znajdziesz kilka rewelacyjnych zdjęć naszej
        miłej koleżanki z forum. :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka