pepperoni78 09.03.03, 16:55 Proponuję zabawić się w poszukiwanie zwiastunów wiosny. Znalazłem pierwszy. Co prawda bardzo naciągany, ale zawsze jakiś jest. Zauważyliście, że pada deszcz a nie śnieg?? I nieco cieplej się zrobiło. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lucy_z Re: Wiosna?? Ech... gdzie Ty?? 09.03.03, 19:45 Ja mam w wazonie tulipany, to raz. W drugim wazonie stoi w wodzie gałązka forsycji ale jeszcze nie rozkwitła, to dwa. Pięknie mi zakwitł kwiat amarylis, to trzy. To są zwiastuny naszej wiosny:)) No i przede wszystkim dzień jest dłuższy...... :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Izis Re: Wiosna?? Ech... gdzie Ty?? IP: *.resetnet.pl 09.03.03, 20:26 Jak rano wstaje to nie jest noc. (Hurra hurra hurra) Zauwazyliście że nie ma już takiej ciszy tylko słychac ptaszki... Słoneczko coraz częściej świeci. Ludzie są zmęczeni = mamy przednówek ------------------------ Myślę sobie Ta zima zdąży kiedyś minąć Zazieleni się Urośnie kilka drzew Niedojedzony chleb W ustach zdąży się rozpłynąć A nie dopity rum Rozgrzeje nieco krew Choć mało rozumiem A dzwony fałszywe Coś mówi mi, że Jeszcze wszystko będzie możliwe Nim stanie się tak Jak gdyby nigdy nic nie było Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryża Re: Wiosna?? Ech... gdzie Ty?? IP: *.lublin.mm.pl 09.03.03, 20:25 Wlazłam dziś na Wieże Trynitarską a stamtą rozciąga sie pięęękny widok i ani dudu wiosny nie widziałam...może tylko te cieplejsze podmychy wiatru i ciecie skuwający w dzień boży z ulic ostatni lód? Odpowiedz Link Zgłoś
rena_gd Re: Wiosna?? Ech... gdzie Ty?? 09.03.03, 23:50 A u mnie niestety wiosenna chandra... czyli wiosna zbliża się wielkimi krokami;)) bo chandra olbrzymia:(((( Odpowiedz Link Zgłoś
ziedrzec Re: Wiosna?? Ech... gdzie Ty?? 10.03.03, 09:30 Chandra..? Ech... Rena, witaj w klubie :-( Dół jak diabli. U mnie na oknie rzeżucha zapach dziwny zielony rozprzestrzenia... Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: Wiosna?? Ech... gdzie Ty?? 10.03.03, 10:29 Chandra????? Nie znam!!!!!;) Moje motto: uśmiechnij się, jutro będzie lepiej:) Czego i Wam życzę;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ronja Re: Wiosna?? Ech... gdzie Ty?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.03, 13:22 Przeżywam zmianę nastrojów jak koty w marcu, raz gęba mi się smieje i tryskam entuzjazmem, raz pogrązam się w otchłaniach smutku...:))))))) - też oznaka wiosny:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hm` Re: Wiosna?? Ech... gdzie Ty?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.03, 18:18 Gratuluje, kubki maja niezle, gorzej z koszulkami. Ale darowanemu koniowi. pozdr. hm` Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryża małpa Re: Wiosna?? Ech... gdzie Ty?? IP: *.lublin.mm.pl 10.03.03, 14:32 Ronja sie marcuje ...hi hi... Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: Ziedrzec, ZIedrzec:))))) 10.03.03, 17:53 Jędrek, za ten wpis na tym wątku wygrałeś coś w gazecie. Właśnie o tym przeczytałam na Forum o Forum:))) Gratuluję!!!!!!! Może to Ci poprawi humorek???;)) :))) Odpowiedz Link Zgłoś
ziedrzec Re: Ziedrzec, ZIedrzec:))))) 11.03.03, 08:47 hy??? Jaki kubek? jaka nagroda? Luciu? "dlaczego ja nic nie wiem, chodzą, rozmawiają, a mi nic nikt nie mówi" Przy okazji, czy ktoś wie, skąd ten cytat? Dodam, że to piękny polski film. Ryża , nie podpowiadaj ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: Ziedrzec, ZIedrzec:))))) 11.03.03, 09:03 ziedrzec napisał: > > > Jaki kubek? jaka nagroda? > Jędrek:))) Oto ten link: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=299&w=4889823&a=4889984 Ustrzeliłeś nagrodę!!! Potwierdzenie powinieneś mieć na poczcie gazetowej. Nie wiadomo czy to kubek czy coś innego. Pozdrawiam:))) Odpowiedz Link Zgłoś
ronja Re: Wiosna?? Ech... gdzie Ty?? 11.03.03, 11:20 Ale, Ryża, zapewniam że nie tarzam się publicznie po trawnikach gardłowo mraucząc:)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: Wiosna?? Ech... gdzie Ty?? 11.03.03, 11:30 ronja napisała: > Ale, Ryża, zapewniam że nie tarzam się publicznie po trawnikach gardłowo > mraucząc:)))))) Ronju, gdybyś tak robiła to wszystkie kocury by się pozlatywały, hi, hi;))) :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ronja Re: Wiosna?? Ech... gdzie Ty?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.03, 11:58 Boszszsze, już widze te wszystkie pręgowańce i łaciate, hihi:)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryża małpa Re: Wiosna?? Ech... gdzie Ty?? IP: *.lublin.mm.pl 11.03.03, 12:51 ..i te dresiate....:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ronja Re: Wiosna?? Ech... gdzie Ty?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.03, 15:24 zez kolczykami w uchach i łańcuchami na szyi koniecznie!:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzys Re: Wiosna?? Ech... gdzie Ty?? IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 10.03.03, 20:00 Lepiej juz bylo... Odpowiedz Link Zgłoś
hm` Re: Wiosna?? Ech... gdzie Ty?? 10.03.03, 12:34 Jakies jaskolki czy cus lataja. pozdr. hm` Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: Wiosna?? Ech... gdzie Ty?? 10.03.03, 20:30 Właśnie dostałam wiadomość od rodzinki z Koszalina, że wczoraj przyleciały żurawie. Odpowiedz Link Zgłoś
jetbang Re: Wiosna?? Ech... gdzie Ty?? 10.03.03, 21:05 A u mnie z innej beczki!!! Na wiosnę każdego roku coś musi mi sie przytrafić. Coś niekoniecznie przyjemnego - szpital, jakaś paskudna choroba itp. No i stało sie. W piątek sie pochwaliłem kierowniczce że grypa mnienie wzięła i chyba nie weźmie!!! A tu masz babo placek. Dziś pani doktor stwierdziła że mam naderwane ścięgno (cholernie boli)!!! 7 dni zdrowotnego!!! Cóż chyba wiosna nadchodzi!!! Pozdrawiam!!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: Wiosna?? Ech... gdzie Ty?? 10.03.03, 21:13 A co jeździłeś na rowerze???;) Współczuję, bo znam ten ból:)) Odpowiedz Link Zgłoś
jetbang Re: Wiosna?? Ech... gdzie Ty?? 10.03.03, 21:34 nieee!!! Właściwie to nie wiem skąd to mi sie wzięło!!! Przeciągałem sie na łóżeczku i chyba to jest jedyne racjonalne wytłumaczenie. Bo ani się nie uderzyłem ani nie wywróciłem :(((( Ale cóż jak pech to pech!!! I nie ma na nie go rady!!!! Pozdrawiam!!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
pepperoni78 Ludzie... 11.03.03, 10:09 Spotkałem dziś skowronka. Tak sobie leciał. I śpiewał... że wiosna jet tuż tuż ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ziedrzec Re: Ludzie... 11.03.03, 10:47 pepperoni78 napisał: > Spotkałem dziś skowronka. Tak sobie leciał. I śpiewał... że wiosna jet tuż > tuż ;) Trzeba było go złapać, dać w łeb i spytać: "co tak. k...późno?" ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
lodbrok Re: Ludzie... 11.03.03, 14:43 Przejawy wiosny alfabetycznie... - atawistyczne pragnienie ciepła i słoneczka u wszystkich forumowiczów - baziami baby handlujące (widziałem jedną dzisiaj!) - centralny układ nerwowy w rozsypce w wyniku niespodziewanego ocieplenia - doły ziedrzcowo - ronjowo - renowe - ekwiwalent śniegu czyli błotko - fufajka zimowa pierdolut do szafy - gówienka psie z błotkiem pośniegowym zmieszane - harmider czyniony przez przedszkolaków na pierwszym wiosennym spacerze - inicjacja dachowców podczas pierwszych wiosennych amorów - jetbang w przypływie wiosennej inicjatywy zlikwidował reklamy na gadu-gadu - kobiety miały już swoje święto i to by było na tyle... - leczący grypę przeklinają na czym świat stoi a na czym stoi to wiadomo - łudzę sie że zima już nie wróci - miasto nasze epatuje odsłoniętym brudem - nowe rzesze bezsennych forumowiczów padają ofiarami przesilenia - oczywiście dziury w jezdniach jak po każdej zimie, z tym że po tej monstrualne - peppe spotkał pierwszego skowronka i wymienili się ukłonami - rozwścieczony ziedrzec opieprzył skowronka,że przyleciał tak późno - spojrzenie ryżej z wieży trynitarskiej bo z wysokości wiosnę lepiej widać - topnieje w końcu to brudne gówno leżące w hałdkach wzdłuż ulic - urocze ciepłe słoneczko zagląda mi przez ramię - wietrzyk ciepły niechybnie nastraja niemożebnie optymistycznie - xylometazolin jeszcze w użyciu ale już niedługo - yeti dał nam popalić w tym roku lecz sobie poszedł wreszcie skubaniec - zanim przyjdzie prawdziwa wiosna musimy jeszcze trochę pocierpieć Pozdrówka dla wszystkich co nie mogą jej się doczekać!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryża małpa Re: Ludzie... IP: *.lublin.mm.pl 11.03.03, 20:21 Lodbrok!!!! Jestes genialny!!! Świetne!!!! Gratuluje talentu, weny i frazy ..... z miażdżącą zazdrością - Ryża ps) fufajki jeszcze nie pierdolut do szafy bo zbliża sie zimno i będzie duło!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lodbrok Re: Ludzie... 11.03.03, 21:44 Dziękuję. Ja jednak pierdolut bo w ten sposób ją przegonię. To tak zamiast Marzanny:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Izis Re: Ludzie... IP: *.resetnet.pl 11.03.03, 23:24 Tylko uważaj zebys jakiegoś paskudnego grypska nie załapał przez ten negliż bo teraz szaleje gdzieś wokół i ludzie z gorączka padają jak muchy Odpowiedz Link Zgłoś
lodbrok Re: Ludzie... 11.03.03, 23:48 Jak to mówią: złego licho nie bierze. W życiu nie chorowałem na grypę i nie zamierzam. Ale dziękuję za troskę:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
rena_gd Fufajka potrzebna od zaraz;)) 13.03.03, 13:27 lodbrok napisał: > Dziękuję. Ja jednak pierdolut bo w ten sposób ją przegonię. To tak zamiast > Marzanny:-))) Ja też ją pierdolut z tego samego powodu, ale dzisiaj musiałam się z nią przeprosić, bo cholerka by mnie chyba, mimo wagi-nadwagi-uwagi, zdmuchnęło. A wiadomo fufajka nie dość, że grzeje, to można jeszcze do tysiąca kieszonek jakieś obciążenie włożyć i żaden wiatr od morza wtedy nie straszny... A opisane przeze mnie, w innym wątku, słoneczko właśnie zgasło... ech.. i gdzie ta wiosna, no gdzie?? może w lublinie?? Pozdrowionka gdańskie;)) Rena Odpowiedz Link Zgłoś
jetbang Re: Wiosna?? Ech... gdzie Ty?? 12.03.03, 20:12 W tym roku Peppe wyprzedził wszystkich z watkiem hihihihi a w tamtym roku : www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=62&w=1409430&a=1409430&v=2&strona=0 Pozdrawiam!!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dynia Re: Wiosna?? Ech... gdzie Ty?? IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 13.03.03, 00:01 jak się skończy zima to przyjdzie wiosna i tak jest od lat milionów Odpowiedz Link Zgłoś
pepperoni78 Re: Wiosna?? Ech... gdzie Ty?? 13.03.03, 08:15 Gość portalu: dynia napisał(a): > jak się skończy zima to przyjdzie wiosna i tak jest od lat milionów To akurat wiemy. Tylko kiedy to nastąpi?? A może byłoby lepiej, żeby wiosna szła troszkę wolniej bo znów zaczyna nas podtapiać :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
ziedrzec Re: Wiosna?? Ech... gdzie Ty?? 13.03.03, 08:52 Z przysłów i mądrości ludowych: "gdy luty dwadzieścia dziewięć dni ma, o dzień dłuższa będzie zima" i jeszcze: "gdy po lutym marzec to po maju czerwiec" ...do laaaaataaa... do laaaaataaa... :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
pepperoni78 Re: Wiosna?? Ech... gdzie Ty?? 13.03.03, 09:00 Tylko o jakich porach roku mówimy? Bo są podobno kalendarzowe, astronomiczne, meteorologiczne. Są jeszcze cztery pory roku Vivaldiego. A i Pepperoni też ma swoje cztery pory. Roku oczywiście. Jest też tam zima, ale trwa bardzo krótko ponieważ jest znienawidzona. Za to lato jest baaardzo długie i kochane. A wiosna i jesień lubię mniej więcej tak samo. Tak średnio między zimą a latem. Z tym, że wiosnę lubię ciut bardziej. ;) Ładniejsza jest. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ziedrzec 12 pór roku 13.03.03, 09:35 pepperoni78 napisał: > Tylko o jakich porach roku mówimy? Bo są podobno kalendarzowe, astronomiczne, > meteorologiczne. Są jeszcze cztery pory roku Vivaldiego. A i Pepperoni też ma > swoje cztery pory. Roku oczywiście. Jest też tam zima, ale trwa bardzo krótko > ponieważ jest znienawidzona. Za to lato jest baaardzo długie i kochane. A > wiosna i jesień lubię mniej więcej tak samo. Tak średnio między zimą a latem. Z > > tym, że wiosnę lubię ciut bardziej. ;) Ładniejsza jest. ;) A moją, rozumisz, ulubiona porą roku jest pełnia Księżyca Odpowiedz Link Zgłoś
rena_gd śnieg na wiosnę?? 13.03.03, 13:31 Warszawka doniosła mi, że u nich właśnie spadł śnieg:(((( Czy to możliwe, ech... mówcie co tam w lublinie?? leje, wieje czy śnieg leży?? a może wiosna już w podskokach bieży?? Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: śnieg na wiosnę?? 13.03.03, 13:38 Reniu, u nas zrobilo się w tej chwili biało, choroba:(( Miecie drobnym snieżkiem:( Ktoś wypłoszył nam wiosnę!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jetbang Re: śnieg na wiosnę?? 13.03.03, 13:40 Biało sie robi. Wszystkie trawniki białe ale jezdnia czarna. Może to ostatnie poddrygi zimy. Cóż a może jeszcze nas przyciśnie mrozek brrrrr. Pozdrawiam!!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_fair Re: Ja sobie wypraszam! 13.03.03, 14:05 Jakie biało??? Jaki śnieg??? Ja w sobotę przyjeżdżam do ukochanego Lublina pierwszy raz w tym roku i ciepło ma być! Wiosna! A Wy tu z jakimś śniegiem ;) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: Ja sobie wypraszam! 13.03.03, 15:18 No to my Ci tu wyszykujemy tę wiosnę. Słonce zamawiam, trawniki juz idę malować;) Przyjezdżaj:)) Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_fair Re: Ja sobie wypraszam! 13.03.03, 15:43 Ha! Dziękuję, jeśli nie będzie ciepło, będę wiedział do kogo zgłosić się z reklamcją. Może tę nieszczęsną marzannę wcześniej zatopcie :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pepperoni78 Re: Wiosna?? Ech... gdzie Ty?? 13.03.03, 16:39 Nadal jest ciepło. czuć zbliżającą się wiosnę. A to białe spadające z nieba to tylko jakieś haluny prawda?? Po prostu jestem niewyspany i widze to, czego nie chcę widzieć. :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Izis Re: Wiosna?? Ech... gdzie Ty?? IP: *.resetnet.pl 13.03.03, 18:40 FAktycznie to przez to przesilenie wiosenne! Człowiekowi się zdaje że snieg widzi a to tylko jego wyobrażnia :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hm` Re: Wiosna?? Ech... gdzie Ty?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.03, 22:19 Hm, tak to biale co spadalo na ziemie....nawet bym to przetrwal, ale ludzie, z ktorymi pilem jedno piwo dzis....Powiedzieli: Nie idziemy z tego miejsca poki snieg bedzie padal... No i sie zasiedzialem... Zimie mowie stanowcze; NIEEE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ronja Re: Wiosna?? Ech... gdzie Ty?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.03, 10:01 Może się Wam narażę i mnie na następnym spotkaniu zlejecie:) (choć ja mam zdjęęęęcia:)))))))) jako kartę przetargową), ale mi się śnieg podoba, niezależnie od pory roku kiedy pada:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
rena_gd Re: Wiosna?? Ech... gdzie Ty?? 14.03.03, 10:54 Gość portalu: Ronja napisała: > ale mi się śnieg podoba, niezależnie od pory roku kiedy pada:))))) Czyli rozumiem, że u was nadal śnieg?? czy to w końcu tylko przedwiosenne halucynacje?? Bo u mnie słoneczko piękne i przedwiosennie się zaczyna robić, oby nie chwilowo... ale już nie wieje tak silnie od morza, przynajmniej tyle dobrego, bo ten wicher człowieka może wykończyć i fizycznie i psychicznie...;)) Odpowiedz Link Zgłoś
pepperoni78 Re: Wiosna?? Ech... gdzie Ty?? 14.03.03, 10:55 Ja też nie mam nic do śniego. Dla mnie może padać nawet w lecie. Żeby tylko ciepło było. Wyobraźcie sobie jazdę na nartach (po śniegu w rzeczy samej) w spodenkach przy temperaturze +25 stopni. Celsjusza oczywiście ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ziedrzec Re: Wiosna?? Ech... gdzie Ty?? 14.03.03, 12:27 a jeździł ktoś na nartach wodnych na tym smisznym wyciągu nad Zalewem? Siedziałem latem (ech.. lato..) na brzegu i patrzyłem, jak sobie jeżdżą. Fajnie to wyglądało, szybkość naprawdę pokaźną rozwinąć można. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ronja Re: Wiosna?? Ech... gdzie Ty?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.03, 12:31 I fajnie się do wody przwracają:) Odpowiedz Link Zgłoś
ziedrzec Re: Wiosna?? Ech... gdzie Ty?? 14.03.03, 12:50 noooo...:-))))))))))))) ale powiem Wam, że najlepiej trzymał się na nartach nie młodzian w szpanerskim stroju, lecz facet w wieku.. no. blisko sześćdziesiątki, z brzuszkiem i śmiesznie wypiętym zadkiem. Ani razu się nie wywalił, choć cały czas wyglądał na balansującego na krawędzi wywrotki;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryża malpa Re: Wiosna?? Ech... gdzie Ty?? IP: *.lublin.mm.pl 14.03.03, 21:35 Woisna? Myślałach, ża mi we wasiawie łeb urwi...sła ja na wystawę fotograficzna ( żeby znów nie było że jestemy chamstwo i drobnomieszczaństwo) a tu jak nie pizdnie śniegu kupa, prosta na mą biedną głowe, kurteczka mi przemokła do dna...ja nie wierze wuiośnie, rok temu mnie otruc chiała a tera zamrozić w truchełko :-PPP Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: Lucy_fair 16.03.03, 14:02 Ja zawsze słowa dotrzymuję;))) Słońce świeci??? Świeci! Śniegu nie ma??? Nie ma! Jest ciepło? Jest! Tylko trawników nie zdążyłam pomalować, hi, hi:))) Pozdrawiam:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: Lucy_fair IP: *.it-net.pl 16.03.03, 14:35 I prawidłowo, radzę wybrać się na narty i zobaczycie sami ile śniegu w Tatrach, a zanim on zejdzie, to my szybko nie poczujemy wiosny. Napewno do końca marca ciepełka nie będzie. Może i dobrze, bo stopniowo wody do morza popłyną nie wyrządzając szkód . Podobno przyroda sama reguluje ilość ciepła , które ma wkroczyć na dane terytorium. Nie przyspieszajmy tego procesu. Wiosna napewno już w drodze i któregoś dnia nas dopadnie. Zabierajmy się za porządki wiosenne i przywitajmy ją godnie. Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_fair Re: Lucy_fair 19.03.03, 17:25 Dziękuję za pogodę, było ciepło, prawie słonecznie, w czasie niedzielnego spaceru starówką trochę wiało co prawda, ale co tam, schowałem się w "Złotym Ośle" :) Ech, jeszcze wczoraj byłem w Lublinie...im dłużej tam nie mieszkam, tym bardziej mi się podoba, chyba że naprawdę pięknieje. Pozdrawiam nadmorsko, tu też wiosna Odpowiedz Link Zgłoś
hm` Re: Wiosna?? Ech... gdzie Ty?? 19.03.03, 22:07 Zwiastunem wiosny jest to, ze dzis zastanawialismy sie, ze moze juz jutro mozna isc na studenckie piwko pod golym niebem. ;] pozdr. hm` Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryża małpa Wiosna nam sie cofneła.... IP: *.lublin.mm.pl 07.04.03, 23:40 ...w rozwoju. Sa dwie szkoły na ten temat: szkoła otwocka: to spisek masonów i cyklistów szkola falenicka: to wszystko przez nieprawidłow spławienie marzanny nad zalewem ( tak to jest jak się pija jabola przy pracy, panie z!) Odpowiedz Link Zgłoś
lodbrok Re: Wiosna nam sie cofneła.... 08.04.03, 06:51 Jak patrzę na pierwszy post Peppego w tym wątku to wybucham psychodelicznym śmiechem. Zwiastuny wiosny.... dobre sobie:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
ziedrzec Re: Wiosna nam sie cofneła.... 08.04.03, 09:32 Gość portalu: ryża małpa napisał(a): > szkola falenicka: to wszystko przez nieprawidłow spławienie marzanny nad > zalewem ( tak to jest jak się pija jabola przy pracy, panie z!) Ty bestyjko złośliwa..:-))) Ja tam marzłem w porywistym wichrze, ja oparzeniom pierwszego stopnia uległem, gdy płonąca Marzannopoczwara obsikała mnie gorącym woskiem, i co? I nie odpłynęła, jeno cofła się ku tamie na zalewie (pewnie jeszcze tam, lebiega, kiśnie). A żaden ,żadniutki forumowicz się nie stawił... No i jak tu, powiedz, nie upić się swojskim winkiem? :-)))))) (nawiasem mówiąc - było mętne, wytrawne i cholernie mocne :-) ) Odpowiedz Link Zgłoś
pepperoni78 Re: Wiosna nam sie cofneła.... 08.04.03, 10:25 1. Nieobecność forumowiczów podczas topienia Marzanny była zemstą za notoryczne nie pojawianie się Ziedrzca na spotkaniach forumowych. ;) 2. Przyczyna powrotu zimy?? "Cofka" na Bałtyku. Elblą ma poważne problemy spowodowane cofaniem się bałtyckiej wody korytami rzek w głąb lądu. Może wszystkie Marzanny wróciły, a z nimi - zima. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ziedrzec Re: Wiosna nam sie cofneła.... 09.04.03, 08:52 pepperoni78 napisał: > 1. Nieobecność forumowiczów podczas topienia Marzanny była zemstą za notoryczne > > nie pojawianie się Ziedrzca na spotkaniach forumowych. ;) > 2. Przyczyna powrotu zimy?? "Cofka" na Bałtyku. Elblą ma poważne problemy > spowodowane cofaniem się bałtyckiej wody korytami rzek w głąb lądu. Może > wszystkie Marzanny wróciły, a z nimi - zima. ;) Elbląg cierpi z powodu garstki lubelaków... Marzanny się poobrażały, że forumowicze nie towarzyszyli wyprawce lubelskiej Mary do morza, i zorganizowały akcję protestacyjną, tusząc, że cofka dojdzie via Wisła-> Wieprz-> Bystrzyca do sprawców tegoż afrontu- lubelskich forumowiczow :))))) Marzannia nieznajomość hydrografii spowodowała problemy lokalne Elbląga. Ot co. Pamiętajmy o tym, gdy nastepnym razem Marzannę topić będzie trzeba :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: Wiosna nam sie cofneła.... 09.04.03, 19:23 Pocieszyłam się dzisiaj widząc mapę pogody. W sobotę będzie + 14 stopni. Jeszcze te dwa dni zdierżę;)) Odpowiedz Link Zgłoś
pepperoni78 Re: Wiosna?? Ech... gdzie Ty?? 11.04.03, 22:49 Piątek, 11.04.2003, godz. 14.44 - widziałem bociana lecącego nad LSM :) Odpowiedz Link Zgłoś
pepperoni78 Re: Wiosna?? Ech... gdzie Ty?? 11.04.03, 22:50 A teraz przypomniało mi się, że leciał w stronę plebanii ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akacja Re: Wiosna?? Ech... gdzie Ty?? IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 11.04.03, 23:13 hihi bocian, a ja wczoraj odkopywałam samochód, bo się w śniegu zakopał :)) Odpowiedz Link Zgłoś
pepperoni78 Re: Wiosna?? Ech... gdzie Ty?? 11.04.03, 23:55 Gość portalu: akacja napisał(a): > hihi bocian, a ja wczoraj odkopywałam samochód, bo się w śniegu zakopał :)) I właśnie z powodu tego śniegu zwykły bocian tak mnie ucieszył ;) Odpowiedz Link Zgłoś
velvet0 Re: Wiosna?? Ech... gdzie Ty?? 14.04.03, 12:21 moja teoria jest taka, że wiosna, brzydko mówią, nas olała, i nie minie dwa, trzy dni, jak lato zawita;o))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antka Re: Wiosna?? Ech... gdzie Ty?? IP: *.cvx16-bradley.dialup.earthlink.net 28.05.03, 07:57 nie wiem co to wiosna bo tam gdzie ja mieszkam jest wieczne lato, ale urodzilam sie w lublinie i bardzo tesknie z amiastem, prosze o jakies zdjecia z lublinem na necie! pozdrawiam z goracej californii. Odpowiedz Link Zgłoś
pepperoni78 Re: Wiosna?? Ech... gdzie Ty?? 28.05.03, 09:47 Kliknij na link poniżej ;) Tam znajdziesz kilka rewelacyjnych zdjęć naszej miłej koleżanki z forum. :) Odpowiedz Link Zgłoś