Dodaj do ulubionych

MPK poprawia poprawki

28.09.06, 20:02
no to o jakie konkretne zmiany chodzi i kiedy pojawia sie one chociazby na stronie MPK bo o autobusach to ja nie wspomne tam jak zawsze na odwrot takie informacje zawisna w ostatniej chwili martwi mnie jak najbardziej zmiana trasy 7 byc moze powroci ona na stara dobra trase???
Obserwuj wątek
    • Gość: _ MPK poprawia poprawki IP: *.resetnet.pl 28.09.06, 20:17
      Wydrukowałem sobie rozkłady wszystkich linii z przystanku na osiedlu a teraz
      zmiany. Jak zwykle... Może i MPK chce dobrze, ale na razie nie wychodzi to
      najlepiej...
      • Gość: xyz Re: MPK poprawia poprawki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.06, 20:35
        o konkretnych zmianach dowiedzialem sie jednak z Dziennika Wschodniego:Od soboty znów zmienią się trasy niektórych autobusów komunikacji miejskiej. Zlikwidowane zostaną także niektóre kursy. "Czwórka” nie będzie już jeździć do Konopnicy, inaczej pojadą też linie 7, 26 i 51. W trasę wyruszy też niedzielna linia z numerem zero. W niedzielę wrócą też na ulice autobusy linii 56, choć pojadą inną trasą niż przed wakacjami.

Linia 4
        Będzie kursować na nowej trasie: Poligonowa - Wyrwasa - Sikorskiego - Popiełuszki -Długosza - Racławickie - Sikorskiego - Wyrwasa - Poligonowa. Autobusy z tym numerem inaczej pojadą w godzinach szczytu: Poligonowa - Wyrwasa - Sikorskiego - Popiełuszki -Długosza (skręt w lewo) - Racławickie - Lipowa - Okopowa - Hempla - Krakowskie Przedmieście - Racławickie - Długosza (...) - Poligonowa. Brak kursów do Konopnicy zostanie uzupełniony przez linię 26.

Linia 7
        Nie będzie już kończyć trasy na ul. Mościckiego. Będzie miała tylko jeden końcowy - na Felinie. Jadąc z tamtego osiedla pojedzie przez centrum następującą drogą: Zamojska - pl. Wolności - Narutowicza - Hempla - Krakowskie Przedmieście - Kapucyńska - pl. Wolności - Zamojska...

Linia 26
        W obu kierunkach będzie zajeżdżać na pętlę przy os. Widok. Będzie więcej kursów wydłużonych do Konopnicy.

Linia 51
        Nie będzie już kończyć trasy na ul. Mościckiego. Z Głuska pojedzie przez 1 Maja - Zygmuntowskie - Piłsudskiego - Narutowicza - Zamojską - 1 Maja i dalej do Głuska.

Linia 56
        Nie będzie dojeżdżać do ul. Nałęczowskiej. Z Głębokiej skręci w Wileńską, nawróci na rondzie pod Lecklerkiem i przez ul. Wileńską i Głęboką wróci na Felin.

Nowa linia 0
        Będzie kursować tylko w niedzielne przedpołudnia. Trasa wiedzie z ul. Fabrycznej pod kaplicę cmentarza na Majdanku. - Są tam odprawiane trzy msze. Godziny kursów zostały dostosowane do nabożeństw - tłumaczy Stanisław Wojnarowicz, rzecznik MPK Lublin.

POZOSTAŁE ZMIANY:
        * Ostatni kurs linii 9 z Poręby opóźniony w dni powszednie z godz. 21.49 na 22.05.
        * W soboty zlikwidowany będzie ostatni kurs (godz. 22.30) linii 10 spod chłodni.
        * Zlikwidowany będzie ostatni (godz. 22.26) kurs linii 15 z Koncertowej w dni powszednie.
        * Później, niż teraz, bo o godz. 22.14 ma odjeżdżać ostatni autobus linii 17 z Widoku.
        * Ostatni kurs linii 20 spod dworca PKP opóźniony w dni powszednie z godz. 22.13 na godz. 22.23.
        * O pięć minut (z godz. 22.50 na 22.45) przyspieszony będzie ostatni kurs linii 28 ze Świtu w dni powszednie.
        * Pierwszy kurs linii 29 z ul. Inżynierskiej w dni powszednie będzie przyspieszony z godz. 5.05 na godz. 4.45.
        * Pojawi się też dodatkowy kurs linii 44 z ul. Paderewskiego w dni powszednie o godz. 4.55. Dotychczas pierwszy kurs był o godz. 5.15.

Nieznacznie zmienią się poranne godziny kursów linii 20 i 25, co ma ułatwić pasażerom przesiadki na pl. Bychawskim. Z rozkładu znikną też kursy bezpłatnej linii TE 3 odjeżdżające spod Tesco o godz. 8.30 i 15.20.

• Gość: lutzek Bigoci w MPK? IP: *.crowley.pl 28.09.06, 22:06
          >Nowa linia 0
          >Będzie kursować tylko w niedzielne przedpołudnia. Trasa wiedzie z ul. >Fabrycznej pod kaplicę cmentarza na Majdanku. - Są tam
          >odprawiane trzy msze. Godziny kursów zostały dostosowane do nabożeństw - >tłumaczy Stanisław Wojnarowicz, rzecznik MPK Lublin.

To interwencja PiS-u, LPR-u czy ojca dyrektora?

Co za kraj.

lutzek
          • dociek Re: Bigoci w MPK? 29.09.06, 08:22
            W autobusie linii kościelno-cmentarnej "0" zlikwiduje się bilety MPK, kierowca
            będzie jeżdził w białej komży i podstawiał tacę wsiadającym pasażerom. Ołtarzyk
            urządzi się przy tylnych drzwiach. Podczas jazdy z głośników będzie puszczana
            muza religijna. W przyszłości zmieni się numer linii na "+" i przedłuży się ją
            do Czestochowy.
          • Gość: aron Re: Bigoci w MPK? IP: *.enterpol.pl 29.09.06, 14:34
            Gość portalu: lutzek napisał(a):

> To interwencja PiS-u, LPR-u czy ojca dyrektora?
            >
            > Co za kraj.

No po prostu skandal.
            Jest w niedzielę popyt, są ludzie którzy chcą jechać autobusem na mszę. MPK nie
            powinno uruchamiać tego kursu, bo hrabia nie chodzi do kościoła.
            • Gość: l. Aron, wesołkowaty kretyn Forum Lublin IP: *.crowley.pl 29.09.06, 16:14
              Buraku wiejski:

Na trasie Fabryczna-Majdanek kursują: 153, 156, 158, 23 i 28. Nie widzę potrzeby fundowania zbigoconej części społeczeństwa kolejnego połączenia na trasie, na której jeździ już 5 linii !!!

Nie dostrzegłeś tego kłamliwy wsioku spod Parczewa?

l.
              • aron2004 ku chwale racjonalizmu 29.09.06, 17:42
                a ja proponuję zlikwidować przystanek pod katedrą, żeby mohery nie mogły tam
                wysiadać. niech lecą na mszę z Zamojskiej pod górę
    • Gość: uu niebieskie koguty ,,nadzoru ruchu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.06, 21:35
      kto im dal pozwolenie na takie cos?czyzby spodziewali sie poscigow za
      autobusami :-)
      • Gość: lutzek Re: niebieskie koguty ,,nadzoru ruchu IP: *.crowley.pl 28.09.06, 22:08
        W Warszawie Nadzór Ruchu od dawna ma niebieskie koguty. Pozwala to szybko dotrzeć na miejsce kolizji i pokierować ruchem w razie korków i konieczności objazdów.

Normalka.

lutzek
    • qavtan MPK poprawia poprawki - linia 20? 29.09.06, 06:42
      Prosze o odnowę linii 20, według mnie, to najgorsza zmiana we wrześniu.
    • Gość: czytelnik MPK poprawia poprawki IP: *.chello.pl 29.09.06, 07:13
      "DZIENNIK WSCHODNI" 28.09.2006
      Kto komu mocniej dołoży procentami
      Polityczna bitwa na sondaże nabiera rumieńców
      Ratusz żyje sondażem, z którego wynika, że w wyścigu o prezydenturę Lublina
      Izabela Sierakowska (SdPl) wyprzedziła Andrzeja Pruszkowskiego z PiS. Sondaż
      miał powstać na zlecenie Prawa i Sprawiedliwości. Partia zaprzecza, jakoby
      zamawiała takie badania. Lewica również. Ale w urzędzie aż huczy.
    • Gość: olgierd a może trolejbus zamiast autobusu IP: 212.2.99.* 29.09.06, 16:48
      Może zamiast kolejnego smrodzącego autobusu, uruchomić nową linię trolejbusową -
      przecież od ronda na klinie do cmentarza na Majdanku jest trakcja
      trolejbusowa, wiec po co uruchamiać na takiej trasie linię autobusową?!
      • Gość: lutzek Ja w ogóle nie rozumiem tego pomysłu !!! IP: *.crowley.pl 29.09.06, 17:33
        Przecież to jakaś kompletna bzudra. 5 linii (3 trolejbusowe i 2 autobusowe): 153, 156, 158, 23 i 28 jadą dokładnie tą samą trasą.

Gdyby ta linia kursowała codziennie i stanowiła bezpośredni dojazd pod bramę cmentarza.... to zrozumiałbym to. Ale 3 kursy w niedzielne przedpołudnie, w dodatku niemal w tych samych godzinach co 153, 156 i 158 (sprawdziłem rozkład) to jakiś absurd !!!

Zrozumiałbym, gdyby pod Cmentarz skierować linię 28. Ale linia 0 na tej trasie z takimi godzinami odjazdu to kolejny przykład na głupotę MPK !!! W dodatku korzystać będą babcie i dziadkowie korzystający z bezpłatnych przejazdów..... MPK niech stuknie się w głowę !!! (ale tam same barany są, wystarczy poczytać Forum LTEK-u i ich wypowiedzi tam).

pzdr.
        lutzek
        • pep-per Re: Ja w ogóle nie rozumiem tego pomysłu !!! 01.10.06, 21:04
          Gość portalu: lutzek napisał(a):

> Przecież to jakaś kompletna bzudra. 5 linii (3 trolejbusowe i 2 autobusowe):
          15
          > 3, 156, 158, 23 i 28 jadą dokładnie tą samą trasą.
          >
          > Gdyby ta linia kursowała codziennie i stanowiła bezpośredni dojazd pod bramę
          cmentarza.... to zrozumiałbym to. Ale 3 kursy w niedzielne przedpołudnie, w
          dodatku niemal w tych samych godzinach co 153, 156 i 158 (sprawdziłem rozkład)
          to ja> kiś absurd !!!

Linia "0" ma końcowy tuż pod brama wejściową cmentarza. Sprawdziłem to
          osobiście. Pomysł jest w sumie dobry, tylko mogłaby jechać nieco inną trasą.
          Rzeczywiście dubluje się z kilkoma innymi.

> Zrozumiałbym, gdyby pod Cmentarz skierować linię 28. Ale linia 0 na tej
          trasie
          > z takimi godzinami odjazdu to kolejny przykład na głupotę MPK !!! W dodatku
          kor
          > zystać będą babcie i dziadkowie korzystający z bezpłatnych przejazdów.....
          MPK
          > niech stuknie się w głowę !!! (ale tam same barany są, wystarczy poczytać
          Forum
          > LTEK-u i ich wypowiedzi tam).
          >
          > pzdr.
          > lutzek
    • Gość: lutzek Linia 3 i 54 - to się nadaje do poprawki !!!! IP: *.crowley.pl 29.09.06, 17:41
      Dziwią się, że linia 54 wozi powietrze. A wystarczy spojrzeć na rozkład jazdy, by dowiedzieć się jaka jest tego przyczyna.

Rozkład układał ten sam baran co zawsze układa rozkłady w MPK, w dodatku nie ma o tym pojęcia.

Odjazdy z Dąbrowicy
      ==================

Linia 3: 6:15, 6:50... 7:25, 7:50... 8:28, 8:55... 12:55, 13:55, 14:55...

Linia 54: 6:35, 7:35, 8:35, 12:59, 13:59, 14:59.

-------------

Co się okazuje? Tylko odjazd linii 54 o godz. 6:35 jest właściwy.

Kurs o 7:35 jest w odstępie zaledwie 10 minut od odjazdu linii 3.
      Kurs o 8:35 jest w odstępie.... zaledwie 7 minut od odjazdu linii 3.

A kursy w szczycie południowym są realizowane dla linii 54 w.... 4 minuty po odjeździe linii nr 3 !!!!!!!!!!!!!!!!!

---------

I dziwić się, że 54 wozi powietrze?

Panowie z MPK: 18-letni (wiekiem) miłośnik komunikacji miejskiej ułożyłby lepiej te rozkłady.

TO SIĘ NADAJE DO NATYCHMIASTOWEJ POPRAWKI !!!

lutzek
    • pep-per Re: MPK poprawia poprawki 01.10.06, 21:07
      Ostatnie zdanie z artykułu w Gazecie:

"Linie MPK z korektami kursów
      1, 4, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 13, 14, 15, 17, 19, 20, 25, 26, 28, 29, 31, 32, 37,
      40, 44, 51, 57, 152 i TE3."
      Jedno pytanie: gdzie znajdę informacje dotyczące wymienionych korekt? Na
      stronach MPK nie znalazłem.
      • unknown_man Re: MPK poprawia poprawki 01.10.06, 22:03
        > Jedno pytanie: gdzie znajdę informacje dotyczące wymienionych korekt? Na
        > stronach MPK nie znalazłem.
        >

www.dziennikwschodni.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20060928/LUBLIN/60928007
        • pep-per Re: MPK poprawia poprawki 02.10.06, 07:14
          unknown_man napisał:

> > Jedno pytanie: gdzie znajdę informacje dotyczące wymienionych korekt? Na
          > > stronach MPK nie znalazłem.
          > >
          >
          > www.dziennikwschodni.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20060928/LUBLIN/60928007

Dzięki, znalazłem tam wcześniej. W poprzednim poście chodziło mi o to, ze MPK
          powinno informacje o zmianach umieścić na własnych stronach. Od tego (między
          innymi) je ma. :)
          • unknown_man Re: MPK poprawia poprawki 02.10.06, 11:12
            > W poprzednim poście chodziło mi o to, ze MPK
            > powinno informacje o zmianach umieścić na własnych stronach. Od tego (między
            > innymi) je ma. :)
            >
            Dzisiaj już umieścili, ale nie wiem skąd to opóźnienie.
            W każdym razie info jest szczegółowe bardzo :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka