rilian 22.09.06, 07:31 aronie! czekamy na twoją arcyoświcającą wypowiedź, w której po raz setny udowodnisz nam, że w przypadku busów nie ma mowy o łamaniu prawa i zagrażaniu bespieczeństwu pasażerów! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: OLO Re: Czy busy Contbusu zjadą z trasy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.06, 07:50 pan poliszuk pracownik niejakiego pana marszałka wojtasa niech zajmie się opowieściami o doprowadzeniu do śmierci pracownicy urzędu marszałkowskiego a wielce szanowny cham Wojtas niech powie o panu Płońskim i co ich łączy prócz wielkiej przyjaźni do lewych pieniędzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: Czy busy Contbusu zjadą z trasy IP: *.enterpol.pl 22.09.06, 15:02 w świetle tego , że PKS Gdańsk miał wypadek, gdzie zginęło 30 osób ma nadal koncesję to odbieranie koncesji Contbusowi jest śmieszne. Komu się Contbus nie podoba to ma inne firmy na trasie Lublin - Warszawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: folkatka Re: Czy busy Contbusu zjadą z trasy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.06, 15:07 Aronie! Już w wątku na galerii prosiłam Cię, byś nie wykorzytywał gdańskiej tragedii do swojej argumentacji. Sposób, w jaki to czynisz, to szczyt niedelikatności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: Czy busy Contbusu zjadą z trasy IP: *.enterpol.pl 22.09.06, 15:17 Gość portalu: folkatka napisał(a): > Aronie! Już w wątku na galerii prosiłam Cię, byś nie wykorzytywał gdańskiej > tragedii do swojej argumentacji. Sposób, w jaki to czynisz, to szczyt > niedelikatności. Rozumiem, że jak hrabia twierdzi, że busy są niebezpieczne to jest OK? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomekjot Re: Czy busy Contbusu zjadą z trasy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.06, 15:28 Takie tragedie zdarzają się raz na kilka lat, w wypadkach samochodów osobowych wygląda to tragiczniej. To nie jest powód, żeby jeżdzić po PKS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: Czy busy Contbusu zjadą z trasy IP: *.enterpol.pl 22.09.06, 15:34 Gość portalu: tomekjot napisał(a): > Takie tragedie zdarzają się raz na kilka lat, w wypadkach samochodów osobowych wygląda to tragiczniej. Ale faktem jest, że w PKSie też wypadki się zdarzają. I na kolei też - choćby dziś w Niemczech. > To nie jest powód, żeby jeżdzić po PKS. Ja tylko chcę pokazać absurdalność zabierania koncesji Contbusowi, który nie miał poważniejszego wypadku z własnej winy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: degrengolada Re: Czy busy Contbusu zjadą z trasy IP: *.top.net.pl 22.09.06, 23:49 capone zzamkneli za podatki. Oczywiscie Aronowski jest zdania, ze dopiero jak zaczna umierac ludzie mozna podjac jakies kroki. Oto nowoczesny pszenno- buraczany humanitaryzm. A moze jeszcze by sie zainteresowac firma Kevin, a konkretnie tym, czy do Gdanska jezdzi z Lublina czy moze jednak z Chelma:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: Czy busy Contbusu zjadą z trasy IP: *.enterpol.pl 23.09.06, 07:09 Gość portalu: degrengolada napisał(a): > capone zzamkneli za podatki. Oczywiscie Aronowski jest zdania, ze dopiero jak > zaczna umierac ludzie mozna podjac jakies kroki. NO wybacz a jak ma być inaczej? CZy mordercę wsadza się zanim kogoś zabije czy już po fakcie? > Oto nowoczesny pszenno- > buraczany humanitaryzm. Oto stalinizm w twoim wykonaniu. >A moze jeszcze by sie zainteresowac firma Kevin, a > konkretnie tym, czy do Gdanska jezdzi z Lublina czy moze jednak z Chelma:) Firma Kewin ma kursy zarówno na trasie Lublin - Gdańsk jak i Lublin - Chełm. Być może po prostu połączyła 2 kursy. Odpowiedz Link Zgłoś
rilian Re: Czy busy Contbusu zjadą z trasy 24.09.06, 09:23 śmieszna istoto - a co powiesz na ostatnie aresztowania na wyspach? pewnie dziwiłeś się, jak oni mogli, przecież powinni poczekać, aż terroryści wysadzą te samoloty. wtedy byłyby dowody, że ho! upewniasz mnie z każdym dniem, że mamy tu do czynienia nie z dorosłym człowiekiem, jeżdżącym busami, ale skrzywionym małolatem, licealistą, który: a) jest niemiłosiernie głupi, nieodpowiedzialny, niedojrzały - albo b) bawi się z nami pisząc takie brednie... Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Czy busy Contbusu zjadą z trasy 25.09.06, 06:27 rilian napisał: > śmieszna istoto - a co powiesz na ostatnie aresztowania na wyspach? pewnie > dziwiłeś się, jak oni mogli, przecież powinni poczekać, aż terroryści wysadzą t e samoloty. wtedy byłyby dowody, że ho! No i co? Już jednego gościa zabili, co nie miał nic wspólnego z terrorystami. Weź mi wielki naukowcu powiedz - skoro PKS Gdańsk miał wypadek z własnej winy i zginęło 30 osób i nie stracił koncesji a ty chcesz zabierać koncesję Contbusowi bo parę razy przekroczył prędkość i odjeżdża z Ruskiej? Idź się leczyć. Gdyby przyjąć twoją koncepcję zamykania przed popełnieniem przestępstwa, to mogliby wsadzić każdego. To było praktykowane zdaje się w ZSRR. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lubelak Czy busy Contbusu zjadą z trasy IP: *.adsl.inetia.pl 22.09.06, 08:12 To jest właśnie lubelskie wspieranie biznesu, nie ułatwić możliwośc wchodzenia na tę dochodową trasę innym przwożnikom ( jej dochodowośc wynika z tego,że mnóstwo ludzi wyjeżza z tej wsi pana prezydenta Pruszkowskiego, kótrą on tak kocha, myślę,że lublinianie poraz trzeci nie dadzą sie robić w balona i go nie wybiorą! wierze w was ludzie), tylko patrzy się jak skutecznie rozwalić firmę dającą pracę wielu rodzinom, co wy nato państwo władza, nic bo was takie przyziemne sprawy jak brak kasy nie obchodzą, Państwo czyli my wam da!!! Odpowiedz Link Zgłoś
clavi Re: Czy busy Contbusu zjadą z trasy 22.09.06, 08:13 rilian napisał: > aronie! czekamy na twoją arcyoświcającą wypowiedź, w której po raz setny > udowodnisz nam, że w przypadku busów nie ma mowy o łamaniu prawa i zagrażaniu > bespieczeństwu pasażerów! > Rilian, ty to jestes prowokator... Odpowiedz Link Zgłoś
radomir1 Re: Czy busy Contbusu zjadą z trasy 22.09.06, 12:37 Komu nie dał?? dziwne trochę. A między nami mówiąc - gdybym był pekaesem tobym też naciskał.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mmm Czy busy Contbusu zjadą z trasy IP: *.krasnystaw.net 22.09.06, 08:42 Jak wiadomo p. Olszak ma takie plecy że mu można wszystko, wiec i tym razem nic mu nie zrobią. Niechby jakiś inny przewoźnik odmówił pokazania tacho to zaraz by zabrali licencję a tu sie bedą bawić w kotka i myszkę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomekjot Re: Czy busy Contbusu zjadą z trasy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.06, 09:08 Aron właśnie siedzi za kierownicą i jedzie do Lublina swoim burakowozem z Parczewa Odpowiedz Link Zgłoś
bu2m Heniula ma problem 22.09.06, 09:55 Henilua ma rozdarte serce. Z jednej strony busy, z drugiej strony Pruszon. Jeśli będzie bronił busiarzy, zaatakuje tym samym Pruszona. Jeśli stanie po stronie Pruszona, zaatakuje busiarzy. Pewne jest jedno. Heniu musi bardzo uważnie przenanalizować sytuację. Ale znając Heniulę, zaatakuje on kogo innego, broniąc zarówno decyzji Pruszona i stojąc po stronie busiarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
bu2m Re: Heniula ma problem 22.09.06, 09:56 To jest taka mentalność zaślepionego PiSowca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zorro Re: Czy busy Contbusu zjadą z trasy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.06, 10:27 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zorro Re: Czy busy Contbusu zjadą z trasy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.06, 10:35 Prawda jest taka, że kierowcy mają radia CB i jadą równo 100km/h, nawet przez teren zabudowany, dlatego ich przelot do W-wy trwa tylko 2h15m. Mają pełny obraz na trasie dzięki innym kierowcom,który przez radio ich ostrzegają.Dlatego drogówka ich nie rusza. Co do ITR, TO DZIWI MNIE FAKT,że nie chcą pokazać tacha, bo np.w Niemczech, zaraz by samochód na parking kazali zholować. I byłby koniec balu panno lalu. Bo tam porządek musi być! Odpowiedz Link Zgłoś
robertcb Re: Czy busy Contbusu zjadą z trasy 04.02.07, 00:44 Wystarczy jadac takim contbusem mieć ręczniaka CB (np Alan38) i postawić nośną na kanale 19, - kierowca sie z nikim nie dogada. i jazda będzie bezpieczniejsza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niunia Re: Czy busy Contbusu zjadą z trasy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.07, 12:50 niewiele to da. W przypadku awarii CB kierowcy do siebie dzwonią. To samo dotyczy zakłóceń wysyłanych przez "sreberko" ale było wielokrotnie mówione ze jak komuś niepasują prędkości to jest wolniejszy pks, sądząc po tym ze ktoś nim jeszcze jeżdzi tacy ludzie sa. I dobrze ze jest wybor. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek N. Czy busy Contbusu zjadą z trasy IP: *.dsk.uw.edu.pl 22.09.06, 10:42 Zgadzam się z zarzutami, że pojazdy Contbusu jeżdżą niebezpiecznie. W porównaniu do Abtransu czy Bigstara ich jazda jest szaleńcza. Kultura kierowców też pozostawia wiele do życzenia. Dlatego m.in. zrezygnowałem z usług tej firmy już ponad 2 lata temu a o tym, że sytuacja nie poprawiła się wiem od znajomych. Kilka słów komentarza do wypowiedzi p. Olczaka: > "Według mojej interpretacji przepisów..." - od kiedy to Pana wykładnia prawa jest obowiązująca? > "Według przepisów kierowca może prowadzić bus bez odpoczynku przez cztery i pół godziny. Proszę sobie wyobrazić sytuację, że na trasie Warszawa - Lublin czas jego pracy dobiegłby końca w Jastkowie, kilka kilometrów przed Lublinem." - obecnie czas przejazdu busa na trasie Lublin - Warszawa trwa do 2,5 godz. Potem kierowca ma przerwe zanim rozpocznie kurs powrotny (wystarczy porównać rozkłady odjazdów z obu miast) o co wiec chodzi z tymi 4,5 godz.??? > "Gdyby 26 busów, które codziennie odjeżdżają do Warszawy, musiało pokonywać odcinek z Ruskiej na al. Unii Lubelskiej, każdego miesiąca zużywałyby dodatkowe 7 tys. litrów oleju napędowego, a spaliny zatruwałyby środowisko." - szczerze wątpię by chodziło tu naprawdę o środowisko.... Po prostu na al. Unii Lubelskiej przyszłoby może ze 20 proc. obecnych klientów. A jęsli naprawdę Contbus dba o czystość lubelskiego powietrza, to niech wystąpi o odjazdy np. ze Sławinka - wtedy spalą jeszcze mniej paliwa. Pzd. Tomek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mispercepcja Re: Czy busy Contbusu zjadą z trasy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.06, 13:54 Popieram.W porównaniu z Antransem i Big Starem Contbus wysiada.Kierowcy jeżdżą jak wariaci,trąbią na wszystkich.Ale to co widziałem jakiś czas temu przekracza już ludzkie pojęcie.Pochodzę z Garwolina i czasem spędzam tam weekendy.Każdy kto jechał przez Garwolin w godzinach szczytu wie,że stoi się tam w kilkukilometrowym korku i póki nie skończą obwodnicy nic się nie zmieni.Więc kierowcy skracają sobie drogę pchając się w boczne ulice miasta.Ostatnio jakiś psychol z Contbusu wepchnął się na moje osiedle (jadąc przez nie też można skrócić drogę do Lublina),ulicą na której dozwolone jest 30km/h zasuwał minimum 60 i omal nie przejechał dwóch dzieciaków jadących na rowerach,po czym jeszcze zaczął im bezczelnie wyzywać.Ludziom którzy siedzieli pod blokiem widzieli to wszystko i zaczęli na niego krzyczeć pokazał gest Kozakiewicza,bluznął i odjechał.To jest skandal! Swoja drogą kika osób z osiedla po tym wydarzeniu jest tak ciętych na Contbus,że jeśli zobaczą jakiś bus między blokami,to moze być ostro.Przykre to,bo mogło być normalnie,gdyby tylko kierowcy normalnie się zachowywali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ` misiu Re: Czy busy Contbusu zjadą z trasy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.06, 19:44 Z tego co przeczytałem, wnioskuję że jesteś Gościu na usługach konkurencji. Busy CONTBUS'a jak i wszystkich innych przewoźników jeżdżą przez Garwolin różnymi objazdami. Sam nauczyłem się jazdy objazdami przez to stale zakorkowane miasto, w którym jest więcej świateł niż na Grochowskiej w Warszawie, jadąc za busami tej firmy. Nie jest prawdą co napisałeś, że na jakimś objeździe przez osiedle z blokami można rozwinąć prędkość 60 km/h, bo są tam gęsto ułożone specjalne garby tzw. "leżący policjanci" przez co nie da się tam rozwinąć prękości powyżej 30 km/h nawet jadąc zwinną osobówką. Ponadto busy CONTBUS'u jako jedyne na tej trasie są nowe i klimatyzowane, więc podróżuje się nimi wygodnie i przyjemnie. Jeżdżąc w każdą niedzielę do pracy i wracając w każdy piątek trasą nr 17 spotykam na trasie wszystkich przewoźników. Nie spotkałem się nigdy z sytuacją, by bus CONTBUS'a wyprzedził mnie na podwójnej ciągłej lub w innym niedozwolonym miejscu, natomiast busy innych przewoźników - i owszem. Ponadto - skoro prawie wszystkie busy odjeżdzają z ulicy Ruskiej, to dlaczego firma CONTBUS ma być wyróżniona INACZEJ? Czyżby złośliwość magistratu? Czytając zarówno o tej historii, jak również o kilku innych to widzę, że w Polsce nie ma klimatu do prowadzenia własnego przedsiębiorstwa. Jak nie urząd skarbowy to zniszczy firmę inny urząd, a na pewno do tych działań przyłączy się zawistna konkurencja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mispercepcja Re: Czy busy Contbusu zjadą z trasy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.06, 18:08 Cóż misiu,widzę,że teorie spiskowe nie są ci obce i wszędzie doszukujesz się ukrytego działania jakichś sił.Gdybyś znał choć trochę Garwolin i wiedział jaki jest układ uliczek na osiedlu Romanówka to byś nie gadał takich głupot,bo wiem ile jest garbów i gdzie sa ułożone na osiedlu na którym się wychowałem dlatego niczego sobie nie wymyślam.Dla ścisłości,proszę bardzo,podam dokładny opis miejsca w którym zdarzył sie opisany przeze mnie incydent: Ulica Korczaka,wyjeżdża się z wyłożonej kostką ulicy Warszawskiej,skręca w lewo i jedzie z górki,po prawej stronie blok,po lewej supermarket "Omega".Pierwszy garb jest dopiero na wysokości szkoły,wcześniej kawał drogi na której nie ma nic.I można tam sobie zasuwać naprawdę szybko,tylko nikt przy zdrowych zmysłach tego nie robi.I co? Mam jeszcze podać nazwiska dzieciaków,których ten palant omal nie przejechał? Może chcesz numery telefonów ich rodziców? Im powiedz jacy to Contbusowcy sa uprzejmi.Na pewno przyznają ci rację. Po drugie-skoro jestes taki ironiczny,to trzymaj sie faktów.Nie wiem ile jest świateł na Grochowskiej,ale w Garwolinie są cztery.Jak się nie podoba-można sobie jeździć przez Wilgę i Dęblin-korków nie ma żadnych.A skoro tak zasuwasz objazdami to uważaj,bo na uboczu czesto mieszkają nerwowi ludzie i jak przez cały dzień jeżdżą im pod oknami samochody na obcych rejestracjach,to w końcu nerwy puszczają.Paru już sie o tym przekonało i wolą stać w korkach,niż skracać drogę przez osiedla. Po trzecie: zapisz sie do PiS'u-tam będziesz mógł węszyć spiski do woli Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Czy busy Contbusu zjadą z trasy 25.09.06, 06:25 wybacz, ale jeżeli władze miasta Garwolin nie potrafią zorganizować ruchu w miasteczku i są korki, to nie wiń busiarzy, że te korki omijają. Jakoś np. w Rykach korków nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mispercepcja Re: Czy busy Contbusu zjadą z trasy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.06, 12:06 Aronie,znasz takie powiedzenie wbijać się między wódkę a zakąskę? Właśnie to robisz.Po co pchasz się w nie swoją dyskusję?A władze nie mają nic do gadania,bo skoro wszystko wiesz,to powinieneś też wiedzeć,że droga przez Garwolin jest drogą krajową i to Warszawa decyduje o ilości świateł i o tym co się dzieje na drodze,o jej remontach czy też objazdach.Po za tym nie wiem czy zauważyłeś,ze Ryki nie ciągna się tyle co Garwolin (są ze cztery razy krótsze),po za tym droga główna nie przecina Ryk idealnie na pół,jak to czyni w wypadku Garwolina,przez co mniej mieszkańców po niej jeździ.I pówtórzę to co powiedziałem.Jak się nie podoba,to można sobie jeździć przez Wilgę i Dęblin.Obowodnica moze będzie na półtora roku (od 30 lat wszyscy na nią czekają,może w koncu ją zrobią) a do tego czasu to niech busiarze uważają,jak jeżdżą przez miejsca gdzie są dzieci.Bo,jak również wspominałem,łysi młodzieńcy z paskami na dresach są nieobliczalni i już kiedyś źle się proba objazdu dla kilku osób skończyła Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: Czy busy Contbusu zjadą z trasy IP: *.enterpol.pl 25.09.06, 19:04 władze Garwolina mogłyby tymczasowo zrobić jakiś objazd po peryferiach, np. tylko dla samochodów osobowych, autobusów i busów. Nie wierzę, że czegoś takiego nie da się zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mispercepcja Re: Czy busy Contbusu zjadą z trasy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.06, 21:00 Gdzie??? Weź sobie człowieku mapę i obejrzyj drogi.Raz,ze nie ma gdzie,dwa,nie ma dróg ktore by wytrzymały takie natężenie ruchu.Większość dróg wokół Garwolina to drogi na których z trudem się dwa duże samochody osobowe mijają,drogi takie,które mają wytrzymałość do góra 3,5 tony (autobus waży chyba więcej) i które się rozsypują,bo nie ma pieniędzy na ich remont.Mieszkamy w Polsce-chyba każdy wie jakie tu sa drogi.I Ty byś chciał puścić samochody z jednej z najbardziej zatłoczonych dróg w Polsce szosą która była remontowana ostatnio 30 lat temu? Przecież po miesiącu to by się rozleciało i trzeba by było drogę zamknąć.Poza tym przejazd i tak byłby długi,bo tzreba by kluczyć po wsiach.Zresztą,NIE MA takiej trasy która by omijała cały Garwolin,bez koniecznosci wbijania się w miasto.Jeśli na mapie taką znajdziesz,proszę,opisz ją dokładnie.Peryferii nie ma takich,które by pozwalały ominąć bezpiecznie miasto,bo znów trzeba by pchać się przez osiedla,czyli wracamy do punktu wyjścia. Gdyby obwodnica powstała choćby 10 lat temu,dzisiaj nie było by problemu.Ale decydenci nie przewidzieli wzrostu natężenia ruchu no i dopiero jak zrobił się taki pasztet jaki jest teraz to zaczęli budować.Choć zapotrzebowanie na nią zgłąszano już od wielu lat.Np. Wiązowną na tej samej trasie ominięto już kilkadziesiąt lat temu,a Garwolina nie wiedzieć czemu nie.A teraz to jeszcze potrwa,zanim ją otworzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: Czy busy Contbusu zjadą z trasy IP: *.enterpol.pl 25.09.06, 23:58 jakoś takie miasta jak Parczew, Łuków, Ryki i tym podobne mogły zrobić przejazdy dla busów tranzytowych tylko bidny Garwolin nie może człowieku przyjedź do Parczewa to zobaczysz jak się to robi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mispercepcja Re: Czy busy Contbusu zjadą z trasy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.06, 00:27 A ja ci mówię,skoro pozżerałeś wszystkie rozumy na świecie,to weź mapę i mi powiedz gdzie można puścić tranzyt.No gdzie? I jak mi wskażesz drogę,to się wtedy odzywaj.A dopóki tego nie zrobisz to nie denerwuj mnie więcej i nie kompromituj się takimi postami.Nie masz pojęcia jak wygląda miasto i jego okolice,bo gdybyś miał,to byś nie gadał takich głupot.Bo ja też mogę powiedzieć,że skoro w Warszawie i Wrocławiu są tramwaje,to czemu nie ma ich w Lublinie?Jakoś tam mogli je zmieścić,a w Lublinie nie mogą? Z Twoją logiką można by zadać takie pytanie.I w ogóle odwal się-powiedziałem,jak Ci się nie podoba,to sobie dymaj przez Dęblin,a od Garwolina trzymaj się z daleka. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Czy busy Contbusu zjadą z trasy 26.09.06, 06:46 w Parczewie też nie było miejsca gdzie można było puścić tranzyt no i wybudowali dwupasmówkę omijającą centrum miasta ( w granicach miasta czyli z własnych środków). Czyli się da, ale nie w Garwolinie. Oczywiście teraz to już nie ma sensu, zaraz będzie obwodnica. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mispercepcja Re: Czy busy Contbusu zjadą z trasy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.06, 11:42 Dochodzę do wniosku,ze ty żyjesz w jakimś innym świecie,a nie w Polsce.Jeżeli potrafisz korzystać z mapy (w co zaczynam wątpić,bo wciąż gadasz rzeczy z kosmosu,świadczące o kompletnej nieznajomości topografii terenu o ktorym piszesz),to porównaj sobie wielkosć Parczewa,czy Ryk (które dawałes jako przykład) do wielkosci Garwolina.Porównaj też natęzenie ruchu na tych dwóch drogach.Poza tym,powtórzę,jak podasz mi konkretną trasę,to się wtedy odzywaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lutzek Re: Czy busy Contbusu zjadą z trasy IP: *.crowley.pl 26.09.06, 12:14 Jeszcze się nie zniechęciłeś? :) lutzek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mispercepcja Re: Czy busy Contbusu zjadą z trasy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.06, 12:33 Jestem cierpliwy :-) Ciekawi mnie tylko,czy pan aron taki cwany jest tylko za klawiaturą,czy jakby doszło do spotkania na żywo,to też byłby taki mocny.Bo nabieram ochoty na sprawdzenie tego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lutzek Re: Czy busy Contbusu zjadą z trasy IP: *.crowley.pl 26.09.06, 12:58 Zaproponowałem mu spotkanie face to face. Jego odpowiedź na moją propozycję była taka, jakiej i Ty i ja się spodziewałem - pokrętna odmowa. Tchórz, po prostu tchórz. Bohater zza klawiatury, bo tam jest anonimowy. Zresztą nie dziwię się.... głupotą nie ma co epatować publicznie. lutzek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mispercepcja Re: Czy busy Contbusu zjadą z trasy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.06, 13:06 Heh,niestety świat ten tchórzami stoi. Nie śledzę zazwyczaj tego forum uważnie,ale jak trochę poczytałem to widzę,ze aron to tu bryluje i wszędzie daje popis swojej durnoty.Chyba trzeba bedzie częsciej zaglądać :-) Macie moze jakiś front antyaronowski? Z chęcią się przyłączę :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lutzek Re: Czy busy Contbusu zjadą z trasy IP: *.crowley.pl 26.09.06, 13:21 >Macie moze jakiś front antyaronowski? Z chęcią się przyłączę :-) On tu nie ma zwolenników, siłą rzeczy więc wszyscy inni współforumowicze tworzą front antyheńkowy (antyaronowy) :) A tak poważnie: mamy z niego naprawdę niezły ubaw, w dodatku za darmo. Czyż nie warto go więc wspólnie tutaj "hodować"? :) lutzek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mispercepcja Re: Czy busy Contbusu zjadą z trasy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.06, 14:42 W sumie racja.Czytając te jego wynurzenia można się nieźle ubawić :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: Czy busy Contbusu zjadą z trasy IP: *.enterpol.pl 26.09.06, 15:25 to ja mam ubaw z hrabiego. Kiedyś hrabia twierdził, że jest liberałem i domagał sie zwalczania prywatnych firm, które on sam ( w odróżnieniu od prokuratury i urzędu skarbowego) uważał za nieuczciwe. Teraz z kolei hrabia twierdzi że nie jest homofobem, ale się boi pójść do darkroomu. A przecież strach = fobia. Kiedyś też hrabia twierdził, ze komunikacja warszawska jest bezpieczna, że ho ho! Potem twierdził, że Warszawa nie dostaje dotacji na metro z budżetu centralnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: l. Re: Czy busy Contbusu zjadą z trasy IP: *.crowley.pl 26.09.06, 16:06 Wziąłeś dzisiaj leki? l. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: Czy busy Contbusu zjadą z trasy IP: *.enterpol.pl 26.09.06, 15:22 Parczew ma 11000 mieszkańców, Garwolin 16000. Wieeeeeeelka Różnica. Czyli faktycznie - w Parczewie można zrobić wewnętrzną obwodnicę, w Garwolinie nie. Rewelka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mispercepcja Re: Czy busy Contbusu zjadą z trasy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.06, 16:03 Ach aronie,to skoro jest to takie łatwe,to czemu nigdy nie przybyłeś do tego zacofanego miasta które to się nawet do twojego Parczewa nie umywa i nie oswieciłeś ciemnych mieszkanców i równie ciemnych władz swoją mądroscią która przycmiewa wszelki geniusz który na tym swiecie istnieje? Przeca ten ciemny,garwolinski lud niechybnie czcił by cię po wsze czasy i na rękach twe zacne ciało nosił,ześ taką dobroć mu uczynił i od problemu korków uwolnił.Wyniesion byłbyś rychło na ołtarze a pomniki twe stały by na każdym rogu każdej ulicy tego mało operatywnego miasta a każdy z mieszkańców imię "Aron" wypowiadałby z czcią temu świętemu w swej mądrości imieniu należną.Zawsze gdy twa zacna osoba pojawiałaby się w Garwolinie lud biłby od samych rogatek pokłony zbawcy swemu jedynemu i niepowtarzalnemu.Ave aron!!!!!! żal.pl To co aronie,może masz ochotę "pogadać" poza siecią? No dawaj.Taki mocny jesteś za klawiaturą.W realu też? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: Czy busy Contbusu zjadą z trasy IP: *.enterpol.pl 26.09.06, 17:43 myślałem, że sami w Garwolinie wpadniecie na to jak ułatwić sobie życie. Ale woleliście czekać na obwodnicę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mispercepcja Re: Czy busy Contbusu zjadą z trasy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.06, 17:47 Nie,czekaliśmy na ciebie. No to jak będzie? No aronie? Widzimy się poza siecią? Strach cię obleciał? Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Czy busy Contbusu zjadą z trasy 26.09.06, 19:08 a co solówę wymawiasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mispercepcja Re: Czy busy Contbusu zjadą z trasy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.06, 19:17 A co,cykorzysz? Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Czy busy Contbusu zjadą z trasy 26.09.06, 19:39 no co ty. MOżemy się bić w Garwolinie jak chcesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mispercepcja Re: Czy busy Contbusu zjadą z trasy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.06, 19:46 Moze być i w Garwolinie.Kiedy i gdzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: Czy busy Contbusu zjadą z trasy IP: *.enterpol.pl 26.09.06, 22:24 gdzie chcesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mispercepcja Re: Czy busy Contbusu zjadą z trasy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.06, 22:38 A czegóż się innego mozna było spodziewać... Jutro w samo południe na placu zabaw za Jagodzinską.Skoro wszystko wiesz,to wiesz gdzie to jest.Czekam. żal.pl cd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lutzek Heniek, wyłaź z wychodka i to tablicy !!!! IP: *.escom.net.pl 22.09.06, 13:14 Czekamy tu na Twoje opowieści o "układzie". Nie karz nam dłużej czekać. Już mi tu chodź i opowiedz jakąś bajkę !!! :) lutzek PS. Proszę Państwa, zapowiada się.... urocza zabawa :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: Czy busy Contbusu zjadą z trasy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.06, 13:47 Jeżdzę z Contbusem od kilku lat i z żadnej firmy przewozowej obsługującej tę trasę nie byłam tak zadowolona jak z Contbusa. Mam często okazję siedzieć obok kierowcy i przekonać się,że przestrzegają zakazu jazdy ponad 100 km/h. Poza tym - ich kierowcy są BARDZO (!!!) uprzejmi i kulturalni. Dla porównania - prosze wybrać się na tę trasę z innym przewoźniekiem (zwłaczcza tym na "M..."). Nie chciałabym być tylko na niego skazana... M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Czy busy Contbusu zjadą z trasy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.06, 13:54 Widocznir jak siedzisz obok kierowcy to jest zajęty nie tylko jazdą, ale i czymś innym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: Czy busy Contbusu zjadą z trasy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.06, 14:05 Oświecisz mnie - czym jest jeszcze zajęty kierowca (poza jazdą), kiedy siedzi obok niego pasażer? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Czy busy Contbusu zjadą z trasy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.06, 14:13 Jak siedzi pasażer, to chyba tylko jazdą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: degrengolada Re: Czy busy Contbusu zjadą z trasy IP: *.top.net.pl 22.09.06, 23:55 A nie trzyma Cie Monisiu za kolanko? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TomekN Re: Czy busy Contbusu zjadą z trasy IP: *.dsk.uw.edu.pl 22.09.06, 15:01 A gdzie na wspomnianej trasie jest zakaz jazdy ponad 100 km/h? Wydawało mi się, że nie ma tam dróg ekspresowych ani autostrad i że obowiązują ograniczenia jak na innych drogach krajowych, tzn. maks do 90 km/h Ale może dla chamowatych kierowców z Contbusa są inne przepisy (pewnie sam szef firmy tak sobie je zinterpretował)... Tomek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: Czy busy Contbusu zjadą z trasy IP: *.enterpol.pl 22.09.06, 15:06 niby dlaczego Contbus ma odjeżdżać z Al. Unii Lubelskiej skoro pozostali przewoźnicy odjeżdżają z Ruskiej? Co do miejsc odjazdu to patologię tworzy fakt, że dworzec jest własnością PKSu. Gdyby to ode mnie zależało, to sprzedałbym dworzec jakiemuś marketowi, a wiadomo że market wpuści na dworzec wszystkich czy to PKSy czy to busy bo zależy mu żeby nawieziono mu jak najwięcej klientów. W Czechach np. tamtejszy PKS dostaje surowe kary za niewpuszczanie na dworzec konkurencyjnych przewoźników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomekjot Re: Czy busy Contbusu zjadą z trasy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.06, 15:10 Oczywiście zaorać, zburzyć a autobusy niech odjeżdzają z Placu Litewskiego. To byłoby rozsądne rozwiązanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: Czy busy Contbusu zjadą z trasy IP: *.enterpol.pl 22.09.06, 15:19 Gość portalu: tomekjot napisał(a): > Oczywiście zaorać, zburzyć a autobusy niech odjeżdzają z Placu Litewskiego. To byłoby rozsądne rozwiązanie. Może nie z samego placu Litewskiego ale kto wie czy nie byłby to dobry pomysł żeby wyburzyć część kamienic na Niecałej i zrobić tam dworzec połączony z jakimś centrum handlowym. W sumie to taki dworzec mógłby być dwupoziomowy jak w Krakowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomekjot Re: Czy busy Contbusu zjadą z trasy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.06, 15:25 Przu układzie komunikacyjnym Lublina to beznadziejny pomysł. Może gdzieś na Sławinku zrobić zrobić postój dla PKS a dla busów na Majdanku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek N. Re: Czy busy Contbusu zjadą z trasy IP: *.dsk.uw.edu.pl 22.09.06, 15:18 Co Ty taki cięty jesteś na ten PKS? Autobus Ci uciekł w dzieciństwie??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: Czy busy Contbusu zjadą z trasy IP: *.enterpol.pl 22.09.06, 15:20 Gość portalu: Tomek N. napisał(a): > Co Ty taki cięty jesteś na ten PKS? PKS tam gdzie nie ma konkurencji winduje ostro ceny biletów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek N. Re: Czy busy Contbusu zjadą z trasy IP: *.dsk.uw.edu.pl 22.09.06, 15:26 > PKS tam gdzie nie ma konkurencji winduje ostro ceny biletów. To nie dotyczy tylko PKS-u i jest obecne w całej gospodarce. A czym mają jeździć emeryci, renciści itp., których nie stać na podróże busem? W PKS-ie mają zniżki i to dla nich najlepsze rozwiązanie. Poza tym lubelski PKS nie jest wcale najgorszy - szczególnie po ostatnich zmianach (bagażowi) i zapowiedziach zaczyna prezentować się coraz lepiej. Tomek N. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: Czy busy Contbusu zjadą z trasy IP: *.enterpol.pl 22.09.06, 15:32 Gość portalu: Tomek N. napisał(a): > To nie dotyczy tylko PKS-u i jest obecne w całej gospodarce. Nie. Tam gdzie jest konkurencja ceny nie rosną a nawet spadają. Przykłady : busy, telewizory, telefonia komórkowa. > A czym mają jeździć emeryci, renciści itp., których nie stać na podróże busem? Powinni udac się do opieki społecznej po pieniądze na bilety. Zresztą busy są w większości przypadków tańsze niż PKS i PKP. > W > PKS-ie mają zniżki i to dla nich najlepsze rozwiązanie. W busach też jest wiele zniżek. > Poza tym lubelski PKS > nie jest wcale najgorszy - szczególnie po ostatnich zmianach (bagażowi) i > zapowiedziach zaczyna prezentować się coraz lepiej. Ja nie twierdzę, że lubelski PKS jest najgorszy choc do ideału sporo mu brakuje. A bagażowi itp. to działania we właściwym kierunku, tyle że 15 lat za późno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek N. Re: Czy busy Contbusu zjadą z trasy IP: *.dsk.uw.edu.pl 22.09.06, 15:56 > Nie. Tam gdzie jest konkurencja ceny nie rosną a nawet spadają. Przykłady : > busy, telewizory, telefonia komórkowa. Właśnie o tym piszę - tam gdzie nie ma konkurencji można windować ceny i dotyczy to całej gospodarki. (czytaj i pisz powoli) > W busach też jest wiele zniżek. Ciekawe czy niewidomy wraz z opiekunem przejedzie się do W-wy busem za 17-18 zł... Odpowiedź brzmi - nie. Zapłacą 40-50 zł. Porównaj sobie. A poza tym busy jeżdżą tylko tam, gdzie mogą zarobić. Małe miejscowości są skazane na PKS. Na marginesie: pewnej wiosennej soboty tego roku musiałem się dostać właśnie do W-wy. W rozkładzie był bus (chyba z firmy Klan) który miał odjazd o 18.30 ze stanowiska 13 na dworcu. Kierowca powiedział, że jak będzie mało osób, to on nie jedzie bo mu się nie opłaci, a poza tym musi potem jeszcze wrócić a to będzie już późno... Na szczęście w ostatniej chwili zebrała się satysfakcjonująca go liczba osób. Pzd. Tomek N. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Czy busy Contbusu zjadą z trasy 22.09.06, 16:04 Gość portalu: Tomek N. napisał(a): > Właśnie o tym piszę - tam gdzie nie ma konkurencji można windować ceny i dotycz y to całej gospodarki. I dlatego powinna być konkurencja dla PKP, PKS i MPK Lublin./ > Ciekawe czy niewidomy wraz z opiekunem przejedzie się do W-wy busem za 17-18 zł ... Odpowiedź brzmi - nie. Zapłacą 40-50 zł. Porównaj sobie. Chleba też niewidomemu w sklepie za darmo nie dadzą. Niewidomy może się udać do opieki społecznej i powiedzieć że chce jechać do Warszawy i niech mu dadzą na bilet. Skoro opieka społeczna daje żulom na flaszkę to czemu ma nie dać niewidomemu na busa? > A poza tym busy jeżdżą tylko tam, gdzie mogą zarobić. Małe miejscowości są > skazane na PKS. Tak oczywiście. Michów, Kawka, Krasienin, Milejów, Mełgiew, Kijany, Rozkopaczew, Babin, Motycz, Karczmiska i Wojciechów to wielkie metropolie, bo busy tam jeżdżą. > Na marginesie: pewnej wiosennej soboty tego roku musiałem się dostać właśnie do W-wy. W rozkładzie był bus (chyba z firmy Klan) który miał odjazd o 18.30 ze > stanowiska 13 na dworcu. Kierowca powiedział, że jak będzie mało osób, to on ni e jedzie bo mu się nie opłaci, a poza tym musi potem jeszcze wrócić a to będzie już późno... Na szczęście w ostatniej chwili zebrała się satysfakcjonująca go liczba osób. No i? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Prywatna komunikacja... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.06, 10:01 Gość portalu: Tomek N. napisał(a): > Kierowca powiedział, że jak będzie mało osób, to on nie jedzie bo mu się nie opłaci, I to jest właśnie prywatna komunikacja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: Prywatna komunikacja... IP: *.aster.pl 24.09.06, 07:32 i bardzo dobrze. Nie widze sensu wozenia busem 1 osoby tak jak ty bys chcial. Jezeli masz potrzebe jechac o jakiejs porze sam, to wez sobie taksowke. Odpowiedz Link Zgłoś
rilian Re: Prywatna komunikacja... 24.09.06, 09:20 oczywiście. liczy się zysk. natychmiastowy. dlatego chamy z busów potrafią wyprosić kobietę, która kupiła właśnie ostatni bilet (za 1,50), bo za nią przyszedł ktoś, kto chce jechać do końca trasy. tak, busy mają szereg zalet, ale osobnikom je prowadzącym jeszcze sporo brakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Prywatna komunikacja... 25.09.06, 06:28 rilian napisał: > oczywiście. liczy się zysk. natychmiastowy. dlatego chamy z busów potrafią > wyprosić kobietę, która kupiła właśnie ostatni bilet (za 1,50), bo za nią > przyszedł ktoś, kto chce jechać do końca trasy. A niby dokąd na trasie do Warszawy bilet kosztuje 1,50? Do Jastkowa? Do Jastkkowa to można sobie pojechać busem puławskim na przykład. Odpowiedz Link Zgłoś
rilian Re: Prywatna komunikacja... 25.09.06, 15:39 a mogłem pisać o trasie na kraśnik? Odpowiedz Link Zgłoś
leniak Re: Czy busy Contbusu zjadą z trasy 25.09.06, 17:25 a majlepszym przykładem obnizki cen w wynkiu konkurencji jest trasa Lublin - Świdnik: PKS 1,50 zł Busy 3 zł co ciekawe koszt przejazdu po Lublinie takim busem to 1 zł, ale już przejazd Świdnik Racławicka - Świdnik szosa piasecka 2 zł... za 3zł można sobie również pojechać do Lubartowa i do Łęcznej (busem) a na konkurencję jest już wypróbowany sposób przebiujamy oponkę i już... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: Czy busy Contbusu zjadą z trasy IP: *.enterpol.pl 25.09.06, 19:03 leniak napisał: > a majlepszym przykładem obnizki cen w wynkiu konkurencji jest trasa Lublin - > Świdnik: > PKS 1,50 zł > Busy 3 zł no i widocznie ten PKS jest mało popularny, bo kursów ledwie kilka a w weekendy to w ogóle nie ma. > co ciekawe koszt przejazdu po Lublinie takim busem to 1 zł, ale już przejazd > Świdnik Racławicka - Świdnik szosa piasecka 2 zł... hrabia zaraz stwierdzi, ze PKS stosuje ceny dumpingowe > za 3zł można sobie również pojechać do Lubartowa i do Łęcznej (busem) > a na konkurencję jest już wypróbowany sposób przebiujamy oponkę i już... ktoś PKSowi poprzebijał oponki? Ciekawe. Odpowiedz Link Zgłoś
leniak Re: Czy busy Contbusu zjadą z trasy 26.09.06, 00:41 no ten PKS udało mi się złapać pierwszy raz w tym roku jakiś tydzień temu był to jak dotad raz jedyny... Pewnie że PKS-owi nikt nie przebijał... ale były czasy że firmy ze sobą walczyły te busowe nie mniej jednak na tej linii coś z cenami jest nie tak jest to popularna linia odległość niewielka a cena astronomiczna nie mniej z tego co wiem to konkurencja tu w zasadzie nie występuje... Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Czy busy Contbusu zjadą z trasy 26.09.06, 06:45 jaka cena astronomiczna człowieku. Idź się leczyć. Większość PKSów bierze więcej za podobną odległość. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Czy busy Contbusu zjadą z trasy 26.09.06, 06:54 na przykład na PKP tam gdzie nie ma promocji płacisz 3 zł za 3 km. A ile jest do Świdnika? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomekjot Re: Czy busy Contbusu zjadą z trasy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.06, 15:34 Nie żebym bronił busiarzy ale po to PKS zawyzają ceny biletów dla uczniów i rencistów, żeby mieć większe zyski. Taki uczeń płaci i tak połowę, czyli nieraz tyle co zapłaciłby w busie bez zniżki. Resztę dopłaca urząd marszałkowski. Przy czym jest tak, że busy nie wszędzie dojeżdzają i pks może stosować rozbój w biały dzień. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: `anty Tomek Re: Czy busy Contbusu zjadą z trasy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.06, 19:48 Polecam lekturę Ustawy: Prawo o ruchu drogowym, a przekonasz się, że jest taka kategoria dróg, na której można jechać z prędkościa 100 km/h. I trasa krajowa nr 17 do nich należy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lutzek Bredzisz mistrzu IP: *.escom.net.pl 23.09.06, 20:01 >Polecam lekturę Ustawy: Prawo o ruchu drogowym, a przekonasz się, że jest taka >kategoria dróg, na której można jechać z prędkościa 100 km/h. I trasa krajowa nr >17 do nich należy! No to poczytaj obrońco Aronów :) Ustawa "Prawo o ruchu drogowym" Podstawa prawna: Dziennik Ustaw z 2005 r.: Dz. U. Nr 108 poz. 908., Nr 175 poz. 1462, Nr 179 poz. 1486, Nr 180 poz. 1494, Nr. 180 poz. 1497 Dziennik Ustaw z 2006 r.: Dz. U. Nr 17 poz. 141, Nr 104 poz. 708. ================== Art.20 ust.3 pkt 1 3. Prędkość dopuszczalna poza obszarem zabudowanym, z zastrzeżeniem ust. 4 i 5, wynosi w przypadku: samochodu osobowego, motocykla lub samochodu ciężarowego o dopuszczalnej masie całkowitej nieprzekraczającej 3,5 t: 1. na autostradzie - 130 km/h, 2. na drodze ekspresowej dwujezdniowej - 110 km/h, 3. na drodze ekspresowej jednojezdniowej oraz na drodze dwujezdniowej co najmniej o dwóch pasach przeznaczonych dla każdego kierunku ruchu - 100 km/h, 4. na pozostałych drogach - 90 km/h; ======== i ust. 4 i 5 o których mowa powyżej, byś nie podejrzewał że coś ukryłem 4. Dopuszczalna prędkość autobusu spełniającego dodatkowe warunki techniczne określone w przepisach, o których mowa w art. 66 ust. 5, na autostradzie i drodze ekspresowej wynosi 100 km/h. 5. (uchylony). ============== Jak więc widzisz mistrzu, nie jest to 100 km/h tylko 90 km/h, bo droga nr 17 jest drogą jednojezdniową, w dodatku z jednym pasem ruchu w każdą stronę !!! (tyle, że z szerokim poboczem, ale dla ustawodawcy jest to nieistotne, skoro w ustawie o tym nie wspomina). Mam nadzieję, że będziesz już na przyszłość poinformowanym lepiej niż teraz i byś jeżdżąc tym busem nie łamał przepisów nagminnie :) lutzek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron hrabia w formie widze IP: *.aster.pl 24.09.06, 07:35 niech teraz hrabia sprawdzi czy takie uczciwe firmy jak np. Tramwaje Warszawskie, MPK Lublin czy PKS przestrzegaja przepisow. Co do tramwajow warszawskich to w kodeksie jest zakaz zderzania sie. Tymczasem praktycznie w kazdym miesiacu jest jakis wypadek z udzialem tramwaja ( a sa takie dni ze codziennie). I co? I nic. MPK Lublin - ponoc sa w Polsce jakies normy ekologiczne. Jak do tych norm maja sie spaliny emitowane przez te graty. Zeby nie bylo, to w innych miastach tez wiele jest gratow. Tu akurat busy sa najlepsze, bo sa nowe, a juz Contbusy na pewno. PKS Przemysl - proponuje przejazdzke hrabiemu autobusem tej firmy na trasie Lublin - Warszawa. Otoz zdarza sie ze ta trase autobus PKS Przemysl pokonuje w 2 godziny a jadac samochodem trudno za nim nadazyc. Jak hrabia zalatwi te sprawy, to moze sie zaczac czepiac Contbusa. Odpowiedz Link Zgłoś
rilian Re: hrabia w formie widze 24.09.06, 09:18 oto macie państwo przykład logiki chorej. typowej m.in. dla przestępców. "dlaczego się czepiacie mnie, że handluję prochami? czepiajcie się tych, którzy handlują na większą skalę, albo co je produkują!" "nie płacę podatków? i dobrze! najpierw niech zaczną płacić te bonzy wszystkie, co się rozbijają po drogach czarnymi limuzynami!" itd. itd. aronie, twa logika jest ŻAŁOSNA. świadczy o bardzo głębokiej niedojrzałości - społecznej, emocjonalnej, pewnym skrzywieniu psychicznym! smutne to! Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: hrabia w formie widze 25.09.06, 06:30 rilian napisał: > aronie, twa logika jest ŻAŁOSNA. świadczy o bardzo głębokiej niedojrzałości - > społecznej, emocjonalnej, pewnym skrzywieniu psychicznym! smutne to! to twoja logika jest żałosna. Nie przeszkadza ci to, że jeżdżą autobusy PKS Gdańsk, gdzie z winy firmy ( niesprawny autobus) zginęło 30 osób. I dalej jezdżą w niej takie same autobusy tyle że parę lat starsze. natomiast przeszkadza ci Contbus, gdzie póki co z winy firmy Contbus nikt nie zginął, ale tobie się wydaje, że mógłby zginąć. Idź się leczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: hrabia w formie widze 25.09.06, 07:09 to oczywiste, że jeżeli np. do busa warszawskiego wsiadła osoba chcąca jechać do Jastkowa, a pojawia się osoba chcąca jechać do Warszawy, to busiarz odsyła osobę jadącą do Jastkowa do busa puławskiego, który stoi tuż obok. Odpowiedz Link Zgłoś
rilian Re: hrabia w formie widze 29.09.06, 16:37 rzecz miała miejsce w busie do kraśnika. nie ma busów do niedrzwicy. ośle. twój problem polega na tym, że myślisz tylko o końcu swojego nosa. albo czegoś innego. świata poza tym nie widząc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laleczka Re: Bredzisz mistrzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.06, 21:47 Nie jestem tego pewna, ale chyba prędkość dozwolona mierzona jest z dokładnością do 10% więc jednak można jechać 100km/h Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lutzek Mistrzyni matematyki? :) IP: *.crowley.pl 28.09.06, 22:10 >Nie jestem tego pewna, ale chyba prędkość dozwolona mierzona jest z >dokładnością >do 10% więc jednak można jechać 100km/h Cóż za wyliczenia :) 90 + 1/10 x 90 = .... - policz sobie :) Na pewno nie jest to 100 :) lutzek PS. Pomijając fakt, że przepisy stanowią jednoznacznie: 90km/h, a nie 90km/h+10% :) Odpowiedz Link Zgłoś
bu2m Aron nam już wyjaśnił :))))))))))))))))))) 22.09.06, 15:24 Wszystkiemu winny jest PKS:)))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: Aron nam już wyjaśnił :))))))))))))))))))) IP: *.enterpol.pl 22.09.06, 15:35 nie twierdzę, że wszystkiemu winny jest PKS. Twierdzę natomiast, że PKS pozbawiony konkurencji winduje ostro ceny. Polecam przejażdżkę PKSem na trasie Lublin - Lubartów a potem powiedzmy Radzyń - Parczew. Odpowiedz Link Zgłoś
bu2m Re: Aron nam już wyjaśnił :))))))))))))))))))) 22.09.06, 16:35 Ale co ma on do sprawy z Contbusem???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wisia Re: Aron nam już wyjaśnił :))))))))))))))))))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.06, 16:51 Hieniu vel aron jak zwykle dosc smetnie pitoli!!! Az sie wam dziwie, ze podejmujecie z nim dyskusje, bo ten smetny busiarz na wszystkich forach jest juz znany i ze swoim busem wpycha sie tak, jak wpycha sie Contbus i wszyscy inni prywaciarze. Ciekawe tylko jest to, ze ani arona, ani innych busiarzy nie ma na trasie, gdy przychodza dni swiateczne czy chocby ta wredna, zdarzajaca sie co tydzien sobota - wtedy busiarzy nie ma, chociaz maja skoordynowane kursy takze na te dni. I wtedy wszyscy leca do tego zlego, podlego PKS, co to tak zdziera skore z biednych uczniow. Tylko powiedz mi hieniu vel aronie dla jakiego to powodu przetargi na dowozy uczniow do szkol wygrywaja PKS, a nie ci wspaniali, tani, uprzejmi, punktualni i tak pozadani przez ciebie busiarze. Powiedz, jezeli umiesz jeszcze myslec, ale na to za bardzo nie licze..!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Aron nam już wyjaśnił :))))))))))))))))))) 22.09.06, 16:56 że co? W sobotę nie ma busiarzy? A jak nawet to dlaczego PKS Lublin w soboty nie jeździ do Świdnika? Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Aron nam już wyjaśnił :))))))))))))))))))) 22.09.06, 16:58 są gminy gdzie busiarze przewożą dzieci do szkoły. Np. Abramów, Kamionka zdaje się, Michów... Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Aron nam już wyjaśnił :))))))))))))))))))) 22.09.06, 17:01 a tak w ogóle to wisia zamiast pitolić niech uda się na dworzec w sobotę to zobaczy ile tam busów. Pełno ich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: Czy lubelscy urzędnicy się nudzą IP: *.vlan106.shrike.lubman.net.pl 23.09.06, 07:28 ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wędrowiec Re: Czy busy Contbusu zjadą z trasy IP: *.centertel.pl 23.09.06, 13:34 W całej tej sprawie jeden wątek pozostaje niezauważony. Postępowanie o odebraniu zezwolenia wszczęto tuż potem, gdy właściciel firmy wystąpił w TVN i opowiedział o nieprawidłowościach w Urzędzie Marszałkowskim. Ba, w imieniu Stowarzyszenia Przewoźników ośmielił się złożyć skargę na marszałka i wystąpił z nią na sejmiku. Marszałek takiej bezczelności nie może puścić płazem. Tym bardziej, że w kolejce po zwolnione rozkłady jazdy już ustawiają się zaufani kumple Wojtasa z PSL. Trzeba przecież zarobić na wybory. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman latają mi "koło piora" brednie arona.... IP: *.lublin.mm.pl 24.09.06, 19:47 wiem jedno - busiarze to stado potencjalnych bandytów na naszych drogach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin NIeeeeeeeeeee IP: 89.186.21.* 24.09.06, 20:36 Witam wszystkich ! Co z ta POLSKĄ LUDzieeeeeeeeeeeeeeeee to co się dzieje jest straszne ... ! Ja jeżdzę praktycznie 2 razy w tygodniu do warszawy z LUBLINA zawsze busami z CONTBUSA raz pojechałem busem z innej firmy nei zdradze nazwy tej firmy bo nie che nikomu robić antyreklamy . Nigdy juz nie bede jeżdził niczym innym niż contbus DLACZEGO...? Bo w CONTBUSIE panuje bardzo miął atmosfera kierowcy sa kultruralni uprzejmi mozna z nimi porozmawiać i co jeszce wazne WYGLĄDAJĄ jak kierowcy nie jeżdzą w JEANSACH w DRESACH ani niczym podobnym ! Są eleganccy i to się liczy na PLUS ! Po drugie czy widzieli panstwo jak estetyczne , czyste , zadbane sa busy z CONTBUSA aż miło je jedzie. Przez ten czas który jeżdzę tymi busami nie widziałem ani jednej groxnej brawurowej jazdy kierowców ! Oni jeżdzą ostrożnie nie narazają zycia pasazerów których przewozą ! Ktoś kto pisał ten artykuł jest w wielkim błedzie ....! CZŁOWIEKU CZYTY KIEDYKOLWIEK JECHAŁEŚ TYMI BUSAMI ! KTOŚ KAZAŁ CI TO NAPISAC A TY ZA PIENIADZE ZROBISZ WSZYTSKO ! ZASTANÓW SIĘ CO ROBISZ ! POZDRAWIM WSZYTSKICH BARDZO SERDECZNIE Odpowiedz Link Zgłoś
rilian Re: NIeeeeeeeeeee 24.09.06, 20:48 nie, ubranie, kultura, czystość w aucie powinna być NORMĄ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rameov Re: Czy busy Contbusu zjadą z trasy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.06, 21:01 Wszystkie busy wszystkich firm na trasie do Warszawy jeżdżą tak samo. Oczywiste jest, że nie przestrzegają ograniczenia do 90 km/h. Mając radia CB doskonale wiedzą, gdzie stoją "misie z suszarkami". Te "skargi zaniepokojonych pasażerów" to po prostu zapewne działania konkurencji albo też w ogóle pic na wodę, bo jak ktoś tu napisał właśiciel Contbusu skrytykował marszałka województwa w TVN. Autor artykułu zamiast więc pisać pierdoły jak nic niewiedząca panienka z dobrej pensji i ślizgać się po powierzchni problemu powinienin dokopać się do tego, o co tak naprawdę tutaj chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Czy busy Contbusu zjadą z trasy 25.09.06, 06:24 jeżeli pasażerom nie odpowiada to, że bus jedzie 100 km/h zamiast 90, to przecież mają PKS. Tyle że nie polecam PKS Przemyśl, bo oni nie jeżdżą wcale wolniej niż busy. Myślę, że bezpiecznie będzie jechać autobusem PKS Lublin albo PKS Krasnystaw, bo oni puszczają na tą trasę często stare graty, które nie dadzą rady rozwinąć 100. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Idzi Re: Czy busy Contbusu zjadą z trasy IP: *.it-net.pl 25.09.06, 08:06 To prawie jak: Jeśli nie odpowiada ci, że w tym sklepie cię okradamy, idź do innego. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Czy busy Contbusu zjadą z trasy 25.09.06, 08:15 Gość portalu: Idzi napisał(a): > To prawie jak: Jeśli nie odpowiada ci, że w tym sklepie cię okradamy, idź do > innego. jeżeli jakiś bus cię okrada, to zgłoś to do prokuratora. Odpowiedz Link Zgłoś
rilian Re: Czy busy Contbusu zjadą z trasy 25.09.06, 08:29 przecież to ty, w swojej małości i ograniczeniu, prezentujesz taką właśnie logikę. ale uświadamianie ci tego, to jak rozmowa z dzieckiem. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Czy busy Contbusu zjadą z trasy 25.09.06, 08:36 to ty jesteś pozbawiony logiki. Nie przeszkadza ci śmiertelny wypadek w PKS Gdańśk z winy niesprawnego autobusu, a przeszkadza ci Contbus który nie miał żadnego śmiertelnego wypadku. Chyba się zaraziłeś od hrabiego nienawiścią do prywaciarzy. Kto by pomyślał, nowe pokolenia stalinowców rosną... Odpowiedz Link Zgłoś
rilian Re: Czy busy Contbusu zjadą z trasy 25.09.06, 08:43 bawi mnie i przeraża jednocześnie ograniczenie twe. logika przerażająca. iście stalinowska, jak sam mówisz. to ci, którymi obrzucasz innych celowali w zdaniach tobie bliskich "a u waas biją murzynów". z łatwością można przełożyć twoje rozumowanie na inne sfery. możesz perfekcyjnie zagrać dyrektora zakładu mięsnego pakującego rzygi w folie i pytanego, dlaczego to robi, odpowiadałbyś: "dlczego z podobną sumiennością nie zajął się pan sprawą constaru? pamięta pan co tam się działo?" ale, by to pojąć, musiałbyś zdjąć klapki z oczu. wszyscy poza tobą rozumieją ten logiczny i etyczny błąd, który w sobie hodujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Czy busy Contbusu zjadą z trasy 25.09.06, 08:50 no ba, ale w branży mięsnej nie było zakładu, gdzie po spożyciu mięsa zmarło 30 osób. A w branży autobusowej BYŁ TAKI PRZYPADEK. 30 osób zginęło w autobusie PKS Gdańsk, bo był niesprawny. Natomiast W CONTBUSIE NIKT NIE ZGINĄŁ. ODEBRANO KONCESJĘ PKS GDAŃSK? NIE! TO DLACZEGO ODBIERAĆ CONTBUSOWI??? tu wychodzi twoja nienawiść do prywaciarzy. Traktujmy wszystkich równo - zabieramy koncesje za śmiertelne wypadki, albo nie. A nie że prywaciarza tępimy, a PKS winny śmierci pasazerów dalej jeździ sobie w najlepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Czy busy Contbusu zjadą z trasy 25.09.06, 08:51 po prostu rillian tak jak hrabia nienawidzi prywaciarzy i stąd jego bzdury. PKS Gdańsk gdzie zginęło 30 osób jest OK, a Contbus gdzie nikt nie zginął jest zły. No ale rillian przypuszcza, że w Contbusie ktoś mógłby zginąć, więc Contbusowi należy zabrać koncesję. Na podstawie przypusczeń riliiana. Odpowiedz Link Zgłoś
rilian Re: Czy busy Contbusu zjadą z trasy 25.09.06, 08:59 zastanawiająco często wychodzi u ciebie słowo "nienawiść". zazwyczaj w kontekście osób drugich bądź trzecich. mogłoby to być ciekawym materiałem dla psychiatry. czy ktoś cię skrzywdził w dzieciństwie, że teraz z taką zawziętością bronisz rzeczy nie do obrony? stawiając wszystkich myślących odrobinę inaczej, po drugiej stronie barykady? taka oblężona twierdza, okopy św. trójcy w twoim wykonaniu... (jeśli wiesz, co mam na myśli). sam czasem podróżuję prywatnymi. contbusem nie dalej niż dwa tygodnie temu jechałem. jedynym czynnikiem decydującym był fakt, że odjeżdżał on z wawy za pół godziny, zaś na pociąg musiałbym czekać 1,5. a jadąc byłem zbyt zmęczony, by zwracać uwagę na sposób jazdy. za to w lublinie miałem ochotę rzucać mięsem, gdy baran wbrew ustaleniom z jedną pasażerką, nie pojechał przez warszawskie i sikorskiego i potem skręcił w sikorskiego dopiero z solidarności. i w dowód swej głupoty ustawił się na lewym pasie, by zawrócić na rondzie HDK, co zajęło mu ok. 5 inut dłużej, niż dwa skręty w prawo - w warszawskie i w 1000lecia. cóż, wyobraźnia i empatia nie są dobrą stroną tego kierowcy. i twoją. ale nie mówię, że wszystkich busiarzy. choć to będziesz mi wmawiał swoimi bredniami, bawiącymi doskonale nasze towarzystwo. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Czy busy Contbusu zjadą z trasy 25.09.06, 09:29 to w końcu gdzie ta pasażerka chciała wysiadać? Być może Contbus nie chciał stracić zawieszenia na Warszawskiej tam są niezłe dziury. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Czy busy Contbusu zjadą z trasy 25.09.06, 09:31 niestety brednie to ty i hrabia opowiadacie. Nie przeszkadzają wam wypadki tramwajowe w Warszawie, płonące Neoplany w Warszawie, rozbite Autosany w Gdańsku czy gdzieś a przeszkadzają wam lubelscy busiarze, z czystej nienawiści do kogoś komu się udało otworzyć firmę i ciężko pracuje na swoją rodzinę. Chcielibyście ich zagryźć z tej nienawiści, że gdzieśtam pojechali 100 na godzinę, że gdzieśtam przejechali przez osiedle, że pojechali Sikorskiego zamiast Warszawską. Typowe wykształciuchy. Odpowiedz Link Zgłoś
rilian Re: Czy busy Contbusu zjadą z trasy 25.09.06, 09:35 bez komentarza. słyszałem, że "dyskutując" z ograniczonymi sami zniżamy się do ich poziomu. gdzieś tu nastąpiło przekroczenie tej bariery. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Czy busy Contbusu zjadą z trasy 25.09.06, 09:36 to jesteś poniżej wszystkich barier, skoro przeszkadza ci busiarz co nie miał wypadku z własnej winy, a nie przeszkadza ci PKS Gdańsk, który miał poważny wypadek z ofiarami śmiertelnymi. Idź się leczyć z nienawiści do prywaciarzy. GDybyś urodził się kilkadziesiąt lat wcześniej to pewnie tępiłbyś kułaków i zakładał kołchozy. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Contbus a niemieckie pociągi 25.09.06, 09:42 ostatnio na przykład rozbił się w Niemczech pociąg zginęło 20 osób. I jakoś żadne rilliany albo arystokracja z Kruczkowskiego nie krzyczą, że niemieckie koleje trzeba zlikwidować. Natomiast czepiają się Contbusa który nie miał nigdy wypadku śmiertelnego z własnej winy. Ot wykształciuchy. Logika nie jest ich mocną stroną. Dowalić, zniszczyć, zdeptać prywatną inicjatywę. Oto cel życia wykształciucha. Odpowiedz Link Zgłoś
rilian Re: Contbus a niemieckie pociągi 25.09.06, 09:48 co jest celem życia buraka? Odpowiedz Link Zgłoś
rilian Re: Czy busy Contbusu zjadą z trasy 25.09.06, 09:32 brawo, możesz pracować dla gosiewskiego, wybrniesz z każdej sytuacji!... pani chciała wysiąść na warszawskiej i uzgodniła, że bus pojedzie tą właśnie ulicą, potem skręcając w sikorskiego. tak się zresztą zdarza zazwyczaj, gdy jadę tymi busami, kilka razy w roku. jeśli chcesz wiedzieć, pani mieszka na czeremchowej, kiedyś zdaje się miałem korepetycje u jej syna. jeszcze jakieś mądre pytania? Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Czy busy Contbusu zjadą z trasy 25.09.06, 09:37 czyli widocznie Contbus nie jechał przez Warszawską, bo tam jest słaba nawierzchnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomekjot Re: Czy busy Contbusu zjadą z trasy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.06, 09:08 Baranie, jak contbus bedzie jeżdził 50 lat to taki wypadek będzie miał, tak mówią statystyki Odpowiedz Link Zgłoś
rilian Re: Czy busy Contbusu zjadą z trasy 25.09.06, 09:25 o, witam kolejnego stalinistę, zaślepionego nienawiścią do busiarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomekjot Re: Czy busy Contbusu zjadą z trasy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.06, 09:45 A w którym to poście napisałem, że nieenawidzę busiarzy. Uważam, że państwowe pks-y przespały powstanie konkurencji, może nie wszędzie ale tak jest. Co w tym złego że ktoś popiera transport masowy, przecież trzy busy to jeden autokar, logiczne że wspierając autobusy zmniejszamy korki na naszych drogach. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Czy busy Contbusu zjadą z trasy 25.09.06, 09:46 Gość portalu: tomekjot napisał(a): > A w którym to poście napisałem, że nieenawidzę busiarzy. Uważam, że państwowe > pks-y przespały powstanie konkurencji, może nie wszędzie ale tak jest. Co w tym złego że ktoś popiera transport masowy, przecież trzy busy to jeden autokar, logiczne że wspierając autobusy zmniejszamy korki na naszych drogach. Bzdura. To znaczy gdyby ten autokar jechał tak jak bus to można wspierać. Ale jeżeli autosan jedzie 70 km/h to on te korki tworzy, bo za nim zbiera się sznureczek osobówek. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Czy busy Contbusu zjadą z trasy 25.09.06, 09:47 poza tym gdyby ludzie chcieli większych autokarów na trasie do Warszawy, to Contbus, Misura, BigStar i inne firmy po prostu by kupiły takie autokary. Dobry bus taki jak ma Contbus kosztuje tyle samo albo niewiele mniej niż niezły autokar. Ale widocznie ludzie wolą jednak jechać busem. Tak że wozi się ludzi tym czym chcą jeździć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomekjot Re: Czy busy Contbusu zjadą z trasy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.06, 09:45 A w którym to poście napisałem, że nieenawidzę busiarzy. Uważam, że państwowe pks-y przespały powstanie konkurencji, może nie wszędzie ale tak jest. Co w tym złego że ktoś popiera transport masowy, przecież trzy busy to jeden autokar, logiczne że wspierając autobusy zmniejszamy korki na naszych drogach. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Czy busy Contbusu zjadą z trasy 25.09.06, 09:28 Gość portalu: tomekjot napisał(a): > Baranie, jak contbus bedzie jeżdził 50 lat to taki wypadek będzie miał, tak > mówią statystyki no to jak będzie miał wypadek, to pogadamy. Skoro PKS Gdańsk miał wypadek i nadal jeżdzi, to nie ma też powodu, żeby odbierać Contbusowi koncesję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xcx Re: Czy busy Contbusu zjadą z trasy IP: *.centertel.pl 06.10.06, 11:03 Chodzi o kasę i to grubą. Z 1 busa na trasie Wawa-Lublin własciciel lini wyciąga 100 000 / miesiac. Stąd łąpówki w urzędzie, niedawne samobójstwo pracownicy UW. 90% decyzji dotyczących koncesji jest wydawanych z naruszeniem prawa. Jedyny sposób - ciągła kontrola i odpowiedzialność indywidualna urzędników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: l. Re: Czy busy Contbusu zjadą z trasy IP: *.crowley.pl 06.10.06, 14:12 > Z 1 busa na trasie Wawa-Lublin własciciel lini >wyciąga 100 000 / miesiac. Nie wydaje mi się to możliwe, nawet w połowie. 100 000 PLN/m-c to przewiezionych (zakładając kwotę 20 PLN za przejazd na trasie W-wa-Lublin) ok. 5 000 pasażerów miesięcznie jednym busem. To daje ni mniej ni więcej jak ~166 osób przewiezionych dziennie jednym busem !!! Nie wiem, ile osób wchodzi do busa, ale mniemam że ok. 20-22. To wychodzi, że bus musiałby wykonywać codziennie po 8 kursów (4 pełne kursy w tą i z powrotem) z całkowitym napełnieniem. Niewykonalne ! (zabrakłoby doby, a kursy mają średnie obłożenie w granicach 50%). l. Odpowiedz Link Zgłoś
robertcb Re: Czy busy Contbusu zjadą z trasy 04.02.07, 00:52 Gość portalu: Rameov napisał(a): > Wszystkie busy wszystkich firm na trasie do Warszawy jeżdżą tak samo. Oczywiste > jest, że nie przestrzegają ograniczenia do 90 km/h. Mając radia CB doskonale > wiedzą, gdzie stoją "misie z suszarkami". Te "skargi zaniepokojonych pasażerów" A Ty wyciągasz swoje CB z kieszeni, ustawiasz kan. 19 AM, i krzyczysz, "czysto kolego, czysto" a busiarz płaci mandat i dostaje punkty za przekroczenie prędkosci :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stały klient Czy busy Contbusu zjadą z trasy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.06, 09:47 To chyba jakaś podpucha-tzn,że pasażerowie donoszą na kierowców,że jeżdżą ryzykownie...Jeżdżę Contbusem od prawie 3 lat niemal co tydzień w obie strony- nigdy nie poczulam się zagrożona.Wręcz przeciwnie-uważam że kierowcy są dobrzy,jeżdżą pewnie i bezpiecznie,korzystają z objazdów zakorkowanych miejsc,co nam pasażerom się podoba-bo nie stoimy w korku i jesteśmy niemal na czas.Dochodzi do tego kultura zachowania,porządne ubranie.Takimi busami chce się jeździć.Dlatego zawsze jest komplet pasażerów.Czy to nie robota konkurencji? Żeby wyeliminować Firmę Contbus z rynku.A może konkuremt dobrze posmarował komu trzeba,żeby ich się wyzbyć? Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Czy busy Contbusu zjadą z trasy 25.09.06, 09:48 jeżeli ktoś chce wyprzeć Contbusa z rynku, to po prostu niech kupi lepsze busy, da niższe ceny, milszych kierowców itp. itd. Wtedy Contbus wypadnie z trasy do Warszawy i będzie jeździł do Wilczopola albo Charlęża. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Czy busy Contbusu zjadą z trasy 25.09.06, 09:51 zobaczcie np. taki Van Hool glinki.com/?l=emr7jv Kosztuje 8500 euro czyli mniej niż porządny bus. A jednak przewoźnicy nie kupują takich sprzętów tylko busy. O czym to świadczy? Że pasażerom bardziej się podobają busy niż autokary. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rilian Re: Czy busy Contbusu zjadą z trasy IP: *.it-net.pl 25.09.06, 09:56 idąc tym tropem - ludzie wolą pracować w biedronce, niż gdzie indziej. i należy im to umożliwić, za wszelką cenę. albo takie lodowisko na litewskim. można było, owszem, zrobić takie za 300 tys. ale ludzie woleli ślizgać się na takim za 700 tys. więc o co ten szum. naprawdę nie widzisz logicznego błędu? a może nie rozumiesz tego słowa - jeśli tak, przyznaj się wykształciuchom. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Czy busy Contbusu zjadą z trasy 25.09.06, 10:11 Gość portalu: rilian napisał(a): > idąc tym tropem - ludzie wolą pracować w biedronce, niż gdzie indziej. i należy im to umożliwić, za wszelką cenę. tak oczywiście. Nie widzę powodu zakazywania komuś pracy w Biedronce. > albo takie lodowisko na litewskim. można było, owszem, zrobić takie za 300 tys. ale ludzie woleli ślizgać się na takim za 700 tys. więc o co ten szum. Oczywiście. > naprawdę nie widzisz logicznego błędu? widzę - u ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomekjot Re: Czy busy Contbusu zjadą z trasy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.06, 08:12 jesteś dwbil, bo za autokary płaci się podatek drogowy a za busy tylko podatek wliczony w cenę paliwa. stąd na naszych drogach jest tyle busów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: Czy busy Contbusu zjadą z trasy IP: *.enterpol.pl 26.09.06, 15:23 jaki podatek drogowy? Przecież podatek drogowy jest w cenie paliwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lenka Re: Czy busy Contbusu zjadą z trasy IP: *.lublin.mm.pl 26.09.06, 15:45 I jeszcze jedno nie ma tak kulturalnej firmy jak Contbus, proszę dla porównania przejechać się M..... tam można się bać o własne życie a nie jeżdżąc z Contbusem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pasażer Aron to zwykły czy niezwykły głupek? IP: 64.92.167.* 25.09.06, 13:38 Poczytuję sobie to forum od wczoraj i widze, ze kolezka Aron ma nierówno pod sufitem. On tak zawsze? Zastanawiam się, czy on ma 15 lat czy może firmę busiarską? Mam takze podejrzenie, że facet kwalifikuje się do leczenia zamkniętego. Wesoły Aronku z ciebie pajacyk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rilian gdyby... IP: *.it-net.pl 25.09.06, 15:26 gdyby miał 15 lat ,nie byłoby problemu, ale podobno on busem jeździ... zgroza. Odpowiedz Link Zgłoś
leniak Re: gdyby... 25.09.06, 17:05 to jest chyba wyjaśnienie, nawierzchnia jest kiepska więc trzęsie, myśli ciężko pozbierać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lenka Czy busy Contbusu zjadą z trasy IP: *.lublin.mm.pl 26.09.06, 15:33 Jeżeli komuś nie podoba się jak kierowcy Contbusu prowadzą samochody ma wybór nie musi jeździć tą firmą są przecież inni przewoźnicy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ja jeżdżę z nimi 2 lata i jestem w 100% zadowolona. To solidna i stabilna firma na którą zawsze mogę liczyć.Tak trzymać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman lenko, czy ptrzeczytałaś artykuł który...... IP: *.lublin.mm.pl 26.09.06, 22:40 jest komentowany? Przecież nie chodzi w nim o to czy Contbus jest punktualny i elegancki tylko czy jest bezpieczny na drodze i czy nie czuje sie "ponad prawem". Jeśli jesteś kierowcą to pojedź kiedyś za takim bydlakiem i zobacz co wyczynia na drodze. Odpowiedz Link Zgłoś
rilian Re: lenko, czy ptrzeczytałaś artykuł który...... 29.09.06, 16:38 albo przed takim bydlakiem. najlepiej na końcu długiego sznura aut. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Procont Re: Czy busy Contbusu zjadą z trasy IP: 212.106.29.* 02.10.06, 15:05 Jeśli komuś się nie podoba, to zapraszamy do PKP. Ja jezdze CONTBUSEM od poczatku tej firmy raz w tygodniu do Warszawy i raz z powrotem. Jak malo kto wiem jak jezdza kierowcy: swiadomie, pewnie i po mistrzowsku. Tylko jakies cieniasy niedzielnie nie rozumiejac zachowania zawodowca wszczynaja larum, ku uciesze gawiedzi i firm pseudokonkurencyjnych. Jest wolny rynek i wybor, no i w salonach pelno samochodow po promocyjnej cenie. Zapraszamy, opcji jest dosyc nawet dla najbardziej wymagajacych. Odpowiedz Link Zgłoś